Bashkimi Kombëtar
Mirë se erdhë në forum " Bashkimi Kombëtar "
Qëndro i lidhur me ne ! Disponim te këndshëm të kontribojm për kombin larg ofendimet dhe zënkat...
Bashkimi Kombëtar
Mirë se erdhë në forum " Bashkimi Kombëtar "
Qëndro i lidhur me ne ! Disponim te këndshëm të kontribojm për kombin larg ofendimet dhe zënkat...
Bashkimi Kombëtar
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

ForumForum  PortalliPortalli  GalleryGallery  Latest imagesLatest images  RegjistrohuRegjistrohu  identifikimiidentifikimi  

Origjina e Skenderbeut

Shko poshtë 
+29
SCENDARBIC
Femi Halimi
......
voglushja
xhema
Atdhetari
NIPIIXHAXHIT
zeriatdheut
Mister
rrimtaf
petritkola
konti
xhiti
haxhiu
arbeni24
Driniiiii
detektivi
agim__barja
murturi
liridon.maliqi
Thyama
veletini
Melodi
tanii
Anabela
Agrone
isuf ramadani
socratus
Ilmi Veliu
33 posters
Shko tek faqja : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next
AutoriMesazh
Thyama
Anëtar i ri
Anëtar i ri
Thyama

Male
Numri i postimeve : 91
Vendi : ngat juve
Registration date : 09/02/2009

Origjina e Skenderbeut - Faqe 2 Empty
MesazhTitulli: Re: Origjina e Skenderbeut   Origjina e Skenderbeut - Faqe 2 EmptyTue Mar 10, 2009 2:40 am

veletini shkruajti:
Ilmi Veliu ,vertet se ju beni mire me keto postime tuaja,por meqenese e keni permendur emrin e Musa Ahmetit dhe e keni veçuar si nje historian qe njeh gjuhen e osmanllinjve,me lejoni u lutem t'ju bej nje pyetje:
A e njihni mire Musa Ahmetin dhe a keni degjuar per gjoja doreshkrimin e Teodor Shkodranit,per te cilin me nje kohe opnionin shqiptar e mashtroi ky fare Musa Ahmeti,e qe me ne fund e tere puna e ketij doreshkrimi doli hiç me pak se sa nje genjeshter.

a mund te na siellesh faktet, kunder genjeshtres ne fjale?
Mbrapsht në krye Shko poshtë
Anabela
Anëtar i ri
Anëtar i ri
Anabela

Female
Numri i postimeve : 170
Vendi : Prizren
Profesioni/Hobi : Perkthyese, 4 gjuhe
Registration date : 04/03/2009

MesazhTitulli: Re: Origjina e Skenderbeut   Origjina e Skenderbeut - Faqe 2 EmptyTue Mar 10, 2009 3:43 am

Pyetje me vend? Te lumte

Do pres pergjigjjen per t'u inkuadruar perseri.
Thyama
Anëtar i ri
Anëtar i ri
Thyama

Male
Numri i postimeve : 91
Vendi : ngat juve
Registration date : 09/02/2009

MesazhTitulli: Re: Origjina e Skenderbeut   Origjina e Skenderbeut - Faqe 2 EmptyTue Mar 10, 2009 8:06 am

po e presim ça po na thotë
liridon.maliqi
Fillestar/e
Fillestar/e
liridon.maliqi

Male
Numri i postimeve : 2
Vendi : Bota
Registration date : 16/03/2009

MesazhTitulli: Skenderbeu   Origjina e Skenderbeut - Faqe 2 EmptyMon Mar 16, 2009 2:00 pm

kur e kam lexu ket tem kam reagu keshtu:Arrow mos bani hajgare se skenderbeu nuk eshte sllav por ky zotrija qe ka botu ket liber per skenderbeun eshte i shitur nga serbija ma sakt nga UDB-ja dmdh. nga sherbimi sekret i ish-jugosllavise. Por na vet i kena fajet se a lejohet libri me fakte qe nuk jan te verteta te botohet dhe gjith bota ta lexoj ket pasaktesi? JO!! Me pas botu naj njeri naj liber per aleksandrin e madh dhe te shkruj se e ka pas ***** shqiptare (kjo eshte e vertetuar) ish qu kejt maqedonia ne kamb dhe kish demonstru! Por metvertet ***** e ka pas skenderbeu nga mali i zi por u kan shqiptare dhe ketu ka nodh nji keqkuptim! Mendimi jem eshte qe kjo tem duhet te behet kundra kti zotries qe e ka botu ket liber e jo me qit ne pyejtje origjinen e skenderbeut!!
fla
Ti Shqipëri më jep nder më jep emrin shqipëtar!!
Feja e shqiptarit është Shqiptaria!!

Rrnoft Shqiperia e Madhe dhe Amerika!!
Ilmi Veliu
Anëtar i ri
Anëtar i ri
Ilmi Veliu

Male
Numri i postimeve : 178
Vendi : Kerçove
Profesioni/Hobi : Historian
Registration date : 26/12/2008

MesazhTitulli: Re: Origjina e Skenderbeut   Origjina e Skenderbeut - Faqe 2 EmptyThu Apr 02, 2009 3:23 pm

pershendetje per Valentinin, Anabellen, Thyama etj...

Musa Ahmeti paraqitet shpesh ne shtyp e artikuj per Skenderbeun nga arhivat e Venedikut. Une nuk e njoh personalisht. Ka mundesi dhe ajo mund tu ndodhe me shume autorwve qe te mbrojne teza qe pastaj dalin te gabuara. Ky eshte shkaku qe duhet vazhduar punen shkencore sepse jemi pas dhe na duhet edhe shume pune.
Edhe sia teza te mijat nuk i pranojne disa historianw shqiptarw, si psh. ne lidhje me Kalane e Svetigradit qe deri tash eshte menduar se eshte ne Diber dhe tash une bazuar ne disa dokumente te reja them se eshte ne Demir Hisar afer manastirit (Bitol). Ose tez tjeter se Skenderbeu eshte i lindur ne Kruje e une them se ne Prizren dhe i kam argumentet e mija por ajo nuk do te thote se do te dal dikush me argumente me te reja dhe ta rrezoje ate mendim. Historia nuk eshte si matematika dhe asnjihere rezultatet nuk jene te sugurta qindperqind sepse ka te beje me periudha te largeta kohore. Ja disa argumente te mijat per nenen e Skenderbeut dhe se ai ishte i lindur ne Prizren;
Gjon Muzaka (Giovani Muzachi) që ridhte nga familja e Skënderbeut dhe që shkruajti një histori për gjeanologjinë e familjes së tij, thotë se Skënderbeu ishte i lindur në Has të Prizrenit, dhe Hasi i Prizrenit gjindet në Kosovë. Historianët e mëhershëm të të gjitha trojeve shqiptare e kanë përmendur vetëm atë, se ai ishte lindur në Has, dhe nuk e kanë potencuar se është fjala për Hasin e Prizrenit në Kosovë dhe jo pjesën e Hasit në Shqipëri. Se si u bë Prizreni kryeqytet i Principatës së Kastriotëve, e ka skjaruar historiani nga Universiteti i Shkupit, Prof, Dr.Boban Petrevski, në një kumtesë të tij, që e lexoi në simpoziumin e Shkupit kushtuar 600 vjetorit të lindjes së Skënderbeut më 2005. Ai duke u munduar të vej në dyshim origjinën shqiptare të Skënderbeut nga nëna, pa dashje, ka zbuluar të dhëna shumë të vlefshme në dobi të shqiptarëve, dhe na sjellë një dokumet ku vërtetohet se nëna e Skënderbeut –Voisava, e që ky emër në sllavishten e vjetër mund të lexohet edhe si Vjosana, ishte e bija e një feudali dhe sundimtari të Pollogut, me emrin Gerguri, tokat e të cilit shtriheshin nga Pollogu e deri në Prizren. Ai thotë se Gërguri ka sunduar me Pollogun menjiherë pas vdekjes së Car Dushanit dhe coptimit të Perandorisë së tij, nga i cili teritor dolën edhe principata tjera shqiptare si ajo e Gropajve në Ohër, Ballshajve rreth Shkodrës,Topiajt, Muzakajt, Arianitët etj.

Se nëna e Skënderbeut ishte bijë nga Pollogu, e thotë edhe Barleti e Gjon Muzaka, por Barleti gabon kur thotë se babai i sajë ishte nga një familje shumë e njohur e Tribalëve të Pollogut, sepse Tribalët kanë qenë pjesë e fisit të Thrrakasve që kanë jetuar në mes të Bullgarisë dhe Rumanisë së sotme, dhe nuk kanë pasur mundësi të shtriheshin deri në Polog, teritor i cili i ka takuar Dardanisë Ilire me qendër Skupin, dhe jo Tribalëve. Gabimin që e bënë Barleti e përmirson Boban Petreski, i cili zbulimin më të madh e bënë aty ku vërteton se fjala “Tribalda” nuk ka të bëjë me emrin e Tribalëve por është mbiemri personal i sajë. Dhe unë aty për aty, gjatë diskutimit, e binda se ky mbiemër ka lidhje vetëm me gjuhën shqipe, dhe nëse e zbërthejmë, do të fitojmë numrin tre në gjininë femërore dhe fjalën balta dmth, “Tri Balta”, që ka për kuptim tokën e lagët. Ksi emra vendesh takojmë në të gjitha tokat shqiptare; Te Balta, Tri Baltat, Balta e Madhe, Rruga e Baltës, etj. Pastaj emri i babait të sajë poashtu është i gjuhës shqipe, Gerguri që edhe sotë përdoret tek shqiptarët si emër:Guraz, Gurit, Guramadh, dhe si mbiemër Guri; Gjergj Guri, Pjetër Guri, etj. Ka mundësi që ky të jetë vetëm një emër “Gergur” por ka mundësi që të jetë emër dhe mbiemër, “Ger - Guri” ose “Gjergj Guri” mvaret se kush si e lexon dhe si e interpreton.

Sipas burimit që ka publikuar Petreski, del se Gerguri nuk kishte djalë dhe tokat e tij i kanë takuar të bijës Voisavës dhe dhëndrrit Gjon Kastriotit (Giovani Kastriotis ). Ky ishte shkaku që Gjoni nga një princ shmë i vogël i zgjëroi tokat e tij deri në Pollog dhe per kryeqytet të principatës së ti bëni Prizrenin, ku edhe u lind Gjergj Kastrioti. Kjo është sa i takon origjinës së nënës së Skënderbeut, të cilën gjë duhet ta dinë historianët sllav, që thonë se nëna e Skënderbeut ishte me origjinë sllave, po edhe disa shqiptarë që nuk duan të jenë shumë të sigurtë në origjinën e Skënderbeut, si Sabri Godo, Ali Aliu, Mahmut Hysa e ca të tjerë që për zanatë nuk e kanë historinë por Gjuhë e Letërsinë, dhe meqë u jënë shterur idetë në drejtimin e tyre, kanë provuar edhe pakë histori duke keqinterpretuar fjalët që kanë thënë të tjerët.
Origjina e Skenderbeut - Faqe 2 Arrow_up Origjina e Skenderbeut - Faqe 2 Arrow_down
Origjina e Skenderbeut - Faqe 2 Icon_user_profile Origjina e Skenderbeut - Faqe 2 Icon_contact_pm Origjina e Skenderbeut - Faqe 2 Empty
murturi
Ushtarak
Ushtarak
murturi

Male
Numri i postimeve : 517
Vendi : Bruksel
Registration date : 19/04/2008

MesazhTitulli: Re: Origjina e Skenderbeut   Origjina e Skenderbeut - Faqe 2 EmptyMon Apr 13, 2009 2:15 am

Të dhëna të reja për Skënderbeun

Burimi:http://www.albaniapress.com/lajme/8270/

Historia e popullit shqiptar është shumë e pasur me shkrime, libra, broshura që
flasin për lavdinë e kombit tonë në luftë për ekzistencë. Ato janë të fshehura nëpër arkivat e ndryshme të botës. Viteve të fundit fal punës së palodhur të disa studiuesve shqiptar dhe të huaj kanë dalë në dritë gjëra të rëndësishme që lidhen me historinë e kombit shqiptar, por ende ka gjëra që nuk janë zbuluar dhe flenë diku nëpër bodrumet e shumë bibliotekave apo Institucionet e ndryshme në Itali, Austri, Francë, Turqi, Greqi etj.

Arkivat greke fshehin shumë dokumente historike që lidhen me shqiptarët. Për mendimin tim nëpër arkivat shtetërore, kishat, manastiret, bibliotekat private mund të gjenden gjëra me vlera të larta për shqiptarët si në fushën e gjuhësisë ashtu edhe atë historike. Por ende asnjë studiues shqiptar nuk ka mundur të futet nëpër arkivat e shtetit grek, sepse Greqia është kujdesur për konservimin e tyre për tu mbuluar nga pluhuri i harresës.

Disa studiues kanë kërkuar dokumente historike që i përkasin fillimeve të shek. XX, por revolucioni kulturor i rilindjes së vetëdijes shqiptare ka nisur në fillimet e shek. XIX. Me plot gojë mund të thuhet lirisht se ka shumë dokumente historike, gjuhësore e kulturore që janë botuar në gjuhën shqipe dhe greke në fillimet dhe nga mesi i viteve 1800 në Greqi. Por siç dhamë më lart Greqia është kujdesur që këto gjëra me vlera të larta për kombin shqiptar të mos dalin në dritë.

Figura e Heroit Kombëtar të Shqiptarëve Gjergj Kastrioti duke qenë një figurë madhështore që e kanë zili ende sot. Disa studiues po krijojnë turbullira tek që më shumë do të thosha që janë kopjac të këqij se sa studiues seriozë. Të cilët duke shpikur apo hedhur dyshime mbi origjinën e tij shqiptare kërkojnë tu dëgjohet pak emrin nëpër media të ndryshme. Që Skënderbeu ishte shqiptar nga babai dhe nëna e tij këtë nuk e luan as topi, por ende në shekullin e XXI ka njerëz që duke parë madhështinë, krenarinë dhe trimërinë e këtij njeriu të madh duan ta “përvetësojnë” qoftë edhe për pak çaste. Në të vërtetë asnjë njeri nuk ka faj kur lexon vepra jo të trajtuara mirë, që më shumë i kanë shërbyer politikave ditore se sa historisë së vërtetë. Grekët e shekullit XIX duke mësuar për trimëritë e Skënderbeut frymëzoheshin dhe luftonin kundër Osmanëve për të fituar pavarësisë. Ka shumë shembuj për heronjtë e Kryengritjes grek të 1821 që ishin shqiptar ose siç i thërrasin grekët arvanitas mbanin me krenari shenjën e Bricjapit që dikur e ka mbajtur Leka i Madh, Pirrua i Epirit dhe Skënderbeu.

Gjatë kërkimeve të mia nëpër disa biblioteka private dhe shtetërore gjeta shumë libra në gjuhën greke që flasin për historinë e kombin tonë të botuara në shek. XIX. Disa prej këtyre librave përmenden tek-tek si bibliografi e shfrytëzuar, por që nuk na janë sjellë të plota në botime. Edhe pse kërkimet e mia ka qenë private, të pa deklaruara munda të gjejë dhe të marrë gjëra me vlera të mëdha për kombin tonë. Emocione të forta ndjeva kur gjeta katër libra origjinalë në gjuhën greke që flisnin për trimëritë e Gjergj Kastriotit- Skënderbe. Edhe pse në këto libra bëheshin përpjekje për të faktuar që familja Kastrioti kishte origjinë greke ato kanë vlera sepse shkruhet për atë burrë që mbrojti pushtimin e Europës nga Osmanët. Që botërisht njihet dhe është vërtetuar shkencërisht që ishte shqiptar 24 karat. Grekët pretendimet e tyre për ta “Privatizuar” Skënderbeun më shumë i bazojnë tek emrat dhe mbiemrat e familjes Kastrioti që sipas tyre kanë kuptimësinë në gjuhën greke. Duhet të dimë se në shekujt e mëparshëm njerëzit e kombeve të ndryshëm emrat dhe mbiemrat i kishin fetarë. Në qoftë se do të mendojmë me logjikën e paditurisë që pretendojnë grekët atëherë do të themi se ish-Kryetari i Kubës Fidel Kastro është grek sepse ai mbiemrin e ka grek KASTRO (kala, kështjellë). Po të mendojmë me këtë logjikë të thjeshtë unë do të them se deputetët grek kanë mbiemra të kuptimësisë në gjuhën shqipe, sllavisht, turqisht dhe shumë pak greqisht. Pa folur që qytetet e greke kanë emërtime që zbërthehen në gjuhën shqipe. Edhe shumë emra të fesë ortodokse janë në gjuhën shqipe me disa ditë lutjesh fetare. Por kjo është temë më vete që duhet të shikohet. Në qoftë se për një çast të mendojmë që Skënderbeu ishte grek. Atëherë pse Skënderbeu nuk luftoi për çlirimin e Greqisë? Pse Greqia e djeshme dhe e sotme nuk ka një bust të Skënderbeut për ta lartësuar figurën e tij?
Ish-sekretari në ministrin e jashtme italiane në vitet 1930 De Martiko do të shprehej për grekët: “Grekët janë të aftë, që të marrin një zezak të vërtetë amerikan, të zi si qymyri, dhe pasi ta punojnë gjashtë muaj me të, ta kthejnë përsëri në Amerikë me besimin e plotë tek vetja e tij se ai është pasardhës i drejtpërdrejtë i Themistokliut”. Pra tezat fëminore të studiuesve grek, sllavë dhe të disa studiuesve të djeshëm dhe të sotëm për origjinën greke apo sllave të familjes së Kastriotëve bien poshtë si teza të pavërteta të cilat nuk mbështeten tek shkenca, por tek politikat ditore. Si përfundim Skënderbeu lindi shqiptar dhe vdiq shqiptar. Ai, ishte trashëgimtar i mbajtjes së shenjës së Bricjapit që e kishte mbajtur Leka i Madh dhe Pirrua i Epirit. Skënderbeu lindi ortodoks, u bë me dhunë mysliman, përqafojë me dëshirë fenë katolike dhe vdiq UNIT. Shumë kush do të habitet me këtë përfundimin tim fetar të Skënderbeut UNIT. Por sot e kësaj dite shqiptarët(arbëreshët) që mërguan në Itali mbas vdekjes së tij besojnë ende në besimin fetar UNIT. Unitët janë për bashkimin e dy kishave kristjane, atë katolike dhe ortodokse. Arbëreshët në Itali falen në kishën e ritin ortodoks, por në vartësi të Vatikanit katolik. Në qytetin e Elbasanit, brenda në kalanë e vjetër ka qenë dhe është ende sot një kishë e rriti UNIT. Në fillim të viteve 1990 prifti i parë që shërbente në këtë Kishë ishte arbëresh.

Më 1439 në Sinodin e Florencës u bë bashkimi i Kishave të Romës dhe të Kostandinopojës. Më vonë kjo marrëveshje u nënshkrua edhe nga ortodoksë dhe katolikë të tjerë për bashkim në Romë dhe Brest në vitet 1595-1596. Kështu arbëreshët në Itali mbeten besnikë të besimit UNIT. Këtë na e dëshmon edhe arvanitasi i ndjeri Aristidh Kola. Studiuesi Aristidh Kola në librin e tij “Arvanitasit dhe prejardhja e grekëve”, shkruan: “Ndërkohë që të gjithë europianët shkruanin për Skënderbenë, kronistët bizantinë ose e injoronin krejtësisht ose e përmendin diku dhe me një ftohtësi të madhe. Shkaku nuk është vdekja e tij e palavdishme, as fakti se ishte shqiptar dhe jo grek. Nuk është as lavdia dhe as kombësia kriteri i këtyre kronistëve. Është dallimi i besimit fetar të Skënderbeut, që nuk është i krishterë ortodoks, por katolik apo për të qenë më të saktë, ishte “UNIT”. Unitët ishin për bashkimin e dy kishave”.
Libra të panjohura të autorëve grek të shek.XIX për Skënderbeut
Ndër autorët grek që njihen se kanë shkruar libra për Skënderbeun janë:
Xalkokontili, Francis, Kritovulos, Paparigopulo. Por së fundi bibliografisë së madhe të veprave kushtuar Heroit tonë Kombëtar Skënderbeut do tu shtohen edhe katër libra në gjuhën greke që besoj nuk janë të njohura deri më sot. Këto libra janë botuar në shek. XIX dhe gjenden në një nga Bibliotekat më të pasura të Greqisë.
1.- Libri i parë ka autor K.Velefanti i botuar në Athinë më 1857 dhe ka titullin:
Libri i kushtohet Perandorisë Bizantine nga themelimi i saj. Në të janë përfshirë historitë nga mbreti i parë i Bizantit Kostandini i Madh dhe mbyllet me rënien e princit të fundit Gjergj Kastrioti. Libri përbëhet nga 292 faqe. Nga faqja 102 fillon kapitulli që i kushtohet Skënderbeut me titull:

(Historia e Gjergjit të Kastriotëve, i njohur Skënderbe, Princi i Shqipërisë) dhe deri në faqen 238 shkruhet për të. Interesant është fakti se ky libër shoqërohet edhe me grafikë të ndryshme që i përkasin mbretërve të Bizantit, por edhe një grafikë të figurës së Skënderbeut. Pra me këtë zbulim shtohet edhe një grafikë ku na paraqitet me madhështinë e tij Heroi ynë Kombëtar Gjergj Kastrioti. Më shumë në libër siç shihet shkruhet për Princin e Shqiptarëve.

2.- Libri i dytë është botuar më 1876, në Athinë dhe autor është A.Milaraqi. Libri prej 15 faqesh ka titullin:

Pak fjalë mbi prejardhjen e Skënderbeut), dhe flet rreth origjinës së Heroit Kombëtar të Shqiptarëve. Autori përmend studiuesit e ndryshëm duke bërë dhe komentet e tija. Në përfundim të studimit të tij A.Milaraqi shkruan: “Gjergj Kastriotit Skënderbe është shqiptar

3.- Libri i tretë është botuar në vitit 1884 nga N. Mihalopuli me titull: (Historia e Gjergj Kastriotit i quajtur SKËNDERBE Mbret i Shqipërisë). Ky libër ka 184 faqe. Në këtë libër nuk ngrihen pretendimet se Skënderbeu ishte me origjinë greke, por shkruhet qartë se ai ishte shqiptar mbret i Shqipërisë. Botuesi është treguar i kujdesshëm dhe si bazë duhet të ketë shfrytëzuar veprën e Marlin Barletit.
4.- Studiuesit grek duke parë madhështinë e Skënderbeut i kushtuan edhe skenar Drame. Shkrimtari Andoniu Io. Andoniadhu shkruajti Dramën me titull:

(Skënderbeu mbreti i Epiriotëve, Dramë). E cila është botuar në Athinë më 1889 dhe ka fituar çmim në Konkursin e poezisë mbajtur më 25 mars të po atij viti. Ky libër ka 116 faqe. Ngjarja në Dramë zhvillohet në pesë ditë dhe paraqitet në gjashtë akte ku luajnë 18 personazhe:
Historian dhe Publicistë arbenllalla@gmail.com
Botuar në shkurt 2009 në revistën ALBANICA, Prishtinë.
http://www.fbdk.eu
agim__barja
Anëtar i Besueshëm
Anëtar i Besueshëm
agim__barja

Male
Numri i postimeve : 1410
Vendi : shqiperiaveriore
Profesioni/Hobi : EXSPERT I CESHTJESE KOMBETARE
Registration date : 24/10/2008

MesazhTitulli: Re: Origjina e Skenderbeut   Origjina e Skenderbeut - Faqe 2 EmptySun Jun 07, 2009 2:29 am

.
detektivi
Anëtar i Suksesshëm
Anëtar i Suksesshëm
detektivi

Male
Numri i postimeve : 2116
Vendi : Here ne kosove here ne Evrop
Profesioni/Hobi : zbulimi i tradhtareve dhe hajnave
Registration date : 15/03/2009

MesazhTitulli: Re: Origjina e Skenderbeut   Origjina e Skenderbeut - Faqe 2 EmptySun Jun 07, 2009 2:17 pm

leje bre agim se ti dje ke lind,***** e ka pas sllave,
po leji budalleket e tua.
nje dite edhe milloshin keni me ba shqiptare.
nuk di hundet e tua mi fshi e po huazon shkrime. fla
Driniiiii
Miqte e Forumit
Miqte e Forumit
Driniiiii

Male
Numri i postimeve : 3268
Vendi : Belfast
Registration date : 17/02/2009

MesazhTitulli: Re: Origjina e Skenderbeut   Origjina e Skenderbeut - Faqe 2 EmptySun Jun 07, 2009 2:55 pm

Nje dukuri njerzesh do ti krahasoja si Bletat ter diten bredhin lul me lule dhe thithin nektar, nga nektari kultivoin Mjaltin.
Nje dukur njerzesh tjer do ti krahasoja i Grejzat edhe ato veproin njet si Bletat por kultivoin Helm.
detektivi
Anëtar i Suksesshëm
Anëtar i Suksesshëm
detektivi

Male

MesazhTitulli: Re: Origjina e Skenderbeut   Origjina e Skenderbeut - Faqe 2 EmptySun Jun 07, 2009 3:29 pm

po ju jeni njerez primitiv dhe nuk keni lidhje fare.
NUk e shifni veten ne pasqyre se si vetem ju di beni propaganden e udbasheve pacifisteve se qdo gje ne rregull.
Ku dihet se ne si komb nuk ekzistojme me sepse ate naj hiqet ju,,trimat e serbise qe veshet uniformen qe ti ndihmoni shkaaut sa me lehte te na shkaterron identitetin kombetare.
Qfare ushtare i thuani vetes ku ju ne emer te luftes deshmoreve naj hiqet qka ka shqiptare ,po naj ktheni serbet prap ne kosove edhe ata qe nuk ishin me pare.
Ju qe ne emer te luftes edhe femijet e shkijeve i merrni i perqafoni i vizitoni.
Kurse femijet e deshmoreve as nuk i vizitoni fare.
Emrat e deshmoreve i perdorni per marketing politik.
Turpi i turpit.
Kurse historine mundoheni te keqperdorni si sali berishoviqi dhe rugoviqet per interesa personale. fla
agim__barja
Anëtar i Besueshëm
Anëtar i Besueshëm
agim__barja

Male
Numri i postimeve : 1410
Vendi : shqiperiaveriore
Profesioni/Hobi : EXSPERT I CESHTJESE KOMBETARE
Registration date : 24/10/2008

MesazhTitulli: Re: Origjina e Skenderbeut   Origjina e Skenderbeut - Faqe 2 EmptyMon Jun 08, 2009 12:39 am

SESHTE ME RENDESI A PO KOPJOJE PO ME RENDESI ESHTE QE SA ME SHUME TE LEXOJMI TE VERTETEN E KJO ESHTE PER SHQIPTARET E JO PER JU SERVILI I SHKIVE O DETEKTIV
KJO ESHTE PER NE SHQIPTARET E VERTE ME GJAKE SHQIPTARI E JO
PER TY ME GJAKE SHKAU QE JE HAHAHAHH SHQIPTARET JANE TE INTERESUARE PER PUNE ZHVILLIM ARSIMIM EDUKAT E JO ME ATO DEZINFORMATAT TUA SE KETU NUK MIRREN PARASYESH ASPAK SE ME SKE FUQI ME ATA SHIJET E TU TE BEOGRADIT TE PERQANI SE NE NUK PERQAHEMI NE PO ECIM PERPARA SKEMI KOHE ME JU TE MIRREMI SE TI ME SERBIN TENDE KE KAPITULLUE MOTI 1999 PAPA MERRI STRAJCAT E PER NE KARPATE NISU ATJE NGA KENI ARDHE SI CERGARET
detektivi
Anëtar i Suksesshëm
Anëtar i Suksesshëm
detektivi

Male

MesazhTitulli: Re: Origjina e Skenderbeut   Origjina e Skenderbeut - Faqe 2 EmptyMon Jun 08, 2009 11:20 am

shkrimet e tua jane shkrime udbashe rrenacake,ti lavderon tradhtaret okupatoret leka Zoga hesat pash toptana dhendorre serbe pacifista tradhhtarin RUgova qe ja qoi policine ushtrine me Milloshin Adem jasharit uck-se.
Ti je servile i partive politike me ren.
TI mashtron popullin rrene se te gjithe ishin uck (farkistat tradhtare udbashet).
TI thua se kiy status eshte i mrekullueshem ku hiqet qka ka shqiptare hiqet kombi identiteti pa sovranitet.Ti perkrahe rez1244 planin 6 pikesh.Ti perkrahe decentarlizimin enklavat serbe ,republika serbska ne kosove.
Ti perkrahe qeverine politiken servile tradhtare hajnat te korruptuarit ata qe ne emer te uck tradhtuan shoket deshmoret jane pasunue jane servile te huajve.

Ti e ti po tregon se je nje sherbetore i te gjitheve kushe te vjen ne pushtet.
TI lavderohesh se vetem ti paske qen ne ,,uck".
Ti nuk di se qka flet se qka thue.
arbeni24
Anëtar
Anëtar
arbeni24

Male
Numri i postimeve : 246
Vendi : Slloveni (Lublan)
Profesioni/Hobi : Biznisman
Registration date : 13/04/2009

MesazhTitulli: Re: Origjina e Skenderbeut   Origjina e Skenderbeut - Faqe 2 EmptyMon Jun 08, 2009 2:22 pm

oooo skenderbeu ka qend daja i detektivit hahahahahahahaha
detektivi
Anëtar i Suksesshëm
Anëtar i Suksesshëm
detektivi

Male

MesazhTitulli: Re: Origjina e Skenderbeut   Origjina e Skenderbeut - Faqe 2 EmptyMon Jun 08, 2009 3:11 pm

jo beni daja jem jo se une kam nenen shqiptare e ai ka pas nenen sllave! fla
Familja ime kane qen te njoftur dhe trima .
Kan pas vetem gjak shqiptari.
Driniiiii
Miqte e Forumit
Miqte e Forumit
Driniiiii

Male
Numri i postimeve : 3268
Vendi : Belfast
Registration date : 17/02/2009

MesazhTitulli: Re: Origjina e Skenderbeut   Origjina e Skenderbeut - Faqe 2 EmptyMon Jun 08, 2009 10:10 pm

Hahahahah Mamin pe dika qe ka Shqiptare, e babin jo hahahahahahahah
arbeni24
Anëtar
Anëtar
arbeni24

Male

MesazhTitulli: Re: Origjina e Skenderbeut   Origjina e Skenderbeut - Faqe 2 EmptyTue Jun 09, 2009 6:12 pm

''jo beni daja jem jo se une kam nenen shqiptare e ai ka pas nenen sllave! fla
Familja ime kane qen te njoftur dhe trima .
Kan pas vetem gjak shqiptari.''

NCNCNCNCNCCNCNCNCNCNC E MORE KATUNDAR SJAM TU E DIT A JE TU MENDU PERPARA SE CFAR MUTIIIII JE DUKE SHENUAR NE KET FORUM????!!!!!!

MARREEEEEE DUHET MET ARDH PREJ VETVEHTI MORE NJERI.
detektivi
Anëtar i Suksesshëm
Anëtar i Suksesshëm
detektivi

Male

MesazhTitulli: Re: Origjina e Skenderbeut   Origjina e Skenderbeut - Faqe 2 EmptyTue Jun 09, 2009 6:23 pm

haaaa trimi qe je.
tere diten beni biznes me shkije e kne trima.
Me servilet qe naj hiqen qka ka shqiptare,
tashe edhe Milloshin keni me shpall patriot,se qasi berlloga jane ne pushtet qe perdit dekorojne tradhtaret.
haaaaaa moe i mjere Arben je ba si Agim bajra e nja dy vet .
Nuk dini gje vetem folni me fjale te huaja.
Mirru me biznis e leje politien se veshtire eshte tju rashe ne fije kosovareve haaaa.O kosovare, fla
arbeni24
Anëtar
Anëtar
arbeni24

Male

MesazhTitulli: Re: Origjina e Skenderbeut   Origjina e Skenderbeut - Faqe 2 EmptyTue Jun 09, 2009 9:47 pm

ore detektiv shkerdhati ti nuk je duke ditur cfare je tu dhiiiiiiiii.

ti e perkrah skenderbeun me sllobodana e.t.c.... kjo esht dija jote, nje dije qe me to te kam then nje her as ne vc nuk isha shku.... ti mesiguri koke far magjupi more shkerdhat, ......

ps.: ma mire me doket me fol me nje shka se me ty sepse kur te foli me shka e di qe esht shka edhe e tregon se me urren por ti vetem me trathetija .... qysh ja paske nise edhe vazhdo,,,, marre duhet met ardh, nejse une ma asnje shkrim nuk do e bej ndrejtim enes tane, nje njeri qe nuk e rrespekton SKENDERBEUN ai njeri nuk e meriton te jeton si mbas mendimit tim......

POSHT ME DYFTYRSHAT.............
haxhiu
Anëtar i Besueshëm
Anëtar i Besueshëm

Numri i postimeve : 1150
Profesioni/Hobi : bashkimi me dajak
Registration date : 29/06/2008

MesazhTitulli: Re: Origjina e Skenderbeut   Origjina e Skenderbeut - Faqe 2 EmptyWed Jun 17, 2009 11:46 am

O Detektiv
o ku po i gjen kete fjale te embela,skenderbegun kerkush se njef sepse nuk duhet te bazohemi ne pordha,kerkush nuk po na pyet kush kemi qen por si i kemi punet ku do ti lejna femit tone ?????Ne Fadil Hoxhen po e njofim dhe adem demaqi e shpalli patriot fadil plehin hoxhen qe ishte bashkpunetor i shkaut dhe ne akcionin e armeve mbas luftes ne liri burgosi shqiptar,vrau sa deshti largoi e distancoi si vete shoku pobratini tij Enver hoxhusi,dhe kerkush nga historjanet nuk e shpallin tradhetar por thone se keta kan qen patriota dhe kan luftue per bashkimin e trojeve shqiptare,njesoi si betimi i ushtareve te uçke dhe ja se çfare pavaresie as bashkim as shtet ,pos roberin e shpallin si fitore ?!!!!Po spaska as zot as drejtesi ndere shqiptar dhe ne sado pakes qe kemi mbetur zoti na ndihmoft qe ta shendrrisim keto troje te coptuara se di çka te beje o njeri i perendise ?
haxhiu
Anëtar i Besueshëm
Anëtar i Besueshëm

MesazhTitulli: Re: Origjina e Skenderbeut   Origjina e Skenderbeut - Faqe 2 EmptyWed Jun 17, 2009 11:52 am

Skenderbeun me Milloshin jo more se krahason detektivi,por ti po behesh ashkadel kinse je ma shqiptar se detektivi !Skenderbeu a e din qe ne shqiperi e ka pasur nje keshtjell e ne itali i ka pasur 21 keshtjella dhe me kan femit e skenderiçt iu kan martue,dhe si quhen vellaznit e skenderbeut dhe motrat po te beje pyetje ty ?Apo po shitesh qe ti paske jetue ne kohen e skendes!!!Kur ne shqiptaret ja kemi ndegjuar zanin skenderbeut dhe kush e ngiti per çfare qellimesh ?A e din se nga rrjedh fjala shqipe ?Nese e dine ti qe po bahesh patriot vertete te them se je shqiptar i vertete patriot ?
haxhiu
Anëtar i Besueshëm
Anëtar i Besueshëm

MesazhTitulli: Re: Origjina e Skenderbeut   Origjina e Skenderbeut - Faqe 2 EmptyWed Jun 17, 2009 11:57 am

Ju edhe sot i mbroni tradhetaret qe u vran nga vetevetja,pse rrokni per leshin e skenderbeut ?Une jam vete historian dhe me akademiket kete teme e kemi shfletue me mijera here dhe mos hin lugave se nuk del ne drite kurr
Parolla e komandanteve te uçk ka qen ;qe kush bene e flete keq per tradhetin e uçk vritni pa gjykime dhe ne mos te flasim per tradhetin dhe tradhetin ta ngrisim si heroizem marre poshte tradhetaret!!Kaluan keto dokra me pordhat e komunistave
detektivi
Anëtar i Suksesshëm
Anëtar i Suksesshëm
detektivi

Male

MesazhTitulli: Re: Origjina e Skenderbeut   Origjina e Skenderbeut - Faqe 2 EmptyWed Jun 17, 2009 12:55 pm

KY aRBENI SHAJTI aDEM DEMAQIN;E BANI MAGJUP1
a MAGJUPEN gABELKEN ;;nena terez 2 E tOPHANES SE SHKUPIT QE KURRE SI KA PERMEND sHQIPTARET i;rUGOVA QE NDERROI FE ME PARA TE pAPES!
E ngriti kete ne qiell o Hagji!
sepse ne emer te ,,NENA TEREZ" u psunuan udbashet e LDK-se.
Kurse kete e propagandon bashpunetori i serbise laperi! Don Lush Gjergji qe edhe sot bashkpunon me shkije!
Me mark Krasniqin qe ishte dhe eshte shpijun i serbise.Se gruan shkin dhe djemt ne beograd!
Po keta skan lidhja se kushe eshte qka eshte,pe biznis perkrahin partit servile.
haxhiu
Anëtar i Besueshëm
Anëtar i Besueshëm

MesazhTitulli: Re: Origjina e Skenderbeut   Origjina e Skenderbeut - Faqe 2 EmptyThu Jun 18, 2009 10:00 am

Drita e Mark Krasniqit eshte e martume me shkijet e serbise,ndersa djali Llazari i Anton Qetes eshte komandir i policise ne nje rajon te beogradit!
O di per tan shqiptaret shumeee se jo pakes,por kerkush nuk ma venon veshin sepse jan shumica me shkije !Po me tregon nje shoke eshte ne Suhareke nje magjup ne lagjen time dhe me ba nje shqiptar me shajte diçka po ua shane edhe grat e per ne nane mos ta qojna,dhe ky shoku me thote kerkush as disa qe jan kon te veshun nuk guxoin me ja lujt edhe pse ky magjup ka qen haptas i lidhur me policin serbe,por me thote me ba me hyr ma thelle po ua bane a qeni ate ***** ta qifte e gruen une se ti je spiuni ma i keq ne kosove dhe tjeret zani nuk i ndihet!!!!c**** i Suharekes magjupi,dhe kfori e ruan dite e nate dhe nuk flejn e magjupi shetitet shlirshem e flen ma mire se tan shqiptaret!
O kuku per ne qe spiune po dalin shumeeeeee!
xhiti
Anëtar i Besueshëm
Anëtar i Besueshëm
xhiti

Male
Numri i postimeve : 1858
Vendi : Prishtine
Profesioni/Hobi : zbulim i tradhtarve
Registration date : 26/03/2009

MesazhTitulli: Re: Origjina e Skenderbeut   Origjina e Skenderbeut - Faqe 2 EmptyThu Jun 18, 2009 10:30 am

O Haxhi e dijn shumica qe keta jane bashkpunetore te udbes.
Edhe per salen dhe vajzen e tije qe dashnor ka Fazliqin dhe dajt ne beograd ,po shumica jane qasi!
E per bashkim kurre,me kesi rrenca tradhtare hajna qe vetem pasunohen ne emer te patriotizmit me bateri!
Une nuk besoi kurre se qe 2 mije e disa vjet keshtu kan rre bashkohemi sote neser e perdit po coptohemi!
Keto jan vetem demagogji qe populli tallava te vazhdon keshtu tuj prit kinse ,,behet mire".
Jo mire po ka mu kan edhe me keq!
Presim e folim prap bashke.
Per shqiptare kurre mire ska mu ba se jemi te nemur te flliqur.mashtrojme tradhtojme konflikte ne mes veti sharje pislleke.
Pa u ndal keto gjera pa i hjek keta tradhtare nga politika pa pas ligj ren rregull shtet me kuptim te plot!
Ska liri kurr per ne.
Behen hero tradhtaret !
detektivi
Anëtar i Suksesshëm
Anëtar i Suksesshëm
detektivi

Male

MesazhTitulli: Re: Origjina e Skenderbeut   Origjina e Skenderbeut - Faqe 2 EmptyThu Jun 18, 2009 7:22 pm

haaaa na knaqe o beni!
Te lumt he patriot me bateri! A ke biznes hiq me Thaqin dhe me shkijet ! apo del dinari hiq....
Sponsored content

MesazhTitulli: Re: Origjina e Skenderbeut   Origjina e Skenderbeut - Faqe 2 Empty

Origjina e Skenderbeut
Mbrapsht në krye 
Faqja 2 e 7Shko tek faqja : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next
 Similar topics
-
» Histori e Skenderbeut
» Origjina juaj !!
» SHQIPTARËT PAS SKËNDERBEUT
» Historia e Skenderbeut
» LETRA E SKËNDERBEUT

Drejtat e ktij Forumit:Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi