| Krijime nga Tom Sojer | |
|
+16Lejla gjakushi Euridika rrebelja **Embelsira** Ani Beton Urata renan Sofra Kosovarja Anna azzurra shaban cakolli Riki30 tom sojer 20 posters |
|
Autori | Mesazh |
---|
azzurra Anëtar i Besueshëm
Numri i postimeve : 1294 Vendi : Kosove e dashure Registration date : 28/08/2007
| Titulli: Re: Krijime nga Tom Sojer Sat Oct 13, 2007 9:49 am | |
| Kjo poezi shume e bukur Tom sojer si te gjitha ne pergjithesi. | |
|
| |
tom sojer V.I.P
Numri i postimeve : 945 Vendi : Albania Profesioni/Hobi : Teacher of English/Book writer Registration date : 20/09/2007
| Titulli: Re: Krijime nga Tom Sojer Sat Oct 13, 2007 10:06 am | |
| Te falemnderit o goce!
Dhe ne eshte syri yt ai mbi emrin tend, e paske ne ngjyren e syve te mi qe une e quaj "ngjyre marmallate". Hahahahahaha! | |
|
| |
azzurra Anëtar i Besueshëm
Numri i postimeve : 1294 Vendi : Kosove e dashure Registration date : 28/08/2007
| Titulli: Re: Krijime nga Tom Sojer Sat Oct 13, 2007 11:37 am | |
| Ahahaha Tom sojer ky eshte 100% 100 syri i imi....
E din si me thrret nje shok i yni them i yni se edhe ti e nje shume mire at O syri i madh hahahaha.
Pse Tom sojer don me ja kushtu nje poezi syrit tim hahaha(shaka po bej) | |
|
| |
tom sojer V.I.P
Numri i postimeve : 945 Vendi : Albania Profesioni/Hobi : Teacher of English/Book writer Registration date : 20/09/2007
| Titulli: Re: Krijime nga Tom Sojer Sun Oct 14, 2007 10:04 am | |
| Syri eshte dera ku shfaqet shpirti i njeriut. Per te gjithe shqiptaret kam shkruar vjershen e meposhtme:
Pavaresia
Shiu paqesor brohoriti ne bulevardin e qiellit Urte e bute u grumbullua lagesht mbi toke. Parrullat e gjetheve rane nga pemet Mbrapa perdeve dhembet zbardhin frikacaket.
Matane kufijeve grinden rete ne veri Ndezin cibuket me eshke me masat Kesule-grite te lartat male krenare I shtyjne tutje veriut me perbuzje stuhite.
Ne bulevardin e te kaltres shprese diell e shi Ndertuan me merak e dashuri me ngjyra Ylberin e enderrave, ylberin e lirise si zjarr Flamurin tone te shtrenjte legjendar kuq e zi.
13.10.2007 Shqiperi | |
|
| |
tom sojer V.I.P
| Titulli: Re: Krijime nga Tom Sojer Mon Oct 15, 2007 10:17 am | |
| Emigrantit
Jam gjethja e thate Prej pemes keputur Postjerja ere Adresen kerkon Lodhet era e ndalet te shplodhet Griset canta me gjethet e pashperndara Jam gjethja e tharre Prej pemes keputur Postjerja ere me merr T'me gjej nje strehe. | |
|
| |
tom sojer V.I.P
| Titulli: Re: Krijime nga Tom Sojer Tue Oct 16, 2007 9:19 am | |
| Kur qerpiku qerpikun puth
Për një çast qerpiku qerpikun puthi Unë fshehurazi të adhuroj Të dua, në ç’vend, në ç’kohë S’e di. Heshtja e bukur llafazane Pija e papirë Zemra zemrës i flet Duke shkruar lumturinë. | |
|
| |
tom sojer V.I.P
| Titulli: Re: Krijime nga Tom Sojer Tue Oct 16, 2007 12:16 pm | |
| Një impuls
Një impuls i fundit Për të të thënë të dua Një impuls i mbetur Për të të adhuruar Një impuls i shterur Shpirt i pa shpirt Një impuls i vrarë Nga një kapriçio a flirt E ruaj impulsin e fundit Për të të thënë të dua Impulsi yt i mbetur S’është për ty e mua Një impuls jetim Pret zemërdridhur Të thuhet e vërteta Të thuhet fjalë e hidhur Një impuls me vlerë Për ty e për mua Me frymën e fundit Të të them të dua. | |
|
| |
shaban cakolli V.I.P
Numri i postimeve : 8740 Registration date : 23/08/2007
| Titulli: Re: Krijime nga Tom Sojer Sat Jan 19, 2008 12:22 pm | |
| tom sojer,keni poezi shumë të bukura,përgëzime dhe mundësisht kthehujuni kësaj rubrike kur keni mundësitë,përshëndetje dhe përgëzime. | |
|
| |
tom sojer V.I.P
| Titulli: Re: Krijime nga Tom Sojer Fri Jan 25, 2008 3:41 pm | |
| Loja naive
Mes qerpikeve m'u var loti Mes rrahjeve te zemres dhimbja m'u gremis Shija e veshtrimit jeten ma rrudhi Veshtrimi i fjaleve leshuar ne efir Fjalet i lozim si balona Leshojme e terheqim ne te zymten jete Qeshim pa djallezi te etur neper lojra Mes qerpikeve loti nis te varet Dhe dhimbja gremiset mes rrahjeve te zemres Leshojme e terheqim balonat ndjenja Ne qiellin e miqesise pa te voglen brejtje Shija e veshtrimit jeten ma rrudhi Veshtrimi i fjaleve leshuar ne efir Nga qerpiket loti u keput Mes rrahjeve te zemres dashuria humbi.
18.01.2008 14 pm Kmmsmzmlbdf | |
|
| |
tom sojer V.I.P
| Titulli: Re: Krijime nga Tom Sojer Fri Jan 25, 2008 3:57 pm | |
| Mos thuaj lamtumire
Mos thuaj lamtumire, e dashur Naten qofte, apo dite Trupi ne te ikte Buzeqeshja te qendroje Perqafuar me veshtrimin e mallit te pashuar Mos, e dashur Mos thuaj lamtumire Botes qe me zemer ndertove Kenget qe bashke kenduam Me fjale te pashkruara Mos thuaj lamtumire Per sa kohe qe emrat tane Me qerpiket e njeri tjetrit shkruajme Imazhet tona te njeriut te dashuruar Mos thuaj lamtumire Qendro pak me mua Flatrat e engjellit te te blatoj Mos ik!
14.01.2008 12.12 am Mlbdf mzmsmysm
Edituar për herë të fundit nga në Sat Jan 26, 2008 11:31 am, edituar 1 herë gjithsej | |
|
| |
Urata Përjashtuar
Numri i postimeve : 1894 Registration date : 13/12/2007
| Titulli: Re: Krijime nga Tom Sojer Fri Jan 25, 2008 6:11 pm | |
| Pergezime per tom sojer.... na kenaqe me keto vargje qe ne vete ngerthejne nje cik mallengjim dhe here here na i thyejne buzeqeshjen per tna i kethyer serish.... je i paaritshem..... vetem vazhdo.... shendet suksese dhe lumturi | |
|
| |
tom sojer V.I.P
| Titulli: Re: Krijime nga Tom Sojer Thu Jan 31, 2008 11:49 am | |
| I thirra qiellit
Dhe thirra qiellin e heshtur I kalter me frymen e saj Me ngasherima lumturie te munguar Me zemren qe me regetin pa faj Dhe thirra qiellin e heshtur Me sy te perlotur brenda syve te saj Anija e mallit qe renkonka Ne detin e ngrohtesise se saj Ngarkuar me thesare dashurie Qe me ty o shpirt i ndaj Dhe i thirra qiellit te heshtur I magjishem me frymen e saj.
31.01.2008 12.01 am Mlbdf | |
|
| |
Urata Përjashtuar
Numri i postimeve : 1894 Registration date : 13/12/2007
| Titulli: Re: Krijime nga Tom Sojer Thu Jan 31, 2008 11:54 am | |
| I lindur per te sjelle vargje te mrekullushme permes te cilave ushqejme trurin me ushqimin me te pershtateshem.... jo cdo kush din te gatuaje kaq bukur ........... V a zh d o | |
|
| |
tom sojer V.I.P
| Titulli: Re: Krijime nga Tom Sojer Sat Feb 09, 2008 11:07 am | |
| Fli shpirti im
Fli me ngjyra, fli me muzike Fli me zogjte dhe me syte e mi Fli me kengen, fli pa frike Fli buzeqeshur, e qete fli Fli e perqafuar, me shpirtin drite Fli e lumtur, plot dashuri Fli per enderren, se zgjohesh nje dite Magjia prishet e behet hi.
09.02.2008 09.00 am | |
|
| |
tom sojer V.I.P
| Titulli: Re: Krijime nga Tom Sojer Tue Mar 11, 2008 11:02 am | |
| Ti erdhe
Ti erdhe pa fjale Prane shtratit te lendimit Numeroja ditet monedha floriri Te jetes me ty U ule prane Me pe ne sy Mbeshtjelle me pelerinen e heshtjes Krahet thurre rreth meje Jargavan i ngrohte dashurie Mbi fytyrat shikimet Lule mbillnin Frymet u perzjene Nuk kishte njeri nevoje per alfabetin Puthja e pare ishte e thjeshte Nuk kishte puthje te dyte Si te cmendura dy buzet Shkarkonin dhe merrnin Jeten e njeri tjetrit Deri ne mengjes Falemnderit E dashur.
Mars 2008 | |
|
| |
Beton Hero anëtar
Numri i postimeve : 5729 Vendi : Zvicër Profesioni/Hobi : no money no honey Registration date : 10/09/2007
| Titulli: Re: Krijime nga Tom Sojer Tue Mar 11, 2008 12:09 pm | |
| I pa pare je Tomi veq suksese te uroj..shume poezi te bukura | |
|
| |
Ani Anëtar
Numri i postimeve : 410 Registration date : 08/02/2008
| Titulli: Re: Krijime nga Tom Sojer Tue Mar 11, 2008 2:07 pm | |
| tom sojer
Shpesh poetet duhet te levderohen se poetet jane sentimental, plus kete duhet te levderohen per shkak se ne kete menyre u japish edhe kuraje. Ty tom_sojer e meriton levdaten e plote per poezi :), me pelqeu ne vecanti poezia "Nje Impuls" dhe suksese! | |
|
| |
**Embelsira** Hero anëtar
Numri i postimeve : 2909 Age : 35 Vendi : Kosove Registration date : 08/12/2007
| Titulli: Re: Krijime nga Tom Sojer Thu Mar 13, 2008 10:50 am | |
| Pergezime per tom sojer per keto poezi kaq te bukura. | |
|
| |
tom sojer V.I.P
| Titulli: Re: Krijime nga Tom Sojer Thu Apr 03, 2008 3:50 pm | |
| Kur bie hiri i natës…
Kur prushin e madh diell Hiri i natës e mbulon Qetohet bota në ëndërra Shpirtrat dalin të fshijnë Hedhurinat egocentrike Unë mbledh kockat e mendimeve Në thesin e lëkurës sime të regjur Në një qoshe të krevatit Duke pritur lumturinë Të vijë e thjeshtë E bukur E heshtur E dashur Engjëll Si Ajo! Sëbashku me muzikën.
Buzëqeshja ime
Buzëqeshja ime Vjen në muzg E shkon në ag Sa ngadalë Kjo tokë rrotullohet Kalëruar stinëve Shamifjala e ngrohtë Krahëpenda e butë Zemërflakta e kuqe Buzëqeshja ime E përlotur Prej mallit Vjen në muzg E shkon në ag.
(4.1.08, 10.39 p.m.) | |
|
| |
Sofra Admin
Numri i postimeve : 7564 Registration date : 13/08/2007
| Titulli: Re: Krijime nga Tom Sojer Fri Apr 04, 2008 9:32 am | |
| poezi shumë të mira Tom Sojer, suksese. | |
|
| |
Beton Hero anëtar
Numri i postimeve : 5729 Vendi : Zvicër Profesioni/Hobi : no money no honey Registration date : 10/09/2007
| Titulli: Re: Krijime nga Tom Sojer Fri Apr 04, 2008 9:59 am | |
| Pergezime Tom i papar je suksese. | |
|
| |
rrebelja V.I.P
Numri i postimeve : 2960 Registration date : 06/10/2007
| Titulli: Re: Krijime nga Tom Sojer Fri Apr 04, 2008 12:43 pm | |
| me te vertet koha esht e pakte per te qendruar ketu edhe per ti lexuar keto poezi te bukura ndoshta me qindra her ti lexoj sdo me behen bajat peregzime ,e sidomos poezia ''nje impuls ''shume bukur vazhdim te mbar | |
|
| |
tom sojer V.I.P
| Titulli: Re: Krijime nga Tom Sojer Fri Apr 18, 2008 1:57 pm | |
| Puth heshtjen
Më lejo të të puth heshtjen Lule të mbledh në sytë e tu Vija e flokut ndarë mbi ballë Po më flet më shumë se ti Lejomë flokët të t’i kreh Me gishtat e mallit tim Folezën time do ta ngre Nën qerpikët e vështrimit.
Le të vijë nata
Le të vijë nata Pelerinat e muzikës Le të fëshfërijnë mbi krahët tanë Maskat tutje janë hedhur Flasim me gjuhën e syve Prej shpirtit ndizen dritat Në ballon tonë të parajsës Me flatra tunduese Le të vijë nata tjetër.
Njeriu i kthyer si çorape
Njerëzit jan’ xhveshur si çorapet Nga ana tjetër janë kthyer Fëlliqësia e fshehur brenda Faqen e botës zhul ka lyer Njerëzit janë si zorrët e holla Hedhur diku mbi një ferrë Për të ushqyer qentë e lagjes Për të ndezur ndonjë sherr Brenda jashtë si çorapet Skrupuj s’ka më mbi tokë Grahmë e keqe mbi botë hapet Nuk ka më mik e nuk ka më shok.
Edituar për herë të fundit nga tom sojer në Sat May 24, 2008 11:24 am, edituar 1 herë gjithsej | |
|
| |
Kosovarja Admin
Numri i postimeve : 4833 Age : 38 Vendi : Jashtokësore! Registration date : 14/08/2007
| Titulli: Re: Krijime nga Tom Sojer Fri Apr 18, 2008 2:10 pm | |
| Tom Sojer i nderuar respekt per ty dhe te gjitha shkrimet dhe poezit qe bene,te uroje nga zemra qe te vazhdosh edhe me tutje dhe te na sjellesh poezi te bukura sikurse cdo here. | |
|
| |
tom sojer V.I.P
| Titulli: Re: Krijime nga Tom Sojer Mon Apr 21, 2008 12:07 pm | |
| Nuk jam gati , zemër!
Unë nuk jam gati, zemër Dhe kurrë nuk do të jem Të pranoj apokalipsin Që t’i dhimbshëm propozon Di që dielli do të shuhet Shiu i lagur do të bjerë Akullnajat e acarta Do ta ngrijnë zemrën e mjerë A mundesh vallë ta përballosh Ëndërrën tënde të harrohet Mrekullinë ta shikosh Gjysëm-vdekur tek largohet? Nuk mund të ketë më fitimtar E as të mbijetuar Në dashuri, ëndërra ime Ka vetëm të munduar Jo, nuk jam gati, jeta ime As sot as jet’ e mot Apokalipsi në do të vijë Dashurisë çdo t’i thotë?
Nuk të them se sa të dua!
Jo, nuk të tregoj se sa të dua Nuk të them të dashuroj Shpirt, nuk dua të të tremb Filizë e dobët ndaj stuhisë Uraganit gjakpirës dashuri Jo, nuk të tregoj se sa të dua Të mos e dish, do ish’ më mirë Këtë gjë, ti, engjëlli im Një ditë do ta kesh kuptuar Në krahët e tjetrit kur të jesh Se kemi qënë të dashuruar Hyjnisht si vetëm ne.
Sytë e mi a i shikon?
Sytë e mi a i shikon Mjaftueshëm pranë që t’i ndjesh? Lotët ti a i ke pirë Të kuptosh dhimbjen para se të flesh? Them dot nuk e ke parë Veten të shkrirë në vesë Me shpirtin avulluar Dora dorën kur e prek Sytë e mi a i shikon Buzëqeshjen time ëndërronjëse? Ndryshe nuk do ta dish kurrë Ç’është një zemër dashuronjëse.
Jam pema jote e vitit të ri
Jam pema jote e vitit të ri Dashuria jote mbi të ka ndezur Mijëra drita shumëngjyrëshe gëzimi Zëri yt pambuk ka zbardhur pemën Këngët zilka të qeshjes tënde Lumturisht bredhin mbuluar kanë Vatra e ngrohtë e shpirtit tënd Plot me prush dashurie Pemës ja shton vezullimin Rënduar nga malli Jam pema e jote e vitit të ri Hedhur rrënjë në zemrën tënde Llamburit në mesnatë Kënga ime, kënga jote Nuk e di dhe për sa kohë Nga 1 në 10 Vallë cila është dashuria jote? | |
|
| |
Sponsored content
| Titulli: Re: Krijime nga Tom Sojer | |
| |
|
| |
| Krijime nga Tom Sojer | |
|