Bashkimi Kombëtar
Mirë se erdhë në forum " Bashkimi Kombëtar "
Qëndro i lidhur me ne ! Disponim te këndshëm të kontribojm për kombin larg ofendimet dhe zënkat...
Bashkimi Kombëtar
Mirë se erdhë në forum " Bashkimi Kombëtar "
Qëndro i lidhur me ne ! Disponim te këndshëm të kontribojm për kombin larg ofendimet dhe zënkat...
Bashkimi Kombëtar
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

ForumForum  PortalliPortalli  GalleryGallery  Latest imagesLatest images  RegjistrohuRegjistrohu  identifikimiidentifikimi  

Feja apo Kombi.?

Shko poshtë 
+86
anila
Ada_Kondi
Gentleman
Blerti_Gashi
Eva0506
Ago Muji
beti
Kushtrimi86
comeback
Pirro i Epirit
valdrini
Ariani
Martina
MARY
haxhiu
malesorja e Kosoves
Parapsikologu
Epik
Tetovari
silit
Mister
feneri
Jeetaa
lilu
fina
stabili
metiii
Tesa
**Embelsira**
MUHAMETII
mardiola
Gjuetari
beauty
rrebelja
Edonis
luan mreti
**Lumi_
murturi
shqip0nja
Kasper
Mergimtari
zeriatdheut
Xili
GocPejone
rroni
rolling
idol
a_pihet_duhani_ketu
fi2a1
Leka i Madh
bukla
nardlushnja
Lejla
Kristal
loredana
Clarence
Orfe@
interesant
arbana
Nezir Myrta
xhavo_
Zogisti_Legalist
Ballistet
Albea
tom sojer
Urata
vjollca
petritkola
Ani
Çamshqiptar
schumi
Euridika
Anna
Hana
meli
Guximi
leopardi
besa-bese
fatlum
dibranja
shaban cakolli
STUPCAT
E_Bukura
Beton
Sofra
Kosovarja
90 posters
Shko tek faqja : Previous  1 ... 14 ... 24, 25, 26 ... 32 ... 40  Next
AutoriMesazh
xhavo_
Anëtar aktiv
Anëtar aktiv
xhavo_

Male
Numri i postimeve : 782
Registration date : 20/03/2008

Feja apo Kombi.? - Faqe 25 Empty
MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 25 EmptyMon Jul 21, 2008 11:29 pm

Islami i ka rrënjet e thella në kulturën dhe mentalitetin shqiptar, jo vetëm historikisht por edhe emocionalisht. Vetë fjala "komb" rrjedhë (apo derivohet) nga fjala arabe "kaum" që e ka po gati te njejtin kuptim edhe tani praktikisht. Kjo jep te kuptoj se baballarët e kombit shqiptar kur e themeluan atë zgjodhen kete term. Kjo dëshmon lidhjen e fortë mes kulturës islame dhe identitetit shqiptar dikur edhe sot.

Unë asnjëhere skam thënë se feja përmbi kombin apo kombi përmbi fenë. Kjo është e pakuptimt duke pasur parasysh edhe qështjet me te cilat mirren, strukturën e tyre, nivelin e tyre në aspektin shoqëror etj. Si dy koncepte te ndryshme, me kuptime te ndryshme, me role te ndryshme, me synime te ndryshme sigurisht se secila prej tyre e ka vendin e vet, te ndryshem nga njeri tjetri.

Mirpo janë disa gjëra që shumë njerëz i ngatërrojnë, por qe fare skanë të bëjnë me Islamin apo shqiptarizmin e pastërt. Nëse nacionalizmi në emër të kombit therret qe ne te ndihemi me superior apo te vrasim kombe tjera, sigurisht qe unë pasojë qëndrimin e Islamit ku te gjithë popujt para Zotit janë të barabartë dhe dallimet si ngjyra, raca, gjuha, territori etj. janë irracionale dhe te paarsyeshme. Dhe urrejtja ndaj një populli s'duhet të na shtyej te jemi te padrejtë ndaj tyre. Mirpo nëse ndonjë "hoxhë" apo prijës fetar i ndikuar nga politika ditore apo interesa te caktuara me thotë ndërro kombin apo gjuhën e bëhu i një gjuhe tjetër, sigurisht se do te jem kombëtar por edhe musliman i sinqertë njëkohësisht se madje Islami asnjëhere nuk fton që t'a ndërrojmë kombin apo gjuhën, sepse këto janë dhurata nga Zoti dhe fati ynë që duhet respektuar.
Mbrapsht në krye Shko poshtë
Tetovari
Anëtar i ri
Anëtar i ri
Tetovari

Numri i postimeve : 109
Registration date : 17/12/2007

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 25 EmptyTue Jul 22, 2008 2:28 am

Mos edhe fjala Skenderbeu rrjedhë nga Arabia historikishtë,kërkoje kërkoje se është e mundur gjithçka tek fanatkat.
zeriatdheut
Hero anëtar
Hero anëtar
zeriatdheut

Numri i postimeve : 4058
Registration date : 28/12/2007

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 25 EmptyTue Jul 22, 2008 3:00 am

Kur popi ishte be hoxhe dhe kishte dashte te dije me shume se hoxha... nese ju i nderuar jeni aq fetare pse nuk e ben mike nje shqiptare kartolik apo pse varet ne rafshin e dugagjinit nuk jane me nje vende edhe nuk dihen se te kujna jane edhe ata qe jane pyete te nderuarin pse gllogjani ska xhami apo kodralia e shum shum fshtrate dugagjinit jane pa xhamija ku u ber kungull me hip ne gadh po ku ka fe bre ... qe disa po mundohen e fare te mos mundohen te treosh kuturen e arabise dhe me thua se xhamija eshte shija zotiit po sa shpija paska zoti juaj ore fetar, pe kaq i pasur e i len me k njerzit nga afrika ore fetar mos u mundoni te thuash emocionalisht munesh m then per veti e jo per krejt se tek une nuk i ka aspak po te ishte mundesija i kisha mar popa e hoxhallare e sheha i kish qu ne spaq me thy gure hajt o fetar pergjgjuni atyre me larte e te tghashe pse nuk e bn mik nje katolik shqiptare po nji arab me thuani ?
Tetovari
Anëtar i ri
Anëtar i ri
Tetovari

Numri i postimeve : 109
Registration date : 17/12/2007

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 25 EmptyTue Jul 22, 2008 3:37 am

zeriatdheut siç e kuptoi unë me ketë fanatizeme që ka e respektoi por nuk është e thenur me më detyru edhe mua apo shumë të tjerë të veproim apo të na bindjë në atë që ka ne vete.

Kombi është Falmuri
Kombi është gjaku
Kombi është gjuha
Kombi është Identiteti .............
xhavo_
Anëtar aktiv
Anëtar aktiv
xhavo_

Male

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 25 EmptyWed Jul 23, 2008 10:28 pm

Tetovari shkruajti:
Mos edhe fjala Skenderbeu rrjedhë nga Arabia historikishtë,kërkoje kërkoje se është e mundur gjithçka tek fanatkat.

More burre i dheut përse ju tetovaret ia ngritet minaret xhamisë në Tetovë? A nuk ishte kundërpergjigje për kishen pravosllave qe ua ndërtuan aty afër?
Po perse nuk shkon edhe ti tek ato disa fshatrat "shqiptare" te rrethit te Dibres apo te asaj ane, qe janë bërë kaurr edhe me fe edhe me komb?

A do të kishim bërë luftë çlirimtare ne sikur kryepeshkop ta kishim Artemijen e Graçanicës apo Saven e Beogradit (sikur Janullatosi që është në Shqipëri)?

Jo zotri ne kishim hoxhallar që s'lan fjalim apo dua pa përmendur çështjen shqiptare, nuk lanë mbledhje e takim pa ftuar në luften çlirimtare te Kosovës, Luginës dhe tek ju atje në Iliridë dhe luftra në të cilat morren pjesë edhe vetë, me pasurinë e tyre dhe veten e tyre.

O zoteri, kryetaret e bashkësive Islame nuk i zgjedhë as papa i Vatikanit apo popi i Stambollit (apo Athinës), por populli shqiptar.
E_Bukura
Anëtar i Suksesshëm
Anëtar i Suksesshëm
E_Bukura

Female
Numri i postimeve : 2009
Vendi : Prishtine
Registration date : 30/09/2007

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 25 EmptyWed Jul 23, 2008 11:46 pm

Xhavo, nese jeton ne trojet shqiptare, dhe sado pakes e njihni historine e popullit tone, dhe dini te jeni i sincert sa do pakes, ateher padyshim se eshte me shume se e vertete ajo qe kam thene: " Feja gjithnje ka qen mbijetes dhe jo jetes tek shqiptaret". Nese u mungon njera nga keto qe i ceka, ateher gjithcka qe ti mundohesh ketu te thuash, eshte e "arsyshme".

Nuk po bej dallime ne fe, e kam fjalen gjithnje per te gjitha fet se gjithnje kan ardhur bashke me zgjerimet imperiale (Roma dhe Islamizmi) ose me forcimin e qendrave te fuqise ( Bizanti). Por, meqense ne po flasim tani, dhe ketu askush nuk po mundohet te mbroje fen krishtere, sic po beni ju, per fen "tuaj"-Islamin. Ateher, edhe gjithcka qe ne po shkruajm po shkon ne te mire apo ne te keq te Islamit si fe tek shqiptaret, pasi qe e perben shumicen e shqiptareve. Perkunder faktit se populli shqiptare eshte me shumice te besimit islame, prap se prap, kurre nuk ka qene dhe as qe do te jete ndonjehere popull aziatik( sic po mundoheni ta paraqitni). Ndonese edhe islam-izmi nuk ka me te ndonjefare lidhje, t'i imponosh popullit shqiptare vlera qe jane ne kundeshtim me frymen e tij praktike, nuk do te thote vetem moskuptim dhe keqinterpretim i tij, por edhe dhunim te dinjitetit te tij, d.m.th. te nje poppulli te lashte evropian. Kete jane munduar ta bejn gjate historis, deri tek vone "kojshit" tane-serbet. Te cilet nuk ja harriten, por qe tani "disa" me vetedije apo pa, po e vazhdojne te njejten rruge....!

Nga ajo qe lexoje tek shkrimet e tua ( Xhavo) vrehen dy gjera, te cilat nuk eshte veshtire t'i kuptojne edhe te tjeret ketu. E para, mundohesh me cdo kushte dhe ne cdo menyre qe fen Islame ta dergon ne qiell, kuptohet duke e shajtur komunizmin. Dhe dyta, me cdo menyre dhe me cdo kusht apo forme ta shan komunizmin, kuptohet duke i dhen rast vetit ta ngrite prap Islamin si fe ne qiell. Nuk e di se perse ne te vertete e ben kete?! Por mund te theme se me kete menyre sic e keni zgjedhur, perkundrazi jeni duke i larguar njerezit dhe duke u bere monoton pune e fes. Te pakten une keshtu po e shoh.

Nacionalizmin jo rrall po e permend ne kete dhe tema tjera. Hnry Kissinger, ne librin e tij " Mendja e kombit", shume mire e ka thene se"...ne Evropen lindore, nacionalizmi shfrytezohet ne lufte kunder komunizmit". Nuk ka thene edhe dicka te re, kur dihet se kjo ekziston qe moti. Kjo po ndodhe edhe sot nga ti dhe "disa" te tjere, fatkeqesisht. Por, sa per ilustrim po e mar shembull serbin ne 1924, ku ne emer te kapitalit evropian, sidomos ne emer te kompanive vajgujore Britanike, dhe me ndihmen e pretendentit te me vonshem per fronin mbreteror te Shqiperis A.Z. e rrezoi pushtetin demokratik te Fan S. N. i cili ishte njeri nga intelektualet me te medhenje shqiptare te te gjitha koheve, vetem per faktin se ky mori guximin qe ne parlamentin shqiptare t'i beje nderime udheheqesit te madh te revolucionit rus, qe kishte vdekur ato dite. Gjeje veten se ku jeni ju dhe "disa" te tjere....

Komunizmi, nuk ka qen vetem ne shqiperi, ka qen pothuajse ne ter evropen. Ruset nuk prishen asgje te ndertuar ne kohen e komunizmit, por perkundrazi, i ruajten dhe i cmojne gjithcka qe eshte ndertuar dhe arritur ne ate kohe, ku eshte per shkak te kesaj ideologjie ( kominizmit) arriten te jene superfuqi, dhe amerika ne ate kohe ishte shume large ne gjitha aspektet. Ndersa sot, jo. Sot, amerika e ka rolin sic e ka pasur dikur Rusia, ish BRSS. Ndersa tek ne shqiptaret, po ndodhe e kunderta qe nuk duhet te ndodhe. Perveq se prishem e shkaterruam gjithcka te arritur dhe te krijuar gjate komunizmit, ne vazhdojm edhe me tej, dhe e shfrytezojme nacionalizmin ne lufte kunder komunizmit. Kjo eshte per te ardhur keq. Ajo qe me se shumti na duhet neve si kombe, eshte qe ta forcojme sa me shume ndjenjen e identitetit nacional dhe jo te forcimit te instrumentalizimit te tij. Shtrohet pyetja si behet kjo-forcimi i identitetit nacional? Kuptohet se ky proces-i forcimit te identitetit nuk mund te realizohet si kthim ne te kaluaren, por si ecje progresive drejt se ardhmes. Nje ecje qe nuk i mohon vlerat pozitive te se kalueres, por i inkuadron ne vetvete dhe i kuptimeson ne kohe.

Shendet.
Nezir Myrta
Anëtar aktiv
Anëtar aktiv
Nezir Myrta

Male
Numri i postimeve : 660
Vendi : usa
Registration date : 23/03/2008

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 25 EmptyWed Jul 23, 2008 11:47 pm

popi i popullit

pak shakaa
E_Bukura
Anëtar i Suksesshëm
Anëtar i Suksesshëm
E_Bukura

Female
Numri i postimeve : 2009
Vendi : Prishtine
Registration date : 30/09/2007

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 25 EmptyWed Jul 23, 2008 11:56 pm

Ani, para nje kohe edhe tani me pelqejn shkrimet tuaja, per oratorin qe keni. Kete ta kam thene qe ne fillim edhe nuk i biej prap. Poashtu me pelqen te kem kundershtime ne mendime, sepse kjo eshte arsye kryesore qe hy ne forum. Por jo ne extrem dhe kur dikush kalon ne personalitet dhe mundohet t'me injoroj apo diskriminoj dikush. Kete te fundit, perveq se nuk e toleroj edhe nuk e fal, i kunderpergjigjem njejte. Ti, qe nga fillimi je munduar gjithnje ta luan rolin e nje "linguisti" dhe kete e pranove vet. Ne menyre qe ta luan kete role, duhet ta njohesh veten mire dhe te jesh i sigurt ne vete. Gje qe nuk ka ndodhe, sepse ke ber edhe ti gabime drejtshkrimore ( edhe ps eje munduar t'i arsyeton...) dhe poashtu kur te kam ber pyetje, per disa fjale, nuk ke ditur te pergjigjesh. Une, e studjoj Psikologjin, jam krejte ne fillim, por asnjeher nuk kam thene dicka tek kjo kategori se keshtu eshte edhe ska alternative tjeter, por gjithnje e kam shprehe nje mendim dhe jam munduar qe t'u le hapsire edhe tjereve, perveq rasteve te vecanta.
Probleme psikologjike apo te ndonje lloi tjeter nuk kam fatmisisht deri me sot. Te pakten nuk ma kan thene askush, as ata qe ma duan te miren, e as ata qe shtiren se me duan te miren. Perveq tani qe po e lexoje nga ju, dhe kjo eshte shume normale, pasi qe t'i thashe disa fjale qe nuk i keni pritur, d.m.th. te zbulova paksa ate pjesen e fshehur tenden.

Ani, te gjithe njerezit jemi egoiste. Kete nuk mund ta mohoj askush. Por, egoizmi tek ne ndryshon, apo thene me mire kush arrine ta kuptoje, di edhe ta shfrytezoje egoizmin e tij per te mire. Lavelli, e ka thene shume mire. Ku sipas te cilit, "te gjithe njerezit jane thjeshte qenie egoiste, mirepo kjo nuk d.m.th. te mos luftoje per idealet kolektive, sepse vetem kur nje kolektiv te realizoje gjendjen e deshiruar prej te gjitheve, do te kenaqet edhe egoja e individit egosite". Une e kam kuptuar shume mire dhe mundohem t'i permbahem kesaj. Ndersa tek ju, deri me sot, po shoh te kunderten, jo vetem ne kete teme, por ne gjitha temat qe shkruani, mendoni vetem e vetem per veten, ne radhe te pare, te dyte, te trete....deri vone mendoni per dike tjeter, apo per dicka me te madhe se vetvetja juaj!

Normal qe iken, dhe nuk mirresh deri ne fund me mua, sepse kjo per ty eshte e zakonshme. Ka te shkon keshtu e keni ju, beni pakes zhurme dhe ikni. Te perkohshem jeni ka do qe shkoni tipat sikur ti, me kete lloj dhe menyre te bindjeve qe keni.

Shendet.
Musafir
Vizitor

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 25 EmptyThu Jul 24, 2008 12:05 am

Nje popull me fe te paster ngren ne kembe dhe nje komb te paster.
zeriatdheut
Hero anëtar
Hero anëtar
zeriatdheut

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 25 EmptyThu Jul 24, 2008 12:18 am

Jasht teme jo injorance zoteri skishte te bente me talibanet Very Happy
Edituar nga Naki
Musafir
Vizitor

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 25 EmptyThu Jul 24, 2008 12:27 am

Gati se te gjithe popujt ne bote kane fe dhe komb. Shqiptaret i perkesin nje kombi dhe feve te ndryshme monoteiste, gje qe paraqet nje pasuri ne traditen, kulturen dhe civilizimin tone.
Vizitor
Vizitor

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 25 EmptyThu Jul 24, 2008 12:27 am

Naki shkruajti:
Nje popull me fe te paster ngren ne kembe dhe nje komb te paster.

Si mund ta verteton kete?
Musafir
Vizitor

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 25 EmptyThu Jul 24, 2008 12:28 am

Lexo me larte premtimi Very Happy
Beton
Hero anëtar
Hero anëtar
Beton

Numri i postimeve : 5729
Vendi : Zvicër
Profesioni/Hobi : no money no honey
Registration date : 10/09/2007

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 25 EmptyThu Jul 24, 2008 12:28 am

More burre i dheut përse ju tetovaret ia ngritet minaret xhamisë në Tetovë? A nuk ishte kundërpergjigje për kishen pravosllave qe ua ndërtuan aty afër?

More burre sa dij une keta minare kane qene shume vite ma haret aq sa mendon ti qe jane ne Tetovë.

Feja apo Kombi.? - Faqe 25 Satellit_metop_gestartet.Par.0014.Image

Nje shoke nje dite me tha ,s'pari here kurre Amerikane dhe Ruset ishin kthyer nga Hëna ,me zbritjen e tyre ne tokë.
Nje gazetar i kishte pyete ç'na tregoni te re nga atje .

ishine pergjigje se nuk ishim ne te paret qe viziatuam Henen ,sepse ishte nje Tetovare qe e gatunke Burekun shume mire ,kam ngeren shume buret te mire atje gatuar nga nje Tetovar .

Xhavo keta qe mendon ti jan gjera sekrete ne Tetove qe moti lal nuk jan minare.

Mirmbetshe.

Edituar për herë të fundit nga Beton në Thu Jul 24, 2008 12:30 am, edituar 1 herë gjithsej
http://www.bashkimikombetar.com
Musafir
Vizitor

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 25 EmptyThu Jul 24, 2008 12:30 am

Very Happy Very Happy Very Happy ti nuk je nromal beton
zeriatdheut
Hero anëtar
Hero anëtar
zeriatdheut

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 25 EmptyThu Jul 24, 2008 12:31 am

injoranece eshte e juaja i nderuar naki sepse mundohesh te jeshe me superiore se gjith e ke gabim shum ti tregone injorancen tende
Musafir
Vizitor

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 25 EmptyThu Jul 24, 2008 12:35 am

zeriatdheut shkruajti:
injoranece eshte e juaja i nderuar naki sepse mundohesh te jeshe me superiore se gjith e ke gabim shum ti tregone injorancen tende
Nuk jam superior lal por nuk me pelqen te akuzohem per dicka qe nuk e them Very Happy keshtu shkrauj cfar duash po dita pergjigjem po nuk dita heshti. Une kete postova nuk ceka taliban aty lexoje edhe ihere lal " Nje popull me fe te paster ngren ne kembe dhe nje komb te paster"
Flm
zeriatdheut
Hero anëtar
Hero anëtar
zeriatdheut

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 25 EmptyThu Jul 24, 2008 12:37 am

naki une te thashe qe ehte realitet se pse e ishim unik prandaj i hijem luftes por eshte krejtsisht tjeter qe linden perqarjet por nuk na shini ne lufte per liri feja kete desha me te thane naki
Beton
Hero anëtar
Hero anëtar
Beton

Numri i postimeve : 5729
Vendi : Zvicër
Profesioni/Hobi : no money no honey
Registration date : 10/09/2007

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 25 EmptyThu Jul 24, 2008 12:37 am

Naki shkruajti:
Very Happy Very Happy Very Happy ti nuk je nromal beton

Naki po done te vizitoish Hënen me çmime te lire i ke biletat ne Tetove ,sepse eshte e vjeter kjo tek Tetoveret kurre Amerikanet sote mundohen te Zbuloin ate planet . Very Happy

per temen

1.- Kombi
2.- Feja

Edituar për herë të fundit nga Beton në Thu Jul 24, 2008 12:39 am, edituar 1 herë gjithsej
http://www.bashkimikombetar.com
Musafir
Vizitor

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 25 EmptyThu Jul 24, 2008 12:38 am

zeriatdheut shkruajti:
naki une te thashe qe ehte realitet se pse e ishim unik prandaj i hijem luftes por eshte krejtsisht tjeter qe linden perqarjet por nuk na shini ne lufte per liri feja kete desha me te thane naki
E po une sdija cfar kishe ndermend te thoje lal po ti nuk e the kete the dicka tjeter dhe mu dash te editoja Very Happy tash skam cte them.
zeriatdheut
Hero anëtar
Hero anëtar
zeriatdheut

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 25 EmptyThu Jul 24, 2008 12:42 am

Naki e nese te mer uja tregom shoki telin dhe ta sjellim burekun prej tetove

tek tema nje kombe nje qendrim ska fe ska kurgje vetem shqiperi
xhavo_
Anëtar aktiv
Anëtar aktiv
xhavo_

Male

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 25 EmptyThu Jul 24, 2008 3:47 am

E_bukura, nuk dua te dal jasht kontestit te temës, mirpo edhe pse ty te rrah zemra kah nëna Rusi, une te them ty se jo qe ruset nuk ishin asnjëhere para amerikanëve, por Amerika në momentin kyç e shpëtoj Rusinë nga mosekzistenca. Po sikur ta dinin se çfarë do t'iu dal, do t'ia fusnin fitilin edhe njëhere më tepër. Rusët janë vetëm kopjues ideologjishë, se madje edhe kur kopjojnë, kopjojnë gabimisht dhe flliqët. Kjo është në traditen e tyre, qysh prej Pjetrit te Madh i cili pasi kthehet nga një vizitë ne Europë detyron te gjithë meshkujt te rruhen dhe te mos i lëshojnë mjekrat e gjata, duke menduar se zhvillimi qëndron aty. Njejt jemi edhe ne sot kopjues te kqinjë te gjërave tretësore te Europës e të Botës, duke mos qenë gati asnjëhere parimor.

Neve nuk na duhen politikan sahanlepirës dhe njerëz qe shesin identitetin e tyre edhe fetar edhe kombtar nga ndjenja e komplekseve dhe inferioritetit, por neve na duhen njerëz me dinjitet, që pranojnë vendin e kohen, që pranojnë vlerat e popullit te vet dhe qe ia kthejnë dinjitetin vendin në mënyrë më liridashëse dhe respektuese te dinjitetit njerëzor.

"Në emër të Zotit për kombin shqiptar". Përse kundër Zotit? Përse kundër Krijuesit tim edhe tëndit, krijuesit te shqiptarëve e te gjithë njerëzimit?

Vetë ekzistenca e shqiptarëve është mrekulli qe duhet falënderuar Zotin. Sa e sa popuj e gjuhë kanë kaluar para nesh, janë zhdukur e harruar. Ndërsa ne vazhdojmë te kemi gjuhën tonë. Sipas ligjeve qe besoni ju i bie qe gjithmonë mbijetojnë me te fortit, ndërsa ne nuk ishim asnjëhere të tillë krahasur me te tjerët.

Në kohën kur baballarët e kombit gjeten formulën e bashkëjetesës, tolerencës dhe mirëkuptimit para Zotit, pikërisht jeni ju ata që doni te na ktheni në primitivizëm, kokëfortësi, arrogancë, ekstremizëm (te pakten ideor).

Aty ku ska Zot (në zemra), aty s'mund të ketë as mirësi, as drejtësi, as dinjitet dhe as vllezëri. Edhe nëse nje ateist i pretendon këto ose është jo konsekuent ndaj ateizmit te tij ose bën kopje te pavetëdijshme nga feja.
xhavo_
Anëtar aktiv
Anëtar aktiv
xhavo_

Male

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 25 EmptyThu Jul 24, 2008 4:26 am

Më duhet gjithesesi te shtoj se s'dua t'ia imponoj askujt fenë dhe besimin. Ato janë çështje personale, qe kujt ia hap Zoti zemren në besim, ai beson.

Në Kur'an thuhet: "Në fe nuk ka dhunë..." (2:256)

Besimi apo mosbesimi i dikujt janë urtësi e Zotit, qe nuk më perket mua apo dikujt tjetër të detyrojmë:
"Sikur të kishte dashur Zoti yt, do t'i besonin çka janë në tokë që të gjithë. A ti do t'i detyrosh njerëzit të bëhen besimtarë?" (10:99)

"E Ne nuk të dërguam ty për tjetër qëllim, por vetëm si përgëzues e si qortues" (25:56)

Dhe për fund:

"O ju njerëz, vërtetë Ne ju krijuam juve prej një mashkulli dhe një femre, ju bëmë popuj e fise që të njiheni ndërmjet vete, e s'ka dyshim se të All-llahu më i ndërshmi ndër ju është ai që më tepër është ruajtur (nga te kqijat) e All-llahu është i dïjshëm dhe hollësisht i njohur për çdo gjë" (49:13)
Nezir Myrta
Anëtar aktiv
Anëtar aktiv
Nezir Myrta

Male
Numri i postimeve : 660
Vendi : usa
Registration date : 23/03/2008

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 25 EmptyThu Jul 24, 2008 7:42 am

Njeriu dyshon nga mosnjohja, i ofrohet deridikund cakut, esences dhe devijon preftimin e mendimit dhe pa vetëdije devijon të vërteten dhe E Vërteta është ajo që i besohet - deshte e s'deshte! Po njeriu edhepse e din dikah udhën kah E Vërteta edhe kryeneqësisht, kokëfortësisht mundohet ta mohojë, aty është e keqja ma e madhe!

Njeriu bëhet legurë që nuk i përket origjinës, me ide të huaja, që nuk i përkasin kulturës e vetëdijes kombëtare origjinale, natyrore - natyrës së gjuhës e gjuhës së natyrës burimore - është si një rezë dere, që nuk hapë derë as udhë dhe mbetet muzee për njerëzit që shohin realitetin. Një mendim: lum i ligu - po i forti është. Të ligut i bien e i bjen e nuk bën zë as fjalë - e pafuqia e tij e bën të durueshëm para dhunës, derisa u bind se është rob - derisa i krijohet vetëdija e tij prej robi, vetëdije robi! Njeriu besoj, duke bërë benë - be-besoj-betim, duke u betuar në një fuqi ZO Zoni, zoni i qiellit - Zoti, që dridhë gjithçka mbi tokë - e njeriu iu bind jo nga vetëdija e tij, po nga frika, droja dhe mu në atë frikë, drojë - ra në gjunj, puthi tokën, dheun, gurin, drurin dhe u bind dhunshëm dhe nga ajo bindje e dhunshme, krijoj në vetëdijen e tij dashuri ndaj Mbifuqisë. - Thirri disa njerëz tjerë, mblodhi mendime nga ma të lashtat, nga të gjitha fushat e diturisë dhe me to renditi këshilla, mësime, njohuri, kulturë, edukim, arsimim, gjykim, - në një libër, kur s'kishte libra tjerë (apo përvehtësoj libra tjerë para tij) dhe shpalli një libër të shenjtë. Në bazë të atij libri formoi një rregullore besimi të ndryshëm nga tjerët, a në esencë të gjithë janë të njejtë. Librat fetare, Kanunet, Kodët, Kodeksat, (Legia e religia) ligji e religjioni - nuk kanë authorë, sepse janë përpilime nga shumë e shumë authorë, e dietarë të kohës, e të shumë kohërave të para, të hershme e ma të hershmet edhe u paraqiten para njerëzve të një gjuhe e gjaku (se ndryshe nuk do të merreshin vesh) edhe pasi u formua një fuqi e një popullit - filloi lufta e ftoftë dhe e nxehtë (NË GJUHËN E TË FORTIT), nga topuzi, shpata e topi e deri tek mortaja e armët ma të rrezikshme, duke shtruar sa ma shumë popuj deri sa iu dorëzuan, IU NËNSHTRUAN si koloni dhe u bënë perandorë e u formuan perandorina, u linden, e perënduan njerapastjetres...

Sot të thuash: kombi apo feja është shumë qesharake, komike, a po don me dijtë cila është e para, ma e hershme, apo don me dijtë cila është kryesore. FEJA ËSHTË FORCA me forcë i bindi popujt - pasi u formua me të mirë brenda një popullit dhe ai popull u bë i fortë dhe kah shkoi e sulmoi la gjurmët e veta, gjurmë në gjak e gjuhë, në doke e zakone, në kulturë e histori tjera... Dikush edhe sot është i mbyllur brenda asaj oaze të huaj dhe as nuk din, as nuk don të dali prej saj dhe çka është ma e keqja, mundohet të futi sa ma shumë tjerë të rinj e të vjetër, po në atë oazë! Eçka është edhe ma e keqja - lidhen e ndërlidhen me fjalën ZOT, thuase zoti është veç i një feje! Këtu flijohen mendjet e njoma, të pafuqishme ta kuptojnë realitetin, se feja është forcë e ardhur - e kombi është origjina jote! Kombi është vlera e gjuhës, gjakut dhe e historisë sate. Fjala komb, nuk vie nga kaum ar., se ka kom(b) e shkom(b), komb që u formua mbi një popull, si ajka e popullit dhe shkomb - ku ulet, peshon mbi të. A mbi komb as nuk ulet askush, as nuk qendron mbi të. Për atë thomë: kombëtarizim e shkombëtarizim i popujve e deri tek asimilimi e zhdukja e tyre... Pse? Sepse gjuha e gjaku yt janë gjithçka për ty - e asgjë tjetër mbi to! Por, kur disa donë ta bëjnë mjergullë, tymnajë para syve - e lidhin forcën e tyre ideologjike e praktike me emrin zot!

Kombi është mësuesi i popullit, ajka, yndyra e tij intelektuale e revolucionare, liridashëse e çlirimtare. Pa komb ka fe, por nëse i beson gjakut e gjuhës sate - ajo nuk vlenë - a nëse shkrihesh e mbyllesh në atë oazë të huaj, atëherë mos i thuaj vetes shqiptar - kur edhe NDJENJA SHPIRTËRORE të tëhuajsohet dhe të tingllon ma thekshëm, ma bukur në gjuhë tjetër - e jo në gjuhën e popullit tënd.

Feja është forcë, e kur u zbatua forca, ajo u kthye në urtësi, bindje, se nën pretekstin e emrit zot - ti don të sundosh, nënshtrosh, kolonizosh, asimilosh deri në çfarosje popuj e popuj, që veç nuk ta kapë grepi se një botë e shtien në një thes tëndin! E bota nuk hyn në një thes! Shtjerret!

Kush është ai që thrret në emër të zotit? Kush ka të drejtë të thirret e çirret në emër të zotit? Kush ka të drejtë të mundohet të nënshtroj edhe tjerët e rininë - në emër të zotit? Kush i plotëson kushtet të thirret në emër të zotit?

Kush mundohet të dominojë në emër të zotit? Askush!

Nuk është çështja të bindesh njeriun, por ai vet të vetbindet, ta krijojë vetëdijën kombëtare - se popujt e vegjël, si shqiptarët, pa vetëdije kombëtare - asimilohen e zhduken, si ujë në zall.

Pse sot feja e shkenca rrinë urtë me njeratjetren? E dje i kallen në turra drunjsh shkenctarët. Sepse feja sot është një muzej para shkencës e teknologjisë (ku edhe atje ndërhyn verbalisht).

Fol shqip, beso shqip, lutu shqip, mendo shqip, ndjejë shpirtërisht shqip në gjuhën e gjakut tënd edhe lufto si shqiponja për kombin tënd, kur e ke në rrezik!

Askush nuk ka të drejtë të thirret as të luftojë në emër të zotit!

Kombet e vogla kapen për bishtaleca, a kombet e mëdha të përbijnë, hyn e mbetesh si në gojë oqeani.

Kur të mësohemi të bëhemi komb i madh? Mu kjo dredhia (kombi a feja), na len gjithmonë komb të vogël!

Merrne si të doni...
interesant
Anëtar aktiv
Anëtar aktiv
interesant

Male
Numri i postimeve : 606
Vendi : Tokë
Registration date : 11/04/2008

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 25 EmptyThu Jul 24, 2008 10:48 am

Mendja e njeriut gjithehere mundohet te arrij ate cfar nuk ka arrit askush, dhe duke vazhdu ne kete, shume here bazohet edhe ne fantazira dhe perralla ku e ben edhe djallin te quditet se : Prej nga e nxori ky kete rregull ?!

Te shkruash tekst te gjate duke sqaruar se perse njeriu filloj te adhuroj Zotin, se kinse filloj nga friga e jo nga bindja, keto jane vetem spekulime nga te cilet nuk e kan kuptu te verteten rreth kesaj, por shkruajn vetem ate cfar ai mendon se eshte ashtu, dhe ne fund nuk ka asnje baze. Dhe e njejta gje dhe i njejti mendim vie edhe per librat e shenjte, se jane te tubuar nga grup njerzish dhe autoresh, per ate nuk kan emer autori....

I nderuar autori i librave te shenjte eshte Allahu i Lartmadheruar, dhe nuk eshte dora e njeriut, po qe se ti mendon se dora njeriut i ka bere, atehere edhe ti je njeri sikur qe kane qene me heret, na e sjell vetem nje verset te ngjashem qe posedon Kur'ani po pate mundesi, nuk te kerkojm me shume, vetem nje ?

Te njejte kane qene edhe ata te mehershmit qe kane kundershtuar mesimet dhe parimet e fes, duke i mohuar, dhe duke i quajtur te Derguarit ( profetet ) si genjeshtar, magjioniqar, te cmendur, autor... por si perfundim i tyre ka ardhe denimi qe e kan meritu ( lexo pak rreth Historise se Popujve qe perfundimi i tyre i erdhi ne menyren me te keqe, dhe shkaku perse i erdhi ai denim ).

Rregullat dhe urdherat e fes kane ardhe ne menyren me te mire, me paqesore, dhe jo te imponuara, kete duhet ta kuptoj secili, sepse ketu kot vendos ti versete nga Kur'ani dhe thuash : Nuk ka dhune ne fe... sepse ketu kemi te bejme me njerez qe Kur'ani per ta nuk ka vlere, dhe se te gjithe potencialin e tyre e japin duke kundershtuar , fantazuar, shpifur, nga mllefi qe kane kunder kesaj feje, por fatmiresisht si gjithehere i gjithe ky mund perfundon prap ne 0 .

E gjithe detyra e te gjithe Profeteve ka qene te i therrasin njerezit ne besimin nje ne Allahun, dhe asnjehere me dhume, por ata qe pergenjeshtruan dhe mohuan, i priti denimi, i cili denim do i arrij mohuesit heret apo vone.

-E kush eshte me mizor sesa ai qe per Allahun shpif genjeshtren,kur ai thirret per ne fen Islame,por Allahu nuk ia ofron udhezimin popullit zullumqar.
-Ata duan ta shuajn driten e ALlahut me gojen e tyre, po Allahu e ploteson ( e perhap ) driten e vet, edhe pse e urrejne jobesimtaret.
-Allahu eshte ai qe e dergoj te derguarin e Tij me udhezime te qarta e fe te vertete per ta bere mbizoterues mbi te gjitha fete, edhe pse idhujtaret e urrejne.

Dhe per temen si gjithehere dhe padyshim : Feja pastaj Kombi .
Sponsored content

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 25 Empty

Feja apo Kombi.?
Mbrapsht në krye 
Faqja 25 e 40Shko tek faqja : Previous  1 ... 14 ... 24, 25, 26 ... 32 ... 40  Next
 Similar topics
-
» Feja apo Kombi.?
» Feja Katolike
» SHKENCA DHE FEJA
» EH, Ç'KOMBI I RRALLE!
» FEJA, SHPRESA DHE QËNDRESA

Drejtat e ktij Forumit:Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi
Bashkimi Kombëtar :: Teologji-
Kërce tek: