| Përmbledhje poezishë nga Poet të ndryshëm. | |
|
+18Luki blerim shaban cakolli voglushja murturi Eva0506 Kristaq F. Shabani meli zeriatdheut Guximi Orfe@ E_Bukura Kosovarja Urata Euridika Arta NetSerseri Sofra 22 posters |
|
Autori | Mesazh |
---|
shaban cakolli V.I.P
Numri i postimeve : 8740 Registration date : 23/08/2007
| Titulli: Re: Përmbledhje poezishë nga Poet të ndryshëm. Mon Oct 27, 2008 5:56 pm | |
| PYLLI
Ne perralle nje pyll i rralle
Ia prene deget mugulloi
Ia prene trupin prap buloi
Ia prene rrenjet prap rrenje vuri
Pyll i dendur me rrenje ne guri
Neper shekuj Shtize flamuri. | |
|
| |
shaban cakolli V.I.P
| Titulli: Re: Përmbledhje poezishë nga Poet të ndryshëm. Mon Oct 27, 2008 5:56 pm | |
| RADISHEVES (Vendlindjes se Shote Galices)
Radisheve u shtange apo u krenove ate nate kur e percolle Shoten per ne cete e duhej ta dregoje nuse.
Ate nate nuk u kupezua kenga e cikave kur ne vend te duvakut te nuserise ne koke i vure plisin e bardhe kur ne vend te dhuratave per dasmoret i dhurove pushken.
Radisheve, a te dogji flaka e luftes ty,qe e linde Shoten dhe ua dhurove maleve per liri apo te ngrohu zeri tingellues i Shotes ne netet e gjata te dimrit.
Radisheve, ku e ke varrin e bijes tende kreshnike vale u frikesove apo nuk pate vend nder varre?!
Radisheve, Cili jemi me krenar per kete Heroine ti qe e linde Shoten dhe ua dhurove maleve per liri apo une qe rritem me kengen e saj ne gji. | |
|
| |
shaban cakolli V.I.P
| Titulli: Re: Përmbledhje poezishë nga Poet të ndryshëm. Mon Oct 27, 2008 5:57 pm | |
| DRENICË
Desha te te takoj ne enderr e te takova ne legjende Ahmet Delia mprehte Sopaten se armiq kishte shume Azem Bejta me Daden Shote buzeqeshnin para shkolle ne Prekaz e flisnin me Tahir Mehen e me Shaban Polluzhen Fehmi Lladrovci bashke me Xheven thrnin vargje per ardhmerine Legjenda me automatik i rrezonte nje nga nje ushtaret e armikut e kendonte... | |
|
| |
shaban cakolli V.I.P
| Titulli: Re: Përmbledhje poezishë nga Poet të ndryshëm. Mon Oct 27, 2008 5:57 pm | |
| KORBAT
Korbat nuk kendojne kenge per Trimat e nese kendojne a vlejne kenget e tyre? | |
|
| |
shaban cakolli V.I.P
| Titulli: Re: Përmbledhje poezishë nga Poet të ndryshëm. Mon Oct 27, 2008 5:58 pm | |
| KU TA GJEJ BLERIMIN
Syte nuk mbyllen e kapaket i rendon gjumi endrrat kallen flake bregut te nje lumi
Shpresat mbeten peng ne fillim te nje pranvere lulet ne bulim mos i keput Ylbere
Ku ta gjej blerimin qe ma vodhi vjeshta si ta mund pikellimin vashe me keta rrjeshta. | |
|
| |
shaban cakolli V.I.P
| Titulli: Re: Përmbledhje poezishë nga Poet të ndryshëm. Mon Oct 27, 2008 5:59 pm | |
| KATER STINE PA TY
Koha perbirohet ngadale neper stine agimet pranvarore lindin dashuri Trendelina ime rritur ne kodrine endrrat sec mi vodhe dhe ike me to rendin tash kujtimet neper trotoare
sonte enderroj nje takim te ri ti do te vijsh e lehte si lule flutur pranvere ishull lumturie-zemer e gezuar ne ditet e bardha qe do te vijne pasketaj enderr mengjesi e gjakut te zgjuar
Prangat le te keputen ne nje dashuri agimet le te kallen ne shikimin tend trandu det i gjer per nje pabesi yll mengjesi ne zemer do lind perseri. | |
|
| |
shaban cakolli V.I.P
| Titulli: Re: Përmbledhje poezishë nga Poet të ndryshëm. Mon Oct 27, 2008 5:59 pm | |
| .
MERGIMTAREVE
Varg,varg,varg Larg,larg-larg u niset rrugës se harrimit atdheun e latë pas valle a do ta gjeni rrugën e kthimit pa ju atdheu është jetim. | |
|
| |
shaban cakolli V.I.P
| Titulli: Re: Përmbledhje poezishë nga Poet të ndryshëm. Mon Oct 27, 2008 6:00 pm | |
| SERVILI
I thane se je i mençur e ai beri urti tha: Jam me i mençuri ne bote e qeshi si fëmije.
I thane se je trim e ai beri trimëri vrau dy miza e plagosi një Mi.
I thane se je budalla e quajtën:Gomar për dëshirën tuaj tha: mund te ha dhe bar.
Ter jetën servil tere jetën kokulët i duruar si gomar i urte si një pule.
I thane cnuk i thane ter jetën e shanë gjersa ndërroi jete servili i shkrete. | |
|
| |
MUHAMETII Anëtar i Besueshëm
Numri i postimeve : 1106 Registration date : 07/05/2008
| Titulli: Re: Përmbledhje poezishë nga Poet të ndryshëm. Sat Nov 08, 2008 8:13 pm | |
| Zoti është një
Për çdo t'lumën ditë
Si me qenë n'pazar
dëgjohet ndër shqiptarë
Një fjalë me zarar:
Zoti kryetar,
Zoti kryeministër
Zoti ministër,
Zoti deputet,
Zoti drejtor,
Zoti filani,
Sa m'u çuditë
Dreqi, shejtani!
Sa pak shqiptarë,
Kaq shumë hyjni!
A ka gjuhëtarë,
E shkreta Kosovë!?
E mjera Shqipëri!?
Është një Zot,
Zoti është një.
Shkruan: Mexhid YVEJSI, Gjakovë | |
|
| |
| Titulli: Re: Përmbledhje poezishë nga Poet të ndryshëm. Sat Nov 08, 2008 8:21 pm | |
| FEJA ISLAME
Është dritë e Zotit
Rrugën na ndriçon,
Nga terri i kobshëm
Të gjithëve na shpëton.
Më e vleshmja dhuratë
Nga i madhi Perëndi,
Amanet i parë dhe i fundit
Për krijesën njeri.
Që nga hazreti Ademi
Njeri e pejgamber i parë,
Kjo e vërtetë nga All-llahu
Përherë është shpallë.
Sa herë që njeriu
Është tjetërsuar,
Pejgamberi i kohës
E ka udhëzuar.
E ka udhëzuar
Njeriun e shkretë,
N’udhëkryqe të jetës
Sa herë që ka mbetë.
Në formën e përsosur
Kjo Fe e Vërtetë,
Ju shpallë e plotësuar
Të Lavduarit-Muhammed.
Këtë e dëshmon Kur’ani
Fjala e Perëndisë,
Të vërtetën e plotësuar
Që ia shpalli njerëzisë.
Kush është besimtar
Le të jetë krenar,
Aq më tepër vlen
Kur t’jetë atdhetar…!
Mexhid YVEJSI, Gjakovë | |
|
| |
| Titulli: Re: Përmbledhje poezishë nga Poet të ndryshëm. Sat Nov 08, 2008 8:41 pm | |
| EKSKLUSIVE mENDITONI kETO pOEZI qE dO t'I sJELL! K Ë S H I L L Ë FERID UD-DIN ATTAR(1119-1290)Fshehtësitë e jetësPërpiquni t’i zbuloni, Para se nga kjo jetëNë tjetrën të kaloni.Ndërkohë sa jetoniJu po dështoni,Në njohjen e vetesNë zbulimin e s’Vërtetës.Atëherë, pra, mendoni,Si mund t’i kuptoniFshehtësitë e jetësPas ekzistencës, vdekjës? Përktheu nga anglishtja: Mexhid YVEJSI, Gjakovë | |
|
| |
| Titulli: Re: Përmbledhje poezishë nga Poet të ndryshëm. Sat Nov 08, 2008 8:44 pm | |
| TE KUPTUARIT IMAM HASAN EL-BASRI
(642-728)
Të kuptuarit është
Barka e diturisë,
Dituria është
Shenjë e veprimtarisë,
Veprimtaria është
Udhëzuese e mirësisë,
Egoja është
Shkak i kundërshtive,
Pasuria është
Sëmundje e kapadaive,
Kjo dynja është
Tregu për Ahiret
Mjerë ai që s’e kupton
As veten e vet…
Përktheu nga anglishtja:
Mexhid YVEJSI, Gjakovë | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
Numri i postimeve : 9104 Age : 114 Vendi : Ne zemer te njerit Profesioni/Hobi : Bum - Bum bum ! Registration date : 26/03/2008
| Titulli: Re: Përmbledhje poezishë nga Poet të ndryshëm. Wed Nov 12, 2008 12:43 pm | |
| Fragment dëshmorëve O ata t'lumtë, qi dhanë jetën, o ata t'lumtë, qi shkrinë vehten, qi për Mbret e vend të Parëve, qi për erz e nderë t'Shqiptarëve derdhën gjakun tue luftue, porsi t'Parët u pa'n punue! Lehtë u kjoftë mbi vorr ledina, but u kjofshin moti e stina, ak'lli, bora e serotina: e der' t' këndojë n'mal ndo' i Zanë, e der' t' ketë n' detë ujë e ranë, der' sa t'shndërisin diellë e hanë, ata kurr mos u harrojshin, n'kangë e n'valle por u këndojshin. E njaj gjak, qi kanë dikue, ban, o Zot, qi t'jesë tue velue për m'ia xe zemrën Shqiptarit, për kah vendi e gjuha e t'Parit! Mos ta harrojme vepren e tyre. Amen. Gjergj Fishta | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
Numri i postimeve : 9104 Age : 114 Vendi : Ne zemer te njerit Profesioni/Hobi : Bum - Bum bum ! Registration date : 26/03/2008
| Titulli: Re: Përmbledhje poezishë nga Poet të ndryshëm. Wed Nov 19, 2008 8:04 am | |
| Ervin Hatibi Afrohu
Dua t'i harroj sot fjalët le të flasin vetë vështrimet Le të flasë dora që dridhet këtu mbi kitarën time
Se kur herët bie nata një dritë ndizet brenda meje Njerëzit, fytyrat fiken asgjë tjetër s'ndjej veç teje
Nëpër javë rrjedh trishtimi cigaren prapë kam filluar nuk je ndryshe nga te tjerat vetëm unë kam ndyshuar
E tërheq imazhin tënd me vete nëpër gjumë jemi bashkë por në agim i vetëm mbetem unë
Të shoh me qartë kur ti je larg, afrohu te te dua Edhe nëse kjo është lojë nuk më pëlqen te luaj
Diçka mirë e kam ditur vajzat vdesin porsi lule Një petal që m'solli vjeshta nëpër flokë vjen e më ulet
E tërheq imazhin tënd me vete nëpër gjumë Jemi bashkë por në agim i vetëm mbetem unë
Dua ti harroj sot fjalët kuptoji ti vështrimet Nata dridhet mbi rrugica dhe ti mbi dorën time | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: Përmbledhje poezishë nga Poet të ndryshëm. Wed Nov 19, 2008 8:05 am | |
| Ervin Hatibi Merzia
Merzia varferon vec pjese te trupit Te cilat fshihen nen bust Merzia, piedestali qe me larton Kesaj rruge pa tradita, pa barrikada Te pjek merzia, merzia, merzia Sic piqet nje pikture anitike, plasaritet verniku Pluhuri mbi pikture i josh qepallat te ulen E tonet kuqerreme te burojne nga merzia Prej piktures e sajojne dhomen e vetevrasjes, ku perdet u ulen eshte dhoma e mire e miqve, me veles I je qepur nje karrigie te rende dhe nuk del kurre Nga titulli i librit, brenda te cilit sigurisht qe ti ekziston Nen emra te rreme e kujtese te njellojte Ne nje cep te bibliotekes do ta gjej te vjeter librin Merzia, merzia Merri gjymtyret e mija e hidhi ne ndonje loje Ku vec mund te humbet Vec te mos e prek me trupin As te falem me to nuk dua Ose i nderroj gjymtyret me floket e mij Ah, floket e mij dy here te prere, aq te gjate Mes tyre gjendesha mes nje kopshti trendafitesh ujitur pa gjak Ku stolat kendonin me ze te harruar shatervani... Aty midis flokesh i shpetoja njerezise Tek me sy te mbyllur ecja e s'me shihnin Kerkoj floket e mij qe qene te verdhe Po krejt ma thithnin te keqeni dhe me linin mua Vec merzira te mira Po tani qe pa floke kam mbetur, pa njerez kam mbetur Merzia Eshte dicka e hidhur qe nuk ben dot pa te me Si edhe pa e quajtur pikellim apo me fjale me te ndera eshte dicka qe vertet te kthen ne bust Barkun me qime e kofshet t'i fsheh e t'i ruan Ne uje te mbyturish Qe t'i kesh per pleqeri Tani qe zhduka edhe floket e shenjte nje figure e lojes me letra jam bere Duke buzeqeshur me nje lule gazi ne dore Me ca rroba te stolisura fort Bust, bust spathi, si fant Me dy koke e kater duart me thika e gjethe te gjumit Tanime merzia si nje gjarper pellumb Ne nje fole thurur prej flokesh te ngordhur Ngroh si veze dy kokat e mija Njera eshte per vrasje, tjetra per vetvrasje. | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: Përmbledhje poezishë nga Poet të ndryshëm. Wed Nov 19, 2008 8:06 am | |
| Elinda Marku Ngjyra e heshtjes
Me kot e kerkova fatbardhesine, ne ngjyren e bardhe te reve te zeza. Ne fleten e bardhe te zizuar me heshtjen Ne ngjyren e bardhe te kuajve "fatndjelles"
e bardha qenkeka shendruar ne korb, korb! | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: Përmbledhje poezishë nga Poet të ndryshëm. Wed Nov 19, 2008 8:07 am | |
| Elinda Marku Shekullit tim
I lava rete gri I bera te bardha si carcafet e se dieles. I thava rete gri, te lara.
Une e dashura e shiut qe para lindjes sime. Nuk desha me shi! Mesova si braktiset dashuria e hershme si ekzistenca ime. ...Te kam fyer qielli im! ...Te kam fyer ne maj! ...Te kam fyer se ... te kam dashur. | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: Përmbledhje poezishë nga Poet të ndryshëm. Wed Nov 19, 2008 8:08 am | |
| Elinda Marku Ku jane pushtuesit
Blejmë këpucë të grisura. Lotët tanë të mbaruar I huazojmë reve barkthara Qiellin rrobëshqyer e ulim rrëzë kokës Këto ditë të tmerrshme ndjellim fatkeqësi, Osetërmet që s'mund t'i shpëtosh. Qyteteve,rrugëve qarkojnë paqeruajtësit Të heshtur,indiferentë,të cuditur Për ardhjen e tyre. Këmbë të huaja ketu s'kanë shkelur Vecse ne veshim këpucët e të tjerëve E na rrijnë tamam. Armët e tyre heshtin, tonat qëllojnë vetveten, duke shpresuar tek mëkatet. | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: Përmbledhje poezishë nga Poet të ndryshëm. Wed Nov 19, 2008 8:09 am | |
| Elinda Marku Ku jane pushtuesit
Blejmë këpucë të grisura. Lotët tanë të mbaruar I huazojmë reve barkthara Qiellin rrobëshqyer e ulim rrëzë kokës Këto ditë të tmerrshme ndjellim fatkeqësi, Osetërmet që s'mund t'i shpëtosh. Qyteteve,rrugëve qarkojnë paqeruajtësit Të heshtur,indiferentë,të cuditur Për ardhjen e tyre. Këmbë të huaja ketu s'kanë shkelur Vecse ne veshim këpucët e të tjerëve E na rrijnë tamam. Armët e tyre heshtin, tonat qëllojnë vetveten, duke shpresuar tek mëkatet. | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: Përmbledhje poezishë nga Poet të ndryshëm. Wed Nov 19, 2008 8:10 am | |
| Elinda Marku Rebelimi i zjarrit
E njoh rebelimin e zjarrit, Tek shuhet Dhe atë të akullit, Kur shkrihet, Shembjen e qënies time e di, Ndërsa gërmadhat që po më zënë, I ndjej! S'di të bërtas, As të kërkoj ndihmë!
Turbullon gjithcka! | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: Përmbledhje poezishë nga Poet të ndryshëm. Wed Nov 19, 2008 8:10 am | |
| Elinda Marku Jetoj me dy varre ne balle
Ti je një javë dritë
Nën shiun e hirtë
Të kohës time
Ti je një copëz qiell
Blu i saktë
Përpara shpërthimit të
Stuhisë.
Nesër do të zbresim
Në qiellin e kujtimeve,
Ndaj e tanishmja e shqetësuar | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: Përmbledhje poezishë nga Poet të ndryshëm. Wed Nov 19, 2008 8:11 am | |
| Elinda Marku Mund
Në të ardhmen e vjetruar, mund të ndodhë të të pëlqejë se si do të më rrisë e qeshura jote e habitur.
Mund të ndodhë të të pëlqejë fakti që unë mund ta pëlqejë trupin e heshtjes tënde. Mund të ndodhë të të pëlqejë kurrizi im ikanjak!
Gjithçka ndodhtë... diçka me siguri mund të ndodhë të të pëlqejë! | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: Përmbledhje poezishë nga Poet të ndryshëm. Wed Nov 19, 2008 8:11 am | |
| Elinda Marku Kafshimi i errësirës
Rrethuar me vdekje edhe atehere, kur ime me 'tha: E...linda! A linda thua? Ende nuk e di! Une jetoj vdekjen! Une sfidoj vdekjen! Kam 1000 vdekje. ...Vdekja e pare qe emri qe kam E dyta vdekje, kjo qe prap. Vdekja e trete qe kjo serish. Vdekja... Vdekja e katert kur nena me braktisi Vdekja e peste qe edhe e gjashte kur u ndjeva e manget e sbrasur, e pambrojtur, e mohuar. Keshtu qe edhe e shtata e teta, e nenta gjithashtu. Vdekja e dhjete... qe vdekje e dhjete Kam zore ta them. Dasma e tim eti njeqindifish vdekje ...me rodhi ne deje aq sa... jetet paten frike prej meje! Vdekja e njeqindeshtate qe renia e mbrekullise se shtate te botes, dhe... Bota u mbush me shemtine e saj. Ne vdekjen e njemijeshtate vetmia ime mbeti e ngrate ...Floket tejet m'u rriten dhe thonjte, dhe qerpiket, dhe heshtja, dhe fjala... dhe vdekja... tejet u zgjat.
Nje zog cukit mbi varrin tim nje djale hapin ndalon Dhe... Me veshtron... qe lllaaaaaarrrggg! | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: Përmbledhje poezishë nga Poet të ndryshëm. Wed Nov 19, 2008 8:12 am | |
| Elinda Marku Gezim i helmuar
U mbytëm në rrethimin e krahëve lidhur me prangat e shpirtit... Shijuam helmin e gëzimit të ëmbël, dhe s'dimë si të ikim, dhe s'dimë ku të ikim. U ndamë... Po ndarja s'qenkërka liri! | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: Përmbledhje poezishë nga Poet të ndryshëm. Wed Nov 19, 2008 8:13 am | |
| Elinda Marku E megjithate une shkruaj poezi
Diku, midis ndjenjës dhe arsyes emri yt mbeti pezull!
Diku, midis ikjes dhe pritjes malli im mbeti pezull!
Diku, midis ndarjes dhe humbjes gëzimi u hidhërua, ëndrra mbeti ëndërr! | |
|
| |
Sponsored content
| Titulli: Re: Përmbledhje poezishë nga Poet të ndryshëm. | |
| |
|
| |
| Përmbledhje poezishë nga Poet të ndryshëm. | |
|