|
| Feja apo Kombi.? | |
|
+86anila Ada_Kondi Gentleman Blerti_Gashi Eva0506 Ago Muji beti Kushtrimi86 comeback Pirro i Epirit valdrini Ariani Martina MARY haxhiu malesorja e Kosoves Parapsikologu Epik Tetovari silit Mister feneri Jeetaa lilu fina stabili metiii Tesa **Embelsira** MUHAMETII mardiola Gjuetari beauty rrebelja Edonis luan mreti **Lumi_ murturi shqip0nja Kasper Mergimtari zeriatdheut Xili GocPejone rroni rolling idol a_pihet_duhani_ketu fi2a1 Leka i Madh bukla nardlushnja Lejla Kristal loredana Clarence Orfe@ interesant arbana Nezir Myrta xhavo_ Zogisti_Legalist Ballistet Albea tom sojer Urata vjollca petritkola Ani Çamshqiptar schumi Euridika Anna Hana meli Guximi leopardi besa-bese fatlum dibranja shaban cakolli STUPCAT E_Bukura Beton Sofra Kosovarja 90 posters | |
Autori | Mesazh |
---|
Nezir Myrta Anëtar aktiv
Numri i postimeve : 660 Age : 112 Vendi : usa Registration date : 23/03/2008
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Mon Jul 28, 2008 12:54 am | |
| xhavo, veç këta dy rreshta t'i pranoj e asgjë tjetër, se nuk ke kaçik bacit për punë të thella: Për mua ka rëndesi ta mbrojë atë qe vetë Zoti ma ka dhanë (kombin), por edhe atë qe unë e përqafoj me kënaqësi e vullnet, si udhërrefyes shpirtëror e jetësor (Islamin). e tash xhavo qe çka shpifë ti me pshtjellime: ''Për te treguar se mendimi se Kur'ani qenka i huaj e spo u deshka te ndiqet është mendim jo vetëm primitiv, por edhe antishkencor.'' Kush tha kështu, apo ti shpife? Jep faktin! Shkrimet janë këtu, e nuk është mirë bacit me shpifë, se unë nuk thash ashtu, respektoj të gjitha sipas vendit të tyre! Ti iu kundërvene alfabetit të Shqipes, 'vet por.. e vet trembu', se unë nuk e urrej të huajen, por e dua ma shumë timen! E tash një pyetje, e mos u rrënqethni - cila është nr.1 për shqiptarin: ABETARJA apo KUR'ANI, UNGJILLI E BIBLA? | |
| | | xhavo_ Anëtar aktiv
Numri i postimeve : 782 Registration date : 20/03/2008
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Mon Jul 28, 2008 2:38 am | |
| Nezir Myrta fol si njeri, si individ, e jo si politikan në mënyra te pergjithësuara e te pështjelluara. Përse po ma perzinë këtu gjuhën e abetaren? Po lere o burr se ti e baba yt, gjysh e stergjysh deri dje keni mësuar në mejtep. Unë e konsideroj te gabuar idenë e përjashtimit dhe politikën qe pason nga ajo, pamarrë parasysh arsyet. Kurrfar nevoje nuk kam qe ta përjashtoj fenë time, Islamin, për arsye kombëtare. Përse? Para disa muajsh, ndër shkrimet e para këtu rreth kësaj teme ka qenë: - Cito :
- nga xhavo_ prej Sat Apr 05, 2008 12:57 am
Edhe gjithsesi më duhet te shtoj diçka këtu: nuk mund të bëhet krahasim mes kombit dhe fesë në atë mënyrë që ta përjashtojnë njëri tjetrin, sepse nuk janë proporcionale, nuk i përkasin të njejtit nivel dhe as nuk shqyrtojnë te njëjtën qështje . | |
| | | Nezir Myrta Anëtar aktiv
Numri i postimeve : 660 Age : 112 Vendi : usa Registration date : 23/03/2008
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Mon Jul 28, 2008 7:11 am | |
| xhavo, unë foli si shqiptar, e ti po fol si i huaj, veç rilexoi shkrimet tuaja. Ti vet the se alfabeti i shqipes është i huaj latin edhe unë ta dhash gjegjen. Këtu s'ka politikë, po logjikë! Ti thekson mejtepin, e tash ku po don me e qitë mejtepin para universitetit. Ti nuk je në tokë të bukës shqiptare, o bac! Mos u mundoni ta shafitni e shuani ndjenjen kombëtare se veç ajo ishte dhe është shpëtimi! Kujto Hoxha Tahsinin, sa e sa tjerë klerikë të tre feve tona, për çështjen kombëtare u flijuan edhe me shpirt për atdheun edhe kundërshtuan vet mbretin! Ata ishin shumë ma fetar se sa ti (që pretendon të jeshë e bën rekllama këtu), që pretendon të jeshë fetar i fortë! Kur ishte në pyetje atdheu lanë fetë e librat e saj dhe rroken pushkën për çlirimin po nga ata pushtues të kohës, sepse para fesë është kombi! Unë flas si shqiptar dhe nëse babai e gjyshi im ishin në mejtepe, ata derdhen gjakun pikërisht me ata që sollen ato fe! Duhet të ecësh me kohën bac, se sot nuk mund tu qitesh hi syve rinisë e popullit - që mbase të parët tanë paskan qenë në mejtepe (e çka mësuan ata në mejtepe) tash po u dashka sipas teje mejtepin ta qesim para universitetit apo? Jo bacit, ti e ata si ti me botëkuptime, duheni të mesoni të mendoni shqip, të flisni shqip e të shkruani shqip edhe në media fetare, se zoti merr vesh edhe shqip! Mos u thurë matutje në leqe tuaja po ndigjoje bacin e siellu rreth atyre dy rreshtave që t'i miratova me të drejtë: xhavo thot ''Për mua ka rëndesi ta mbrojë atë qe vetë Zoti ma ka dhanë (kombin), por edhe atë qe unë e përqafoj me kënaqësi e vullnet, si udhërrefyes shpirtëror e jetësor (Islamin). Mendo shqip e fol shqip! | |
| | | MUHAMETII Anëtar i Besueshëm
Numri i postimeve : 1106 Registration date : 07/05/2008
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Mon Jul 28, 2008 9:59 pm | |
| E_Bukura, nuk qenkeni ..., ashtu sic dukeni! Me sa di une nuk kam bere kurfare dredhie! Po qfare pretendimesh e keni fjalen oj e E_Bukura? Per qfare keni folur, kur thoni se "askush nuk m'ka kundershtuar,... duke me sjelle argumente...". Per qfare mendoni se do te them "paskam qene i humbur"!? | |
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Mon Jul 28, 2008 10:02 pm | |
| E tash një pyetje, e mos u rrënqethni - cila është nr.1 për shqiptarin:
ABETARJA apo KUR'ANI, UNGJILLI E BIBLA? Nezir Myrta dua te nderlidhem tek kjo pyetje, qe ia keni bere xhavo_. | |
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Mon Jul 28, 2008 10:09 pm | |
| Shqiptare njihet ai person qe lind nga gjak shqiptari. Qe jeton si shqiptar qe nga lindja e deri te vdes! Tash, nese e keni fjalen per shqiptaret e vegjel te klases se pare, atehere eshte normale qe Abetarja eshte e para - sepse si rrjedhoje e leximit e kuptimit te abetares ata me vone do te mund ta lexojne edhe Kur'an-in. Ndersa neve si te rritur nuk besoj se na hyn ne pune me abatarja, madje madje nuk e shoh te logjikshme te behen keso krahasime ndermjet Kur'an-it dhe Abetares, sepse kane dallime diametralisht te kunderta sic e kam cekur edhe me heret. Ne duhet te jetojme me Kur'an-in, sepse eshte liber hyjnor nga Zoti, per te gjithe njerezimin e te gjitha kohrave. Por eshte edhe praktik, pikerisht pse eshte nga Zoti. Sepse Zoti thote ne Kur'an se, askend nuk e ngarkojme me dicka qe nuk mund te perballoj. Faleminderit per mirekuptim | |
| | | Vizitor Vizitor
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Mon Jul 28, 2008 10:29 pm | |
| Per Shqiptarin e para dhe e fundit eshte ABETARJA, e ai qe e thot se eshte Kurani apo Bibla, ai totalisht eshte per ndonje spital Psikiatrik |
| | | Mister Anëtar
Numri i postimeve : 327 Registration date : 10/07/2008
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Mon Jul 28, 2008 10:42 pm | |
| | |
| | | zeriatdheut Hero anëtar
Numri i postimeve : 4058 Registration date : 28/12/2007
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Mon Jul 28, 2008 10:54 pm | |
| PO muahameti nje pyetje e pse ku e dne ti qe kurani eshte nga zoti ke fol me zotint ti te ka treguar zoti ti dhe pse bash hoxhallaret dhe ti e thua kete qe eshte nga zoti pse nuk eshte bere boterisht qe gjith bota ta dine qe ki liber eshte i zotit po e thua ty pse ku e din ti e eshte liber i zotit | |
| | | Epik Anëtar i ri
Numri i postimeve : 83 Age : 34 Vendi : Krusheve/Manastir atypari jam Registration date : 20/07/2008
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Tue Jul 29, 2008 12:00 am | |
| Sipmbas nje transmetimi te bere nga ati i historise Herodoti tregon nje fragment shume interesant per fjalen me natyrale te njeriut pa u ndikuar nga askush. Ngjarja fillon keshtu: Faraoni Pnometik deshrionte te dinte se cili qe populli i pare ne Egjipt: friget (ilir/pellazg) apo egjiptasit. Asnjeri nga mbreteria e tij nuk diti ti jepte nje pergjigje qe ta kenaqte. Me ne fund ia beri si diti vete. I mori dy bebe binjake ng populli i zakonshem. Dha urdher qe ato te rriteshin e te ushqeheheshin nga oborri i mbretit. Oborrtaret e caktuar per kete detyre (rritjen e binjakeve dmth) e kishin te kushtezuar qe te mos i flisnin asnje fjale dhe ti linin bebete te flisnin vete. Dhe keshtu bene: cdo dite sherbetori ua dergonte binqeve buken dhe qumeshtin. Mirepo, nuk u thoshin asnje fjale binqeve. Dhe keshtu vazhduan derisa bineqte mbushen dy vjet. Nje dite, sherbetori u vonua derisa ua bani gati buken.Bineqte i kish marre fort uria, ndaj edhe kishin filluar te kelthisnin. Kur hyri, sherbetori me takemet e bukes, u befasua jashtezakonisht kur dy bineqte zgjatnin duart drejt tij duke i thene keto fjale: BUKE, BUKE. Shebretori menjehere i tregoi faraonit se fjala e pare qe kishin thene bineqte ishte fjala: Buke. Faraoni dergoi njerez per te mesuar se ne gjuhen e cilit popull ishte kjo fjale. I thane se kjo fjale gjendej vetem te friget per te shenuar ushqimet. Atehere, faraoni gjeti pergjigjen aq shume te kerkuar per lashtesine e me te lashtit popull nde Egjipt.
Me kete desha te thosha se eshte gjuha shqipe: natyrshmeria e pare e njeriut. Pra, eshte boshti i shqiptarit. Dhe Abetarja eshte ujitje e kesaj natyrshmerie.
Si mund te thone disa ketu se Kur'ani eshte para Abetares. E si mund ta lexoje nje femije Kur'anin. Do ti kutoje harfet - hieroglifet arabe, qe edhe orientalistet me ne ze e kane problem ti marrin vesh.
Ndaj, KOMBI kombi dhe vetem KOMBI eshte paresorja ne kete dhe.
| |
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Tue Jul 29, 2008 12:11 am | |
| zeriatdheut Per ju kam nje pyetje. A besoni ne Zot? Ndersa formusisteve tjere do ju them se une e kam zemren e shqiptarit dhe shpirtin e muslimanit. Mos te mendoi askush se feja ndikon qe njeriu ta leje anash atdheun. Jo jo. Perkundrazi Feja Islame vetem sa na frymezon te punojme per atdhe! | |
| | | Epik Anëtar i ri
Numri i postimeve : 83 Age : 34 Vendi : Krusheve/Manastir atypari jam Registration date : 20/07/2008
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Tue Jul 29, 2008 12:13 am | |
| Sipmbas nje transmetimi te bere nga ati i historise Herodoti tregon nje fragment shume interesant per fjalen me natyrale te njeriut pa u ndikuar nga askush. Ngjarja fillon keshtu: Faraoni Pnometik deshrionte te dinte se cili qe populli i pare ne Egjipt: friget (ilir/pellazg) apo egjiptasit. Asnjeri nga mbreteria e tij nuk diti ti jepte nje pergjigje qe ta kenaqte. Me ne fund ia beri si diti vete. I mori dy bebe binjake ng populli i zakonshem. Dha urdher qe ato te rriteshin e te ushqeheheshin nga oborri i mbretit. Oborrtaret e caktuar per kete detyre (rritjen e binjakeve dmth) e kishin te kushtezuar qe te mos i flisnin asnje fjale dhe ti linin bebete te flisnin vete. Dhe keshtu bene: cdo dite sherbetori ua dergonte binqeve buken dhe qumeshtin. Mirepo, nuk u thoshin asnje fjale binqeve. Dhe keshtu vazhduan derisa bineqte mbushen dy vjet. Nje dite, sherbetori u vonua derisa ua bani gati buken.Bineqte i kish marre fort uria, ndaj edhe kishin filluar te kelthisnin. Kur hyri, sherbetori me takemet e bukes, u befasua jashtezakonisht kur dy bineqte zgjatnin duart drejt tij duke i thene keto fjale: BUKE, BUKE. Shebretori menjehere i tregoi faraonit se fjala e pare qe kishin thene bineqte ishte fjala: Buke. Faraoni dergoi njerez per te mesuar se ne gjuhen e cilit popull ishte kjo fjale. I thane se kjo fjale gjendej vetem te friget per te shenuar ushqimet. Atehere, faraoni gjeti pergjigjen aq shume te kerkuar per lashtesine e me te lashtit popull nde Egjipt.
Me kete desha te thosha se eshte gjuha shqipe: natyrshmeria e pare e njeriut. Pra, eshte boshti i shqiptarit. Dhe Abetarja eshte ujitje e kesaj natyrshmerie.
Si mund te thone disa ketu se Kur'ani eshte para Abetares. E si mund ta lexoje nje femije Kur'anin. Do ti kutoje harfet - hieroglifet arabe, qe edhe orientalistet me ne ze e kane problem ti marrin vesh.
Ndaj, KOMBI kombi dhe vetem KOMBI eshte paresorja ne kete dhe. | |
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Tue Jul 29, 2008 2:01 am | |
| muhameti i nderuar une nuk besoj ne zote besoj ne vetveten dhe kombin time
E pik te lumte me kete esht hera are qe degjoje kte dhe shume rjedhshe e ke thene vertet je i mire te lumte kjo shte fakti dhe intelegjenca shqiptare
Muahameti edhe ti e shofe se je djale i zgjuar por fondamentalizmi ti ka ngatru gjenat shoku mos u ofendo skam nermend me ofendu por flasem por nje gje shume mire ja u tha edhe e bukura tek kjo teme me larte une se dij tjeter qa te ju thme se shume ma mire ta kane spjegu Epiki dhe E_ BUKURA qofsh bektesh e mer vesh tung | |
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Tue Jul 29, 2008 2:23 am | |
| "Zeriatdheut" mos jep kishe këshilla kur ske lidhje për veti! çka është besimi në vetveten? Po nuk bëhet ndoshta as një gjysm ore e ti shkon ia fut gjumë, i cili është argumenti më i fortë që ti ske kontroll totale apo absolute ndaj vetvetes. Kjo nuk është vetem tek ti, por tek çdo njeri që e ka bërë nëna. Vetëbesimi është, që përkunder faktit se ne shumë pak gjëra i kemi në dorë, te mos heqim dorë e te dorëzohemi. Mirpo vetëbesimi nuk është argument kundër Zotit. Madje vetëbesimi me besim në Zotin vetëm se rritet. Ndërsa besimi në komb ska kurrfar lidhje me besimin ne Zot. Përse te besosh në njerëz qe janë si ti, të paaftë as për veten e tyre, e lërë më për ty? Përse te besosh në njerëz te vdekur, që as nuk i njeh? Përse te shpifet ndaj Zotit në këtë mënyrë? Përse ti bëhet Zotit shok? | |
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Tue Jul 29, 2008 2:41 am | |
| xhavo I NDERUAR a prap fillove ti me mua a mos xhave te kame thene ske perse me kundershtone mua po kundershtoje baben tend qe te ka bere ne kete menyre fondamtnalist dhe une nuk te thashe asgje xhavo per te ofendura ty pse po ngutesh o i nderuar ti mbaje bre zotin mos ma trego mua unete bera nje pyetje nje dite nuk u pergjigje e cfar fetari na qenke ather xhavo vetem me rejt njerzit se eshte afru kurboni e ramazani e mi vjedh paret a mos mor i nderuar une te bere pytjen qe ken e ben mik xhavo a nje katolik shqiptare apo nje musliman somalez kete dua nga ty me u pergjigj shoki tung | |
| | | Beton Hero anëtar
Numri i postimeve : 5729 Vendi : Zvicër Profesioni/Hobi : no money no honey Registration date : 10/09/2007
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Tue Jul 29, 2008 2:48 am | |
| Per mijera vite, guri ishte i vetmi material i njeriut parahistorik qe perdorte per te bere arme dhe vegla te ndryshme. Por, para 7.000 vjetesh ai zbuloi se mund te perpunonte disa metale te caktuara, sic ishte bakri, dhe t’i jepte format te cilat ai deshironte. Me kalimin e kohes, mesoi se si te nxehte dhe derdhte ne kallupe prej guri bakrin. Me pelqeu ky shkrime sa po lexova tek KURIORZITETI ,por,ka nga ata qe gurre ka linde ,gurre do te vdesë ! | |
| | | rolling Anëtar i Suksesshëm
Numri i postimeve : 2086 Age : 32 Vendi : Shqiptari Profesioni/Hobi : Revolucionar Registration date : 17/05/2008
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Tue Jul 29, 2008 2:54 am | |
| xhavo
ti eshte veshtire te te minde dikush per zotin, ti pothuajse e ke qitur zotin para kombit, ti me apre vdes per fe se per atedhe edhe pse ndoshta thua qe kombi eshte apra zotit, nga fjalet e tua me duket ndryshe,
po nese deshiron qe te jesh fetar, ta mbash fene vete e te mos na e tregosh neve, shiko pak per te madhin mulla idriz gjilani, edhe ai ka qene fetar(ka besuar ne babadiemr) por kombin e ka pasur ne rend te pare, ka edhe shume njrez tjere qe kane qene te tille, eshte nje deshmor nga ferizji, naim beka nese ne degjuar edhe ai ka qene si mulla idrizi.
fene mbaje per vete nese do eshte vendim i joni nese dojme te besojme ne babadimer | |
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Tue Jul 29, 2008 11:19 am | |
| "zeriatdheut", te gjithë muslimanët janë vëllezër në Islam, ndërsa me te krishteret mund te quheshim vllezër në njerëzim apo me te krishteret shqiptar, edhe vllezër në komb etj. Ndërsa se kënd e bëj mik une, ky është problem i imi. Për momentin unë kam miq krishterë, por jo kushtimisht, ndërsa nuk kam asnjë mik somalez, sepse unë shoqërohem me njerëz te mirë qe i kam përreth. Rolling, ku po e din ti se Idriz Gjilani e paska lanë Zotin e qenka kthy te luftoj për kombin? Këto janë krahasime te pakuptimta, se ai qe beson Zotin, ai nuk ia kthen shpinën atdheut kurrë. Por kur atdheu është në rrezik, besimi i sinqertë në Zotin është mëse i domosdoshëm. Pra, preokupimet e kësaj bote nuk guxojnë te na mashtrojnë e t'ia kthejmë shpinen besimit në Zot. Se fundja Zoti ska nevojë për neve - ne kemi nevojë për të. Njeriu nuk është ndonjë "makinë" e lodhur që s'mund t'i bëj dy gjëra njëkohësisht, porse "makina" më e përsosur në të cilën kryhen me miliona veprime në te njejtin sekond. Nuk jam rob i kombit (po ç'është kombi), por jam rob i Zotit. A e din ti se ç'është Zoti? Zoti është krijuesi im dhe i yti, qe jep jetë dhe vdekje dhe qe ka pushtet mbi çdo gjë në ty, në mua dhe në tërë natyren e gjithësinë. Leri ti këto pallavra. Se te besosh në Zotin nuk do te thotë te heqesh dorë nga kjo botë apo t'ia kthesh shpinën armikut e luftës. A e din ti se ata qe ia kthejnë shpinën armikut në luftë e dezertojnë janë armiq te Islamit, qofshin edhe musliman me te devotshëm? Se atij që i është caktuar momenti i vdekjes, ai do te shkoj ne vendin e vet te flijimiet e do te vdes edhe nëse futet në birucin e miut apo në pallate te fortifikuara. Askush nuk vdes pa vullnetin e lejen e Allahut. Në Islam thuhet: Në emër te Zotit, për komb e atdhe! | |
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Tue Jul 29, 2008 11:48 am | |
| xhavo_ Zoti te shperblefte per mundin qe po e beni, vertete jeni aq i kjarte duke dhene shpjegime rreth fes e kombit, por formusiset me cellim behen kinse nuk kuptojme. Komplimentet me te sinqerta nga une, vetem vazhdoni se s'ka dyshim se ne rruge te drejte jeni. | |
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Tue Jul 29, 2008 12:07 pm | |
| zeriatdheut, a mund te na shpjegosh pak besimin ne veteveten nese keni mundesi? Paramendo sikurse nje person te vije ne ekzistence ne moshen (ta marrim 18 vjeqare) dhe ai person ne ato momente ndjene se duhet te ngrene dic, dhe pa pritmas sheh buk a po dic te ngjajshme, dhe vazhdon te haje derisa ngopet mire, por ai menjehere do te vereje se ka nevoje edhe per dic tjeter, sepse nuk mund te jetoj vetem duke ngrene buk, e kupton se duhet ngrene dic te lenget, pa te cilen (ujin) njeriu nuk mund te jetoj. Pra a mund te jetoj njeriu vetem me uje!? Jo! Por vetem me buk!? Prap jo! Nese qenia njerezore perbehet nga trupi, mendja dhe shpirti, duhet te kemi te qarte se ashtu sikurse trupin e ushqejme me produkte te ndryshme ushqimore, e mendjen e ushqejme me meditim e lexim, patjeter duhet te vime deri te konkludimi qe edhe shpirti duhet te ushqehet me dicka! Eh shpirti! Po me qfare ta ushqejme shpirtin!? Shpirtin duhet ta ushqejme me besimin tek Zoti. Duke besuar se nuk ka Zot tjeter veq All-llah-ut dhe se Muhamedi a.s. eshte i derguari i Tij i fudit. Por jo vetem me kaq. Pra duhet qe kete fjale ta demonstrojme ne praktike. Duhet qe ta respektojme fjalen e Zotit, t'i shmangemi asaj qe Ai e ka ndaluar, dhe ta praktikojme ate qe Ai e ka urdheruar. Te urdherojme per te mire dhe te ndalojme per te keq. rolling i kishte thene xhavo_-se, se e ke qitur kombin para Zotit! Po si mendon ore zotri, po kush te krijoi ty, e ti pastaj ti perkasesh Kombit Shqiptar!? Une nuk ju kuptoj fare juve!? Po mos te ekzistonte Zoti nuk do ekzistonim as ne, e asgje qe ekziston ne gjithesi, kete duhet ta kemi mese te qarte. Ju mund te thoni qfare te doni, por nese doni te jetoni jeten pa Zot duke mos iu nenshtruar ligjit te tij atehere, ju mos e thithni ajrin e Tij, mos pini nga uji i Tij. Por ja qe ju nuk e beni kete. Ju cdo tite me apo pa dashje i nenshtroheni ligjit te Zotit. Sepse ne na ka bere robe ne menyre te domosdoshme. As nuk na ka pyetur se kur do te lindim, e as qe do te na pyes se kur do vdesim. Mos i ngaterroni gjerat, se duke mos i praktikuar ligjet e Zotit ne nuk mund te jetojme as edhe nje minut. Pse ne nuk e falenderojme Zotin ne na ka dhene mendjen, syte e te gjitha ato gjymtyre tjera te cilat na ndihmojne te punojme per atdhe!? Por flasim kunder Tij! | |
| | | Epik Anëtar i ri
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Tue Jul 29, 2008 12:40 pm | |
Ndaj, KOMBI kombi dhe vetem KOMBI eshte paresorja ne kete dhe. | |
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Tue Jul 29, 2008 7:57 pm | |
| Epik e shef se sa te pa realt jane keta xhavo muhameti e disa tjere kete qe ty solle beht fjale per dy bineq qe i kane shtije keto qafira te muahametit me i mbyt ne uje dhe dikush ju ka dale zote hi ka shpetuar e tani keto e dine kete dhenuk flasin heshtin e shef po kundershtojn mua dhe rollingun e i ikin relitetit qe ju ja u keni sjelle ketu te lumte Epiku bravos | |
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Tue Jul 29, 2008 9:31 pm | |
| Epik te pergezoj per kete ngjarje mjaft interesante qe ke treguar, edhe pse e ke perseritur 3 here. Nuk mohohet fakti se shqiptaret jane popull i lashte! zeriatdheut, ty as djalli nuk te kupton se qfare keni thene. Po mos ik nga tema ore zotri, nese vetem per disa caste e analizoni me vemendje repliken tuaj te fundit do kuptoni se sa shkrim te koklavitur e pa kurfar vlere keni bere. Asgje nuk keni folur ne lidhje me repliken time te fundit. Pershendetje zeriatdheut, dhashte Zoti e punoni per atdhe ashtu sic flisni, por nje gje duhet ta keni te qarte: SE SHQIPTARI NUK MATET ME FJALE! POR ME VEPRA! | |
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Tue Jul 29, 2008 10:41 pm | |
| me respekt muahameti benu musliman i mire e respekto njerzit mos ofendo se ben QUFER une ste ofendova andj une te theme qe nje musliman i mire nuk flet si ti ok respekto ligjet e kuranit nese je me zotin tend e sa per muahmedin shko tregoj dikuj tjeter se ai ka qen nje luftetare siq ka qene GJERGJ KASTRIOTI qe thojme o KI ESHTE NJERI I PIKUN NGA QIELLI SE ESHTE SHUME TRIM ose i derguari i zoti jo zotni GJERGJ KASTRIOTI ka qen njejte djale sikur ne por ka pase zemer e frymzym por andej nga anet e arabise tende nuk e kane merak shume e per muhamedin tend ai ka qene veq se nji kriminel qe ka vra e jo i derguar i zotit ti qe thua se zoti nuk te dergon me pre njerez ti si thua e per fjalet e mija une munde te te theme qe ate qe flase e bej edhe ne veper siq e kame bere deri me sote qofsh i bekuar iotit tend po mos haro se jemi nje gjak SHQIPTARE | |
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Tue Jul 29, 2008 11:40 pm | |
| I Dërguari ynë, Muhamedi a.s., nuk na ka mësuar qe të bëjmë kulte për të, as t'i nënshtrohemi atij e as ta konsiderojmë mbinjeri, por thjeshtë si njeri me karakter shumë të lartë prej te derguari nga Zoti, na ka mësuar qe ta adhurojmë askënd tjetër përveç një Zoti, që është një e ska te dytë. "zeriatdheut" ajo qe thua ti për Muhamedin (paqja qoftë mbi të) është shpifje e paturpshme e një njeriu injorant si ti. Ti mos mendo se feja Islame është fe e te nënshtruarve jo. Sepse e tërë krenaria i takon vetëm Allahut e besimtarëve. | |
| | | Sponsored content
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? | |
| |
| | | | Feja apo Kombi.? | |
|
Similar topics | |
|
| Drejtat e ktij Forumit: | Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi
| |
| |
| |