| PËR TY DARDANË-RUBRIKA IME E POEZISË | |
|
+6Sofra besa-bese tom sojer azzurra Adem Berisha shaban cakolli 10 posters |
|
Autori | Mesazh |
---|
shaban cakolli V.I.P
Numri i postimeve : 8740 Registration date : 23/08/2007
| Titulli: Re: PËR TY DARDANË-RUBRIKA IME E POEZISË Thu Oct 04, 2007 1:54 pm | |
| DRURI I JETËS LIliane Perrin-it,
Ajo vdiq në nëntor dhe flamujt e fateve tona i zbritëm në gjysmështizë.
Liliane Perrin-i, medalon i përjetshëm ne do ta mbajmë të varur në kujtimet tona.
Ajo iku në nëntor dhe vjeshta hyri me verdhësi në visoret e ëndrrave duke shkundur gjethet në Drurin e Jetës. | |
|
| |
azzurra Anëtar i Besueshëm
Numri i postimeve : 1294 Vendi : Kosove e dashure Registration date : 28/08/2007
| Titulli: Re: PËR TY DARDANË-RUBRIKA IME E POEZISË Thu Oct 04, 2007 1:59 pm | |
| Shaban edhe pse po e kam pak veshtir me te thir ne emere se gjithmon per nje njeri qe kan nje mosh me te madhe se timen i kam respektuar dhe i kurr nuk i kam thirr ne emer,por ne ket raste nuk po dij se si te te thirri ty kurnuk te njo mire,por kisha pas deshir te te them q'po shkruan shume poezi te bukura po me pelqejn shume.
Edituar për herë të fundit nga në Thu Oct 04, 2007 2:01 pm, edituar 1 herë gjithsej | |
|
| |
shaban cakolli V.I.P
| Titulli: Re: PËR TY DARDANË-RUBRIKA IME E POEZISË Thu Oct 04, 2007 2:00 pm | |
| ËNDRRAT
Na mbytën ëndrrat e dheut të huaj.
Edhe netve të pagjumë bredhim të përhanshëm hapësirave të bleruara të vendlindjes.
Zgjohemi me ëndërr në qepallë, dhe ngrysemi me pjalm gjumi në bebëzen e lulëzuar.
Vetëm një grusht
dhe Kosovë do të na sjellë pushimin e trupit dhe qetësinë e shqisave tona. | |
|
| |
shaban cakolli V.I.P
| Titulli: Re: PËR TY DARDANË-RUBRIKA IME E POEZISË Thu Oct 04, 2007 2:02 pm | |
| Flm.azzura,për vlerësimin,ndërsa më quaj ashtu pa vështërsi,sepse ashtu është emri im. flm.dhe gjithë të mirat. | |
|
| |
shaban cakolli V.I.P
| Titulli: Re: PËR TY DARDANË-RUBRIKA IME E POEZISË Thu Oct 04, 2007 2:11 pm | |
| NETËT PA GJUMË
Dhoma fle po shtati im s´e ndjen qetësinë: mendimet bredhin nëpër visore qelizat ëndërrojnë sferat e dritës ndërsa eshtrat parandjejnë se do të bjerë shi.
Në mua nuk ka qetësi zemra troket në një portë ku e dashura ime qëndis pajënefëmijëve të palindur.
Në një ëndërr hap një dritare: fluturat e ditës vërshojnë nëpër perde dhe shëndrohen në fluska drite.
Zgjohem dhe shënoj në ditar: notat e një kënge të harruar në një legjendë. | |
|
| |
shaban cakolli V.I.P
| Titulli: Re: PËR TY DARDANË-RUBRIKA IME E POEZISË Thu Oct 04, 2007 5:12 pm | |
| KROI I AHUT Nën shiun plak diku në mal buron me curila uji kristal.
Rrjedh uji ngadal malit tatepjetë, siç rrjedh nëpër vite malli im për jetë.
Një ylber kujtimi rrjedh nëpër mote prej zemres sime deri te zemra jote. | |
|
| |
shaban cakolli V.I.P
| Titulli: Re: PËR TY DARDANË-RUBRIKA IME E POEZISË Thu Oct 04, 2007 5:15 pm | |
| DALLËNDYSHES Shkonë kopshtin tim këput veç një mollë ma sill tí marr erë të bëhem erë e saj. Ma sill një lulëkuqe me ngjyrë të flamurit t´ma zdriti udhën e shtegun nëpër terr. | |
|
| |
shaban cakolli V.I.P
| Titulli: Re: PËR TY DARDANË-RUBRIKA IME E POEZISË Mon Oct 08, 2007 12:33 pm | |
| DHEMBJE Ngricë përjashta e ngricë përbrenda ku të gjejnë zemrat pak ngrohtësi dashuriaku do të shkrijë?!
Duke pritur ata që ikin duke priturata që s´vijnë më të vocërr po bëhen fëmijtë.
Po GjetoBasho Muji kur do ta kapë thikën për ta mbytur frikën. | |
|
| |
shaban cakolli V.I.P
| Titulli: Re: PËR TY DARDANË-RUBRIKA IME E POEZISË Mon Oct 08, 2007 12:41 pm | |
| PARA XHAMISË SË MADHE
NË PRISHTINË
Në Prishtinë para kafenesë"Besa" Bërlyket shpresa për çdo ditë.
Para Xhamisë së Madhe tubohetmëngjeseve rinia për të shitur rininë e vet.
As me pishë as me qiri kurkund s´gjen mall më të lirë në treg. | |
|
| |
shaban cakolli V.I.P
| Titulli: Re: PËR TY DARDANË-RUBRIKA IME E POEZISË Mon Oct 08, 2007 12:44 pm | |
| BOTA E TJETËRSUAR
Shekuj me radhë po lind ëngjuj dhe tiran.
Rruga ku takohen shtruar me të zeza mbretëri e tyre shtrihet në varreza. | |
|
| |
shaban cakolli V.I.P
| Titulli: Re: PËR TY DARDANË-RUBRIKA IME E POEZISË Mon Oct 08, 2007 12:48 pm | |
| NË PRITJE
A do të kthehet ndonjëherë si zog shtegëtar ta marrë vezën e harruar në pullazin tonë.
Si stalagmit mijëvjeçar pres i shtangur fluturimine tij nga vendlindja
unë Ago Ymeri vetë. | |
|
| |
shaban cakolli V.I.P
| Titulli: Re: PËR TY DARDANË-RUBRIKA IME E POEZISË Mon Oct 08, 2007 12:54 pm | |
| VENDI IM Natë për natë shëtis visoreve me hënë buzë lumit, fushave me grunaja, pyjeve të gjelbëruara.
Krojet gurgullojnë në gjuhën e këngës bari pëshpërit baladën për Rrushen e Rexhës, era zgjon mallin e fjetur në zemër.
Natë për natë bredh bulevardeve të ëndrrës dhe në shtëpi nuk arrij kurrë. | |
|
| |
shaban cakolli V.I.P
| Titulli: Re: PËR TY DARDANË-RUBRIKA IME E POEZISË Mon Oct 08, 2007 1:43 pm | |
| RRUGËT EMIA
Jam udhëtar që kërkon Itakën e vet.
Meridianeve të Europës shëtita, nëpër hotele luksoze
kam fjetur
dheasnjë çast pushimi nuk pata.
As buka s´pat shije as uji i kroit pa i prekur nëna ime.
Shesheve të qyteteve u mungonte aroma e blirëve të buzërrugëve të mia.
Dhe vazhdoj rrugën dhe s´dikush më shtyn e në Itakën time sárrij kurrë. | |
|
| |
shaban cakolli V.I.P
| Titulli: Re: PËR TY DARDANË-RUBRIKA IME E POEZISË Mon Oct 08, 2007 1:46 pm | |
| NË BRENDI
E sotmja qan të nesërmen, të dyja në shpirtin tim ndeshen, unë mes tyre përpiqem të arrij triumfin. | |
|
| |
shaban cakolli V.I.P
| Titulli: Re: PËR TY DARDANË-RUBRIKA IME E POEZISË Mon Oct 08, 2007 2:49 pm | |
| Pishtar Drite (Fadil Sylejmanit) Pishtar drite në qiellin eshqipeve esjell pranverën në stinët tona, ngrohtësinë në kujtime, shënon vitet e dritës, që arrijnë nga stërgjyshërit tanë. Meshtar i të dielave tona kur besimtarët bien në gjunjë tek predikon të ardhmen.
Qiri i Naimit që shuhet për të bërë dritë për poetin e tretur në bardhësinë e letrës. | |
|
| |
shaban cakolli V.I.P
| Titulli: Re: PËR TY DARDANË-RUBRIKA IME E POEZISË Mon Oct 08, 2007 4:10 pm | |
| I HUMBURI
Kur deshi të kalojë në pragun e dy stinëve u rrëzua në gurin e moshës.
Buza i rrodhi qumësht se ende dhëmbët e qumështit sí ishin ndërruar çunit.
Tashti ndjek gjurmët e stinës duke ëndërruar mustaqet emisrit t´i rriten nënhundë. | |
|
| |
shaban cakolli V.I.P
| Titulli: Re: PËR TY DARDANË-RUBRIKA IME E POEZISË Mon Oct 08, 2007 4:19 pm | |
| USHTRIMI I DURIMIT Digjet si Ago Ymeri përfjalën e dhënë besë sot a ka ndër burra?
Thinjat e durimit iu nxinë dhe rishtas iu zbardhën nën flakën e ftohtë që digjet nëpër fjalë.
S´ka zjarr që ia pjek kulaçin që ia gatuan e bija e mbretit. Ai do të kthehet pas nëntë vjetëve te nusja e vet. | |
|
| |
shaban cakolli V.I.P
| Titulli: Re: PËR TY DARDANË-RUBRIKA IME E POEZISË Mon Oct 08, 2007 4:23 pm | |
| MALLËNGJIM Motra kur u bë nuse hapi portat e ngujuara te një stinë e re.
Qerrja e kuqe me katër rrota kohe kaloi mbi fëmininë e saj.
Motra iku! Çzog do të këndojë në drurin e manit mallin e saj? | |
|
| |
shaban cakolli V.I.P
| Titulli: Re: PËR TY DARDANË-RUBRIKA IME E POEZISË Tue Oct 09, 2007 1:09 pm | |
| VALLË SI QENKA JETA?...
Valë,valë moj valë lumi nuk fle dot nuk më zë gjumi n´kokën time vetëtima t´mdhaja ma rrëmbyen gjumin nga qepalla.
Buzë lumit tënd kam ardhë mi merr hallet ti o valë.
Më tha lumi ti or mik s´mund të ibarti jam i lig.
Nëse hallet
ty ti barti rritem shumë s´më zë shtrati.
Det o det i thelli det ti nder ujërat që je mbret kam një brengë që më rëndon vala jote a e trazon?
Vala ime s´ka fuqi tëtabarti brengën ty.
I thash fushës fushë,zonjushë merrmë ca halle po të duash.
Më thafusha s´mund ti ndali si durojnë lulet as bari.
Mal,or mal i madhi mal më ndihmo të heq këtë mall.
S´mund ta marr edhe po desha qenka i rëndë se mbanë dot bjeshka.
Vallë si qenka kështu jeta gjithkush rroka me halle t´veta. | |
|
| |
shaban cakolli V.I.P
| Titulli: Re: PËR TY DARDANË-RUBRIKA IME E POEZISË Tue Oct 09, 2007 5:04 pm | |
| NJË RRUGë TINZARE
Në udhëkryqin e fatit m´rrëmbeu një rrugë tinzare të errëta qenkan ditët dhe netët mërgimtare.
Atje është dashuria ime atje buron sall jetë nga do që kam shkuar Kosovë askund s´kam gjetë. | |
|
| |
shaban cakolli V.I.P
| Titulli: Re: PËR TY DARDANË-RUBRIKA IME E POEZISË Tue Oct 09, 2007 5:10 pm | |
| ANOMALI Si dje si sot mbjellim dhembje nëpër glob.
Vërshojnë si lumenj flasin nëpër kongrese Çmime Nobel ndajnë për Paqe shtiren shumë të urtë prodhojnë vdekje prodhojnë luftë. | |
|
| |
shaban cakolli V.I.P
| Titulli: Re: PËR TY DARDANË-RUBRIKA IME E POEZISË Wed Oct 10, 2007 4:13 pm | |
| FJALA JUAJ Mbeta pa fjalë atë ditën kur jam nisur në jetë rrugëve të pa rrugë në dritë e mugë.
Në guvën e shpiertit ndryer është qe një shekull e betuar nëdritë qiriri para ikones sate liri. | |
|
| |
shaban cakolli V.I.P
| Titulli: Re: PËR TY DARDANË-RUBRIKA IME E POEZISË Wed Oct 10, 2007 4:18 pm | |
| DRUAJ
Druaj se djalli me xixa stralli na vizaton yllin midis balli.
Vijnë pastaj hijenat të grisin pelenat e foshnjeve të pa lindura. Këta klysh popi soji e sorollopi që të pijnë gjak populli shekulli si ngopi. Në këtë rreth harkor të rrugëtimit mizor vetëm lëmshi i fatit na mbeti në dorë. | |
|
| |
shaban cakolli V.I.P
| Titulli: Re: PËR TY DARDANË-RUBRIKA IME E POEZISË Wed Oct 10, 2007 4:26 pm | |
| AS NË JETË AS NË VARR Më humbi shoku i shpiertit e zhdukën pa gjurmë këlyshët eferrit.
Sështë askund as në jetë, as ndër varre së´shtë më hieja e tij ai s´´eshte askund se është gjithkund duke i dhënë shpirt gurit e drurit. | |
|
| |
shaban cakolli V.I.P
| Titulli: Re: PËR TY DARDANË-RUBRIKA IME E POEZISË Wed Oct 10, 2007 4:30 pm | |
| LETRA E NËNËS Më çoi nëna letër shkruar më kishte me lotët e saj.
Liqe i pafundë dukej pika e mallit që derdhur ish nëpër fjalë.
Më shkroi nëna letër dhe një liqe malli e ktheu në avull vetëm menjë fjalë. | |
|
| |
Sponsored content
| Titulli: Re: PËR TY DARDANË-RUBRIKA IME E POEZISË | |
| |
|
| |
| PËR TY DARDANË-RUBRIKA IME E POEZISË | |
|