| NESËR - MUND TA KUPTONI - Ferit RAMADANI | |
|
|
|
Autori | Mesazh |
---|
feneri V.I.P
Numri i postimeve : 2101 Registration date : 26/03/2008
| Titulli: Re: NESËR - MUND TA KUPTONI - Ferit RAMADANI Thu Oct 23, 2008 5:33 pm | |
| 51.(Toleranca e ngatërresave)
Dyert e devijimeve hapen për krijime pjesët rrëmbehen nga trung - rrënimi, jeta - sjell freski ngatërresash!
Në kundrime proceset për ide u mbyllën në rrathët e hapësirës pa ajkë për bardhësi brendishë!
Faktorët e përputhjeve ndeshen në blerimin e rritjeve të nisen t’i zgjojnë kuptimet e fjalëve!
Nesër mund ta kuptoni heshtjen domethënie për art , këngë e prozë! Për frazelogjinë jetë - nervozë! | |
|
| |
feneri V.I.P
| Titulli: Re: NESËR - MUND TA KUPTONI - Ferit RAMADANI Thu Oct 23, 2008 5:34 pm | |
| 52.(Përmasa e rrëfimit)
Në asnjë rast, në asnjë fjalë qëndresën se futën në himnin e ndjenjave ta ngurtësojë gurrën popullore!
E përtrinë melosin për ndryshime orientim pikëpamjeje që mbulon gjërësitë për lidhjet dhe shkaqet e verbësive!
Në kuptimet e vargjeve ia prenë hapat në jehonën e zërit ia shterrën tingëllimën të bijë në kanalet e heshtjes!
Në kaptinën e ngurtësive i ngjau natës që përmblidhet pa pritur agim qëndresa derdh dritë mbi ngjyrat e lirikës! | |
|
| |
feneri V.I.P
| Titulli: Re: NESËR - MUND TA KUPTONI - Ferit RAMADANI Thu Oct 23, 2008 5:35 pm | |
| 53.(Fushëveprimi)
Ngathësi hapash për kohën përshtatje parimesh e dukurishë për rritën- paralajmërojnë stuhitë!
Rrëmbime, marramendje , ngarkesa në thellësi misteresh duan zgjërim përkryerje në shtigje për shfrim - shpëtim!
Në simetri qartësie çka s’përfshihet në hapësirë ku jeta ripërtërihet pa dritën e diellit, pa liri!
Në nivel për tregëti shprehjesh domethënien e kërkuan në fushëveprim karantina e ligësisë pararojë! | |
|
| |
feneri V.I.P
| Titulli: Re: NESËR - MUND TA KUPTONI - Ferit RAMADANI Thu Oct 23, 2008 5:36 pm | |
| 54.(Debatet e dhembjes)
Në hapësirën e interesit pa rëndësi theksuan plagë e marrëveshje për vetëkënaqësi kërkuan prestigje!
Llogari për marramendje e ndërsjellje të asaj që ndjehet si plagë dhe asaj që duket si vdekje!
Gjithkah përmbledhin nyje për grindje dhe shpallin zgjidhje për mposhtje të thyhen themelet e ngritjes!
Braktisjet për jetën i trumbetuan goditje që shtrembëron shërimet! -Ne nuk moshtemi nga rrënimet...! | |
|
| |
feneri V.I.P
| Titulli: Re: NESËR - MUND TA KUPTONI - Ferit RAMADANI Thu Oct 23, 2008 5:37 pm | |
| | |
|
| |
feneri V.I.P
| Titulli: Re: NESËR - MUND TA KUPTONI - Ferit RAMADANI Thu Oct 23, 2008 5:38 pm | |
| 1.(orvatja e veprimeve)
Në historinë moderne ra vija e shpjegimeve për ngjarjet politike - kuptimi humb brendinë!
Zbulohen lidhjet, gjykohen ngjarjet në procese të reja tregëtia - histori për metoda shfrytëzimi, për lajka, koketime!
Faktorët e veprimit hapin fshehtësitë në zemra korbash e gjarpërinjsh dehen dashuritë !
Flaka, 8-9 korrik 2000 | |
|
| |
feneri V.I.P
| Titulli: Re: NESËR - MUND TA KUPTONI - Ferit RAMADANI Thu Oct 23, 2008 5:40 pm | |
| 2.(ngjarjet e dukshme)
Kufizohen horizontet e reklamave interesa për shtresime procesesh kushti për mohime parandalon hapërimet!
Statistika e mërgimeve dimëron në sirtarë njohuritë në prag vijnë e vdesin për veprën gjallëri - shfarosje!
Prova për plane shpërbërjesh pranverës ia ngujon shkëlqesitë n’përfundim gjakoset shekulli XX nga verbësitë!
Flaka, 26-27 shkurt 2000 | |
|
| |
feneri V.I.P
| Titulli: Re: NESËR - MUND TA KUPTONI - Ferit RAMADANI Thu Oct 23, 2008 5:41 pm | |
| 3.(vrulli i shfarosjes)
Pispillosje kundrimesh lind kriza shkas vendimtarë tregëtia me drogë në zonën e shkëmbimit Ballkani!
Lindshmëria sferë mundësishë për grindje strategjinë ua shmang nga caku rrëmbehen qeveritë t’na ndajnë nga praku!
Ribotohet vrulli i shfarosjes në kapituj ndahen Qubrillovët e ri Në shënjestër : Kosova - djep apo krimi Sërbi !?
|
| |
feneri V.I.P
| Titulli: Re: NESËR - MUND TA KUPTONI - Ferit RAMADANI Thu Oct 23, 2008 5:42 pm | |
| 4.(formula e fshehtësive)
Në sytë e botës shpërthen verbësia këmbehet shenjtëria për dreqëri qasen hordhitë në kurtha dashuria!
Shtrihen në kaptinën e pabesive ndjekjet që vrasin e presin qëndrimet përse liria kudo shfaqet liri!
Në vulën e kuptimeve modeli i kujtimeve ` jehonë ngadhnjimesh, tronditet formula e fshehtësisë hegjemoni!
|
| |
feneri V.I.P
| Titulli: Re: NESËR - MUND TA KUPTONI - Ferit RAMADANI Thu Oct 23, 2008 5:42 pm | |
| 5.(tiranët e periudhave)
Hidhen në iluzione - gjuha vulgare prin zgjohen lugetërit shpërthejnë risi në gjirin e ditëve - kotësi!
Himnin e këndojnë tiranët në hollësi shtjellimesh domethëniet vrasin e gërryejnë urtësinë!
Në timonin e prapësisë minohet , copëtohet Trungu Ilir nga jugu në veri buzëqan, rënkon në zjarr , në zi!
Flaka, 8- 9 korrik 2000 | |
|
| |
feneri V.I.P
| Titulli: Re: NESËR - MUND TA KUPTONI - Ferit RAMADANI Thu Oct 23, 2008 5:43 pm | |
| 6. (Kohë moderne)
Kurorëzohen sukseset, dështimet shkurorëzohen lidhjet, tradhëtitë kush flet për fitoren? Qartësitë?
Pasqyrimi i idesë në përmasë turbullimi për paqën suita vargan vrastar u ndesh me sfidën e një agimi!
Kohë moderne!Laviret shpallen virgjëresha! Kopukët - martirë me brirë! Atdheu - kaptinë për dritë apo errësirë?
|
| |
feneri V.I.P
| Titulli: Re: NESËR - MUND TA KUPTONI - Ferit RAMADANI Thu Oct 23, 2008 5:44 pm | |
| 7.(merimanga e shtrydhjeve)
Gjarpërinjt e vjetër shndërrohen në shkëlqesi agimesh e urtësishë në përmasën e përpjekjeve të ndizen lulëzimet - të hidhen mbi gjendjet dhe shpirtin e shtrydhur të brezërisë!
Asgjë s’niset pa ditur, pa qëllime barometri i tregut flet për mungesë në eksportin e vrullit zhvillohet - prapaskena e historisë për gjak e plagë të reja!
Zbresin e ngjiten ligjet e shkretisë teorikët ende s’kanë dëgjuar për masat që hyjnë në qeveri zotërinjtë - pushtetin kanë fenomen të zakonshëm për të mbetur merimanga shtrydhjesh!
|
| |
feneri V.I.P
| Titulli: Re: NESËR - MUND TA KUPTONI - Ferit RAMADANI Thu Oct 23, 2008 5:46 pm | |
| [size=29]Ju lutem ejani [/size] | |
|
| |
feneri V.I.P
| Titulli: Re: NESËR - MUND TA KUPTONI - Ferit RAMADANI Thu Oct 23, 2008 5:47 pm | |
| | |
|
| |
feneri V.I.P
| Titulli: Re: NESËR - MUND TA KUPTONI - Ferit RAMADANI Thu Oct 23, 2008 5:51 pm | |
| Thirravajë për JU!
(Bashkëshortes sime Lijes dhe birit tim të ndjerë Sadikut)
Pa Ju këngës i vura pikë, pikëllimi çdo ditë rritet!
Pa Ju mbeta statujë e ballsamosur në zemër guri!
Pa Ju verdhësia ma mbërtheu trupin më thau damari i jetës !
Pa Ju jam cung pa krahë pa shpirt, pa zemër , pa gjak!
Pa Ju jam bisht lahute pa tela i përtharë!
Pa Ju! Oh! Pa Ju në jetë i vrarë shpirtërisht, kurrë i ndarë...!
Revista Vlera , 6- 7 , 1995
| |
|
| |
feneri V.I.P
| Titulli: Re: NESËR - MUND TA KUPTONI - Ferit RAMADANI Thu Oct 23, 2008 5:53 pm | |
| Ju lutem ejani !
Ju lutem ejani se s’mundem vetmia ma mbylli frymëmarrjen!
Djersët e ftohta më gërryen e vargjet s’kanë fund në domethënie!
Ju lutem ejani se s’mundem largësia m’ është qepur si rriqër!
Në shpirt e ndjej praninë tek u qaset me duhmën e shkrumuar!
Ju lutem ejani se s’mundem Pa Ju si dal këngës as vajës!
Vetmia ma ka mbarsur frymëzimin për Pirgun e dhembjes!
Ju lutem ejani...!
Flaka, 13 korrik 1995 | |
|
| |
feneri V.I.P
| Titulli: Re: NESËR - MUND TA KUPTONI - Ferit RAMADANI Thu Oct 23, 2008 5:54 pm | |
| Atëherë kur hytë!
Me shpejtësi rrufeje hytë në brendi të zemrës sime, shqetësimet më lan meit dhe pyeta : Kush jeni?
Heshtja juaj fliste qëndrimi statujë e ngrirë aktronte buzëvdekja si dallgë deti përmbyti qetësinë!
Ju lutem mos m’i përvëloni këngët e dashurisë!, se pastaj më këputen telat e përthahem si bishti i lahutës!
Dolët! Dhe kurrë më su pashë të hyni ndonjëherë! Se atëherë kur hytë pa jetë - më verbuat...!
|
| |
feneri V.I.P
| Titulli: Re: NESËR - MUND TA KUPTONI - Ferit RAMADANI Thu Oct 23, 2008 5:58 pm | |
| Fjalë të pathëna
Thash : Stinët mund t’ma sjellin shpresën që iu këput hapi atë ditë, kur dielli në perëndim rrezatonte ne thurrëm kuptimin - për fjalët e pathëna të këngës!
Le të jetë e Diela e parë apo e fundit që derdhi shëmtinë e kohës! Ndërsa e hëna! Oh ! E hëna ! - Nismë e fjalëve të pa thëna...!
Flaka, 13 korrik, 1995 | |
|
| |
feneri V.I.P
| Titulli: Re: NESËR - MUND TA KUPTONI - Ferit RAMADANI Thu Oct 23, 2008 5:59 pm | |
| U pres të vini...!
U pres të vini me buzëqeshje me zjarrin e urtësisë në shpirt dhe hapa portën e zemrës të hyni pa rrapëllimë!
U pres të vini pa huqe me dallgët e madhërishme të dashurisë dhe nisa motivet për t’i ngritur në këngë!
U pres ndër stinë e vite thinja, dhe rrudha më dolën, buzëqeshjes iu zverdh pamja tek zogu i këngës vdiste!
U pres ndër shekuj ! U pres! Dhe Ju e di se vini - me erë e poterë , pa madhështi! Kënga e korbit më shurdhoi - gjarpëri i zi...!
|
| |
feneri V.I.P
| Titulli: Re: NESËR - MUND TA KUPTONI - Ferit RAMADANI Thu Oct 23, 2008 6:00 pm | |
| Vdekje ik
Vdekje ik!
Ik se s’mundem - prania ma vrau durimin buzëqeshjet e ftohta më gërryen dhe vargjet s’kanë fund në domethënie!
Vdekje ik!
Ik se s’mundem - qasja jote është përbindësh që ndër stinë më shkreton krrokamë në tinguj do!
Vdekje ik!
Ik se s’mundem në vargje të dal me shpresë, buzëqeshje prania jote ma mbars frymëzimin ta ndjejë në palcë pikëllimin !
|
| |
feneri V.I.P
| Titulli: Re: NESËR - MUND TA KUPTONI - Ferit RAMADANI Thu Oct 23, 2008 6:01 pm | |
| Pa datë
Ditarit iu zverdhën fletët domethënien e humbi pritja e shpresat u ngrinë si vullkane në stacionin e ndarjes
Rrënimi i Kullës është kob dhe kënga e qyqes mbi kuvli! Thau pema e blerimit tim nga kafshimi i gjarpërit të zi!
Ma thotë mendja se vdiqëm atë ditë kur u ndamë...!
Flaka 13 korrik 1995 | |
|
| |
feneri V.I.P
| Titulli: Re: NESËR - MUND TA KUPTONI - Ferit RAMADANI Thu Oct 23, 2008 6:02 pm | |
| Ditëtakimet - kujtim i zi
(Një vit pa Lijen e Sadikun)
Në labirinthe misteri i përgjigjeve ngec Unë shtegtar i fatit me këngën e këputur Radhis në shkallmimin e shpresës Varganin e gjatë të vuajtjes!
Ëndërrat për takime mbesin pezull Malli më vyshk me dallgë shkrumi Aty ku lidhet nyja e kuptimeve Domethënia e muzgut më derdh acar!
Çdo çast syngjia më ngulet në zemër Sa herë gëzimi lind për takim të ri, Kulshedra vdekje u turret agimeve - u derdh zezonë, vetmi!
E përplasem i verbër në jetë i plagosur Ditëtakimet mbesin kujtim i zi Dy vende në sofrën e jetimëve Si gjërësi shkretëtire mbjellin verdhësi...!
Flaka, 27 qershor 1996 | |
|
| |
feneri V.I.P
| Titulli: Re: NESËR - MUND TA KUPTONI - Ferit RAMADANI Thu Oct 23, 2008 6:05 pm | |
| Dy vjet pa Ju
(Përkujtim për gruan Alien dhe tim bir Sadikun)
Dy vjet shurdhësia vdekje, vetmia oshëtin e më rrëmben ditën, dashurinë, kudo që nisem - mbytem me mall kujtimi që e ndjej se ma ndez brendinë!
Ç’ heshtje e gjatë kjo ndarje pa kuptim! As skaj e fund dhembja - s’paska pikë! Pa Ju nga t’i nis uratat për Rrezet Që befas më fusin gëzimet- thikë!
Dhe hesht! Çdo çast domethëniet i mas Nga vijnë, si shtrihen përmasat e rrënimit! Edhe atëherë kur hasëmgjarpërin po ta vras Nuk e di a dal prej pikëllimit?!
Dy vjet! Shumë vjet! Shurdhësia vdekje, vetmia Oshëtin e më rrëmben ditën, dashurinë Vargani i gjatë i kulshedrës shekullore hasëmgjarpërit ia fsheh këmbët për ligësinë!
Dhe endem me vetminë në shpirt i vrarë Pa Ju domethënien qëndresë e mas! As lindja, gëzimi , dashuria, jeta Nuk e di ç’kuptim kanë pas...!
Flaka, 26 qershor 1997 | |
|
| |
feneri V.I.P
| Titulli: Re: NESËR - MUND TA KUPTONI - Ferit RAMADANI Thu Oct 23, 2008 6:07 pm | |
| Letër poetëve
Të dashurit e mi poetë:
- Ju që treteni për vargun , për fjalën dhe e dini çdo të thotë kohë vetmie e pikëllimi!
Ua shkruaj këtë letër - ta ndjeni zgjimin tim - daulle shurdhësie ku kënga e korbit lëshon namën për rrënimin e Kullës e qyqen mbi kuvli dhe lotët nga dy sy të trazuar që për orë e çast pikojnë verbësi!
Më ndjeni për plagën që ia hapën vrragët për telat e çiftelisë - n’ akordim këputur e këngës së dashurisë ia shtuan gjamën!
E tashti s’di ç’është rrita, kënga, urata që frymëzon shpirtin për dashuri! Në shtëpi sa herë që bie nata Oh! Klithma e jetimave të mi!
Aty nis e shtrohet sofra e boshatisur E mbetet pezull Rozafa në themel të Kalasë! Zemra Lije - poema e blerimit tim dhe Sadiku - binjaku i sevdasë!
Zverdhet arti i jetës - kënga ime e vrarë, në rima përmbytet det i vetmisë! Më ndjeni të dashurit e mi poetë : - Kam dhembje për shpirt të dashurisë!
Po! Për ata që m’i bënë thërrimë fati Për ata që m’i zhdukën fizikisht! Ngritem t’ua shkruaj këtë letër poetë: - Më ndjeni si jetoj shpirtrisht!
Vlera, 6-7 , 1995 | |
|
| |
Sponsored content
| Titulli: Re: NESËR - MUND TA KUPTONI - Ferit RAMADANI | |
| |
|
| |
| NESËR - MUND TA KUPTONI - Ferit RAMADANI | |
|