Bashkimi Kombëtar
Mirë se erdhë në forum " Bashkimi Kombëtar "
Qëndro i lidhur me ne ! Disponim te këndshëm të kontribojm për kombin larg ofendimet dhe zënkat...
Bashkimi Kombëtar
Mirë se erdhë në forum " Bashkimi Kombëtar "
Qëndro i lidhur me ne ! Disponim te këndshëm të kontribojm për kombin larg ofendimet dhe zënkat...
Bashkimi Kombëtar
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

ForumForum  PortalliPortalli  GalleryGallery  Latest imagesLatest images  RegjistrohuRegjistrohu  identifikimiidentifikimi  

Feja apo Kombi.?

Shko poshtë 
+86
anila
Ada_Kondi
Gentleman
Blerti_Gashi
Eva0506
Ago Muji
beti
Kushtrimi86
comeback
Pirro i Epirit
valdrini
Ariani
Martina
MARY
haxhiu
malesorja e Kosoves
Parapsikologu
Epik
Tetovari
silit
Mister
feneri
Jeetaa
lilu
fina
stabili
metiii
Tesa
**Embelsira**
MUHAMETII
mardiola
Gjuetari
beauty
rrebelja
Edonis
luan mreti
**Lumi_
murturi
shqip0nja
Kasper
Mergimtari
zeriatdheut
Xili
GocPejone
rroni
rolling
idol
a_pihet_duhani_ketu
fi2a1
Leka i Madh
bukla
nardlushnja
Lejla
Kristal
loredana
Clarence
Orfe@
interesant
arbana
Nezir Myrta
xhavo_
Zogisti_Legalist
Ballistet
Albea
tom sojer
Urata
vjollca
petritkola
Ani
Çamshqiptar
schumi
Euridika
Anna
Hana
meli
Guximi
leopardi
besa-bese
fatlum
dibranja
shaban cakolli
STUPCAT
E_Bukura
Beton
Sofra
Kosovarja
90 posters
Shko tek faqja : Previous  1 ... 6 ... 9, 10, 11 ... 25 ... 40  Next
AutoriMesazh
Beton
Hero anëtar
Hero anëtar
Beton

Numri i postimeve : 5729
Vendi : Zvicër
Profesioni/Hobi : no money no honey
Registration date : 10/09/2007

Feja apo Kombi.? - Faqe 10 Empty
MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 10 EmptySat Apr 05, 2008 1:54 am

Emri = Kombi
Mbiemri = Feja

Baba = Kombi
Nena = Feja

Bazohem ne kete qe secili e ka dashurin e vete .!!!
Por, une personalishte ne jeten time kam takuar nje person qe nuk kyshte Mbiemer veq Emri (besoni apo jo ishte e vertet)

Vetem Emer kyshte por kyshte pasaport Françeze.

A keni takuar ndonjeher nje ''person'' ju, qe eshte fetar pa asnje Pasaport.!?

Nje raste po ju tregoj se kyshte njerez qe besonin tek LEPURI, ne tavolin ishim duke drekuar ishte afer meje pasi qe e hengri gjysmen e mishit te LEPURIT me veti ç'mishi eshte ky,ju pergjigja mish Lepuri ,me vrap u z'gjua nga tavolina doli jashte,te gjithe qe kyshte ngren u mundofte te hjek nga vetja gjythe ate qe kishte ngren.
Mbrapsht në krye Shko poshtë
http://www.bashkimikombetar.com
xhavo_
Anëtar aktiv
Anëtar aktiv
xhavo_

Male
Numri i postimeve : 782
Registration date : 20/03/2008

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 10 EmptySat Apr 05, 2008 1:57 am

Edhe gjithsesi më duhet te shtoj diçka këtu: nuk mund të bëhet krahasim mes kombit dhe fesë në atë mënyrë që ta përjashtojnë njëri tjetrin, sepse nuk janë proporcionale, nuk i përkasin të njejtit nivel dhe as nuk shqyrtojnë te njëjtën qështje. 
Beton
Hero anëtar
Hero anëtar
Beton

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 10 EmptySat Apr 05, 2008 2:01 am

Xhavo_

Ne komun kurre ke nevoj per ndonje pune, bene kerkes per forumular te shkruan Embi Mbiemri apo te kerkohet spariher ciles feje i takon .???
Vizitor
Vizitor

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 10 EmptySat Apr 05, 2008 3:36 pm

xhavo_ shkruajti:

Kur folem më herët për frikën si argument i te mos qenit te njeriut birë i nënes natyrë, dua të shtoj se frika e njeriut (për te cilen e kisha fjalën) nuk është biologjike (siç ka thënë Frojdi), çfarë ndjejnë të gjitha shtazët, por frika e njeriut është shpirtërore, kozmike, e zanafillës që ka lidhje me fshehtësit
dhe enigmat e ekzistencës.

lutëm!
Xhavo, e mora vetem kete pjese, sepse i gjithe shkrimi juaj ka rrjedhur po nga kjo...Me sa di une, njeriu lind vetem me nje lloje frike ( ate te zhurmes), kurse gjitha frikat tjera i imponohen nga prinderit, farefisnia, rrethi,,,etj. Kemi frike normale dhe jonormale. Mund te ti shpjegoj se ku eshte dallimi ne mes ketyre, por nuk e shoh te arsyshme ta bej tani.
Nuk e di nese e keni lexuar Frojdin per friken, por shume mire e shpjegon, gje te cilen s'po mund ta shpjegoj edhe une tani ne te njejten menyre!
Ne funde kembgulet se nuk u kam shpjegu apo dhen arsye, pse nje ateiste duhet te jete i mire.Ndoshta se keni kuptuar apo nuk doni ta kuptoni, sepse deri me tani gjithqka e bej rreth kesaj, po mundohem edhe me shembuj konkret te tregoj se ka atesite te mire. Por, ty nuk guxon ta pranon kete fakte, sepse s'do te kishte kuptim besimi juaj, do ishte i pa-vlere. Nuk jam ketu qe te bind ty apo dike tjeter, sikur qe s'mund t'me bind dikush mua se te gjithe besimtaret ( qe e kan kuptuar fen e tyre) te jen njerez te mire!
Xhavo, une jam i lire ti vlersoj njerezit, ne dallim prej juve, qe i vlersoni ne baze te besimit. Per ty, qdo musliman eshte i mire ( sepse eshte "vellau" juaj). Kurse nje i krishter, budiste, etj, mund te jete i mire, por jo para nje muslimani, kurse nje jo-besimtar apo ateiste kuptohet se s'ka vlere. Ndersa, per mua s'ka rendesi nese eshte musliman, i krishter, budiste, mjafton te tregohet i njerezishem, asgje me shume.
Kete here me kaq, lexo edhe shkrimin e Euridikes, sepse paska ber nje shpjegim shume te thjeshte dhe te kuptuheshem, per ata qe dojne te kuptojne.
Beton
Hero anëtar
Hero anëtar
Beton

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 10 EmptyFri Apr 11, 2008 12:00 am

Nje pyetje per te gjithe.

A do ta martoni vajzen apo djalin e juaj

-Shqiptari musliman ma se pari me nje shqiptar katolik apo me nje musliman i ndonje kombi tjeter psh me nje arap apo zezak apo nje te bardh ( se per dike nuk ka aq rendesi ngjyra vetem te jete musliman).

Ose nje shqiptar i krishter me para do ta martoje vajzen apo djalin me nje shqiptar musliman apo nje te krishter grek, serb, apo nje italian ose amerikan e afrikan i zi si qymyri ....

Kete duhet te dallohet se a me para vlen feja apo kombi.

Jepne mendimin te gjithe qe e vlersoni kombin dhe fejen.
Euridika
Anëtar i Besueshëm
Anëtar i Besueshëm

Female
Numri i postimeve : 1408
Vendi : Kosovë
Registration date : 11/11/2007

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 10 EmptyFri Apr 11, 2008 12:34 am

.. te jete shqiptar (gjithesesi ), te kete vetite qe une vlersoj tek nje njeri ..te tjerat jane qeshtje jo te rendesishme ..(feja nuk ka rendesi aspak )
Ani
Anëtar
Anëtar
Ani

Male
Numri i postimeve : 410
Registration date : 08/02/2008

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 10 EmptyFri Apr 11, 2008 12:38 am

Cdo kush kerkon te kete nje burre/grua nga gjiri i kombit dhe i fese qe permban, por jeta eshte e tille qe kurkujt nuk i premton gje dhe se dashuria per cdokend eshte me e madhe se kombi.
Sa i takon c'eshtjes se fese, nje djal mund te merr pa problem femren e nje feje tjeter, ndersa ne anen tjeter gruaja disi e ka veshtire. E ka veshtire ne aspektin se feja nuk mund te mbahet nese burrin e ke te nje feje tjeter, qofshin ky cift me te njejtin komb.

Une nuk i perzihem askujt ne dashuri, as edhe te afermve te mi, por nuk do deshiroja qe te degjoja nje dite se ndonje e aferme e imja eshte martuar me ndonje shqiptar katolik apo me ndonje jo-shqiptar por musliman.
Sofra
Admin
Admin
Sofra

Male
Numri i postimeve : 7564
Registration date : 13/08/2007

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 10 EmptyFri Apr 11, 2008 12:52 am

Për mua ka rëndësi të jetë shqiptar në radhë të par i cili e vlerson kombin.

E sa përmartesa me ndonjë komb tjetër nuk vjen në shprehje nëse ndëgjohet fjala e prindit i cili duhet sistematikisht të punojë me fëmijët e vetë edhe në këtë drejtim.
Beton
Hero anëtar
Hero anëtar
Beton

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 10 EmptySat Apr 12, 2008 12:39 am

O Voc Ani .!

Bera nje pyetje shqip.!

Qe do te thote te pergjigjesh shkurte e shqip.!
Mos shko rrethe e rrotulle se gje nuk kuptova.!

shqip Ani po jo .?

Kete dua ta dije se cila ka rendesi ketu feja apo kombi.???

Edituar për herë të fundit nga Beton në Sat Apr 12, 2008 3:05 am, edituar 1 herë gjithsej
meli
V.I.P
V.I.P
meli

Female
Numri i postimeve : 842
Vendi : diku ne gyrbet

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 10 EmptySat Apr 12, 2008 12:48 am

Kuptohet per tu indetifikuar dikun kur te dalish jasht shtetit tend indetifikohesh me kombin ,ktu duhet ta shikosh se cila eshte me e rendesishmja,kombi apo feja,besoj se gje tjeter nuk mund te shtoi.

Ani
Anëtar
Anëtar
Ani

Male

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 10 EmptySat Apr 12, 2008 2:48 am

Beton, une nuk dua kurkujt asgje t'i imponoj, por nese me pyet ndonje e aferme: a do me lejoje te martohesha me nje arab ose shqiptar katolik? - Do i pergjigjesha prere:"JO".

Euridika
Anëtar i Besueshëm
Anëtar i Besueshëm

Female

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 10 EmptySat Apr 12, 2008 2:54 am

Ani , nese mund te te pyes PSE (njera dhe pse tjetra )????
Beton
Hero anëtar
Hero anëtar
Beton

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 10 EmptySat Apr 12, 2008 2:55 am

Ani fol per veten jo per ndonje te aferme.!!

Do te kuptohemi me mire ,mundeshe vetem per veten te vendosish. Apo jo .!?
Ani
Anëtar
Anëtar
Ani

Male

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 10 EmptySat Apr 12, 2008 3:07 am

Euridika shkruajti:
Ani , nese mund te te pyes PSE (njera dhe pse tjetra )????

Faleminderit per pyetjen!
Arabet disi jane larg, kane goxha ndryshim nga ne mentalitet, traditen dhe ne anen tjeter, ne vendet e tyre nuk ka ashtu sic duhet te
drejta femrat. Ndersa katoliket shqiptare pervec qe kane mentalitet ndryshe nga trevat e mia, nuk do mundja qe te vizitoja te afermet e mia dhe te shikoja kryqin ne shtepine e tyre kur une me ta jam rritur ne nje fryme tjeter. Ka edhe ca gjera tjera, por besoj se jam i qarte.

Beton:
Une per vete kisha marre nje katolike dhe do respektoja si ate edhe besimin e saj. Per mua mjafton nje femer te kete besim te sinqerte ne Zot, me pas cdo gje rregullohet!
Beton
Hero anëtar
Hero anëtar
Beton

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 10 EmptySat Apr 12, 2008 3:21 am

nuk do mundja qe te vizitoja te afermet e mia dhe te shikoja kryqin ne shtepine e tyre kur une me ta jam rritur ne nje fryme tjeter.

Ani.!

Kete e thua nga mendja apo feja thote qe mos ta shikojsh kryqin ne shtepit e tyre .?

kurre une mendoj se ne te njejtin diell jemi ngroh.!?
Ani
Anëtar
Anëtar
Ani

Male

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 10 EmptySat Apr 12, 2008 3:28 am

O Beton, ka ca gjera qe jane me preference...tash pse une nuk dua nje gje te tille nuk don te thote dicka me rendesi. Thjesht preferenca ime. :)
Euridika
Anëtar i Besueshëm
Anëtar i Besueshëm

Female

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 10 EmptySat Apr 12, 2008 3:33 am

"Ndersa katoliket shqiptare pervec qe kane mentalitet ndryshe nga trevat e mia, nuk do mundja qe te vizitoja te afermet e mia dhe te shikoja kryqin ne shtepine e tyre kur une me ta jam rritur ne nje fryme tjeter. Ka edhe ca gjera tjera, por besoj se jam i qarte."

as feja ,e as kombi (yne) nuk na e meson kete ..
Ani
Anëtar
Anëtar
Ani

Male

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 10 EmptySat Apr 12, 2008 4:19 am

Euridika:

Sipas fese Islame, burrit i ndalohet te martohet me nje grua ateiste dhe duhet te merr muslimane, krishtere ose jahudije. Ndersa ne fene Islame eshte e ndaluar qe gruaja ta martohet me nje jo-musliman.

Sa i takon kombit tone, tani c'fare tradite ka kombi yne? Traditen e vjeter apo te re? Nese eshte per traditen e vjeter une jam me shqiptar nga te gjithe(Lek Dukagjinit), ndersa nese eshte per ndonje tradite tjeter ,sedi cila eshte kjo dhe cka thote kjo.
Gjithsesi po te bej nje pyetje: Kush eshte(nenkupto: duhet) te quhet shqiptar?
Beton
Hero anëtar
Hero anëtar
Beton

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 10 EmptySat Apr 12, 2008 11:42 am

Ani.!

lexo ==) as feja ,e as kombi (yne) nuk na e meson kete ...
Vizitor
Vizitor

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 10 EmptySat Apr 12, 2008 2:09 pm

Ani shkruajti:

Gjithsesi po te bej nje pyetje: Kush eshte(nenkupto: duhet) te quhet shqiptar?

Shqiptar jan vetem ata qe i rrjedh gjaku i paster, gjak shqiptari, qe nuk e fyejn historine e popullit te vet.

Edhe sa per temen

Kombi eshte mbi te gjitha.
e feja eshte religjion qe kush don beson, kush nuk don nuk beson.

fakte nga e kaluara ka qe ekziston zoti, jan te mjaftueshme qe te besosh.
Sofra
Admin
Admin
Sofra

Male

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 10 EmptySat Apr 12, 2008 2:26 pm

Gjaku i ka rrënjët në komb ose kombi në gjak merreni si të doni, kurse feja është me dëshirë.... dikur Spanja ishte e tëra muslimane sot nuk është më me atë religjionin musliman por prap mbesin Spanjoll.
Kurse sa i përket besimit... sa është i vjetër besimi aq është i vjetër edhe mos besimi në zot.
Ka ca gjëra tek besimi që janë shumë absurde që nga njëhere të bënë ta mbash barkun së qeshuri.
interesant
Anëtar aktiv
Anëtar aktiv
interesant

Male
Numri i postimeve : 606
Vendi : Tokë
Registration date : 11/04/2008

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 10 EmptySat Apr 12, 2008 2:37 pm

Mendimi im personal sa i perket temes eshte qe feja ekziston para kombit.

Me krijimin e pare te njeriut fillon edhe feja, por kombi dihet kur fillon, sepse nuk mund te ekzistoj kombi me nje njeri.

Sofra kisha edhe nje mendim rreth asaj qe ke thene se besimi eshte i vjeter sa edhe mosbesimi, kjo nuk mund te jete, sepse pas krijimit te njeriut te pare kane shkuar shume shekuj deri te mosbesimi.

me respekt
Sofra
Admin
Admin
Sofra

Male

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 10 EmptySat Apr 12, 2008 3:04 pm

Interesant nuk është hapur tema se cila është më e vjetër a është feja apo kombi por këtu bëhet fjalë si e kam kuptuar unë se; "A eshte ne rend te pare Feja apo Kombi "??

Tash interesant shtrohet pyetja se populli shqiptar
-kur ka bërë luftë fetare ?
-përse populli shqiptar ishte dhe është tolerant sa i përket besimeve ?

Për të mos e zgjatur aq shumë me pse po i bie shkurt e të lidhem me njeriun e parë që ti thua se ishte fetar. Kush e jep këte se ishte fetar interesi ?!
interesant
Anëtar aktiv
Anëtar aktiv
interesant

Male
Numri i postimeve : 606
Vendi : Tokë
Registration date : 11/04/2008

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 10 EmptySat Apr 12, 2008 3:09 pm

Ne regull atehere kam keqkuptuar temen, kerkoj ndjes.

Per te ditur se njeriu i pare a ka qene fetar apo jo, eshte normale dhe e domosdoshme qe te kthehemi tek lirat e shenjte te vetmit qe mund te te shpjegojn per krijimin dhe parimet e njerezimit.

Po qe se ke ti ndonje burim apo baze nga dicka tjeter jam i kenaqur qe te mesoj dicka.
Beton
Hero anëtar
Hero anëtar
Beton

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 10 EmptySat Apr 12, 2008 3:14 pm

Kush eshte(nenkupto: duhet) te quhet shqiptar?

Ani.!

Shqiptar eshte ay qe kurre ja fyen historin e kombit i flet dy gjuhe:

1.- Eshte ajo gjuhe qe mbron kullturen e dinjitetin e vete,kullturohistorike,me pushke,pende,etj etj.
2.- Gjuha e dyte, eshte ajo qe te kap te ngjet per muri,per se gjalli.
Sponsored content

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 10 Empty

Feja apo Kombi.?
Mbrapsht në krye 
Faqja 10 e 40Shko tek faqja : Previous  1 ... 6 ... 9, 10, 11 ... 25 ... 40  Next
 Similar topics
-
» Feja apo Kombi.?
» Feja Katolike
» SHKENCA DHE FEJA
» EH, Ç'KOMBI I RRALLE!
» FEJA, SHPRESA DHE QËNDRESA

Drejtat e ktij Forumit:Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi
Bashkimi Kombëtar :: Teologji-
Kërce tek: