|
| PROZE- nga autore te ndryshem. | |
|
+4Dr!lj@ zeriatdheut Eva0506 Orfe@ 8 posters | |
Autori | Mesazh |
---|
Orfe@ V.I.P
Numri i postimeve : 9104 Age : 114 Vendi : Ne zemer te njerit Profesioni/Hobi : Bum - Bum bum ! Registration date : 26/03/2008
| Titulli: Re: PROZE- nga autore te ndryshem. Wed Nov 19, 2008 8:27 am | |
| - zeriatdheut shkruajti:
- Ja fillove me kopi paste hahahha keshtu e kane tredhetaret humbin toruan tani ruje nazote
fm per komentin | |
| | | Dr!lj@ Anëtar i ri
Numri i postimeve : 121 Age : 33 Vendi : Gjk Registration date : 08/11/2008
| Titulli: Re: PROZE- nga autore te ndryshem. Fri Dec 05, 2008 9:51 pm | |
| DESHMORET E LIRISE I shikoj nenat me lote ne sy, i shikoj nuset te veshura zi, i shikoni si rriten femijet jetima? Duke pyetur per baballare e gjysher trima. E nenelokja s'din c'iu thote, i shikon dhe qane me lote, cfare t'iu thote lokja o bire? Prind e juaj u bene MARTIR! Lokja trimin se harron, cdo dite shkon dhe e vajton, veq nje fjale nga zemra me iu thone: O bire gjaku ku t'ka ra do t'bie shiu s'ka me la, do t'del dielli s'ka me tha, as akulli s'do ta ngri se ky gjak solli LIRI ! | |
| | | zeriatdheut Hero anëtar
Numri i postimeve : 4058 Registration date : 28/12/2007
| Titulli: Re: PROZE- nga autore te ndryshem. Sat Dec 06, 2008 6:11 pm | |
| proza humoristike ti je Candy Shop, Sa e bukur je ohh Zot, Un te dua a din sa Fort, Trupin e ke Very God, Te kisha mbajt ne Dur si Lilipop, Mendet tek ti i kam Non Stop,
Oh Baby kur te Pash, As e holl as e Trash, Menjeher jam Ndal, A jam ne anderr a jam Gjall, Zemra mu ka Mush, Dashuri sa te Dush, Ti je ajo se me prek ne Tel, Ti je Bonbon ti je Karamel, Vec po rri tu e lepi Gishtin, T´kisha hanger si Tigri Mishin, Je si Molla n´rrem, Met Puth iher a me len, Dridhu dridhu e bema me Sy, A e din se vec un jam per Ty,
Ti je Candy Shop, Sa e bukur je ohh Zot, Un te dua a din sa Fort, Trupin e ke Very God, Te kisha mbajt ne Dur si Lilipop, Mendet tek ti i kam Non Stop,
Jojo s´kam Harru, Babs i kam tregu, Vec po pres ti me mPuth Mu, po mvjen turp me thene te du
Syt po i celi e po i Msheli, Zemren ma knaqe bre Baby, Sjam Doktorr as Profesor, Veq di me Lavdru me Traktor, Ah cka ishin kto cika, Bre kto i Plast Pika, Baby je si Akullore, Zemren fill ma More, Langi prej Gojes pom Del, Hajde bre t´kallt Reja a pom Merr, Isha Fry se t´kam Dashnore, Ty t´kam si Ameltore, Pom shkon Kryt knej e Anej, Kallem kallem krejt asht Okej,
Ti je Candy Shop, Sa e bukur je ohh Zot, Un te dua a din sa Fort, Trupin e ke Very God, Te kisha majt ne Dur si Lilipop, Ment te ti i kam Non Stop,
Jojo s´kam Harru, Babs i kam Kallxu, Vec po pres mem Puth Mu, Pom mvjen marre met than te Du, | |
| Titulli: Re: PROZE- nga autore te ndryshem. Sat Dec 06, 2008 6:14 pm | |
| GOMARI SALE BERISHA
Se kam dit kurr une qyqari cfare rendesiet ka gomari se kam njoft per men t'holle se kam dite se jane edhe me shkolle ishin mbledh gomart n'nje ven tan tuj fol me t'lan pa men boll po thoshin kem duru na kan thy shpinen me dru na kan sha na kan shilu kane kujtu se jena t'marre na kane vu edhe samare boll tash kta na kane thane ush e s'ka ba za askerkush
Jena mledh me marre venim me votu nje here n'parim e lexum nenin e pare me na hek emrin gomare sepse kena itibar
U venos e cunen gishtin neni asht me keput bishtin
Tash e mrapa s'do t'flejm jashte por ner vila tetan bashke boll na lane me fjet nen fiq nuk do t'rrime ma lakuriq do te dalim me kravata do t'hame gjellen neper pjata do t'shkojme n'plazh do t'shrihna n'rane do t'ecim me dy kame tane gomart shendever thane na erdhi e mira n'dere
Fillun zgjedhjet me kryetarin thane po zgjidhim ma gomarin duel kryetari e xuni ven tuj u kru e tuj shite men a po m'shihni shoket e mi? m'duket vetja si njeri jam me shkolle e me nji kale men do ta shndris une kyt ven do t'baj shtet e qeveri kush per se gjallit s'ka meu ni do ti shtroj rrugat me zift do t'bajm xhiro tetane cift cfare lezetit me i pa tane gomart t'shoqnum me gra tuj ba njerzit temena t'permallum si kurriher na vjen keq per njerezit e mjer se mas nesh kane mete qyqare s'marrin shemull si gomare na vjen keq per kta rrezike edhe dritat ua kane fike u asht ba jeta porsi ferr s'dine as shpine me gjete per terr a asht marre me i thane kuj na kane lane edhe pa uje pime si devja nji here n'muj
Edhe kush me t'qesh gomari per marri ka kene i pari por gomari gomare met tash po e ven samarin e vet s'mbet gjynah pa la n'kyt jet | |
| Titulli: Re: PROZE- nga autore te ndryshem. Sat Dec 06, 2008 6:26 pm | |
| Kam shofer nje djale te ri vetem ecen tan shpejtesi ka lindur ne Gjeorgji eshte i urte e nuk ban naze, quhet Rrota Kanalaze...
Bageti do te kem boll e do m'i ruj me kujdes Katundari spanjoll ; Coban Lopez...
Keshilltar politik do te kem nje Britanik per kete pune eshte kampion mister Mashtron Rrenson...
Sekretar personal do te kem nje Italian eshte i urte e eshte i zoti sinjor Shamatin Jafutkoti....
Per zbulime sekrete ,dmth. gjithandej me degju.. se kush flet keq per mu, e vrap me ardh me me tregu, do te kem nje Gjerman veshur me rroba luksi quhet Majer Padit Fuksi...
Kur te jem ne terezi e pak ferkim kur te me doje shpina do te me ferkoje Kosovarja Adelina... | |
| Titulli: Re: PROZE- nga autore te ndryshem. Sat Dec 06, 2008 6:55 pm | |
| Me thuaj nga je, te them se kush je
1.A te duhen duhen luftetare Gjithe botes ti vesh zjarre Do arratine te marre Merr nja dhjete Kosovare
2.Njerez te zgjuar me lezet Qe I gjene ne cdo ane Qe te bejne hallve e salep Keta jane mjeshtrit Dibrane
3.A do njerez per haenge Per tryeze e per kuvend Burra e gra kercejne me loder Keta I gjen vec ne Shkoder
4.A te duhen genjeshtare Matrapaze e kokethare Qe reren ta shesin per fare Mer Krutan dhe je I lare
5.Po qeflij a te duhen Qe me jevga dine te kruhen Zonja qe pjellin cdo vit Vetem Elbasani I rrit
6.Do ministra Kolonjare Se mbahen burra me mend Duan kudo te jene te pare Ne mexhlis dhe ne kuvend
7.Do budallenje qe vec hane Hajvane me dy kembe Pasuri s’dine te vene Merr shetit gjithe myzeqene.
8.A do te rruash florine Katandine e shtepine Me dy qofte mbushin sinine Ec e merr gjirokastrine
9.Do te hash e te besh qejf Sofra shtruar si per mbret Pasterti e per kismet Te till gjen vec ne Permet
10.A do male me debore Trima te forte e malesore Fort bujar e burreror Shko ne Kukes I ke me dore
11.Keta matjane burra te zote Qe dikur kane bere barot Se I njeh gjithe vendi mbane Jane te afte per xhandare
12.A do trima e sejmene Kapardisur kudo vene Pa I zene gjumi mos flene Per tre mirditore bej bene
13. Ne do njerez me lezet me lezet e me terbejt Mos u lodh te bezdisesh dynjane Ne Tirane rresht tabane
14.Do per pune nje korcar I ke bujq e ushtare Te gjithe bashke vene ne are Koke e kembe si ke te share
15.Hall I madh per skrapalline Ka rrezik te hedhe dhe dru Dy ministra le te rine Se na duhen dhe pa tru.
16.A do urte njerezit te rrine Ne komande te kesh ushtrine Ne terbjet te kesh njerezine Merr te gjithe laberine.
17.Ore te gjore haruam vloren Se kjo pune lahet me gjak Dy shirite e nje medalje Kesaj gjeje I veme kapke
18.A te duhen sharlatane Qe te lepien ne cdo ane Qe te percajne vatane Ke sa te duash tropojane | |
| | | spirito Anëtar
Numri i postimeve : 429 Vendi : graveyard Registration date : 02/07/2008
| Titulli: Re: PROZE- nga autore te ndryshem. Tue Dec 09, 2008 7:57 am | |
| - Orfe@ shkruajti:
- zeriatdheut shkruajti:
- Ja fillove me kopi paste hahahha keshtu e kane tredhetaret humbin toruan tani ruje nazote
fm per komentin dalloni prozat nga poezia | |
| | | Uskana Anëtar i ri
Numri i postimeve : 141 Age : 44 Vendi : Uskanë Registration date : 08/12/2008
| Titulli: Re: PROZE- nga autore te ndryshem. Tue Dec 09, 2008 5:43 pm | |
| - spirito shkruajti:
- Orfe@ shkruajti:
- zeriatdheut shkruajti:
fm per komentin dalloni prozat nga poezia shumë narracione poetike paska ketu ! | |
| | | Eva0506 Hero anëtar
Numri i postimeve : 3323 Age : 42 Vendi : Shume larg...! Registration date : 28/01/2008
| Titulli: Re: PROZE- nga autore te ndryshem. Mon Dec 15, 2008 10:21 am | |
| NË LAMTUMIRËN E FUNDIT
- Ferit RAMADANI -
Zëri nuk e di përse më lidhej mu në grykë. Një lamsh i padukshëm ma zinte frymën në kraharor. Zemra më trokiste me rrëmbim në brendi. Bile, më bëhej se, do t'më bijë në tokë. Këmbët as që më lëviznin dhe më shkonin purtekë. Ku ta di atë çast po t'më kishte kontrolluar mjeku do t'më kishte dhënë një kohë të gjatë terapi.
- Përse po shikon ashtu Gjakush ? Ti do të dalish ta lexosh dhe pikë !, më tha mësuesi me vendosmëri.
-Po unë, murmurita ngadalë duke shikuar mësuesin. Desha t'i them Po ju shoku mësues si nuk e kuptoni që unë nuk jam i shëndoshë ?!!!
Shpejt e ndërrova mendimin.Në të vërtetë unë isha mirë me shëndet. I gëzuar dhe plot gjallëri erdha në klasë. Bile, në orën e parë lexova në lexim shumë rrjedhshëm dhe pa asnjë gabim në presje e në pika. Por, tashti kur mësuesi ka mendimin se vetëm unë mund të ndahem në Lamtumirën e fundit nga Ai që na bënte dritë nga Kryeqyteti, ashtu siç e do nderi dhe dashuria që e ndjenim për Të, se Ai, si diell rrezatonte mirësi dhe na shtonte shpresat të shpëtojmë nga kurthat e robërisë së kësaj ane, për këtë, si mund të isha i guximshëm? Një dhembje e rëndë më pati kapluar nga lajmi që e pati lexuar pak më parë mësuesi nga gazeta. Bile, deri atëherë kurrë në jetë mësuesi ynë nuk pati sy aq melankolikë, zë aq të dhembshëm. Për herë të parë ne e pamë se si i dridhej buza kur lexonte. Pamë se si iu rrokullis loti nëpër faqe. Megjithatë, ai deri në fund e lexoi pjesën e shkruar në gazetë për vdekjen e Babait tonë nga Kryeqendra, që e patëm në zemër dhe mësuam shumë gjëra të qëndresës, prej tij dhe vetëm prej tij! Për herë të parë mësuesi ynë na tha :
- Orën që vjen nuk do të mbajmë Edukatë muzike !
Edhe pse nuk patëm parë se çka e si zhvillohej jeta atje në Kryeqendër, ai Dielli ynë na sillte erën dhe mallin që e shprehte në ato copa fjalimesh që të shkëputura i shpallnin në ekrane ! Ndaj çdoherë ai na bënte shoqëri. Na bënte dritë...!
E, si mundja unë të tregoj guxim dhe të dal atje përpara asaj turme të madhe që vinin përvjedhurazi nga gjithë fshatrat të kalonin "pranë shkollë sonë kokëulur e me dhembje të thellë përpara fotos që e ruanin në thellësi sekretesh mësuesi dhe sherbetori, nga koha e viteve të pas çlirimit kur ai vizitoi këtë anë ! Edhe nxënësit kuisnin me lot në sy. Shokëve të mi u rridhnin lot. Vetëm mua një bisturi në brendinë e shpirtit më gërryente duke më nisur rrjedhen e një lum - pikëllimi, por që nuk gjeja shteg pa dalë të lexoj. Ndaj, ndjeja një shungullimë të madhe, të madhe!
Pas pak, të rinjtë e fshatit hynë në oborr të shkollës. Dy nga dy bartnin kurorat e dhembjes. I lan skaj murit me kujdes e pa bë zë u bënë turmë të heshtur. Ndërsa Ylli që para një viti i pati kryer studimet dhe pati zënë punë në Redaksi hyri në korridor të shkollës. U takua me mësuesin përmallshëm. Pastaj hynë në zyrën e tij. Ne nxënësit e njihnim Yllin që më parë. Ai pati shkruar edhe për shkollën tonë e, pastaj filluan perndjekjet, burgosja e tij !
-Sot ka ardhur ndoshta të shkruaj sërish se si e pritëm këtë lajm të hidhur ne!, tha Lumi.
Ne të gjithë heshtëm një copë here. Dera e zyrës u hap. Doli Ylli, mësuesi dhe xha Mazllami i ngrysur dhe i pikëlluar shumë nga dhembja. Vërtet dhe ai që nga ditët që ishte punësuar si sherbëtor pati rënë në kontakt jo vetëm me ne nxënësit, por edhe me mësuesët dhe me shkrimtarët si Ylli. Bile, qe lidhur fort me shpirt e zemër pas tyre dhe ai na lexonte çdo tregim e ngjarje që ndodhte e shkruhej në gazeta. Ashtu bënte përherë! Edhe për Diellin nga Kryeqendra pati dhënë mendimin:
- Ai nga Kryeqyteti ne na bënte dritë të ecim drejt lirisë. Bile, Ai, na mbron nga stuhitë dhe në zemër na ruan. Prandaj, ju o nxënës, duhet sa ma mirë e sa ma shumë që t'ia mësoni porositë. Ai për të gjithë ne po tretet si qiri në trup e shpirt, dhe rri gjithmonë në mendime...!, tha xha Mazllami kur ne recitonim një vjershë për Nëntorin. Ma tepër foli xha Mazllami përse dy shokë dhe një shoqe nuk e patën mësuar mirë dhe ngatërroheshin në recitim !
Mësuesi dha urdhër të dalim në oborr. Dhe ne në rresht për dy u nisëm. Para nesh Ermalja dhe Dritani kokëulur bartnin kurorën e pikëllimit! Unë në shpirt po ndjeja barrën e pashpjeguar dhe sytë akoma as që më lotonin as dritë nuk më shihnin atë çast. U përmenda vetëm aty në të hyrë të rrugës për tek shtëpia ku pati ndejtur e drekuar Dielli ynë nga Kryeqendra! Mësuesi ma pat vënë dorën mbi sup dhe më tha me ton të butë, dhe të përvajshëm:
-Mos u frikso. Ngadalë përpiqu ta lexosh. S'prish punë gabimi sot.
Ndonëse ne hymë në çdo zemër të fshatarëve atë ditë, dhe ia shëruam dhembjen atij që kishte hapur shtëpinë e zisë përse Dielli nga Kryeqendra kishte ndejtur e ngrënë aty, që pastaj i zoti i shtëpisë, të kalonte kalvarëve të dhunës e burgjeve, për shumë lot që u derdhën nga fjalët, më duket se pak ishin. Nuk e di përse edhe sot më duket se mësuesi dhe Ylli që punon në Redaksi shumë pak më dhan të them për xhaxha Diellin e Kryeqendrës! Atëherë, edhe pse shumë gjëra i patëm thënë në emër të fshatrave, të shkollave, të punës e të nderit të kombit,..., sot, edhe shumë e shumë fjalë mund të fliten për të. Bile, nuk mjafton aspak. Sepse ndër breza edhe sa e sa do të flasin. Sepse, ai xhaxhai Diell nga Kryeqendra u takon kohërave që vijnë dhe brezave. U takon të gjithëve !
Është botuar në Revistën Gëzimi Nr. 8, 01.01.1986, Shkup | |
| Titulli: Re: PROZE- nga autore te ndryshem. Tue Dec 16, 2008 8:18 am | |
| Plaka me plakun u zune
Edhe n'a rrembyen drune
Plaku gjuan me lopate
Plaka tepsine kishte shpate
I thote plaku serbes, serbes
- Une t'i bej turite pershesh!
Plaka meget i pervesh
Dhe sulet si luaneshe
I thote plakutegjo mor burre
s'ke per te me mposhtur kurre!
Nga mengjesi gjer ne darke
Lufta ishte ndezur flake.
Gjithe mehalla u trondit
Por pleqte nuk donin me dit
Ata s'canin koken fare
Thyej dyer dhe dritare
Vec ta shihje pas ca kohe
Shtepia ishte bere verore
Por me ane te nje marrveshje
Ne darke ju dha fund kesaj ndeshje | |
| Titulli: Re: PROZE- nga autore te ndryshem. Tue Dec 16, 2008 8:21 am | |
| PREJ HOTMAILIT KUR TI LSHOVA SYT KUR TE PASH PASWORDIN NE FYT THASH U MYT KUKU PER MU SHPEJT WINDOWSIN E KAM STARTU
JA PO QELI MESENGJERIN ME SHUM DESHIR PER ME GJET NJE QIK TE MIRE KAM VENDOS EDHE PIKE U NJOFTOVA ME NJE QIKE
TUNG I THASH QKA PO BAN UNE JAM BACA SHABAN TUNG ME THA ME DASHURI UNE JAM DADA SELVI
UNE E VESE PER DASHURI KAM DESHIR ME I PAS PES FEMI AJO ME THA O BABALOK LARGOHU SE TA FUTA BLOK
OK I TASH NUK TE LUS PO TA FUTI NI VIRUS NUK ESHTE GAJLE THA PER MU KAM ADRES EDHE NE YAHOO | |
| | | feneri V.I.P
Numri i postimeve : 2101 Registration date : 26/03/2008
| Titulli: Re: PROZE- nga autore te ndryshem. Tue Dec 23, 2008 4:20 pm | |
| - Eva shkruajti:
- NË LAMTUMIRËN E FUNDIT
- Ferit RAMADANI -
Zëri nuk e di përse më lidhej mu në grykë. Një lamsh i padukshëm ma zinte frymën në kraharor. Zemra më trokiste me rrëmbim në brendi. Bile, më bëhej se, do t'më bijë në tokë. Këmbët as që më lëviznin dhe më shkonin purtekë. Ku ta di atë çast po t'më kishte kontrolluar mjeku do t'më kishte dhënë një kohë të gjatë terapi.
- Përse po shikon ashtu Gjakush ? Ti do të dalish ta lexosh dhe pikë !, më tha mësuesi me vendosmëri.
-Po unë, murmurita ngadalë duke shikuar mësuesin. Desha t'i them Po ju shoku mësues si nuk e kuptoni që unë nuk jam i shëndoshë ?!!!
Shpejt e ndërrova mendimin.Në të vërtetë unë isha mirë me shëndet. I gëzuar dhe plot gjallëri erdha në klasë. Bile, në orën e parë lexova në lexim shumë rrjedhshëm dhe pa asnjë gabim në presje e në pika. Por, tashti kur mësuesi ka mendimin se vetëm unë mund të ndahem në Lamtumirën e fundit nga Ai që na bënte dritë nga Kryeqyteti, ashtu siç e do nderi dhe dashuria që e ndjenim për Të, se Ai, si diell rrezatonte mirësi dhe na shtonte shpresat të shpëtojmë nga kurthat e robërisë së kësaj ane, për këtë, si mund të isha i guximshëm? Një dhembje e rëndë më pati kapluar nga lajmi që e pati lexuar pak më parë mësuesi nga gazeta. Bile, deri atëherë kurrë në jetë mësuesi ynë nuk pati sy aq melankolikë, zë aq të dhembshëm. Për herë të parë ne e pamë se si i dridhej buza kur lexonte. Pamë se si iu rrokullis loti nëpër faqe. Megjithatë, ai deri në fund e lexoi pjesën e shkruar në gazetë për vdekjen e Babait tonë nga Kryeqendra, që e patëm në zemër dhe mësuam shumë gjëra të qëndresës, prej tij dhe vetëm prej tij! Për herë të parë mësuesi ynë na tha :
- Orën që vjen nuk do të mbajmë Edukatë muzike !
Edhe pse nuk patëm parë se çka e si zhvillohej jeta atje në Kryeqendër, ai Dielli ynë na sillte erën dhe mallin që e shprehte në ato copa fjalimesh që të shkëputura i shpallnin në ekrane ! Ndaj çdoherë ai na bënte shoqëri. Na bënte dritë...!
E, si mundja unë të tregoj guxim dhe të dal atje përpara asaj turme të madhe që vinin përvjedhurazi nga gjithë fshatrat të kalonin "pranë shkollë sonë kokëulur e me dhembje të thellë përpara fotos që e ruanin në thellësi sekretesh mësuesi dhe sherbetori, nga koha e viteve të pas çlirimit kur ai vizitoi këtë anë ! Edhe nxënësit kuisnin me lot në sy. Shokëve të mi u rridhnin lot. Vetëm mua një bisturi në brendinë e shpirtit më gërryente duke më nisur rrjedhen e një lum - pikëllimi, por që nuk gjeja shteg pa dalë të lexoj. Ndaj, ndjeja një shungullimë të madhe, të madhe!
Pas pak, të rinjtë e fshatit hynë në oborr të shkollës. Dy nga dy bartnin kurorat e dhembjes. I lan skaj murit me kujdes e pa bë zë u bënë turmë të heshtur. Ndërsa Ylli që para një viti i pati kryer studimet dhe pati zënë punë në Redaksi hyri në korridor të shkollës. U takua me mësuesin përmallshëm. Pastaj hynë në zyrën e tij. Ne nxënësit e njihnim Yllin që më parë. Ai pati shkruar edhe për shkollën tonë e, pastaj filluan perndjekjet, burgosja e tij !
-Sot ka ardhur ndoshta të shkruaj sërish se si e pritëm këtë lajm të hidhur ne!, tha Lumi.
Ne të gjithë heshtëm një copë here. Dera e zyrës u hap. Doli Ylli, mësuesi dhe xha Mazllami i ngrysur dhe i pikëlluar shumë nga dhembja. Vërtet dhe ai që nga ditët që ishte punësuar si sherbëtor pati rënë në kontakt jo vetëm me ne nxënësit, por edhe me mësuesët dhe me shkrimtarët si Ylli. Bile, qe lidhur fort me shpirt e zemër pas tyre dhe ai na lexonte çdo tregim e ngjarje që ndodhte e shkruhej në gazeta. Ashtu bënte përherë! Edhe për Diellin nga Kryeqendra pati dhënë mendimin:
- Ai nga Kryeqyteti ne na bënte dritë të ecim drejt lirisë. Bile, Ai, na mbron nga stuhitë dhe në zemër na ruan. Prandaj, ju o nxënës, duhet sa ma mirë e sa ma shumë që t'ia mësoni porositë. Ai për të gjithë ne po tretet si qiri në trup e shpirt, dhe rri gjithmonë në mendime...!, tha xha Mazllami kur ne recitonim një vjershë për Nëntorin. Ma tepër foli xha Mazllami përse dy shokë dhe një shoqe nuk e patën mësuar mirë dhe ngatërroheshin në recitim !
Mësuesi dha urdhër të dalim në oborr. Dhe ne në rresht për dy u nisëm. Para nesh Ermalja dhe Dritani kokëulur bartnin kurorën e pikëllimit! Unë në shpirt po ndjeja barrën e pashpjeguar dhe sytë akoma as që më lotonin as dritë nuk më shihnin atë çast. U përmenda vetëm aty në të hyrë të rrugës për tek shtëpia ku pati ndejtur e drekuar Dielli ynë nga Kryeqendra! Mësuesi ma pat vënë dorën mbi sup dhe më tha me ton të butë, dhe të përvajshëm:
-Mos u frikso. Ngadalë përpiqu ta lexosh. S'prish punë gabimi sot.
Ndonëse ne hymë në çdo zemër të fshatarëve atë ditë, dhe ia shëruam dhembjen atij që kishte hapur shtëpinë e zisë përse Dielli nga Kryeqendra kishte ndejtur e ngrënë aty, që pastaj i zoti i shtëpisë, të kalonte kalvarëve të dhunës e burgjeve, për shumë lot që u derdhën nga fjalët, më duket se pak ishin. Nuk e di përse edhe sot më duket se mësuesi dhe Ylli që punon në Redaksi shumë pak më dhan të them për xhaxha Diellin e Kryeqendrës! Atëherë, edhe pse shumë gjëra i patëm thënë në emër të fshatrave, të shkollave, të punës e të nderit të kombit,..., sot, edhe shumë e shumë fjalë mund të fliten për të. Bile, nuk mjafton aspak. Sepse ndër breza edhe sa e sa do të flasin. Sepse, ai xhaxhai Diell nga Kryeqendra u takon kohërave që vijnë dhe brezave. U takon të gjithëve !
Është botuar në Revistën Gëzimi Nr. 8, 01.01.1986, Shkup Nga dibra Për feneri, Sun Dec 21, 2008 1:46 amNË LAMTUMIRËN E FUNDIT - Ferit RAMADANI - Zëri nuk e di përse më lidhej mu në grykë. Një lamsh i padukshëm ma zinte frymën në kraharor. Zemra më trokiste me rrëmbim në brendi. Bile, më bëhej se, do t'më bijë në tokë. Këmbët as që më lëviznin dhe më shkonin purtekë. Ku ta di atë çast po t'më kishte kontrolluar mjeku do t'më kishte dhënë një kohë të gjatë terapi. - Përse po shikon ashtu Gjakush ? Ti do të dalish ta lexosh dhe pikë !, më tha mësuesi me vendosmëri .I cite brinjet e titizmit hahahhaaaa Ky mesazh i arritur ne adresen time me obligoj tia sqaroj derguesit se tregimi iu perkushtua nje tjetri Lider te asaj kohe . Por, shkruesi i mesazhit duke qene ne dimensionet e Ibushes, kërkon Titizmin edhe ne projektimet e mia krijuese pa e ditur, se familja ime deri ne nje rane kunder atij tititizmi qe u erdh ne ndihme edhe Palikuqja qe mbeti ne Shutove! Sa per rikujtim te shkruesit te mesazhit, nuk eshte gje e rastit qe kjo proze del nga arkivi i atyre qe e dinin lidhjen shpirtrore dhe idealin tim ku qendronte asokohe, dhe sot e kete dite nuk i ka prishur binaret e shqiptarise. Kam kenaqesine tia deshiroj te mirat shkrueses se mesazhit duke konstatuar se i eshte bere shume qefi. Dhe le tia beje nje shkrim lugati Tito siç ia bene varg që nga 1940 partizanqe! | |
| | | Guximi Miqte e Forumit
Numri i postimeve : 2427 Age : 31 Vendi : Në "Komedinë Njerëzore" Profesioni/Hobi : Student Registration date : 12/09/2007
| Titulli: Re: PROZE- nga autore te ndryshem. Fri Feb 13, 2009 3:38 pm | |
| 17 Shkruti
"Edhe pse nuk të vret të djegë" S'të vret sepse nuk është vdekja Të djegë sepse është zjarrë Në zjarrinë përvëlues, I PAVDEKSHEM I djegur shkrumb duke jetuar
Vdekja është plogështi Heqje dorënga e drejta për të jetuar, Dorëzim para fatit që të rastisi! NUK VDES! Kam mision që koha ma ka ngarkuar.
Zjarri ngërthen në trungun e tij, fuqinë shpirtërore, Para së cilës njerëzit buzëqeshin edhe para lakut, Ta përqafosh atë duke mos vdekur është makabër,
Kjo është jeta e një kosovari, në të cilin frymon krenaria e të qenit:
SHQIPTAR
Emër i madh, për ata që vuajnë, e për ata që jetojnë në hell Laro për ata që brohorisin për “Kombin E Ri” “Per jeten e re”, “Per paqen”. Ky është i ashtuquajtur “modernizmi”.-Ecja përpara Kohës. Keta jetojne ne boten e Lizes, me endrrat e saja fanatike Përpiqen për përuljen e HISTORISE. C’egërsi.
Per liri jam i lindur. Kam të drejtë të jem i lirë. Do të djegem në zjarrin e vdekjes, po s’munda ta kem atë. Do të djegem në zjarrin e jetës, po ta kem atë, e të jem protagonist i një harrese te mjerë Harresë i atyre nepër të cilët gumonte, fjala e artë:
SHQIPERI...
Guxim Klinaku. | |
| | | Sponsored content
| Titulli: Re: PROZE- nga autore te ndryshem. | |
| |
| | | | PROZE- nga autore te ndryshem. | |
|
Similar topics | |
|
| Drejtat e ktij Forumit: | Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi
| |
| |