Bashkimi Kombëtar
Mirë se erdhë në forum " Bashkimi Kombëtar "
Qëndro i lidhur me ne ! Disponim te këndshëm të kontribojm për kombin larg ofendimet dhe zënkat...
Bashkimi Kombëtar
Mirë se erdhë në forum " Bashkimi Kombëtar "
Qëndro i lidhur me ne ! Disponim te këndshëm të kontribojm për kombin larg ofendimet dhe zënkat...
Bashkimi Kombëtar
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

ForumForum  PortalliPortalli  GalleryGallery  Latest imagesLatest images  RegjistrohuRegjistrohu  identifikimiidentifikimi  

Feja apo Kombi.?

Shko poshtë 
+86
anila
Ada_Kondi
Gentleman
Blerti_Gashi
Eva0506
Ago Muji
beti
Kushtrimi86
comeback
Pirro i Epirit
valdrini
Ariani
Martina
MARY
haxhiu
malesorja e Kosoves
Parapsikologu
Epik
Tetovari
silit
Mister
feneri
Jeetaa
lilu
fina
stabili
metiii
Tesa
**Embelsira**
MUHAMETII
mardiola
Gjuetari
beauty
rrebelja
Edonis
luan mreti
**Lumi_
murturi
shqip0nja
Kasper
Mergimtari
zeriatdheut
Xili
GocPejone
rroni
rolling
idol
a_pihet_duhani_ketu
fi2a1
Leka i Madh
bukla
nardlushnja
Lejla
Kristal
loredana
Clarence
Orfe@
interesant
arbana
Nezir Myrta
xhavo_
Zogisti_Legalist
Ballistet
Albea
tom sojer
Urata
vjollca
petritkola
Ani
Çamshqiptar
schumi
Euridika
Anna
Hana
meli
Guximi
leopardi
besa-bese
fatlum
dibranja
shaban cakolli
STUPCAT
E_Bukura
Beton
Sofra
Kosovarja
90 posters
Shko tek faqja : Previous  1 ... 8 ... 13, 14, 15 ... 27 ... 40  Next
AutoriMesazh
E_Bukura
Anëtar i Suksesshëm
Anëtar i Suksesshëm
E_Bukura

Female
Numri i postimeve : 2009
Vendi : Prishtine
Registration date : 30/09/2007

Feja apo Kombi.? - Faqe 14 Empty
MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 14 EmptyFri May 02, 2008 1:08 am

Interesant edhe Xhavo, qe te dy dolet aty edhe ku e kishit qellimin....Normal duke perdorur metoden e zakonshme ( duke devijuar nga bisedat), vetem e vetem qe te arrini tek propagandat.
Mund te mendoni cfare te doni per mua ( se e lavderoj veten, se kam nevoje te shikohem ne pasqyre...), por vetem dicka nuk guxoni te mendoni. Qe te ndiheni superiore para nje femre, siq jeni mesuar te ndiheni keshtu, sidomos kur e dini qe keni te beni me nje te moshes me te re.

Po "derzohem" per momentin, sepse nuk kam material qe te mirrem me perralla te zakonshme. Iku koha e perrallave. E keni gabuar personin dhe jeni ne kohe te pa kohe dhe vend te pa vende. Keto qe thuani ju, mund t'i besojne vetem ata njerez qe i thone Hoxhes, amin ne fund.

" Ndjenja e përkatësisë muslimane ka qenë dhe është e fortë,
pamarrë parasysh se ne çfarë niveli është praktikuar dhe praktikohet"

Cka t'i lodhi gishtat, se koken as qe ja vlen hic se hic per keto lloj shkrime...Ajo qe kam then qe ne fillim, veq se po vertetohet dita dites.

"Une nuk pres qe ti te besh ndonje dallim ne mes meje dhe xhavos, apo ne mes te antarve ne pergjithesi, sepse fundja cfar ta qon mallin vehtja? - Ta gjykosh nje person duhesh te jesh me i lart se ai ne dituri dhe ne cdo aspekt, e une nuk po shof se ti je dicka speciale dhe me mendime speciale ketu."

Interesant, nuk jam me lart se ju, por jam posht juve dhe arrij t'ju shoh mire juve larte. Ndersa une per ju, eshte mese normale t'ju dukem shume e vogel, sepse me shihni nga larte. Zbrite poshte dhe do me shohesh me mrie, dhe do ta njohesh veten me mire.
Mbrapsht në krye Shko poshtë
interesant
Anëtar aktiv
Anëtar aktiv
interesant

Male
Numri i postimeve : 606
Vendi : Tokë
Registration date : 11/04/2008

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 14 EmptyFri May 02, 2008 11:47 am

E_Bukura

Duhet ta dish se ketu jane hapur temat per diskutim, dhe se edhe une kam diskutu ne ate formen qe ti e ke kerku, dhe shume here jam mbeshtet jo vetem ne shkrimet tua por edhe ne sjellje te shkrimeve, keshtu qe te kam dhene pergjegje duke u bazuar ne shkrimin tend paraprak.

Dikush shkruan perralla, e dikush shkruan realitet, po ajo qe eshte me rendesi eshte qe edhe nga perrallat njeriu meson shume , po qe se din ta kuptoj perrallen.

Shifet se nuk ke lodhe koke shume, per ate edhe po deshmohen ato cfar ke shkruar, se vetem nga gishtat te kan dal shkrimet e jo edhe nga koka.

Une as nuk po zbres me poshte, as nuk dua te ngritem me larte per momentin, do mbes ketu ku jam dhe kush jam.

Si gjithehere ne cdo diskutim ka edhe mesim, se paku te falenderoj per respektin qe na ke dhene.
E_Bukura
Anëtar i Suksesshëm
Anëtar i Suksesshëm
E_Bukura

Female

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 14 EmptyMon May 05, 2008 9:36 pm

interesant shkruajti:
E_Bukura

Shifet se nuk ke lodhe koke shume, per ate edhe po deshmohen ato cfar ke shkruar, se vetem nga gishtat te kan dal shkrimet e jo edhe nga koka.

Une as nuk po zbres me poshte, as nuk dua te ngritem me larte per momentin, do mbes ketu ku jam dhe kush jam.

Si gjithehere ne cdo diskutim ka edhe mesim, se paku te falenderoj per respektin qe na ke dhene.

E kam lodhur koken aq sa e kam par te nevojshme. Varesishte prej kundershtarit sa eshte i forte, behen edhe pergaditjet apo? Shkrimet qe dalin vetem nga gishtat, jane shume te shkurter dhe teper te pa kuptimte. Sikur te ishte e vertete kjo qe thuani ju, ateher nuk do te qendroja ne kete dhe disa tema tjera pa u lekundur aspake, edhe pse qe nga fillimi te gjithe ( ju qe s'jeni pajtuar me mendimin tim), keni pasur nje "faze" dhe jeni terhekur pa qendruar deri ne fund.
Shpresoj te dini vendqendrimin tuaj dhe ta qmoni ate vend qe keni, perndryshe...

Interesant, thone se "njeriu linde pa i pasur borgje askujte". Une mendoj ndryshe, se cdo njeri lind me nje borgje! Borgji me te cilin linde cdo njeri eshte, qe t'i respketojme te tjeret te gjithe, pavaresishte, moshes, gjinis, religjionit, regjionit, etj.,etj. Kete e kam parasysh dhe mundohem t'i permbahem kesaj. Siq e she qe nga fillimi keni qen i respektuar edhe ju, pavaresishte qe hasim ne kontradite kur shprehemi mendimet tona...Te respketoj s'pari, sepse jeni qenje njerezore, jeni shqipetar nese jo per me teper.

Shendet!
interesant
Anëtar aktiv
Anëtar aktiv
interesant

Male

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 14 EmptyTue May 06, 2008 10:18 am

E_Bukura

Je shume e nderuar dhe shume e respketuar, por do me behet edhe me shume qejfi po patem me shume debate ( ne kuptimin e mire ) edhe ne tema tjera te ndryshme, sepse fundja kete e ka forumi te debatohet.

Edhe une nuk pajtona aspak me kete fjalen " njeriu linde pa i pasur borgje askujt" - Une mendoj se prej aty fillojne borgjet e njeriut, pa marr parasysh se kuj i ka Krijuesit apo krijesave.

Me Respekt !
Beton
Hero anëtar
Hero anëtar
Beton

Numri i postimeve : 5729
Vendi : Zvicër
Profesioni/Hobi : no money no honey
Registration date : 10/09/2007

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 14 EmptyTue May 06, 2008 11:45 am

interesant,

Nje femija qe lind jetim duhet te patur borgje .!
Apo nje femije qe linde me te metura kush eshte fajtore tek keta femije qe te kene borgje .?sa po ka linde.?dhe nuk eshte komplet .?
http://www.bashkimikombetar.com
interesant
Anëtar aktiv
Anëtar aktiv
interesant

Male

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 14 EmptyTue May 06, 2008 1:14 pm

Beton

Qellimi nuk ishte ne kete aspekt, por borgji i tij prej aty filloj duke e falenderuar me vone Krijuesin i cili e beri te linde, dhe ne te njejten kohe duke u kujdesur dhe falenderuar prinderit te cilet ishin shkaktar per ardhjen e ketij ne kete bote, ky eshte ai borgji qe kam pas per qellim une.
interesant
Anëtar aktiv
Anëtar aktiv
interesant

Male

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 14 EmptyWed May 07, 2008 12:46 pm

Ti kthehemi pak temes, edhe pse shume here po dalim nga tema, por besoj se prap nuk po humbim asgje, se paku mesojme pak me shume ne shume gjera te tjera.

Ne disa replika te cilat i kam shkruar ne lidhje me kete teme, kam thene se per mua Feja dhe Kombi jane nje, dhe se secila perkrah njera tjeren, dhe forcon njera tjetren, kete e kan deshmuar edhe te paret tane, ku ne nje poezi thuhet keshtu:

Krisi pushka e dajaku,
rruget e shehrit i mbuloj gjaku,
Sali Bajraktari u bertet
Ou, bini vllazen nshehadet,
edhe nje gisht qone perpjete.
Ne çdo fshat burrat jane besatue
me u ngri e me u coptue
e kurr fen mos me e ndrrue.

Haj medet per lug t'Bajranit
n'kame na u çue Save Llazari,
Save Llazari n'kame na u çue
don Shqiptaret me i shkombtarizue,
per pa u ngri, per pa u coptue,
Shqiptar jemi , skemi fen me e ndrue.
Haj medet shpaten n'qaf ja ka nue
deri ne toke gjaku i ka shkue.
Mos u çart Hazir , fen duhet me e ndrue !
Hazir Alia trim koka qillue
perpjet gishtin e ka çue,
du me u ngri , du me u coptue
Tyben n' Zotin fen smuj me ndrue,
na shqiptar jemi qellue
vorret e t'parëve s'muj m'i turpnue.

Shpresoj qe tani e kuptoni edhe ate cfar kam thene me heret.
Vizitor
Vizitor

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 14 EmptyWed May 07, 2008 2:30 pm

Interesant, kjo kembgulje e juaja ne kete teme, per mu eshte e kuptuheshme, por jo e pranueshme. Sikur qe ti me kupton mua, por qe s'mund te pranon kete qe mendoj-them une.
E kam then me nje tem tjeter se, jam Shqiptare i perkatesis religjioze islame. Emri dhe mbiemri im jane thjeshte shqiptare, asgje me shume e as me pake, dhe nuk kam qofte asnje arsye me te vogel qe te kapen per njeren apo tjetren fe, dhe ti barazoj me Kombin.
Nese ti apo dikush tjeter keni te beni diqka me shume...ateher na thuaj?
interesant
Anëtar aktiv
Anëtar aktiv
interesant

Male

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 14 EmptyWed May 07, 2008 2:43 pm

Premtimi
Pa keqkuptim, nuk ja inponoj mendimin tim askujt, po i pelqei dikujt le ta marr, ne te kunderten secili ka mendimin e tij personal per tema perkatese.

Me respket
Vizitor
Vizitor

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 14 EmptyWed May 07, 2008 3:07 pm

Interesant, nuk mendova qe ju mundoheni t'ju impononi tjerve ketu. Edhe sikur te ishit te ketill, prap s'do te kishit ndikim tek une, se nuk jam person i cili pranon inponime nga te tjeret, perveq asaj qe me pelqen dhe me duket e arsyeshme. Gjithashtu, mundohem qe gjithqka qe e mendoj-shprehe, te jete sa me e thjeshte dhe e kapshme per qdo njeri, pa lend vend per dyshime dhe keqkuptime.
interesant
Anëtar aktiv
Anëtar aktiv
interesant

Male

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 14 EmptyWed May 07, 2008 3:18 pm

Premtimi

Nuk mendoj se deri me tani kam shkruar dicka qe mendja e njeriut nuk mund ta kap, perkundrazi kam sjelle shembuj e shembuj vetem e vetem per ta thjeshtuar temen perkatese, dhe mendimin tim perkates, dhe menyra imja e te shkruarit nuk eshte edhe aq filozofike sa te shkruaj dicka e te them dicka tjeter me te njejten fjale, mendoj se nuk i kam indirekte shkrimet, por direkte.

Me respekt
Leka i Madh
V.I.P
V.I.P
Leka i Madh

Numri i postimeve : 1368
Vendi : Dielli lind nga malet!
Registration date : 02/09/2007

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 14 EmptyWed May 07, 2008 5:21 pm

Kombi. Kombi. KOmbi dhe vetem kombi. Ata qe kapen pas fese dhe pretendojne se feja duhet te jete para kombit jane te lajthitur ne koke. Sepse pa pasur nje komb nuk ka as fe.
Leka i Madh
V.I.P
V.I.P
Leka i Madh

Numri i postimeve : 1368
Vendi : Dielli lind nga malet!
Registration date : 02/09/2007

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 14 EmptyWed May 07, 2008 5:21 pm

Dhe feja vetem se e regjon vendin e dobeson, sepse gje te hajrit nuk ka prej saj.
Beton
Hero anëtar
Hero anëtar
Beton

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 14 EmptyWed May 07, 2008 5:32 pm

Kombi

Pa kombe nuk ka feje.
Po nuk pate shtet nuk ke edhe feje .!
Musafir
Vizitor

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 14 EmptyWed May 07, 2008 5:40 pm

Po nuk pate shtet nuk ke edhe fe,
Pa patur Shetë të mirfillt n mund të bëjsh as komb të mir fillt elere ma fen.
Dhasht Zoti e të zgjohemi nga gjumi një her e përgjithmon .
Beton
Hero anëtar
Hero anëtar
Beton

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 14 EmptyWed May 07, 2008 5:49 pm

O deli kam lexuar nje teme qe ka hapur Sofra i keshilloj te gjithe antaret te lexojne sa xhamija ne beograt ishine demtuar (nuk me kujtohet viti) , po te ksihin nje shtet te fort qe ne ate kohe sote do te ishine edhe Feja po edhe Shteti , kure nuk kije shtet nuk ke ushtri ,kur nuk ke ushtri , nuk ke mbrojtje te duhur si gjithmon qe na ka ndodhe jemi mbrojet gjithmon me ate qe kemi patur e na kan shkatuar qe nga ilret e deri me sote.
Nuk ka te beje Feja apo Kombi ka te beje Shteti,po qe pate nje shtet te fort i ke te dija ,ne Zvicer nuk ju intereson fare ty pse po e hap nje xhami apo nje kishe ,ju intereson te paguhen te dhenat (tatimet shtetrore) dhe deminon ligji ketu ,po ke te holla te ndertoijsh nje xhami apo kish bere per ç'do dite nga nje nuk i intereson fare askujt se ti e nderton nje xhami apo nje kishe . ku faktet jane te gjalla ,para 20 viteve nuk ka patur ''po thuaj se as nje xhami ne Zvicer'' sote jo qe ne ç'do qytet ke ka nje bile bile edhe ne ç'do fshate te Zvicres e ke nga nje te ndertuar .
KAM LEXUAR NUK ME KUJTOHET QYTETI NE GJERMANI CILI ISHTE ''NUK JAM I SIGURT ESHTE E MUNDUR SHTUTGARDI TE JETE'' Ne kete qytet jan te ndertuar 25 Xhami-ja ,pse nuk u ndertuan 25 shkolla ,nuk po i kuptoj nuk jam kunder fejes jam kunder asaj qe ndertohen e nuk ka njeri qe shkon e lutet aty.pse mos te jemi te organizuar per te ndertuar nje Shkolle por nje Xhami nuk po kuptoj .

Shtet Shtet o vellezer e motra po qe nuk kemi shtet te organizuar mire nuk kemi gje te hiqit kurre.!

shendet
Guximi
Miqte e Forumit
Miqte e Forumit
Guximi

Male
Numri i postimeve : 2427
Vendi : Në "Komedinë Njerëzore"
Profesioni/Hobi : Student
Registration date : 12/09/2007

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 14 EmptyWed May 07, 2008 6:24 pm

Per mua kombi pa dyshim, dhe pajtohem pa as dyshimin me te vogel me mendimin e Lubotenit.

Pershendetje
Musafir
Vizitor

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 14 EmptyWed May 07, 2008 6:33 pm

Feja apo Kombi.? - Faqe 14 Bluemosq
Sa për sqarim kjo foto asht marr në kohën kur ishin në Beograd Xhamijat e që për fat të keq sod nuk eksitojn far enë vend të ksaj xhaimje asht ndertu satdioni i klubit futbolistik crvena zverzda

Në Beograd kishte mbi 90 xhami dhe me dorzimin e qeslsave nga turiqt Qeveris së atëhershme Serbe ,deri në vitin 1907 ishinafro 87 gjami e që sod gjindet vetëm një .
Musafir
Vizitor

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 14 EmptyWed May 07, 2008 6:41 pm

Muslimanska mahalle ishin të vendosura në vende ma të larta të qytetit .

Disa jan të Shkruara ashti siq jan në arkivat Sebre por besoj se i kuptoni nëse dikush ka nevoj mund ta bëjm edhe përkthimin
Mahallët (Lagjet )

DONJI GRAD( Qyteit i Ulët )
GORNJI GRAD(Qyteti i lart)
AGINA MAHALA
KAZANDZIJSKA MAHALA
MAHALA CUKUR-CESMA
MAHALA NOVI HAN
MAHALA IMARET
ZEJNUDIN-AGINA MAHALA
BAJRAM-BEGOVA MAHALA
EJNEHAN-BEGOVA MAHALA
CIK-SALIN MAHALA
MAHALA MAHKEMA(Sudnica)(Gjykata )
IBRAHIM-CELEBIJINA MAHALA
TASLIK(Kamenita) MAHALA
CINILI HAMAM MAHALA
CELEBIJINA MAHALA
HADZI-SADIKOVA MAHALA
CAUSEVA MAHALA
IDRIZ BEGOVA MAHALA
MAHALA BIT PAZAR
FERHAD-PASINA MAHALA
HADZI-NEZIROVA MAHALA
GENIS-AGINA MAHALA
MAHALA HADZI-SALIH AGE
MUSALA MAHALA
EMIR HASANOVA MAHALA
MAHALA AT PAZAR(At-Mejdan)
MAHALA HADZI-PIRINE DZAMIJE
KOSKINA MAHALA
MAHALA AMBARI
MAHALA SREDNJE GROBLJE
MAHALA GORNJI TIR(Tir Bala)
MAHALA HADZI-HALILOVE DZAMIJE
ABDULDZEBAROVA MAHALA
MAHALA FAKIR HADZI ALIJE
MAHALA OVADZIK(Poljice)
DZIN-ALIJINA MAHALA

Në Beograd kishte 270 Xhamija..a ktu do të përmenden vetëm ato të cilat u fal Namazi i gjumas .

Xhamija SULTANA SULEJMANA Në pjesën e ultë dhe të lart të qytetit .
AHMED-AGINA DZAMIJA
ZEJNUDIN-AGINA DZAMIJA
BAJRAM-BEGOVA DZAMIJA
EJNEHAN BEGOVA DZAMIJA
TURGUT BEGOVA DZAMIJA
HALIL-EFENDIJINA DZAMIJA
CIK-SALIN DZAMIJA
HADZI-IBRAHIMOVA DZAMIJA
HADZI-SADIKOVA DZAMIJA
KADRI-BASINA DZAMIJA
DZAMIJA MUSTAFE CAUSA
IDRIS BEGOVA DZAMIJA
BIT PAZAR DZAMIJA
FERHAD PASINA DZAMIJA
HADZI-NEZIROVA DZAMIJA
HASAN -AGINA DZAMIJA
HADZI-SALIHOVA DZAMIJA
MUSALA DZAMIJA
EMIR-HASAN AGINA DZAMIJA
HADZI-PIRIJINA DZAMIJA
KOSKI-BEGOVA DZAMIJA
TURNE DZAMIJA
HADZI HALILOVA DZAMIJA
TURBE DZAMIJA
HADZI HALILOVA DZAMIJA
TABACKA DZAMIJA
ABDULDZEBAR EFENDIJINA
FAKIR HADZI ALIJINA
POLJICE DZAMIJA
DZIN I IMARET

jan kto vetë disa shenime të shkurta .
E_Bukura
Anëtar i Suksesshëm
Anëtar i Suksesshëm
E_Bukura

Female

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 14 EmptySat May 10, 2008 5:20 am

interesant shkruajti:
E_Bukura

Je shume e nderuar dhe shume e respketuar, por do me behet edhe me shume qejfi po patem me shume debate ( ne kuptimin e mire ) edhe ne tema tjera te ndryshme, sepse fundja kete e ka forumi te debatohet.

Edhe une nuk pajtona aspak me kete fjalen " njeriu linde pa i pasur borgje askujt" - Une mendoj se prej aty fillojne borgjet e njeriut, pa marr parasysh se kuj i ka Krijuesit apo krijesave.

Me Respekt !

Interesant, nuk e keni keq ju kur thuani qe te vazhdojme edhe ne tema tjera, por me duhet ta pranoje se ne njefar menyre po beni diskriminim gjinore. Nuk eshte dicka e re per mua, jam mesuar me kete dhe di te perballem, por kishte me qen me mire qe kur te debatojme ne tema te ndryshme te perdorim me shume gjuhen e arsyes.

Mendoj qe pak a shume e keni kuptuar se jemi duke udhetuar me trena te ndryshem, kur i mendojme gjerat une dhe ti. Prandaj e gjitha eshte qe cdo njeri te tregojme ku e kan piknisjen, cila eshte rruga dhe destinacioni i ketyre trenave kaq te ndryshem. Ne menyre metaforike e thashe kete.

Interesant, qe ne kohet me te lashta, kur njerezit duke mos pasur ende asnje ide per ndertimin e trupit te tyre dhe duke mos ditur se si t'i shpjegojne enderrat, arriten te pikpamja se mendimi dhe ndijimet e tyre nuk ishin veprimtari e trupit te tyre, por e e nje shpirti te vecant, qe banonte ne kete trup dhe qe e braktiste ate pas vdekjes, qysh prej asaj kohe u detyruan te mendonin per raportin qe ekziston midis ketij shpirti dhe botes se jashtme. Ne qofte se ne castin e vdekjes shpirti ndahet nga trupi dhe vazhdon te jetoje, ateher s'ka asnje arsye te shpiket per te dhe nje vdekje e vecant. Keshtu lindi ideja se shpirti eshte i pavdekshem, gje qe ne ate shkalle te zhvillimit, nuk dukej aspak si nje ngushllim, por si nje fat, te cilit nuk i shpeton dot dhe shperhere per shembull tek greket e vjeter, shikohej si nje fatkeqesi e vertete. Nuk ishte nervoja e ngushllimit fetare ajo qe i qoi kudo njerezit te mendimi i merzitshem se ata jane te pavdekshem, por fakti i thjeshte se pasi kishin pranuar ekzistencen e shpirtit, ata per shkak te ngushtesise se tyre te pergjithshem nuk ishin kurrsesi ne gjendje t'i shpjegonin vetes se ku shkon ky shpirt pas vdekjes se trupit. Pra, krejt ne kete menyre pak a shume linden si pasoje e misherimit te forcave te natyres, perendite e para, qe gjate zhvillimit te metjshem te fese moren gjithnje e me teper trajten e forcave te mbinatyrshme, derisa si rezultat i procesit te abstragimit per pak do mund te thoshim: i procesit te destilimit,- ne menyre krejt te natyrshme gjate zhvillimit mendor, nga perendit e shumta, pak ashume te kufizuara dhe qe e kufizonin njera-tjetren ne kokat e njerezve lindi ideja e perendise se vetme dhe ekskluzive te feve monoteiste.
Me pak fjale, kjo eshte ajo qe mendoj per fete e ndryshme ( jo vetem per "tenden"). Prandaj dhe nuk mundem ne asnje menyre qe te them feja para kombit.
Kombi dhe me pas tjerat...dikur ndoshta edhe feja.
interesant
Anëtar aktiv
Anëtar aktiv
interesant

Male

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 14 EmptySat May 10, 2008 11:22 am

E_Bukura

Kur them se kam dehsire dhe nderin qe te kemi edhe diskutime ne tema te tjera te ndryshme, e them me gjith respektin qe kam per ty edhe si person por edhe si nje njeri e cila di te bej debate, dhe asesi nuk e them kete ne menyre te ndonje diskriminimi te cfar do lloji qofte.

Eshte shume e vertete qe njeriu nuk mund ta kuptoj se ku shkon shpirti pasi qe del nga trupi me mendjen e tij, por ajo qe te tregon se ku eshte destinacioni i shpirtit eshte feja perkatese, gje qe eshte shume e kuptueshme, dhe se jo cdo fe mund ta jap nje pershkrim te tille.

Une prap e them : Kombi dhe Feja apo Feja dhe Kombi ( e njejte per mua ).
Beton
Hero anëtar
Hero anëtar
Beton

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 14 EmptySun May 11, 2008 2:01 am

Ende po vazhdon kjo teme e pa besushme hahahhaa

Para se te kemi qen katolik ,musliman,apo ortodokes kemi qen njerez te nje kombi o miletoooooooooo.!!

Ktu ku jemi sote ,ate qe kuptojm dhe ndertojm identitetin e shqiptarit ne duhet te njohim kulltuar tone qe te jep te qenurit shqiptar ne shpirt e ne mendje.
E_Bukura
Anëtar i Suksesshëm
Anëtar i Suksesshëm
E_Bukura

Female

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 14 EmptySun May 11, 2008 4:22 am

Interesant, qe nga fillimi jam munduar ne menyren time qe, cdo mendim qe kam shprehur te jap edhe arsyen. Kam then qe nga replika e pare ketu se kombi ne radhe te pare tani gjerat tjera sic eshte feja, dhe jam munduar te jap arsyen. Nuk kam perdorur gjuhen e forces ose te kryefortesis qe te shpreh nje mendim dhe te them pike. Gjithashtu ne repliken e fundit e mora shembull shpirtin dhe dhash nje perkufizim te shkurter, nga mendimtare te ndryshem. Nga ai perkufizim qe une e pranoj, del se fete ( jo vetem nje fe e caktuar), kan buruar ose kan lindur pikrishte nga ajo qe e kam then qe prej fillimi, jo vetem ne kete tem por edhe ne temat tjera te Teologjis. Ju thate me siper se feja( konkretisht feja Islame), eshte ajo qe jep kete shpjegim. Nuk pajtohem ne kete pike, te pakten ai shkrim me siper per shpirtin i tregon arsyet, te cilat nuk mund t'i mohjme kaq leht dhe me nje fjale te vetem se" feja e shpjegon me mire se ku shkon shpirti". Ketu eshte prap qeshtja se sa jemi ne gjendje t'i mendojme gjerat ( qe na jane ofruar t'i lexojme), pavaresishte idealiste apo materialiste. Po flase per veten, e pranoj se me shume kam lexuar libra filozofike ( sidomos te Marksit), se sa libra tjere religjioz apo dicka tjeter. Por nuk me mungojn edhe keto literatura te ndryshme, dhe nuk eshte se kam vendos per nje apo tjeter arsye te pranoj materializmin dhe jo keto qe i pranon ti...Por, kjo me duket mua me e afert, me e logjikshme dhe me e pranuhshme. Dhe vij ne perfundim se feja ose fete ne pergjithsi i ka krijuar njeriu dhe jo ndersjelltas. Prandaj edhe nuk shoh asnje indikacion qe t'me bej te mendoj ndryshe, ne lidhje me pyetjen "Feja ose Kombi". Nuk kam asnje dyshim me te vogel, kur them kombi para fes.
Kur e kam permend diskriminimin, kam mendu per debatin qe kemi zhvilluar ne kete tem, aty ku eshte kam sjell nje argument dhe ti apo te tjeret e keni tejkaluar dhe jeni kapur ne dicka tjeter ( duke menduar se kjo eshte femer-e re dhe si t'i flasin dy veta dhe t'ja zgjerojne biseden, nuk mund te vazhdoj), ketu kam pare qe jeni munduar t'me diskriminoni dhe s'ka kush qe me bind per te kunderten. Por e thash qe s'me habite kjo, pasi qe njeriu duhet mbrojtur dhe nxjerr veten ne nje menyre apo tjeter.

Beton ( ah ah ah), kjo tem do vazhdoje patjeter. Une do e mbroj mendimin tim deri ne fund, ose mund te "derzohem" dhe te pranoj qe kam qen gabim, nese me bind dikush ketu se, "pjesa eshte me e madhe se tersia" siq kam then ne fillim, ateher s'me mbetet tjeter veq se te pranoj se kam qen gabim.
fi2a1
Anëtar i ri
Anëtar i ri
fi2a1

Male
Numri i postimeve : 124
Registration date : 11/05/2008

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 14 EmptySun May 11, 2008 6:05 pm

UNE PAJTOHEM ME DISA ME LARTE SE NJERA PA TJETERN NUK SHKOJN JAM KRENAR QE JAM SHQIPETAR POR EDHE MA KRENAR SE JAM EDHE MUSLIMAN

RRES[PKTE PER ET GJITHE JUVE
a_pihet_duhani_ketu
Fillestar/e
Fillestar/e
a_pihet_duhani_ketu

Numri i postimeve : 4
Registration date : 20/04/2008

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 14 EmptySun May 11, 2008 6:10 pm

pershendetje per te gjithe edhe une pajtohem mejuve

vetem ket fjal e lau Vaso Pasho kur ja nisen shqiptaret me te madhe ta marrin rrugen e Besimit nga friga qe u largoheshin nga injoranca tha '' Lereni Kishat dhe Xhamijat Se Feja e shqiptarit eshte Shqiptaria'' une pajtohem me disa me lart se e para eshte Feja tani Kombi se ne nuk lindem me Komb po Me Fej

pershendetje
http://www.kurandhesunet.net --- www.forumi.kurandhesunet.net
Sponsored content

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 14 Empty

Feja apo Kombi.?
Mbrapsht në krye 
Faqja 14 e 40Shko tek faqja : Previous  1 ... 8 ... 13, 14, 15 ... 27 ... 40  Next
 Similar topics
-
» Feja apo Kombi.?
» Feja Katolike
» SHKENCA DHE FEJA
» EH, Ç'KOMBI I RRALLE!
» FEJA, SHPRESA DHE QËNDRESA

Drejtat e ktij Forumit:Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi
Bashkimi Kombëtar :: Teologji-
Kërce tek: