Bashkimi Kombëtar
Mirë se erdhë në forum " Bashkimi Kombëtar "
Qëndro i lidhur me ne ! Disponim te këndshëm të kontribojm për kombin larg ofendimet dhe zënkat...
Bashkimi Kombëtar
Mirë se erdhë në forum " Bashkimi Kombëtar "
Qëndro i lidhur me ne ! Disponim te këndshëm të kontribojm për kombin larg ofendimet dhe zënkat...
Bashkimi Kombëtar
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

ForumForum  PortalliPortalli  GalleryGallery  Latest imagesLatest images  RegjistrohuRegjistrohu  identifikimiidentifikimi  

Feja apo Kombi.?

Shko poshtë 
+86
anila
Ada_Kondi
Gentleman
Blerti_Gashi
Eva0506
Ago Muji
beti
Kushtrimi86
comeback
Pirro i Epirit
valdrini
Ariani
Martina
MARY
haxhiu
malesorja e Kosoves
Parapsikologu
Epik
Tetovari
silit
Mister
feneri
Jeetaa
lilu
fina
stabili
metiii
Tesa
**Embelsira**
MUHAMETII
mardiola
Gjuetari
beauty
rrebelja
Edonis
luan mreti
**Lumi_
murturi
shqip0nja
Kasper
Mergimtari
zeriatdheut
Xili
GocPejone
rroni
rolling
idol
a_pihet_duhani_ketu
fi2a1
Leka i Madh
bukla
nardlushnja
Lejla
Kristal
loredana
Clarence
Orfe@
interesant
arbana
Nezir Myrta
xhavo_
Zogisti_Legalist
Ballistet
Albea
tom sojer
Urata
vjollca
petritkola
Ani
Çamshqiptar
schumi
Euridika
Anna
Hana
meli
Guximi
leopardi
besa-bese
fatlum
dibranja
shaban cakolli
STUPCAT
E_Bukura
Beton
Sofra
Kosovarja
90 posters
Shko tek faqja : Previous  1 ... 7 ... 11, 12, 13 ... 26 ... 40  Next
AutoriMesazh
Ani
Anëtar
Anëtar
Ani

Male
Numri i postimeve : 410
Registration date : 08/02/2008

Feja apo Kombi.? - Faqe 12 Empty
MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 12 EmptyTue Apr 22, 2008 1:32 pm

E_bukura, une nuk nen-vleresoj popullin shqiptar se aty bej pjese edhe une. Ne anen tjeter une nen-vleresoj historine si lende konfuze dhe e pa-argumentuar. Shkaku per kete, mora thenijen e Leonardo Da Vincit.

shendet edhe ty!
Mbrapsht në krye Shko poshtë
Euridika
Anëtar i Besueshëm
Anëtar i Besueshëm

Female
Numri i postimeve : 1408
Vendi : Kosovë
Registration date : 11/11/2007

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 12 EmptyWed Apr 23, 2008 10:31 am

Ani shkruajti:
Euridika:

Tani historine e bere legjende. Nje tregim i trasheguar brez pas brezi ne nje komb, quhet legjende. Gjithsesi, ti nuk me kupton aspak mua dhe shkrimet e mia i merr te keqkuptuara me ate qe them une, nese une i besoj historise se Sami Frasherit dhe jo te asaj qe ne kemi sot, une s'besoj se do nenvleresoja historine. Por te te bind ty dhe ne anen tjeter ty te me bindesh se kjo histori eshte e vertete apo kjo eshte e pavertete eshte dicka absurde. Ja se si maqedonasit dhe greket qe nuk gjejne dot zgjidhje per c'eshtjen e identitetit, tregon se histoaria nuk eshte e zonja te beje gje. Ne anen tjeter nje popull
"barbar sllav" i ardhur ne ballkan mijera vjet pas ilereve, sllavet-sllovene jane shume te ngritur se ne ne c'eshtjen ekonomike dhe te jeteses, atehere pse duhet te jem krenar per nje te kaluar, kur ajo as nuk kthehet dhe as nuk shfaqet......

Ani kur them "Histori" dhe "një lloj historie" me duket se eshte nje far dallimi apo jo, une nuk te kam faj se ti nuk dallon kur une shkruaj por
mundohesh te me veshe ne poziten tende qe nuk kupton jo vetem mua por edhe tjere ne forum.
Ta perkujtoj Ani se Historia e ka kuptimin pak me te gjere se sa ti mendon Ani. E kam fjalen qe thua ne fillim se une e bera Historin legjende;
Ani kemi Historin e pergjithshme, Historin e vjeter ( te mesjetes, e kohes se re, e sotme). Historin e Shqiperise, Historin e politikes, Historin shumeshekullore, Historia e popujve etj.
Eshte mire ta lexosh "Historin e Skenderbeut" nga Marin Barleti se edhe ajo eshte shkruar nga gojdhanat e bashkluftetarve te Skenderbeut dhe te
popullit te permbledhura ne ata kapituj te librit.

Historia dua ta kujtoj se eshte shkence nuk eshte nje fantazi sikurse mundohesh ti te thuash. Ta kujtoj se ajo mbeshtetet ne tersin e fakteve te ngjarjeve te rendesishme te lidhura mes veti gjate te kaluares te nje populli,nje grupi shoqeror apo gjithe njerzimit. Historia eshte shkence e
cila mirret me lindjen dhe zhvillimin e shoqeris njerzore apo populli, secili popull ne bote krenohet me historin e vete.

E kam fjalen per popull dhe jo se cfar ka ne popull e cka mendojne individ te caktuar per Historin, qe
ngulin kembe vetem ne Histori te Sami Frasherit i cili per qellime te caktuara dhe ne perputhje me kohen apo
situaten neper te cilen ka kaluar Shqiperia permend edhe fene.

Me lart permende edhe sllavet slloven ku the se jane me te perparuar se sa ne. Po eshte realitet se ne aspektin ekonomik jane sot me te perparuar, por ti nuk bene nje analize se perse jane me te zhvilluar madje edhe se popujt e kroacise, bosnes, serbise, malit te zi, maqedonise e serbise dmth nuk jane vetem me te perparuar se ne shqiptaret. Une mendoje se Sllovenet nuk kishin probleme politike sikurse qe kemi pas ne dhe sot kemi prap. Ti e mer kete bukfalisht "Jane me te zhvilluar" dhe nuk e analizon se perse dhe si arriten te jene me te zhvilluar.
Vizitor
Vizitor

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 12 EmptyWed Apr 23, 2008 6:58 pm

Euridika shkruajti:

E kam fjalen per popull dhe jo se cfar ka ne popull e cka mendojne individ te caktuar per Historin, qe
ngulin kembe vetem ne Histori te Sami Frasherit i cili per qellime te caktuara dhe ne perputhje me kohen apo

I gjithe shkrimi me siper te imponon respekt, por ne veqanti keta rreshta me pelqyen jashte mase.

Nuk dua te shtoj asgje, se mund ta prishi. Respket edhe njeher, Euridika.
Beton
Hero anëtar
Hero anëtar
Beton

Numri i postimeve : 5729
Vendi : Zvicër
Profesioni/Hobi : no money no honey
Registration date : 10/09/2007

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 12 EmptyThu Apr 24, 2008 12:50 am

Ani .!

E ardhmja e nje kombi eshte e lidhure shume ngushte,me edukimin qe mere rinia,nuk eshte asgje te dish te gjithe ,puna eshte se ç'fare po lexon.

Skenderbeu do te jet simbol i Kosoves se Panvarur o Ani (ktheje satelitin nga Zagrepi ta kap me mire),eshte e vertet Skenderbeu do te jet simbol i Kosoves se Panvarur se serbet nuk kane ç'fare te thone ,ai eshte hero i gjithe Shqiptaris .

Mbi te gjitha;

Ishte Shqiptar.

Edituar për herë të fundit nga Beton në Thu Apr 24, 2008 10:24 am, edituar 1 herë gjithsej
http://www.bashkimikombetar.com
Sofra
Admin
Admin
Sofra

Male
Numri i postimeve : 7564
Registration date : 13/08/2007

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 12 EmptyThu Apr 24, 2008 3:09 am

Premtimi shkruajti:
Euridika shkruajti:

I gjithe shkrimi me siper te imponon respekt, por ne veqanti keta rreshta me pelqyen jashte mase.

Nuk dua te shtoj asgje, se mund ta prishi. Respket edhe njeher, Euridika.

E ku po lexon atë të mirë Përparimi, mirë është kur gjithçka lidhet tek feja dhe jo kombi... Wink( shaka)

Respekt për postimin Euridika.
E_Bukura
Anëtar i Suksesshëm
Anëtar i Suksesshëm
E_Bukura

Female
Numri i postimeve : 2009
Vendi : Prishtine
Registration date : 30/09/2007

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 12 EmptyThu Apr 24, 2008 2:45 pm

Ani shkruajti:
E_bukura, une nuk nen-vleresoj popullin shqiptar se aty bej pjese edhe une. Ne anen tjeter une nen-vleresoj historine si lende konfuze dhe e pa-argumentuar. Shkaku per kete, mora thenijen e Leonardo Da Vincit.

shendet edhe ty!

Ani, Historia=ate qe ka ndodhur. Poezia=ate qe mund te ndodhe. Mos t'u kan ngaterru? Nuk e di se per c'fare hyri ne pune ketu, thenja e Da Vincit?

Sidocofte, nuk eshte hera e pare nga ju, si zakonisht " shume zhurme per asgje"
meli
V.I.P
V.I.P
meli

Female
Numri i postimeve : 842
Vendi : diku ne gyrbet

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 12 EmptyThu Apr 24, 2008 5:10 pm

Feja eshte diqka private ajo nuk imponohet,kombi eshte ne rend te par, Numer 1...

Clarence
Anëtar i ri
Anëtar i ri
Clarence

Male
Numri i postimeve : 97
Registration date : 17/04/2008

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 12 EmptyThu Apr 24, 2008 6:30 pm

Kombi

loredana
Anëtar aktiv
Anëtar aktiv
loredana

Numri i postimeve : 886
Registration date : 24/04/2008

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 12 EmptyThu Apr 24, 2008 8:45 pm

kombi, tani feja

xhavo_
Anëtar aktiv
Anëtar aktiv
xhavo_

Male
Numri i postimeve : 782
Registration date : 20/03/2008

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 12 EmptyFri Apr 25, 2008 12:16 am

Ju po flisni në formë shumë materialiste, te jashtme, sipërfaqësore, duke ia privuar njeriut gjënë më esenciale te tij - shpirtin. Ne si komb shqiptar jetojmë në një tokë dhe një botë të përbashkët edhe me rreth 7 miliard banorë të tjerë. Fati ynë dhe i secilit komb në ketë tokë të përbashkët është i -ndërvarur apo i varur nga njëri-tjetri.  Neve nuk na bën me te mirë se kombet tjera as gjuha, as raca apo diçka e kësaj natyre, por neve na bëjnë më të mirë vetëm veprat tona dhe puna jonë. çdo kush mund të lavdrohet me gjuhën dhe racen e tij (për te cilat 
 fare nuk është pyetur), por krenar mund te jeshë vetëm nga puna jote. Këtu konsiston aspekti shpirtëror i një kombi. 
Askush nuk na ka pyetur neve se a do lindim shqiptar apo kinez, ne familje ta pasur apo te varfer, tek mbreti apo bujku. Këto janë pjesë e fatit tonë, ku secili domosdoshmerisht duhet të pajtohet me to. Te mos pajtohesh qe nuk je shqiptar do të thot t'i kundërvihesh vullnetit të Zotit, qe ka zgjedhur qe ti te jesh pjestar i këtij kombi.

Unë nuk e mbeshtes askënd vetëm sepse është shqiptar (në kete kuptim te ngusht), sepse kjo nuk është premisë e mjaftueshme për ta vlerësuar një njeri. çështja kombtare qëndron përmbi individin!

Askujt nuk i shkraun në ballë se a është shqiptar, musliman etj. Te jesh shqiptar e dëshmon me gjuhën, kulturën etj., ndërsa te jesh musliman e dëshmon me veprat tua, me sjelle, karakter dhe moral. 
Kristal
Fillestar/e
Fillestar/e
Kristal

Female
Numri i postimeve : 49
Vendi : Vl
Registration date : 04/04/2008

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 12 EmptyFri Apr 25, 2008 1:07 am

KOMBI
E_Bukura
Anëtar i Suksesshëm
Anëtar i Suksesshëm
E_Bukura

Female

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 12 EmptySat Apr 26, 2008 3:42 am

xhavo_ shkruajti:
Ju po flisni në formë shumë materialiste, te jashtme, sipërfaqësore, duke ia privuar njeriut gjënë më esenciale te tij - shpirtin.

Xhavo, e lexova gjithe shkrimin tuaj, por do te shkruaj vetem per kete me siper, sepse me keta rreshta keni menduar te thuani shume, dhe qe nuk do te kuptojme. Por nuk jeni duke e kuptuar se cdo here e me shume po ja thelloni vetes “gropen” ne kete teme.

Kjo qe keni then me siper e gjitha eshte e pa baze, perveq kesaj ju keni shkuar aq large sa keni then dicka qe s'po mund te besoj edhe pse e lexova me syt e mi!

Te thuash se feja para kombit, eshte e njejta gje sikur te thuash " pjesa eshte me e madhe se tersia". Ka kuptim kjo?? Si fillim tema eshte e hapur krejt e pa logjike, dhe gjithashtu ti e disa te tjere ketu po vazhdoni te shkruani pa logjike. Po mundoheni te gjeni arsye (sepse s'keni dhen asnje arsye te shendosh) se kjo qe thuani ju, eshte e drejte dhe e pranueshme. Ndoshta keto qe thuani ju, do i pranoj nje femije 5-6 vjec! Andaj te them se e keni gabuar rrugen...

Kishte me qen mire qe te kthehesh dhe t'i lexon shkrimet qe keni ber ne kete tem, deri tek ky i fundit, ku keni permendur shpirtin, dhe keni then se te gjithe ne po flasim siperfaqesisht. Ateher, cilat interesa keni mbrojtur ju qe s'keni folur siperfaqesisht, por me "gjuhen e shpirtit"? Dhe cilat interesa kemi mbrojtur ne ( te pakten une) qe kam folur shume "siperfaqesisht" sipas teje? Lidhur me kete i jap te drejte vetes qe te bej nje shpjegim me te gjere dhe te argumentoj se gjithcka keni then eshte pa baze dhe e pa kuptimt.

Jam me shume se e bindur se deri me tani gjithcka kam shkruar, ka qen me gjuhen e ndergjegjes, me gjuhen e zemres, e gjuha e zemres eshte gjuha e shpirtit. Shpirti nuk frikesohet as nuk shitet per kurrfar interesi dhe nuk qan koken fare se c'flasin e c'mendojne te tjeret per te. Shpirti eshte ne te tashmen me tere energjine e vet. Shpirti nuk eshte rob i se kaluares, sepse krejt e kaluara eshte ne te tashmen, gatuan te ardhmen, sepse edhe e ardhmja eshte ne te tashmen. Gjuha e shpirtit eshte gjuha e interesit te pergjithshem mbi interesin personal, eshte edhe gjuha e interesit te amshimit mbi interesin momental. Gjuha e shpirtit eshte gjuha e afrimit, e mirkuptimit, e bashkepunimit, e njerit per te gjithe dhe e te gjitheve per te gjithe.

Shpresoj qe tani do e pranoni gjithcka keni then ju ne kete teme, ka qen per arsye....Ndersa une dhe te tjeret, kete qe kemi thene deri me tani, veq te dhash shpjegimin. Ne te kunderten, nese nuk e pranon. Do jem ketu dhe do vazhdoj te mirrem me ty dhe te tjeret, sepse kam material dhe mundesi te shkruaj. Sepse kjo teme eshte e njejta sic te thashe ne fillim, sikur te themi: " A eshte pjesa ( feja) apo teresia ( kombi) me e madhe-rendesishme"? Kjo nuk do koment.

Shendet, per ty dhe gjithe ata qe jane te fiksuar pas fes, dhe keni harruar nga vini...kush jeni....dhe normal qe nuk e dini se kush do jeni....
xhavo_
Anëtar aktiv
Anëtar aktiv
xhavo_

Male

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 12 EmptySat Apr 26, 2008 4:06 am

Sofra, Zoti ia ka dhënë njeriut mundësinë e zgjedhjes: të besoj apo të mos besoj - kjo është qështje individuale. Ti mund edhe te mos besosh, por ku qon kjo?
Në fenë Islame nuk ka dhunë. Ai që s'beson nga bindja e tij, besimi i tij është i pavlerë, sepse feja islam ka kuptim vetëm me qellim të sinqertë para Zotit, jo para njerëzve. Tek njerëzit besimi vetëm mund të reflektohet. Kush beson, beson vetëm për vetën e tij.

E_bukura, ke shkruar shumë, por s'ke thënë asgjë (siç duket ske pasur kohë të logjikesh). Nëse pretendon se me ke percjellur mirë ne këtë temë, më lartë kam thënë 
Cito :
"Unë e përseris prapa se kombi s'mund ta mohoj fenë, por as feja përkatësinë kombtare. Këto janë gjëra që s'mund të përjashtojnë njëra-tjetren."
sepse thjeshtë janë te niveleve të ndryshme dhe mirren me 
qështje te ndryshme.
Sofra
Admin
Admin
Sofra

Male

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 12 EmptySat Apr 26, 2008 4:56 am

xhavo_ shkruajti:
Sofra, Zoti ia ka dhënë njeriut mundësinë e zgjedhjes: të besoj apo të mos besoj - kjo është qështje individuale. Ti mund edhe te mos besosh, por ku qon kjo?
Në fenë Islame nuk ka dhunë. Ai që s'beson nga bindja e tij, besimi i tij është i pavlerë, sepse feja islam ka kuptim vetëm me qellim të sinqertë para Zotit, jo para njerëzve. Tek njerëzit besimi vetëm mund të reflektohet. Kush beson, beson vetëm për vetën e tij.

Jo unë që nuk besojë Xhavo, por unë haptas e mbrojë si besimtarin musliman, krishter e ortodoks si ate që nuk beson fare as në fe e as në zot, për mua ka rëndësi që të gjithë këta Shqiptar të mos e dëmtojnë njëri tjetrin... por të lidhen në Komb dhe të punojnë për të ecur para si Komb.
Unë njohë shumë ateist që sot janë dëshmor dhe ata gjithçka dhanë nga vetja derisa edhe jetën për Kosovë. Sotë nuk mund të heshtet e të dal dikush e t'i cilësojë e t'i etiketojë si hajdut e të pa moralshëm vetëm se nuk mendojnë sikurse mendojnë besimtarët. Kjo është politika fetare që bënë dhunë e ndasi mes njerzve... dmth është trysni ndaj mendimit të lirë... të besosh me çdo kusht dhe nuk bënë që të mos besosh.
Besimi është i lirë dhe me dëshirë për t'u përcaktuar në atë rrugë. Kurse Kombi është mbi të gjitha (mendim i imi personal).
Pushtuesit serb i ka pengu emri Shqiptar dhe jo muslimanizmi, ta ka leju fenë dhe shkollat nuk na i ka lejuar na ka ndalu flamurin kombëtar madje edhe historin e popullit Shqiptar deri vonë. Në vitet e nëntëdhjeta na i mbylli të gjitha shkollat dhe univerzitetin, por jo edhe religjionin.
Nuk e di sa je i informuar por në Maqedoni deri vonë nuk kanë mësuar shumë heronjë të popullit tonë në shkolla fillore dhe ato të mesmet. Për heronjtë e popullit tonë kanë mësuar nga unë e ti e të tjerët në Kosovë dhe nga profesorët, kur kanë ardhë të studjojnë në Prishtinë... ( flas para se të hapej univerziteti i tetovës).
Kurse sa i përket religjionit nuk e kanë penguar dhe as kto ditë nuk ta pengon kush, vetëmse mundohen që të fusin vëllavrasjen në popullin tonë përmes religjionit.
E_Bukura
Anëtar i Suksesshëm
Anëtar i Suksesshëm
E_Bukura

Female

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 12 EmptySat Apr 26, 2008 5:20 am

xhavo_ shkruajti:

E_bukura, ke shkruar shumë, por s'ke thënë asgjë (siç duket ske pasur kohë të logjikesh). Nëse pretendon se me ke percjellur mirë ne këtë temë, më lartë kam thënë
Cito :
"Unë e përseris prapa se kombi s'mund ta mohoj fenë, por as feja përkatësinë kombtare. Këto janë gjëra që s'mund të përjashtojnë njëra-tjetren."
sepse thjeshtë janë te niveleve të ndryshme dhe mirren me
qështje te ndryshme.

Ha ah ah Xhavo. Nuk kam shkruar shume, por ty te duket shume gjithcka qe shkruaj une kunder ideve tuaja te kota. E kisha te ditur qe pak a shume do thuash keshtu. Ngase s'ke pas tjeter rruge zgjidhje. Kur te thashe kthehu ne retrospektive, nuk te thash vetem per keta dy rreshta. Por e kisha fjalen te shihje veten se c'far ke mbrojtu ti, qe shkruan me "gjuhen e shpirtit". Dhe anen tjeter une, qe kam shkruar shume "siperfaqesisht" sipas teje. Mos u mundo t'me hudhesh hi syve. Te kam shpjegu ne menyren me te mire te mundshme se cfare ke mbrojt ti, dhe anen tjeter une.

Tjera here bej kujdes ( Xhavo) mos shkruaj fjale qe do te kushtojne. Nese jeni me fetar se une, kjo s'do te thote doemos qe duhet t'i dini keto gjera me mire se une, qe s'jam aq fetare. Jo vetem kaq, por gjithcka qe dini ( ju qe jeni fiksuar pas fes), e keni te limituar. Kete te fundit duhet ta pranonin njeher e pergjithmon. Ne menyre qe mos te behem e tepert, here pas here lexoje ate qe te kam hijezu me te zeze ne repliken e me parshme. Do te jete nje mesim i mire per ty.

Shendet.
xhavo_
Anëtar aktiv
Anëtar aktiv
xhavo_

Male

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 12 EmptySat Apr 26, 2008 11:50 am

E_bukura, mendjemadhësia jote vërehet më së tepermi kur mbronë bindjen se të gjitha gjërat i ke të qarta. Edhe para fshehtësisë më të madhe sillesh me vetëbesim dhe mendjemadhësi.  Ti nuk e sheh enigmen dhe pikërisht këtu vërehet dimensioni kolosal i paditurisë dhe paragjykimit tënd. Jo vetëm që po ia mohoni njeriut shpirtin, por edhe individualitetin. Bartës i kulturës është njeriu, individi, ndërsa bartës i civilizimit është shoqëria, kombi.

E_bukura, ti po kundershton personalisht me fjalë të kota dhe boshe, ndersa me ide ke daluar gjithnjë aty çka unë para shumë javësh kam shkruar këtu, porse vetëm me një kuptim pak a shumë tjetër.
Cito :
Gjuha e shpirtit eshte gjuha e interesit te pergjithshem mbi interesin personal, eshte edhe gjuha e interesit te amshimit mbi interesin momental.

Njeriu ka shpirt por psikologjia nuk është shkenc mbi të. Shkenc për shpirtin s'mund te ketë. "Shpirti yt" sipas teje lë për te kuptuar se ka të bëj me natyren e jashtme, mekanike, sasiore, joshpirtërore të mendimit e të ndjenjës. Ky "shpirt" ska të bëj me shpirtin, por vetëm me manifestimin e psikikës.
Për çfare interesi te përgjithshëm e ke fjalën? Dhe për çfarë amshimi po flet këtu? çfarë interesi ke ti të mbrosh interesin e përgjithshëm nëse ai bie ndesh me interesin tënd personal? Perse kaq vetëflijuese për interesin e përgjithshëm, duke e ditur se "të përgjithshmit" janë të panjohur, abstrakt, te huaj?

Sofra, nuk është e vertetë qe nuk është penguar religjioni apo feja Islame, sepse përveç tjerash ka qenë ndër elementet kryesore që e ka mbrojtur identitetin tonë kombtar, por shumëkush po i mbyllë sytë para këtij fakti te pamohueshëm. Dhe ku ke mësuar ti 10 vite te hegjemonisë millosheviqiane? Në cilat objekte? Dhe përse u shkatërruan gati te gjitha xhamitë e Kosovës nga serbët?

Sofra, unë nuk e di se kush ka qenë besimtar e kush ateist nga të rënët në luftë, por 
unë një gjë e di se fjala më e përdorur gjatës luftë ka qenë "ZOT". Prandaj të mos 
bëhemi popull kaq mohues e jofalënderues.
Flijimi është ndër argumentet kryesore qe hedhë poshtë evolucionin, materializmin dhe ateizmin. Është argumenti qe njeriun e dallon qenësisht nga prejardhja shtazore. Ai është dëshmia më e madhe e ekzistencës së Zotit. 
Interesi ka karakter zoologjik, flijimi karakter human. Interesi është nocioni kryesor i politikës, ndërsa flijimi është koncepti elementar i religjionit dhe etikës.

Barazia dhe vëllazërimi i njerëzve është i mundshëm vetëm po qe se njeriun e ka krijuar Zoti. Barazia e vllazërimi i njerëzve është fakt shpirtërore, e jo natyror (fizik ose intelektual). Ajo ekziston si vlerë e barabartë morale e njeriut, si dinjitet njerëzor, si vlerë e patjetërsueshme e barabartë e personalitetit njerëzor. Si qenie fizike, mendore e shoqërore, si antarë te kolektivit, të popullit, të klasës, te sistemit politik, njerëzit gjithnjë janë të pabarabartë dhe ky është një fakt para të cilit është e kotë t'i mbyllësh sytë. Po te braktiset qasja e besimit në Zot, hapsirën boshe do ta plotësojnë pabarazitë e ndryshme racore, nacionale, politike e klasore.
interesant
Anëtar aktiv
Anëtar aktiv
interesant

Male
Numri i postimeve : 606
Vendi : Tokë
Registration date : 11/04/2008

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 12 EmptySat Apr 26, 2008 1:44 pm

Feja apo Kombi

Kam lexuar shume shkrime dhe mendime personale te cilet anetaret i kane dhene ne lidhje me kete teme, edhe pse ne shume shkrime nganjehere me shume shof mllef dhe urrejtje sesa diskutim dhe sqarim rreth temes.

Te flasesh dhe te japesh komente rreth fes duhet te kesh nje qasje per fen, te kesh dijeni rreth saj e jo te flases vetem nga hamendja. Dhe te thuash se ata qe jane te japur pas fese gjerat i kan te limituara : Kjo te jap me kuptu se personi qe thote keshtu nuk di se ne te vertete se cfar eshte feja, cka permban ajo, dhe sa e ka limitin feja. Don te thote se injoranca e tepert e ndonje personi e ben te mendoj se nje njeri fetar pa marr parasysh se cfar feje i takon, te dhenat qe posedon i ka te limituara.

Une kisha me i thene ketyre njerezve ( "te ditur " ) : Nje person i cili i thote vehtes se tij :" U sa i menqur jam " , ai me te vertete vetem se e ka arrit kulminacionin e injorances.
Ne te kunderten nje njeri sa me shume qe meson dhe studion shkenca te ndryshme si fetare si shkencore ne pergjithesi , aq me shume e vrren vehten se eshte ne te vertete nje njeri shume larg diturise, dhe se nevoja per dituri eshte shume e madhe, e sidomos nese futet ne Shkencat fetare te cilat nuk kan limit, per ata qe ne te vertete deshirojne te dijn rreth saj .

Feja te urdheron qe kombi te jete nje gje primare, duke e respektuar dhe mbrojtur ate,e sidomos Fene Islame qe ka urdhera te prere dhe ne te njejten kohe edhe nxitje ne kete aspekt.

Mos e bazoni fen ne persona te caktuar, pa marr parasysh se cilen fe. Librat e shenjte jane ato te cilat perfaqesojne nje fe perkatese.

Dhe une kerkoj nga te gjithe ata qe thone se feja te qon vetem ne shkatrim , te me sjellin se cila fe urdheron shkatrim, apo jane njerezit ata te cilet bejne shkatrime duke u futur nen hijen e ndonje feje " kinse ".
Beton
Hero anëtar
Hero anëtar
Beton

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 12 EmptySat Apr 26, 2008 2:15 pm

Interesant;

Nuk thote askush i nderuar qe feja te qone vetem ne shkatrim,perkundrazi ketu flitet se cilen e vnon ne vend te pare fene apo kombin,do te thote vetem teka populli shqiptar,se kemi feje te ndryshme ,Katolik,Musliman,Ortodokes,etj.

Ty rykthehemi e te bazohemi ne te,feja tek ti,qe je musliman,apo tjetri qe eshte katolik,apo ai ortodokes,mbetet personale sipas mendimit time.,feja nuk ka te beje tek shqiptaret,kurre e dim shume mire se gjate Luftes Clirimtare te UCK nuk eshte luftuar per feje,por per Kombe ,aty bazohu qe Kombi shqiptare u bere NJE (1).Sikur te gjithe njerzit noramal qe jane qe bazohen e besoin ne Kuranin,Bibla,Teurati,''Teimunin'' jame edhe une nje nder ata qe besoj dhe asesi feja nuk te qon ne shkatrim ,kurre te gjithe te nderoin fejen si duhet,, te nderohet ,dhe te lexohet si duhet te lexohet e te kuptohet,por ka nga ata qe e lexoin e kuptoin ,por edhe e keqperdorin ,ka nga ata qe e lexoin por nuk e kuptoj fare,se me koke ''trup'' para librit e me mend ne hava fluturon.!?

Kombi, mbi te gjitha Kombi Shqiptar formohet dhe e ka patur ,e ka ,dhe do te kete vendin ne krye te sobes para fejes ,sepse formohet mbi bazen e ndenjes se perbashksis se kaluares ,tashmes,dhe te vazhdueshmes te quajtur Komb Shqiptar sepse i ploteson te gjithe tiparet themelor, si nje gjuhe ,nje kulltur, nje gjak,nje flamur,nje ideal etj etj .

1.- KOMBI
2.- FEJA
Sofra
Admin
Admin
Sofra

Male

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 12 EmptySat Apr 26, 2008 3:18 pm

Sofra, nuk është e vertetë qe nuk është penguar religjioni apo feja Islame, sepse përveç tjerash ka qenë ndër elementet kryesore që e ka mbrojtur identitetin tonë kombtar, por shumëkush po i mbyllë sytë para këtij fakti te pamohueshëm. Dhe ku ke mësuar ti 10 vite te hegjemonisë millosheviqiane? Në cilat objekte? Dhe përse u shkatërruan gati te gjitha xhamitë e Kosovës nga serbët?

Nëpër shtëpi private Xhave një ndër to ishte më me zë shtëpia e herticve në Prishtinë, por edhe në disa objekte fetare ... në Prishtinë më shumë ishin lokalet dhe shtipitë private.
Po mirë Xhavo ktu edhe vet shihet dallimi mes shkollës dhe religjionit, në kohën kur është mbyllë shkolla nuk është ndalu religjioni, automatikisht po shihet se cila është më e rrezikshme dhe më me rëndësi që ta ndalojë armiku. Tjetra serbija është munduar të na zhduk Kombin të jem ndryshe nga shqiptarët përse ?!
Nëse mendon se vetëm me UÇK-ën ka filluar lufta në Kosovë prap gabon Xhavo, sepse UÇK-ja është fryti i sakrificës së organizatave që vepronin ilegalisht në Kosovë që nga Metush Krasniqi, Fazli Grajçevci, Rexhep Malës, Afrim Zhitijës, Fadil Vatës, Hasan Ramadanit, Zahir Pajaziti, Bahri Fazliut etj etj .
Unë nuk thash se duhet humbur vlerat fetare e sidomos në Kosovë por unë thash se nga ata dëshmor kishte edhe ateistë që e dhanë jetën për lirinë e Kosovës.

xhavo_
Anëtar aktiv
Anëtar aktiv
xhavo_

Male

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 12 EmptySat Apr 26, 2008 3:31 pm

Sofra, mos thuaj objekte fetare por thuaj shkurt shqip o burrë Xhami. Përkrah disa shkollave dhe shtëpive private, në të gjitha xhamitë e Kosovës është mbajtur mësimi shqip. Nuk është mbajtur as në kisha as në manastire. Janë gjëra qe s'guxojmë t'i nëpërkombim. Medresja e Prishtinës disa herë është djegur, sepse ka qenë qerdhe jo vetëm e rezistencës politike por edhe ideologjike, financiare dhe ushtarake e shqiptarëve të Kosovës. Gati te gjitha xhamitë janë rrenuar në Kosovë gjatë luftës. Përse? Kjo ska qenë diçka e re, sepse kjo luftë serbe kundër fesë se 
shqiptarëve - islamit, e ka zanafillën në projektet serbe për asimilimin 
apo shfarosjen e kombit shqiptar (sidomos në Kosovë). 
interesant
Anëtar aktiv
Anëtar aktiv
interesant

Male
Numri i postimeve : 606
Vendi : Tokë
Registration date : 11/04/2008

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 12 EmptySat Apr 26, 2008 4:26 pm

Sofra

Kur thua se serbet ne kosove nuk kan bere lufte kunder fes Islame atehere une po te pyes ty : PSE ME QINDRA XHAMI NE KOSOVE JAN SHKATRU DHE JAN PRISH NGA VET SERBET, E ASNJE KISHE APO MONUMENT TJETER FETAR PERVEC XHAMIVE NUK ESHTE PRISH ?????????

Perse ata persona qe kan pasur emra musliman kane qene te detyruar ta ndrojne emrin, apo se paku te bejne ndrime ne emer, psh: Ahmed kush e ka pas e ka bere AMET, Muhamed - Muhamet, Rexheb - Rexhep, Abdullah -Avdullah, e shume te tjere. A thu valle ku eshte arsyeja ketu?!

Me kthe ti mua pergjegjen, dhe me trego keto arsye .

Ne fund, askush ketu nuk ja humb mundin e askujt. PO te them keshtu se po i permend qe ka pas edhe prej ateisteve qe kan luftu per kete komb... Askush nuk po e mohon kete, dhe as qe mund ta mohoj, por, sa kane qene musliman permend se te dalin shume.

Apo perse nuk po pyet se sa ka qene numri i Katolikeve qe kan luftu kunder shkaut- serbit ne kosove ????

Perse keshtu, me trego ti mua .....
Clarence
Anëtar i ri
Anëtar i ri
Clarence

Male
Numri i postimeve : 97
Registration date : 17/04/2008

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 12 EmptySat Apr 26, 2008 4:49 pm

Sa per Katoliket e Shqiperis esht nje pakic dmth 27%

Kohe lufte ma thot menja nuk ka pas kush koh prei komondanteve te UCK te shikoi se kush nga ushtaret esht i fes Myslimane apo Katolike ... etj.

E dini mir se serbet gjithmon kan sulmu pikat e dobeta, fshatra qyteza te KSV ,

Kombi esht gjeja me e madhe e Shqipetarve,
se jan te paket ata ato qe i luten zotit per te gjith .
Euridika
Anëtar i Besueshëm
Anëtar i Besueshëm

Female
Numri i postimeve : 1408
Vendi : Kosovë
Registration date : 11/11/2007

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 12 EmptySat Apr 26, 2008 4:52 pm

"Apo perse nuk po pyet se sa ka qene numri i Katolikeve qe kan luftu kunder shkaut- serbit ne kosove ????"

Shqiptaret ne luftë i bashkoi nje ideal.Liria per kombin shqiptar .
Ky ideal i bashkoi si shqiptaret katoliket si shqiptaret myslimane .
Dihet se populli shqiptar (sidomos i Kosoves) eshte ne pjese me te
madhe kultivues i fesë Islame , se pse- e si , besoj nuk kemi nevoj te
hyjme tani dhe te flasim per kete gje .
Ju lutem , po flitet per komb dhe Fe dhe jo per fe-katolike dhe
fe-myslimane ...Kisha dhe Xhamia , ka pase raste kur edhe ne krye te
tyre jane vendos klerik pro-pushtuesve (vete pushtuesit ) ne menyre qe
te ndikojne ne asimilimin e kombit shqiptar .
mirepo ne shume raste kane qene vater e arsimit shqip..
Mos te harrojme se shkrimet me te vjetra te zbuluara ne gjuhen
shqipe deri me sot ishin te klerikëve te fesë katolike (formula e pagezimit, Meshari i Gjon Buzukut ) etj
..

andaj nese fillojme te numerojme se cila fe kontriboi me shume per
kombin shqipatar , besoj do te humbej edhe kuptimi i vete temes .

Fe-ja si fe , nuk perfaqeson vetem fenë Islame apo vetem ate katolike
por te gjitha fetë qe egzistojne .Prandaj do te ishte me e kuptueshme
sikur te diskutonim per fene si teresi dhe jo per fete vec e vec .
Feja (cilado qoftë ajo ) apo kombi..??

mendimi im..perndryshe
vazhdim te mbarë

Edituar për herë të fundit nga Euridika në Sat Apr 26, 2008 5:05 pm, edituar 1 herë gjithsej
Beton
Hero anëtar
Hero anëtar
Beton

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 12 EmptySat Apr 26, 2008 4:53 pm

Ani kur them "Histori" dhe "një lloj historie" me duket se eshte nje far dallimi apo jo, une nuk te kam faj se ti nuk dallon kur une shkruaj por
mundohesh te me veshe ne poziten tende qe nuk kupton jo vetem mua por edhe tjere ne forum.
Ta perkujtoj Ani se Historia e ka kuptimin pak me te gjere se sa ti mendon Ani. E kam fjalen qe thua ne fillim se une e bera Historin legjende;
Ani kemi Historin e pergjithshme, Historin e vjeter ( te mesjetes, e kohes se re, e sotme). Historin e Shqiperise, Historin e politikes, Historin shumeshekullore, Historia e popujve etj.
Eshte mire ta lexosh "Historin e Skenderbeut" nga Marin Barleti se edhe ajo eshte shkruar nga gojdhanat e bashkluftetarve te Skenderbeut dhe te
popullit te permbledhura ne ata kapituj te librit.

Historia dua ta kujtoj se eshte shkence nuk eshte nje fantazi sikurse mundohesh ti te thuash. Ta kujtoj se ajo mbeshtetet ne tersin e fakteve te ngjarjeve te rendesishme te lidhura mes veti gjate te kaluares te nje populli,nje grupi shoqeror apo gjithe njerzimit. Historia eshte shkence e
cila mirret me lindjen dhe zhvillimin e shoqeris njerzore apo populli, secili popull ne bote krenohet me historin e vete.

E kam fjalen per popull dhe jo se cfar ka ne popull e cka mendojne individ te caktuar per Historin, qe ngulin kembe vetem ne Histori te Sami Frasherit i cili per qellime te caktuara dhe ne perputhje me kohen apo

Me lart permende edhe sllavet slloven ku the se jane me te perparuar se sa ne. Po eshte realitet se ne aspektin ekonomik jane sot me te perparuar, por ti nuk bene nje analize se perse jane me te zhvilluar madje edhe se popujt e kroacise, bosnes, serbise, malit te zi, maqedonise e serbise dmth nuk jane vetem me te perparuar se ne shqiptaret. Une mendoje se Sllovenet nuk kishin probleme politike sikurse qe kemi pas ne dhe sot kemi prap. Ti e mer kete bukfalisht "Jane me te zhvilluar" dhe nuk e analizon se perse dhe si arriten te jene me te zhvilluar.

Euridika Respekt per ket shkrim
Bejen mire te lexoin te gjithe ,u bene mire per ushqimin e trurit.
Euridika shume po shume madhore ky shkrim .
Sofra
Admin
Admin
Sofra

Male

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 12 EmptySat Apr 26, 2008 4:59 pm

Xhavo ti po lakon herë andej e her këndej.

Unë nuk jam duke e mohuar aspak kontributin e Xhamive apo edhe të hoxhallarve them disave se ka pas edhe nga hoxhallarët gjithçka.
Por dallimi mes ne dyve është se unë nuk e radhisë fenë në radhë të parë, as nuk i urrej ateistët etj... për mua është vëlla secili nga ata që jep kontributin për Komb e mbi të gjitha që punon ta bashkojë vendin.

Çfar më intereson mua sot, nëse një ateist ka aftësi më shumë se një musliman apo i krishter të jep kontribut për bashkimin e trojeve Shqiptare, ku është ai fat dhe ta kemi e t'i shporrim këta udhëheqës Musliman e të Krishter të cilët po na shesin vendin te greko-fanariotët.
Sponsored content

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 12 Empty

Feja apo Kombi.?
Mbrapsht në krye 
Faqja 12 e 40Shko tek faqja : Previous  1 ... 7 ... 11, 12, 13 ... 26 ... 40  Next
 Similar topics
-
» Feja apo Kombi.?
» Feja Katolike
» SHKENCA DHE FEJA
» EH, Ç'KOMBI I RRALLE!
» FEJA, SHPRESA DHE QËNDRESA

Drejtat e ktij Forumit:Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi
Bashkimi Kombëtar :: Teologji-
Kërce tek: