| Krijime nga Tom Sojer | |
|
+16Lejla gjakushi Euridika rrebelja **Embelsira** Ani Beton Urata renan Sofra Kosovarja Anna azzurra shaban cakolli Riki30 tom sojer 20 posters |
|
Autori | Mesazh |
---|
Sofra Admin
Numri i postimeve : 7564 Registration date : 13/08/2007
| Titulli: Re: Krijime nga Tom Sojer Mon Apr 21, 2008 2:22 pm | |
| Poezi shumë të mira Tom Sojer sidomos kjo e fundit... | |
|
| |
tom sojer V.I.P
Numri i postimeve : 945 Vendi : Albania Profesioni/Hobi : Teacher of English/Book writer Registration date : 20/09/2007
| Titulli: Re: Krijime nga Tom Sojer Mon Apr 21, 2008 3:10 pm | |
| Sofra, te falenderoj, miku im. | |
|
| |
tom sojer V.I.P
Numri i postimeve : 945 Vendi : Albania Profesioni/Hobi : Teacher of English/Book writer Registration date : 20/09/2007
| Titulli: Re: Krijime nga Tom Sojer Wed Apr 23, 2008 12:22 pm | |
| Desktop
Nuk më flet, thjesht më shikon Koka e bukur mënjanë peshuar Ujëvarë e flokut përmbi sup Magjepsës sytë e menduar Buzët mbyllur me psherëtimë Fshehur ankthin e praruar Vështrim’ i butë varur qerpikut Buzëqeshja e maskuar Nuk më flet, thjesht më shikon Bukuria jote më merr frymën Të kam shpirt, të kam ikonë Më jep jetë, më tret brymën. | |
|
| |
Beton Hero anëtar
Numri i postimeve : 5729 Vendi : Zvicër Profesioni/Hobi : no money no honey Registration date : 10/09/2007
| Titulli: Re: Krijime nga Tom Sojer Wed Apr 23, 2008 3:35 pm | |
| I nderuar Tom .!! Shume pergezime madhore si gjitheher poezit e tuaja suksese . | |
|
| |
tom sojer V.I.P
| Titulli: Re: Krijime nga Tom Sojer Wed Apr 23, 2008 5:42 pm | |
| Te falenderoj nga zemra, miku im Beton. | |
|
| |
Euridika Anëtar i Besueshëm
Numri i postimeve : 1408 Vendi : Kosovë Registration date : 11/11/2007
| Titulli: Re: Krijime nga Tom Sojer Wed Apr 23, 2008 6:32 pm | |
| Pergezime i nderuar Tom Sojer...si gjithnje qe kenaqemi tek lexojme poezite e juaja , edhe keto te fundit ,shume shume te mira .
| |
|
| |
**Embelsira** Hero anëtar
Numri i postimeve : 2909 Age : 35 Vendi : Kosove Registration date : 08/12/2007
| Titulli: Re: Krijime nga Tom Sojer Sat Apr 26, 2008 3:33 pm | |
| Pergezime Tom Sojer jeni verete per keto levdata. | |
|
| |
tom sojer V.I.P
| Titulli: Re: Krijime nga Tom Sojer Sat Apr 26, 2008 6:10 pm | |
| Euridika dhe Embelsira, ju falenderoj nga zemra. Ja edhe nje vjershe tjeter:
Letër të dashurës
Hmm, ti bën sikur habitesh Në bisedën e heshtur mes rreshtash Vetëdija në mbajtjen e qafës Dinjitet i brishtë me pulitje sysh Ndërsa zemra mban frymën A të çon kjo dashuri në altar? Stalagmitet e ndjenjës Ngjizur prej kristaleve të shikimit Në shpellën shekullore të shpirtit Ku mjegulla e qeshjes tënde M’i hipnotizon mendimet Pikojnë mjalt prej zërit tënd Prekmi eshtrat që mizërojnë Ndërsa mjekrën e admirimit Mbi pëllëmbën e mirënjohjes kam mbështetur A të çon kjo dashuri në altar? Por deri në palcë të ndjej, e dashur Qysh se pikoi zëri yt mjalt Mbase në altar nuk të çon, zemër Po altarin ne e ndërtojmë vet Strehëzën engjëllore të mrekullive Kjo ëndërr nate kaq realitet Hmm, ti habitesh Hmm, habitem edhe unë vet Dhe mezi presim mbrëmjen të bjerë Me drapërin mall të korrim ndjenjat Duke mbushur hambarët e shpirtërave tanë Me dashurinë e mbjellë sëbashku. | |
|
| |
gjakushi V.I.P
Numri i postimeve : 841 Registration date : 26/03/2008
| Titulli: Re: Krijime nga Tom Sojer Sun Apr 27, 2008 12:21 am | |
| tom sojer, i lexova , të përgëzoj për vargjet e një ndjenje prekëse, me një kulm domethënës dhe artistik! Është e vërtetë, se e dashura : "M’i hipnotizon mendimet Pikojnë mjalt prej zërit tënd" Të them të drejtën, ka persona që as edhe nëpërka, e kanë shpirtin, dhe ato, duke dashur të të falin diçka, vetëm helm të japin. Por, a jetohet me helm ? Suksese në krijime dhe mos të rëntë të provosh këto që ua thash! | |
|
| |
Lejla Anëtar i ri
Numri i postimeve : 91 Registration date : 27/12/2007
| Titulli: Re: Krijime nga Tom Sojer Sun Apr 27, 2008 12:50 am | |
| Poezite i ke shume te mira Tom Sojer, shpresoje se do lexojm edhe ne te ardhmen poezi t mira nga ju. | |
|
| |
Arta Anëtar aktiv
Numri i postimeve : 760 Registration date : 06/09/2007
| Titulli: Re: Krijime nga Tom Sojer Sat May 03, 2008 12:16 pm | |
| Poezi shumë të mira Tom Sojer ,suksese të mëtutjeshme. | |
|
| |
tom sojer V.I.P
| Titulli: Re: Krijime nga Tom Sojer Sun May 04, 2008 2:35 pm | |
| Qan nata
Dhimbja e humbjes shket me yjet e lotëve Në faqen e natës q'e mjerë tashmë është U ndezën dritat sipari i dramës ra Gladiolat këputur, shkelur me këmbë Dhimbja e fjalës peshën e mallit ka Qan nata se besën e fjalës ka humbur Qan nata se i vranë ëndërrat e ëndërrave Gladiolat e varfëra shkelur mbi tokë Dhe bashkë me to humbën ata Dhimbja e humbjes shket me yjet e lotëve Dhimbja e besës m'e rëndë se gjithshka Me ikjen e natës lulet të vdekura mbi tokë Dashurinë e engjëjve do të lenë ata Shërohu nga dhimbja gërryese e fjalës Buzëqeshja ime e mesnatës të lutem pa pra Meqënëse yjet lotë të shterur nuk kanë As dashuria nuk do të rresht mbi tokë Çdo gjë tjetër e manipulon djallëzisht fjala Të vërtetën e lotëve yje e di vetëm nata.
| |
|
| |
tom sojer V.I.P
| Titulli: Re: Krijime nga Tom Sojer Tue May 06, 2008 3:04 pm | |
| Pas Apokalips
Mizore është jeta Dhe dashuria e re shumë Për të ditur se ç’është ndërgjegja Shekspiri shkroi Pjesa më fisnike gjethlavdie Në kurorën e arsyetimit Dashuria është e re Me shpirtin këndon triumfin e saj Mizore është jeta Dhe më mizor, premtimi i saj Mallkim, mëkat, përçmim Mbushur harremin e ditës Thimjani që digjet deri në agim Bekimin i jep mizorisë Dashuria është e re shumë Të dijë si të mbahet me kthetra.
Dashuria e vërtetë, kthehet
Kthehet pranvera mbarsur pranverë Kthehet zogu i ngratë në fole Kthehet gjaku i kuq në zemër Edhe peshku i artë në gjole Kthehet bleta polen-ngarkuar Kthehet kënga në flautin e erës Kthehet shiu blerim-kërrusur Dashuria e vërtetë kthehet Kthehet i dobëti ndaj kujtimeve Kthehet zjarri në vatrën ndezur Kthehet zana mall-këputur Të gjej ëndërrën që ka humbur Kthehet kush është i vërtetë. | |
|
| |
tom sojer V.I.P
| Titulli: Re: Krijime nga Tom Sojer Sun May 11, 2008 8:01 am | |
| Dita dhe nata
Shkretëtirë ku ndjenjat Qajnë në jetimëri Kaktuset e dhimbjes Shpojnë etjen e zemrës Dunat e mendimeve Streha ime e re Mirazhi më ka mbetur Buzëqesh ky ankth vetmie Pyes veten a jam i vërtetë Dita dhe nata Nata më nuk flet. | |
|
| |
Guximi Miqte e Forumit
Numri i postimeve : 2427 Age : 31 Vendi : Në "Komedinë Njerëzore" Profesioni/Hobi : Student Registration date : 12/09/2007
| Titulli: Re: Krijime nga Tom Sojer Sun May 11, 2008 1:04 pm | |
| Poezi shume te mire, vec vazhdo Tom Sojeri, shum me pelqyen | |
|
| |
tom sojer V.I.P
| Titulli: Re: Krijime nga Tom Sojer Tue May 13, 2008 11:33 am | |
| Të thërras ty, Zeus
Të thërras ty Zeus, i dhelindur Dhemetrën, mëmën e Tokës Ty të thërras Promete Vargonjtë vërvit mbi malet e botës Të thërras ty, o Mars Perëndia ime e luftës Të adhuroj Afërditë Me lot në sy përgjërohem Leri një çast dashuritë Shiko prej shigjetës së Erosit Zemra ime, po lotohem Mblidhuni në konventë Rreth sofrës mbi Baba Tomorr Elementet që bëni dhe ç'bëni Ju lutem pak i ngatërroni Narcisi ju lutet, i mjeruar Pa Echon nuk ka jetë Pa Echon është i mbaruar Ju që zjarr universin e ndizni Ju që luftra shkaktoni Ju që tokën pjellore mbillni Ju që dini të dashuroni Jepini Narcisit Echon Nimfën e tij të ëndërrave Ç'të bëjë ai për ju, Thjesht kërkoni. | |
|
| |
tom sojer V.I.P
| Titulli: Re: Krijime nga Tom Sojer Tue May 20, 2008 9:53 am | |
| Nje pike loti ...
Nje pike loti eshte gezim Nje pike loti eshte dhimbje Nje pike loti eshte vuajtje Nje pike loti eshte mjerim Pikat e lotit rrekeze behen Rrekeze e jetes drejt detit fat I embel dhe i kripur loti si te jete Ka brenda dashurine hyjnore univers Nje pike loti ka fytyren e saj Perhapet mbi fytyren time E fresket mendafsh si nje puthje Nje pike loti ka zemren brenda Zemren e dashurise sublime. | |
|
| |
Euridika Anëtar i Besueshëm
Numri i postimeve : 1408 Vendi : Kosovë Registration date : 11/11/2007
| Titulli: Re: Krijime nga Tom Sojer Tue May 20, 2008 1:23 pm | |
| i nderuar , si gjithehere poezite e juaja i lexojme me knaqesi pergezime dhe vazhdim te mbarë | |
|
| |
tom sojer V.I.P
| Titulli: Re: Krijime nga Tom Sojer Tue May 20, 2008 2:21 pm | |
| Vetëm ti
Në s'ka hënë, nuk ka natë Në s'ka diell, ditë nuk ka Në s'ka shi, deti ësht' pa fat Në s'ka stinë, lulet bëhen baltë Në s'ka fllad, nuk ka as zogj Në s'ka zogj, këngë nuk ka Në s'ka ylber, nuk ka ngjyra Në s'ka blerim, as sy nuk ka Të gjitha në janë, t'i kam falur Të lutem të marrësh, engjëll i praruar Dhe shpirtin, jetën dhe zemrën që kam Por, po nuk je ti, bota vdes mjeruar. | |
|
| |
tom sojer V.I.P
| Titulli: Re: Krijime nga Tom Sojer Fri Jun 06, 2008 2:07 pm | |
| Nëna ime thirrmë mua
Nëna ime thirrmë mua Nuk e kam atë që dua Ëndërra ime vdiq në ag Pritmë vdekje pak në prag.
Nëna ime thirrmë mua Pa buzëqeshjen s’kam ç’e dua Hapur sytë jetën zhgjëndërr Ikur shpirti bashk’ me ëndërr.
Nëna ime thirrmë mua Të mbush zemrën në një krua Të shikoj çfarë ka mbetur Ëngjëlli im aty i tretur.
Nëna ime thirrmë mua Jeta ime n’çast u shua Sytë e mi i ka mall shiu Kripur lotësh shkon njeriu.
Nëna ime thirrmë mua Nuk e kam atë që dua. | |
|
| |
naqeta Anëtar
Numri i postimeve : 439 Age : 95 Vendi : pp Registration date : 26/03/2008
| Titulli: Re: Krijime nga Tom Sojer Fri Jun 06, 2008 2:36 pm | |
| - tom sojer shkruajti:
- Nëna ime thirrmë mua
Nëna ime thirrmë mua Jeta ime n’çast u shua Sytë e mi i ka mall shiu Kripur lotësh shkon njeriu.
Nëna ime thirrmë mua Nuk e kam atë që dua. Tomiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii me le pa pune sot shum te bukra! | |
|
| |
tom sojer V.I.P
| Titulli: Re: Krijime nga Tom Sojer Fri Jun 06, 2008 5:40 pm | |
| | |
|
| |
tom sojer V.I.P
| Titulli: Re: Krijime nga Tom Sojer Sun Oct 12, 2008 3:22 pm | |
| Kurora e lavdise
Kurora ime e lavdise qe vyshkur s'do te kete Blatimi i mundimeve qe jeta bujare ofron Kapitulli i fundit i nje ylli qe shuhet Uvertura e fundit qe nje shpirt kerkon.
Ti me e bukura oaz blerimsjelles Uji jetdhenes dhe ajeri i bekuar M'i embli ze qe efirin ka dridhur Ne zemren e vetmuar dhe syte e shuar.
Fjala e fundme shqiptuar nga buzet Dhurata e percjelljes nga kjo jete Do te te dua me embelsine e prekjes Aq sa te dua fjalen qe ti flete.
Ta dish pa pra do te te dua Ta dish pa pra do te te deshiroj Ne guven e vetmise se pritjes Gjithe jetet ky eremit do te te dashuroj. | |
|
| |
Sofra Admin
Numri i postimeve : 7564 Registration date : 13/08/2007
| Titulli: Re: Krijime nga Tom Sojer Fri Nov 14, 2008 1:45 pm | |
| - tom sojer shkruajti:
- Kurora e lavdise
Kurora ime e lavdise qe vyshkur s'do te kete Blatimi i mundimeve qe jeta bujare ofron Kapitulli i fundit i nje ylli qe shuhet Uvertura e fundit qe nje shpirt kerkon.
Ti me e bukura oaz blerimsjelles Uji jetdhenes dhe ajeri i bekuar M'i embli ze qe efirin ka dridhur Ne zemren e vetmuar dhe syte e shuar.
Fjala e fundme shqiptuar nga buzet Dhurata e percjelljes nga kjo jete Do te te dua me embelsine e prekjes Aq sa te dua fjalen qe ti flete.
Ta dish pa pra do te te dua Ta dish pa pra do te te deshiroj Ne guven e vetmise se pritjes Gjithe jetet ky eremit do te te dashuroj. Suksese i nderuari Tom Sojeri, poezija që ju e krijoni kanë vlera të mëdha. | |
|
| |
Eva0506 Hero anëtar
Numri i postimeve : 3323 Age : 42 Vendi : Shume larg...! Registration date : 28/01/2008
| Titulli: Re: Krijime nga Tom Sojer Fri Nov 14, 2008 1:46 pm | |
| Shume e bukur! Suksese Tom. | |
|
| |
Sponsored content
| Titulli: Re: Krijime nga Tom Sojer | |
| |
|
| |
| Krijime nga Tom Sojer | |
|