Musafir Vizitor
| Titulli: Feja Katolike Tue Oct 14, 2008 12:38 am | |
| Pasi që në Kombin Shqipatar kemi edhe besimin Katolik deshta të diskutojn edhe për kët pjes të Kombit të msojm më shum rreth besimit Katolik, ju lutem jepni spjegime por pa i lëndura të tjerët .presim komentet e juaja . |
|
stabili Anëtar
Numri i postimeve : 459 Age : 66 Vendi : Kosove Registration date : 10/05/2008
| Titulli: Re: Feja Katolike Tue Oct 14, 2008 8:43 am | |
| Pergzime per hapjen e temes,Deli. Vertete e qelluar edhe si teme por edhe si titull - feja katolike ! Thjeshte , koncize dhe jo prejudikuese,si praprakja mbi fene islame. Kam edhe nje sugjerim-te debatohet edhe per fene ortodokse sepse edhe ajo eshte pjese e trashegimise dhe aktualitetit tone shqiptare. Nuk jam njohes i mire i fese por kjo nuk do te thot qe nuk jam i interesuar te mesoje -perkundrazi ! Shih per kete propozoi qe ne shkollat tona te aplikohet edukata fetare. Lidhur me kete ne rrethin tim shoqerore kam diskutuar disa here dhe per qudine time asnjehere nuk kam gjete perkrahje-perkundrazi refuzim dhe ate me arsyetimin se kjo do te krijonte ndasi. Qe e keqja te jete me e madhe kjo me e eshte thene nga intelektual te larte,te nivelit te profesorave te universitetit ! E quditshme por e vertete - frike nga edukimi dhe dija ! Mendoj se kjo s'eshte aspak ne rregull - te privosh njerezit(femijte)nga edukata eshte mekate per te mos thene krim,e ne anen tjeter te perkrahesh(mundesosh)matrapazet qe te perhapin gjysme te verteta dhe genjeshtra,qe qojne uji ne mullirin e tyre ! | |
|
Beton Hero anëtar
Numri i postimeve : 5729 Vendi : Zvicër Profesioni/Hobi : no money no honey Registration date : 10/09/2007
| Titulli: Re: Feja Katolike Tue Oct 14, 2008 3:11 pm | |
| Pergezime per temen
Edhe nje pyetje ne kete teme , per fene Katolike !
A eshte e ndaluar qe ne Vatikan nuk munde te konkuroje nje Femer ?
Do te tothe;
Te zavendsoje PAPEN ne Vatikan ? ka nje ligje ne mes kesaj apo dallohet padrejtesia e Femres ? Dhe pse nuk ka Femer Prifetreshe !
pa keqkuptim ju lutem eshte nje pyejte si gjithe te tjerat qe jam kurioz te dij !
Mirkuptime | |
|
lilu Moderator
Numri i postimeve : 2153 Age : 45 Vendi : Albania Profesioni/Hobi : agjente shitjesh Registration date : 07/07/2008
| Titulli: Re: Feja Katolike Tue Oct 14, 2008 3:44 pm | |
| - Beton shkruajti:
- Pergezime per temen
Do te tothe;
Te zavendsoje PAPEN ne Vatikan ? ka nje ligje ne mes kesaj apo dallohet padrejtesia e Femres ? Dhe pse nuk ka Femer Prifetreshe !
pa keqkuptim ju lutem eshte nje pyejte si gjithe te tjerat qe jam kurioz te dij !
Mirkuptime Nuk dua te zgjatem shume Beton por thjesht doja te te orientoja te shihje filmin "Kodi da Vinci" dhe jam e sigurt qe do te informoheshe shume ne lidhje me kete pyetje qe ke bere. | |
|
Delia Anëtar aktiv
Numri i postimeve : 514 Registration date : 13/01/2008
| Titulli: Re: Feja Katolike Tue Oct 14, 2008 4:04 pm | |
| Murgesha kam parë por Femër të jet Prifte as që kam dëgjuar dhe as që kam par ,prandaj edhe unë doja të dija se a ka ajo. | |
|
Eva0506 Hero anëtar
Numri i postimeve : 3323 Age : 42 Vendi : Shume larg...! Registration date : 28/01/2008
| Titulli: Re: Feja Katolike Tue Oct 14, 2008 4:52 pm | |
| - Beton shkruajti:
Do te tothe;
Mirkuptime Ka shume materiale qe e shpjegojne kete proces. Femrat jane te ndaluara te konkurojne per t’u bere prifteresha apo Pape, ose ndryshe sic i quajne katoliket ambasadore te Zotit ne Toke. Thuhet qe nje nga shkaqet kryesore eshte sepse 12 apostujt kane qene meshkuj, dhe prifterinjte qe perfaqesojne vazhdimin e punes se tyre jane meshkuj , ashtu si edhe Papa vazhdues i Shen Pjetrit. A eshte e drejte kjo? Per shume prej pjestareve te ketij komuniteti sigurisht qe jo, prandaj edhe ne fene kristiane jane zhvilluar rryma kundershtuese te katolicizmit, sic eshte protestianizmi, qe ka ndryshuar shume rregulla si psh, vendosja e femrave prifteresha, martesa e predikuesve, thjeshtesia e kishave, afersia me natyrale me Zotin, etj. Por ama edhe ne vete kishen katolike, ka shume kritika ndaj frymes maskiliste dhe proklamime te nevojes se respektimit te femres perballe mashkullit. | |
|
rolling Anëtar i Suksesshëm
Numri i postimeve : 2086 Age : 32 Vendi : Shqiptari Profesioni/Hobi : Revolucionar Registration date : 17/05/2008
| Titulli: Re: Feja Katolike Tue Oct 14, 2008 6:36 pm | |
| - lilu shkruajti:
- Beton shkruajti:
- Pergezime per temen
Do te tothe;
Mirkuptime Nuk dua te zgjatem shume Beton por thjesht doja te te orientoja te shihje filmin "Kodi da Vinci" dhe jam e sigurt qe do te informoheshe shume ne lidhje me kete pyetje qe ke bere. zgjidhja eshte te kjo qe e ka thene lilu. shikoje filmin ose lexoje librin | |
|
Sponsored content
| Titulli: Re: Feja Katolike | |
| |
|