|
| Feja apo Kombi.? | |
|
+86anila Ada_Kondi Gentleman Blerti_Gashi Eva0506 Ago Muji beti Kushtrimi86 comeback Pirro i Epirit valdrini Ariani Martina MARY haxhiu malesorja e Kosoves Parapsikologu Epik Tetovari silit Mister feneri Jeetaa lilu fina stabili metiii Tesa **Embelsira** MUHAMETII mardiola Gjuetari beauty rrebelja Edonis luan mreti **Lumi_ murturi shqip0nja Kasper Mergimtari zeriatdheut Xili GocPejone rroni rolling idol a_pihet_duhani_ketu fi2a1 Leka i Madh bukla nardlushnja Lejla Kristal loredana Clarence Orfe@ interesant arbana Nezir Myrta xhavo_ Zogisti_Legalist Ballistet Albea tom sojer Urata vjollca petritkola Ani Çamshqiptar schumi Euridika Anna Hana meli Guximi leopardi besa-bese fatlum dibranja shaban cakolli STUPCAT E_Bukura Beton Sofra Kosovarja 90 posters | |
Autori | Mesazh |
---|
Mergimtari Anëtar aktiv
Numri i postimeve : 755 Age : 111 Vendi : Jashtë forumit Registration date : 31/05/2008
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Thu Jun 19, 2008 9:55 pm | |
| - rolling shkruajti:
- murturi shkruajti:
- Pershendetje havera Megimtari,Beton dhe ti Kinse e bukur ishalla je sjam gjeloz as fanatik siur ju tre...
Ja edhe nje deshmi ; Feja deshmon se feja esht e para para kobit. Kurse njeri mendon se kombi esht i pari para fejes,ather ci esht e mundsme te jet kombi para fejs kur njeri i par qe ka lind dhe esht kand njeri fetar dhe jo Komb. Sepse nej nejri smund ti quhet Komb,kurse ne realitet nje njeriut mund ti themi fetar!
Pra jepe te miren e merr t' kajshmen!
Edhe ju kisha lutur qe kesi tema te mos lejoni ketu se si pekasin ketij forumi,keshtu qe ne ket forum se paku te kemi vetem nej ideal Nje komb Nje qendrim Bashkimin Komtar!!! ketu flitet per secilin e jo per kush eshte perpara.
kush po te theote ty qe njeriu i pare ka qene fetar?? kjo perralla mbi adamin eshte vetem nje perralle.
por edhe nese ka qene ai nuk ka mundur te jete komb kur ka qene i vetem, e besimtar ne nje fe(perralle) ka mundur te jete.
per mua dhe shumicen e forumistave feja eshte ne rend te trete a te katert Mendojne qe njeriu ka ardh dhurat nga baba-dimri , njeriu eshte nje zhvillim dhe jo nje krijim sipas fese qe e percakton . Po le t'ia lejme kohes sepse me kohe shkenca do ti konfirmoj te gjitha keto polemika qe sjellin vetem urrejtje mes kombeve dhe popujve te ndryshem. | |
| | | Vizitor Vizitor
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Thu Jun 19, 2008 10:28 pm | |
| - Kosovarja shkruajti:
- Te respektuar forumist ne shume debate kam ndegjuar mendime te ndryshme ne lidhje me ate se: A eshte ne rend te pare Feja apo Kombi ??
Do doja mendimet e juaja...
Diskutim te mbare! Murturi, edhe disa te tjere ketu, nese nuk e keni pare se qka kerkohet ne kete teme, keni mundesi me siper...Nuk po kerkohet te themi se ishte feja apo kombi me perpara? Por, a eshte ne rend te pare feja apo kombi? Dallojn sikur nata me diten, ajo qe kerkohet ne kete teme, dhe ajo qe po diskutoni ju! Kombi me pas feja. Nuk po i riperseris arsyet, sepse jemi bere monoton ne kete teme. |
| | | murturi Ushtarak
Numri i postimeve : 517 Age : 48 Vendi : Bruksel Registration date : 19/04/2008
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Thu Jun 19, 2008 11:06 pm | |
| Un ju kuptoj dhe me falni? por disa ketu u murren me diqka tjeter?! prandaj edhe kerkuan ti qesin antaret jasht teme keshtu qe ju kisha lutur temat e Fejes-dhe dallimi ndermjet fejes apo diqka tjeter te reduktohen) ti largoni nga ky forum,sepse feja esht private ,kurse Kombi esht per te gjith ata qe e dojn,e jo e mbajn. | |
| | | xhavo_ Anëtar aktiv
Numri i postimeve : 782 Registration date : 20/03/2008
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Fri Jun 20, 2008 12:20 am | |
| Jeni duke dhënë përfundime "fast food", shkel e shko dhe po beheni peng te tyre.Njeriun e ka krijuar Zoti dhe kemi përgjegjësi para Tij. Besimi në Zot dhe rregullat e tij (besimit) janë qështje individuale, por jo edhe private. Besimi në Zot nuk është asgjë formale, porse e verteta e botës ne te cilen jetojmë, e verteta e të qenit njeri. Ky besim duhet te reflektohet në çdo pore te jetes, madje edhe ne perceptimin e kombit. Kombi duhet parë si diçka qe na mbledhë, na bashkon si njerëz me një kulturë, me një gjuhë, traditë, mentalitet, hapsirë gjeografike, etni etj., por edhe si komb te cilin e ka caktuar Zoti te jetë i tillë. | |
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Fri Jun 20, 2008 12:41 am | |
| Te qenit antar i nje kombi te ben te ndihesh si pjestar i nje grupi, por nuk te fisnikron, nuk te ben me te mirë, as me te drejtë. Në grup njeriu është vetëm prodhim, por jo personalitet. Mbet pa individualitet. Nuk është personazh. Islami "prek" në individin, për ta fisnikruar atë, per ta bërë te drejt e te sinqertë, qe si individ t'i shërbej te mirës se pergjithshme. | |
| | | rolling Anëtar i Suksesshëm
Numri i postimeve : 2086 Age : 32 Vendi : Shqiptari Profesioni/Hobi : Revolucionar Registration date : 17/05/2008
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Fri Jun 20, 2008 1:32 am | |
| - murturi shkruajti:
- Un ju kuptoj dhe me falni? por disa ketu u murren me diqka tjeter?! prandaj edhe kerkuan ti qesin antaret jasht teme keshtu qe ju kisha lutur temat e Fejes-dhe dallimi ndermjet fejes apo diqka tjeter te reduktohen) ti largoni nga ky forum,sepse feja esht private ,kurse Kombi esht per te gjith ata qe e dojn,e jo e mbajn.
jo une nuk pajtohem, ke te drejte kur thua qe feja eshte dicla personale, por keto "privatesite" mund ta shkaterrojne kombin dhe populli duhet bindur qe feja eshte vetem nje perralle pa kripe dhe hipnotizuese pershendetje | |
| | | **Lumi_ Anëtar i ri
Numri i postimeve : 177 Registration date : 20/06/2008
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Fri Jun 20, 2008 1:53 am | |
| Vetem budallenjt e qesin fene para kombit, kombi eshte mbi te gjitha. | |
| | | interesant Anëtar aktiv
Numri i postimeve : 606 Age : 39 Vendi : Tokë Registration date : 11/04/2008
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Fri Jun 20, 2008 11:18 am | |
| - Alb_besian shkruajti:
- Vetem budallenjt e qesin fene para kombit, kombi eshte mbi te gjitha.
I/e nderuar, te kisha lutur qe ne qofte se nuk ke deshir te i permbahesh temes qe diskutohet, te japesh mendin rreth temes, atehere nuk te takon ta fyesh aske , sepse ketu secili jap mendimin e tij personal, nuk i imponohet askuj asgje. Po qe se mendon ndryshe kjo nuk te lejon ta fyesh ate qe nuk mendon si ti. Je i mirepritur ne qoftese sjell mendimin tend rreth temes, duke vertetuar ate cfar thua. Ke pak edukat sepse ne ketu edhe pse kemi mendime te kunderta, fundja te gjithe jemi miq, ne mund te kemi mendime te ndryshme por armiq nuk jemi. Me respekt | |
| | | luan mreti Anëtar aktiv
Numri i postimeve : 1007 Registration date : 15/04/2008
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Fri Jun 20, 2008 12:24 pm | |
| mergimtari te lumt se i vetmi je ti ne kit tem , se e ke tregu ralitetin, un skom qka te plotcoj ty ti ike perfshi te gjitha, ZOTI I MADRISHUM na ka kriju te gjithve po ne fund krej qka ka ne kit bot ZOTI ika kriju me heret se njerijun dhe vetum per njerijunne shum ikem birq ZOTIT si dhe ramazonit si e ngjinojm vetum per ZOTIN TON TE MADHRISHUM, te lagohesh prej feje je largu dhe prej ZOTIT e ne per mes fejes i litem ZOTIT dhe feja ka shum perpasi per kit arsy te madhe, kombi asht ngusht i lidhen per fe, mendoni ju antar te nderum oak dhe per kit liri si po e gzojm sod merita e vtmja i takon ZOTIT TE MADHRISHUM aj naka liru dhe vetum aj ka fuqi te madhe me nrushu dhe me ba mrekullina si ne kosove , faleminderoni vetum ZOTIT TE MADHRISHUM se vetum ZOTIT TE MADHRISHUM i takojn merita per te gjitha, un shum e di kombin ton me mashum edu dhe shum i frigohemZOTIT TE MADHRISHUM besoni vetum z ZOTIT TE MADHRISHUM ce shpetimi asht te ZOTI JON I MADHRISHUM dhe niher flm te fjithve per kit tem po ne venqati mergimtarit ZOTI U BEKOFT te gjithfe juve krejt kombit shqiptar. | |
| | | E_Bukura Anëtar i Suksesshëm
Numri i postimeve : 2009 Age : 37 Vendi : Prishtine Registration date : 30/09/2007
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Fri Jun 20, 2008 2:09 pm | |
| Interesant, ne momentin kur diskuton me nje apo disa persona, eshte e natyres qe nganjeher dalin disa fjale qe nuk i mendojme apo nuk deshirojm t'ja themi personi qe kemi perball. Por, kjo ndodhe varesisht prej temes dhe poziten ne te cilen gjendemi. Nuk dua ta shfajson veten, mund te kem gabuar ndonjeher ne kete apo ndonje teme tjeter dhe te kem thene nje fjale pa e menduar mire. Eshte instiki i te qenurit njerez ai qe nganjeher vendos. Tjetra eshte se qe nga fillimi ne kete teme, apo edhe ne tema tjera kam qen e sulmuar nese do te mund te thoja keshtu, e kritikuar gjithsesi ( qe jam ndi mire per kete), e diskriminuar ( kete se toleroj), dhe personi qe me shume eshte paragjykuar ketu nga te tjeret( nese kthehesh ne retrospektiv) dhe i lexon disa shkrime e sheh edhe ju jeni ne ate mes. Por, s'ka asgje te keqe, asnjeher skam qajt, s'jam ndier ngushte. Perkundrazi kam qendru dhe jam mundu t'ju hap syt dhe t'ju bej me dije se jam ndryshe. Edi qe deri diku e keni kuptuar, por qe nuk e pranojne disa ketu, eshte c'esthje personale-inati. Nje shprehje ne psikologji perdoret keshtu:" Kritikat e pa baze, jane komplimente te fshehura, sepse qenin e ngordhur s'mund ta rra askush". Prandaj jam ndiher mire kur jam kritikuar nga disa ketu.
T'i kthemi temes pak.
Interesant..."Mua feja qe posedoj me forcon edhe me ben edhe me te bindur ndaj identitetit kombetar ( apo duhet te i mbyllim syte ne kete fjali )."
Ne regull, nuk kam asgje kunder kesaj. Por, mund ta verteton te kunderten ti, qe une si besimtare jo e devotshme, apo thene me shkurte si person qe pakes e hiq jam e dhen pas fes, me ben kjo me pak kombetare??
Murturi..."ja edhe nje deshmi ; Feja deshmon se feja esht e para para kobit."
Per c'fare deshmie e keni fjalen i nderuar? Nuk po shoh asnje deshmi, bile ajo qe keni shkruar ju, eshte plotesisht jashte asaj qe kerkohet. E keni ngaterruar temen. Ndoshta edhe une e te tjeret e kemi deviju pakes temen, por ne kemi shkuar dal nga dal, bisede pas bisede. Kurse ju, menjher keni dal jasht!
Ne dallim prej juve, per mu njeriu i pare s'ka qen fetar, por ka qen puntore.
Interesant..." Mos paragjyko, sepse paragjykimet qe ti ke te shpien te shkruash dicka cka ty nuk te perket, mos e ule vehten sikur disa antar qe mundohen me nxjerr dhjam nga pleshti, je e menqur dhe nuk ben ta ulesh vehten ne gjera te tilla. E kam cek kete duke thene se perkatesia e tyre fetare nuk i ka ndaluar aspak qe te jene njerez te permendur ne histori per trimerin dhe menqurin qe kane bere per kombin e tyre ( kjo eshte ajo cfar kam dasht te them, po te doja te thoja ashtu sic ti me akuzove do e kisha shkruar, por nuk e kam ate mendim se paku )."
Nuk eshte se kam paragjyku, sepse kur te kam thene ashtu, te kam permend nga nje fakte per cdo njerin personalitet qe ke permendur qe nga Skenderbeu deri tek Bajram Curri, dhe po ashtu tu kam drejtu me pyetje? Paragjykim do ishte sikur vetem te thoja se keni qen i fjetur, pa vazhduar ta komentoj shkrimin tend. Nese eshte c'eshtja te nxirresh tani, kjo eshte dicka tjeter. Ajo qe kam dashur dhe mendoj kam arritur te theme ketu eshte se per keto personalitete dhe shume te tjera, c'eshtja e besimit ka qen ne rend te dyte, apo te trete, dhe jo sic ben ti, Xhavo, Besim, X, Y...Nuk kam thene dhe nuk po theme as tani se te jesh besimtar i nje feje, te pengon te jesh kombetar. Por jeni ju ( Interesant, Xhavo, Besim, X, Y) te cilet po mundoheni te mbroni tezen se te mos jesh besimtar s'mund te jesh s'pari i njerezishem dhe me pas as kombetar. Nese do te sjell shkrimet e disa faqeve me par qe kan shkruar shoket e tu?.
Interesant..."Me kete edhe une po e perfundoj kete shkrim duke u mbeshtetur ne kete fjalen qe me ne fund e tha edhe ti."
Me vjen mire qe e pasket lexuar kete pjes, por ajo qe kam dashur te theme eshte se nuk eshte e vertete siq thone disa, qe na shpetoj kjo apo jo fe. Sepse, nuk ishte e paramenduar, planifikuar nga askush. E gjitha mbetet nje akcidenc historike.
Xhavo..."Te qenit antar i nje kombi te ben te ndihesh si pjestar i nje grupi, por nuk te fisnikron, nuk te ben me te mirë, as me te drejtë. Në grup njeriu është vetëm prodhim, por jo personalitet. Mbet pa individualitet. Nuk është personazh. Islami "prek" në individin, për ta fisnikruar atë, per ta bërë te drejt e te sinqertë, qe si individ t'i shërbej te mirës se pergjithshme."
Xhavo, une theme ndryshe. Te qenurit antare i nje kombi, te ben te kesh IDENTITET. Ndersa feja, nuk te jep identitetin apo? Dhe perderisa nuk ke identitet, ateher c'te duhet feja dhe gjerat tjera? Apo mos duhet ta deshifroj me mire fjalen "identitet", nese nuk e keni kuptuar aq sa duhet.
Shendet! | |
| | | rroni Anëtar i Besueshëm
Numri i postimeve : 1721 Registration date : 09/05/2008
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Fri Jun 20, 2008 2:59 pm | |
| Ne kete teme si duket pak jan ka perzihen gjerat Feja eshte fe , Kombi eshte kombe ateizmi eshte ateizem , te gjithe jemi me nje fjale Shqiptare , si antar i ketij forumi ju kisha lute qe mos te ket ofendime ne keto dy qeshtej Feja kombi , ta japim gjithesecili mendimin po gjither duke menduar ne anen pozitive te debatit ,kursesi ne at negative . Une prap e them se te un personalisht per mrekulli po funksionojn Feja dhe Kombi, e kam then me heret ne kete forum po e perseris prap , jame Shqiptar i besimit Islam po funksionojn per merak . | |
| | | interesant Anëtar aktiv
Numri i postimeve : 606 Age : 39 Vendi : Tokë Registration date : 11/04/2008
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Fri Jun 20, 2008 3:40 pm | |
| E-Bukura Si fillim, perderisa dikush te kundershton dije se i ke punet mire dhe je dikushi. Por ata qe ta bejne vetem rrafsh, ata nuk jan askushi, sepse mundohen te jete dikush tjeter e jo vehtja, keshtu qe mos te te shqetesojne kritikat, sepse ekziston nje fjale tek populli: Fjalet e njerezve dhe birrat e gardhit nuk mund ti mbyllesh . Por edhe te kabojme eshte gje normale, sepse i gjalli gabon,ne te kudnerten te vdekurit me nuk kan mudnesi te bejne gabime apo te jene perfekt. Te kalojme ne teme: - Cito :
- Ne regull, nuk kam asgje kunder kesaj. Por, mund ta verteton te kunderten ti, qe une si besimtare jo e devotshme, apo thene me shkurte si person qe pakes e hiq jam e dhen pas fes, me ben kjo me pak kombetare??
Asnjehere nuk e kam thene as nuk e them, kjo krejt mvaret prej personit i cili mund te jete me pak apo me shume kombetar. - Cito :
- ...Nuk kam thene dhe nuk po theme as tani se te jesh besimtar i nje feje, te pengon te jesh kombetar. Por jeni ju ( Interesant, Xhavo, Besim, X, Y) te cilet po mundoheni te mbroni tezen se te mos jesh besimtar s'mund te jesh s'pari i njerezishem dhe me pas as kombetar. Nese do te sjell shkrimet e disa faqeve me par qe kan shkruar shoket e tu?.
As kete nuk e kam thene asnjehere se te jesh pabesimtar je i pa njerezishem dhe se jnuk mund te jesh as kombetar. Une po them prap Une jam Une , Xhavo perfaqeson vehten dhe secili le ta perfaqesoj vehten. Ti ke mendim ndryshe meje, si dhe antar te tjere, por une nuk te drejtohem asnjehere TI DHE SHOKET E TU, fundja sa te njof ty e njof edhe Xhavon apo te tjeret, askend as me shume as me pak nuk e njof.Apo a me takon mua te them tani ty se shoku yt i cili ka mendim jo te njejte me mua thote se vetem budallenjet thone se feja eshte para kombi !!! A eshte shoku yt ky, apo eshte vetem nje antar me mendim te kundert. Duhet te i adresohen postimet postuesit perkates,nuk e perfaqesoj askend dhe askush nuk me perfaqeson mua, jam vehtja, nuk jam gjithkushi. | |
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Sat Jun 21, 2008 1:48 am | |
| - interesant shkruajti:
Duhet te i adresohen postimet postuesit perkates,nuk e perfaqesoj askend dhe askush nuk me perfaqeson mua, jam vehtja, nuk jam gjithkushi. Është pikërisht ky problemi kryesore dhe gabimi logjik që bëjnë disa këtu. Jo vetem postuesit duhet adresuar, por edhe vetë çështjes. Pra disa njerez, vazhdojnë te ndertojnë stereotipe, pra t'i paraqesin njerezit sipas preferencave personale, për te vazhduar me sulme, duke mos arritur qe te kuptohet qështja dhe mendimi ne fjalë. Edhe pse unë asnjëhere nuk kam bërë as nuk bëj krahasime mes fesë time e kombit tim per t'i përjashtuar ato, mirpo shumë njerez këtu po bien në kundërshtim me vetë logjiken. çdo njeri këtu thotë se feja është qështje individuale, mirpo asnjëri nuk e din (ose te pakten nuk e heton) se nevojat individuale në aspektin psikologjik, në hierarkinë piramidale, qëndrojnë para nevojave shoqërore | |
| | | Beton Hero anëtar
Numri i postimeve : 5729 Vendi : Zvicër Profesioni/Hobi : no money no honey Registration date : 10/09/2007
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Sat Jun 21, 2008 2:27 am | |
| E kam nje shoke eshte nga Durrsi ,qe shume kohe e njihemi si Shqiptar ,rastesishte e pyeta para disa ditesh arysa e kesaj teme ketu qe po flitet.
Shoku cilies feje i takon.
mu pergjigje edhe pse e njofi si shqiptar jo qe me intereson me shume se ç'fare eshte ai .
me tha
Nena dhe Babai i takojen fejes Muslimane ,kurse une jam Katolik ,ha ha ha kam qeshe shume dhe e respektoj ashtu si mendone edhe pse shume Atdhetar eshte ,shqip flet ,nuk flet as vatikançe as Arabçe as turçe shqip = mbi te gjitha tek ki shoke eshte Kombi te tjerat sipas deshires jane te zgjdhen . | |
| | | idol Anëtar
Numri i postimeve : 349 Age : 86 Registration date : 16/05/2008
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Sat Jun 21, 2008 10:31 am | |
| Beton e vlersoj shum shkrimin,une mendoj se pas nje kohe kur mes nesh nuk do te kete kufi shqiperi kosov maqedoni mal te zi,ne do te civilizohemi shum sepse do te marrim mesime nga njeri tjetri,do te vizitojme do te jetojme aty ku ne deshirojme, nje dite do te kemi edhe autoudhen qe brenda dites mund ta arrijme te vizitojme shqiperine dhe te kthehemi ne shtepi,te njejten gje mund ta perjetojne edhe nga mali i zi maqedonia por edhe ata nga shqiperia,kombi kombi kombi do na bashkoje. | |
| | | Beton Hero anëtar
Numri i postimeve : 5729 Vendi : Zvicër Profesioni/Hobi : no money no honey Registration date : 10/09/2007
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Sat Jun 21, 2008 6:36 pm | |
| Po qe jetojm ne Tokë kuptohet KOMBI, qe te jetonim ne qiell ''Feja'' !
Mendoje per te identifikuar veten pa pik gabimi nese logjikishte mendojem ne krye te sobes e ka vendin KOMBI dhe Pikë ! | |
| | | Edonis Fillestar/e
Numri i postimeve : 17 Registration date : 27/02/2008
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Sat Jun 21, 2008 11:41 pm | |
| per mua hera e pare kombi ,tani feja .beton | |
| | | rrebelja V.I.P
Numri i postimeve : 2960 Registration date : 06/10/2007
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Sun Jun 22, 2008 6:53 pm | |
| Pa asnje dyshim esht Kombi | |
| | | beauty Fillestar/e
Numri i postimeve : 29 Registration date : 16/06/2008
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Sun Jun 22, 2008 7:16 pm | |
| Feja pastaj Kombi nuk diskutohet | |
| | | idol Anëtar
Numri i postimeve : 349 Age : 86 Registration date : 16/05/2008
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Mon Jun 23, 2008 10:25 am | |
| | |
| | | Euridika Anëtar i Besueshëm
Numri i postimeve : 1408 Vendi : Kosovë Registration date : 11/11/2007
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Mon Jun 23, 2008 11:46 am | |
| | |
| | | E_Bukura Anëtar i Suksesshëm
Numri i postimeve : 2009 Age : 37 Vendi : Prishtine Registration date : 30/09/2007
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Mon Jun 23, 2008 8:04 pm | |
| Interesant..." Si fillim, perderisa dikush te kundershton dije se i ke punet mire dhe je dikushi. Por ata qe ta bejne vetem rrafsh, ata nuk jan askushi, sepse mundohen te jete dikush tjeter e jo vehtja, keshtu qe mos te te shqetesojne kritikat, sepse ekziston nje fjale tek populli: Fjalet e njerezve dhe birrat e gardhit nuk mund ti mbyllesh . Por edhe te kabojme eshte gje normale, sepse i gjalli gabon,ne te kudnerten te vdekurit me nuk kan mudnesi te bejne gabime apo te jene perfekt." Gjihtcka ne regull per keta rreshta me siper. Per me shume vet e kam thene shume here keto qe ju i keni then me siper, dhe pajtohem plotesisht. I kam parasysh te gjitha. Interesant..." Asnjehere nuk e kam thene as nuk e them, kjo krejt mvaret prej personit i cili mund te jete me pak apo me shume kombetar." Nuk jam e sigurt aq sa te kundershtoj ketu, perveq nese hy dhe i rilexoje gjitha shkrimet tuaja ne kete teme. Mund te mos e keni thene ju personalishte, por jam shume e bindur se te tjeret ( Xhavo, Ani) e kan thene. Dhe, nese ju personalishte nuk e keni thene, ateher une te kerkoj falje qe tu kam drejtuar ty ( gabim) dhe qe nuk kam bere dallim mes teje dhe te tjereve. Por ky gabim ( nese kam gabuar) ka ardhur nga presioni qe kam pasur ne kete teme qe nga fillimi dhe mund te kete ardhur puna deri ky gabim. Interesant.." As kete nuk e kam thene asnjehere se te jesh pabesimtar je i pa njerezishem dhe se jnuk mund te jesh as kombetar. Une po them prap Une jam Une , Xhavo perfaqeson vehten dhe secili le ta perfaqesoj vehten. Ti ke mendim ndryshe meje, si dhe antar te tjere, por une nuk te drejtohem asnjehere TI DHE SHOKET E TU, fundja sa te njof ty e njof edhe Xhavon apo te tjeret, askend as me shume as me pak nuk e njof.Apo a me takon mua te them tani ty se shoku yt i cili ka mendim jo te njejte me mua thote se vetem budallenjet thone se feja eshte para kombi !!! A eshte shoku yt ky, apo eshte vetem nje antar me mendim te kundert.
Duhet te i adresohen postimet postuesit perkates,nuk e perfaqesoj askend dhe askush nuk me perfaqeson mua, jam vehtja, nuk jam gjithkushi." Ne fillim deri vone edhe ju Interesant, keni shkruar pak me ndryshe ne kete teme, biles keni arritur deri aty, sa njeher me patet thene se " une paskam ardhur nga xhungla". Por me vone ndryshuat diskursin politike ne kete teme, nuke di pse? Prap se prap e kam kuptuar tanie dhe une se nuk jeni i njejte me Xhavon apo dike tjeter, edhe pse ne disa pikpamje jeni te njejte, por ajo qe u ndryshon eshte se nuk jeni extremist. Sa i perket shembullit apo krahasimit qe keni marr ju, nuk vlen per mu. Sepse ky antare qe ka thene se vetem budallenjet e qesin fen para kombit. Ky ka shkruar vetem njeher ne kete teme, vetem kete rreshte. Kurse ti, Xhavo e disa te tjere keni shkuar shume dhe kemi replikuar shume ne mes vete. Prandaj edhe t'u kam drejtu ne ate menyre ( ti dhe shoket tu). Dhe per keta dy rreshta e fundit qe i paske shkruar, dua te te bej nje pyetje. A nuk jeni i njejte ti, Xhavo, dhe disa te tjere ketu ne ate me thelbesoren, ne besimin tuaj-fen Islame? Prandaj, edhe nganjeher j'u kam drejtu s'bashku ty dhe te tjereve, sepse ecenca e bisedes qe beni ketu, eshte qe Islamin ta ngritni ne qiell. Per temen. Nuk i kam numruar antaret qe kan shkruar ne kete teme, por po supozoj qe kan shkruar rreth 50 antare. Dhe jam shume e bindur se ne mesin e ketyre nuk mund te jene me shume se 10 qe kan thene se "feja para kombit". Dhe po mbesin shumica rreth 40 antare qe kan mendim te kundert me ju, se kombi me pas feja. A nuk mjafton kjo? E lem edhe kete. Marrim nje shembull tjeter. Ne Kosove ka shume pak ateiste, po theme se rreth 95% e popullit jane besimtare te feve te ndryshme, shumica te fes Islame. U ke bere kete pyetje ( feja apo kombi) njerezve te zakonshme apo edhe intelektuar, kush do qofshin ata?? Une po, dhe deri me sot nuk me ka ndodhe t'me thote dikush se feja e me pas kombi. Ka patur pergjigje te ndryshme, qe nga e thjeshte ( sepse kan qen njerez te zakonshem edhe te pa shkolluar) te cilen menjher kan thene Kombi, feja me pas, sepse eshte dicka....Poashtu ka patur pergjigje me te gjata nga njerez jo te zakonshem, te cilet ne menyren e tyre e kan arsyetuar pergjigjen e dhen. Per cudi, nuk me tha askush se feja para kombit. Ah, harrova te theme edhe dicka, nuk kam pyetur nga ata extremistat, te cilet veshin pantollona te shkurtera, dhe qe akoma vazhdojn te mos e dijne arsyen pse i veshin ato pantollona. Shendet edhe kete here. | |
| | | Gjuetari Anëtar aktiv
Numri i postimeve : 748 Age : 112 Vendi : neper Male dhe pyje. Profesioni/Hobi : Gjuetar valla :) Registration date : 20/06/2008
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Mon Jun 23, 2008 8:47 pm | |
| Kombi, dhe ate pa pik filozofije dhe dallavere! | |
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Tue Jul 01, 2008 5:46 pm | |
| "Dashuria ndaj atdheut është pjesë e besimit" ka thënë Profeti i nderuar Muahmmedi (a.s.). Islami fton qe ta duam atdheun e vendin tonë, por t'i respektojmë edhe popujt tjerë (perderisa nuk jemi në luftë me ta). Pra është obligim ta duash atdheun tënd, por ta respektosh edhe te huajin. | |
| | | Mergimtari Anëtar aktiv
Numri i postimeve : 755 Age : 111 Vendi : Jashtë forumit Registration date : 31/05/2008
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Tue Jul 01, 2008 6:50 pm | |
| - xhavo_ shkruajti:
- "Dashuria ndaj atdheut është pjesë e besimit" ka thënë Profeti i nderuar Muahmmedi (a.s.).
Islami fton qe ta duam atdheun e vendin tonë, por t'i respektojmë edhe popujt tjerë (perderisa nuk jemi në luftë me ta). Pra është obligim ta duash atdheun tënd, por ta respektosh edhe te huajin. Sipas Islamit tash neve si popull qe kane provu me na asimilu ne turqe , greke , serbe ? prape duhet ta duam fene para kombit , ha ha ha qesharak po na behesh more xhavo qe ne çdo teme mundohesh te mbrosh Islamin ndersa per komb dhe per shqiptari nuk te behet vone sikurse ketyre drejtueseve fetare ! Turqit jane muslimane dhe ne luftrate e tyre nuk kane perdor muslimane apo arabe por kane marre shqiptare qysh ne femijeri edhe kane provu me i asimilu ne nje turk dhe ne nje musliman te devotshem . Nuk i kane lejuar te martohen por eshte dashur ti sherbejn sulltaneve te tyre deri sa kane ra ne lufte . Dhe shihet qarte qe feja Islame neve si popull na eshte imponu se bashku me te gjitha fete e tjera e mos u mundo kote me keto shkrime qe vendos Islamin para Shqiptaris. Ne si popull kemi kulturen tone dhe nuk kemi nevoje per kultura arabo-turke , greke apo serbo-sllave apo kultura te vatikanit(papes) ! Nuk jemi popull i humbur qe me ju nenshtru fes por jemi nje populle me nje kultur , me nje gjuhe dhe me nje gjake SHQIPTAR. Nuk jemi as arabe , as turqe , as greke , as serbo-sllave e as banore te vatikanit . Keshtu qe ty edhe disa te tjereve ketu qe mundohen ta mbrojn fene Islame ju kisha lute qe ta leshoni kete forum sepse jeni te tepert sepse folni shume pa logjikuar dhe nuk thoni ate qe ju mendoni por ate qe feja ju ka mesuar shihet qarte qe nuk jini vetja e juaj. Plus kesaj tregona ti neve ketu se çfare te mira na ka sjelle feja Islame mbase qe po e mbron kaq shume ? Te keqijat i dine shumica e popullit por njerezit si ju keni mbetur si nje minoritet apo nje pakice qe vazhdimisht injoroni te verteten. Shkruaj ne google : forumi islamik dhe qendro aty sepse BashkimiKombetar nuk eshte per ty dhe ne asnje teme nuk te kam pa duke e shprehur kete deshire , ne asnje teme nuk te kam pa duke e kundershtuar qeverisjen e tanishme sepse kjo qeverisje njerezeve si ty ju konvenon shume. Ja vlen te permendet rasti i fundit kur Thaçi me kelyshet e tjere tentuan te na i largojne festat kombetare nga lista e festave shteterore dhe siç e kam pritur nuk pat asnje reagim nga ana e drejtueseve fetare , qofte ata muslimane , katolike apo ortodoks . Pse ? Sepse festat e tyre kane qene te perfshira ndersa per ato shqiptare nuk ju behet vone.Mergimtari. ( Lus moderatoret qe mos te fshihet ky postim sepse vlene te lexohet nga ata qe fene e vendosin para kombit dhe per ata qe hezitojne ta thone qe kombi vjen para fese) | |
| | | Sponsored content
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? | |
| |
| | | | Feja apo Kombi.? | |
|
Similar topics | |
|
| Drejtat e ktij Forumit: | Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi
| |
| |
| |