| Feja apo Kombi.? | |
|
+86anila Ada_Kondi Gentleman Blerti_Gashi Eva0506 Ago Muji beti Kushtrimi86 comeback Pirro i Epirit valdrini Ariani Martina MARY haxhiu malesorja e Kosoves Parapsikologu Epik Tetovari silit Mister feneri Jeetaa lilu fina stabili metiii Tesa **Embelsira** MUHAMETII mardiola Gjuetari beauty rrebelja Edonis luan mreti **Lumi_ murturi shqip0nja Kasper Mergimtari zeriatdheut Xili GocPejone rroni rolling idol a_pihet_duhani_ketu fi2a1 Leka i Madh bukla nardlushnja Lejla Kristal loredana Clarence Orfe@ interesant arbana Nezir Myrta xhavo_ Zogisti_Legalist Ballistet Albea tom sojer Urata vjollca petritkola Ani Çamshqiptar schumi Euridika Anna Hana meli Guximi leopardi besa-bese fatlum dibranja shaban cakolli STUPCAT E_Bukura Beton Sofra Kosovarja 90 posters |
|
Autori | Mesazh |
---|
Guximi Miqte e Forumit
Numri i postimeve : 2427 Age : 31 Vendi : Në "Komedinë Njerëzore" Profesioni/Hobi : Student Registration date : 12/09/2007
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Fri Mar 21, 2008 7:31 pm | |
| Edhe pse nuk kam qen asnjeher ose shume pak kunder betonit mendoj se tani e ka shum gabim. Nuk eshte feja ajo e cila e shtyn njeriun ta doje atdheun dhe te sakrifikoj per te, te pakten keshtu nuk e thon faktet, sepse qdo lufte e cila ka ndodhur ne Shqiperi nuk eshte perkrahur nga feja.
Te pershendes | |
|
| |
Hana Anëtar i Besueshëm
Numri i postimeve : 1192 Registration date : 17/09/2007
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Fri Mar 21, 2008 9:47 pm | |
| S'ka fe pa atdhe, s'ka atdhe pa fe. Personalisht si pyetje me duket disi shum e veshtir per te ndar Fen apo Kombin. Eshte njelloj si te pyetesh dike nese don me shume babain ose nenen. Secili ka vendin e vet dhe sidoqofte nuk mund te ndahet kaq kollaj cdo gje, e bardhe ose e zeze, e mire ose e keqe, pasi "pothuajse"(s'dua t'a pergjithesoj) cdo gje eshte relative. Ka persona qe do vendosnin ne vend te pare fene ka dhe nga ato qe vendosin atdheun dhe jam shume e sigurte qe secili ka fakte shume bindese per te mbrojtur idete e veta. | |
|
| |
Ani Anëtar
Numri i postimeve : 410 Registration date : 08/02/2008
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Fri Mar 21, 2008 11:15 pm | |
| pershendetje dhe pa keqkuptime! - E_Bukura shkruajti:
- ne vend qe ta kerkoni penen e Shekspirit, do te kerkoni qe permes Kur'anit te pershkruani ate qe ka perjetuar populli shqiptar
Aha, sipas E_bukura une kerkoj qe permes Ku'ranit te pershkruaj popullin shqiptar. Pra paskam ndjenje Islame dhe shqiptare. OK! - E_Bukura shkruajti:
- ( nuk mundesh)
Nuk mundem!? Ma thuaj te lutem pse? - E_Bukura shkruajti:
- sepse populli shqiptar ka jetuar para 622-es, apo?
Aha, sipas Kurani nuk mund te pershkruaj popullin shqiptar se populli shqiptar qenka me i vjeter se Ku'rani, por sipas veprave te Shekspirit po...se kush e dije sakte, mbase Shekspiri ka jetuar pare eres sone. Paaaaaa nejse... - E_Bukura shkruajti:
- Ne fund, ne vend se t'i thirrni vetes vetem nje emer: Shqiptar. Pa ngurruar aspak, i thirrni vetes si: Musliman-Turqeli-Arab....
Mua me pelqen te quhem "mysliman", edhepse nuk perfaqesoj "myslimanet", por pse flasesh gjepura se jam arab apo turk kete se kuptoj, jo per dicka por edhe ty nuk e kupton nga ajo qe shprehesh ne fillim. - E_Bukura shkruajti:
- Uroj qe te dilni ti e shume te tjere, nga kjo shpelle e cila nuk po u lejon ta shihni diellin e vertete...
Tesekuler. Por shih vetveten me pas te tjeret. Nga toni shpotitës fyes dhe nga insinuatat e akuzat që më rreshton këtu, besoj se e ke keqkuptuar adresimin personal ndaj teje. | |
|
| |
Beton Hero anëtar
Numri i postimeve : 5729 Vendi : Zvicër Profesioni/Hobi : no money no honey Registration date : 10/09/2007
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Sat Mar 22, 2008 1:13 am | |
| Edhe pse nuk kam qen asnjeher ose shume pak kunder betonit mendoj se tani e ka shum gabim. Nuk eshte feja ajo e cila e shtyn njeriun ta doje atdheun dhe te sakrifikoj per te, te pakten keshtu nuk e thon faktet, sepse qdo lufte e cila ka ndodhur ne Shqiperi nuk eshte perkrahur nga feja.
Te pershendesguximi; ... besoj se e keqkuptuar,apo fare nuk e lexuar postimin,te keshilloj te kthehesh ta lexoish edhe njeher me vemendje se nuk ka then gjë Betoni Mbi te gjitha mbetesh i pershendetur. Per temen: 1.- Kombi 2.- Feja | |
|
| |
Musafir Vizitor
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Sat Mar 22, 2008 1:55 am | |
| |
|
| |
Guximi Miqte e Forumit
Numri i postimeve : 2427 Age : 31 Vendi : Në "Komedinë Njerëzore" Profesioni/Hobi : Student Registration date : 12/09/2007
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Sat Mar 22, 2008 11:43 am | |
| Ndersa te jesh muslimane i mire ti automatikisht do jesh edhe kombetar i mire kujdo kombi qe ti takosh sepse feja te nxit ne vepra te drejta e ne ket veper hyn edhe atdhedashuria dhe gaditshmeira per te sakrifikuar edhe jeten per kombin.
Nese ky postim nuk eshte yti Beton atehere me fal sinqerisht se paskam gabuar rende Une thash vetem se feja nuk e ka perkrahur luften kurre ne shqiperia (si ajo kristiane si ajo myslimane), ajo gjithmon e ka kundershtuar luften e armatosur e cila ishte si varjant i vetem per qlirim ne ate kohe. Cdo shqiptar i cili i ka sherbyer vertet atdheut e u sakrifikua per te nuk e ka pasur perkrahje e fese. Une personalisht pajtohem me shprehjen: Nuk ka ma kisha e xhamia Feja e shqiptarit eshte shqiptaria Te pershendes shoku | |
|
| |
Beton Hero anëtar
Numri i postimeve : 5729 Vendi : Zvicër Profesioni/Hobi : no money no honey Registration date : 10/09/2007
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Sat Mar 22, 2008 1:45 pm | |
| Nese ky postim nuk eshte yti Beton atehere me fal sinqerisht se paskam gabuar rende Jo, shoku nuk eshte postimi ime,por mbi te gjitha me mirkuptim, si dhe pajtohem me mendimin tende se feja nuk ka perkrahur luften kurre ne trojet tona,si dhe i vetmi popull ne bote jemi qe kemi luftuar gjithmon per çlirimin e atdheut te nje ideali. Nje kombe nje qendrim. FEJA E SHQIPTARIT ESHTE SHQIPTARIA. PERSHENDETJE GUXIMI. | |
|
| |
E_Bukura Anëtar i Suksesshëm
Numri i postimeve : 2009 Age : 37 Vendi : Prishtine Registration date : 30/09/2007
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Sat Mar 22, 2008 9:26 pm | |
| Ani, nuk kam cka flase kote me shume. Ate foto me ato fjale ti pruna me qellim, qe ta sheh veten se ku je futur me keto mendime feja, feja, feja dhe asgje s'je ka sheh me larg, je verbuar...Mjeri ti dhe disa te tjere, qe nganjeher po me dhimbseni! T'u kam drejty ty me: arab-turke, sikurse i drejtohem c'do kujte tjeter, perderisa e prezanton veten si musliman-shqiptar dhe jo ndersjelltas. Gjithashtu edhe ata qe prezantohen si te krishter-shqiptar, edhe per keta kam mendime te njejta. Nuk eshte se une dua ta mohoj ty te drejten e besimit tend, apo dikujt tjeter. C'do njeri ka te drejten e tij, te besoj apo te mos besoj, dhe c'do njeri duhet rrespektuar vendimet e tjetrit. Por, ajo qe me befason ne kete raste, eshte se sa do qe mundohesh ti dhe shume te tjere ( te fes islame) nuk jeni me besimtar se ata te krishter. Ndoshta te kam prek ne tel ketu, dhe do te reagon keq, por kjo eshte e verteta qe shihet dhe vertetohet c'do dite e me teper. Nisur nga ky fakte, keta ( te krishteret), te rralle jane qe e prezantojne veten si te krishter-shqiptare, krishter-gjerman, krishter-frances....Ndersa, e kunderta ndodhe tek muslimanet!! Nuk duhet apo mbrohet feja ne te cilen beson me kete veprim, por ka gjera tjera... KOMBI eshte mbi gjitha, kurse feja eshte "lluks". | |
|
| |
Ani Anëtar
Numri i postimeve : 410 Registration date : 08/02/2008
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Sun Mar 23, 2008 12:30 am | |
| Oj E_bukura: Faleminderit qe keni dhimbje per mua! Por shih se s'kam nevoj per dhimbjen e te tjereve. Dhimbjen time adresoja vetvetes apo dikujt tjeter. Sa i takon asaj se nje krishter qenka me besimtar se nje musliman eshte krejt e pa-baze nga vete fakti se statistikat dhe veprat flasin te kunderten. Ne Europe nuk ka krishterim, por ka agnosticizem, frojdizem dhe krishtere jane nje pakice e paperfillshme. Shko ne wikipedia, shkruaj emrat e BE-se me rend dhe shih sa njerez kendej shprehen jo-religjioze dhe sa nga ata krishtere. Me pas mendo se keta krishteret sa respektojne kanunet e tyre. Ne France mbi 30% jane agnosticiste..te tjerat shihi vete... Gjithsesi kete ta tregova se je shume e pa informuar, se mbi te gjitha mua nuk me intereson fare se c'bejne te tjeret, por shoh veten time. Bile per te tjeret as nuk dua ti gjykoj vetem nga veprimet e tyre te jashtme si veshja, ne fund te fundit mos ja shiko gunen, por punen. Une jam musliman per vete, une nuk perfaqesoj muslimanet dhe aq me pak arabet dhe turqit. Por nejse pasi ti me pelqen te me therasesh turk-arab...ok jam i tille pse jo. Le te kenaqen te tjeret. Por shiko se turqit nuk kane relacione te mira me arabet. Te pershendes dhe mos kalo semaforin ne te kuqe se te shkel maqina, jo me kot daltonistet jane te privuar nga disa te drejta. | |
|
| |
Zogisti_Legalist Fillestar/e
Numri i postimeve : 69 Vendi : Mbreteria e Shqiptareve Registration date : 09/03/2008
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Sun Mar 23, 2008 2:06 am | |
| - E_Bukura shkruajti:
- Por, ajo qe me befason ne kete raste, eshte se sa do qe mundohesh ti dhe shume te tjere ( te fes islame) nuk jeni me besimtar se ata te krishter. Ndoshta te kam prek ne tel ketu, dhe do te reagon keq, por kjo eshte e verteta qe shihet dhe vertetohet c'do dite e me teper.
Ti shoqja me ngadale mos i ngatero gjerat,se po zbulon shume ane negative te personalitetit tend qe ke.Mos filozofo shume se po shtyn percarje fetare gje qe tek shqiptaret ska ndodhur me mia vjet.Ne njeren ane na tregon se kombi duhet mbi fene ne anen tjeter po shan fene e nje pjese te kombit tend qe jane bile dhe shumice.KUJDES heres tjeter ose mos na u hiq si nacionaliste e flakte dhe e mencur KUJDES | |
|
| |
Sofra Admin
Numri i postimeve : 7564 Registration date : 13/08/2007
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Sun Mar 23, 2008 3:56 am | |
| Shqiptarët historikisht asnjë here nuk mund të them se ishin më fetar se sa kombëtar. Unë krenohem se ishin të tillë. | |
|
| |
Guximi Miqte e Forumit
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Sun Mar 23, 2008 5:24 pm | |
| Me fal ateher sinqrisht Beton
Te pershendes | |
|
| |
Guximi Miqte e Forumit
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Sun Mar 23, 2008 5:28 pm | |
| Te paskam ngatrruar me Kosovaren Beton me fal | |
|
| |
Numri i postimeve : 2009 Age : 37 Vendi : Prishtine Registration date : 30/09/2007
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Sun Mar 23, 2008 10:21 pm | |
| Ani, nuk eshte se jam e pa-informuar. Jam e inforumuar edhe shume ate, por skam cka te bej ty qe nuk te pershtatet kjo e vertete. Sipas juve qenka se shumica nuk jane te krishter, por jane...Ateher, na thuaj i nderuar se prej 90% te shqiptareve te fes Islame, sa jane musliman te vertete? Te vertete me plotekuptimin e fjales, dhe jo vetem kur ti pyet dikush se ciles fe i takon?- Te fes muslimane! Nuk dua te jap nje % se mund te gaboj ( te jen edhe me pak), por dua te bej te ditur ty apo kujdo tjeter se, shqiptaret asnjeher skan qen me fetar se kombetar ( siq e ka then Sofra, me shume te drejte). Perndryshe nuk do te ekzsistonin si popull ne kete pjese te kesaj toke. Kjo eshte nje e vertete e vertetuheshme, per te gjtihe, perveq atyre qe nuk duan ( jo qe smunden) ta kuptojne. Nese dikur kan qen pjesa me e madhe te Krishter, apo sot qe jane pjesa me e madhe te fes Islame, asnjeher skemi qen te dhen pas fes, ashtu sic pretendojne ta paraqesin "disa" te atij apo ketij besimi! Zogisti, mendimin qe keni per mua se po e zbuloj personalitetin tim negative, apo qe po shtyej percarje, ky eshte kendveshtrimi juaj, asgje me shume. Asnjeher skam menduar te shtyej percarje ne mes te shqiptarve, perkundrazi. E rendesishme eshte se askujte spo ja shaj besimin, perveq kur behet fjale per fet ne pergjithesi, ateher nese mua me duket e drejte dhe dua, mund te shpreh mendimin tim per fet. Cke ti? KOMBI eshte mbi gjitha, kurse feja eshte "lluks". Ketij parimi u kan perbajte gjithmon shqiptaret, i permbahen sot, dhe do ti permbahen edhe ne te ardhmen. U pelqeu juve apo jo, ska rendesi hic. | |
|
| |
Zogisti_Legalist Fillestar/e
Numri i postimeve : 69 Vendi : Mbreteria e Shqiptareve Registration date : 09/03/2008
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Mon Mar 24, 2008 2:20 am | |
| Shiko ti bukuroshe mes na bej fillozofi shume se deri sa shan fene e njerit prej bashkombesit tuaj atehere ti don me shume fene tende dhe respekton me shume fene tende se sa fene e bashkombesit tuaj dmth ti me shume shef anen fetare se kombetare te jesh kombetare ashtu sic hiqesh ti sduhet te meresh me sharje te shqiptareve musliman por te turqve qe na mbajti nen roberi 500 vjet.Dhe shiko se me ate fjaline kombi eshte...feja eshte.... nuk ke zbuluar ameriken,rradha e 657468754 eshte qe e shkruan...mos u lodh me se e lexuam | |
|
| |
Euridika Anëtar i Besueshëm
Numri i postimeve : 1408 Vendi : Kosovë Registration date : 11/11/2007
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Mon Mar 24, 2008 3:19 am | |
| - Sofra shkruajti:
- Shqiptarët historikisht asnjë here nuk mund të them se ishin më fetar se sa kombëtar. Unë krenohem se ishin të tillë.
dhe me besoni se per kete shumë kush (shume kombe) n'a e kanë zili . | |
|
| |
Beton Hero anëtar
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Mon Mar 24, 2008 3:30 am | |
| Euridika nese nuk besojne do t'i keshilloja ta vizitojne IRLANDEN ka per te pare shume ne Irlandë. Mbi te gjitha Kombi. | |
|
| |
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Mon Mar 24, 2008 3:39 am | |
| Po i nderuar besoj se ka mjaft vende per te marr shembuj si Irlanda . kombi duhet te jetë "ne krye te vendit" "Jam shqiptar e kosovar Zot e krenar Zot e bujar mbi kete Dhe q'e kam si fe e permbi fe e kam vatan , e kam ATDHE " | |
|
| |
Beton Hero anëtar
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Mon Mar 24, 2008 3:46 am | |
| E dua Shqiprine se jamë Kosovarë E dua Kosoven se jamë Tetovarë | |
|
| |
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Tue Mar 25, 2008 3:29 pm | |
| Zogisti, ku je tretur ne mendime ne momentin kur ke shkruar keta rreshta?? Kur dhe ke e shajta une?? Une s'kam fe, por nuk dmth se kjo me jep me pak te drejte te flas ne menyren time per fet. Asnjeri prej bashkombaseve tane nuk e ka pasur fen e tij, nese ka besuar ne ndonje fe te caktuar, nuk dmth qe ka qen e tij. Mos u mundo t'i ngaterrosh gjerat kaq hapur. Besimi eshte dicka qe cdo kush mund te besoj ne ate qe do, apo mos te besoj hic. Nuk eshte vetem nje fe ne kete bote apo? Sikur te ishte vetem nje fe, ateher nuk do te diskutonim kaq shume sot, gjithcka do te kishte mese e kuptuheshme. Nese kjo fjalia ime ka qen e 657468754 here, ateher po e perseris per te 657468755 here. KOMBI eshte mbi gjitha, kurse feja eshte "lluks". Vetem qe ty dhe dikujt i pengon kjo fjali, por s'kam c'te bej, kjo eshte e verteta edhe pse ty te pelqejn genjeshtrat me shume. Hajt tani ti filozofo najsen, se une nuk e njoh veten per filozofe! | |
|
| |
fatlum Anëtar
Numri i postimeve : 272 Vendi : Prishtina/MEdvEgJë Registration date : 01/09/2007
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Tue Mar 25, 2008 7:03 pm | |
| Eshte per te ardh keq qe shqiptaret kan fillu te mos tregojn toleranc nder fetare siq kan tregu deri me tani.Shqiptaret kan disa Fe e vetum nje Komb kjo eshte diqka e mir ma merr mendja.Mos toleranca nderfetare kohet fundit po vjen ne pikpytje nga disa persona te papergjegjshem siq eshte Ipeshkvi i Kosoves e deri re qytetari i rendomt . Shqiptaret duhet ta kuptojn nje her e mir se Feja Islame e permban ne vete numrin ma te madh te shqiptarve e ne ket rast pakicat tjera fetare duhet te rrespektojn shumicen sepse kam frik qe durimit te shumices nje dit do i vije fundi e kjo i konvenon me se shumti armiqve tane. Njeriu lind si fetar mas pari ket gje nuk duhet harruar.Feja dhe Kombi si ushqimi e pija | |
|
| |
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Tue Mar 25, 2008 11:40 pm | |
| Te nderuar , nuk me duket e udhes te ngaterroni konceptin e temes .Behet fjale per ate se cilen nga keto ,kombin apo fene (cilado qofte ajo ) Ju mendoni se duhet pase ne vend te pare .Nuk ka te beje ketu se feja Islame apo ajo e Krishter .Populli yne nuk i ka pas kurre keto ndasi dhe nuk do t'i kete kurre.Secila fe ka te mirat e veta dhe te mos harrojme se feja eshte dicka shpirterore qe nuk mund 'a detyrosh vetevetn te jesh apo te mos jesh ne njeren apo tjetren fe .Aty ku ju e gjene njeriu qetesine shpirterore ate edhe duhet ta mbaj ne shpirt e kjo eshte e mira e fese , t'a ndjesh ne shpirte dhe vetem kur ta ndjesh me shpirt ,atehere do t'a kuptosh vertete se cdo te thote te besuarit tek Zoti .S'ka rendesi nese fal namazin apo lutesh ne kishë , apo thjeshte i drejtohesh Perendise ne menyren tende , ashtu si te ta thote shpirti , ashtu si e ndjene .Flisni shqip Zotit kur luteni apo faleni se do t'a ndjeni edhe ju lutjen dhe faljen ... kerkoj falje stafit nese kam ikë nga tema | |
|
| |
fatlum Anëtar
Numri i postimeve : 272 Vendi : Prishtina/MEdvEgJë Registration date : 01/09/2007
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Wed Mar 26, 2008 12:28 am | |
| - Euridika shkruajti:
- Te nderuar , nuk me duket e udhes te ngaterroni konceptin e temes .Behet fjale per ate se cilen nga keto ,kombin apo fene (cilado qofte ajo )
Dyjat njekohesisht,definitisht mendoj keshtu | |
|
| |
Vizitor Vizitor
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Fri Mar 28, 2008 12:09 am | |
| Feja apo Kombi? E para ka te bej me shume me ndjenjat, se sa me arsyen. Kurse, ndjenjat mund te ndryshojne se bashku me kohen, varesishte nga rrethanat. Prandaj nuk mund te kete te vertete definitive kur behet fjale per ndjenjat dhe asnje diskutim racional. Kurse, e dyta, me qka ka te bej me shume...? |
|
| |
xhavo_ Anëtar aktiv
Numri i postimeve : 782 Registration date : 20/03/2008
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Fri Mar 28, 2008 12:18 am | |
| Ketë pyetje e kanë shtruar në të gjitha anët. Thjesht mendoj se ka prapavijë që sjell tek ideja marksiste se "feja është opium i popullit". Mirpo Marksi nuk ka thënë vetëm kaq, ashtu siç e cungojnë disa njerëz. Pra ka një qëllim jo të mirë, për të përjashtur diçka që s'mund të përjashtohet.
Unë konsideroj se janë gjëra te niveleve krejtësisht të ndryshme, që skanë nevojë dhe ndoshta nuk mund të përjashtojnë njëri-tjetrin. Madje tek disa shtete, feja dhe kombi janë e njejta gjë. Të qenit shqiptar është fati ynë. Mohimi i këtij fati është armiqësi ndaj Zotit. | |
|
| |
Sponsored content
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? | |
| |
|
| |
| Feja apo Kombi.? | |
|