Bashkimi Kombëtar
Mirë se erdhë në forum " Bashkimi Kombëtar "
Qëndro i lidhur me ne ! Disponim te këndshëm të kontribojm për kombin larg ofendimet dhe zënkat...
Bashkimi Kombëtar
Mirë se erdhë në forum " Bashkimi Kombëtar "
Qëndro i lidhur me ne ! Disponim te këndshëm të kontribojm për kombin larg ofendimet dhe zënkat...
Bashkimi Kombëtar
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

ForumForum  PortalliPortalli  GalleryGallery  Latest imagesLatest images  RegjistrohuRegjistrohu  identifikimiidentifikimi  

Feja apo Kombi.?

Shko poshtë 
+86
anila
Ada_Kondi
Gentleman
Blerti_Gashi
Eva0506
Ago Muji
beti
Kushtrimi86
comeback
Pirro i Epirit
valdrini
Ariani
Martina
MARY
haxhiu
malesorja e Kosoves
Parapsikologu
Epik
Tetovari
silit
Mister
feneri
Jeetaa
lilu
fina
stabili
metiii
Tesa
**Embelsira**
MUHAMETII
mardiola
Gjuetari
beauty
rrebelja
Edonis
luan mreti
**Lumi_
murturi
shqip0nja
Kasper
Mergimtari
zeriatdheut
Xili
GocPejone
rroni
rolling
idol
a_pihet_duhani_ketu
fi2a1
Leka i Madh
bukla
nardlushnja
Lejla
Kristal
loredana
Clarence
Orfe@
interesant
arbana
Nezir Myrta
xhavo_
Zogisti_Legalist
Ballistet
Albea
tom sojer
Urata
vjollca
petritkola
Ani
Çamshqiptar
schumi
Euridika
Anna
Hana
meli
Guximi
leopardi
besa-bese
fatlum
dibranja
shaban cakolli
STUPCAT
E_Bukura
Beton
Sofra
Kosovarja
90 posters
Shko tek faqja : Previous  1 ... 19 ... 34, 35, 36 ... 40  Next
AutoriMesazh
zeriatdheut
Hero anëtar
Hero anëtar
zeriatdheut

Numri i postimeve : 4058
Registration date : 28/12/2007

Feja apo Kombi.? - Faqe 35 Empty
MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 35 EmptySat Aug 02, 2008 8:26 pm

haahahaha xhavo falmderit po mos haro se dreqi jame une e di di te tena a e dine ate thenje o xhavo se driqit nuk mundesh me ja fute kure se eshti pregatitun mos shoku xhavo mos more se e dije se sa fetare jeni ju e di edhe pr cka jeni fetare
sa e ke taksen xhavo trego drejt nga mulleti hajde trego mos tut se e di unepor trego vete
sa ju paguajne vetem per te bere propagande fetae me thoni sa eshte leshuar fondi per shkombetarizim
Mbrapsht në krye Shko poshtë
MUHAMETII
Anëtar i Besueshëm
Anëtar i Besueshëm
MUHAMETII

Numri i postimeve : 1106
Registration date : 07/05/2008

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 35 EmptySat Aug 02, 2008 8:28 pm

zeriatdheut tha:
"pse more muhamet a ende duhet te organizohemi neper xhamija e kisha a a nuk e din secili se clirimi i atdheut nuk behet tuj nejt ne kishe e xhami"

Ty fare nuk te kuptoj, ne vend se te kesh qendrimin sikurse Euridika, te deshprohet pse nuk organizohet dic, ne lidhje me qeshtjen kombetare, ti thua pse te organizohemi, ore zotri po e din ti se takimet qe jane mbajtur per Llidhjen e Prizerenit ku jane mbajtur!? Shume prej tyre zotri jane mbajtur ne xhamia.

Tani thua:
"dhe kete po te them a pak po te duken po ne kete forume djem e vajza te zgjuar sa te duash te organizojn e te flasen per kombe e atdhe"

Po ku jane keta djem e keto vajza, nuk shihen askund, nuk ka organizim, ne si individe flasim shume por nuk dime te punojme ne kolektiv nuk dime te organizohemi, sepse jemi xheloze. Askush nuk thote mos shiko tv.
E mos ben kete e ate, keto jane norma qe i percakton edhe shteti, si po mendoni ti, mos te ishte ligji e normat shoqerore, njerezimi do te shkaterrohej. Nuk do dallonte nga kafsha. Ai do te mundohej ti shfryje epshet e tij ne menyren me cnjerezore.
Po mos shiko veq bardh e zi.
MUHAMETII
Anëtar i Besueshëm
Anëtar i Besueshëm
MUHAMETII

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 35 EmptySat Aug 02, 2008 8:32 pm

zeriatdheut tha:
"sa ju paguajne vetem per te bere propagande fetae me thoni sa eshte leshuar fondi per shkombetarizim"

Tash e keni shkretetuar te teren o zeri... mos u tregoni aq primitiv.

E di se kjo faqe eshte hapur ne te mire te atdheut, por mos i iritoni njerezit me keto fjale fyese, ngase po i qitni imazh te keq webfaqes.
Kjo webfaqe duhet te jet shembull per te tjerat, e jo te sillemi ne menyre te pahishme, ngase nuk na ka hije, jemi shqiptar.
zeriatdheut
Hero anëtar
Hero anëtar
zeriatdheut

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 35 EmptySat Aug 02, 2008 8:38 pm

ok muahameti une shiqoj bardh e zi po mire more djale ti a kohen e lidhjes prizrenit don me na e sjell tani a mu organizu ne xhamija me irit qafat myftit e medrezez a o i nderuar ske perse me fyen mua por une te them qe ketu ke djeme vajza sa te duash me talet te perkryer dhe mos haro se pe 24 ore te bejn programin e organizimit e lej ato punet e mytesarifeve leje ate ko h a mos don t thuash se edhe ligjet shtrore jane te dalura nga kurani i juaj i shejte pse flisni vetem si ju vjen mire juve e ju jane re syte nuk flisni per kombin per toen qe u lidi per gjakun qe u derdh per historine e kombit tuaj per deshmoret e kombit a nuk keni per cka flisni asnjeri ne nje teme te deshmoreve nuk keni shkruar as ti as xhavo as fina ketu shifet qedrimi i juaj ketu shifet se ku jeni e hapni gojen e qireni ketu per fene asnjeri nuk flisni te pakten per nje deshmore te liris te thurni dy fjale kjo eshte ajo sevapi ju qe ithoni o hoxhallare te nderuar te kujtoni deshmorin eshte privilegj e ju per kete nuk ju shkone nder mend vetem feja keshtu e asjtu po te ishte ata deshm,ore te kishi nra per xhamij nuk e dije sa do kishi shkruajt me shkruani per molla jakupa per drq te mallkume jo vellezer por shkruaj si te ja bejme qe te largojme edhe nga ato troje shkjaun e jo bisede per historine e arabise
zeriatdheut
Hero anëtar
Hero anëtar
zeriatdheut

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 35 EmptySat Aug 02, 2008 8:42 pm

Muahmet me fale une nuk fyeta askend as qe kame ndermend e fyej por me leni pershtipjen e tyle se nuk mundeni me mare rend te shkruani per fene e per deshore asnje ri pse
Anna
Anëtar i Suksesshëm
Anëtar i Suksesshëm

Numri i postimeve : 2694
Vendi : Zurich
Registration date : 26/08/2007

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 35 EmptySat Aug 02, 2008 9:45 pm

xhavo une e dije se ne shkoll merr kultur edhe edukat ,kur kam qen une nxense na keshillonin mos te genjejshtrojm ,te respektojm te vjetrit te prespektojm prindit,sod e dije edhe ket se ka ore edukata qytetare ne shkoll jo vetem qe merr nji profesion por edhe edukaten e gjen ne shkoll ,prindi i dyte eshte mesuesi per femijen ,nga mosha 7 vjeqare ,eh aj qe sdon te marr edukat nuk e merr ku do qe ta qosh ,dhe prap mendoj se ne duhet te lidhemi per kombin me shum se per fen ,une per veti si perkas asnjeres ,dhe sme pengon as gje qe nuk jam fetare edhe besimtare .
Guximi
Miqte e Forumit
Miqte e Forumit
Guximi

Male
Numri i postimeve : 2427
Vendi : Në "Komedinë Njerëzore"
Profesioni/Hobi : Student
Registration date : 12/09/2007

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 35 EmptySat Aug 02, 2008 9:49 pm

rolling shkruajti:
o xhavo ti vertete je njeri interesat nuk don te kuptosh dhe nuk don.

askush nuk po te ndalon te mabash fene por mos e qit para atdheut, ti thua qe feja e ka bere kombin, kurse feja islame ne shqiperia ka ardhe para 500 vitete kurse ne jemi popull shume me i lashte.

keto jane naivitete dhe mua nuk me duket e arsyeshme te flitet ketu,

ti veq behu njeri si adem jashari e ise boletini, qe po i permende, fene askush nuk ta ndalon

Eu po mire e paske thene bre, hallall bre rolling se i fort je.
http://www.bashkimikombetar.com
zeriatdheut
Hero anëtar
Hero anëtar
zeriatdheut

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 35 EmptySat Aug 02, 2008 9:51 pm

ashtu jame edhe une anna sme itereson feja as nuk besoj ne te
MUHAMETII
Anëtar i Besueshëm
Anëtar i Besueshëm
MUHAMETII

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 35 EmptySat Aug 02, 2008 11:25 pm

zeriatdhetut mua nuk me ben fare per per ferjet e tua, tek e fundit vetem karakterin tuaj e tregoni, asgje me teper, por edhe i qet hije te keqe SHQIPTARIS.
Ti po flet per organizim, e organizimi kerkah hiq. Kush po organizohet sot perpos Levizjes VETEVENDOSJE!, askush fatkeqesisht.
Sa i perket deshmoreve te rene per liri keni te drejte, por nuk e kam bere sepse ate kohe qe e kam pase me hy ne forum me eshte dashur te shpenzoj ti pergjigjem pyetjeve te formusisteve.

Por dije nje gje une qe jam ithtar i fes dhe besoj ne Zot, asgje nuk me pengon te jem edhe kombetar.
UNE VETEM EDHE NJE CILESI ME SHUME SE JU PO E POSEDOJ. Te cilen ju fatkeqesisht nuk po e posedojshknit, madje madje po e urrejtknit.
Do te thote une jam fetar po edhe kombetar. Ndersa ju ne kete rast vetem kombetar.
Ndersa mua frymezimet me vine si nga Zoti, ashtu edhe nga historia, dhe atdhedashuria per atdhe.
E_Bukura
Anëtar i Suksesshëm
Anëtar i Suksesshëm
E_Bukura

Female
Numri i postimeve : 2009
Vendi : Prishtine
Registration date : 30/09/2007

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 35 EmptySat Aug 02, 2008 11:58 pm

Euridika shkruajti:
Nese nxjerrim perqindje nga mendimet e shumices se pjesmarresve te kesaj teme ..shumica derrmuese ka KOMBIN primar....kjo eshte e rendesishme

Po e permbyll me nje thenje te Isa Boletinit
"Unë jam mirë kur është mirë Shqipnija"

Do te shtoja se, perveq ketu ne forume, edhe jashte forumit ndodhe enjejta gje.

Xhavo, Muhamet, beni nje xhiro neper qytetet e Kosoves, si dhe neper fshatrat e Kosoves, dhe beni kete pyetje " feja apo kombi"? Nese arrin % me shume se 2 te mendoj sikur ju, ateher une do e pranoj se jam nje e krisur, nje e pa vlere, nje person e cila vetem flet kuturu. Ne te kunderten, nuk theme se jeni ju te ketill, perveq se siq e kam thene qe nga dita e pare, jeni persona te cilet nuk duan te shohin dhe kuptojne jashte "perdes" tuaj!

Hajt shendet.
zeriatdheut
Hero anëtar
Hero anëtar
zeriatdheut

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 35 EmptySun Aug 03, 2008 12:08 am

hahahaha muhamet xhavo a ku ju erdhi ilaqi juaj per do dite sidomos per xhavon eshte penicilin tani per do dite xhavo ske dhimbje hahaaha te tregij
E_BUKURA ilaqin ty ben ji xhiro neper ksovee tani flasem hahaahh tung
MUHAMETII
Anëtar i Besueshëm
Anëtar i Besueshëm
MUHAMETII

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 35 EmptySun Aug 03, 2008 12:12 am

E_Bukura, ndersa une ty po te preferoj te beni nje gjiro neper Kosove dhe te beni pyetje:

DONI BUKE APO UJE?
E_Bukura
Anëtar i Suksesshëm
Anëtar i Suksesshëm
E_Bukura

Female
Numri i postimeve : 2009
Vendi : Prishtine
Registration date : 30/09/2007

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 35 EmptySun Aug 03, 2008 12:23 am

MUHAMETII shkruajti:
E_Bukura, ndersa une ty po te preferoj te beni nje gjiro neper Kosove dhe te beni pyetje:

DONI BUKE APO UJE?

Muhamet, ju qe mundohesh te iqesh si i mencur ketu, shikoni se cfare gabime beni ne renditje, por me pas...cfar pritet prej juve?

Kur do ta ben kete pyetje, sidomos menyra se si me jeni drejtuar ( bindshem) eshte dashur te thuani: " Doni uje apo buke". Dhe une do te thoja uje. Ngase, nese marrim nje vend te caktuar me nje temperatur konstante, ateher nese pa buke mund te jetoj 7 dite, pa uje s'mund te jetoje me shume se 1 dite.

Prandaj shfrtezoj rastin qe ta bej nje permisim ne titullin e kesaj teme, pasi qe ma dhat kete raste. Jo " feja apo kombi", por "kombi apo feja". Dhe do te ishte me e drejte.
malesorja e Kosoves
Fillestar/e
Fillestar/e

Female
Numri i postimeve : 27
Vendi : larg
Registration date : 27/07/2008

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 35 EmptySun Aug 03, 2008 2:17 am

Lum ai qe i ka ne zemer te dyjat .
xhavo_
Anëtar aktiv
Anëtar aktiv
xhavo_

Male
Numri i postimeve : 782
Registration date : 20/03/2008

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 35 EmptySun Aug 03, 2008 2:44 am

rolling shkruajti:
o xhavo ti vertete je njeri interesat nuk don te kuptosh dhe nuk don.

askush nuk po te ndalon te mabash fene por mos e qit para atdheut, ti thua qe feja e ka bere kombin, kurse feja islame ne shqiperia ka ardhe para 500 vitete kurse ne jemi popull shume me i lashte.

keto jane naivitete dhe mua nuk me duket e arsyeshme te flitet ketu,

ti veq behu njeri si adem jashari e ise boletini, qe po i permende, fene askush nuk ta ndalon

Vetëdija kombëtare është shumë e vonshme, pas revolucionit francez. Mirpo ju edhe një gjë duhet ta kuptoni se kombin vendet dhe popujt e ndryshem e përceptojnë ndryshe. P.sh. kombi amerikan nuk lidhet me histori, fe, etni apo prejardhje, por amerikan është qytetari i Amerikës që i shërben asaj. Pak a shumë njejtë janë edhe Zvicra, Franca, Britania e Madhe etj. Pra kemi dy lloje kombesh: kombi i kulturës dhe kombi i shtetit. Përse p.sh. hungarezët e Vojvodinës apo te Sllovakisë ndihen si pjestar te kombit hungarez, ndëra banorët italisht-folës (në Kantonin e Tesinit) nuk ndihen si italian por si zvicran?

Unë te kam treguar se askush s'mundet te ma ndalojë mua fenë, derisa kam një cop fuqi edhe fizike edhe shpirtërore. Ndoshta mundet dikush me metoda te dhunshme qe te detyroj per nje moment ta mohosh te vertetën me gojë, por atë nuk mund ta bësh me zemër.

Kurr nuk kam thënë qe feja e ka bëre kombin apo kombi fenë. Këto janë fiksime te juajat, prandaj kap e lexoni atë qe duhet lexuar dhe atë qe shkruhet e mendohet, e mos fantazoni. Feja nuk e ka për detyre te krijoj kombe dhe as kombi te krijojë fe. Pra ju nuk e dini as funksionin e fesë dhe te kombit, prandaj edhe i ngatërroni, i vini në kundërthënjë, i perzieni gjëra pa kurrfar nevoje.
xhavo_
Anëtar aktiv
Anëtar aktiv
xhavo_

Male

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 35 EmptySun Aug 03, 2008 3:05 am

E_Bukura shkruajti:

Xhavo, Muhamet, beni nje xhiro neper qytetet e Kosoves, si dhe neper fshatrat e Kosoves, dhe beni kete pyetje " feja apo kombi"? Nese arrin % me shume se 2 te mendoj sikur ju, ateher une do e pranoj se jam nje e krisur, nje e pa vlere, nje person e cila vetem flet kuturu. Ne te kunderten, nuk theme se jeni ju te ketill, perveq se siq e kam thene qe nga dita e pare, jeni persona te cilet nuk duan te shohin dhe kuptojne jashte "perdes" tuaj!

Unë nuk dal nëpër qytete te Kosovës për të bërë pyetje palidhje, te pakuptimta dhe te padrejta, përderisa unë e di shumë mirë se populli shqiptar ka aq kulturë te duhur, për ta kuptur se feja, për ata qe besojnë, e ka vendin e vet e kombi, per ata qe ndihen te tillë, e ka vendin e vet.
rolling
Anëtar i Suksesshëm
Anëtar i Suksesshëm
rolling

Male
Numri i postimeve : 2086
Vendi : Shqiptari
Profesioni/Hobi : Revolucionar
Registration date : 17/05/2008

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 35 EmptySun Aug 03, 2008 3:28 am

xhavo

shiko mire ne postimet e tua ne kete teme, nje nga postimet e tua te para qe e kam lexuar eshte ky qe feja eka karijuar kombin
xhavo_
Anëtar aktiv
Anëtar aktiv
xhavo_

Male

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 35 EmptySun Aug 03, 2008 3:36 am

Sille ti ta shohim a është e vertetë apo jo!
xhavo_
Anëtar aktiv
Anëtar aktiv
xhavo_

Male

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 35 EmptySun Aug 03, 2008 3:50 am

Rolling, kushti i parë i te kuptuarit është vëmendja dhe dëgjueshmëria. Ti s'mund te kuptosh nëse nuk ke vëmendje, e s'mund te keshë vëmendje nëse nuk je i dëgjueshëm, e s'mund te jesh i dëgjueshëm nëse zemra jote është e dalldisur.
rolling
Anëtar i Suksesshëm
Anëtar i Suksesshëm
rolling

Male

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 35 EmptySun Aug 03, 2008 3:58 am

xhavo_ shkruajti:
Feja apo kombi? Është njejtë sikur te pyesesh se a je njeri apo shqiptar!

kjo nuk eshte ajo qe kerkova por edhe kjo deshmon, apo jo?

pa qene nejri nuk mund te jesh shqiptar se kombi perbehet nga njerezit
edhe sipas teje pa qene fetar nuk mund te jesh shqiptar..

po trgom shkurt dhe troq, nese shqiptaret dhe muslimanet e botes do te kshin nj acarim anen e kujt do te mbaje.?
xhavo_
Anëtar aktiv
Anëtar aktiv
xhavo_

Male

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 35 EmptySun Aug 03, 2008 4:03 am

Kjo nuk dëshmon asgjë. Unë e kam shpjeguar kete pyetje timen, por ti ske "dëgjuar me vëmendje", pradaj edhe fantazon. Edhe mos bë pyetje palidhje, inekzistente! Se ne pyetjen tënde ka gabim logjik, se edhe unë jam edhe shqiptar edhe musliman i botës! Atëhere si mund ta luftoj vetveten?

Për besë na krymbet me pyetje pa kurrfar logjike! Deri kur kështu?
Sofra
Admin
Admin
Sofra

Male
Numri i postimeve : 7564
Registration date : 13/08/2007

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 35 EmptySun Aug 03, 2008 4:20 am

Rolling tha;

po trgom shkurt dhe troq, nese shqiptaret dhe muslimanet e botes do te kshin nj acarim anen e kujt do te mbaje.?

Unë po të kisha mundësi rolling do ta bëja një koalicion me Turqinë për t'u takuar në Athinë. Ta bënim kufirin shqiptaro-turk por me Athinën brenda trojeve tona, se përndryshe do kriste lufta për Athinë ... Arrow
rolling
Anëtar i Suksesshëm
Anëtar i Suksesshëm
rolling

Male

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 35 EmptySun Aug 03, 2008 4:47 am

mua me mire do te me dukej te banim takimin ne stamboll apo ankara ahhahah
MUHAMETII
Anëtar i Besueshëm
Anëtar i Besueshëm
MUHAMETII

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 35 EmptySun Aug 03, 2008 10:17 am

Keni te drejte e bukura sa i perket renditjes, ne faqen paraprake e kam bere renditjen sic duhet, por ketu u nguta pak.

Tash po e marr edhe nje shembull tjeter, ne lidhje me temen.

Eshte njesoj sikurse ti thuhet nej personi:

A JENI NJERI APO MASHKULL!?

Une mendoj se njeriu perveqse e posedon cilsin e pare qe eshte njeri, ai i perket edhe nje gjinie, pra keni verejtur se kur nje personi i ndodhe dic, njerezit pyetin per nacionalitetin, religjionin, gjinine, moshen.

Pra nuk mjafton te thuhet (ta zeme) eshte gjetur i mbytur ne kete apo ate vend, jo jo, duhet te behet identifikimi i tij.
...
haxhiu
Anëtar i Besueshëm
Anëtar i Besueshëm

Numri i postimeve : 1150
Profesioni/Hobi : bashkimi me dajak
Registration date : 29/06/2008

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 35 EmptySun Aug 03, 2008 12:08 pm

Feja apo Kombi.? - Faqe 35 Flag_de Fakti thotë:

3 Gusht 2008 @ 9:44 am
Qemailit ja masakruan emrin e mua ma shkatrruan jeten qeverit shqiptare ja fakete te gjalla.
http://fr.youtube.com/watch?v=7ihoBm8Ngos
http://fr.youtube.com/user/ramzi003
http://fr.truveo.com/Haxhi-Kuçi-ne-bised-me-Shefki-Stubllen-per/id/3683292047
Sponsored content

MesazhTitulli: Re: Feja apo Kombi.?   Feja apo Kombi.? - Faqe 35 Empty

Feja apo Kombi.?
Mbrapsht në krye 
Faqja 35 e 40Shko tek faqja : Previous  1 ... 19 ... 34, 35, 36 ... 40  Next
 Similar topics