|
| Feja apo Kombi.? | |
|
+86anila Ada_Kondi Gentleman Blerti_Gashi Eva0506 Ago Muji beti Kushtrimi86 comeback Pirro i Epirit valdrini Ariani Martina MARY haxhiu malesorja e Kosoves Parapsikologu Epik Tetovari silit Mister feneri Jeetaa lilu fina stabili metiii Tesa **Embelsira** MUHAMETII mardiola Gjuetari beauty rrebelja Edonis luan mreti **Lumi_ murturi shqip0nja Kasper Mergimtari zeriatdheut Xili GocPejone rroni rolling idol a_pihet_duhani_ketu fi2a1 Leka i Madh bukla nardlushnja Lejla Kristal loredana Clarence Orfe@ interesant arbana Nezir Myrta xhavo_ Zogisti_Legalist Ballistet Albea tom sojer Urata vjollca petritkola Ani Çamshqiptar schumi Euridika Anna Hana meli Guximi leopardi besa-bese fatlum dibranja shaban cakolli STUPCAT E_Bukura Beton Sofra Kosovarja 90 posters | |
Autori | Mesazh |
---|
rroni Anëtar i Besueshëm
Numri i postimeve : 1721 Registration date : 09/05/2008
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Wed Jun 04, 2008 11:44 pm | |
| po pajtohem me melin se feja ta ushqen shpirtin me dasht atdheun. | |
| | | Euridika Anëtar i Besueshëm
Numri i postimeve : 1408 Vendi : Kosovë Registration date : 11/11/2007
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Thu Jun 05, 2008 1:20 am | |
| Feja është e dobishme dhe mbetet e tillë përderisa nuk shndërrohet ne ideologji,sepse atëherë përveç që humb kuptimin e fesë si fe ,humb edhe vetë kuptimin e të besuarit por mund të bëhet edhe e dëmshme . Thënjen e famshme të Pashko Vases "Feja e shqiptarit është Shqiptaria " shumë njerëz e shohin sipërfaqësisht por duhet ndalë dhe analizu pak më thellë dhe duhet pasë parasyshë kohen në të cilen e ka thënë ,periudhen qe shumë qarqe antishqiptare mundoheshin që pikërisht fenë të përdornin apo t'a shndërronin ne ideologji me çka do të mund të përçanin kombin shqiptar... Fatmirësisht shumica e popullit shqiptar e njeh mirë filozofinë e kësaj thënje . | |
| | | tom sojer V.I.P
Numri i postimeve : 945 Vendi : Albania Profesioni/Hobi : Teacher of English/Book writer Registration date : 20/09/2007
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Thu Jun 05, 2008 10:49 am | |
| Feja ndryshohet/konvertohet, kurse kombi jo. | |
| | | xhavo_ Anëtar aktiv
Numri i postimeve : 782 Registration date : 20/03/2008
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Thu Jun 05, 2008 11:39 am | |
| - tom sojer shkruajti:
- Feja ndryshohet/konvertohet, kurse kombi jo.
Normal qe feja është qështje qe mund të ndërrohet, varësisht nga bindja e pikëpamja për botën, shoqërinë, shpirtin etj, por ndryshohet edhe kombi, si nuk ndryshohet? Shqiptarët po qëndrojnë "gjarpër" para konsulatave te huaja për t'u bërë grek, italian e ku ta di une se çfarë. E këta shqiptarë nesër apo pasnesër do të bëhen me grek se grekët. Prandaj, përkundër faktit se përkatësia kombtare është fat, qe s'te ka pyet askush se çfarë do te jesh, shqiptarë apo grek, mirpo qështja është se çfarë ideali dhe platforme do te ndjekësh. Ka shumë shqiptarë që janë serbizuar familjarisht (Bogdanoviqet, Qosoviqet etj.) dhe qe janë me serb se serbët. E njejta ka ndodhur edhe në Greqi. E këta "shqiptarë" te konvertuar në serb e grekë edhe sot e kësaj dite vazhdojnë të luftojnë qështjen shqiptare. | |
| | | tom sojer V.I.P
Numri i postimeve : 945 Vendi : Albania Profesioni/Hobi : Teacher of English/Book writer Registration date : 20/09/2007
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Thu Jun 05, 2008 2:48 pm | |
| Dmth se nuk e kane harruar kombin dhe as e kane nderuar. Xhavo ne po flasim per shqiptare dhe jo per bukeshkelesa, por mbase per lufte mbijetese.
Kurse feja? | |
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Thu Jun 05, 2008 11:53 pm | |
| Këtu po flitet si është, jo si e sheh ti. Ata shqiptar janë konvertuar ne grek e serb, e ne mund t'i quajm bukeshkelesa apo si te duam, por si ish-shqiptar tani mbesin serb e grek.
e çka feja? | |
| | | tom sojer V.I.P
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Fri Jun 06, 2008 8:05 am | |
| Xhavo, a je musliman i mire ti? A beson ne fe? Feja jote a te shtyn te jesh me i mire? A e praktikon fene? | |
| | | idol Anëtar
Numri i postimeve : 349 Age : 86 Registration date : 16/05/2008
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Fri Jun 06, 2008 9:43 am | |
| | |
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Fri Jun 06, 2008 10:38 am | |
| - xhavo_ shkruajti:
- Këtu po flitet si është, jo si e sheh ti. Ata shqiptar janë konvertuar ne grek e serb, e ne mund t'i quajm bukeshkelesa apo si te duam, por si ish-shqiptar tani mbesin serb e grek.
e çka feja? I nderuar xhavo_ , ata njerez qe pretendojnë të kenë ndërruar kombin, sigurisht jo ,por 100% jamë e bindur që derisa të vdesin do të mbesin peng i këtij "ndërrimi " dhe ata kuuuuurrrreeeee nuk do te jenë dhe nuk do të ndjehen as grekë e as serb e as ndonjë kombësi tjetër por çka është më e keqja ata nuk do të jenë më as shqiptarë......shih sa dhimbshëm ...ata që mohojnë kombin e vetë ,kanë mohuar edhe vetë Zotin .. | |
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Sat Jun 07, 2008 2:17 am | |
| Tom unë nuk i besoj fesë, por i besoj Islamit. Euridika këto janë përshtypje personale, ndërsa une desha qe te jem parimor, d.m.th. qe te tregoj se edhe kombi mund te nderrohet, edhe identifikimi me te, edhe përceptimi ndaj tij. | |
| | | zeriatdheut Hero anëtar
Numri i postimeve : 4058 Registration date : 28/12/2007
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Sat Jun 07, 2008 2:31 am | |
| Feja e shqiptarit eshte shqiptarija kurse feja si islami si krishterimi apo ortodoksizmi janë të huaja per ne se jane te ardhura jane univerzale perderisa Kombi eshte dhe qendron ne rrenjet e tokes sone. Feja eshte bestytni dhe mund te jete zero ne krahasim me kombin madje historikisht ja kemi pa sherrin dhe sa i perket shqiptarve vetem sherrin ua kane pare fese asgje dobi skemi pas nga feja. Prandaj mos u merrni me kisha e gjamija se feja e shqiptarit eshte shqiptaria. | |
| | | idol Anëtar
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Sat Jun 07, 2008 9:03 am | |
| te lumte zeriatdheut SHQIPTAR | |
| | | interesant Anëtar aktiv
Numri i postimeve : 606 Age : 39 Vendi : Tokë Registration date : 11/04/2008
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Sat Jun 07, 2008 10:28 am | |
| Kam bere edhe me heret kete pyetje po nuk kam marr pergjegje, kur thuani se feja e shqiptarit eshte shqiptaria : Na tregoni se ne cfar te shtyen te besosh kjo SHQIPTARIA, apo vetem keni marr kete fjale qe vetem te them dicka. Si feja qe mund te ndrohet ashtu edhe identiteti i nje njeriu ( kombi ) mund te ndrohet, e sidmos tek ne shqiptaret. Shiqoni me se largu ne luften tone ne kosove 1999 se kush ka qene shqiptar e kush ka qene shqiptar/serb. Nje person qe tradheton vendin e tij, dhe ndihmo dike tjeter kunder vendit te tij, ai person vetem se eshte konvertuar. Zeriatdheut Kur njeriu nuk ja ka pare sherrin fes perkatese. Gjithmone njeriu ia ka pare sherrin vehtes, dhe sherret me te medha vin nga njeriu e jo nga feja, pa marr parasysh se cila eshte ajo fe, dhe mesohuni qe ta ndani individin nga ajo se ne cfar eshte realiteti. Asnje fe , pa marr parasysh se cila eshte ajo , nuk bene dhe nuk duhet te mbeshtetet ne individe te caktuar, sepse asnje njeri nuk perfaqeson nje fe perkatese, por Feja perfaqesohet nga Libra te shenjte, nga baza dhe argumenti. Problemet mes feve nuk kan qene rezultat i asaj se cfar therret ajo fe, por kane qene rezultat i prisave injorant qe interesat dhe epshet e tyre i kan mbeshtetur kinse ne fen perkatese, duke u futur nen hijen e saj si nje hipokrit, gje qe ka rezultuar ne gabime dhe largim, apo nenqmim i asaj se cfar eshte bere. Gjithmone , ne cdo gje dhe ne cdo aspekt shiqo anen pozitive dhe anen negative te saj, e pastaj eja me nje rezultat perfundimtar. | |
| | | idol Anëtar
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Sat Jun 07, 2008 1:00 pm | |
| | |
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Sat Jun 07, 2008 2:32 pm | |
| - xhavo_ shkruajti:
- Tom unë nuk i besoj fesë, por i besoj Islamit.
Euridika këto janë përshtypje personale, ndërsa une desha qe te jem parimor, d.m.th. qe te tregoj se edhe kombi mund te nderrohet, edhe identifikimi me te, edhe përceptimi ndaj tij. Jo more i nderuar Xhavo_ , nuk janë këto thjeshtë përshtypje personale!!?? Nuk e kam kriju këtë bindje vetëm pse ashtu "m'u ka tekë" por kam arsye të fortë pse e them këtë ... Unë më lartë thashë që njeriu qe "pretendon" të ndërroj kombin pa marr parasyshë se flet ne gjuhë të huaj , pa marrë parasyshë pse jeton në vend të huaj ,prap se prap ai mbetet i kombit të cilin ka lindë.. Kjo edhe per fetarët biles duhet të jetë më e kuptushme dhe më e kapshme ,për këtë arsye po më habitë pak ky reagimi dhe optinioni Juaj i nderuar... Nëse e shikojmë nga këndi i një besimtari atëherë kjo do të duhej të ishte shumë lehtë e kuptueshme .Perëndia të fali shqiptar dhe i tillë do të vdesësh apo do te vdes edhe unë... Mund të ikësh , mund t'a urreshë kombin tënd , mund edhe të luftosh kundr kombit tënd por ,e kupton ?? Prap je pjesë e atij kombi ..Mund të jesh shqiptar i mirë por mund të jesh edhe shqiptar i keq ,por shqiptar mbetesh derisa të vdesësh ... Por edhe shkencëtarisht nuk mund te ndryshoh kombin ....përveq në dokumenta.... Po e tregojë shkurt nje histori të një shqiptari të cilen e kam lexu ne librin e Sabit Uka për të shpërngulurit nga sanxhaku të cilen histori autori i këtij libri thotë se e ka marrë nga vetë personi në fjalë: -Një familje shqiptare e asaj ane (të cilët i përmend edhe me emer te familjes ) derisa po largoheshin prej sulmeve te çetnikëve , në ikje e siper dhe të trembur nga bishat siç dijnë të jenë serbët, u mbetet djali i vogel 6 muajsh , në shtëpinë e braktisur ...........Për te mos u zgjatur shumë .. atë fëmijë e merr nje çift serbësh ,fqinjë të familjes ,të cilët nuk kan pasë fëmijë , dhe e rrisin ,e edukojne , e shkollojnë në shërbim ushtarak ku dhe merr grada (smë kujtohet cilen ),....pas një kohe , e "ëma" e tij sëmuret dhe e gjendur në shtratin e vdekjes , i tregon të vërteten djalit....... për një kohë të gjatë ,ai humbet si njeri , nuk mund të pajtohet se ai i takon po atij populli për të cilin ishte ushqyer me urrejtje propagandistike nga "kombastit" e tij ..mirëpo edhe kjo merr fund ..Ai fillon të kërkoj per famijen dhe vendëndodhjen e tyre e duke qenë pjesë e ushtrisë , nuk e ka të vështirë të gjejë dokumentacionet për shpërnguljet e shqiptarve .. Për fund , i gjenë , i takon dhe pas kësaj ai e merr edhe familjen dhe së bashku me ta vazhdon jetën ne Tiranë.... Xhavo_ , ndoshta edhe ti do të më thuash se po merrem me "legjenda" por këto janë gjëra qe janë shumë mirë të argumentuara nga i madhi DR.Sabit Uka ... Për më tepër , nuk kam kundër besimit dhe jo vetëm kaq , edhe unë besoj e ciles fe i takoj kjo s'ka aspak rëndësi ,por ajo që është me rëndesi është se Kombi nuk mundë të ndërrohet nga një njeri prej se të lind e derisa të vdes....
PS.Mund të kesh shtetësi tjeter por kombësia është e pandryshueshme e kjo është ligj i natyres dhe ligj i Zotit.Kjo nuk ndryshohet por pas shumë ,aman shumë, martesave të përziera pas shumë brezave mundë të humbet lidhja e gjakut por vetëm pas shumë brezave , ndërsa një njeri si qenje unike në këtë botë mbetet i tillë deri në vdekje pa marr parasyshë dëshirës që mund të ketë njeriu për të ndryshuar ... nderime
| |
| | | Mergimtari Anëtar aktiv
Numri i postimeve : 755 Age : 111 Vendi : Jashtë forumit Registration date : 31/05/2008
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Sat Jun 07, 2008 3:08 pm | |
| Te lumte Euridika , shume mire e ke sqaruar. Rast i njejte eshte edhe Skenderbeu , dhe shume shqiptare te tjere qe jane marre nga perandoria otomane , qe jane konvertuar ne mysliman dhe i kane sherbyer perandoris otomane... Por ne fund shumica prej tyre jane rrebelu dhe jane bashku me trimat shqiptare.
Edhe diçka kombi eshte me i vjeter se feja , dhe ne si popull gati asgje s'kena perfitu nga feja. Perveq tradhtive te shumeta qe i jane bere ketij popolli nga fetare te ndryshem...
Kombi eshte primar dhe do te jete pergjithmone tek populli SHQIPTAR. | |
| | | rroni Anëtar i Besueshëm
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Sat Jun 07, 2008 3:29 pm | |
| O njerz te dyjat bashk shkojn nuk ben ansjera pa tjetren .
ku po shum e dojm kombin e kurr smundem ta bejm te terin ne nje . | |
| | | Kosovarja Admin
Numri i postimeve : 4833 Age : 38 Vendi : Jashtokësore! Registration date : 14/08/2007
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Sat Jun 07, 2008 3:31 pm | |
| - rroni shkruajti:
ku po shum e dojm kombin e kurr smundem ta bejm te terin ne nje . Me pelqeu shume kjo thenie,a thua a mund te me sqaroj dikush pse ende nuk ndodhi kjo?? | |
| | | rroni Anëtar i Besueshëm
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Sat Jun 07, 2008 3:33 pm | |
| a din pse , se shum kemi qef me filozofu nga karriga e m epunu pak se me pas dasht aq shum sa po shprehen do ketu te betohem se moti do ta kishim Shqiprin e ter ne nje komb. | |
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Sat Jun 07, 2008 3:44 pm | |
| - rroni shkruajti:
- a din pse , se shum kemi qef me filozofu nga karriga e m epunu pak
se me pas dasht aq shum sa po shprehen do ketu te betohem se moti do ta kishim Shqiprin e ter ne nje komb. Nuk është problemi tek ata që flasin për të mirën e kombit ,as tek ata që veprojnë në të mirë të kombit por problemi është tek ata që nuk e bëjnë as njëren e as tjetren ..
Nëse doni të kuptoni pse nuk jemi ende të bashkuar , lexoni , mësoni dhe kuptoni pse jemi të ndarë e atëherë do t'a gjeni këtë përgjigje . Nderimet e mija
| |
| | | Sofra Admin
Numri i postimeve : 7564 Registration date : 13/08/2007
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Sat Jun 07, 2008 4:36 pm | |
| Ata që thonë dhe pyesin pse jemi të coptuar, e gjejnë përgjegjen tek ata që pyesin si nuk mundem t'i zhdukim shqiptarët nga faqja e dheut. Të lexojnë edhe literaturën e qrmiqëve. | |
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Sat Jun 07, 2008 9:57 pm | |
| Kombi ka kuptim vetëm në shoqëri dhe ne raport me grupet tjera shoqërore, feja është qështje individuale dhe në raport me Zotin.
Euridika, e kam lexuar atë histori edhe me parë. Vertetë e dhimbshme. Unë e pershkrova një gjë që ekziston, nuk dhash kurrfar vlerësimesh. Ti ke ngatërruar kombin me etninë, me përkatësinë etnologjike. Etnija, gjaku, prejardhja janë elemente te kombit, por nuk janë e njejta gjë. Kombi nuk është asgjë tjetër përveç një zhvillim shoqëror, ku shoqëria arrin atë stad te zhvillimit social sa te "mblidhet" në komb. Kombi as nuk hahet, as nuk preket, por Kombi është vetëdije. Prandaj per mua nuk është shqiptar ai që nuk e ndjen veten te tillë, pamarrë parasysh prejardhjen e tij, gjakun e ku ta di une se çka tjetër. Kjo vlenë në te gjitha aspektet, edhe atë social, historik apo kombtar. Po qe se i shkojmë deri në fund historisë, i gjithë njerëzimi ka te njejten prejardhje. Historikisht grupet e ndryshme shoqërore, etnika apo racore janë perzier. Pra edhe historikisht zhvillimi i një grupi etnik nuk ka qenë i pavarur nga te tjerët, d.m.th. "i pastert". Mirpo ajo që e karakterizon zhvillimin kombtar është vetëdija ndaj tij dhe për të, ndërtimi i idealit dhe ndjekja e tij.
Edituar për herë të fundit nga xhavo_ në Sat Jun 07, 2008 10:50 pm, edituar 1 herë gjithsej | |
| | | zeriatdheut Hero anëtar
Numri i postimeve : 4058 Registration date : 28/12/2007
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Sat Jun 07, 2008 10:18 pm | |
| Po roni po nese ne i perbuzim keta qe dine dhe ju ka hije karigeja ate her sa do qe te luftosh ti me pushke kot e ke vellau por duhet respektuar edhe keta qe ju ka hije karigeja si te ka hije ty pushka apo mua e kuj do qofte po te them qe qe u ka hije karigeja ama dhe sa per fene mua vallahi nuk ma nine se kur jam ende i robnum nuk du me dite per fe por e dij qe feja e shqiptarit eshte shqiptarija se agjen e kam pas hoxhe e mozo ma keq renagji sa dush po kallxonte per arabine e kur i thoja axhe bre shqiprija thojke jo bre ato se i diqke se XHAXHI ENVER E KISHTE THENE IK SHKO NE ARABI KALLXO PALLAVRA e domethane se jane renat e priftaave e hoxhallareve tung | |
| | | Vizitor Vizitor
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Sun Jun 08, 2008 1:40 am | |
| - interesant shkruajti:
- Kam bere edhe me heret kete pyetje po nuk kam marr pergjegje, kur thuani se feja e shqiptarit eshte shqiptaria : Na tregoni se ne cfar te shtyen te besosh kjo SHQIPTARIA, apo vetem keni marr kete fjale qe vetem te them dicka.
Interesant, ne kete teme shume pyetje qe u jane drejtuar ty dhe te tjereve ketu, i ka marrur era..., pa asnje pergjigje nga ju.Ndersa ne pyetjet e juaja drejtuar neve, ne veqanti ne mua, i keni marrur te gjitha pergjigjet e mundshme dhe vetem kjo ka mbetur, te cilen do ta merrni ne menyre me te mire. Por, qka tani? Per ku do mbaheni se? Jeni bere shume interesant ne kete teme, jo vetem ti por edhe xhavo dhe te disa te tjere...Kthehuni ne retrospektive dhe shikoni se si ka rrjedhur biseda deri me sot. Do e kuptoni veten me mire. |
| | | Sofra Admin
Numri i postimeve : 7564 Registration date : 13/08/2007
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Sun Jun 08, 2008 3:46 pm | |
| VASO PASHA | | | | O moj Shqypni
O moj Shqypni, e mjera Shqypni, Kush të ka qitë me krye n'hi? Ti ke pas qenë një zojë e randë, Burrat e dheut të thirrshin nanë.
Ke pasë shumë t'mira e begati, Me varza t'bukura e me djelm t'ri, Gja e vend shumë, ara e bashtina, Me armë të bardha, me pushkë ltina, Me burra trima, me gra të dlira; Ti ndër gjith shoqet ke qenë ma e mira!
Kur kriste pushka si me shkrep moti, Zogu i shqyptarit gjithmonë i zoti Ke qenë për luftë e n'luftë ka dekun E dhunë mbrapa kurr s'i mbetun. Kur ka lidhe besen burri i Shqypnisë, I ka shti dridhen gjithë Rumelisë; Ndër lufta t'rrebta gjithëkund ka ra, Me faqe t'bardhë gjithmonë asht nda!
Por sot, Shqypni, pa m'thuej si je? Po sikur lisi i rrxuem përdhe, Shkon bota sipri, me kambë, të shklet E nji fjalë t'ambël askush s'ta flet. Si mal me borë, si fushë me lule Ke pas qenë veshun, sot je me crule, E s'të ka mbetun as em'n as besë; Vet e ke prishun për faqe t'zezë!
Shqyptar', me vllazen jeni tuj u vra, Ndër nji qind çeta jeni shpërnda; Ca thonë kam fe ca thonë kam din; Njeni: jam turk, tjetri: latin Do thonë: Jam grek, shkje - disa tjerë, Por jemi vllazen t'gjith more t'mjerë! Priftnit e hoxhët ju kanë hutue, Për me ju damun me ju vorfnue!
Vjen njeri i huej e ju rri n'votër, Me ju turpnue me grue e motër, E për sa pare qi do t'fitoni, Besën e t'parëve t'gjith e harroni, Baheni robt e njerit t'huej, Qi nuk ka gjuhen dhe gjakun tuej!
Qani ju shpata e ju dyfeqe, Shqiptari u zu si zog ndër leqe! Qani ju trima bashkë me ne, Se ra Shqypnia me faqe n'dhe! E s'i ka mbetun as bukë as mish, As zjarm në votër, as dritë, as pishë; As gjak në faqe, as nder ndër shokë, Por asht rrëzue e bamun trokë!
Mblidhniu ju varza, mblidhniu ju gra, M'ata sy t'bukur q'dini me qa, Eni t'vajtojmë Shqypninë e mjerë, Qi mbet' e shkretë pa em'n, pa nder; Ka mbet e vejë si grue pa burrë, Ka mbet si nanë, qi s'pat djalë kurrë!
Kujt i ban zemra m'e e lan' me dekë Ket fare trimneshë, qi sot asht mekë? Ketë nanë të dashtun a do ta lamë, Qi njeri i huej ta shklasë me kam?
Nuk, nuk! Këtë marre askush s'e do Këtë faqe t'zezë gjithkush e dro! Para se t'hupet kështu Shqypnia, Me pushkë n'dorë le t'desë trimnia!
Çoniu, shqyptarë, prej gjumit çoniu, Të gjithë si vllazën n'nji besë shtërngoniu, E mos shikoni kisha e xhamia: Feja e shqyptarit asht Shqyptaria!
Qysh prej Tivarit deri n'Prevezë, Gjithkund l'shon dielli vapë dhe rreze, Asht tok' e jona, prind na e kanë lanë Kush mos na e preki, se desim t'tanë Të desim si burrat që vdiqnë motit Edhe mos marrohna përpara Zotit.
Vaso Pasha, 1878 | in QuickList FEJA E SHQIPETARIT ESHTE SHQIPTARIA! | |
| | | Sponsored content
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? | |
| |
| | | | Feja apo Kombi.? | |
|
Similar topics | |
|
| Drejtat e ktij Forumit: | Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi
| |
| |
| |