|
| Feja apo Kombi.? | |
|
+86anila Ada_Kondi Gentleman Blerti_Gashi Eva0506 Ago Muji beti Kushtrimi86 comeback Pirro i Epirit valdrini Ariani Martina MARY haxhiu malesorja e Kosoves Parapsikologu Epik Tetovari silit Mister feneri Jeetaa lilu fina stabili metiii Tesa **Embelsira** MUHAMETII mardiola Gjuetari beauty rrebelja Edonis luan mreti **Lumi_ murturi shqip0nja Kasper Mergimtari zeriatdheut Xili GocPejone rroni rolling idol a_pihet_duhani_ketu fi2a1 Leka i Madh bukla nardlushnja Lejla Kristal loredana Clarence Orfe@ interesant arbana Nezir Myrta xhavo_ Zogisti_Legalist Ballistet Albea tom sojer Urata vjollca petritkola Ani Çamshqiptar schumi Euridika Anna Hana meli Guximi leopardi besa-bese fatlum dibranja shaban cakolli STUPCAT E_Bukura Beton Sofra Kosovarja 90 posters | |
Autori | Mesazh |
---|
zeriatdheut Hero anëtar
Numri i postimeve : 4058 Registration date : 28/12/2007
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Sat Aug 02, 2008 3:35 pm | |
| Fina e nderuar kur thua zotin time e tendin jo munde te thuash tend e jo timin dhe kurethua ishte islami qe me drejtoj ta dua atdheun e pse e ndruar thua keshtu e pse a thu je me islame ti se ata te shteteve arabe qe nuk i mesoj islami ta duan atdheun e tyre me thuaj kete dhe mua e nderuara F ina me udhezoj ta dua atedheun tim historia gjaku i derdhun sakrifica e cdo atdhetari perdhunimet ndaj popullit tim vrasjet debimet me dhune ndrimi emrave ndalimi shkollave e nderuar keto ishin qe une mendoja se jane padrejtesije qe i behen popullit time dhe ja kjo ma imponoje qe ta dua atdheun duke pare se dikush un krehnohte pse ka atdhe dhe krenuk thoshte eja ime por atdheu ime pra duke pare kete edhe une doja te them atdeu im i dashur jo feja ime e dashur nuk me mesoi islami kure dhe kure ok E per ENVERIN thua propagande jo e nderuar nuk eshte ashtu ishte enveri me atedhedashurine qe fliste per NENEN SHQIPERI ishte ENVERI qe me ate trimnij fliste per shqiptaret ne ish ygosllavi dhe ai ishte president i atdheut tim ja pra qenuk eshte propagande por nje realitet e nderuar ishte inate pse dikush ka atedhe e une jo kjo ishte e gjithe RESPEKT E ME TE MIRA FINA | |
| | | Euridika Anëtar i Besueshëm
Numri i postimeve : 1408 Vendi : Kosovë Registration date : 11/11/2007
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Sat Aug 02, 2008 3:39 pm | |
| Nese nxjerrim perqindje nga mendimet e shumices se pjesmarresve te kesaj teme ..shumica derrmuese ka KOMBIN primar....kjo eshte e rendesishme Po e permbyll me nje thenje te Isa Boletinit "Unë jam mirë kur është mirë Shqipnija" | |
| | | MUHAMETII Anëtar i Besueshëm
Numri i postimeve : 1106 Registration date : 07/05/2008
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Sat Aug 02, 2008 3:39 pm | |
| Po ana ama feja ta ushqen shpirtin, e smund ta mohojme se edhe shkolla luan rol ne socializimin e femijes. zeriatdheut Enver Hoxha ka pase disa te mira, por une mendoj se ai me shume i ka shkaktuar dem shqiptarve, edhe pse ndoshta ka mundur ta beje pa qellim. Ama JO GJITHEHERE QELLIMI ARSYETON MJETIN! Ndersa sa i perket Kur'an-it nuk ka pase mundesi qe ta shkruaj Muhamedi a.s. sepse ai ka qene nje qoban, kurrnjere nuk eshte takuar me njerez te ditur, sepse ne ate kohe ka mbreteruar injoranca, te paket kane qene ata njerez te ditur, por edhe me ta nuk eshte takuar ndonjehere. Nje profesoreshe e njohur amerikane (emrin e se ciles nuk e mbaj mend) ka thene: "nese dikush mendon se muhamedi a.s. e ka shkruar Kur'an-in, atehere ai person duhet ta konsideroj Muhamedin Zot (Zoti na ruajt nga kjo fjale, sepse muhamedi nuk ka qene Zot, por vetem nje i derguar asgje me teper). Nuk ka mundesi qe duke e praktikuar fene e le anash kombin, jo jo, feja vetem sa te frymezon! Kur'an-i thote luftoni armiqet, ja disa versete (ajete). | |
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Sat Aug 02, 2008 3:42 pm | |
| 29:6. E kush lufton (përpiqet për të mirë), ai bën luftë për vete, se All-llahu vërtet nuk ka nevojë për askë në tërë botën. 2:190. Dhe luftoni në rrugën e All-llahut kundër atyre që ju sulmojnë e mos e teproni se All-llahu nuk i do ata që e teprojnë (e fillojnë luftën).
25:52. Po ti mos i dëgjo jobesimtarët e luftoi ata me të (me Kur’an) me një luftë të madhe.
59:11. A nuk e ke ditur se ata që u bënë hipokritë, u thoshin vëllezërve të vet nga ithtarët e librit që nuk kishin besuar: Nëse ju dëboheni, edhe ne do të dalim me ju për çështjen tuaj, ne kurrë nuk do t’i bindemi askujt (t’ju luftojmë ose t’ju nënshtrojmë), e nëse luftoheni prej dikujt, ne gjithqysh do t’u ndihmojmë. All-llahu dëshmon se ata janë rrenacakë!
49:9. Nëse dy grupe besimtarësh tentojnë të luftojnë ndërmjet vete, ju pajtoni ata, e në qoftë se ndonjëri prej tyre e sulmon tjetrin, atëherë luftojeni atë grup që vërsulet me pa të drejtë, derisa t’i bindet udhëzimit të All-llahut, e nëse kthehet, atëherë me drejtësi bëni pajtimin ndërmjet tyre, mbani drejtësinë, se vërtet All-llahu i do të drejtit.
73:20. Zoti yt e di se ti dhe një grup i atyre që janë me ty, kaloni në adhurim më pak se dy të tretat e natës ose gjysmën e saj, a një të tretën e saj. All-llahu e di gjatësinë e natës dhe të ditës dhe Ai e diti që ju nuk do të mund t’i përmbaheni asaj, andaj u lehtësoi juve, pra faluni duke lexuar Kur’an sa t’ju vijë më lehtë prej namazit. Ai e diti se nga ju do të ketë të sëmurë dhe të tjerë që gjallërojnë nëpër tokë duke kërkuar nga begatitë e All-llahut, e edhe të tjerë që luftojnë në rrugën e All-llahut, pra faluni dhe lexoni sa të jetë më lehtë prej tij dhe kryjeni me rregull faljen, jepeni zeqatin, huazoni (jepni sadaka) për hir të All-llahut hua të mirë, se çka të përgatitni për veten tuaj prej të mirave, atë do ta gjeni te All-llahu edhe më të mirë, dhe shpërblim më të madh, e kërkoni falje prej All-llahut, se All-llahu është mëkatfalës, mëshirues!
61:4. All-llahu i do ata që luftojnë në rrugën e Tij, të rreshtuar si të jenë ndërtesë e fortifikuar.
4:74. Le të luftojnë në rrugën e Allaut, ata që e japin jetën e kësaj bote për botën tjetër. Kush lufton në rrugën e All-llahut e mbytet (bie dëshmor) ose triumfon, Ne do t’i japim atij shpërblim të madh.
Keto jane vetem disa nga (versetet) ajetet madheshtore, te Kur'an-it, qe flasin per mosnenshtrimin, dhe luften kunder armiqeve, e atyre qe bejne padrejtesi ne toke. | |
| | | Anna Anëtar i Suksesshëm
Numri i postimeve : 2694 Vendi : Zurich Registration date : 26/08/2007
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Sat Aug 02, 2008 3:45 pm | |
| shqiptaret kurr si kapen armet te dalin e te luftojn per fe ,kurr su radhiten neper male te luftojn ta mbrojn fen ,por per komb edhe atdhe ,u la toka jon me gjak zonja fina edhe ju muhamet ,dhe ker shikoni historin tone eshte shum e dhimbshme ,sepse historija jone eshte e shkruer me gjak si te femive si te pleqev si te rinis ,te ,te gjithave mosha ,per liri atdhe komb ,e kurr per fe jo . | |
| | | zeriatdheut Hero anëtar
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Sat Aug 02, 2008 3:48 pm | |
| Muhamet me vjen mie qe je kaq talent por per nje histori te nje kombi tjeter i nderuar se po ta dije historine e kombit tande siq e dine ate te arabise beso dote ishte edhe me mire sepse mos valle kombi jote nuk te frymzone luftosh armikun o mete mere lexoje historine e popullit shqiptare dhe dote shofesh qe neser ke me kerku kushtrim per liri mos djalo mos e moho veten tende duke lexuar historine e nje kombi tjeter ti nderoje or mos u mundo qe te shtijshe tjeret qe ta duan tung | |
| | | fina Anëtar i ri
Numri i postimeve : 83 Registration date : 19/06/2008
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Sat Aug 02, 2008 4:03 pm | |
| Kuranin Zoti e ka sjellur per njerezimin e jo per ndonje komb ne veqanti per te gjithe ata qe i udheheq mendja e tyre e arsyes sepse ai nuk te meson perralla dhe histori arabe por te flet per rrugen e drejt qe duhet ndjekur nje njeri si per familjen,shoqerine e kombin e tij si dhe ta adhurosh Zotin qe te ka dhene te mirat e kesaj jete(bile bile edhe qe te ka bere shqipetar) | |
| | | xhavo_ Anëtar aktiv
Numri i postimeve : 782 Registration date : 20/03/2008
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Sat Aug 02, 2008 4:28 pm | |
| - Euridika shkruajti:
- Nese nxjerrim perqindje nga mendimet e shumices se pjesmarresve te kesaj teme ..shumica derrmuese ka KOMBIN primar....kjo eshte e rendesishme
Po e permbyll me nje thenje te Isa Boletinit "Unë jam mirë kur është mirë Shqipnija" Eurodika, e verteta kurr nuk gjendet me perqindje e as me shumicë. Ky është ligj edhe shkencorë. Ndërsa Isa Boletini i ka falë "pesë vaktet" (siç thot populli). Anna, shkolla nuk te edukon, por te arsimon. Me arsim ne marrim njohuri rreth shkencave te ndryshme, rreth te tashmes dhe te kaluares, rreth natyres dhe "pushtimit" te saj, por me arsim nuk bëhesh njeri, nuk fisnikrohesh. Asnjehere ne s'kemi mësuar qe duhet te bëhesh i mirë, i drejtë apo i moralshëm. Ndoshta këto i kemi ndëgjuar nga arsimtarët e profesoret, por në funksion te njeriut, jo te arsimtarit. Në asnjë libër arsimor nuk shkruan se duhet te bëhesh i mirë apo i drejtë. Anna, në Kur'an kurrë nuk permendet termi "luftë e shenjt". Kjo është pjellë e kundërshtarëve, orientalistike. Lufta është imponim kur te cenohen te drejtat, qoftë individuale, qoftë familjare, shoqërore apo kombëtare. Në Kur'an thuhet qe "në fe nuk ka dhunë". Lufta qe te tjerëve t'iu futesh fenë me dhunë është e padrejtë. Mirpo luftohet atëhere kur te ndalohet praktikimi i fesë, kur te mohohet e drejta dhe liria etj. Edhe mos thuj se shqiptarët nuk luftuan për ta mbrojtur fenë, se në shumë raste feja ka qenë identifikim edhe kombëtar, qe ka luajtur një rol shumë të rendesishëm në diferencimin e kundërshtarëve. Shiqo në folklorin shqiptar përdoren fjali si: "qohuni burra bini shehadet", "kush te don me imanë me vdekë" etj. etj. Historia jonë post-komuniste nuk i shënon ato raste, por ato janë te ruajtura në kulturën, traditen, folklorin dhe popullin tonë. | |
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Sat Aug 02, 2008 4:51 pm | |
| Normal qe shqiptaret se kapen armen te luftojne per fe, sepse nuk ka qene nevoja, por nuk ka gje te keqe ketu. Kur'an-i nuk eshte histori e arabeve, po eshte liber nga Zoti, per te gjithe njerezimin. | |
| | | rolling Anëtar i Suksesshëm
Numri i postimeve : 2086 Age : 32 Vendi : Shqiptari Profesioni/Hobi : Revolucionar Registration date : 17/05/2008
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Sat Aug 02, 2008 4:56 pm | |
| o xhavo ti vertete je njeri interesat nuk don te kuptosh dhe nuk don.
askush nuk po te ndalon te mabash fene por mos e qit para atdheut, ti thua qe feja e ka bere kombin, kurse feja islame ne shqiperia ka ardhe para 500 vitete kurse ne jemi popull shume me i lashte.
keto jane naivitete dhe mua nuk me duket e arsyeshme te flitet ketu,
ti veq behu njeri si adem jashari e ise boletini, qe po i permende, fene askush nuk ta ndalon | |
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Sat Aug 02, 2008 5:19 pm | |
| A mund te me thote dikush se a ka ndonje aktivitet, organizim (apo si ta quajm), perveq rastit te xhumase i cili organizohet cdo jave, dhe ne te mbledhen rreth 100 mije shqiptare, ne po te njejten kohe. 700 xhamija jane ne Kosove Nese 150 persona llogarisim ne nje xhami, do te thote gjithsej bejne 105 000 persona. Fjala xhami i bie vendbashkim. Pra ne e kemi rastin te organizohemi ne menyra te ndryshme per t'i kontribuar atdheut por fatkeqesisht nuk po e shfrytezojme, siq eshte shfrytezuar kohe perpara. Ne asnje aktivitet rinor, nuk mund te kete organizim kaq madheshtor me kete numer cdo jave ne te njejten kohe. Pra erdhem deri tek konkludimi se per shqiptarin feja eshte shume e rendesishme, ne e kemi potencialin por nuk dime ta shfrytezojme. Ne vend se te jemi te knaqur qe rinia jone po perpiqet ti permbahet fjales se Zotit, ne po shtime perqarje (edhe pse e kuptoj se nuk e bejme me ndonje qellim te keq), por nga entuziazmi (apo mburrja se jemi shqiptar, dhe nuk duhet te pajtohemi me fene e "arabeve" qe nuk eshte e vertete se eshte vetem e arabeve) apo nga frika se feja e le anash kombin. Edhe nje here po potencoj se eshte e pakuptimt te behet kjo pyetje qe do ta cek ne vazhdim: "Formusist te nderuar": DONI UJE APO BUK! Keshtu duhet ta shohim. Tash une ju kisha pyetur te nderuar se cilen do e zgjedhni? Faleminderit per mirekuptim | |
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Sat Aug 02, 2008 5:21 pm | |
| Kam edhe nje pyetje per formusistet: Njeriu i pare cilit komb i perkiste? Kohe perpara njerezit jane identifikuar sipas fiseve! | |
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Sat Aug 02, 2008 5:26 pm | |
| Hajde met hajde A don me na e sjell kohen e pashalarve a se te KRAJLIT largue me gjake shume shtrejt na kushtoje edhe kjo qe mendone ti me e sjelle prap na kushtoje 500 vjet robni edhe sa duhet me nejt me kete qe mendon me sjell o muhamet po lej pashallaret more zotni se turku vet i ka haru | |
Numri i postimeve : 2086 Age : 32 Vendi : Shqiptari Profesioni/Hobi : Revolucionar Registration date : 17/05/2008
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Sat Aug 02, 2008 5:29 pm | |
| njeriu nuk ben as pa buke as pa uje keto yja jane te lidhura, | |
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Sat Aug 02, 2008 6:07 pm | |
| Qfare kohe te pashallareve o zeri..., nuk po e di se per qfare po flisni, si duket nuk me keni kuptuar, po ku kam permend pashallare ore zotri rolling mire e the se "njeriu nuk ben as pa buke as pa uje keto yja jane te lidhura," me te vertete ashtu eshte, po une mendoj se sikurse nuk ben as pa buk edhe pa uje, njeashtu nuk ben AS PA KOMB E AS PA FE, KETO TE DYJA JANE TE LIDHURA. Une keshtu i shoh... | |
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Sat Aug 02, 2008 6:10 pm | |
| more mauhamet une pa fe jetoj kurse pa buke ose uje nuk mundem, kjo ka dallim se nejriu mund te ejte ateist por te jete atdhetar i madh | |
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Sat Aug 02, 2008 6:13 pm | |
| - MUHAMETII shkruajti:
- Fjala xhami i bie vendbashkim. Pra ne e kemi rastin te organizohemi ne menyra te ndryshme per t'i kontribuar atdheut por fatkeqesisht nuk po e shfrytezojme, siq eshte shfrytezuar kohe perpara.
I nderuar Muhamet...pikerisht per kete ,qe nuk shfrytezohet feja per interesa te kombit po flasim ,,,por fatkeqësisht jemi deshmitar qe ne te shumten e rasteve ndodhe e kunderta .. Mos me keqkuptoni ju lutem sepse kur e them kete nuk mendoj se secili qe shkon ne xhami apo ne meshë-kishë ,punon ne deme te interesave kombetare ,anjehere nuk mund t'i perfshijme te gjithe por e kaluara na ka mesuar qe pikerisht fenë (pasiqe kuptohet njerzite qe jane besimtar fene e kane po ashtu te shenjte ) jane munduar dhe mundohen qarqe te caktuara anti kombetare t'a shfrytezojne ne deme te popullit shqiptar ,kemi e Shqiperise -kishes ortodokse ,me kryeklerik Janullatosin ..e si mund t'i mesoj Janullatosi shqiptaret e besimit ortodoks t'a duan adheun ??? Apo kemi raste kur ne nje xhami (rast konkret ne Mitrovice ) vjen nje "klerik" qe ka qendru nje kohe te gjate ne shtetet Islamike ,"predikon" fenë Islame dhe me nje fjalor të ashper sa te rinjëve u futë friken ...(mos eshte imponim kjo -ne aspekt psikologjik?!?!) ... Prandaj kur Ju thuani qe per shqiptaret feja duhet te jet PAresore , une mendoj qe eshte e kunderta dhe fale asaj ,qe shqiptaret kombin e kanë paresor (shumica) egzistojme ende si komb... me nderime
Edituar për herë të fundit nga Euridika në Sat Aug 02, 2008 6:18 pm, edituar 1 herë gjithsej | |
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Sat Aug 02, 2008 6:17 pm | |
| nuk do te thoja qe feja ka kuptimin e bukes apo te ujit ...do te thoja qe kombi ka kete kuptim ...feja eshte dicka psikologjike (jo fizike-buke apo uje) | |
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Sat Aug 02, 2008 6:20 pm | |
| O muhamet i nderua shoku po kur thua se ne xhamij mblidhen kaq njerez e kaq\ atje pse more muhamet a ende duhet te organizohemi neper xhamija e kisha a a nuk e din secili se clirimi i atdheut nuk behet tuj nejt ne kishe e xhami o djale por duke e mbajte ne shenjster armikun dhe kete po te them a pak po te duken po ne kete forume djem e vajza te zgjuar sa te duash te organizojn e te flasen per kombe e atdhe sa qe shofe une ketu ka talent te perkryer qe ato hxhallaret tuaj i lojn m ngek e mek sdine qa me thane po lej orese kane ik koha e renave qe thojshin mos ben keshtu se keq mos ben ashtu se keq mos shiqo tv se haram a agja i jeme hoxh tuj kone tv e bleu i pari andaj shoku muhamet me mire se kobin me pas nuk ka se fene e zgjedh si te duash he a mundesh me thene ti se je bullgare jo se edhe me dassht nuk mundesh sese nuk i tkon ati kombi | |
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Sat Aug 02, 2008 6:57 pm | |
| Gjatë luftën ne Maqedoni, unë kam qenë për ta falur xhumanë me një xhami në Prizren. Një hoxhë, shumë i zoti aty, mbajti një ligjeratë shumë te fortë për fe e atdhe. Ndërsa pas kryerjes se faljes kërkoj nga xhemati i tij ndihma financiare per luftën e Ushtrisë çlirimtare kombëtare. Për 5 minuta janë mbledhë 4'000-5'000 euro. Shqiptarët e Maqedonisë sigurisht se ia kanë ndegjuar zërin hoxhës se nderuar Jakup Hasipi nga Sllupçani i Kumanovës! | |
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Sat Aug 02, 2008 7:03 pm | |
| Shiqojeni ju lutëm intervistën e hoxhës Jakup Hasipi: https://www.youtube.com/watch?v=VO3cbiPyJuk&feature=related | |
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Sat Aug 02, 2008 7:05 pm | |
| HE mire qati desha me te kape xhavo po ja ku itregove vete kombet pse uk i tha molla jakupti se ka qene hoxhe edhe ne MINHEN NE GJERMANI pse nuk i tha o mulla jakupi ku idergove paret e luftes kosoves dhe pse nuk i tha se kur erdh RAMIZ LADROFCI ne tubim pse nuk u pajtove qe te mblidhen paret ne FONDIN VENDLINDJA THERET po rije ME DEME QETEN E PEJES bejse propagande se lufta ne kosove behetnga te KUQET hej more xhavo po si iqitni vete maret tani skam faj une e shef se vetem me lskuc ke pas pune o xhavo | |
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Sat Aug 02, 2008 7:18 pm | |
| Inatet personale nuk futen n'tefter te kombit e as te fesë! Inatet le t'i mban gjethkush për veti. Ai qe inatet personale te kalune, te tashme dhe tjerat qe përpiqet t'i bëj, ai nuk i shërben çështjes kombëtar, por dreqit t'mallkun! | |
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Sat Aug 02, 2008 8:12 pm | |
| Rolling tha: "more mauhamet une pa fe jetoj kurse pa buke ose uje nuk mundem, kjo ka dallim se nejriu mund te ejte ateist por te jete atdhetar i madh" Ne kete rast nuk po flasim per individ, por per shoqerine, po ashtu duhet te kemi dicka te qarte dhe kuptoje ate thenje mire qe kam thene se pa fe e pa komb nuk jetohet, nuk e kam thene ne menyre figurative, fizike, sepse njeriu pa fe jeton fizikisht, por jo edhe shpirterisht, moralisht (ne shume raste) nuk them se gjithe ateistet jane te pamoralshem e te pandershem, por feja me se mire e meson njeriun si te jete i moralshem i ndershem dhe besnik ndaj te tjereve. | |
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Sat Aug 02, 2008 8:20 pm | |
| Euridika tha: "I nderuar Muhamet...pikerisht per kete ,qe nuk shfrytezohet feja per interesa te kombit po flasim ,,,por fatkeqësisht jemi deshmitar qe ne te shumten e rasteve ndodhe e kunderta .."
Une e pata fjalen pse nuk organizohemi, eshte e vertete qe nuk organizohemi, por kete e bejne hoxhollaret nga frika se do i qajne talibane, besoj se e pate rastin e Jakup Hasipit, qfare luftetari atdhetar e fetare ka qene. Por nuk eshte e vertete se xhamiat shfrytezohen kunder interesave kombetare, e per kisha te Kosoves nuk di, por as per to nuk e besoj. E per ate hoxhe mundesh te me tregosh edhe permes mesazhit privat, (nese nuk do qe te besh ne kete menyre, per shkaqe te panjohura per mu). Feja eshte dicka me shume se psikologjike, eshte shpirterore, ne duhet te kuptojme qe pasi shpirti ekziston, medoemos duhet ta ushqejme edhe ate me dic, sikurse e ushqejme trupin me produkte te ndryshme ushqimore, e mendjen me meditim e lexim, edhe shpirti duhet te ushqehet me besim ne ekzistencen e Zotit, dhe duke e respektuar fjalen e Tij, e cila eshte e drejte dhe e arsyeshme. | |
| | | Sponsored content
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? | |
| |
| | | | Feja apo Kombi.? | |
|
Similar topics | |
|
| Drejtat e ktij Forumit: | Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi
| |
| |
| |