Bashkimi Kombëtar
Mirë se erdhë në forum " Bashkimi Kombëtar "
Qëndro i lidhur me ne ! Disponim te këndshëm të kontribojm për kombin larg ofendimet dhe zënkat...
Bashkimi Kombëtar
Mirë se erdhë në forum " Bashkimi Kombëtar "
Qëndro i lidhur me ne ! Disponim te këndshëm të kontribojm për kombin larg ofendimet dhe zënkat...
Bashkimi Kombëtar
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

ForumForum  PortalliPortalli  GalleryGallery  Latest imagesLatest images  RegjistrohuRegjistrohu  identifikimiidentifikimi  

Feja apo Kombi.?

Shko poshtë 
+86
anila
Ada_Kondi
Gentleman
Blerti_Gashi
Eva0506
Ago Muji
beti
Kushtrimi86
comeback
Pirro i Epirit
valdrini
Ariani
Martina
MARY
haxhiu
malesorja e Kosoves
Parapsikologu
Epik
Tetovari
silit
Mister
feneri
Jeetaa
lilu
fina
stabili
metiii
Tesa
**Embelsira**
MUHAMETII
mardiola
Gjuetari
beauty
rrebelja
Edonis
luan mreti
**Lumi_
murturi
shqip0nja
Kasper
Mergimtari
zeriatdheut
Xili
GocPejone
rroni
rolling
idol
a_pihet_duhani_ketu
fi2a1
Leka i Madh
bukla
nardlushnja
Lejla
Kristal
loredana
Clarence
Orfe@
interesant
arbana
Nezir Myrta
xhavo_
Zogisti_Legalist
Ballistet
Albea
tom sojer
Urata
vjollca
petritkola
Ani
Çamshqiptar
schumi
Euridika
Anna
Hana
meli
Guximi
leopardi
besa-bese
fatlum
dibranja
shaban cakolli
STUPCAT
E_Bukura
Beton
Sofra
Kosovarja
90 posters
Shko tek faqja : Previous  1 ... 5 ... 7, 8, 9 ... 24 ... 40  Next
AutoriMesazh
Vizitor
Vizitor

Feja apo Kombi.? - Faqe 8 Empty
MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 8 EmptyFri Mar 28, 2008 12:34 am

Xhavo, je sjelle e je sjelle dhe nuk me dhe nje pergjigje konkrete ne pyetjen time. Arsyet pak a shume i kam te ditura. Ajo qe keni then ju, nuk dua ta komentoj, sepse ketu pyetja na behet qdo njerit si person, pra nuk perfaqesojme asnje shtete, dhe te njejten kohe te arsyetohemi.
Une kam thene ne fillim se Kombi para Fes, pa as me te voglin dyshim, sepse feja ka te bej...
Mbrapsht në krye Shko poshtë
xhavo_
Anëtar aktiv
Anëtar aktiv
xhavo_

Male
Numri i postimeve : 782
Registration date : 20/03/2008

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 8 EmptyFri Mar 28, 2008 12:40 am

Për mua personalisht feja (ajo Islame kuptohet) ka një rendesi tepër te veçantë, sepse më jep vetëdijen ndaj shpirtit dhe qenies time, vetëdijen ndaj botës në të cilën jetojmë, më bën njeri dhe ta kuptoj se çdo të thotë te jesh njeri. 
Tek unë nuk ka kontraditë mes Islamit dhe kombit shqiptar dhe mendoj, si shumë njerez para meje dhe tani, kam arritur t'i sjellë në balancë dhe harmoni.
Vizitor
Vizitor

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 8 EmptyFri Mar 28, 2008 12:46 am

Xhavo, nga ajo qe arrita te kuptoj une, eshte se, te jeshe nje musliman i mire ( dmth ta kupton fen Islame si duhet) menjeher do te jesh edhe nje njeri i mire me te tjeret, do ben te kupton vetedijen ndaj shpirtit, qenies...etj?
Ndersa te tjeret qe nuk jane fetar te mire, apo jane ateiste, nuk mund te jene te mire dhe kuptojne boten ne te njejten menyre si ju?
Te paren nuk mund ta mohoj ne menyre kategorike, por te dyten, a mund ta pohoni ju?
xhavo_
Anëtar aktiv
Anëtar aktiv
xhavo_

Male

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 8 EmptyFri Mar 28, 2008 12:48 am

Megjithse po dalim nga tema, përse një ateist duhet të jetë i mirë?
Beton
Hero anëtar
Hero anëtar
Beton

Numri i postimeve : 5729
Vendi : Zvicër
Profesioni/Hobi : no money no honey
Registration date : 10/09/2007

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 8 EmptyFri Mar 28, 2008 12:56 am

Sepse nuk dallon asgje nga njerzit e tjere fare, mendja funksionon e lire dhe nuk eshte i friksuar por eshte i lire te jetoje pa frike. Une personalisht ua kam lakmi se nuk mund te jem i tille sepse besoje ne fene time dhe ne Zot.

Perse nuk eshte i mire nje ateist Xhavo. ?
http://www.bashkimikombetar.com
Vizitor
Vizitor

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 8 EmptyFri Mar 28, 2008 12:56 am

Nuk e besoj se po dalim nga tema. Une thash te paren ( nje besimtare) nuk mund ta mohoj ne menyre kategorike. Te dyten ( nje fetar jo te mire, apo ateiste), a mund te pohoni se s'mund te jete i mire me te tjeret, pse jo edhe me i mire se nje besimtar?
Pergjigjen une e kam, kerkoj nga ju...
xhavo_
Anëtar aktiv
Anëtar aktiv
xhavo_

Male

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 8 EmptyFri Mar 28, 2008 1:02 am

Unë të pyetja se përse një ateist duhet të jetë i mirë?

Për mos me e zgjatë ketë muhabet, un po them sepse ateisti në momentin më kritik, atëhere kur i duhet, tërhiqet nga të qenit i mirë, sepes nuk ka arsye, as nevojë apo interes të jetë i tillë. Kjo lidhet me vetëdijen e tij, me te kuptuarit e tij të botës, me përceptimin e tij. Sepse mirësia e ka kuptimin vetëm atëhere kur nevojitet, në momentet më kritike. Në gjendje normale çdo njeri mund të jetë "i mirë".

Shkur shqip o burrë, kur ti mendon se ska Zot, ske as arsye të jesh i mirë. Përse të jesh i mirë dhe korrekt? Ndaj kujt?
Vizitor
Vizitor

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 8 EmptyFri Mar 28, 2008 1:10 am

Shkurte e shqipe edhe une po e po e permbyll kete muhabet se, ju dhe te tjeret qe jeni te mire, jeni te ketill sepse besoni ne Zote, dmth keni frike...Perndryshe asgje s'do t'ju ndalte!
Kurse nje "X" person qe nuk beson ne Zote, apo then shkurte une personalishte, kur te mendoj dhe veproj diqka te mire nuk e bej me shpresen se do te "shperblehem" per kete miresi ne nje jete tjeter, por e bej sepse i ketill jam, s'me le ndergjegja. Nuk ka te bej aspak besimi apo mos besimi ne Zote, qe te jesh i mire me te tjeret, gabohesh shume.
Gjithsesi mendimi juaj.
Beton
Hero anëtar
Hero anëtar
Beton

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 8 EmptyFri Mar 28, 2008 1:16 am

shkur shqip o burrë, kur ti mendon se ska Zot, ske as arsye të jesh i mirë. Përse të jesh i mirë dhe korrekt? Ndaj kujt?

Prej nga kaq besimtar o Xhavo shqiptaret, sa qe ta mohojm nje vella shqiptar ateist. Ti harron se sa eshte i lasht besimi eshte edhe jo besimi. Simbas teje a me i mire eshte nje besimtar arab apo katolik apo ne Shqiptar ateist ?
Beton
Hero anëtar
Hero anëtar
Beton

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 8 EmptyFri Mar 28, 2008 1:18 am

Ose Xhavo a ishte me e mire Nene Tereza apo Myslim Peza apo Qemail Stafa ?
xhavo_
Anëtar aktiv
Anëtar aktiv
xhavo_

Male

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 8 EmptyFri Mar 28, 2008 1:19 am

Këndveshtrimi i disave këtu është tepër i ngurtë, i thatë, disi pa përmbajtje. Gjërat nuk shiqohen kështu, sepse Atdheu nuk është vetëm gjësend, por ka edhe "diçka prapa tij".

p.s. Pa Zot dhe udhëzim shpirtëror ska kuptim as kombi. Pa kuptim edhe flamuri do të ishte vetëm leckë e hymni vetëm zhurmë.
xhavo_
Anëtar aktiv
Anëtar aktiv
xhavo_

Male

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 8 EmptyFri Mar 28, 2008 1:23 am

Beton shkruajti:
shkur shqip o burrë, kur ti mendon se ska Zot, ske as arsye të jesh i mirë. Përse të jesh i mirë dhe korrekt? Ndaj kujt?

Prej nga kaq besimtar o Xhavo shqiptaret, sa qe ta mohojm nje vella shqiptar ateist. Ti harron se sa eshte i lasht besimi eshte edhe jo besimi. Simbas teje a me i mire eshte nje besimtar arab apo katolik apo ne Shqiptar ateist ?

Beton, lashtësia iu ngritë vlerë vetëm gjesendeve, te ngurtave por jo kuptimit të tyre. Ne s'mund te masim se kush është më i vjetër, por se çka është më drejtë. 

Ndërsa tek puna e vllaut, kjo varet se në çfarë kuptimi mendon? Se me i shku deri ne fund, i bie qe gjithë njerëzimi te jemi vllazen e motra, ndersa darvinizmi ktu na i shtin edhe shimpanzat.
Beton
Hero anëtar
Hero anëtar
Beton

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 8 EmptyFri Mar 28, 2008 1:25 am

Mire Xhavo eshte mendim u juja personal ku une nuk kam te drejt qe te nderhyej ne mendimin tend, por nuk dmth se ke mendim ideal. Per mua eshte kombi ne radh te pare pastaj jane te tjerat.
Por nuk me ktheve pergjegje ne pyetjen qe ta bera.

Ose Xhavo a ishte me e mire Nene Tereza apo Myslim Peza apo Qemail Stafa ?
Guximi
Miqte e Forumit
Miqte e Forumit
Guximi

Male
Numri i postimeve : 2427
Vendi : Në "Komedinë Njerëzore"
Profesioni/Hobi : Student
Registration date : 12/09/2007

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 8 EmptyFri Mar 28, 2008 1:32 am

Shkurte e shqipe edhe une po e po e permbyll kete muhabet se, ju dhe te tjeret qe jeni te mire, jeni te ketill sepse besoni ne Zote, dmth keni frike...Perndryshe asgje s'do t'ju ndalte!
Kurse nje "X" person qe nuk beson ne Zote, apo then shkurte une personalishte, kur te mendoj dhe veproj diqka te mire nuk e bej me shpresen se do te "shperblehem" per kete miresi ne nje jete tjeter, por e bej sepse i ketill jam, s'me le ndergjegja. Nuk ka te bej aspak besimi apo mos besimi ne Zote, qe te jesh i mire me te tjeret, gabohesh shume.
Gjithsesi mendimi juaj.

Kete shkrim te qelluar te Premtimit, ia drejtoj edhe nje her Xhavo-s, le ta lexoj edhe nje here.

Pershendetje
xhavo_
Anëtar aktiv
Anëtar aktiv
xhavo_

Male

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 8 EmptyFri Mar 28, 2008 1:41 am

guximi shkruajti:
Gjithsesi mendimi juaj.

Kete shkrim te qelluar te Premtimit, ia drejtoj edhe nje her Xhavo-s, le ta lexoj edhe nje here.

Pershendetje

Kjo është thjeshtë teori e pakuptimt e juaja, por që kur të vie "veza te b***" t'i nuk do te jeshë i mirë dhe as nuk do ta shohësh te arsyeshme te jeshë i tillë, sepse nuk ke Zot, as për t'ia pasur friken apo respektin dhe dashurinë.
Ndërgjegja është vetëm fjali, nëse nuk ka kuptim dhe nëse nuk lidhet ndaj diçkafit apo dikujt. Përse të jesh i mirë? Përse ti duhet të jesh i ndërgjegjshëm? Përse t'i te flijohesh për të tjerët, nëse t'i sdo të "shpërblehesh" apo "dëmshperblehesh" për vepren tënde? 
çfarë kuptimi ka sakrifica e një heroi, qe jep çdo gjë dhe vetë jetën e tij, shuhet e bëhet pluhur e hi, nëse nuk ka Zot dhe botë tjetër?

Ndaj kuj ti po bëhesh kaq i ndërgjegjshëm sa t'iu ikesh favoreve e interesave 
tua në të mirë te përgjithsme? Ose je budallë ose i pavetëdijshëm për veprimin tënd.
fatlum
Anëtar
Anëtar
fatlum

Male
Numri i postimeve : 272
Vendi : Prishtina/MEdvEgJë
Registration date : 01/09/2007

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 8 EmptyFri Mar 28, 2008 1:53 am

xhavo_ shkruajti:

Kjo është thjeshtë teori e pakuptimt e juaja, por që kur të vie "veza te b***" t'i nuk do te jeshë i mirë dhe as nuk do ta shohësh te arsyeshme te jeshë i tillë, sepse nuk ke Zot, as për t'ia pasur friken apo respektin dhe dashurinë.
Ndërgjegja është vetëm fjali, nëse nuk ka kuptim dhe nëse nuk lidhet ndaj diçkafit apo dikujt. Përse të jesh i mirë? Përse ti duhet të jesh i ndërgjegjshëm? Përse t'i te flijohesh për të tjerët, nëse t'i sdo të "shpërblehesh" apo "dëmshperblehesh" për vepren tënde?
çfarë kuptimi ka sakrifica e një heroi, qe jep çdo gjë dhe vetë jetën e tij, shuhet e bëhet pluhur e hi, nëse nuk ka Zot dhe botë tjetër?

Ndaj kuj ti po bëhesh kaq i ndërgjegjshëm sa t'iu ikesh favoreve e interesave
tua në të mirë te përgjithsme? Ose je budallë ose i pavetëdijshëm për veprimin tënd.

Per diqka qe nuk shpresoj se nuk do shperblehem ne boten tjeter nuk e baj ne ket bot,gjithashtu per diqka qe edi qe doo denohem ne ate bot i ruhem mos ta baj ne ket bot si pershembull bie fjala alkoholi,prostitucioni,droga e tje.Do me than tek un qdo qe qe e bej e bej per nje shkak edhe arsye me paramendim te plot.

E kurrsesi nuk e bej per te ber emer ne ket bot.

Pajtona me mendimin ton xhavo
http://www.medvegjaonline.com
Nezir Myrta
Anëtar aktiv
Anëtar aktiv
Nezir Myrta

Male
Numri i postimeve : 660
Vendi : usa
Registration date : 23/03/2008

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 8 EmptyFri Mar 28, 2008 7:50 am

Identifikimi

1.emri mbiemri
2.datlindja
3.kombi
4.shtetësia
5.religjioni

Pyetja e parë: si quheni?
Pyetja e dytë: kombi, prejadhja, prej nga je?

E nëse vijon verifikimi, a biseda deklaron fenë tënde...a hiç

Zoti është Lartë!

kombi e feja janë poshtë
si kombi si feja - kanë zot

pa vatan, nuk ka fe

ti je ai që mbron atdheun

kur ta mbroshë atdheun
ke atdhe e fe

duhet ta keshë një vend ku të lutesh e falesh

nëse ti nuk nxierr shpatën ta mbrosh atdheun
as zoti nuk të ndihmon - Ai tha: nisja ti e të ndihmoj unë!

Feja pa atdhe, është si lulja pa saksi, pa dheun, pa tokë!
Nezir Myrta
Anëtar aktiv
Anëtar aktiv
Nezir Myrta

Male
Numri i postimeve : 660
Vendi : usa
Registration date : 23/03/2008

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 8 EmptyFri Mar 28, 2008 8:09 am

Zoti

Ati

Atdheu

Kombi

Feja

Ai që qet fenë para kombit - e shuan kombin

sepse:

1. kush je ti? musliman, katolik, orthodoks
2. si flet ti? muslimanisht, katolikisht, orthodoksisht (a bën)?

Duhet:

1. Kush je ti? x y
2. çka je ti? shqiptar (kombi)
3. si flet ti? shqip (gjuha)
4. çfarë feje? musliman, katolik, orthodoks, budist, atheist...
Vizitor
Vizitor

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 8 EmptyFri Mar 28, 2008 2:58 pm

Xhavo, mund te jete per ty vetem nje teori e pa kuptimte, por per mua eshte me shume se teori, eshte nje e vertete. Une ne dallim prej juve, nuk kam Zote, por besoj ne vetvete, ate qe ti i lutesh Zotit dhe kerkon nga ai, une e kerkoj nga vetja, dhe shume her e gjej-marr pergjigje. Kurse ju, kur ti luteni Zotit, apo kerkoni diqka nga Ai, cila eshte pergjigja? Ka ndodhe te merrni pergjigje, ndonjeher nga Zoti apo Muhamedi, apo ndonje i krishter nga po i njejti Zote,dhe nga J. Krishti? Spo flas per besimet tjera, me qe nuk jane monoteiste...E gjitha eshte ne vete, ne nderdijen tone, aty i ke pergjigjet! Per mua qdo fe=rregull, qe duhet ti permbahet qdo besimtar i njeres apo tjetres fe. Asnjera nga keto fe qe ka sot ne kete bote, nuk jane te njejta. Perbehen prej rregullave te ndryshme...
Xhavo, fatmirsishte apo fatkeqesishte ne kete bote ekziston e mira dhe e keqja, mere si te duash. Njera pa tjeter nuk do te ishin, pra ka njerez te keqij dhe te mire. Ka njerez besimtare te mire, dhe te keqij, sikurse ka njerez te mire dhe te kqije, jo besimtar apo ateiste. Kete nuk e them une, por eshte e vertete, nese e njeh vetem pak historin e njerezimit, apo te pakten nese e sheh dhe i kupton njerezit qe jetojne sot, nuk do ta mohonit.
Sa i perkete ndergjegjes, apo asaj pse duhet te jem une i mire me te tjeret, kur nuk besoj ne ate qe beson ty? E risperseris, sepse i ketill jame. Ne dallim prej juve, qe nuk beni diqka te keqe, sepse keni frike nga " ndeshkimet" ne "boten tjeter", perndryshe...Une, nuk eshte se kam frike nga ajo qe keni ju, por nuk bej keq ( ose mundohem te mos bej), sepse nuk nuk me le ndergjegja te qete, kurse per ty dhe ata qe ndergjegja eshte vetem "fjale" ekziston frika...E kupton ku dallojme?
Me pak fjale dua te shtoje se, perderisa ne kete bote ekzistojne me mijera fe te ndryshe, fatmirsishte apo fatkeqesishte merre prap si te duash, une nuk e pelqej asnje fe-rregull, dhe dua te krijoj nje fe-rregull timen, dhe ti permbahem kesaj gjate gjithe jetes.
Perndryshe pajtohem me pershkrimin e z. Nezir Myrta. Vetem do te shtoja se, feja pa atdhe do te ishte sikur kapelja pa koke, do te hynte ne pune?? Kurse e kunderta ben.
Euridika
Anëtar i Besueshëm
Anëtar i Besueshëm

Female
Numri i postimeve : 1408
Vendi : Kosovë
Registration date : 11/11/2007

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 8 EmptyFri Mar 28, 2008 7:24 pm

Feja -besimi , nuk e percakton domosdoshmerisht karakterin e njeriut .Apsolutisht te qënit njeri i mire apo i keq nuk ka te beje fare me fe.. ( eshte shume e ngaterruar te thuhet se njerzit qe nuk besojne ne Zot ,s;mund te bejne mire apo e kunderta .Mund te kete ndikim tek "dikush" qe frika eshte mjeti per t'u "permiresuar" mirepo kjo eshte FALLCO. Karakteri eshte ai qe percakton ne kete rast ..
une personalisht nuk i "vleresoj" njerzit asnjehere ne baze te asaj se a besojne apo jo , a jane katolik apo mysliman apo atesit apo busist etj etj ... gjeja e fundit apo me mire te them , gjëja qe nuk me shkon ndermend kurr t'a pyes diken eshte se :ciles fe i takon ?? apo ;a jeni besimtar ?? sepse per mua personalisht feja eshte teper personale , dhe e parendesishme ne raport me te tjeret ..

per temen : nuk do te kisha shume per te shtuar pas atij shtjellimi qe ka bere i nderuari z.Nezir Myrta , nderime
Kombi mbi gjithcka .
xhavo_
Anëtar aktiv
Anëtar aktiv
xhavo_

Male

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 8 EmptySat Mar 29, 2008 3:20 am

Premtim, e mira dhe e keqja nuk ekzistoj ashtu kot. Ato i ka përcaktuar Dikush. Përndryshe nuk kanë aspak kuptim. Unë nuk dua te spekuloj këtu se a je ti i mirë apo jo. Por unë po te them se teorikisht ti nuk ke kurrfar arsye te jesh i mirë. Ose je budall ose i pavetëdijshëm se përse je i mirë - alternativë tjetër te arsyeshme dhe të kuptueshme nuk ka këtu. 

Besimtari nuk është i mirë vetëm sepse ka frikë, por sepse ashtu është krijuar bota, prap po them nga Dikush dhe mirësia e ndërgjegja kanë kuptim vetëm para Tij. E kjo do të thotë: të jetosh në përputhje me fatin tënd si njeri në këtë botë, me ndergjegje dhe përgjegjësi ndaj Krijuesit.

Dikush më lart kishte thënë se ateisti është më i lirë sesa besimtari. Ky është një mashtrim dhe si rezultat vetëshkatrrim. Të besosh, mirëfilli, është të jetosh botën ashtu siç është. Nuk ka njeri më të lirë sesa muslimani, i cili adhuron vetëm një Zoti dhe është i liruar nga të gjithë zotrat dhe idhujtaritë tjera, duke qenë kështu rob i vetëm Një Zoti. Ju jeni robër të shumë gjërave; robër te kësaj bote, robër të parasë, robër te luksit, e robër të shumë gjërave tjera qe mos ta zgjas këtu. Të besosh nuk do të thotë të heqesh dorë nga kjo botë, përkundrazi kjo botë nuk guxon as te anashkalohet apo te mohohet ("Mos leni këtë botë për botën tjetër..." Muhamedi a.s.). Ky është besimi ynë. Ne e urrejmë varfërinë, por nuk jemi robër të pasurisë por Zotit. Kjo na bën neve gjithsesi dhe në çdo mënyrë me të lirë sesa një pabesimtar.

"A nuk erdhem ne jete pa vullnetin tone dhe ndeshen vetveten me tere natyren tone, me intelektin me te madh a me te vogel, me dukjen qe mund te jete simpatike a antipatike, me kurmin qe mund t'i ngjaje xhuxhit e atletit; ne shtepine e mbretit a te lypsit, ne kohe te shqetesuar a te qete, gjate sundimit te tiranit ose te nje princi te virtytshem dhe ne pergjithesi ne rrethanat politike, gjeografike e shoqerore per te cilat s'na pyeti askush?" (A.I)

"te pranosh fatin do te thote te ndjehesh i lire deri ne fund. Mirepo kjo eshte liri qe pushtohet duke e permbushur fatin tende, duke u pajtuar me te. Ajo qe angazhimin dhe luften tone e bene njerezore dhe te arsyeshme, ajo qe i jep vulen e maturise e te qetesise eshte bindja se rezultati definitiv i çdo gjeje s'eshte ne duart tona. E kemi per detyre te perpiqemi e te veprojme, rezultati eshte ne duart e Perendise.

Prandaj: Ta kuptosh mirefilli jeten tende ne kete toke do te thote te
fillosh te besh perpjekje pa ambicie qe te perfshihet e te pushtohet çdo
gje, por te jeshe gati ta pranosh vendin e kohen tek je lindur, vendin e
kohen qe fati yne quhet e qe vullneti i Zotit eshte. Devocioni eshte
shtegdalja e vetme njerezore e dinjitoze nga absurdi i jetes, shteg pa
rebelim, pa deshperim, pa nihilizem dhe pa vetevrasje. Eshte ndjenja heroike jo e heroit, por e njeriut te rendomte ne te papriturat e pashmangshme te jetes, ose ndjenja tragjike e shehidit qe beri detyren e vet dhe qe pranon fatin e vet.

Islami s'e mori emrin sipas ligjeve, urdherave e ndalimeve te veta, sipas mundimit te kurmit e shpirtit qe kerkohet, por sipas nje diçkaje qe ngerthet dhe i tejshkon te gjitha keto, sipas nje çasti njohjeje, sipas forces se shpirtit qe te matet me kohen, sipas gatishmerise qe te durohet e tera qe ofrohet gjate nje ekzistence, sipas se vertetes se devocionit." (A.I.)

Ky është një raport mes fatit dhe vullnetit, apo duke e lidhur me temën, mes fesë dhe kombit.
xhavo_
Anëtar aktiv
Anëtar aktiv
xhavo_

Male

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 8 EmptySat Mar 29, 2008 4:03 am

O vllezër Shqipëtarë!
Zot'i math ua pruftë mbarë,
Se dot'u them pak fjalë,
Shqipëria le t'i ketë
Udhërrefenjësit për jetë,
Edhe për qëllim e shpresë
T'i jenë lig dhe besë,
Gjithë ç'i kërkonjë në jetë,
Për ju Zotit të vertetë,
Bashkohuni edhe ju, q'u dua,
Zën'e zemren me mua,
Aherë Zoti që kemi,
Na dëgjon gjith ç't'i themi;
Kur është tok njerëzia,
E dëgjon dhe Përendia:
Mos e lini Shqipërinë
Duke marrë arratinë
Udh'e Zotit të vertetë
Është e verteta në jetë.
Të besojmë Perëndinë,
Të duam dhe Shqipërinë,
Të duam dhe Shqipetarë,
E të jemi të pandarë.
Po të hiqet ligësija
Vjen drita nga Perendia,
Posa del në shesh e mira,
Përhapet erësira,
Na duhen dituritë,
Të na sjellin mirësitë,

U boftë e Perëndisë,
E Zotit të gjithësisë

NAIM FRASHËRI
E_Bukura
Anëtar i Suksesshëm
Anëtar i Suksesshëm
E_Bukura

Female
Numri i postimeve : 2009
Vendi : Prishtine
Registration date : 30/09/2007

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 8 EmptySat Mar 29, 2008 4:14 am

Premtimi shkruajti:
Xhavo, mund te jete per ty vetem nje teori e pa kuptimte, por per mua eshte me shume se teori, eshte nje e vertete. Une ne dallim prej juve, nuk kam Zote, por besoj ne vetvete, ate qe ti i lutesh Zotit dhe kerkon nga ai, une e kerkoj nga vetja, dhe shume her e gjej-marr pergjigje. Kurse ju, kur ti luteni Zotit, apo kerkoni diqka nga Ai, cila eshte pergjigja? Ka ndodhe te merrni pergjigje, ndonjeher nga Zoti apo Muhamedi, apo ndonje i krishter nga po i njejti Zote,dhe nga J. Krishti? Spo flas per besimet tjera, me qe nuk jane monoteiste...E gjitha eshte ne vete, ne nderdijen tone, aty i ke pergjigjet! Per mua qdo fe=rregull, qe duhet ti permbahet qdo besimtar i njeres apo tjetres fe. Asnjera nga keto fe qe ka sot ne kete bote, nuk jane te njejta. Perbehen prej rregullave te ndryshme...
Xhavo, fatmirsishte apo fatkeqesishte ne kete bote ekziston e mira dhe e keqja, mere si te duash. Njera pa tjeter nuk do te ishin, pra ka njerez te keqij dhe te mire. Ka njerez besimtare te mire, dhe te keqij, sikurse ka njerez te mire dhe te kqije, jo besimtar apo ateiste. Kete nuk e them une, por eshte e vertete, nese e njeh vetem pak historin e njerezimit, apo te pakten nese e sheh dhe i kupton njerezit qe jetojne sot, nuk do ta mohonit.
Sa i perkete ndergjegjes, apo asaj pse duhet te jem une i mire me te tjeret, kur nuk besoj ne ate qe beson ty? E risperseris, sepse i ketill jame. Ne dallim prej juve, qe nuk beni diqka te keqe, sepse keni frike nga " ndeshkimet" ne "boten tjeter", perndryshe...Une, nuk eshte se kam frike nga ajo qe keni ju, por nuk bej keq ( ose mundohem te mos bej), sepse nuk nuk me le ndergjegja te qete, kurse per ty dhe ata qe ndergjegja eshte vetem "fjale" ekziston frika...E kupton ku dallojme?
Me pak fjale dua te shtoje se, perderisa ne kete bote ekzistojne me mijera fe te ndryshe, fatmirsishte apo fatkeqesishte merre prap si te duash, une nuk e pelqej asnje fe-rregull, dhe dua te krijoj nje fe-rregull timen, dhe ti permbahem kesaj gjate gjithe jetes.
Perndryshe pajtohem me pershkrimin e z. Nezir Myrta. Vetem do te shtoja se, feja pa atdhe do te ishte sikur kapelja pa koke, do te hynte ne pune?? Kurse e kunderta ben.

Xhavo, kjo eshte pergjigja me e mire e mundshme, aq sa nga pa-mundesia t'i kunderpergjigjeni, keni shkuar aq large sa nuk e kam te ditur nese e keni iden se c'far keni shkruar, ku jeni futur. Vetem ju duhet ta dini...Shpresoj te jeni ne gjendje t'i mbroni keto mendime! Ndoshta ne po kete menyre, duke ber copy paste nga Kur'ani, pasi qe shihet se nuk keni krijuar nje filozofi tuajen unike per boten, shpirtin...Jeni ne kundershtim me repliken qe keni ber me heret, kur keni pohuar se, te qenurit nje musliman i mire, te ben te kupton boten, shpirtin sic duhet.
Guximi
Miqte e Forumit
Miqte e Forumit
Guximi

Male
Numri i postimeve : 2427
Vendi : Në "Komedinë Njerëzore"
Profesioni/Hobi : Student
Registration date : 12/09/2007

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 8 EmptySat Mar 29, 2008 12:56 pm

D.m.th simbas shkrimeve te Xhavo dhe Ftlum po te mos ekzistonte zoti (gje qe e ve ne diskutim) asgje nuk do tiu ndalte, kjo eshte teper absurde, vet ndergjegja ime me ben te mundohem te jem i mire jo pse ne boten tjeter do te mund shperblehem, ateisti simbas jush nuk qenka aspak njeri i mire, si mund ta thoni kete, miresia nuk ka njesi, ajo nuk matet aq me pak nuk matet me besim. Niuk eshte njesia e miresis besimi.

Ju pershendes
fatlum
Anëtar
Anëtar
fatlum

Male
Numri i postimeve : 272
Vendi : Prishtina/MEdvEgJë
Registration date : 01/09/2007

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 8 EmptySun Mar 30, 2008 4:56 pm

guximi shkruajti:
D.m.th simbas shkrimeve te Xhavo dhe Ftlum po te mos ekzistonte zoti (gje qe e ve ne diskutim) asgje nuk do tiu ndalte, kjo eshte teper absurde, vet ndergjegja ime me ben te mundohem te jem i mire jo pse ne boten tjeter do te mund shperblehem, ateisti simbas jush nuk qenka aspak njeri i mire, si mund ta thoni kete, miresia nuk ka njesi, ajo nuk matet aq me pak nuk matet me besim. Niuk eshte njesia e miresis besimi.

Ju pershendes

Nuk eshte e drejt nga ana e staffit te fshihen replikat,e kam fjalen per repliken qe ju kam pergjigj zotri ,,guximi'' fshirja e replikave eshte diqka jo demotraktike e aq me pak kur nuk ka pas asgje ne kundershtime me rregullat e forumit.

Keto ngjarje vetum sa na largon nga Forumi

rrespekt
http://www.medvegjaonline.com
Sponsored content

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 8 Empty

Feja apo Kombi.?
Mbrapsht në krye 
Faqja 8 e 40Shko tek faqja : Previous  1 ... 5 ... 7, 8, 9 ... 24 ... 40  Next
 Similar topics