|
| Feja apo Kombi.? | |
|
+86anila Ada_Kondi Gentleman Blerti_Gashi Eva0506 Ago Muji beti Kushtrimi86 comeback Pirro i Epirit valdrini Ariani Martina MARY haxhiu malesorja e Kosoves Parapsikologu Epik Tetovari silit Mister feneri Jeetaa lilu fina stabili metiii Tesa **Embelsira** MUHAMETII mardiola Gjuetari beauty rrebelja Edonis luan mreti **Lumi_ murturi shqip0nja Kasper Mergimtari zeriatdheut Xili GocPejone rroni rolling idol a_pihet_duhani_ketu fi2a1 Leka i Madh bukla nardlushnja Lejla Kristal loredana Clarence Orfe@ interesant arbana Nezir Myrta xhavo_ Zogisti_Legalist Ballistet Albea tom sojer Urata vjollca petritkola Ani Çamshqiptar schumi Euridika Anna Hana meli Guximi leopardi besa-bese fatlum dibranja shaban cakolli STUPCAT E_Bukura Beton Sofra Kosovarja 90 posters | |
Autori | Mesazh |
---|
MUHAMETII Anëtar i Besueshëm
Numri i postimeve : 1106 Registration date : 07/05/2008
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Wed Jul 30, 2008 10:37 am | |
| "zeriatdheut" kush po fyen tani, une apo ju!? Dua te theksoj se tema si teme nuk eshte sqaruar nga propozuesi i temes mire! zeri... te lutem vendoni diku presje (,) se fare nuk kuptohen shkrimet tuaja. Kjo i bie sikur t'i themi ndokujt se a do te hash BUK apo do UJE, zgjedh ndermjet ketyre alternativave, se cilen e deshironi!? Kjo eshte shume e pakuptimte, sepse njeriu nuk mund te jetoj as vetem duke ngrene buk, por as edhe vetem me uje! O njerez do ua them prap se feja dhe kombi jane te ngjitura njera me tjetren, ashtu sikurse dy ane te nje mondhe, pra te pandashme. Si mund te jete nje njeri patriot nese nuk e beson Zotin, shtrohet pyetja se cili eshte cellimi i tij, te rrallet jane ata njerez qe nuk besojne Zotin dhe jane patriot, shume te rralle? | |
| | | Anna Anëtar i Suksesshëm
Numri i postimeve : 2694 Vendi : Zurich Registration date : 26/08/2007
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Wed Jul 30, 2008 11:50 am | |
| ne kuran thot po spata atdhe te cliruare smund te kesh fe te zhvilluar ,keshtu edhe krani i jep atdhuet edhe kombit ,prioritet ,nuk dije kun qe njihere duhet te besh per fen e pastaj te vraposh per ta cliruar kombin ,kur je nenji pushtues as fen smund ta mbash se nuk te len aj qe te ka pushtue ,por prap po e ceku e kam cekur dikun ketu ,qe fejen njeriu mund ta ndrroj sa here te doje dhe ta marr cilen te doj ,o te nderuar por kombin jo ,asnjihere ku do qe te shkosh nga do qe banosh mbetesh aj me ate komb qe je . | |
| | | Parapsikologu Hero anëtar
Numri i postimeve : 3125 Age : 56 Vendi : Ferizaj-Kosovë Profesioni/Hobi : Poezia Registration date : 18/07/2008
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Wed Jul 30, 2008 11:53 am | |
| Mos shikoni kisha dhe xhamia, feja e shqiptarit eshte shqiptaria - kjo nuk do koment....Kombi para fese patjeter dhe assesi ndryshe! | |
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Wed Jul 30, 2008 11:54 am | |
| dhe nuk dije pse ka njeriu te bej ngritje ,pasha vasa e ka ditur pse e ka then feja e shqipatrit eshte shqipatrija ,normal per mos me u perca siq jeni duke u perca ju ketu se jemi shqipatre jemi me shum fe ,musliman ,katolik ,ortodoks,bektashi ,eh besa edhe deshmitaret e johoves tash vitevev te fundit ,,keshtu qe nuk jemi ne nji komb prej 250milion ,qe te kemi njiqind fe por nji komb shum i vogel ,per ket arsyje ne duhet te lidhemi pas kombit atdheut ,dhe mos ti lem hapsir fefe qe vijn e shkon te bejn perqarje ,ne mesin tone ,mbetetm kembngulese se kombi mbi te gjitha ,per ate qe eshte kombetare ,eh aj qe ka kalue ne fundumentalizem aj mendon fen ,mbi te gjitha . | |
| | | Epik Anëtar i ri
Numri i postimeve : 83 Age : 34 Vendi : Krusheve/Manastir atypari jam Registration date : 20/07/2008
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Wed Jul 30, 2008 12:05 pm | |
| - biligoa shkruajti:
- Per injorantet ! Ma se pari po me vjen keq qe jeni duke diskutuar si kafshe dhe me ofendime. Per mu personalisht rol parësor ka Allahu xh.sh, zaten per te gjith duhet te ket rol parësor feja
Te marrofte Allahu, pikesepari. ne rregull! Ti ose je idiot ose e luan rolin e idiotit. Dhe dua ta terheq vrejtjen: kurre mos i thuaj forumisteve 'injorante' sepse vete ju e shperfaqet injorancen tuaj shtatekuintaleshe. Feja nje dogme e prishur e shekujve, qe cdo shtet i qytetaruar e ka gjuajtur ne koshin e plehurinave, sot u dashka qe te jete para kombit. Hajde mendje hajde. Nuk ke faj ti, por kane faj ata qe iu kane indoktrinuar me kte virus te keq qe fare nuk shqitet. Ne qofte feja para kombit, atehere e dini ku e keni vendin. Bejeni gati biletat, valixhet dhe mesynjani Arabise Saudite. Aty iu presin krahehapur 'vellezerit muslimane' me callme e shallvare, iu presin me hurme e cdo gje tjeter. Atdheu yne nuk ka nevoje per fetare idiote si ju dhe gjithe soji i zi i juaj. Dhe njeheere per gjithmone: Kurre mos e felliq fjalen komb duke i ndajshtuar edhe fene. Ja kombi ja feja! Gjithmone deri ne jete te jeteve KOMBI! Rrofte Kombi! Kurse per fene do ta mallkoja me keto vargje Noliane: Në budrum, nëpër llom' e kufom' u mallkofsh, Në skëterrën, katran e tiran, u harbofsh, Me tam-tam e allarm' e me nëm' u shurdhofsh, Në zëndan mbretërofsh: Hosanna, Barabba! | |
| | | xhavo_ Anëtar aktiv
Numri i postimeve : 782 Registration date : 20/03/2008
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Wed Jul 30, 2008 12:40 pm | |
| Biligoa te pershendes dhe te pergerzoj për shkrim (e gjatë) qe solle. Se feja edhe kombi e kane vendin e vet!
Ndërsa ti Epik kush te mesoj ty qe po u deshka t'i mbledhim valixhet per Arabi? Se unë ndaq e qes perpara e po desha edhe prapa e s'te intereson ty fare o femija i keq. Mbledhi këta shokët tu e hajde ma bleni mua biletin e shihe ti se çka do me thanë "plumbi b***ve"! Po ti pasiqe qenka nga Manastiri (tash Bitolo) shife se po ta blen Cervenkovsi edhe ty bileten, sikur qe iu ka blere shumë tjerëve, e s'jeni mbetë as minoritet qe vlen te permendet, në vendin qe dikur ka qenë zemra e shqiptarizmit. Po ju per bese me te kqinjë se shkijet bre bacë. | |
| | | Orfe@ V.I.P
Numri i postimeve : 9104 Age : 114 Vendi : Ne zemer te njerit Profesioni/Hobi : Bum - Bum bum ! Registration date : 26/03/2008
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Wed Jul 30, 2008 1:37 pm | |
| ata qe snjohin Zot nuk njohin as Komb | |
| | | Guximi Miqte e Forumit
Numri i postimeve : 2427 Age : 31 Vendi : Në "Komedinë Njerëzore" Profesioni/Hobi : Student Registration date : 12/09/2007
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Wed Jul 30, 2008 1:42 pm | |
| Une e njohe kombin per aq sa e njoh, por zotin nuk me shkon ndermend per te.
Shum shpesh e kam degjuar ketu ne forum kete thenje krejtesisht absurde:
Pa fe nuk ka Atdhe.
KOMBI.
Tung. | |
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Wed Jul 30, 2008 2:09 pm | |
| pa atdhe nuk ka fe, pa atdhe nuk ka fe edhe liri, mbi te gjitha kombi ,kombi le te mbetet moto per te gjithe. | |
| | | Sofra Admin
Numri i postimeve : 7564 Registration date : 13/08/2007
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Wed Jul 30, 2008 2:09 pm | |
| Muhameti tha;
Si mund te jete nje njeri patriot nese nuk e beson Zotin, shtrohet pyetja se cili eshte cellimi i tij, te rrallet jane ata njerez qe nuk besojne Zotin dhe jane patriot, shume te rralle?
A nuk ishte Migjeni, për të mos vazhduar me të tjerët pas Migjenit.... | |
| | | lilu Moderator
Numri i postimeve : 2153 Age : 45 Vendi : Albania Profesioni/Hobi : agjente shitjesh Registration date : 07/07/2008
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Wed Jul 30, 2008 2:36 pm | |
| nuk e di sesi arsyetojne bashkatdhetaret tane por mesa kam lexuar dhe kam pare dokumentare ne luften e dyte boterore askush nuk donte t'ja dinte per fene, krishterimin apo myslimanizmin. Ideali kryesor ne ate lufte ishte te skaterronin nazizmin, dhe ja prepe dolem qe kombi eshte para se gjithash feja eshte fakultative kush do e beson kush do nuk e beson, por kombi apo nacionaliteti eshte dicka qe nuk e mohon dot dhe te duash. | |
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Wed Jul 30, 2008 3:34 pm | |
| po ske i lidhur per kombin edhe atdheun smund te jesh i lishur as ne besime fetare ,shikojm tash naim ternava qe udhtoj per ne amrik nuk shkoj qe te ndihmoj dikush per fejen por shkoj per atdheun qe te njihet edhe nga shtet tjera ,asnjihere nuk eshte ber askund himn per fejen ose flamuer por flamuer kombetare ,ka cdo shtet ,prandaj rrenjet e njeriut jan atdheu dhe aty duhet te lidhesh me se shumti ,dhe nese ke kohe te lire kushtoja fese se njeri nuk te pengon . | |
| | | E_Bukura Anëtar i Suksesshëm
Numri i postimeve : 2009 Age : 37 Vendi : Prishtine Registration date : 30/09/2007
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Wed Jul 30, 2008 3:38 pm | |
| - xhavo_ shkruajti:
E_bukura, vetë kontesti se si ti përdor termin "europian" dhe "aziatik" është racist. Madje në rrethet intelektuale është kërkuar që as termi "perëndimor" të mos përdoret, sepse ka konotacion racist prapa. Secili e din se populli shqiptar është popull europian edhe me racë, me origjinë dhe thjeshtë si komb. Mirpo mënyra se si ti e shtjellon ketë problem, e përseris prap, është mënyrë raciste. çfarë lidhje ka këtu te thuash qe ne jemi popull europian dhe kush po thot qe ne nuk jemi?
Si duhet te perdore keto terme, ateher? Pasi qe une nuk po e di menyre, dhe po e perdore ne menyre te gabuar, thuaje ti menyren tende te "mire". Nuk po e theme vetem une keshtu, por e kan thene para meje shume e shume njerez te rendesishem te kombit tone ( por jo "hoxhallar" e "prifterinje"). Nuk eshte hera e pare qe te bej te dijtur ( se jemi populli me i vjeter), sepse nganjeher ne nje apo tjeter menyre mundohesh ta irnjoron kete fakte, indirekte. Dhe, i mohon shume gjera te rendesishme dhe me vlera te medha kombit tone, vetem e vetem per te arritur cakun-perfitimet tuaja personale-religjioze ( qe sigurishte jeni i paguar) sikur qe kam pas raste te kuptoj disa persona, te cilet i kishte paguar dikush tjeter...per te bere kete qe beni ti, ai apo ajo. E riperseris se, ti edhe disa te tjere ketu, perveq se i mohoni kombit tuaj vlera te mirfillta, ju, shkoni edhe me tej, e dhunoni ne menyren me c'njerezore dinjitetin tuaj, i te qenurit shqiptare. Ndalu more i shkret s'bashku me keta pak shoket tu, dhe shikoni se si po dukeni me keto ide te kota, boshe, dhe tejet absurde, kur mundoheni te krahasoni apo te provoni ta renditni fen para kombit!! | |
| | | rroni Anëtar i Besueshëm
Numri i postimeve : 1721 Registration date : 09/05/2008
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Wed Jul 30, 2008 3:41 pm | |
| kjo eshte shume e thjesht per ta praktiku fen si duhet se pari dueht ta bejm kombin e fort dhe te lire e tani e kemi me lete ta mbajm edhe fen ciles i takojm.
po mu me ka ra rasti per shum do njerz qe kurr nuk kan ni per zotin edhe ju ka dasht pollavrer puna e zotit per qudi gjate kohes se luftes ne kosove syte dhe mendjen e kishin dikun lart ne qiell po se di ku ...... | |
| | | E_Bukura Anëtar i Suksesshëm
Numri i postimeve : 2009 Age : 37 Vendi : Prishtine Registration date : 30/09/2007
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Wed Jul 30, 2008 3:51 pm | |
| - MUHAMETII shkruajti:
- E_Bukura, nuk qenkeni ..., ashtu sic dukeni!
Me sa di une nuk kam bere kurfare dredhie! Po qfare pretendimesh e keni fjalen oj e E_Bukura? Per qfare keni folur, kur thoni se "askush nuk m'ka kundershtuar,... duke me sjelle argumente...". Per qfare mendoni se do te them "paskam qene i humbur"!? C'rendesi ka nese ti nuk arrin t'me kupton? Keni bere edhe po vazhdoni te beni dredhira, por me shume po i beni vetes. Kur kam thene ashtu... kam menduar ne kete teme dhe ne disa tema tjera ( te teologjis), ku askush nuk ka sjellur ndonje argument, vetem se kan vazhduar ( sic po beni ti tani) me argumente dhe kunderargumente, te lloit te pingpongut! Shendet, se po me dhimset tastiera e re me mundu, te shkruaj me ty apo dike-dike ketu, per dicka qe eshte e dijtur dhe e pranuheshme nga cdo njeri me logjike te shendosh, pervec.... | |
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Wed Jul 30, 2008 4:15 pm | |
| rroni sa te rroni ,kurr kombin mos ta harroni ,njeriu pa shtet eshte si femija pa prind ,prandaj punoni jetoni dhe frymoni vetem per atdhuen qe ju ka lindur edhe perkunder . | |
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Wed Jul 30, 2008 5:20 pm | |
| Nuk është problemi se a e duam ne kombin apo jo, problemi është se ju disa pseudonacionalista-komunista, përpiqeni qe besimtarët t'i përjashtoni nga "kombi". Kush iu mësoj juve këto, kur sa e sa besimtar kanë rënë për komb e atdhe? Ju e konceptoni sikur ne "fetaret" paskemi hequr dorë nga kjo botë e s'po na interesoka kombi. Po jo more te uruar. Te jesh musliman i mirë e ke obligim ta mbrosh atdheun tënd, se përndryshe s'do mbetesh i tillë. Këto jo vetëm qe janë te ndërlidhura por edhe te kushtëzuara mes veti. Në Gjakovë është një gazel i vjetër (si kushtrim për luftën e atëhershme) ku thuhet: "Elif Elif,se nja me tetë Gjithë shqiptart janë qu ne kamb Kush te don me imanë me vdekë, n'Karadak t'bahet bejanë". Ndërsa besimtarët e feve tjera nuk kanë përse te "kërcejnë" apo te frigohen nga besimi i dikujt, kur dihet se Islami fton në dialog në rrafshin teologjik-intelektual, ndërsa në rrafshin njerëzor qe te kemi jo vetëm bashkëjetesë, por edhe bashkëpunim në gjërat e pikëpamjet që na bashkojnë. | |
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Wed Jul 30, 2008 5:39 pm | |
| E_bukura, me mirë për ty do te ishte te merresh me punë me te mençura. Europes ne nuk i afrohemi ashtu siç po mendon ti, duke ua "lepirë prapanicën", por si komb me dinjitet, komb i drejt e krenar, me njerëz te moralshëm qe interesin e përgjithshëm e kanë mbi atë te ngusht përsonal, me njerëz qe nuk e shesin vendin e dinjitetin e tij për 5 euro. Historikisht ne jemi me europian sesa p.sh. hungarezet ose finlandezët apo popuj tjerë. Por kush po te shiqon sot në histori? Ata vijnë e ta pshurin historinë, kur sot shtetet tona janë në mizerie ekonomike e politike, kur bandat me te rrezikshme europiane janë shqiptarët, kur personat me te kerkuar nga interpoli e europoli per droge, prostitucion, trafikim njerëzor e pisllëqe tjera pa numër janë shqiptarët. E ju vini e thuani "hiqeni fenë, hiqeni Zotin, hiqeni moralin", në kohën kur neve me se tepërmi na duhen. | |
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Wed Jul 30, 2008 5:41 pm | |
| E_bukura, me mirë për ty do te ishte te merresh me punë me te mençura. Europes ne nuk i afrohemi ashtu siç po mendon ti, duke ua "lepirë prapanicën", por si komb me dinjitet, komb i drejt e krenar, me njerëz te moralshëm qe interesin e përgjithshëm e kanë mbi atë te ngusht përsonal, me njerëz qe nuk e shesin vendin e dinjitetin e tij për 5 euro.
Historikisht ne jemi me europian sesa p.sh. hungarezet ose finlandezët apo popuj tjerë. Por kush po te shiqon sot në histori? Ata vijnë e ta pshurin historinë, kur sot shtetet tona janë në mizerie ekonomike e politike, kur bandat me te rrezikshme europiane janë shqiptarët, kur personat me te kerkuar nga interpoli e europoli per droge, prostitucion, trafikim njerëzor e pisllëqe tjera pa numër janë shqiptarët. E ju vini e thuani "hiqeni fenë, hiqeni Zotin, hiqeni moralin", në kohën kur neve me se tepërmi na duhen. | |
| | | Epik Anëtar i ri
Numri i postimeve : 83 Age : 34 Vendi : Krusheve/Manastir atypari jam Registration date : 20/07/2008
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Wed Jul 30, 2008 6:07 pm | |
| - xhavo_ shkruajti:
Ndërsa ti Epik kush te mesoj ty qe po u deshka t'i mbledhim valixhet per Arabi? Se unë ndaq e qes perpara e po desha edhe prapa e s'te intereson ty fare o femija i keq. Mbledhi këta shokët tu e hajde ma bleni mua biletin e shihe ti se çka do me thanë "plumbi b***ve"! Po ti pasiqe qenka nga Manastiri (tash Bitolo) shife se po ta blen Cervenkovsi edhe ty bileten, sikur qe iu ka blere shumë tjerëve, e s'jeni mbetë as minoritet qe vlen te permendet, në vendin qe dikur ka qenë zemra e shqiptarizmit. Po ju per bese me te kqinjë se shkijet bre bacë.[/size] Kush me mesoi mua? Edhe pyet!!!.... Kur e thashe kete e thashe pse jam i bindur me tan qenien time ne rrugen e veshtire, ne rrugen e budallme qe ia keni msyre ju dhe disa te tjere si ju. Vete fakti qe fene e vendosni para kombit, me ben te mendoj se ju vendin e keni ne Arabi Saudite, pse jo edhe ne shkreteirat e Omanit, Marokos. Bile ne kete te fundit, keni c'ka te propagandoni kunder 'zezakeve te pafe'. Atje po deshet, cirruni e bertitni sa te doni, mjaft qe nuk na trazoni neve kendej. Sa per 'plumbin' tend fute prape ne kellefin e plastikes, atje ku e ke blere. Aha, edhe ajetollahet me callme qe ua mesojne fene neper xhamia, po ua mesokan 'plumbin' juve. Aferim! Megjithate... Lum Xhaferi, ti qe ma shan Manastirin, shiko ore 'shqiptarizmin' e qytetit tend. Vertete me kete togfjaleshin tend 'feja para kombit' je duke ruajtur 'shqiptarizmin'. | |
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Wed Jul 30, 2008 6:29 pm | |
| Ti msyja ku te duash, a neve mos na trego ku duhet me shku. E mati fjalet se ti po cenon integritetin personal edhe familjar. A e din ti se jeta ime, familja ime, pasuria dhe vendi im janë te shenjta që nuk guxon "bir nane" t'mi prekë? Ai që i cenon, nuk e pyes se a është shqiptar a sllav, grek a arab, por ia kthej pushken në lule te ballit! | |
| | | Epik Anëtar i ri
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Wed Jul 30, 2008 7:07 pm | |
| - xhavo_ shkruajti:
- Ti msyja ku te duash, a neve mos na trego ku duhet me shku. E mati fjalet se ti po cenon integritetin personal edhe familjar. A e din ti se jeta ime, familja ime, pasuria dhe vendi im janë te shenjta që nuk guxon "bir nane" t'mi prekë? Ai që i cenon, nuk e pyes se a është shqiptar a sllav, grek a arab, por ia kthej pushken në lule te ballit!
Ej, c'po thua. Kush ta 'cenoi inegritetin personal e familjar'? Kush e permendi 'inegritetin tend personal e familjar'? Pse shpif keshtu? Valle, kjo eshte kultura postmoderne e xhamijave? Sa keq! | |
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Wed Jul 30, 2008 7:13 pm | |
| - Epik shkruajti:
- xhavo_ shkruajti:
- Ti msyja ku te duash, a neve mos na trego ku duhet me shku. E mati fjalet se ti po cenon integritetin personal edhe familjar. A e din ti se jeta ime, familja ime, pasuria dhe vendi im janë te shenjta që nuk guxon "bir nane" t'mi prekë? Ai që i cenon, nuk e pyes se a është shqiptar a sllav, grek a arab, por ia kthej pushken në lule te ballit!
Ej, c'po thua. Kush ta 'cenoi inegritetin personal e familjar'? Kush e permendi 'inegritetin tend personal e familjar'? Pse shpif keshtu? Valle, kjo eshte kultura postmoderne e xhamijave? Sa keq! O zotni, ti kur te me thuash mua e vllezerve te mij "iu blej bileta e iu percjelli" prej tokave e shtepive tona dhe përhap mesazhe antinjerezore te tipit sllavo-millosheviçian, atëhere ky është cenimi i integritetit personal e familjar, por edhe kombëtar. E nëse ti je aq trim atëhere merri edhe ca shok qe mendojnë si ti e ecni blermani bileten mua për arabi ose mbylle gojen e mos e hap kete muhabet më! | |
| | | zeriatdheut Hero anëtar
Numri i postimeve : 4058 Registration date : 28/12/2007
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Wed Jul 30, 2008 7:41 pm | |
| HAHAHHA xhavo po ti more i gjore te ishe nga ata te pushkes nuk u vesheshe me tesha grashe me ik per abitebokes apo bjeshkeve strellcit apo ne rase te zogut po ik ore i gjore mire te kane thene bileten per arabi hajt | |
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Wed Jul 30, 2008 7:45 pm | |
| "zeriatdheut" ato janë shpifje, qe flet ti pa kurrfar dije. E unë nuk shkoj në Arabi pa te qu ty ne ferr, ne xhehnem. Hajde sjellma ti bileten! | |
| | | Sponsored content
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? | |
| |
| | | | Feja apo Kombi.? | |
|
Similar topics | |
|
| Drejtat e ktij Forumit: | Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi
| |
| |
| |