Bashkimi Kombëtar
Mirë se erdhë në forum " Bashkimi Kombëtar "
Qëndro i lidhur me ne ! Disponim te këndshëm të kontribojm për kombin larg ofendimet dhe zënkat...
Bashkimi Kombëtar
Mirë se erdhë në forum " Bashkimi Kombëtar "
Qëndro i lidhur me ne ! Disponim te këndshëm të kontribojm për kombin larg ofendimet dhe zënkat...
Bashkimi Kombëtar
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

ForumForum  PortalliPortalli  GalleryGallery  Latest imagesLatest images  RegjistrohuRegjistrohu  identifikimiidentifikimi  

Feja apo Kombi.?

Shko poshtë 
+86
anila
Ada_Kondi
Gentleman
Blerti_Gashi
Eva0506
Ago Muji
beti
Kushtrimi86
comeback
Pirro i Epirit
valdrini
Ariani
Martina
MARY
haxhiu
malesorja e Kosoves
Parapsikologu
Epik
Tetovari
silit
Mister
feneri
Jeetaa
lilu
fina
stabili
metiii
Tesa
**Embelsira**
MUHAMETII
mardiola
Gjuetari
beauty
rrebelja
Edonis
luan mreti
**Lumi_
murturi
shqip0nja
Kasper
Mergimtari
zeriatdheut
Xili
GocPejone
rroni
rolling
idol
a_pihet_duhani_ketu
fi2a1
Leka i Madh
bukla
nardlushnja
Lejla
Kristal
loredana
Clarence
Orfe@
interesant
arbana
Nezir Myrta
xhavo_
Zogisti_Legalist
Ballistet
Albea
tom sojer
Urata
vjollca
petritkola
Ani
Çamshqiptar
schumi
Euridika
Anna
Hana
meli
Guximi
leopardi
besa-bese
fatlum
dibranja
shaban cakolli
STUPCAT
E_Bukura
Beton
Sofra
Kosovarja
90 posters
Shko tek faqja : Previous  1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 24 ... 40  Next
AutoriMesazh
Beton
Hero anëtar
Hero anëtar
Beton

Numri i postimeve : 5729
Vendi : Zvicër
Profesioni/Hobi : no money no honey
Registration date : 10/09/2007

Feja apo Kombi.? - Faqe 9 Empty
MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 9 EmptySun Mar 30, 2008 5:19 pm

fatlum te gjithe fshirjet e postimeve i kemi ne nje teme ,,do te kontrollohen nese eshte fshire ndonje potim i juaj nga Stafi , por nuk besoj .!!!(eshte e mundur te ndodhin gjera teknike) kjo me ka ndodhe mua personalishte tek tema e Enver Hoxhes qe me mungoin disa postime edhe pse hulumtova t'i gjej ne SHPORT mendoja se i ka fshije ''dikush'' nga Stafi por nuk i gjej dote ,bazohem ne kete se eshte e mundur jane gjera teknike por nuk besoi se fshihen postime nga Stafi!!!!!

Shpresoi qe te kam ndimuar,gjithsesi sa te mari kohe do te kontrolloi edhe njeher se e ka postime te fshira tuajat edhe pse nuk besoi e te lajmroj.

Te pershendes shoku me mirkuptim .
Do te mundohem sa me shpejt me te infoarumuar per postimet e tua (nese jane fshire ne kete teme)
Nderime .
Mbrapsht në krye Shko poshtë
http://www.bashkimikombetar.com
Vizitor
Vizitor

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 9 EmptySun Mar 30, 2008 7:19 pm

Xhavo, ke hy shume thelle! Aq thelle, sa une te kuptoj ty shume mire se ku e ke qellimin te dalesh, por njeher te s'qarojme ate per te cilen po flisnim...Sepse, e kam merzi te le diqka ne gjysem, te pa perfunduar. Gjitha keto qe keni shkruar me siper, jo qe s'me mbushin mendjen, por as qe me bejn te dyshoje per ate, qe te kam then deri me tani. Vazhdoje te mendoje se, nuk ka te bej feja ( cila do qofte ajo) tek nje persone, qe te jete i mire apo i keq! Te thashe njeher se, nqf se e njeh sado pak historin e njerezimit, apo qofte te ndaleni sot dhe ti shikoni njerezit se si sillen, qfar bejne...Ateher, do te bindesh se jeni shume gabim. Por, ju perderisa paragjykoni se nje person qe nuk beson, apo eshte ateiste, nuk mund te jete njeri i mire, e gjithe kjo mbetet vetem teori e mendjes tuaj. Qe ta pranojme si te vertete kete teori "tuajen", nuk me le praktika, sepse tregon te kunderten...Sikur te ishte ashtu siq pretendoni ju, e te tjeret ketu, ateher nuk do te kishim kete realitet te hidhur sot, ne Kosove apo ne gjithe Boten. Ndoshta me kupton se ku e kam fjalen?
Nuk e di sakte, por ne Kosove eshte nje % e vogel qe jane jo-besimtar apo ateiste. Ateher, shtrohet pyetja, pse qdo dite ndegjojme vetem gjera jo te mira, dhe rralle shume rralle shohim apo ndegjojme nje veprim te mire nga dikush...? Mos do te thuash se gjitha keto, "i bejne" keta pak jo-besimtaret dhe ateistet??As ne shaka jo.
Qfar njeri i mire eshte nje besimar qe, nuk flete me vellaun apo dike te aferme, per hiq gje?? Raste te ketilla kemi sa te duash, besoj edhe ne rrethin ku jeton ty. Ndersa une njoh shume persona qe, nuk jane besimtar apo ateiste, qe gjithqka qe kan arritur e kan me ndjeresen e vete, nuk kan probleme me asnje njeri, pra jen te rrespektuar nga ai rrethe ku jetone, pamvarsishte se e din qe nuk besojne ne Zote.
Mos u mer shume me teori te thate, kur e ke praktiken para syve...
xhavo_
Anëtar aktiv
Anëtar aktiv
xhavo_

Male
Numri i postimeve : 782
Registration date : 20/03/2008

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 9 EmptySun Mar 30, 2008 8:01 pm

Premtim, e mira është e papërcaktuar, sepse një e mirë për ty mund të jetë e keqe për mua dhe anasjelltas. Une nuk dua të spekuloj për individët këtu, sepse veprimi i njerëzve është i mistershëm. Ne s'mund të hyjmë ne zemrat e njerzve te caktuar për t'i deshifruar arsyet dhe qëllimet e tyre. Në botë ka shumë njerëz qe jetojnë dhe veprojnë instiktivisht, pa vetëdije, pa vullnet, pa e ditur se çka po bëjnë. Po ashtu respektimi nga rrethi nuk eshtë përcaktuese absolute e te qenit i mirë apo i keq, sepse praktika sjellë raste kur te kqinjtë respektohen me tepër se të mirët. Prandaj dëshiroj që të flasim vetëm për parimet, normat dhe konceptet si të tilla, të cilat ndiqen nga njerëz të caktuar.

Mua më intereson arsyeshmëria dhe qëllimi i të qenit i mirë. Një "ateist i mirë" a i ka bërë pyetjen vetës se përse është i mirë? Ndaj kujt? Me çfarë arsye dhe qëllimi? çfarë mund ta ndal teorikisht një ateist që te mos e kryej një veprim të keq, nëse po i njejti veprim i sjell favore personale shumë të mëdha?
çfarë kuptimi ka ndërgjegja dhe përgjegjësia e një ateisti?

Ndergjegja nuk ka kuptim ashtu e vetmuar, pa diçka që i bashkangjitet dhe i jep kuptim asaj. Po ashtu përgjegjësia ka kuptim vetëm nëse mirret në konsideratë dikush, por jo interesat tona. Përse mund të jetë një ateist kaq altruist i madh dhe i vetëflijueshëm? çfarë kuptimi ka flijimi i tij?

P.sh. përse ti mund të hysh në një shtepi që po digjet për të shpetuar një njeri, duke qenë plotësisht i vetëdijshëm për rrezikun tënde jetësorë, duke qenë i vetëdijshëm se me ketë akt mund të shuash jetën tënde, të bëhesh pluhur e hi? Në një situatë të tillë, a kanë rëndesi historitë dhe lavdatat e të tjerëve nëse ti nuk po i "shijon frutet" e veprimit tënd?
Vizitor
Vizitor

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 9 EmptySun Mar 30, 2008 8:50 pm

Xhavo, para se te pergjigjem ne ate qe kerkon te din. Pse nuk me shpjegon ate qe kerkova nga ju?? Si e shpjegone kete fakte qe, ndodhin kaq shume gjera te kqija, ne qdo miunute, ore, dite, jave..., ne te njejten kohe kur njerezit tregohen kaq besimtare? A nuk eshte kjo nje kontradite? Apo, nese nuk eshte kontradite, ateher i bije se keta njereze qe paraqiten si besimtare, e bejne kete sepse kan frike nga paragjykimet e tjereve ( sikur se beni ju ne kete raste), pra e kan vetem si mburoje, dhe anen tjeter bejne gjithqka...
Sa i perkete pyetjes tende. Duke e par realitetit qe po ndodhe sot, them se, ajo qe me shume njerezit i ndal te mos bejne keq, pergjithsishte besimtar e jo-besimtar dhe atesitat, eshte ligji i shtetit dhe jo frika nga bota tjeter... Por te ishte edhe per kete te fundit, do te kishim nje Bote shume me te paster, me te mire dhe me shume pak probleme, aq pak sa do te thoja hiq.Sikur mos te ekzistonte ky ligje, nuk do te kishe bota sot 6 miljard banore. Sepse, njerezit do te vrisnin njeri tjetrin edhe per qejfe. I gjithe problemi eshte se njerezit shume pak jane besimtar, thjeshte paraqiten ashtu per arsye te ndryshme....Une, nuk kam pse paraqitem besimtar, kur ne fakte nuk jame, dhe nuk kam frike nga paragjykimet e tjereve per mua.
Xhavo, pergjigja ime me e shkurter per pyetjen tende, pse nje atesite duhet te jete i mire eshte: ta duash vellaun dhe ti respketon prinderit, s'ka nevoje te beson ne Zote!
fatlum
Anëtar
Anëtar
fatlum

Male
Numri i postimeve : 272
Vendi : Prishtina/MEdvEgJë
Registration date : 01/09/2007

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 9 EmptySun Mar 30, 2008 10:31 pm

Beton shkruajti:
fatlum te gjithe fshirjet e postimeve i kemi ne nje teme ,,do te kontrollohen nese eshte fshire ndonje potim i juaj nga Stafi , por nuk besoj .!!!(eshte e mundur te ndodhin gjera teknike) kjo me ka ndodhe mua personalishte tek tema e Enver Hoxhes qe me mungoin disa postime edhe pse hulumtova t'i gjej ne SHPORT mendoja se i ka fshije ''dikush'' nga Stafi por nuk i gjej dote ,bazohem ne kete se eshte e mundur jane gjera teknike por nuk besoi se fshihen postime nga Stafi!!!!!

Shpresoi qe te kam ndimuar,gjithsesi sa te mari kohe do te kontrolloi edhe njeher se e ka postime te fshira tuajat edhe pse nuk besoi e te lajmroj.

Te pershendes shoku me mirkuptim .
Do te mundohem sa me shpejt me te infoarumuar per postimet e tua (nese jane fshire ne kete teme)
Nderime .

Inderuar Beton

Nuk e di nese eshte ndonje problem teknik apo diqka tjeter mirpo ju siguroj qe shkrimet e mija jan me vetdije te plot gjithashtu ju siguroj se me eshte fshi nje shkrim.

rrespekt
http://www.medvegjaonline.com
Beton
Hero anëtar
Hero anëtar
Beton

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 9 EmptyMon Mar 31, 2008 1:15 am

I nderuar e shume i respektuar fatlum; te gjithe postimet e fshime i kontrollova me beso,beso te lutem se nese fshine ndonje Admin apo Moderator nje shkrim, automatikishte kopjohet shkrimi qe dergohet ne nje teme tek zona e Stafit, apo ne Shport,Tek.!, tema e zones se Stafit nuk ka shkrime qe nga Stafi kane fshije, Tek.!, shporta me beso mora kohe te duhure e kontrollova deri ne kete date ===)))) nga 30 . 03 . 2008 deri...

09, 2008 6:22 postimi i fundit qe eshte fshije nga Sofra .!!!!09, 2008 6:22 ky kopjim eshte nje origjinal qe solla ne teme e fshire ne kete date nga Sofra ..!!!

po qe mendoni edhe pse kohen e kam te kufizuar me thuaj nese ka ndodhe para kesaj date 09 . 03. 08 do te mare kohe te duhur do te kontrolloj gjithçka qe ka ndodhe ne shkrimet e me para kesaj date ...

flm per mirkuptim fatlum eshte e mundur te jet nedonje rast teknik.!Respekt.

Per temen

1.- Kombi
2.- Feja
E_Bukura
Anëtar i Suksesshëm
Anëtar i Suksesshëm
E_Bukura

Female
Numri i postimeve : 2009
Vendi : Prishtine
Registration date : 30/09/2007

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 9 EmptyWed Apr 02, 2008 11:41 pm

Premtimi shkruajti:
Xhavo, pergjigja ime me e shkurter per pyetjen tende, pse nje atesite duhet te jete i mire eshte: ta duash vellaun dhe ti respketon prinderit, s'ka nevoje te beson ne Zote!

Premtimi pse je munduar te shkruan deri me tani...A nuk t'u ka kujtuar me heret kjo pergjigje kaq thjeshte dhe shume e kuptuheshme?? ah ah ah.
Njejte sikurse Betoni edhe une: Kombi njeher me vone Feja. Arsyet i kam dhen ne replikat tjera...
xhavo_
Anëtar aktiv
Anëtar aktiv
xhavo_

Male

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 9 EmptyThu Apr 03, 2008 12:12 am

Kombi është vetëm nocion i cili përshkruan antarët e një grupi etnike, sipas disa dispozitave që ndryshojnë nga shteti në shtet. Në disa shtete kombi e feja janë një.
Unë mendoj se kombi shqiptar duhet ta ketë frymëzimin dhe bashkimin e vetë shpirtërorë. Nuk mendoj se na shërben neve mënyra se si ju po i qaseni problemit duke anashkaluar apo madje edhe ndaluar diçka. Bashkimi shpirtërorë duhet të ndertohet mbi vlera te tolerancës 
fetar, por me besim te theksuar në Zoti, që është Një e ska tjetër. 
Duke mos perzier ideologji te ndryshme, mendoj se besimi i një populli në Zot ka domethënje te veçantë shpirtërore. Bashkimi shpirtërorë qëndron mbi bashkim për interesa.

In God we trust!
Vizitor
Vizitor

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 9 EmptyThu Apr 03, 2008 3:51 pm

Xhavo, ideja ishte diku tjeter...E kishim fjalen per nje ateiste, pse s'mund te jete njeri i mire! E shoh se ne kete pike, jeni pajtuar qe keni gabuar.
Sa i perkete temes, e kam then qe ne fillim se Kombi para Fes. Jo vetem une, por nuk me ka ndodhe te ndegjoj te thote dikush Feja para Kombite, perveq atyre qe jane extremista....
xhavo_
Anëtar aktiv
Anëtar aktiv
xhavo_

Male

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 9 EmptyThu Apr 03, 2008 6:38 pm

Premtimi shkruajti:
Xhavo, ideja ishte diku tjeter...E kishim fjalen per nje ateiste, pse s'mund te jete njeri i mire! E shoh se ne kete pike, jeni pajtuar qe keni gabuar.

Në asnjë mënyre nuk jam pajtuar, thjesht po te jap kohe te mendosh, dhe jam plotësisht i bindur se ateist të mirë nuk ka, por edhe nëse ka atëhere te qenit e tyre i mirë është budallallëk dhe i paarsyeshëm.
Vizitor
Vizitor

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 9 EmptyFri Apr 04, 2008 1:15 am

Xhavo, nuk kam qka mendohem, sepse nuk kam lindur dje qe te mendohem tani kur shkruaj. Keto qe diskutoj me ty tani, nuk e bej per here te par, e kam ber me qdo kende, edhe me shoqeri...Prandaj, jam shume i sigurte dhe nuk me duhet kohe nga ty, qe te mendoj. Por, ju nuk me thate diqka qe ta hudhnit poshte kete qe po ju them une?? Perveq se mirreni me teori te thata. Teori qe shume here kan mbetur vetem teori ne leter, asgje me shume. "Nese" eshte e vertete kjo qe mendoni ju per ateistat, ateher si ka mundesi te shkruaj une ( nje budalla), me ty, dhe te jem ketu ku jam sot??
E riperserise Xhavo, ta duash vellaun, dhe ti respketon prinderit, nuk ka nevoje te beson ne Zote!!
Beton
Hero anëtar
Hero anëtar
Beton

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 9 EmptyFri Apr 04, 2008 1:27 am

Nje bashkpuntor kam qe eshte ateist i kam bere pyetje .!!

C'fare beson me te vertet ti.!!

Pergjigja ishte

Emrin dhe Mbiemerin time, ne kete besoj.!

Por,ne jeten e perditshme eshte shume i repektuar nga te gjithe dallohet repekt.
Ani
Anëtar
Anëtar
Ani

Male
Numri i postimeve : 410
Registration date : 08/02/2008

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 9 EmptyFri Apr 04, 2008 2:31 am

Premtimi shkruajti:
"Nese" eshte e vertete kjo qe mendoni ju per ateistat, ateher si ka mundesi te shkruaj une ( nje budalla), me ty, dhe te jem ketu ku jam sot??
E riperserise Xhavo, ta duash vellaun, dhe ti respketon prinderit, nuk ka nevoje te beson ne Zote!!

Pershendetje!
Nese asnjehere nuk shkruhet ne thojza se vete ajo shpreh dicka te dyshimte dhe jo te vertete, ne kete rast do duhej "e verteta" te shkruhet me thojza.
Nje ateist a mund te jete i mire?
Mund te jete normalisht, ashtu sic mund te jete nje musliman i keq. Te qenurit te mire eshte edhe nga shqoeria, por ne te shumten e rasteve vetem besimi ne Zot rregullon dhe ndryshon per mire karakterin e nje njeriun. Ashtu sic shprehet edhe Volteri.

Edituar për herë të fundit nga Ani në Fri Apr 04, 2008 3:23 pm, edituar 1 herë gjithsej
tom sojer
V.I.P
V.I.P
tom sojer

Male
Numri i postimeve : 945
Vendi : Albania
Profesioni/Hobi : Teacher of English/Book writer
Registration date : 20/09/2007

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 9 EmptyFri Apr 04, 2008 11:16 am

Pyetja feja apo kombi eshte e shtruar gabim. Feja eshte besim, kombi eshte gjaku yt. Cfare krahasimi ka ketu?

Shandorf Petef as qe e kishte ne refene fene kur shtronte ceshtjen e kombit. Ai thoshte: "Per dashurine jap jeten, per atdheun e  jap dashurine."

Se ndaloni per nje cast dhe mendoni: "Nese feja ju thote hidhni ne ere kombin tuaj, mijera njerez, shkaterroni e digjni", cfare do te beni ju? Nese ju thote "mohoni kombin tuaj", cfare do te beni? Ju thote "urreni!", cfare do te beni ju?
arbana
Fillestar/e
Fillestar/e
arbana

Numri i postimeve : 2
Registration date : 04/04/2008

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 9 EmptyFri Apr 04, 2008 11:37 am

Mendoj se Kombi e pastje vjen Feja te shqiptart mendoje se eshte kjooo..
Vizitor
Vizitor

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 9 EmptyFri Apr 04, 2008 5:18 pm

Ani, nuk shkruhet "thojza" por "thojëza"!

Pra, thojezat perdoren per te rrethuar fjalet e nje ose me shume bashkebiseduesve ne nje ligjerat te drejte. Ne kete raste eshte dashur te shkruaj:"...dhe jam plotësisht i bindur se ateist të mirë nuk ka, por edhe nëse ka atëhere te qenit e tyre i mirë është budallallëk dhe i paarsyeshëm."-shkruajti Xhavo.Por, ne munges te kohes, e shkruajta ashtu, qe eshte pothuajse i njejti kuptim... Kurse fjala "nese", nuk mendoj qe shpreh diqka te dyshimte. Mos tu ka ngaterru me fjalen "ndoshta", sepse kjo eshte fjala kryesore e Skepticizmit, dhe jo "nese" apo ndonje fjale tjeter...
xhavo_
Anëtar aktiv
Anëtar aktiv
xhavo_

Male

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 9 EmptyFri Apr 04, 2008 5:44 pm

Premtimi shkruajti:

Kjo është baza e religjionit dhe religjioziteti yt i pavetëdijshëm. Ndërsa religjioni ka urdhëresa "nga lartë" (te shprehem kështu) dhe përgjegjësia ka kuptim vetëm ndaj Zotit. Përndryshe shumë njerëz kanë vdekur pa dhënë përgjegjësi para asnjë njeriu.

Premtim, jeta nuk varet nga fakti se sa ne e kuptojmë. Ateizmi është nëna e materializmit dhe është filozofia që në mënyrë direkte apo indirekt ia mohon njeriut shpirtin, duke e reduktuar vetëm në materie. Një shkollë nuk e ben të tillë numri i tullave e tjegullave, por diçka më abstrakte, e paprekshme, "shpirti i saj", përndryshe nuk do te kishte dallim mes saj dhe ndonjë kazerme ushtarake.  Këto janë disa parime-tendeca bazë që botën e ka drejtuar në kahje të ndryshme gjatë kohërave te ndryshme, varësisht nga ajo se sa konsekuent ka qenë shoqëria ndaj tyre.
Duke mos pasur mundësi t'i ik këtij fakti jetësor, materializmi në praktikë fillon të flas për edukatën, humanizmin, për moralin etj. ashtu siç po bën edhe ti.

Asnjë nxitës moral nuk mund të shpjegohet me filozofinë konsekuete te materializmit, respektivisht ateizmit.

çdo njeri mund të jetoj si të doj vetë dhe ashtu siç mendon se është më së miri për të, por ajo çka është më e rendesishme qendron tek fakti se a duam ne te jetojmë botën në mënyrë të vetëdijshme dhe te sillemi po ne ketë mënyrë. Perkunder konfuzionit, te forcuar nga fakti se tjeter flasim e tjetër gjë veprojmë, gjërat mbesin ato që janë, ndërsa idetë veprojnë në botë sipas kuptimit e domethënjes se tyre burimore, jo sipas sipërfaqësorës e të përkohshmes.Zoti s'mund te shihet, por Ai ndjehet, sepse as shpirti nuk shihet, mirpo vetë shpirti është fakti më madhështor i ekzistimit te Zotit.

Nëse ateisti apo materialisti shkon në mënyra thelbesore duke medituar për shpirtin apo vetë krijimin e njeriut, ai atë do ta shoh si të krijuar rastësisht. Me ketë rast pohon se në të ka ndikur "njëfar fuqie". Pse njërfar? Sepse për të është e panjohur kjo fuqi apo është parëndesishme. Ai mund të thotë edhe natyra. Përdallim nga besimtarët, atesitet kësaj fuqie ia privojnë vullnetin, i cili implikon edhe nocionin intelegjencë, që është thelbi i mësimit të fesë. Ndërsa për besimtarët është e qartë se cila është kjo FUQI.

Ndërsa natyra s'mund të krijojë asgjë, sepse është koncept i ngurtë. Po sikur te ishim ne bijtë e nënës natyrë, atëhere përse ndjenja me e theksuar ne kete botë e njeriut është frika? Edhe shkenca sot njeh me qindra lloje te frikash nga më të ndryshme. Njeriu ka frik vetëm nga e huaja e jo nga nëna dhe ky fakt tregon se njeriu është i huaj në këtë natyrë, në këtë botë.
Ani
Anëtar
Anëtar
Ani

Male

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 9 EmptyFri Apr 04, 2008 7:27 pm

Premtimi shkruajti:
........por "thojëza"!

Cka thuash mer? Very Happy
Sepaku ke pasur mundesine me te mire per t'u permisuar, gabimi qendron ne anen time per nje shkak njerezor, por te ti per nje shkak xhelozie dhe "reformatori". Sepaku lexo edhe pak dhe kupto se shkruhet "thonjeza" dhe shihe se ku.

cheersss
Vizitor
Vizitor

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 9 EmptyFri Apr 04, 2008 7:29 pm

Xhavo, nuk e di se cilen po dyshon me shume: qe jam atesiste, apo qe jam i mire?
Xhavo, te pakten une kam arritur te kem nje mendim timin, per njeriun, jeten dhe kuptimin e tyre.Gjithashtu kam arritur te njohe Zotin "time", sepse e njoh veten, brenda te cilit ekziston Zoti,siq te kam thene ne fillim,dhe jo diku tjeter... Prandaj edhe e pranoj kete Zote,dhe jo ate qe thote Kur'ani, Bibla, etj. Kurse ju, nuk e njihni Zotin tuaj ( me shpjegimin te cilin e jep Kur'ani, se...),prandaj edhe besoni, sepse nuk dini. Eshte normale qe te beson nje person ne diqka qe nuk dine. Ne te kunderten, s'do te kete vend per besim, por do ta pranoje. E di qe nga kjo mund te dalin shume nenpyetje tuajet, sikur qe ke ber deri me tani, nga diqka ke dalu diku tjeter...Por, ideja eshte qe, gabohesh shume rende kur paragjykon per nje ateiste...
Frika, eshte diqka qe ne ushqehemi qe kur jemi femije, nga prinderit apo kush do tjeter. Duke na thene, mos e bej ate,mos e bej kete. Frojdi thote se, sikur mos te silleshin prinderit me femijet e tyre ne kete menyre, nuk do ta njihnin friken, pra do ishin shume me guximtare...,dhe kuptohet se kjo bote eshte per guximtaret dhe jo frikacaket.
Xhavo, te mos devijojme shume nga tema, perndryshe mund te hapim nje tem te veqant,dhe aty mund te bisedojm me gjere e gjate. Por, nga ajo qe vete kemi arritur te kuptojme,dhe jo te mirremi me supozime, sepse supozimi eshte nena e gabimit.
Nje shembull: ne nje pjese te rruges, qendron nje lypes, dhe nderkohe kalojne me qindra njerez. Shumica kuptohet jane besimtare, dhe asnjeri nuk i jep nje cente, perderisa nje ateiste kalon dhe kur e sheh lypsin e merre per dore dhe e dergon ne nje piceri per ti dhen buke, pa pasur asnje komplex. Mirepo, as ne nje penges, sepse ne hyrje te piceris e ndalojne besimtaret ( te cileve veq kapuqi i haxhis u mungon), me arsyetime te kota...Por, ateisti kemgul dhe, merre diqka s'bashku me lypsin ulet ne nje qoshe dhe e pret deri sa te mbaron ushqimin. Kjo eshte e vertete. Si ka mundesi nje budalla ( sipas teje qe gjithe ateistat jane budalla) te bej nje veprim kaq te mire, dhe jo qindra besimtare-njerez te mire?? Ky nuk e ka bere kete qe te shpresoj te 'shperblehet" per kete veper te mire,por sepse i tille eshte, ashtu eshte ndier ne ato momente.

Xhavo, po flase nga experienca, dhe jo nga teorit te thata.Te gjithe ata njerez qe i kam njofte apo thjeshte i kam taku,dhe kam kuptu se jane jo te mire, tegjithe kan besu ne Zote, apo te pakten ashtu jane paraqite, duke u munduar tu permbahen disa rregullave elementare...Qfar vlere ka kjo?? Ne te kunderten, ata pak jo-besimtare apo ateiste, qe i kam njohur kan qen te dashur dhe te respketuar nga ai rrethe ku kan jetuar...
Vizitor
Vizitor

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 9 EmptyFri Apr 04, 2008 7:38 pm

Ani, une shqipe e shpjegova se ku shkruhet...Perveq kesaj, nuk e kam keshillu aske se si duhet shkruar, ku duhet perdoru shenjat e piksimit, sepse nuk me takon dhe nuk jam njohes i mire ne kete drejtim.Ty qe te duket vetja i mire ne kete drejtim,dhe merr guximin ti thuash dikujt se nuk perdoret aty po ketu, dhe te njejten kohe te gabon qe ne fillim, nuk eshte shkak njerezore, te lutem. Duhet te kesh kujdes se nuk jane njerezit te gjithe ashtu siq i mendon ti, te pakten bari nuk po ham, me qe kemi nje hunde!
Keshillo veten dy her, njeher te tjeret.

Edituar për herë të fundit nga Premtimi në Fri Apr 04, 2008 7:39 pm, edituar 1 herë gjithsej
Ani
Anëtar
Anëtar
Ani

Male

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 9 EmptyFri Apr 04, 2008 7:38 pm

Xhavo:

Ti gjykon mire, por vete debati i llojit a ka ateist te mire dhe ne anen tjeter te pyesesh a ka musliman te keq eshte i pa-kuptimte. 
Keto lloj pyetje dhe keto lloj debate jane qesharake. Vetem
ne shkencat ekzakte mund te pyetet dhe te thuhet ashtu, ndersa jo ne shkencat shoqerore. P.sh ne matematike thuhet: per cdo numer real ne katror vlen se ai eshte "me i madh ose i barabarte me zero", mirpo e njejta gje nuk mund te thuhet per nje shoqeri dhe shkencat shoqerore, se ne keto shkencat shoqerore nuk kemi nje kufij ekzakt. Si p.sh te thuash: per cdo njeri ateist don te thote se eshte i keq?

shpresoj te jem i qarte!

selam aleikum
xhavo_
Anëtar aktiv
Anëtar aktiv
xhavo_

Male

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 9 EmptyFri Apr 04, 2008 9:33 pm

Ani shkruajti:
Xhavo:

Ti gjykon mire, por vete debati i llojit a ka ateist te mire dhe ne anen tjeter te pyesesh a ka musliman te keq eshte i pa-kuptimte. 
Keto lloj pyetje dhe keto lloj debate jane qesharake. Vetem
ne shkencat ekzakte mund te pyetet dhe te thuhet ashtu, ndersa jo ne shkencat shoqerore. P.sh ne matematike thuhet: per cdo numer real ne katror vlen se ai eshte "me i madh ose i barabarte me zero", mirpo e njejta gje nuk mund te thuhet per nje shoqeri dhe shkencat shoqerore, se ne keto shkencat shoqerore nuk kemi nje kufij ekzakt. Si p.sh te thuash: per cdo njeri ateist don te thote se eshte i keq?

shpresoj te jem i qarte!

selam aleikum

Unë jam plotësisht i vetëdijshëm se përgjithësimi nuk vlenë, mirpo ne po flasim per njerez qe ndjekin atë filozofi. Kjo do të thotë se unë e kam fjalën për ateist konsekuent që iu përmbahet me rigorozitet parimeve te ateizmit, dmth parimeve te mosbesimit në Zotin. Një njeri i tillë nuk ka arsye te jetë i moralshëm.
Unë nuk e kisha fjalën për lloje te njerëzve, sepse ne ketë botë ka "gjithçka". Dhe jam plotësisht i vetëdijshëm se në praktikë as ateisti më konsekuent s'mund t'i ikë realitetit të botës së krijuar nga Zoti, te dualizmit jetësorë (të jetuarit me trup e shpirt). Këto janë qështje qe nuk varen nga fakti se sa ne i kuptojmë. 
T'i kuptosh do të thotë te jetosh në harmoni me vetë fatin tënd. 
Vizitor
Vizitor

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 9 EmptyFri Apr 04, 2008 10:03 pm

Xhavo, tani dolet aty ku doja dhe prisja une.

"Kjo do të thotë se unë e kam fjalën për ateist konsekuent që iu përmbahet me rigorozitet parimeve te ateizmit, dmth parimeve te mosbesimit në Zotin. Një njeri i tillë nuk ka arsye te jetë i moralshëm." - shkruajti Xhavo. Une, nuk kam pohuar se jam i ketill, por pak me ndryshe...Sikur t'me kishe lexuar me mire, do ta kuptoje deri me tani, dhe s'do te flisje ne pergjithsi. Xhavo, edhe ne Kur'an, nuk thote qe ti ben dikujt keq, e as ti mendon te keqen. Por, sa i permbahen ketij rregulli gjithe besimtaret??
Te kam thene me larte se, sikur te ishin besimtare te vertete, nuk do te ndodhnin gjitha keto gjera negative, ne qdo minut, ore, dite, jave...Por, do ndodhte e kunderta. Me sa shihet, te gjithe ata qe paraqiten besimtare, nuk jane te atille siq kerkohet, sikur qe ata qe paraqiten ateiste, nuk jane te atill qfar i mendoni ju, por me ndryshe...Prandaj, duhet folur nga experienca dhe ajo qe shohim sot, dhe jo nga teorit qe shume her vetem mbesin nje cop leter, sepse mund te ndryshoj e gjitha, sa ne ate drejtim, po aq edhe ne te kunderten!
E kam thene se, feja-rregull. Me te cilen fe-rregull duhet jetuar ata qe besojne, asgje me shume. Meqenese ka shume fe-rregulla, ateher pse mos te krijoj edhe une nje fe-rregull timen, qe te jetoj dhe veproj sipas saj, por qe nuk kam nevoje te besoj ne All-llah, Zote..., por vetem duke e njohur dhe pranuar veten time.
Shpresoj qe tani e ke kuptuar se mund te kete ateiste te mire, siq mund te kete besimtare te ciles do fe, jo te mire.
xhavo_
Anëtar aktiv
Anëtar aktiv
xhavo_

Male

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 9 EmptySat Apr 05, 2008 1:13 am

Edhe me herët e ceka se bota ofron lloj lloj njerëzish, prandaj jam koncetruar ne parime.

Kur folem më herët për frikën si argument i te mos qenit te njeriut birë i nënes natyrë, dua të shtoj se frika  e njeriut (për te cilen e kisha fjalën) nuk është biologjike (siç ka thënë Frojdi), çfarë ndjejnë të gjitha shtazët, por frika e njeriut është shpirtërore, kozmike, e zanafillës që ka lidhje me fshehtësit 
dhe enigmat e ekzistencës.

Ai që e njeh seriozisht vetveten dhe e pranon vetveten, ai domosdo e njeh edhe Zotin dhe e pranon Atë. Duke e njohur vetveten, njeriu vazhdimisht bindet dhe e kupton se nuk është i krijuar vetvetiu dhe as rastësisht, por ka një qëllim dhe arsye se përse jeton, ka Një Krijues qe e ka sjellë në këtë botë të huaj dhe ka një pergjegjësi para një Drejtësie. Secili nga miliona funksione dhe procese ne njeriun, çdo milimeter në trupin e njeriut dhe çdo çast më i vogël tregon domosdoshmërisht veprën madhështore te një Krijuesi.

Morali ka rrënje religjioze, sepse buron nga ai dhe s'mund te shpjegohet me asnjë filozofi jashtë saj, e më se paku me materializem dhe ateizem. Ti mund te krijosh rregullin (fenë sipas teje) 
tënd, mirpo ajo që vlen dhe është me rendesi ka të bëj me te kuptuarit e 
realiteti rreth teje, me te kuptuarit e botës dhe te jetuarit me rregullat qe 
janë në harmoni me të. Sepse bota ekziston dhe është realitet tepër kompleks, mjafton vetem ta kundrojmë, ta vështrojmë dhe studiojmë.
Mirpo njerëzit janë te prirur kah e thjeshta, e njëtrajtshmja. Deri vonë "ligjet" e Njutonit janë marrë si të përkryera, ndërsa edhe sot janë shumë me te dashura per studiuesit sesa "ligjet" e Ajnshtajnit, sepse janë me te thjeshta edhe pse këto te fundit janë me te perkryera dhe me te drejta.

Morali i juaj është religjion i frymëzuar dhe orientuar gambimisht.

Duke u rikthyer prap në të njejten pikë, unë asnjëhere nuk kam marrë pergjigje praktike se përse një njeri që nuk beson në Zoti mund të ketë arsye te jetë i moralshem dhe çfarë kuptimi ka morali i tij.

Në fund të fundit, veprat vlerësohen dhe shpërblehen sipas qëllimit - kjo është një prej parimeve bazë të Islamit. Ndërsa askush nuk njeh qëllimet e njerëzve, përveç Zotit. Prandaj unë s'mund ta vlerësoj mirësinë tënde, sepse ti në sytë e njerëzve mund të dukesh i mirë, por ke qellime tjera. Nga kjo rrjedhë nevoja e të qënit te një ditë te përgjegjësisë, para Dikujt. E Atë ti mund ta quash si të duash, por vetëm më emrat më të bukur të lutëm!

Edituar për herë të fundit nga xhavo_ në Sat Apr 05, 2008 2:07 am, edituar 3 herë gjithsej
Euridika
Anëtar i Besueshëm
Anëtar i Besueshëm

Female
Numri i postimeve : 1408
Vendi : Kosovë
Registration date : 11/11/2007

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 9 EmptySat Apr 05, 2008 1:38 am

Fillimisht desha te Ju pershendes per menyren e shtjellimit te mendimeve ne kete teme ,per nje diskutim interesant
po nderlidhem edhe une tek kjo pika qe nuk po mund t'a kuptoj se pse nje njeri -ateist nuk mund te jete njeri i mire apo i moralshem !!!???etj etj..

"Te miren" dhe "te keqen" une personalisht nuk i kam mesuar nga feja , e them nuk i kam mesuar nga feja pasiqe per te "miren dhe keqen" kam mesuar para se une te lexoj dy librat Kur'an dhe Bibel , as nga familja nuk kam marr "predikime" fetare (zgjedhje e secilit)..Vet te qenurit qenje njerzore qe ka aftesi te mendoj dhe logjikoj kam arrite te mesoj t'i dalloj keto gjera dhe pikerisht nga njerzit ... kur them nga njerzit thirrem ne ate se .. nese kam pare nje njeri te lenduar (fizikisht , shpirterish..etj) kam ndjere dhimbje per te , nese edhe padashje lendoj nje njeri , une ndjehem shume keq dhe ajo qe dua te them eshte se ne ato momente nuk meshkon aspak ne mendje se "cfar denimi apo shperblimi do te marr " por thjeshte kam menduar per ata njerez ,per dhimbjen apo gezimin e tyre ...

a nuk eshte motiv i mjaftueshem kur e sheh prinderit , vllaun ,motren ,mikun , nje njeri te zakonshem , e te kuptosh se me nje veprim tendin ke bere ata te ndjehen mire , te gezuar , te lumtur etj...
shperblimi me i madh qe kerkoj une per nje veper te mire eshte , te shoh qe nje tjetri i kam ndihmuar ,..nuk kerkoj kurr shperblim me te madh sesa te shoh fytyren e qeshur te prindit tim , kur une arrije t'i gezoj me nje veprim te caktuar ? Kjo eshte krejt ajo qe me shtyn te beje nje veper ...por a ka edhe denim me te madh sesa te kuptosh se ke bere te kunderten e ksaj ?????

Fakti pse s'jemi besimtar te medhenje (apo atesit ) nuk na bene te jemi pa ndjenja pa logjik dhe pa tru ...
PS. e morra shembull veteveten ,per te shpreh mendimin perndryshe feja eshte dicka personale..

per mua Kombi mbetet mbi te gjitha
Sponsored content

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 9 Empty

Feja apo Kombi.?
Mbrapsht në krye 
Faqja 9 e 40Shko tek faqja : Previous  1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 24 ... 40  Next
 Similar topics
-
» Feja apo Kombi.?