|
| "Pegasi", subrastrat: Arti i gdhendjes | |
| | |
Autori | Mesazh |
---|
Kristaq F. Shabani Miqte e Forumit
Numri i postimeve : 11718 Age : 65 Vendi : Gjirokaster, Albania Profesioni/Hobi : Poetry Registration date : 04/07/2008
| Titulli: Re: "Pegasi", subrastrat: Arti i gdhendjes Fri Dec 12, 2008 11:54 pm | |
| Tema te tilla mendoj se jane shumë interesante, ndaj e prezantova. Qëllimet e saj pëfshihen qartazi në editorialin e gazetës "PEGASI". Mandej ka dhe larmitet dhe jep shërbesë publicistike, pasi ka anë specifike që ndritojnë. | |
| | | Kristaq F. Shabani Miqte e Forumit
Numri i postimeve : 11718 Age : 65 Vendi : Gjirokaster, Albania Profesioni/Hobi : Poetry Registration date : 04/07/2008
| Titulli: Re: "Pegasi", subrastrat: Arti i gdhendjes Mon Jan 11, 2010 4:09 pm | |
| Katundishta-vendlindja ime,
Më mban gjallë më jep bekime
KATUNDISHTA
Gazetë e pavarur periodike kulturore- historiko-letrare e përmuajshme. Botohet nën drejtimin e Lidhjes së Krijuesve “PEGASI” ALBANIA. Viti i pestë i botimit, Nr.2 (0010) E-mail:katundishta@yahoo.com çmimi 30 lekë, euro 1 Dhjetor 2009
Sa herë që na merr malli
Dhe nuk durojmë dot,
puthim gurët e fshatit,
ndahemi me brengë,
ndahemi me lot!
Redaksia e Gazetës “Katundishta” uron:
“Gëzuar KRISHTLINDJET DHE VITIN E RI 2010!”
10 tetori 2009
Takim Brezash në Katundishtë
E paharruar do të mbetet për çdo katundishtar data 10 tetor 2009. Një varg makinash me flamurin kombëtar përpara u grumbulluan me katundishtarët që banojnë në Përmet. Vargani i gjatë i makinave nga Përmeti përshkroi 25 km rrugë, i bashkuar edhe bashkëfshatarët e Këlcyrës, katundishtarë, që banojnë aty morën drejtimin për qendrën e fshatit Katundishtë. Sa hyjnë në qendër të fshatit, çmallen me bashkëfshatarët që banojnë në fshat dhe shkëmbejnë mendime me njeri- tjetrin si ta festojnë më mirë takimin e përvitshëm të brezave. Tashmë është krijuar tradita e mirë, por gjithmonë synohet për më të mirën, për më të arriturën. Ajo që u ra të gjithëve në sy ishte ndryshimi rrënjësor i fshatit me shtëpi të reja apo me zhvillim ekonomik si dhe mbarështrimi i bagëtive apo ajo që është më esenciale ndryshimit social. | |
| Titulli: Re: "Pegasi", subrastrat: Arti i gdhendjes Mon Jan 11, 2010 4:10 pm | |
| Nga Përmeti erdhën për festë djaemtë e fshatit Katundishtë që kanë biznese dhe kanë ndryshuar krejtësisht gjendjen e tyre social- ekonomike. Të tillë janë: Flamur Jaçe, Hasan Qamo, Hasan Mucenji, Afrim Ago, Shuaip Jaçe, Petrit Aliaj, Xhevahir Deliu, Agim Deliu, Adriatik Qamo, Meti Lile, Sali Canaj, Dule Lile, Ylli Hoxha, Artan Mucaj e shumë e shumë të tjerë.
Festuesit u grumbulluar para lapidarit të dëshmorëve, për të realizuar nderimin e përvitshëm. U vunë kurora me lule nga të pranishmit. Midis tyre kryetari i Komunës z. Bujar Fezga, Hasan Qamo, kryetari i Shoqatës “Katundishta”, Islam Kalemi e tjerë. Pas hapjes së ceremonisë e mori fjalën shkrimtari dhe publicisti, dai që nismoi para disa vjetësh fillimin e gazetës “Katundishta” z. Islam Kalemi, i cili përshëndeti të pranishmit dhe u uroi atyre festën, duke lexuar me këtë rast edhe mesazhete ardhura nga gjithë vendi dhe jashtë vendit për këtë festë. Mandej, midis duartrokitjesh, e mori fjalën Kryetari i komunës Këlcyrë Qendër, z. Bujar Fezga, i cili, mbasi përshëndeti dhe uroi festën katundishtarëve, bëri dhe një analizë të punës që ka bërë komuna Dëshnicë në drejtim të infrastrukturës si shtrimin e rrugëve me asfaltim, rregullimin dhe sistemimin e anekseve të shkollës 9 vjeçare, si pajisjen elektrike, pajisjen me banja dhe bërjen e disa dhomave për lokal argëtimi.
Dreka kaloi në një atmosferë të gëzueshme. U kënduan këngë, u hodh valle sipas traditës katundishtare dhe u ngritën dolli.
| |
| Titulli: Re: "Pegasi", subrastrat: Arti i gdhendjes Mon Jan 11, 2010 4:10 pm | |
| Fjala e mirëseardhjes në festën e madhe katundishtare
Fjala e zotit Myrteza Ago në Takimin e 10 tetorit 2009
Të dashur bashkëfshatarëSot, më datën 10 tetor 2009, është festa e fshatit tonë që takon brezat e çdo moshe, kudo që ndodhen. Kjo datë do të mbetet historike për të gjithë banorët e fshatit tonë. Vitet ikin, brezat ia lënë vendin njëri - tjetrit, por emri Katundishtë nuk do të harrohet. Shoqata atdhetare kulturore “Katundishta”, me qendër në Përmet, po bën të mundur njohjen e Katundishtës kudo në vendin tonë dhe jashtë tij. Ndërkohë grupi që po merret me këtë punë ka një përvojë të mirë në gjetjen dhe propagandimin e vlerave dhe të traditavetë fshatit tonë nëpërmjet botimit të gazetës “Katundishta”. Në faqet e kësaj gazete kanë gjetur pasqyrim të gjerë dhe u është bërë jehonë intelektualëve të shumtë që ka nxjerrë fshati ynë. Kështu nga gjiri | |
| ynë kanë dalë inxhinierë të zotë, mjekë dhe arsimtarë të shquar, agronomë të pasionuar dhe oficerë të devotshëm. Duke u mbledhur sot sot këtu, së bashku, ne i ngrejmë lavdi dhe tregojmë respekt për vendlindjen tonë.
Më lejoni që të përshëndes të gjithë pjesëmarrësit dhe të ftuarit në këtë festë. Kështu u mbledhshim dhe në përvjetorë të tjerë të kësaj dite! E festofshim për mijëra vjet!
Rrofshin katundishtarët! Nder dhe respekt për të gjithë pjesëmarrësit! | |
| Thirrje e Shoqatës Atdhetare - Kulturore “Katundishta” në Përmet
Katundishtarë, kudo që jeni, brenda dhe jashtë Atdheut, të ngrëmë lart emrin e fshatit tonë Katundishtë. Të ruajmë traditat e fshatit dhe të pasqyrojmë historikun e fshatit tonë. Të kontribojmë sa të jetë e mundur për daljen e gazetës sonë “Katundishta”. Kemi nevojë për njëri - tjetrin, të pasqyrojmë çdo ndryshim ekonomik e social në jetën e përditshme, kudo që ndodhemi. | |
| Titulli: Re: "Pegasi", subrastrat: Arti i gdhendjes Mon Jan 11, 2010 4:11 pm | |
| Lutemi, nëse dëshironi kontriboni, sa të keni mundësi, në numrin e llogarisë 0850013927 Raiffeisen Bank. Kontributi juaj është kontribut për të mirën e Katundishtës sonë.
Kryetari i Shoqatës
Hasan Qamo | |
| Titulli: Re: "Pegasi", subrastrat: Arti i gdhendjes Mon Jan 11, 2010 4:11 pm | |
|
Selam Deliu
Se më djeg një zjarr në zemër
Katundishtës
Dola te bregu i xhamisë,
Duket fshati i shkretuar,…
Katundishtë e bukur shumë,
Pse je vërejtur, zëmëruar?! | |
| Ikën njerëzit e të lane,
Në kurbet shkuan dhe vane,
Këtu nuk kishin të hanë,
Shkuan të zënë paranë. | |
| Titulli: Re: "Pegasi", subrastrat: Arti i gdhendjes Mon Jan 11, 2010 4:12 pm | |
| U prish Katundishtë e gjorë,
Mbeti nuse pa kurorë,
Nuk të sheh syri njeri,
Lagjet me dy-tri shtëpi. | |
| Titulli: Re: "Pegasi", subrastrat: Arti i gdhendjes Mon Jan 11, 2010 4:12 pm | |
| U tret Katundishta e shkretë,
Mbeti si dega pa fletë,
S’ka më mbrëmje, argëtime,
Rrallë dasma dhe gëzime. | |
| Gjithë ata që shkuan e vane,
Po ti gjeç aty ku janë,
Ti pyesësh për vatanë,
Lotët me zor do t’i mbajnë. | |
| Katundishtën kur kujtojnë,
Dhe në ëndërr e shikojnë,
U shfaqet lulëzuar,
Paçka se është e shkretuar. | |
| Titulli: Re: "Pegasi", subrastrat: Arti i gdhendjes Mon Jan 11, 2010 4:13 pm | |
| Do të vijë dita prapë,
Vendlindjen do ta kujtojnë
Gërmadhat s’do t’i harrojnë,
Përsëri do t’i ndërtojnë.
(Kur gjendjen ta rregullojnë). | |
| Titulli: Re: "Pegasi", subrastrat: Arti i gdhendjes Mon Jan 11, 2010 4:13 pm | |
| Katundishtë vendlindja ime,
Për ty shkruaj përmalluar,
Se më djeg një zjarr në zemër
Kur të shikoj të shkretuar.
Katundishtë, 10 tetor 2009 | |
| Mirënjohje për fshatarët e mi
Nga Islam Kalemi
Të nderuar bashkëfshatarë të mi të Katundishtës dhe të Kodrishtës!
Unë, Islam Safet Kalemi, lindur në Katundishtë, ku u arsimova dhe hodha hapat e para të zhvillimit tim si intelektual, kjo e realizuar në sajë të ndihmës së pakursyer të kuadrove të asaj kohe dhe të bashkëfshatarëve të mi, jam sot këtu të ndaj gëzimin me ju. Kam mbi dyzet vjet i larguar nga vendlindja dhe banoj në qytetin e Tepelenës, por në Katundishtë kam vëllezërit e mi, motrat dhe fisin tim, me të cilët nuk jam ndarë kurrë në këto vite të jetës. | |
| Titulli: Re: "Pegasi", subrastrat: Arti i gdhendjes Mon Jan 11, 2010 4:14 pm | |
| Jam mirënjohës për cilido kuadër apo intelektual e bashkëfshatar për respektin, që ka pasur e shprehur për personin tim, të cilin unë do ta ruaj deri në ditët e fundit të jetës sime. | |
| Titulli: Re: "Pegasi", subrastrat: Arti i gdhendjes Mon Jan 11, 2010 4:14 pm | |
| shprehur për personin tim, të cilin unë do ta ruaj deri në ditët e fundit të jetës sime.
Në vitin 2005 këshilli i Komunës Qendër Këlcyrë më ka vlerësuar duke më akorduar titullin “Qytetar Nderi i komunës Dëshnicë”. Ky vlerësim më nxiti të marrë nisiativën për të botuar gazetën “Katundishta”, por një shtysë në këtë drejtim më dha edhe fakti që kishte shumë gazeta të tjera si “Përmeti”, “Dëshnica”, “Sofra Dëshnicare”, të cilat fare pak shkruanin për Katundishtën tonë, për këtë fshat me vlera, zakone e tradita, me një popullsi sa gjysma e gjithë Dëshnicës. A s’duhej të ndërrmerrej një akt i tillë, i cili që në fillesat e saj të para u përkrah nga Lidhja e Krijeusve ”PEGASI” Albania dhe Këshilli Koordinativ i Shoqërisë Civile të Jugut të Shqipërisë me qendër në Gjirokastër. Së bashku me stafin e gazetës dhe me ndihmën e pakursyer të titullarëve të Lidhjes ne realizuam përgatitjen dhe botimin periodik të gazeëtës sonë, e cila, shumë shpejt, u bë një zë mediatik, jo vetëm në Përmet, Jug, por në të gjithë Shqipërinë dhe, madje, ajo u njoh edhe jashtë vendit, ku përmetarët, katundishtarët e lexonin dhe dërgonin mendimet për të nga Greqia, Italia e tjerë. Gazeta jonë arriti që të jetë dhe në Internet dhe të lexohet nga kush dëshiron. | |
| Italia e tjerë. Gazeta jonë arriti që të jetë dhe në Internet dhe të lexohet nga kush dëshiron.
Kjo tregon katërcipërisht se ne kemi bërtë një puën të veçantë dhe admiruese dhe për këtë jemi krenarë sot para jush. Jemi mundur që në gazetë të apsqyrojmë traditat, zakonet, zhvillimiet e Katundishtës dhe më gjerë si dhe jetën e saj kujtesë (memorje ) dhe ndryshimet demokratike, ndryshimet ekonomike, infrastrukturore, problemet sociale e tjerë, si dhe të zbulojmë gjithçka të mirë të sfumuar nga e kaluara. Gazeta jonë me emrin e fshatit doli. Puna pra u realizua mirë dhe ajo përcillet… Merita që ajo vijon të botohet është se ka pjesë të kontributit të vetë komuniteti , por edhe sponsorët, të cilët kanë ndihmuar në daljen e gatezës. Me këtë rast dua të falenderoj të gjithaë kontribuesit. | |
| Vjen një kohë që stafeta duhet t’u përcillet më të rinjve, që padyshim punën e filluar do ta çojmë më tej, por duke mos harruar “autorët e kësaj vepre”, siç mund ta quajmë me plot të drejtë gazetën tonë. | |
| Titulli: Re: "Pegasi", subrastrat: Arti i gdhendjes Mon Jan 11, 2010 4:15 pm | |
| Në mbledhjen e zhvilluar para disa ditësh është vendosur që vijimi i botimit të gazetës t’i lihet në dorë z. Myrteza Ago dhe një stafi të krijuar, ku edhe unë jam i angazhuar e do të trajtoj herë pas herë probleme të mprehta të jetës në fshat dhe për të ardhme e tij.
U faleminderit vlerësuesve që më konsiderojnë si një ”President Nderi“ i kësaj gazette dhe uroj me gjithë shpirt e zemër: “ Ta kemi gjithmonë gazetën tonë me emrin e bukur të fshatit tonë Katundishtë! | |
| Titulli: Re: "Pegasi", subrastrat: Arti i gdhendjes Mon Jan 11, 2010 4:15 pm | |
| Informim
Shkrimtarë dhe poetë të Lidhjes Internacionale të Poetëve, Shkrimtarëve dhe Artistëve “PEGASI” ALBANIA marrin pjesë në takimin “Trirrema joniane” në Sarandë, 24-25 tetor dhe në Takimin “Takim në Rrap” 6 - 9 nëntor 2009 në Shkup, Kërçovë të ISH RJ të MAQEDONISË.
Delegacionet e Lidhjes kryesoheshin nga Kryetari i Lidhjes poeti, shkrimtari dhe publicisti Kristaq F. Shabani, anëtar i I.W.A dhe W.P.S | |
| Në këtë përbërje ishin poetët dhe poetët më me zë : Dino Çiço poet, fabulist nga Gjirokastra, Majlinda Shabani(Aleksandra) poete dhe përkthyese nga Gjirokastra, Agron Shele, poet, shkrimtar nga Përmeti, Sekretar i Përgjithshëm i Lidhjes, Enrieta Sina , poete, shkrimtare , gazetare nga Tirana, poeti shkrimtari Petro Dudi nga Tirana, Shukrane Muda, poete nga Dibra. | |
| Titulli: Re: "Pegasi", subrastrat: Arti i gdhendjes Mon Jan 11, 2010 4:16 pm | |
| Në këtë përbërje ishin poetët dhe poetët më me zë : Dino Çiço poet, fabulist nga Gjirokastra, Majlinda Shabani(Aleksandra) poete dhe përkthyese nga Gjirokastra, Agron Shele, poet, shkrimtar nga Përmeti, Sekretar i Përgjithshëm i Lidhjes, Enrieta Sina , poete, shkrimtare , gazetare nga Tirana, poeti shkrimtari Petro Dudi nga Tirana, Shukrane Muda, poete nga Dibra. | |
| Titulli: Re: "Pegasi", subrastrat: Arti i gdhendjes Mon Jan 11, 2010 4:16 pm | |
| | | Sponsored content
| Titulli: Re: "Pegasi", subrastrat: Arti i gdhendjes | |
| |
| | | | "Pegasi", subrastrat: Arti i gdhendjes | |
|
Similar topics | |
|
| Drejtat e ktij Forumit: | Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi
| |
| |
| |