| Poezi - Eva Sotiri | |
|
+9petritkola voglushja ...... xhema BashKom Xili Sofra Parapsikologu Eva0506 13 posters |
|
Autori | Mesazh |
---|
Eva0506 Hero anëtar
Numri i postimeve : 3323 Age : 42 Vendi : Shume larg...! Registration date : 28/01/2008
| Titulli: Re: Poezi - Eva Sotiri Sun Jul 26, 2009 8:33 pm | |
| Per ty...
Lexoj - edhe fjalet e humbin kuptimin... Se pesha e rende aspak s’te shkon ty. Nga zemra do doja te hiqja trishtimin, Do doja tani te te shihja ne sy...
Vec kjo do me bente serishmi te qete, Buzeqeshur serish ngado te kerkoj... Me bej te shoh prape nje fraze te nxehte Dhe oret pa drite krejtesisht t’i harroj...!
Me bej te te shkruaj me vargje tani... Me bej te krijoj edhe kur nuk dua. Do doja nga ti pergjithmone embelsi, Do doja te jesh me i shtrenjti per mua...!
Por une jam prej zjarri, kujdes me pohimet..! Te digjem gjithmone - vec fjala me ben. Nese te afrohem nuk pres afirmimin... Me puthje do vij te rrembej shpirtin tend..! | |
|
| |
Eva0506 Hero anëtar
Numri i postimeve : 3323 Age : 42 Vendi : Shume larg...! Registration date : 28/01/2008
| Titulli: Re: Poezi - Eva Sotiri Sun Jul 26, 2009 8:34 pm | |
| Për një engjëll…
Engjëll, ditëve dhe netëve endesh mes kujtimesh,
Mëngjeset, mbrëmjet vijnë e ikin dhe ti je aty…
Rastësisht një dite me shi, hyre dhe në botën time
Idhull i një shpirti të lënduar, që më flet për ty.
Hera – herës të mendoj si do ishe sot, tani…
A do të më buzëqeshje? Ndoshta ne do ishim shokë!
Zoti deshi që të rrije pergjithmonë një fëmijë…
Ikur ëndrrash, shpresash, dhimbjesh, një engjëll je ti.
Regëtin në buzëmbrëmje lot dhe dhembshuri,
I mbrojtur nga dashuri zemrash, dhe nga dhimbje plot...! | |
|
| |
Eva0506 Hero anëtar
| Titulli: Re: Poezi - Eva Sotiri Sun Jul 26, 2009 8:34 pm | |
| Nëse beson
- më në fund një lajm i mirë: nuk është larguar Perëndia -
E pabesueshmja e bukur e të jetuarit përgjithmonë ma bën mendimin të ëmbël dhe të kripur. Nëpër shpirt kalon dhe rend për në universin e së ardhmes.
Aureola e yjeve natën ma bën të shenjtë. Më bën të ëndërroj ëngjëj dhe buzëqeshja e tyre bëhet udhëtim.
Duke sfiduar mendimet e trishta, vështroj malet. Nuk zhduket Perëndia nëse ende beson në të. | |
|
| |
Eva0506 Hero anëtar
| Titulli: Re: Poezi - Eva Sotiri Sun Jul 26, 2009 8:35 pm | |
| Ti s’je..?
Ti s’je dhe unë po pyes zemrën time përse trishtueshëm derdh lot? Përse u harrokan kaq shpejt mijra dhimbje, a ndjenja të shkuara kot?
Do doja në netë harrese të hidhja, por s’mundet të ndodhë kështu. Ti s’je dhe unë mes yjesh të qiellit plot ethe kërkoj sytë e tu.
Do doja mos ishe por je dhe nuk ikën, s’ka tokë, det a qiell që të merr. Që pranë mos të ndjeja do lija Parajsën, do rendja mbas vdekjes në ferr.
Nuk dua te fle, kam frikë nga ëndrrat, përdhunshëm ke hyrë në to. Një çast të mbyll sytë, më sheh në mes tyre dhe unë nuk të thënkam dot jo.. | |
|
| |
Eva0506 Hero anëtar
| Titulli: Re: Poezi - Eva Sotiri Sun Jul 26, 2009 8:35 pm | |
| Jetë moderne
Jetë moderne! Dashuri moderne! Bashkëjetesë moderne! Vetmi moderne!
Ngushëllimi : I përsërit vetvetes se ke lindur vetëm, se je i fortë për të përballuar jetën. I thua vetes më kot se je Zot.
Por edhe sikur ta dëshiroje, nuk do të ishe i aftë t’i prekje qoftë edhe një fije floku armikut tënd më të egër.
Nuk gjen paqe, me të vertetë qoftë natën ose ditën. Askund.
Vazhdon pafundësisht të ëndërrosh me sy hapur dhe zemra nervoze ndjen të dërrmohet nga rrahjet e jetës moderne… | |
|
| |
Eva0506 Hero anëtar
| Titulli: Re: Poezi - Eva Sotiri Sun Jul 26, 2009 8:36 pm | |
| Ndihmomë
Ndihmomë…
Rigjej vullnetin…
Mos rend me kujtesë pas të shkuarës.
Ndihmomë…
Mos e ndrydh arsyen…
Ëmbëlsoje këtë fytyrë të ngrysur.
Ndihmomë…
Mos më bëj të qaj…
Hiqe nga sytë këtë veshje të zezë.
Ndihmomë…
M’i jep ato duar të paqeta…
Ndihmomë…
Mos lër kurrë të triumfojë e keqja! | |
|
| |
Eva0506 Hero anëtar
| Titulli: Re: Poezi - Eva Sotiri Sun Jul 26, 2009 8:37 pm | |
| Një poezi dashurie
Dua të të shkruaj një poezi dashurie, që të mos jetë e rëndomtë…
Por dashuria ka përjetësisht të njëjtat fjalë, ëmbëlsi të përjetshme, zemër të përjetshme…
Atëhere ç’duhet të të shkruaj më tepër Se sa… të dua… dhe kaq…? Dhe të dëgjoj heshtjen që vjen më pas? Heshtjen e një përqafimi ndërsa shtrëngojmë njëri-tjetrin, duke u përpjekur të bëhemi së brendshmi e së jashtmi një. Dhe është gjithshka.
Dua të të shkruaj një poezi dashurie, që të jetë e veçantë…
Por dashuria ka të njëjtët sy, të njëjtat buzë…, të njëjtat premtime të zjarrta e shikime të ndezura..
Atëhere ç’duhet të të them më tepër se sa… të dua… dhe kaq…? Të çlirohemi nga çdo mbrojtje dhe çdo veshje dhe asgjë të mos mendojmë?
Jemi bashkë Dhe është gjithshka. | |
|
| |
Eva0506 Hero anëtar
| Titulli: Re: Poezi - Eva Sotiri Sun Jul 26, 2009 8:37 pm | |
| Zgjidhje
Zot, ti më pyete nëse kam një qëllim…
Më pyete nëse kam ndonjë dëshirë,
si për shembull
të mësoj notin pa ujë,
të fluturoj pa krahë,
të flas duke heshtur,
të ndal kohën, duke ndryshuar fatin.
Më kërkove ndoshta
të boshatis thesin e dëshirave dhe të ëndrrave?
Ndoshta ta boshatis veten time
nga e mira dhe e keqja,
nga meskiniteti, egoizmi dhe altruizmi
e kështu të arrij në qendrën e së vërtetës…?? | |
|
| |
Sofra Admin
Numri i postimeve : 7564 Registration date : 13/08/2007
| Titulli: Re: Poezi - Eva Sotiri Tue Aug 04, 2009 11:56 pm | |
| Eva vazhdim te mbare, te lumte moter. | |
|
| |
Eva0506 Hero anëtar
| Titulli: Re: Poezi - Eva Sotiri Wed Aug 05, 2009 12:05 am | |
| Te falenderoj i dashuri vella Sofra dhe une gjithashtu ju uroj nga zemra mbaresi gjithkund, sidomos ne krijimtari.
Respekte | |
|
| |
Vizitor Vizitor
| Titulli: Re: Poezi - Eva Sotiri Wed Aug 05, 2009 8:54 am | |
| Te lumt Eva me keto poezi kaq te bukura .Suksese |
|
| |
Xili Hero anëtar
Numri i postimeve : 4309 Registration date : 06/04/2008
| Titulli: Re: Poezi - Eva Sotiri Wed Aug 05, 2009 9:50 am | |
| të lumtë Eva te uroj mbaresi dhe lumturi | |
|
| |
Parapsikologu Hero anëtar
Numri i postimeve : 3125 Age : 56 Vendi : Ferizaj-Kosovë Profesioni/Hobi : Poezia Registration date : 18/07/2008
| Titulli: Re: Poezi - Eva Sotiri Wed Aug 05, 2009 4:28 pm | |
| Eva si zakonisht e vecante ne poezine e saj. Suksese te metejme..... | |
|
| |
Eva0506 Hero anëtar
| Titulli: Re: Poezi - Eva Sotiri Wed Sep 30, 2009 2:53 pm | |
| Ju falenderoj me gjithe zemer Vesa, Xili, Parapsikologu. Ju uroj cdo te mire ne jete dhe krijime ne te mire te Bashkimit Kombetar. | |
|
| |
Eva0506 Hero anëtar
| Titulli: Re: Poezi - Eva Sotiri Sun Oct 25, 2009 4:50 pm | |
| K O S O V A
Në zemrat e shqiptarëve ka dhembur
Në gjithë këto vite
Pavarësia jote e munguar!
Dhe sot e bukur Kosovë
Na dhemb përsëri në zemër
E drejta jote e mohuar,
Liria jote e cënuar…
Shqiponjë - ky shekull s’të mund!
Ende me plage të pathara,
Amaneti i shenjtë flamurin përkund
Edhe pse fluturimin
Ta kanë kufizuar…!
| |
|
| |
Eva0506 Hero anëtar
| Titulli: Re: Poezi - Eva Sotiri Sun Oct 25, 2009 4:51 pm | |
| Kufiri Ujor i Shqiperise
Atje ku kemi kufirin Jo - pika gjaku nuk ka! Atje ka lumenj të tërë gjaku Që shenjtërisht janë derdhur Nga të shenjtët tanë Që nuk kanë te ngjashëm me ta.
Nuk lahet ai gjak, Gurgullimë përjetësisht e pavdekshme Në shekuj e mbledhur. Nuk është gjak shën Kozmai, shën Spiridhoni Apo ndonjë “shenjti” tjetër helen Nga ata që qajnë me lotë. Eshtë gjak i vërtetë ëngjëjsh, shenjtorësh Eshtë gjak heronjsh të popullit Më të lashtë në botë…
Tanimë në ato ujra nuk ka ujra më Edhe pse deti duket i kaltër Atje është gjaku që nuk shkelet, Që nuk harrohet, Jemi ne, të gjithë në të…!
Ai gjak nuk shitet, Nuk blihet. Ai skuq dhe zbukuron trojet e veta I mbush me krenari. Ai djeg e përvëlon çdo armik e barbar Që kërkon edhe një milje akoma… Edhe një kilometër më shumë përkëtej të shtyhet.
Eshtë më i vetëtimtë se rrufeja Dhe më përvëlues se zjarri Nuk është uje ai i kaltri atje Nuk hyn në kontrata Në përcaktim territoresh detare Një vule nderi kanë ato Troje, Ato Ujra, ai Dhe.
Eshtë vulosur një herë e mirë! Kujdes me atë kaltërsi Se është kaltërsi skuqëse … Nuk munden të perzihen atje Llumra barbarësh…. Me atë lloj Gjaku të pastër e krenar Heronjsh Ilirësh, Arbëreshësh, Shqiptarësh …!
| |
|
| |
Numri i postimeve : 3125 Age : 56 Vendi : Ferizaj-Kosovë Profesioni/Hobi : Poezia Registration date : 18/07/2008
| Titulli: Re: Poezi - Eva Sotiri Sun Oct 25, 2009 5:35 pm | |
| Eva, jam i fascinuar me ndjenjen tende poetike. Poezi qe vrasin ne ndergjegje, poezi qe therrin ne zemer...poezi qe te lene pa fjale! | |
|
| |
Eva0506 Hero anëtar
| Titulli: Re: Poezi - Eva Sotiri Sun Oct 25, 2009 6:14 pm | |
| Te falenderoj Parapsikologu! Jam e nderuar me vleresimin tend, gjithashtu poezite e tua me kane lene perhere pa fjale dhe te uroj vazhdimesi ne krijimtarine tende, deshiroj me gjithe zemer qe mos te te ndalet kurre frymezimi. | |
|
| |
| Titulli: Re: Poezi - Eva Sotiri Sun Oct 25, 2009 6:30 pm | |
| Eva, frymezimi im eshte jeta, dhe jeta eshte dicka qe rrjedh pa nderpere. Sa do te jem une ne rrjedhen e kesaj jete nuk varet aq nga une sa nga vet jeta. Edhepse ne kohen e fundit shume rralle po gjej kohe te qetesoj trurin ashtu qe ne vend te halleve te ua le vendin vargjeve, do te bej cmos qe te mos e le penden poetike menjane. Ty shume te falemnderit per respektin qe gjithenje e tregon ndaj vepres sime. Jam i nderuar vecanersiht. | |
|
| |
BashKom Admin
Numri i postimeve : 767 Age : 54 Vendi : Prishtin Registration date : 27/08/2009
| Titulli: Re: Poezi - Eva Sotiri Wed Oct 28, 2009 10:40 am | |
| Eva poezi shum te mira te lumt vetem vazhdo . | |
|
| |
Eva0506 Hero anëtar
| Titulli: Re: Poezi - Eva Sotiri Wed Oct 28, 2009 3:50 pm | |
| Faleminderit Bashkom. Me vjen mire qe ju pelqejne poezite e mia. Respekt per ju. | |
|
| |
| Titulli: Re: Poezi - Eva Sotiri Thu Oct 29, 2009 11:08 pm | |
| Eva, duku me shpesh me veprat e tua qe te pasurosh forumin me perlat e tua poetike....(mua me eshte topitur tehu i poezise) | |
|
| |
Eva0506 Hero anëtar
| Titulli: Re: Poezi - Eva Sotiri Sat Oct 31, 2009 11:34 pm | |
| Sytë e tu
Ritmi i fjalëve të tua më shoqëron
dhe nuk më lë kurrë vetëm.
Zëri yt më përkund, më bën të ndjehem
më e lumtura femër në botë.
Sytë e tu më përqafojnë rrëmbyeshëm
Me krahët e tyre renqethës.
Përqafimi i syve të tu - më i ëmbli
Mbushur nënqeshje dhe lotë.
Jeta ime pa ty nuk ka sens,
E jotja pa mua nuk njeh asnjë lloj kuptimi….
Në botën dhe jetën e egër
Veç së bashku ndjehemi një.
Së bashku të dyve s’ka ç’na bën
Furtuna, stuhia, gjëmimi….
Veç me ty unë gjej lumturinë
Me ty kam sy, kam jetë, dritë dhe zë.
Tek ty dashuria nuk është një brishtësi
Ku të nesërmes asgjë nuk i dihet.
Me ty çdo gjë është si Dielli,
Që çdo ditë është me mua këtu
Nëse shuhet gjithë jeta dhe bota
Nëse gjithësia nga faqja e dheut fshihet
Vetëm në atë rast pranë meje
nuk do ndriçojnë sytë e tu…! | |
|
| |
Eva0506 Hero anëtar
| Titulli: Re: Poezi - Eva Sotiri Tue Nov 10, 2009 2:16 pm | |
| Liria
Edhe pse në mendime kemi idenë e lirisë Në jetët tona shpesh është e mbyllur Si një zog në kafaz të praruar…
Gërmojmë në ëndrrat tona të fshehtësisë dhe gjejmë ide të pafundme, pëshpërima në teh të arratisë dhe Lirinë brenda atij kafazi të trishtuar…
Mendo, Ndalo, Ndjej… Dhe në veten tënde zbulo Lirinë…!
Është brenda teje, brenda meje Duhet vetëm të gjejmë Kurajon ta çlirojmë.
Shtigjet i njohim mire, Gjithmonë e kemi ditur Se do ishte një rrugë e vështirë… Por është e vetmja perjetësi Ku përgjithmonë jetojmë. | |
|
| |
| |
| |
Sponsored content
| Titulli: Re: Poezi - Eva Sotiri | |
| |
|
| |
| Poezi - Eva Sotiri | |
|