| Poezi - Eva Sotiri | |
|
+9petritkola voglushja ...... xhema BashKom Xili Sofra Parapsikologu Eva0506 13 posters |
|
Autori | Mesazh |
---|
Parapsikologu Hero anëtar
Numri i postimeve : 3125 Age : 56 Vendi : Ferizaj-Kosovë Profesioni/Hobi : Poezia Registration date : 18/07/2008
| Titulli: Re: Poezi - Eva Sotiri Sun Nov 22, 2009 4:15 pm | |
| Seç po e mundoj trurin Të shkruaj diçka si ti, Por kot mundohem kot Nuk di, se nuk di!!?? | |
|
| |
Eva0506 Hero anëtar
Numri i postimeve : 3323 Age : 42 Vendi : Shume larg...! Registration date : 28/01/2008
| Titulli: Re: Poezi - Eva Sotiri Mon Nov 23, 2009 1:05 pm | |
| Skënderbeu i Krujës
Dy sytë e derdhur në bronz Vështrojnë andej larg, tej nga malet… Një qiell i trazuar në sfond Si det i mbuluar me valë.
Atje ku qëndron përjetësisht, Nga malet vështrimin drejtuar, Një fllad që fryn butësisht Fëshfërin për të t’shplodhur, shpenguar.
Mbi shpatën tënde zogjtë Cicërojnë lehtësisht pa pushim. Pranë teje prapë njerëzit e tu I sheh në çdo mbrëmje dhe zgjim.
Nuk kanë të mbaruar stuhitë Që nga malet vijnë plot gjëmim Por në malet e larta drejtohet Përjetë i yti vështrim…!
Nuk mbarojnë asnjëherë pabesitë Që Shqipërisë i trokasin sërish Por ti dhe i derdhur në bronz E tërheq si magnet – lartësish …!
Nuk ka minuta për prehje Në sytë e bronztë – horizontit. Qetësi sjell në zemrat e njerëzve Je shpatë e Dorës së Zotit.
Në kohë te këqia e të rënda Në kaos apo çmenduri … Ti je atje dhe në zemra Gjithmonë na risjell krenari. | |
|
| |
Numri i postimeve : 3125 Age : 56 Vendi : Ferizaj-Kosovë Profesioni/Hobi : Poezia Registration date : 18/07/2008
| Titulli: Re: Poezi - Eva Sotiri Mon Nov 23, 2009 1:16 pm | |
| | |
|
| |
Delia Anëtar aktiv
Numri i postimeve : 514 Registration date : 13/01/2008
| |
| |
Eva0506 Hero anëtar
Numri i postimeve : 3323 Age : 42 Vendi : Shume larg...! Registration date : 28/01/2008
| Titulli: Re: Poezi - Eva Sotiri Mon Nov 23, 2009 1:35 pm | |
| Te falenderoj miku im Delia per fjalet e tua. Jam e nderuar qe kam nje mik si ty, qe gjithashtu ke dhene nje kontribut te madh per kete Forum te dashur per ne te gjithe qe nga fillimet e tij dhe asnjehere nuk ke pushuar se shkruari, as ne momente te veshtira.
Te deshiroj gjithshka te mire, suksese, shendet dhe lumturi familjare.
| |
|
| |
Eva0506 Hero anëtar
| Titulli: Re: Poezi - Eva Sotiri Mon Nov 23, 2009 1:47 pm | |
| Parapsikologu shkroi: - Cito :
- Seç po e mundoj trurin
Të shkruaj diçka si ti, Por kot mundohem kot Nuk di, se nuk di!!?? Me kot thua keshtu talentin ta njoh mire Nese do nisesh vargjet te ndalesh eshte veshtire... | |
|
| |
| Titulli: Re: Poezi - Eva Sotiri Mon Nov 23, 2009 11:49 pm | |
| Do doja te vargoj Fjalet sic ti i ben Por nuk me vjen ne mendje Nuk me shkon!! | |
|
| |
Eva0506 Hero anëtar
| Titulli: Re: Poezi - Eva Sotiri Tue Nov 24, 2009 2:59 pm | |
| Për ty, Nëntor
Nëntor, ti gjurmën fuqishëm Në jetët tona e le. Na sjell lavdinë madhërishëm Si dritë nga shekujt magjishëm I pandryshuar ti je.
Ka lënë tek ty zemrën Gjergji Dhe shpirtin dhe shpatën me të, Së bashku me thirrjen e tij: Lirinë nuk jua solla unë – një njeri Mes jush e kërkoni atë…!
T’u përkul Ismail Qemal fisniku Me flokë të bardha e me zemrën flakë Në ditët e tua shpresat kurrë nuk i fiku Tek ty la shpirtin dhe iku Pasi na solli flamurin e larë me gjak.
Tek ty u përkulën heronjtë partizanë Bijtë e bukur që kjo tokë mban në gji I skuqën javët e tua dhe gjakun e tyre dhanë, Lotët që derdhe për ta kurrë nuk u thanë Se jetën e dhanë për liri.
Tek ty ëndërroi Kosova E dërrmuar, plagosur por me kokën lart. Ti i solle asaj krahë shqiponje, I ktheve qëndrimin e vërtetë prej Zonje Që kurrë s’e humbi, që përjetësisht mbart.
Të lutem une ty sot, Muaj i Bekuar Të ndrish për ne në keto ditë përsëri. Të bësh të kuptojmë se liri e kërkuar Është në mes nesh gjithmonë e praruar. Ajo do Bashkim, Dashuri, Mirësi. | |
|
| |
| Titulli: Re: Poezi - Eva Sotiri Sun Nov 29, 2009 4:45 pm | |
| Eva, shpresoj qe nuk hidherohesh qe po postoj ne temen tende nje poezi qe re gjeta te nevojshme ta publikoj...
FLAMUR KRENARIE
1. I rrahur nga era, krenar në liri valon Me kujtimet e bartura n'log duke luftuar, Bartë me vehte porosin dhe betimin Të ruajtura kujtim nga kohë e shkuar!
2. I lagur me gjak të pastërt shqiptari Kurrë i përdhosur e i lënë për dhe, Në ballë të luftës bashk me Skenderbeun Lirinë dhe krenarinë e solle ndër ne!
3. Me krenari të bartëm shekuj me radhë Nga dora në dorë pa prekur në tokë, Lavdinë kombit shumë lartë ia ngrite Emrin shqipëtar e barte nëpër botë! | |
|
| |
Eva0506 Hero anëtar
| Titulli: Re: Poezi - Eva Sotiri Sun Nov 29, 2009 9:51 pm | |
| Si mund te hidherohem, kur ndjehem e nderuar qe e ke shkruar ne kete teme. Urime per poezine e re Parapsikologu, eshte vertet nje poezi e fuqishme dhe nje Hymn Krenarie per flamurin tone te dashur. Dua te nenvizoj keto vargje, te cilat me emocionuan vecanerisht:
I rrahur nga era, krenar në liri valon Me kujtimet e bartura n'log duke luftuar, Bartë me vehte porosin dhe betimin Të ruajtura kujtim nga kohë e shkuar!
| |
|
| |
| Titulli: Re: Poezi - Eva Sotiri Sun Nov 29, 2009 11:24 pm | |
| Te falemnderit qe me vlereson ne kete menyre... | |
|
| |
Eva0506 Hero anëtar
| Titulli: Re: Poezi - Eva Sotiri Mon Nov 30, 2009 2:24 am | |
| Qëndro shqiptar
Ti vëlla i imi Ndize zemrën zjarr! Verboji armiqtë Dhe qëndro shqiptar.
Në dritën e ditës Sheh rrugën ku shkel, Porse natën shtegu Duket kaçurrel…
Dhe në labirinte Bashkë me shokë e miq Mund të hyjë padashur Gjarpëri lakuriq.
Ka hequr lëkurën Këmbët s’i fsheh më… Forco mik retinën, Zbuloje atë !
Se me errësirën Helmin sjell tek ty Edhe vigjilencën Humbin ata sy...
Më pas s’di ç’të ndodhi, Më pas s’di kush je, Derisa i humbur Endesh në këtë dhe.
Edhe natës dritë Ndizi zemrën zjarr, Të verbosh armiqtë, Të mbetesh shqiptar.
Mbaji sytë hapur Ti vëlla, ti mik Erës ktheju ballas Mos u tremb, mos ik.
Lirisë hapi zemren, Me diellin jeto. Erresirës dorën Kurrë mos ja afro. | |
|
| |
| Titulli: Re: Poezi - Eva Sotiri Mon Nov 30, 2009 10:25 am | |
| Ja dhe nje ne sofren tende. Nje per ata qe jane lene pas dore:
LYPSARËT
1.
Sikur ëndërr e keqe është jeta
Tej çdo mase e trishtueshme,
Atë që ajo na ofron përherë
Janë vetëm ditët e mjerueshme!
2.
Trotuareve, nëpër çdo skaj
Duar të shtrira ndihmë kërkojnë,
Me lotë në sy dhe breng në zemër
Çdo kalimtar të rastit vështrojnë!
3.
Dhe rrallë kush kurrizin përkulë
Që të ju vej një lek në grusht,
E mbrëmja vjen, fëmijët presin
Lypsari i ngratë është zënë ngusht!
4.
Dhe të tillët shtohën çdo ditë
Rrugët janë të mbushura plotë,
Që mallkojnë çdo ditë që vjen
Bashkë me ditën kur erdhën n’këtë botë!
5.
Askush kokën për ta nuk qan
Në gji të vetin nuk i don kush,
E zemra e lypsarve është e ngrirë
Kurse koka iu digjet prush! | |
|
| |
Eva0506 Hero anëtar
| Titulli: Re: Poezi - Eva Sotiri Mon Nov 30, 2009 12:52 pm | |
| Shumë e bukur kjo poezi Parapsikologu, e dhimbshme dhe e vërtetë. Por:
Jo nuk e bën të lumtur të mjerin e qytetit as fati i papritur dhe as mëshirë e mbretit.
Cdo ditë po aq i varfër, cdo ditë po aq i mjerë Kështu do jetë për të kjo botë përngaherë?
Por ndoshta do t'i sjellë këtë lumturi që s'vjen Ky grushti i tij që rrotën e historisë e kthen.
Dhe zemra e tij e mjerë që përbuzje gjen ngado Duhet t'i flasë më qartë : Jo, jo më mos duro!
Vetëm drejtesia dhe barazia shoqërore i rregullon këto plagë të rënda. Urime miku im per kete krijim. | |
|
| |
| Titulli: Re: Poezi - Eva Sotiri Wed Dec 02, 2009 12:18 am | |
| Eva te falemnderit per vleresimin qe i ben poezis sime....respekt mikesha ime | |
|
| |
Eva0506 Hero anëtar
| Titulli: Re: Poezi - Eva Sotiri Wed Dec 02, 2009 6:25 pm | |
| Fjalët që era m’i përcjell…
Fjalë që bëhen jetë, Që bëhen s’di se si… Bëhen pluhur yjesh, Që bëhen shi, bëhen kujtime që bëhen poezi…!
Dhe ndodh që arrin hijeshia e heshtjes midis nesh papritur… Hijeshi e mjegullt dhe e thellë, Si dielli në det, perëndimit duke zbritur.
Ne heshtim Si të përkundur nga fjalët tona të munguara Pjesëmarrës Në të njëjtën heshtje, Nën retë e bardha anonime Që shëtisin si të cunguara Dhe na mjegullojnë trurin Pa zë, pa fund, pa anë… Pasi pasqyrojnë heshtjen dhe pritjen në sytë tanë…
Nëse na ndodh Që do duhet të largohemi nga njëri – tjetri për pak, Me siguri do ta bëjmë në një ditë shiu Që askush të mos arrijë të dallojë lotin që fytyrën lag… Ose në një ditë të mjegullt dimri Që askush të mos arrijë dot të dallojë zbehtësinë që vjen ashtu si kot...
Jo, s’e dija se ekzistonte dikush në botë Për të cilin do kisha kaq shumë dëshirë T’i ndjeja frymëmarrjen Murmuritjen e ëmbël dhe të heshtur Nuk e dija se dikush do më emociononte Aq shumë Sa të dëgjoj erën duke kujtuar fjalët që më thotë.
Era shkon e vjen si fjalët e tij Pak të pasigurta dhe plot dashuri. Era sjell e përcjell fjalët tona të brishta, Fjalët tona të munguara Dhe i vesh me buzëqeshjet që lindin Në momentet që jemi bashkë Si tinguj këngësh të pakëndura.
Era ndodh që të jetë më inteligjente se ne Se me shpoti bën lojra të mrekullueshme Me mendimet e mia të trazuara… | |
|
| |
voglushja Anëtar aktiv
Numri i postimeve : 906 Age : 42 Vendi : ngat njanit Profesioni/Hobi : psikologe Registration date : 04/07/2008
| Titulli: Re: Poezi - Eva Sotiri Wed Dec 02, 2009 6:34 pm | |
| Era ndodh që të jetë më inteligjente se ne Se me shpoti bën lojra të mrekullueshme Me mendimet e mia të trazuara… Eva me pelqeu poezia ne pergjithsi dhe sdija cilin varg ta ndaj dhe si me pahir ndava keto te fundit.... je e mrekullueshme....te uroj suksese ty dhe krijimtarise tende... me sinqeritetin me te madhe! Voglushja | |
|
| |
Eva0506 Hero anëtar
| Titulli: Re: Poezi - Eva Sotiri Wed Dec 02, 2009 7:04 pm | |
| Ju falenderoj megjithe zemer Voglushja. Vertet jam e nderuar te kem miq si ju. | |
|
| |
Eva0506 Hero anëtar
| Titulli: Re: Poezi - Eva Sotiri Wed Dec 02, 2009 7:08 pm | |
| Forca e jetës
Femra – forca më e madhe e botës, ani pse mashkulli ka krahë muskulozë. Ajo është që jetës i jep jetë nga zemra dhe pse depërton në të dhimbjes prognozë.
Ajo është qëndresa e veshur aq bukur me më të hijshmen bukuri, Që krah të bëhet si më i miri shok në ditë të mira dhe në fatkeqësi.
Ajo është buzëqeshja skaj më skaj qiellit, Pa të cilën bota nuk do kish kuptim. Siç del mes reve rrezja e Diellit Ashtu dhe ajo i fal jetës gëzim.
Loti i derdhur syve të saj Është plagë në zemër të Perëndisë Femra e lumtur rrit bij të mençur Kurorë e të ardhmes së shoqërisë.
| |
|
| |
Eva0506 Hero anëtar
| Titulli: Re: Poezi - Eva Sotiri Thu Dec 03, 2009 4:14 am | |
| Harresa dhe subkoshienca
Do mrekulloheshe apo do heshtje përlotur, Do habiteshe vërtet edhe ti…? Situatë e çuditshme ku dhe ti si unë Do mbeteshe shtangur e di….
Të them se habitem me veten tani Kur shoh se si kujtmi yt I zverdhur, si një foto pa cilësi, Ngre kryet si i nemitur
Nga përgjumja e përjetshme Ku, nuk e di se ç’forca të panjohura, Të padukshme, të ethshme Mes harresës sime e kanë zhytur.
Nuk kam dëshirë të të kujtoj aspak. Nuk dua as të dëgjoj ëndrrave fjalët e tua Në netët pa hënë, pa gjurmë, pa cak… Vërtet nuk dua, jo, nuk dua…
Por ja, ajo dinakja e madhe, e heshtur Delikatja , herkuliania trime Si mikeshë besnike të ka mbetur: E pagjuma subkoshienca ime!
Ajo bën që të rrëzohet qoftë edhe për një çast Pushteti magjik i harrimit Dhe minutat e rënda që vijnë pastaj Të të blatohen, si të denuar në gijotina flijimi... | |
|
| |
Eva0506 Hero anëtar
| Titulli: Re: Poezi - Eva Sotiri Sat Dec 05, 2009 2:20 pm | |
| Pritja
Sa shumë padurim, moskuptim në kaos idesh shoqëruar! Sa pikëpyetje pafund tek dikush që shpreson në një pritje – zgjim…
Edhe kur s’i ngjan Penelopës së adhuruar, si ajo durimin lëkund, labirinteve të kohës harruar…
Kur njeriu shndërrohet në ëndërr, në ajër, në zë, pas një pritjeje të tillë, i natyrshëm s’mund të jetë më.
Sepse një ëndrre s’mundesh t’i dhurosh dashuri. Faji i askujt s’mund të jetë kurrsesi…
Ashtu si dikur nuk kthehet dot më. Se më të afërt bëhen plot yje në qiell, pika shiu kur netëve zë, këngë trumcakësh në ditët pa diell.
Kjo e gjata pritje labirint absurd, kotësinë përkund. Nis nga Penelopa, stërzgjatet përhumbshëm dhe është e pafund…
| |
|
| |
Eva0506 Hero anëtar
| Titulli: Re: Poezi - Eva Sotiri Sat Dec 05, 2009 2:27 pm | |
| Frutat e urrejtjes
Rriten fushave të minuara, Zemërim dhe hakmarrje mbuluar. Mbillen në varre masive si ushqim makabër Për dheun e zi blatuar.
Varur nëpër degë të pemëve a me një plumb në kokë, si në një çmenduri, përçudnuar karrigeve elektrike a me një litar rreth qafës, pa u kënduar as edhe një elegji.
Nuk janë të ëmbla dhe të lëngshme ato fruta, Por të përgjakura deri në babëzi. Nuk i përkasin botës së bimëve Por asaj të kafshëve deri në shtazëri.
Farat e tyre janë të forta Si injoranca që i prodhon. Kush ushqehet me to nuk sheh njerëz përreth Por vetëm armiq Tej e mbanë percepton.
Kush i kultivon nuk pranon më arsye Por vetëm dhunë gjithkund. Piqen në një stinë të quajtur luftë, Stinë e urryer, që vdekjen përkund.
Përfundojnë ato fruta deri në shtëpitë tona Në një servis të një propogande vulgare Dhe kujtohemi se i kemi para syve Kur ndodhemi befas nën grackën e tyre tinzare…
| |
|
| |
Eva0506 Hero anëtar
| Titulli: Re: Poezi - Eva Sotiri Sun Dec 06, 2009 4:55 pm | |
| NE DITELINDJE
Në ditëlindjen e nënës
Gjthë lulet per ty, gjithë fjalët e zemrës, Gjithë malli në vargjet e mia, Pak jane e di … Në ditëlindjen tënde o Nënë! Ti vetë je e gjithë poezia.
Buzëqeshje e ëmbël, Shqetësim i përjetshëm, Larg teje gjatë s’mund të rri Se më mungon ajri, Nuk e kuptoj veten Sa herë pranë meje s’je ti.
#########################
Në ditëlindjen e vëllait
Dua të të dhuroj më të mirat E botës sonë të trazuar: Së pari miqësi, Pastaj të gjitha ato që shpesh kanë munguar qetësi, mirësi, siguri…
Dua të të dhuroj sinqeritetin Ashtu si çdo ditë e gjej tek ti. Mendimin real dhe mbështetës, Kurajon dhe forcën e jetës Për t’u përballur me rrebesh e stuhi.
Dua të të dhuroj gjithshka, Gjithë mbarësinë që jeta njeriut i sjell. Të them të mbetesh i tillë Si deri tani Me mençurinë që gjithmonë përcjell.
Në ditëlindjen e të dashurit
Nuk di më nëse ke ti ditëlindjen sot, Apo është dita kur unë kam lindur… Jemi një dhe nuk di më ku është dallimi për secilin nga ne të dy… Konfuze po pres urimin tënd, shpirti im, Në vend që të të uroj unë ty…!
##########################
Në ditëlindjen e një heroi
Unë e festoj çdo vit ditëlindjen tënde, Që e vogël e mbaj mend. Tani nga pasqyra s’më sheh më ajo vajza e vogël Që buzëqeshte me imazhin tend.
Tani më sheh një 28 vjeçare, Kurse ti je përsëri tridhjetë e nëntë. Gjakun tënd të derdhur e nderon gjithë bota, Bëhet poezi, legjenda, këngë…
Në ditëlindjen e një keqbërësi
Në një ditë dhjetori mes resh zymtuar, Mes erës kuçedër që fryn e shfryn Edhe pse më dukesh humbëtirave shkuar, Ditëlindja jote mendimeve hyn..
Sikur të mundja të ribëja kalendarin Viti do kishte një ditë më pak… Ka ditë që sjellin vërtet acarin, Që gëzimin shuajnë, pa njohur cak…
Një ditë dhjetori ka shkuar kot Se lindja jote bën pjesë në të. Dhe pse ti, prej kohësh, i fshirë nga bota Dhjetori si më parë, nuk kthehet më.
Ne ditëlindjen e një gënjeshtari
Kur duhet të të uroj? E mban mend ditëlindjen e vërtetë Apo dhe atë e ke humbur…? Duke gënjyer përditë e më shumë, Ndoshta ke filluar të besosh Gënjeshtrat e tua pa fund, Që po të marrin edhe ty si një lumë. | |
|
| |
Eva0506 Hero anëtar
| Titulli: Re: Poezi - Eva Sotiri Fri Dec 11, 2009 12:23 pm | |
| Duke menduar për Ismail Kadarenë…
Është mirë dhe keq të jesh binjakët Në shenjat e zoodiakut. E ndarë përgjysëm rri mendoj Qëllimet, rend mbas shkakut….
E ndarë përgjysëm sot për ty Të ngre në piedestal, Të vë kurorë si Jul Çezar, I lartë je si një mal….
Si një binjake e pashërueshme Nuk rri dot pa menduar: Pse labirinteve të jetës Kaq shumë ke devijuar…!
Nga njëra anë të adhuroj Për madhështinë brilant, Nga ana tjetër s’të kuptoj Pse veten kudo mbart….?
Mos ti vërtet mendon dhe ndjen për veten tënde shumë..? Mos më lejo të ndjej zhgënjim Në kohën mbushur zhurmë.
Ka shumë që veten e harruan Dhimbjeve të Shqipërisë, Vërtet për ta nuk ndjej dyzuar I shoh mes madhështisë…
Unë jam binjake e pandreqshme S’rri dot pa të menduar. Më bëj një shenjë që pas kësaj Për ty mos ndjej dyzuar….
| |
|
| |
vuthjanja1 Fillestar/e
Numri i postimeve : 16 Registration date : 10/01/2008
| Titulli: Re: Poezi - Eva Sotiri Sun Dec 13, 2009 1:19 pm | |
| NENES Durove ne skamje, durove tortura, mbi krahe djepin e ne bark tjetrin.
Punove si burrat. I ushqeve pellumbat, ata moren krahe.
E kendove kengen pa melodi, t'u rriten pellumbat, t'erdhi zeri ty.
Ti je diell qe me ngroh, ti je buke qe smuj pa te, ti je shpirt,ti je jete, ti je drite e vertete. | |
|
| |
Sponsored content
| Titulli: Re: Poezi - Eva Sotiri | |
| |
|
| |
| Poezi - Eva Sotiri | |
|