Bashkimi Kombëtar
Mirë se erdhë në forum " Bashkimi Kombëtar "
Qëndro i lidhur me ne ! Disponim te këndshëm të kontribojm për kombin larg ofendimet dhe zënkat...
Bashkimi Kombëtar
Mirë se erdhë në forum " Bashkimi Kombëtar "
Qëndro i lidhur me ne ! Disponim te këndshëm të kontribojm për kombin larg ofendimet dhe zënkat...
Bashkimi Kombëtar
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

ForumForum  PortalliPortalli  GalleryGallery  Latest imagesLatest images  RegjistrohuRegjistrohu  identifikimiidentifikimi  

Feja apo Kombi.?

Shko poshtë 
+86
anila
Ada_Kondi
Gentleman
Blerti_Gashi
Eva0506
Ago Muji
beti
Kushtrimi86
comeback
Pirro i Epirit
valdrini
Ariani
Martina
MARY
haxhiu
malesorja e Kosoves
Parapsikologu
Epik
Tetovari
silit
Mister
feneri
Jeetaa
lilu
fina
stabili
metiii
Tesa
**Embelsira**
MUHAMETII
mardiola
Gjuetari
beauty
rrebelja
Edonis
luan mreti
**Lumi_
murturi
shqip0nja
Kasper
Mergimtari
zeriatdheut
Xili
GocPejone
rroni
rolling
idol
a_pihet_duhani_ketu
fi2a1
Leka i Madh
bukla
nardlushnja
Lejla
Kristal
loredana
Clarence
Orfe@
interesant
arbana
Nezir Myrta
xhavo_
Zogisti_Legalist
Ballistet
Albea
tom sojer
Urata
vjollca
petritkola
Ani
Çamshqiptar
schumi
Euridika
Anna
Hana
meli
Guximi
leopardi
besa-bese
fatlum
dibranja
shaban cakolli
STUPCAT
E_Bukura
Beton
Sofra
Kosovarja
90 posters
Shko tek faqja : Previous  1 ... 7 ... 10, 11, 12 ... 25 ... 40  Next
AutoriMesazh
Sofra
Admin
Admin
Sofra

Male
Numri i postimeve : 7564
Registration date : 13/08/2007

Feja apo Kombi.? - Faqe 11 Empty
MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 11 EmptySat Apr 12, 2008 3:51 pm

Interesi ti nuk shkruajte se a më shumë i jep rëndësi fejes apo kombit. Wink

Njeriu i parë në botë thoni ishte fetar dhe mund të dëshmohet në bazë të lirave, por nëse krahasojm skeletët jo ata të parët por disa skelet që më shumë u ngjajnë majmunëve se sa njerzve sot dhe janë edhe dëshmi nëpër muzet e botës ç'mund të themi për këte ?! Se ishin fetar ?! Kur nuk kishte as vende të ndërtuara për t'u falur... etj etj...

Dëshmit e Lirave apo monedhave mund ta vërtetojnë një civilizim fetar apo shoqëror.
Mbrapsht në krye Shko poshtë
interesant
Anëtar aktiv
Anëtar aktiv
interesant

Male
Numri i postimeve : 606
Vendi : Tokë
Registration date : 11/04/2008

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 11 EmptySat Apr 12, 2008 3:54 pm

Sofra me vjen keq qe kam haruar shkronjen B tek fjala LIRAT dmth duhet te je LIBRAT ne jo LIRAT Very Happy
Sofra
Admin
Admin
Sofra

Male

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 11 EmptySat Apr 12, 2008 8:25 pm

interesant shkruajti:
Sofra me vjen keq qe kam haruar shkronjen B tek fjala LIRAT dmth duhet te je LIBRAT ne jo LIRAT Very Happy

Në rregull është interesi si me B si pa B sepse kombin e përcaktojnë një grup njerzish që i dallon ngjyra tradita, kultura, gjuha, historia etj etj, dmth është i kufizuar.
Kurse feja është universale njejtë për të gjithë në botë.
E_Bukura
Anëtar i Suksesshëm
Anëtar i Suksesshëm
E_Bukura

Female
Numri i postimeve : 2009
Vendi : Prishtine
Registration date : 30/09/2007

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 11 EmptyThu Apr 17, 2008 10:33 pm

Ani shkruajti:
Euridika:

Sa i takon kombit tone, tani c'fare tradite ka kombi yne? Traditen e vjeter apo te re? Nese eshte per traditen e vjeter une jam me shqiptar nga te gjithe(Lek Dukagjinit), ndersa nese eshte per ndonje tradite tjeter ,sedi cila eshte kjo dhe cka thote kjo.
Gjithsesi po te bej nje pyetje: Kush eshte(nenkupto: duhet) te quhet shqiptar?

Ani, thon se ai qe mundohet te sheh large me dylbi, nuk e sheh ate qe ka para hundes. Te duhet vetem ti hekesh dylbit dhe e ke para hundes traditen e kombit tone.

Shqiptar quhet ai\ajo qe para atdheut-kombit te vete nuk le te del asgje. Perndryshe mund te jeshe gjithcka ( edhe njeri i mire),por pa identitet. Njerezit pa identitet nuk i deshiron askush, ku do qe te shkon!
Ani
Anëtar
Anëtar
Ani

Male
Numri i postimeve : 410
Registration date : 08/02/2008

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 11 EmptySat Apr 19, 2008 8:01 pm

Pyetjet e tipit: "Kush eshte(nenkupto: duhet) te quhet shqiptar?", nuk jane aq te thjeshta qe t'i pergjigjemi me dy rreshta dhe me pas te shtrihemi sikur kemi thene dicka me mend dhe i kemi shpjeguar bashkebiseduesit se je i pa-gdhendur. Lek Dukagjini shkroj nje liber te tere se si duhet t'i kete vlerat nje shqiptar, qe mos-respektimi i ketyre rregullave nuk te quante shqiptar. Me pare thuhej se burri qe nuk ka bese dhe nuk mban premtimin nuk quhet shqiptar, ndersa femra qe nuk ka nder ose qe ka humbur virgjerine perpara nates se marteses quheshte e vdekur. Tani une isha kurioz se c'fare vlera ka shqiptari sot?
Une e dij se shumica e shqiptareve nuk kane vlere ne aspektin e moralit, ndersa ne c'eshtjen e kombit jane aq kombetar sa te mos cenohet paraja qe ka depozituar. P.sh pse shqiptaret kombetare ikin jashte atdheut dhe prej atje reklamojne pavarsine? Nese nje dimer ne vendin tend eshte me ivlefshem se 100 pranvera ne dhe te huaj sepaku ktheheshin shqiptaret, por shkaku i "interesit" i ben te mendojne ndryshe.

Pra pergjigja qe kerkoja une ishte disi per mend dhe ne anen tjeter qe te kthellohet ndokush se vlerat qe kerkon nga bashke-kombasit e tij, a mund t'i praktikojne shumica e tyre?

Une p.sh do isha kurioz se sa quhet shqiptar, nje njeri qe ka vdekur per atdheun ndersa me pare ka malltretuar nje goce shqiptare, ka vjedhur ndonje familje shqiptare dhe ka mundesuar qe qyteti ku ka jetuar te jete i frikesuar nga ky njeri. A quhet ky shqiptar i mire? Ose nje njeri tjeter qe flet dhe punon shume per kombin e tij, ndersa kur eshte c'eshtja e parave vetem pse ndonje klient shqiptar i kerkon me shume para, ai kerkon tjeter kend dmth jo-shqiptar qe te bashkepunoje.

Gjithsesi, kombi nuk eshte identitet qe te te dojne te tjeret dhe as qe te njihesh te te tjeter. Se ne fund te fundit kete identitet e fiton dhe e humb si te duash. Nga shqiptar, neser perfaqeson ndonje shtet tjeter. Ajnshtajni lindi hebre, u rrit si gjerman dhe perfundoi si amerikan-hebre. Plot shkencetare prej identiteti te tij, behet amerikan. Pra kombi eshte shume relativ dhe ne SHBA akoma njerezit nuk maten sipas kombesise qe kane. Mjer ata sa te varfer jane qe per shkak te prinderve te urrejne femijen, ne kete shoqeri s'ka as moral, as nder dhe as prosporitet.

Gjithsesi, per fund, nuk do me beheshte shume vone nese ndokush me moral dhe me nder te ruajtur nga kanuni i Lek Dukagjinit dhe pak nga ndergjegja e tij, te me akuzonte si ant-shqiptar; por kur nje vrases i shqiptareve dhe ne anen tjeter i shpallur si komandant, ose nje ish-komandat ndersa ne anen tjeter s'ka respektin minimal per nje femer shqiptare duke perdhunuar ata te me akuzoje per anti-shqiptar kjo eshte budallallek. Por paramendo femra qe s'ka nder dhe mezi arriti te kthellohet dhe te mesoje te lexoje libra, te te akuzoje se ti je anti-shqiptar, pa identitet, ndersa ajo gjeja lufton per bashkimin e shqiptareve. Mbase kjo e fundit lufton per bashkimin e gjeneve te popullit shqiptar me bashkimin e gjeneve te popujve tjere, por kursesi per bashkimin brenda shqiptar.
Euridika
Anëtar i Besueshëm
Anëtar i Besueshëm

Female
Numri i postimeve : 1408
Vendi : Kosovë
Registration date : 11/11/2007

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 11 EmptyMon Apr 21, 2008 2:15 am

Shqiptar i vertete eshte ai qe interesat e veta personale (ketu hyjne nje sere interesash ,mos t'i radhis se besoj nenkuptohen) nuk i qet mbi interesat kombetare .
Shqiptar i vertete eshte ai qe edhe nese nuk mund te beje dicka me shume te pakten nuk vepron ne dem te kombit te shqiptar

O ANi ti sikur nuk le "asnje" shqiptar me keto kombinimet e tua hahahah , por nuk jane te gjitha , shfleto pak edhe ne forum tek kategoria "Shqiptaret" -Histori besoj aty e gjene edhe pergjigjen (qe mos te perseritemi shume ...)

E_Bukura
Anëtar i Suksesshëm
Anëtar i Suksesshëm
E_Bukura

Female

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 11 EmptyMon Apr 21, 2008 2:20 am

Ani shkruajti:

Une e dij se shumica e shqiptareve nuk kane vlere ne aspektin e moralit, ndersa ne c'eshtjen e kombit jane aq kombetar sa te mos cenohet paraja qe ka depozituar. P.sh pse shqiptaret kombetare ikin jashte atdheut dhe prej atje reklamojne pavarsine? Nese nje dimer ne vendin tend eshte me ivlefshem se 100 pranvera ne dhe te huaj sepaku ktheheshin shqiptaret, por shkaku i "interesit" i ben te mendojne ndryshe.

.

Ani, ne emer te kujt po flet ketu? Kush jeni ju? Nga vini ju? Keni emer?
Njeher ne po te njejten tem kemi shkembyer mendime, por e kuptova se tipi i njeriut jeni dhe nuk kam asgje kunder jush. Por jemi shume te ndryshem dhe i shohim gjerat ndryshe. Ju, i shihni vetem nga nje kend, jo pse u mungon deshira, por nuk u lejon ajo "perdja" e njejte sikur e Xhavos dhe disa te tjereve ketu.
Ani, arsyea tjeter pse nuk dua te humb kohen me ty, eshte se te njoh me shume se Ani, sepse me ju edhe ne forumin disku...kemi biseduar per kete apo?
Hajt shendet edhe perderisa e prezanton veten si musliman-shqiptar, nuk pritet asgje me shume nga ju!
Beton
Hero anëtar
Hero anëtar
Beton

Numri i postimeve : 5729
Vendi : Zvicër
Profesioni/Hobi : no money no honey
Registration date : 10/09/2007

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 11 EmptyMon Apr 21, 2008 2:45 am

Ajnshtajni lindi hebre, u rrit si gjerman dhe perfundoi si amerikan-hebre.

O Voc Ani .!!

Pse e ke mar shembull Anshtainin kur me afer e ke patur Ibrahim Rugoven.!!!
http://www.bashkimikombetar.com
Ani
Anëtar
Anëtar
Ani

Male

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 11 EmptyMon Apr 21, 2008 2:56 am

Euridika:
Je e paqarte dhe jam i bindur se edhe ty nuk ke qene e vetedijshme se per cka shkruan konkretisht. Jo me kot e zgjate pergjigjen. Une kerkoj "mend" nga ju(shumes) Very Happy Razz, ndersa ju ngurroni te me jepni. OK...

Beton:
Se njoh Ibrahim Rugoven nen kendveshtrimin e konspiracioneve.
E_Bukura
Anëtar i Suksesshëm
Anëtar i Suksesshëm
E_Bukura

Female

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 11 EmptyMon Apr 21, 2008 5:45 am

Ani shkruajti:
Euridika:
Je e paqarte dhe jam i bindur se edhe ty nuk ke qene e vetedijshme se per cka shkruan konkretisht. Jo me kot e zgjate pergjigjen. Une kerkoj "mend" nga ju(shumes) Very Happy Razz, ndersa ju ngurroni te me jepni. OK...

Beton:

Ha ah ah, e kam dite qe kete her s'do me perfillni. Por kjo s'ju ben fitues ose bindes ne ate qe thuani. Kjo tregon pikrishte ate qe mendoni per tjeret ( Euridiken) kur i thuani se:"...nuk ke qen e vetedijshme se per cka shkruan konkretisht". Deri vone isha ne dilem, por tani e vertetova se nuk e keni iden se cfar shkruani, sepse jeni futur aq thell, sa qe nuk dini se ka dhe ne c'menyr te dilni.
E riperseris, Ani, ne emer te kujt po flet ketu? Kush jeni ju? Nga vini ju? Keni emer?

Te pakten kete rreshtin siper mere parasysh dhe me jep nje pergjigje. Me shume nuk pres dhe nuk me befason asgje nga njerezit sikur ju, qe i thones vetit musliman-shqiptar.

Shendet!
Orfe@
V.I.P
V.I.P
Orfe@

Female
Numri i postimeve : 9104
Vendi : Ne zemer te njerit
Profesioni/Hobi : Bum - Bum bum !
Registration date : 26/03/2008

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 11 EmptyMon Apr 21, 2008 8:48 am

Te jesh shqiptar i mire e patriot e atdhetar i mir dhe vetem i till kjo gje nuk te ndihmon asgje para Allahut sepse te mungon besimi, feja e drejt...adhurimi i Krijuesit tend...
Ndersa te jesh musliman i mire do jesh edhe kombetar i mire cilitdo kombi qe ti takosh, sepse feja te nxit ne vepra te drejtaqe hyn edhe atdhedashuria dhe gaditshmeira per te sakrifikuar edhe jeten per kombin. Edhe nese i takon ndonje kombi te perbuzur feja te ben te jetosh ne rahati

Euridika
Anëtar i Besueshëm
Anëtar i Besueshëm

Female

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 11 EmptyMon Apr 21, 2008 10:56 am

Ani shkruajti:
Euridika:

Beton:

...hahahhaha , Ani nese t'i s'e ke kuptu kjo s'do te thote se une nuk dij se cfar kam shkru apo jo??
...Perderisa per ty feja eshte ne rend te pare , atehere eshte e kuptueshme se disa gjera e ke veshtire t'i pranosh se per t'i kuptuar ,mos e nencmo veten se , e dij qe i kupton .. Wink

per temen :
kombi mbi interesat personale (ku hyn edhe feja) .

Edituar për herë të fundit nga Euridika në Mon Apr 21, 2008 7:58 pm, edituar 1 herë gjithsej
Vizitor
Vizitor

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 11 EmptyMon Apr 21, 2008 4:16 pm

biligoa shkruajti:
Te jesh shqiptar i mire e patriot e atdhetar i mir dhe vetem i till kjo gje nuk te ndihmon asgje para Allahut sepse te mungon besimi, feja e drejt...adhurimi i Krijuesit tend...
Ndersa te jesh musliman i mire do jesh edhe kombetar i mire cilitdo kombi qe ti takosh, sepse feja te nxit ne vepra te drejtaqe hyn edhe atdhedashuria dhe gaditshmeira per te sakrifikuar edhe jeten per kombin. Edhe nese i takon ndonje kombi te perbuzur feja te ben te jetosh ne rahati

Biligoa, kjo qe keni then ju me siper dmth qe, nese do me duhej te shkoj nga Prishtina ne Prizren, duhet te ndjek vetem ate rruge qe me eshte percaktuar nga dikush ( ne kete raste nga Zoti) qe te shkoj vetem me biciklet, dhe me asgje tjeter! S'ka rendesi me qka shkoj une nga Prishtina ne Prizren, e rendesishme eshte qe une arrij te permbush misionin dhe te shkoj ne Prizren, a shkoj ne biciklet apo me vetur apo thjesht ne kembe, s'ka rendesi. E gjitha eshte tek zgjedhja.
Ani
Anëtar
Anëtar
Ani

Male

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 11 EmptyMon Apr 21, 2008 9:01 pm

Euridika:

Si fillim, shkaku qe une te vleresoj me shume nga femrat/meshkujt tjere ne forum nuk eshte se kam ide te njejta me ty, as se kam ndonje lidhje me ty, por thjesht se ti je nje "kombetare" .

Pyetjen qe te drejtoheshin ty, sepaku mendoj se duhet t'ju shqetesojne me shume, pasi je edhe me kombetare se une. Une flas per kombetare te tipit qe jane shume larg parimeve baze te Lek Dukagjinit dhe parimeve baze te respektimit te kombit. Cili shqiptar, kombin e ngre me larte se interesat e tij personale? Ketu do duhet te mendosh pak dhe ta analizosh se pse shumica e shqiptareve kerkojne te dalin jashte shtetit? Te gjithe dime te shkruajme pro kombit, te flasim bukur per kombin, se kjo eshte e thjeshte, mjafton te kesh kryer shkollen fillore, por veprimi ne te eshte problem. Ndryshe edhe une mund te behem si ai nen-prijesi i "Zullullandeve" te Faik Konica qe te shpreh dicka vetem qe ti kenaq te tjeret, pavarsisht se s'eshte dicka me vlere dhe nen-zemren time.

ps: nuk eshte se feja me ka bere liberal te tipit qe mos respektoj kombin aq sa ti apo ndokush tjeter ne forum respektoni. Une dal me cdo lloj personi, flas me cdo lloj personi. Me pelqejne te gjithe njerezit qe dine dicka te flasin, pavarsisht kombesise se tyre. Ashtu sic me kane respektuar dhe sic me mbajne kombetaret jo-shqiptare, ashtu mundohem t'i mbaj dhe une, ne fund te fundit edhe shqiptari ka shpirt dhe trup dhe keta njerezit tjere jane te tille. Nuk besoj ne racen ariane, pavarsisht se me nje goce "ariane"-gjermane..... por mos harro, se kur me pyesin te tjeret se cka jam u pergjigjem:"jam shqiptar".
Jam dhe mbroj vlerat e kombit tim, aq sa mos ofendoj kombet tjera. Qellimi im eshte qe mos ofendoj nje shumice njerezish, ku dihet se cdohere brenda shumices ka nje pakice te mire.
xhavo_
Anëtar aktiv
Anëtar aktiv
xhavo_

Male
Numri i postimeve : 782
Registration date : 20/03/2008

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 11 EmptyMon Apr 21, 2008 10:35 pm

Sofra shkruajti:
Gjaku i ka rrënjët në komb ose kombi në gjak merreni si të doni, kurse feja është me dëshirë....

Kjo është simbolike, sepse gjaku s'është asgjë më shumë sesa lëng dhe nuk ka fare rrënjë. Ndërsa grupi yt i gjakut mund te funksionoj edhe tek mbi 1 miliard njerëz tjerë te kombeve e racave te ndryshme.
Sepse feja është më dëshirë dhe vullnet, pikërisht këtu qëndron rëndesia dhe urtësia. Pjestar i një kombi ke lindur dhe s'te ka pyetur njeri. Pra thjeshtë është fati yt.
Euridika
Anëtar i Besueshëm
Anëtar i Besueshëm

Female

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 11 EmptyTue Apr 22, 2008 1:33 am

Ani shkruajti:
Euridika:

Si fillim, shkaku qe une te vleresoj me shume nga femrat/meshkujt tjere ne forum nuk eshte se kam ide te njejta me ty, as se kam ndonje lidhje me ty, por thjesht se ti je nje \"kombetare\" .

Pyetjen qe te drejtoheshin ty, sepaku mendoj se duhet t\'ju shqetesojne me shume, pasi je edhe me kombetare se une. Une flas per kombetare te tipit qe jane shume larg parimeve baze te Lek Dukagjinit dhe parimeve baze te respektimit te kombit. Cili shqiptar, kombin e ngre me larte se interesat e tij personale?

i nderuar , fakti pse kemi mendime te kunderta nuk me bene te krijoj paragjykime se sa kombetar jeni ju apo jetri , sepse secili e deshmon me vepra dhe pune ..
... ajo qe mua me shqeteson me shume eshte se ;cfar do te ndodhe sikur te fillojme te mendojme se \"askush nuk po ben asgje ,pse duhet te bej une\" apo te ngjashme . Eshte e vertete se populli yne ne te gjitha trevat ,po kalon periudha te veshtira ,\"fale\" politikanve tane te papergjegjshem , te cilen nuk e perfaqesojne popullim ,te jemi te bindur , por duhet pare qeshtjet me thelle, duhet pare ngjarjet me larg dhe nga nje kendveshtrim i arsyeshem ..
.. nuk ka qene e lehte per kombin shqiptar qe te mbijetoj perkunder interesave te medha te kombeve perreth nesh te cilat dihet se cilat jane , po ashtu nuk ka qene e lehte per kombin tone te mbijetoj dhe te mbetet gjalle perkunder interesave te kahershme te fuqive te medha si dje ,si pardje , si sot ..
... populli yne ka vlera te larta , populli yne eshte shume kombetar duke marr parasyshe se me vfar situatash eshte perballe me shekuj te tere dhe i ka mbijetu asimilimit fale kesaj vlere te madhe qe ka .

..sikur shumica te ishin jo-kombetar , besoj qe ndryshe do te ishin zhvilluar ngjarjet dhe edhe me ndryshe do te ishim sot .
sado qe duket se po \"humbim\" keto vlera ,gjithmone dalin njerez te panjohur ndoshta deri ne ate moment , te cilet pa kyrsyer asgje puoijne , veprojne edhe luftojne per te mbrojte interesat e kombit shqiptar dhe pernjehere gjene perkrahjen e mases ne shumice ,siq ishte edhe UÇK-ja ne kete dhjetevjecar , siq u perkrahen edhe kryengritjet e te shkuares ne shumice , gjithmone nga populli i cili mezi pret te kete dikend qe ta udheheq drejt ne menyre qe te mos kursehet dhe te eci perpara ne realizimiin e qellimeve te larta per liri , bashkim dhe mireqenje mbarekombetare ..
vete fakti se sot , shumica e popullit nuk jane te kenaqur me udheheqjen aktuale ,si ne Shqiperi ,Kosove , Maqedhoni , tregon se ky popull , duron ,hesht (gjithemon per hire te se mires se kombit por ne asnje menyre se i \"pelqen\" te hesht ) poor nuk fle .Populli nuk fle dhe besoj qe ,nese vazhdohet keshtu , do te lindin forca te reja politike e pse jo edhe ushtarake qe do t\'i mbrojne keto interesa .Ndoshta jam shume optimiste apo ndoshta i mbiçmoj shume shqiptaret (s\'do te thote te gjithe mpor shumicen) por personalisht besoj se gjerat do te ndryshojne edhe pse per momentin nuk po shihet ne hoorizonet ende dicka reale ne kete drejtim ..por mos te harrojme se ishte edhe nje periudhe (e para luftes 1998-\'99 ) kur mendonim se kishim ra ne kete gjendjen e mosinteresimit per kombin por nuk ndodhi ashtu ...
KA shqiptare te vertete , jo nje pakice por shumica jane te tille .
Kete gjendje te krijuar sot , mos te harrojme se nuk eshte rastesiht .As trazirat e \'97-tes nuk u bene rastesisht dhe nuk u bene nga mos interesi shqiptar per Shqiperine dhe shqiptaret , por rreth nesh zihet keto qorba .
Rreth e rrotull armiq , nuk eshte e lehte as te mbijetosh se lere me te zhvillohesh ...
Ne Kosove ka me qindra sherbime sekrete , te cilat puojne pa nda per interesat e vendeve te tyre , paramendoj se c\'mund te beje nje sherbim sekret , por paramendoj se c\'mund te bejne me qindra sosh!!!!

keto udheheqje duhet te nderrohen ,kete poe dijme te gjithe , por edhe duhet te mos e harrojme se , populli -shumica nuk kan faj per kete gjendje, shumica meriton te kete me te miren .Shumica meriton te kete shtetin shqiptar Etnik ,sepse kjo eshte deshmuar me shekuj te tere ...

I nderuar Ani ,nuk e kam qellim te kundershoj mendimin e njerit apo tjetrit ,per te \"reklamuar\" veten si kombetare ..se fundja ketu vetem shkruajme mendime .E se sa jemi ne realitet , na gjykojne ata qe na njohin, por nuk pajtohem me ate ,qe te gjykohen gjerat vetem se si jane por te shihet edhe si kan qene dhe si kan mundur te jene duke u bazuar ne rrethanat dhe ne kushtet te cilat na sollen ne kete gjendje , e per kete me se paku e fajesoj shqiptarin .

domosdo kjo teme do te zgjatej pafund ,sikur te filloj te argumentoj ato qe kam shkru me lart ,por besoj se me nje rishikim te historise sone , do te kuptohen te gjitha andaj nuk po zgjatem me shume.

Gjithesesi mbetesh i nderuar edhe nga ana ime ,shpresoj dhe besoj se do ta kuptoni thelbin e k\'saj qe kam shpreh me lart ,pa pretenduar qe te ju bind , thjesht mendim nga kendveshtrimi im .

sa i perkete temes Kombi apo feja , nuk kam c\'far te shtoj sepse kam shpreh disa here ne kete temë menimin ,pas te cilit qendroj plotesisht .

Nderime

Edituar për herë të fundit nga Euridika në Tue Apr 22, 2008 1:37 am, edituar 1 herë gjithsej
petritkola
Hero anëtar
Hero anëtar
petritkola

Male
Numri i postimeve : 3261
Vendi : Shqiperi
Profesioni/Hobi : Mbushes Topi
Registration date : 01/09/2007

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 11 EmptyTue Apr 22, 2008 1:36 am

Kombi eshte feja. Shqiperia eshte feja.
xhavo_
Anëtar aktiv
Anëtar aktiv
xhavo_

Male
Numri i postimeve : 782
Registration date : 20/03/2008

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 11 EmptyTue Apr 22, 2008 2:01 am

Unë e përseris prapa se kombi s'mund ta mohoj fenë, por as feja përkatësinë kombtare. Këto janë gjëra që s'mund të përjashtojnë njëra-tjetren. Mirpo është e dëmshme filozofia juaj e përjashtimit, e mohimit te shpirtit te njeriut, e vullnetit të tij dhe e asaj që është i përcaktuar në gjene te njeriut. Religjioziteti është qe nga zanafilla e njeriut, por më rëndesi është te dihen kahjet e tij.

Ai që ska besim në Zot dhe nuk ndjenë përgjegjësi para Tij ai s'mund ta dojë as kombin e tij dhe për interesa të ngushta e vjedhë, e shet dhe tradhton sa herë t'i teket, ashtu siç po bëjnë edhe sot disa "intelektual postateist" në politikën shqiptare kudo.

Vetëm me besim në Zot, që është një e ska tjetër, me përgjegjësi para Tij, me atdhedashuri dhe sakrificë për të mirën e vendit dhe mirëqenien e bashkësisë mund te hecim përpara si komb.
Sofra
Admin
Admin
Sofra

Male

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 11 EmptyTue Apr 22, 2008 2:11 am

Ai që ska besim në Zot dhe nuk ndjenë përgjegjësi para Tij ai s'mund ta dojë as kombin e tij dhe për interesa të ngushta e vjedhë, e shet dhe tradhton sa herë t'i teket, ashtu siç po bëjnë edhe sot disa "intelektual postateist" në politikën shqiptare kudo.

Këtu Xhavo më duket se je ngutur në të menduar sepse ke fyer edhe shumë heronjë dhe dëshmor të kombit për të përfituar dhe të bindësh dike se me të vërtet pa religjion nuk bënë. Fyen një pjesë të madhe të njerzve të cilët e kanë të drjtën e mosbesimit në Zot që e ka të drejtë të vete personale dmth si ti që beson edhe ai ka të drejtë të mos besojë. Nga e nxjerr ti një përfundim të tillë që ata që nuk besojnë në Zotë apo fee janë njerz kaq të ultë, janë vjedhës e ku ta di unë se si ti mendon ? Nuk është vetëm frika ndaj zotit që ndalon në jetë të mos vidhet etj etj...Ka edhe ndjenja tjera që të shtyejn të jesh në rrugë të sigurt dhe të jesh krenar në jetë e të mos vjedhësh... është familja, ndjenja kombëtare etj...

Ani
Anëtar
Anëtar
Ani

Male

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 11 EmptyTue Apr 22, 2008 2:28 am

Shume e thjeshte, ty mbeshtetesh ne histori, nje lende shume e dyshimte. Normalisht nese nuk jane idete e tua te dyshimta, sepaku nuk mund te vertetohen. Kete e them se ti thuash:"ishte dhe ...." pa menduar se ka versione te ndryshme te historise dhe cdo kush ka bindjen e vet qe kurre s'mund te thote kjo eshte e verteta, pasi historia s'eshte e vertete. Da Vinci thoshte:"sa me shume ne nje lende perdoret matematika, aq me e vertete eshte ajo lende".

Gjithsesi me pelqen optimizmi juaj, pavarsisht se une jam skeptik per cdo gje. Por une nuk jam edhe aq skeptik ndaj nje studimi se mbas 100 vjeteve do zhduken shumica e gjuheve mes tyre edhe shqipja. Ku mbeshtetem? Shikoj se sa fjale te huaja kane hyre ne gjuhen shqipe pas globalizmit dhe tranzicionit. Dhe vete futja ne BE eshte nje gje qe vlerat kombetare te humbasin pergjithmone. OK...tschusss
Ani
Anëtar
Anëtar
Ani

Male

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 11 EmptyTue Apr 22, 2008 2:40 am

Ja ku mbeshtetet ideja ime per te ardhmen e kombit dhe shkrimeve te mia:

"Asnje ushtri ne bote me gjithe fuqine e saj, nuk mund te rezoje nje ide, qe e sjell koha"(globalizmi)
"Nuk eshte e forte si ide, ajo qe ka ardhur nga pasojat e kohes"
"Asnje ushtri nuk ka nevoje te ruaj nje ide, qe e sjell koha"
"Asnjehere ne bote nuk mund te rruhet pergjithmone nje ide, qe e ka sjelle koha"

Viktor Hugo!
Euridika
Anëtar i Besueshëm
Anëtar i Besueshëm

Female

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 11 EmptyTue Apr 22, 2008 2:45 am

Ani shkruajti:
OK...tschusss

.."tschuss" , do te duhej te vendosej ne thonjeza apo jo ??

I nderuar , nese ti dyshon ne historin dhe vlerat e kombit shqiptar , ateher s'kam arsye te te pergjigjem .Por edhe nese historia me ka "genjyer" me vite te tera , ajo qe e mbeshtet shkrimin tim me lart , eshte kjo periudhe qe une kam qene deshmitar i ngjarjeve -e kam jetuar vete dhe nuk ka historian qe me bind per te kunderten .Historin nuk e kam mesuar vetem ne libra .
Babai im m'a tregoi nje lloje historie te periudhes qe ai e ka jetuar -deshmitar. Babait tim ia ka treguar babagjyshi im -deshmitar. Brez pas brezi eshte percjell historia si deshimi e gjalle qe pos qe e kane shkruar historianet e ka perjetuar edhe populli, edhe atehere kur nuk kane dite te shkruajn dhe lexojne e kane percjell brez pas brezi(te moshuarit), kane dite te flasin dhe te tregojne e ta trashigojne ner breza te mos humbin...

mbetesh i nderuar, gjithesesi.
E_Bukura
Anëtar i Suksesshëm
Anëtar i Suksesshëm
E_Bukura

Female

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 11 EmptyTue Apr 22, 2008 11:16 am

Xhavo shkruajti:"Ai që ska besim në Zot dhe nuk ndjenë përgjegjësi para Tij ai s'mund ta dojë as kombin e tij dhe për interesa të ngushta e vjedhë, e shet dhe tradhton sa herë t'i teket, ashtu siç po bëjnë edhe sot disa "intelektual postateist" në politikën shqiptare kudo"

E kuptoj se kur keni shkruar kete, keni menduar edhe dicka tjeter...Ateher, te njejten pyetje do te bej edhe ty ( sikurse Ani-t) i cili nuk me eshte pergjigjur deri me tani! Sepse, perkunder mendje lehtesis se tij, e ka kuptuar nje gje...

Xhavo, kush jeni ju? Nga vini ju? Keni emer ju...?Qe shkruani ne kete menyre...Me c'fare pergjegjesie??

Nese eshte ashtu siq shpifni ju ( sepse s'po mund te them mendoni ), ateher po te sjell nje shembull konkret, edhe pse Sofra te paska terhek veretjen shume mire.

"...Mirëpo duke e respektuar gjer në fund zgjedhjen (jo imponimin me dhunë fizike) të islamit nga të parët e mi, do të bëhem plotësisht i devotshëm atëherë kur Allahu (xh.h.) ose zoti i madhërishëm dhe prezantuesit** e tij, pa hile, pa mëdyshje, me sinqeritet dhe me respekt të plotë, të fillojnë jo vetëm të flasin në gjuhën shqipe, por edhe ta trajtojnë dhe ta duan kombin shqiptar. Ky është një borxh i tyre, ndonëse ata s’mund të ketë borxhe, dhe këtë jo për shkak të aktit të krijimit si shqiptar, (së paku jo vetëm për këtë shkak), por për shkak se kombi shqiptar qëmoti i ka dëshmuar meritat dhe kuptimin e ekzistencës së vet". Mr. Ukshin HOTI.

Ateher Xhavo, sipas mendjes tende te "ndritur" edhe ky qenka nje tradhetar, hajdut...??? Te lutem nese merr guximin te kunderpergjigjesh, mos me bej ne ate menyren standarte qe keni ju "besimtaret e devotshem", por perdore logjiken e shendosh.

Ani, nuk e kam mendjen te ndalem edhe me ty, edhe pse po mundohesh te mos me perfillesh. Nuk me pengon kjo, sepse perkunder kesaj, te pakten e di qe i lexon keto qe shkruaj!
Perveq asaj qe t'u kam drejtuar deri me tani dhe qe s'kam mare pergjigje ( ndoshta s'keni pergjigje adekuate), insistoj prap...??

Nder tjera, i nderuari Ani shkruajti:"Gjithsesi me pelqen optimizmi juaj, pavarsisht se une jam skeptik per cdo gje. Por une nuk jam edhe aq skeptik ndaj nje studimi se mbas 100 vjeteve do zhduken shumica e gjuheve mes tyre edhe shqipja. Ku mbeshtetem? Shikoj se sa fjale te huaja kane hyre ne gjuhen shqipe pas globalizmit dhe tranzicionit. Dhe vete futja ne BE eshte nje gje qe vlerat kombetare te humbasin pergjithmone. OK...tschusss"

Ani, do te jape kunderpergjigjen e kesaj qe keni shkruar me siper, dhe gjithashtu nje kunderpergjigje per ty dhe gjithe muslimanet si ju, qe mendoni se...

...Islami nuk deshti t'i shpetoje shqiptaret nga asimilimi. Fakti se qelluan te besimit islam vertete e ka veshtiresuar tretjen e tyre ne ambientin e dhene, por kjo ishte nje akcidence e historise dhe jo rezultat i paramenduar i ndonje politike islame. Nderkaq, karshi perandoris osmane, nje fakt i tille mund te pranohet per aq sa mund te pranohet se perandoria osmane ishte shtet i 40001 fshatrave, dmth. per aq sa i mungonte fuqia e absortimit te tyre, qofte per shkak se shteti perandorak nuk kishte fuqin integruese te popujve te pushtuar, qofte per shkak se popujt e pushtuar, ne rend te pare shqiptaret, me sukses u rezistonin qellimeve te tilla. Ky argument mund te shtrihet vertikalish prej kohes se pushtimeve romake e ketej dhe lidhet me shkallen e kontrollit efektiv te territoreve te pushtuar. Si kontroll efektiv, zakonisht eshte konsideruar pushtimi i pikave dhe nyjeve kyce te ndonje vendi dhe jo aq shkalla e nenshtrimit te popullsise autoktone qe eshte me pak racionale nga aspaketi ekonomik ( do te kushtonte me shtrejte se sa vete pushtimi).

Sidoqe te ishte, dy fakte qendrojne: a) se territori shqiptar prej kohes ilire e ketej vazhdimishte eshte rrudhur; dhe b) se shqiptaret, perkundrejt rebesheve te ndryshme te historise dhe rrudhjes se vazhduheshme te territorit te tyre, jo vetem se ia dolen te qendrojne si komb, por edhe te zhvillohen ne nivelin e kombeve moderne te botes se sotme. Kur te kihet parasysh qe jane popull i vjeter, nder me te vjetrit ne Evrope ( apo e keni harruar kete, Ani?), dhe se gjate tere historise nuk e gezuan mbeshtetjen e natyrshme te asnje entiteti tjeter ( se nuk ishin kusherinje me askend ), atehere vetem ky fakt i vetem mjafton qe te imponoje per te respekt dhe admirim ( kujdes,Ani ). Kjo pastaj te jep besim per te ardhmen. Te bind per nje identitet te formuar dhe te pjekur, por qe nuk eshte pak joshes per sulme te metejshme ne kohet qe po jetojme dhe ne ato qe do te vijne...

Keshilla qe do t'u jepja Xhavo dhe Ani. Kujdes, kujdes...se c'far shkruani, sepse ky forum nuk eshte sot per neser. Do jete ketu pergjithmon, dhe nje dite mund te lexoje pasardhesit tane...

Shendet!

Ani
Anëtar
Anëtar
Ani

Male

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 11 EmptyTue Apr 22, 2008 12:09 pm

Euridika:

Tani historine e bere legjende. Nje tregim i trasheguar brez pas brezi ne nje komb, quhet legjende. Gjithsesi, ti nuk me kupton aspak mua dhe shkrimet e mia i merr te keqkuptuara me ate qe them une, nese une i besoj historise se Sami Frasherit dhe jo te asaj qe ne kemi sot, une s'besoj se do nenvleresoja historine. Por te te bind ty dhe ne anen tjeter ty te me bindesh se kjo histori eshte e vertete apo kjo eshte e pavertete eshte dicka absurde. Ja se si maqedonasit dhe greket qe nuk gjejne dot zgjidhje per c'eshtjen e identitetit, tregon se histoaria nuk eshte e zonja te beje gje. Ne anen tjeter nje popull
"barbar sllav" i ardhur ne ballkan mijera vjet pas ilereve, sllavet-sllovene jane shume te ngritur se ne ne c'eshtjen ekonomike dhe te jeteses, atehere pse duhet te jem krenar per nje te kaluar, kur ajo as nuk kthehet dhe as nuk shfaqet......
E_Bukura
Anëtar i Suksesshëm
Anëtar i Suksesshëm
E_Bukura

Female

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 11 EmptyTue Apr 22, 2008 12:30 pm

Ani shkruajti:
Ne anen tjeter nje popull
"barbar sllav" i ardhur ne ballkan mijera vjet pas ilereve, sllavet-sllovene jane shume te ngritur se ne ne c'eshtjen ekonomike dhe te jeteses, atehere pse duhet te jem krenar per nje te kaluar, kur ajo as nuk kthehet dhe as nuk shfaqet......

... Kur te kihet parasysh qe jane popull i vjeter, nder me te vjetrit ne Evrope ( apo e keni harruar kete, Ani?), dhe se gjate tere historise nuk e gezuan mbeshtetjen e natyrshme te asnje entiteti tjeter ( se nuk ishin kusherinje me askend ), atehere vetem ky fakt i vetem mjafton qe te imponoje per te respekt dhe admirim ( kujdes,Ani ). Kjo pastaj te jep besim per te ardhmen. Te bind per nje identitet te formuar dhe te pjekur, por qe nuk eshte pak joshes per sulme te metejshme ne kohet qe po jetojme dhe ne ato qe do te vijne...

Ani, merre te kaluaren e ndonje kombi tjeter ( dhe kete do e beni nje dite nga kjo qe shihet), me qe nuk doni te jeni krenar me te kaluaren e kombit tuaj, e cila eshte e paster si nje kristal.
Sponsored content

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 11 Empty

Feja apo Kombi.?
Mbrapsht në krye 
Faqja 11 e 40Shko tek faqja : Previous  1 ... 7 ... 10, 11, 12 ... 25 ... 40  Next
 Similar topics
-
» Feja apo Kombi.?
» Feja Katolike
» SHKENCA DHE FEJA
» EH, Ç'KOMBI I RRALLE!
» FEJA, SHPRESA DHE QËNDRESA

Drejtat e ktij Forumit:Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi
Bashkimi Kombëtar :: Teologji-
Kërce tek: