Bashkimi Kombëtar
Mirë se erdhë në forum " Bashkimi Kombëtar "
Qëndro i lidhur me ne ! Disponim te këndshëm të kontribojm për kombin larg ofendimet dhe zënkat...
Bashkimi Kombëtar
Mirë se erdhë në forum " Bashkimi Kombëtar "
Qëndro i lidhur me ne ! Disponim te këndshëm të kontribojm për kombin larg ofendimet dhe zënkat...
Bashkimi Kombëtar
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

ForumForum  PortalliPortalli  GalleryGallery  Latest imagesLatest images  RegjistrohuRegjistrohu  identifikimiidentifikimi  

Feja apo Kombi.?

Shko poshtë 
+86
anila
Ada_Kondi
Gentleman
Blerti_Gashi
Eva0506
Ago Muji
beti
Kushtrimi86
comeback
Pirro i Epirit
valdrini
Ariani
Martina
MARY
haxhiu
malesorja e Kosoves
Parapsikologu
Epik
Tetovari
silit
Mister
feneri
Jeetaa
lilu
fina
stabili
metiii
Tesa
**Embelsira**
MUHAMETII
mardiola
Gjuetari
beauty
rrebelja
Edonis
luan mreti
**Lumi_
murturi
shqip0nja
Kasper
Mergimtari
zeriatdheut
Xili
GocPejone
rroni
rolling
idol
a_pihet_duhani_ketu
fi2a1
Leka i Madh
bukla
nardlushnja
Lejla
Kristal
loredana
Clarence
Orfe@
interesant
arbana
Nezir Myrta
xhavo_
Zogisti_Legalist
Ballistet
Albea
tom sojer
Urata
vjollca
petritkola
Ani
Çamshqiptar
schumi
Euridika
Anna
Hana
meli
Guximi
leopardi
besa-bese
fatlum
dibranja
shaban cakolli
STUPCAT
E_Bukura
Beton
Sofra
Kosovarja
90 posters
Shko tek faqja : Previous  1 ... 13 ... 23, 24, 25 ... 32 ... 40  Next
AutoriMesazh
zeriatdheut
Hero anëtar
Hero anëtar
zeriatdheut

Numri i postimeve : 4058
Registration date : 28/12/2007

Feja apo Kombi.? - Faqe 24 Empty
MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 24 EmptySun Jul 20, 2008 1:16 am

Idete e E_BUKURES jane aq te kuptueshme ani dhe njerzore me nje edukate dhe frymezym kombetar e jo frymzym i marun nga kuzhinat sllave apo neper kfize bullgare me vjen keq ANI qe nuk po e kupton nje njeri si E_BUKURA po sme habit fakti ani se vet e ke thene se ku ke studiuar dhe ne cfar shkolla je eduku ti je nje intelegjent por i nxanun keq se brumi ka qen i keq jo i favorshem per kete komb a kurese te flasesh per kete geni te perkryer eshte mekate se ke inatin e madh pra ANI para duhet te mesosh frymzimin dhe tani te flasesh per komb ty
Mbrapsht në krye Shko poshtë
xhavo_
Anëtar aktiv
Anëtar aktiv
xhavo_

Male
Numri i postimeve : 782
Registration date : 20/03/2008

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 24 EmptySun Jul 20, 2008 1:37 am

Sofra shkruajti:
Sa i perket burgosjes qe ke deshire t ua beshe popullit te cilet e dojne Enverin dhe vepren e tije, e ke shume gabim Xhavo ...
Jetojme ne sistemi pluropartiak Xhavo.

Jo Sofra le ta bëjmë monizëm, se edhe ashtu po keni dëshirë ju. Atëhere ndoshta do të dalin njerëz si ju e te ns thurin lavdata.
Lavdrimi i së keqes është e keqja e dyfisht. Ju jeni duke i shërbyer jo pluralizmit (shumësisë) por monizmit (diktaturës e tiranisë). Mendimet e juaja dhe qëndrimet e juaja, ashiqare, janë "duke ia bërë me sy" dikujt qe ta kap pushtetin me dhunë e ta dhunoj popullin e vet, se për kundërshtarë politik (gjithsesi shqiptar) mos te flasim.

Ju jeni ideologjik dhe doni ideologjinë.Feja juaj është partia. Kjo është feja juaj qe ju e keni vënë para kombit dhe na akuzoni neve se kinse ne s'po i japim rëndesi kombit.
Sofra
Admin
Admin
Sofra

Male
Numri i postimeve : 7564
Registration date : 13/08/2007

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 24 EmptySun Jul 20, 2008 1:42 am

xhavo_ shkruajti:
Sofra shkruajti:
Sa i perket burgosjes qe ke deshire t ua beshe popullit te cilet e dojne Enverin dhe vepren e tije, e ke shume gabim Xhavo ...
Jetojme ne sistemi pluropartiak Xhavo.

Jo Sofra le ta bëjmë monizëm, se edhe ashtu po keni dëshirë ju. Atëhere ndoshta do të dalin njerëz si ju e te ns thurin lavdata.
Lavdrimi i së keqes është e keqja e dyfisht. Ju jeni duke i shërbyer jo pluralizmit (shumësisë) por monizmit (diktaturës e tiranisë). Mendimet e juaja dhe qëndrimet e juaja, ashiqare, janë "duke ia bërë me sy" dikujt qe ta kap pushtetin me dhunë e ta dhunoj popullin e vet, se për kundërshtarë politik (gjithsesi shqiptar) mos te flasim.

Ju jeni ideologjik dhe doni ideologjinë.Feja juaj është partia. Kjo është feja juaj qe ju e keni vënë para kombit dhe na akuzoni neve se kinse ne s'po i japim rëndesi kombit.

Xhavo unë kam dëshirë të flas vetëm me fakte, ma dokumento me fakte se unë kam dëshirë monizmin të lutem. Bëhu real së paku me mua në replika, nuk jam një që pështyej dhe pas dy-tre ditësh e lëpijë pështymen time, jo vetëm te kjo temë, por edhe tek forumi tjetër kur mundoheshin të më ngjiteshin rriçërat, këte besoj se nuk e ke harruar.

Unë nuk flas pa fakte.
xhavo_
Anëtar aktiv
Anëtar aktiv
xhavo_

Male

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 24 EmptySun Jul 20, 2008 2:12 am

"Nese do te ndiqeshin shembujt e historise, ku cdo ekstrem prodhon te kunderten e vet, atehere ateizmi do te ishte pasuar nga nje paganizem ose nga nje ekstremizem fetar. Por kjo nuk ndodhi dhe arsyeja mund te jete se ateizmi ne Shqiperi nuk erdhi si nje zhvillim i natyrshem, por u institucionalizua me dhune. Kjo ndoshta shpjegon edhe faktin se besimet fetare sot atje paraqiten ne formen me tolerante, qe pranojne vetvetiu bashke-ekzistencen me njera-tjetren. Dhe perfundimi qe mund te arrihet eshte se rasti i fese ne Shqiperi eshte i pashembullt, dhe pse jo, ndoshta nje precedence e re ne historine boterore." (A.L.)
xhavo_
Anëtar aktiv
Anëtar aktiv
xhavo_

Male

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 24 EmptySun Jul 20, 2008 2:27 am

Islami bie shpesh ndesh me nacionalizmin, por jo me kombin. Bie ndesh me nacionalizmin, kur një grup politik përpiqet që një komb ta ngrisë mbi kombin tjetër me metoda irracionale dhe gjëra qe nuk i përkasin vullnetit tonë, por fatit tonë. Islami fton qe ne të mos i urrejmë njerëzit përshkak te gjuhës së tyre, ngjyres së tyre, prejardhjes se tyre etj. por t'i klasifikojmë sipas vlerave e veprave.

Pra feja i jep rëndesinë vlerave dhe veprave qe i bëjmë me vetëdije, qëllim e vullnet, por jo koncepteve për të cilat ne s'jemi pyetur fare, por që kanë qenë fati ynë.

Shkatërrimin dhe përçarjen më të madhe e kanë sjellur njerëzit që kanë përdorur karten e nacionalizmit për te treguar superioritetin irracional te një kombi ndaj kombit tjetër, duke u përpjekur e pushtetin ta përqendrojnë në duart e veta dhe pasi kanë marrë pushtetin e plotë janë shendrruar në diktatura te egra (diku me shumë e diku më pak). Shembuj te tillë janë të gjithë shkaterruesit me te mëdhenjt te shekujve te fundit qe kryesisht kanë qenë ateist te vetëshpallur: Bonaparta, Hitleri, Lenini, Stalini, Enveri, Mao Ceduni etj.

SHBA-të në një masë e kanë përvetësuar ketë parim te fesë dhe atje njerëzit janë amerikan nëse i shërbejnë vendit, d.m.th. vlerësim sipas veprës, jo prejardhjes. Ky është edhe një argument tjetër se koncepti i kombit ka kuptime te ndryshme në vende të ndryshme.
xhavo_
Anëtar aktiv
Anëtar aktiv
xhavo_

Male

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 24 EmptySun Jul 20, 2008 2:28 am

xhavo_ shkruajti:
Islami bie shpesh ndesh me nacionalizmin, por jo me kombin. Bie ndesh me nacionalizmin, kur një grup politik përpiqet që një komb ta ngrisë mbi kombin tjetër me metoda irracionale dhe gjëra qe nuk i përkasin vullnetit tonë, por fatit tonë. Islami fton qe ne të mos i urrejmë njerëzit përshkak te gjuhës së tyre, ngjyres së tyre, prejardhjes se tyre etj. por t'i klasifikojmë sipas vlerave e veprave.

Pra feja i jep rëndesinë vlerave dhe veprave qe i bëjmë me vetëdije, qëllim e vullnet, por jo koncepteve për të cilat ne s'jemi pyetur fare, por që kanë qenë fati ynë.

Shkatërrimin dhe përçarjen më të madhe e kanë sjellur njerëzit që kanë përdorur karten e nacionalizmit për te treguar superioritetin irracional te një kombi ndaj kombit tjetër, duke u përpjekur e pushtetin ta përqendrojnë në duart e veta dhe pasi kanë marrë pushtetin e plotë janë shendrruar në diktatura te egra (diku me shumë e diku më pak). Shembuj te tillë janë të gjithë shkaterruesit me te mëdhenjt te shekujve te fundit qe kryesisht kanë qenë ateist te vetëshpallur: Bonaparta, Hitleri, Lenini, Stalini, Enveri, Mao Ceduni, Sadam Husejni etj.

SHBA-të në një masë e kanë përvetësuar ketë parim te fesë dhe atje njerëzit janë amerikan nëse i shërbejnë vendit, d.m.th. vlerësim sipas veprës, jo prejardhjes. Ky është edhe një argument tjetër se koncepti i kombit ka kuptime te ndryshme në vende të ndryshme.
Sofra
Admin
Admin
Sofra

Male

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 24 EmptySun Jul 20, 2008 2:30 am

xhavo_ shkruajti:
"Nese do te ndiqeshin shembujt e historise, ku cdo ekstrem prodhon te kunderten e vet, atehere ateizmi do te ishte pasuar nga nje paganizem ose nga nje ekstremizem fetar. Por kjo nuk ndodhi dhe arsyeja mund te jete se ateizmi ne Shqiperi nuk erdhi si nje zhvillim i natyrshem, por u institucionalizua me dhune. Kjo ndoshta shpjegon edhe faktin se besimet fetare sot atje paraqiten ne formen me tolerante, qe pranojne vetvetiu bashke-ekzistencen me njera-tjetren. Dhe perfundimi qe mund te arrihet eshte se rasti i fese ne Shqiperi eshte i pashembullt, dhe pse jo, ndoshta nje precedence e re ne historine boterore." (A.L.)

Jo Xhavo pikrisht u bë me bindje dhe jo me dhunë... Në Shqipëri deri në shpërthimin e demostratave në shkollë në Durrës ku dolën nxënsit dhe kërkuan të shkëputeshin nga feja është bërë punë sistematike që të bindej populli drejt ateizmit drejtë shkencës. Po të ishte me dhunë sikurse që ju thoni menjëhere pas çlirimit të Shqipërisë do të shpallej ateizmi në Shqipëri.
Por kjo u bë në vitin 1967 më duket.

Analizo 1945-1967 ! Është një kohë e madhe punë me popullin.

Pos tjerash Enver Hoxha ka pas folur para masave të nxënsëve se ende është heret për një hap të tillë.

Ato që të kërkova në postimin tjetër nuk më solle asgjë Xhavo...

Është fjala për;

- monizëm
-Parti para kombit ( që simbas teje unë më shumë e dua partinë se sa kombin) etj etj...
Beton
Hero anëtar
Hero anëtar
Beton

Numri i postimeve : 5729
Vendi : Zvicër
Profesioni/Hobi : no money no honey
Registration date : 10/09/2007

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 24 EmptySun Jul 20, 2008 2:34 am

Jo Xhavo pikrisht u bë me bindje dhe jo me dhunë... Në Shqipëri deri në shpërthimin e demostratave në shkollë në Durrës ku dolën nxënsit dhe kërkuan të shkëputeshin nga feja është bërë punë sistematike që të bindej populli drejt ateizmit drejtë shkencës. Po të ishte me dhunë sikurse që ju thoni menjëhere pas çlirimit të Shqipërisë do të shpallej ateizmi në Shqipëri.
Por kjo u bë në vitin 1967 më duket.

---------------------------------------

Ky eshte realiteti qe flet historia e ketyre viteve Bravo Sofra ,me pelqejne kurre sillen ne teme fakte vite dhe sqarim kuptimplot.

Nuk ka patur fai Enver Hoxha ne kete !
http://www.bashkimikombetar.com
zeriatdheut
Hero anëtar
Hero anëtar
zeriatdheut

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 24 EmptySun Jul 20, 2008 10:36 am

Jo vellezer te nderuar siq po thote xhavo per mendimin eti se feja qenka para kombit po mire une te thash xhavo pse nuk ka asnji shtet musliman qe quhet po para quehet arabija saudite shtet islamik apo jo
e tani une po thotm shqiperija eshte enveriste me fe shqiptarine tungdhe per se fundi feja e jone eshte kjo shikojeni kete video kjo eshte feja e shqiptarit http://www.tim35.com/video/viewFWq9zUz6VI4.html
xhavo_
Anëtar aktiv
Anëtar aktiv
xhavo_

Male

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 24 EmptySun Jul 20, 2008 12:49 pm

O Sofra cfarë fakti e argumenti është ai. Ai është thjesht mendimi yt. Ti shiqoje edhe njëhere intervistën e Hulusi Hakos. Ai shumë mirë tregon se feja është ndaluar me dhunë, d.m.th ka pasur ligj kundër praktikimit te fesë. Kjo është e para. Ndërsa e dyta që thotë ai dhe që ka të bëj me kete dialog është siç shprehet edhe vetë ndërhyrja e shtetit në përhapjen e ateizmit, përmes kushtetutës, përmes ligjit, përmes dhunës. Pra ti ske guxuar te jesh asgjë ndryshe përveç se ateist, te pakten publikisht. Nëse kjo nuk është dhunë, atëhere çfarë është dhunë o zotni?

"zeriatdheut" ti po ngatërron fenë me gjëra që s'bën te ngatërrohen. Ata burra rrofshin e qofshin. Por ti nuk e din se në Islam dëshmori (shehidi) ka gradën më të lartë. Allahu, besimtarët në luftë i merr për t'i ngritur në shkallët me të larta. Dhe në Kur'an thuhet se mos mendoni se ata dëshmorët janë të vdekur, por ata janë të gjallë pranë Zotit te tyre. Ndërsa si shpërblim te besimtarëve është takimi me njerëzit me të dalluar: pejgamberët, besnikët e dalluar, dëshmorët dhe më të mirët.
xhavo_
Anëtar aktiv
Anëtar aktiv
xhavo_

Male

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 24 EmptySun Jul 20, 2008 12:55 pm

xhavo_ shkruajti:
O Sofra cfarë fakti e argumenti është ai. Ai është thjesht mendimi yt. Ti shiqoje edhe njëhere intervistën e Hulusi Hakos. Ai shumë mirë tregon se feja është ndaluar me dhunë, d.m.th ka pasur ligj kundër praktikimit te fesë. Kjo është e para. Ndërsa e dyta që thotë ai dhe që ka të bëj me kete dialog është siç shprehet edhe vetë ndërhyrja e shtetit në përhapjen e ateizmit, përmes kushtetutës, përmes ligjit, përmes dhunës. Pra ti ske guxuar te jesh asgjë ndryshe përveç se ateist, te pakten publikisht. Nëse kjo nuk është dhunë, atëhere çfarë është dhunë o zotni?

Përhapja me dhunë e ateizmit ka qenë në proporcion me me marrjen në dorë të pushtetit. Dhe kjo ka zgjatur disa vite. Sa më shumë që kanë marr pushtetin nën kontroll aq me shumë është egërsuar diktatura dhe po aq me shumë edhe dhuna fetare. Përse ka ndodhur në vitet e 60-ta apo 70-ta? Sepse atëbotë kopjoj revolucionin kulturor kinez që kishte për synim zhdukjen e fesë e të kulturës.

"zeriatdheut" ti po ngatërron fenë me gjëra që s'bën te ngatërrohen. Ata burra rrofshin e qofshin. Por ti nuk e din se në Islam dëshmori (shehidi) ka gradën më të lartë. Allahu, besimtarët në luftë i merr për t'i ngritur në shkallët me të larta. Dhe në Kur'an thuhet se mos mendoni se ata dëshmorët janë të vdekur, por ata janë të gjallë pranë Zotit te tyre. Ndërsa si shpërblim te besimtarëve është takimi me njerëzit me të dalluar: pejgamberët, besnikët e dalluar, dëshmorët dhe më të mirët.
xhavo_
Anëtar aktiv
Anëtar aktiv
xhavo_

Male

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 24 EmptySun Jul 20, 2008 12:56 pm

Përse s'mund t'i editoj shkrimet e mia, se u perzi këtu krejt?
zeriatdheut
Hero anëtar
Hero anëtar
zeriatdheut

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 24 EmptySun Jul 20, 2008 1:00 pm

O xhavo ata i shef se nuk jane me asnje pgajmer qe thua ti se nuk i njof keto ndtsyra qe i kane duart me gjak lej ato skemi ne asi qe thua ty pejgameri jone ishte ADEM JASHARI SKENDERBEU DHE ENVER HOXHA
xhavo_
Anëtar aktiv
Anëtar aktiv
xhavo_

Male

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 24 EmptySun Jul 20, 2008 1:14 pm

Ne nuk bëjmë shpifje as ndaj Zotit, as ndaj te dërguarve të tij dhe as ndaj asnjë njeriu. Për çdo shpifje keni me dhanë llogari. Po te mos kishte llogari, çfarë kuptimi do të kishte jeta?

"Kush është më mizor se ai që ndaj All-llahut shpif gënjeshtra apo ka përgenjeshtruar fatet e Tij? S'ka dyshim, shpifësit dhe gënjeshtarët nuk kanë shpëtim" (6:21)
zeriatdheut
Hero anëtar
Hero anëtar
zeriatdheut

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 24 EmptySun Jul 20, 2008 1:22 pm

XHAVO i nderuar si mendon mor shoki qe feja eshte para kombit pse flet nga inati ketu nuk eshte ashtu si thua ti xhavo sepse feja eshte nje gje qe e ke mare me dhune nga osmanilnjte xhavo apo romaket apo sllavet por ke lind ILIR shqiptare par i nderuar e mos fol ngatresa se une agjen tem hoxhe e kom pas dhe kure nuk ka thene eshte feja para kombit si ti une nuk e di se cfar hoxhe je ti por si do qofte i nderuar une te theme dhe nuk te flase nga inati apo dicka por KOMBI ESHTE MBI TE GJITHA nuk jan shpifje as genjeshtra i nderuar por realitet
rolling
Anëtar i Suksesshëm
Anëtar i Suksesshëm
rolling

Male
Numri i postimeve : 2086
Vendi : Shqiptari
Profesioni/Hobi : Revolucionar
Registration date : 17/05/2008

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 24 EmptySun Jul 20, 2008 1:28 pm

shioni pak fjalet e te madhit mulla Idriz Gjilani
nga ato fjale mund ta kuptoni se a eshte feja para kombit
Beton
Hero anëtar
Hero anëtar
Beton

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 24 EmptySun Jul 20, 2008 1:42 pm

Shteti eshte organizim i njeriut ne grup ,Shteti nuk ka te bje fare me fejen .

Prandaj arsjetimi se ligjet e Zotit jane te mjaftueshme per njerzimin (dojm apo nuk donim ta pranoim),se sa vlek ka ky arsjetim per njerzimin !

Askun dhe ne asnje liber fetar nuk shkruan si z'gjidhet Presidenti ,kush paguan per invalitet, kusha paguan per familjet e deshomreve ,apo si meret pensioni nga shteti etj !

Nga kjo kuptoim (flasim per kohen e sodit ) ,e jo ne kohen e para 2 milliona viteve ,po qe nuk ke Shtet nuk ke as Kombe as feje (nuk kemi liri) ,pate nje feje apo i nje kombit je.

Nga kjo kuptoim se (indianet ne Amerike) ,ç'fare ishine me heret ,paten fejen e tyre ,e sote i kan asimiluar ne Amerikanizem ,vetem se shteti ,ligjet , kan parimet e tyre (Politika).
e kaluar e haruar tek (indianet ne Amerik) ,por ne kohen e sodit indianet ne Amerika te pakten liria nuk ju mungon ,kan te drejt te besoin ç'fare te duane ,kure edhe atyre Zoti jau ka fal trurin ,qe te zgjedhin ç'fare ata duan dhe besoin,nga kjo kuptoim se kane te drejt te besoin ne ate ç'fare ata duan te besoin ,por me rendesi eshte qe kan shtetin e fort !

Nga kjo kuptoim se ne si Kombe s'pari duhet te kemi Shetin ,te tjerat i zgjedhe vete individi ,per ndyshe do te jemi nje krijes shume dembele ,ju munde te vazhdoni sa te doni ne kete teme por nga e gjithe kjo asnje s'eshte e sakte .

1.Kombi
2. Shteti
3.Feja

Edituar për herë të fundit nga Beton në Sun Jul 20, 2008 2:06 pm, edituar 1 herë gjithsej
Beton
Hero anëtar
Hero anëtar
Beton

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 24 EmptySun Jul 20, 2008 1:56 pm

O Sofra cfarë fakti e argumenti është ai. Ai është thjesht mendimi yt. Ti shiqoje edhe njëhere intervistën e Hulusi Hakos. Ai shumë mirë tregon se feja është ndaluar me dhunë, d.m.th ka pasur ligj kundër praktikimit te fesë.

Xhavo _

Shume gabim je nuk eshte ndal me dhune ,vete nxensit e kan kerkuar ,studentet lexo ç'fare flet historia e vertet .

Xhavo_

Ataturk apo (Mustaf Kemail ...),per momentin nuk ndroi gjuhen,vetem se ne vende te atyre arabe vendosi ato latine,sepse ishte modern dhe vizioniste,Turqia sote gezon ate perparim dhe liri .

Siç sote une qe e ç'moj shume ate moderizem, qe Feja e shqiptari eshte Shqiptaria .

Nuk ka ndrishuar gjuha ,nuk ka patur percarje ne populle ,je ç'fare je je shqiptar ,Zoti na ka fal trurin ,qe te zgjedhime ç'far ne dojm te besojme,me rendesi eshte te jemi shqiptar s'pari here !
xhavo_
Anëtar aktiv
Anëtar aktiv
xhavo_

Male

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 24 EmptyMon Jul 21, 2008 12:06 am

Ne sot mund ta dijmë kush është ateist apo besimtar, por jo atëhere kur ka qenë dhunë.Beton ajo qe na paskan kërkuar studentet është hajgare (i thonë te ne) ose diçka palidhje dhe qesharake. Ne nuk e dimë kush i ka nisur ato kërkesa, mirpo sa e sa kërkesa te tjera janë bërë dhe kanë rënë në vesh te shurdhër. Burimi i kësaj s'është aspak tek ata student, mirpo direkt te marksizmi dhe pastaj kopjimi i revolucionit kulturor kinez. Nëse qënka bërë me dëshirë (a e dini se çka po flitni?), atëhere përse pas diktaturës u mbushen xhamitë prap? Po përse xhamitë u mbyllen dhe u shndrruan në stall të kafshëve apo përse u ndalua ezani? A nuk është kjo dhunë dhe ndalim i fesë? Ju a keni sy t'i lexoni ato çfarë vetë i sollët, sesi feja është ndaluar dhe ateizmi është përhapur me dhunë. Mos flisni përralla pash Zotin.

Është shumë interesant rasti qe përmende për Turqinë. Shpesh Turqia në kete aspekt krahasohet me Japoninë e cila traditën dhe progresin i ka bërë bashk, ndërsa Turqia ka bërë vetëm kopje (perendimore-europiane e ku ta di une).
"Derisa Turqia e ndërpreu alfabetin arab, i cili për shkak të thjeshtësisë së tij me vetëm 28 shenja, bënë pjesë në alfa­bet­et më të përkryera dhe më të zgjeruara botërore, Japonia refuzon kërkesën e “romajëve” të vet ta aplikojë alfabetin latin. Ajo mbajti alfabetin e vet të komplikuar i cili pas refor­m­ës, përveç 46 shenja­ve përmbanë edhe 880 ideograme kineze. Në Japoni sot nuk ka analfabetë, kurse në Turqi - dyzet vjet pas aplikimit të alfabetit latin - analfabetë janë më shumë se gjysma e popullsisë, një rezultat nga i cili, pra, edhe të verbërit do të fillonin të shohin." (A.I.)
Dhe vazhdon:
"Dhe jo vetëm kjo. Së shpejti u bë e qartë se nuk ka qenë në pyet­je vetëm alfabeti si mjet i thatë i regjistrimit. Shkaqet dhe pasojat e vërteta, janë shumë më të thella dhe më të rë­ndë­­sishme. Esenca e tërë civilizimit dhe progresit njerëzor ësh­të në vazhdi­min, e jo në shkatërrimin dhe mohimin. Alfa­beti është mënyrë me të cilën populli “mbanë mend” dhe je­ton në histori. Me heqjen e alfabetit arab e tërë pasuria e të kaluarës, e ruajtur me fjalën e shkru­ar, për Turqinë ka qenë kryesisht e humbur dhe ajo me këtë potez vetëm është nën­çmuar deri te kufijtë e barbarizmit. Pranë një varg reformash tjera “paralele”, gjenerata e re turke u gjet pa mbështetje shpirtërore dhe në një lloj vakuumi shpirtëror. Turqia i ka humbur “kujtimet” e saja, të kaluarën e saj. Kujt i nevojitej kjo?"
zeriatdheut
Hero anëtar
Hero anëtar
zeriatdheut

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 24 EmptyMon Jul 21, 2008 12:37 am

Un as qent si kisha shtije ne xhami e jo kafshet sepese follijn me pall si hoxha allahu akber leje pash zotin
xhavo_
Anëtar aktiv
Anëtar aktiv
xhavo_

Male

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 24 EmptyMon Jul 21, 2008 1:17 am

Ti qenke njeri shumë i poshtër! Për bese nuk me vie fare keq nga injoranta, gënjeshtar e mizor si ti!

"E kush mundet të jetë më mizor se ai që në xhamitë e All-llahut pengon të përmendet emri i Tij dhe përpiqet për shkatërrimin e tyre. Atyre ndryshe nuk u takoi të hyjnë vetë në to, vetëm duke qenë respektues. Ata në këtë jetë kanë nënçmim e në botën tjetër dënim të madh" (2:114)
zeriatdheut
Hero anëtar
Hero anëtar
zeriatdheut

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 24 EmptyMon Jul 21, 2008 2:14 am

xhavo une ste thash gje ty i nderuar ske pse nxefesh as te ofendosh une dhash thjesht mendimin tim sepse xhaxhi rafsh me tok i ka bere dhe kane qen rahat e ti pse me ofendon xhavo nese une jame per kombin eshte normale por jo me fete dhe aspak nuk ke te drejt me ofendime mendimi im isht i nderuar dhe nese e mbaj une denimi ok e ti shko ne xhehnetxhavo une te thiri prej xhenemi ooooo xhavo a ke ftoft mos mberdhi o shoki hajde se ketu koka nxeht ajt shoku klm mos u nxef xhavo respek
te kisha qene ne fuqi do i kisha be rafsh me toke gjith
Sofra
Admin
Admin
Sofra

Male

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 24 EmptyMon Jul 21, 2008 2:45 am

....mirpo direkt te marksizmi dhe pastaj kopjimi i revolucionit kulturor kinez.

Xhavo Enver Hoxha nuk ka bërë punë si i kanë thënë kinezët apo rusët....
Enver Hoxha i ka shfrytëzuar të gjithë për interes të vetin deri aty ku nuk i është cenuar atdheu, posa e kanë kaluar vijën ua ka treguar krahun Xhavo.
Psh me rusët u prish për shkak të ndërhyrjes në interesin e atdheut, ku Hrushovi donte në Shqipëri të instalonte flotat.
Me kinezët është prishë po ashtu, pos tjerash Kina nuk ishte dhe nuk është Shtet ateist edhe sot. Çka lidhje Shqipëria ateiste me kinën jo ateiste.
Ju mundoheni që secilën punë që ka bërë Enver Hoxha t'ja fusni dikujt pa kurrfar argumentesh. Harroni se Enver Hoxha mbi të gjitha ishte njohës i gjithanshëm deri në detajet më të imta të historis së popullit shqiptar, sepse ishte edhe vet shqiptar.
xhavo_
Anëtar aktiv
Anëtar aktiv
xhavo_

Male

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 24 EmptyMon Jul 21, 2008 12:38 pm

Sofra unë sdi çka te them ty tjetër, sepse ato thënje te juajat janë thjeshtë shpikje te kokave tuaja.

Thënja e juaj se ateizmi na u paska përhapur për t'ia mbaruar qefin një grusht studentëve është thellësisht e pakuptimt, qesharake, tragji-komike.

Feja në Shqipëri është ndaluar në bazë te ideologjisë marksiste dhe e bazuar në thënjen "feja opium i popullit", thënje e cila ka qenë parull dhe plakatë në të katër anët e Shqipërisë. Se madje e gjithë Shqipëria ishte e mbuluar me vetëm katër apo pesë thënjë komuniste, qe populli t'i ketë si "mesazhe" kudo qe t'i lëshojë syte. Po ti shiqoj njëhere flamujt e kuq, me drepër e çekan, me marksin, leninin e stalinin (çfarë lidhje kanë këto me kombin?). Flamujt janë mesazh që tregojnë idealet për të cilat luftohet e synohet.

Pas prishjes me sovjetikët, maoizmi ka qenë linja zyrtare e partisë, deri me vdekjen e Lin Biaos dhe Mao Cedongut, kur fillon te ndryshohet politika kineze pikërisht në lidhje me revolucionin kulturor.

Vetëm njerëz vartës si ju ndërtojnë kulte për njerëz, ashtu siç është ndërtuar dikur kulti mbi Enver Hoxhën (popull-parti-enver) dhe qe ju vazhdoni t'a bartni edhe me tutje. Ky kult është feja e juaj që ju e vini para kombit.
Sofra
Admin
Admin
Sofra

Male

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 24 EmptyMon Jul 21, 2008 3:59 pm

Thënja e juaj se ateizmi na u paska përhapur për t'ia mbaruar qefin një grusht studentëve është thellësisht e pakuptimt, qesharake, tragji-komike.

Xhavo kjo tregon se ti nuk ke dijeni aspak për kohën që flet dhe kundër Enver hoxhës, por flet me fjalët që dikur nga Beogradi kritikonin Enver Hoxhën i nderuar.

Në Shqipëri nisen në Durrës demostratat për të vazhduar më tutje nëpër të gjitha qytetet e Shqipërisë. Në një intervist kur ishte në burg Adem Demaçi i pyetur për këto ngjarje të ateizmit ai përgjigjet; Kur mbërrin shkenca mbi religjionin bëhet edhe kjo që Shqipëri të jetë ateiste...

Vetëm njerëz vartës si ju ndërtojnë kulte për njerëz, ashtu siç është ndërtuar dikur kulti mbi Enver Hoxhën (popull-parti-enver) dhe qe ju vazhdoni t'a bartni edhe me tutje. Ky kult është feja e juaj që ju e vini para kombit.

Xhavo me rreshtat që i ke shkruar më lartë të pata kërkuar edhe më heret të më sjellësh fakte që unë si Sofra kam vënë partinë para kombit.

Për ty mund të jetë feja para kombit, por për mua jo as feja e as partija para kombit, sepse ideologjit ndrrojnë kurse kombi jo .....

Kurse sa i përket Enver Hoxhës ai ka ditë të shfrytëzojë të huajt deri në atë pikë sa të mos i rrezikohet çështja kombëtare, çështja e Pavarsisë së Shqipërisë.
Sponsored content

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 24 Empty

Feja apo Kombi.?
Mbrapsht në krye 
Faqja 24 e 40Shko tek faqja : Previous  1 ... 13 ... 23, 24, 25 ... 32 ... 40  Next
 Similar topics
-
» Feja apo Kombi.?
» Feja Katolike
» SHKENCA DHE FEJA
» EH, Ç'KOMBI I RRALLE!
» FEJA, SHPRESA DHE QËNDRESA

Drejtat e ktij Forumit:Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi
Bashkimi Kombëtar :: Teologji-
Kërce tek: