| Analizë politike - historike Realpolitika e Ibrahim Rugovës | |
|
+80detektivi Driniiiii ...... rrimtaf Tatoo BashKom Drini_ku haxhiu xhiti xhema Agrone Qerim Klmendi Muja e Halili Medalim Eklips klodian ngadhenjimi Hamitmatjani dezertori Tigrina sela-mi ramadan mekaniku Mirushe Blerti_Gashi martin rinesa Martina Labinot Drenica feratkoca Delia comeback Eva0506 anila katunariplak Gjura Nezir Myrta ELIE Luki Ibrahim Rugova Driola Kushtrimi86 Mergimtari Mysafir Pirro i Epirit Euridika blerim istogalia stabili Ademi85 njonidrenica Arizona paioni Riki30 malesorja e Kosoves MUHAMETII Mister metiii fina luan mreti zeriatdheut voglushja murturi petritkola loredana xhavo_ USHTARILIRIS E_Bukura Guximi Xili rolling albin dibra fi2a1 rroni Ago Muji Kosovarja Tetovari Sofra Leka i Madh Beton Orfe@ 84 posters |
|
Autori | Mesazh |
---|
stabili Anëtar
Numri i postimeve : 459 Age : 66 Vendi : Kosove Registration date : 10/05/2008
| Titulli: Re: Analizë politike - historike Realpolitika e Ibrahim Rugovës Tue Oct 21, 2008 7:54 pm | |
| Matrapazet nuk kane turp,nuk kane dhimbsuri(meqe nuk kane ndergjegje), nuk fyhen (meqe nuk kane dinjitet , kane vetem frike dhe degjueshmeri ndaj pronarit (padronit ) te cilit ia kane shitur shpirtin ! | |
|
| |
rroni Anëtar i Besueshëm
Numri i postimeve : 1721 Registration date : 09/05/2008
| Titulli: Re: Analizë politike - historike Realpolitika e Ibrahim Rugovës Wed Oct 22, 2008 11:27 am | |
| comeback je gabim shume se politika e Rugoves qe ishte nuk dallon fare nga politika e Thaqit, keshtu qe keta ishin me afer se vllezer me politiken sidomos pas luftes. | |
|
| |
Kushtrimi86 Anëtar i ri
Numri i postimeve : 172 Age : 38 Vendi : Prishtine Registration date : 29/08/2008
| Titulli: Re: Analizë politike - historike Realpolitika e Ibrahim Rugovës Wed Oct 22, 2008 12:26 pm | |
| Comback dikur Rugova me Thaçin kane pasur dallime, ndersa qe nga paslufta (ndoshta edhe nga Rambujea) nuk kane dalluar nga njeri tjetri e as qe dallojne edhe sot. I vetemi dallim ndermjet tyre eshte se Rugova ka qen spiun qe nga fillimi dhe i tille ka vdek, ndersa Hashimi ka kontribuar per vendin tone por ka tradhtuar. Ne kohen e sotme Hashimi eshte bere ma Rugove se vete Rugova, ndersa PDK-ja eshte bere ma LDK se vete LDK-ja, pra nuk po edi se ku po e sheh ti ate dallim i nderuar, perderisa ai nuk ekziston. | |
|
| |
Sofra Admin
Numri i postimeve : 7564 Registration date : 13/08/2007
| Titulli: Re: Analizë politike - historike Realpolitika e Ibrahim Rugovës Wed Oct 22, 2008 3:51 pm | |
| - comeback shkruajti:
- Mergimtari te verberit nuk shohin!
Sofra pse e thash se ky forum eshte nje forum partiak thaqist,sepse shumica nga ky forum keni vetem fyerje per Rugoven dhe nuk dini pse e fyeni,keni ndoshta me mijera fyerje per rugoven,fshihen postimet e mia nga ti dhe te tjeret antare te stafit,por ndoshta fajtori eshte ai qe po e kryeson forumin sepse administratori nuk duhet te jete partiak por duhet te jete i pavarur ne politike. Te ky forum mendimi është i lirë comeback, por daljet nga tema dhe fyerjet fshihen edhe pse kohëve të fundit nuk po arrijm të gjitha ti eliminojm. E ke gabim nëse mendon se është Thaçist përndryshe nëse nuk bindesh shko te ndonjë temë që është hapur për Thaçin ose hape një të tillë do të bindesh.Për temën;
Politika që drejton sot Thaçi dhe i gjithë parlamenti i Kosovës nuk dallon/ojnë fare nga politika dikur që e udhëhiqte I.Rugova.Ja disa dalje nga tema nga ti combeck;Trego se çka ke shkruar për temën që ankohesh... nga comeback prej Fri Oct 17, 2008 8:06 pmKushtrimi pellavra serbe jane keto,une mendoj se drejt bashkimit shkohet me laps dhe jo me kalshnikov. nga comeback Today at 1:31 pmKushtrimi86 Deshiron te thuash se politkiken e mirfillte e kemi ne forumistet,ndersa ata nuk beren asgje! Ju lutem mos shkruani si po te ishit kryengrites apo si te jeni te kyqur ne VETVENDOSJE se po ju futet frika nderkombtarve sidomos nga armet qe po i prezantoni!!!tjetranga comeback prej Mon Oct 20, 2008 9:32 pmUne e kam te ndalur qe te dal jasht temes! Faktet i sjell historia,ndersa une dhe ti jemi vetem antare te k'tij forumi.tjetranga comeback prej Mon Oct 20, 2008 9:42 pmE keni gabim zotri sepse ne nuk jemi historia,kur e thash se faktet i sjell historia,une mendova se ti po e kupton se historia eshte ajo qe pasi te kalojne vite te tera faktet i publikon historia. HISTORY e keni te qarte?.tjetranga zeriatdheut prej Mon Oct 20, 2008 9:48 pmHistoria jane te gjithe keto djelmosha qe ja perplasin ne fytyre tradhtise gjerat andaj po te them qe nga keto fakte shkruhet Historia Na sjell fakte qe beri coftina atehertjetranga comeback prej Mon Oct 20, 2008 9:50 pmNese asgje nuk beri per ty apo tjetrit,pse ateher po e madheroni,per nje njeri te keq nuk ja vlen te diskutohet.etj etj....
Edituar për herë të fundit nga Sofra në Wed Oct 22, 2008 4:42 pm, edituar 1 herë gjithsej | |
|
| |
zeriatdheut Hero anëtar
Numri i postimeve : 4058 Registration date : 28/12/2007
| Titulli: Re: Analizë politike - historike Realpolitika e Ibrahim Rugovës Wed Oct 22, 2008 4:30 pm | |
| Comebace ketu vla ka vetem per bashkimin asgje tjeter po te ishte ky forume partiak une dota kisha lene qe moti por gjeta unitetin dhe djeme te ndershem qe nuk i takojne e ase mendojne per parti dhe u kyqa andaj kerkojenga ty i nderuar te flasem si vellezer si shoke pa pike dallimi andaj te kisha uruar qe te punojme se bashku per bashkimin kombetare se coftina e hashimi jane njejte | |
|
| |
Kushtrimi86 Anëtar i ri
Numri i postimeve : 172 Age : 38 Vendi : Prishtine Registration date : 29/08/2008
| Titulli: Re: Analizë politike - historike Realpolitika e Ibrahim Rugovës Thu Oct 23, 2008 4:12 pm | |
| nga comeback Today at 1:31 pmKushtrimi86 Deshiron te thuash se politkiken e mirfillte e kemi ne forumistet,ndersa ata nuk beren asgje! Ju lutem mos shkruani si po te ishit kryengrites apo si te jeni te kyqur ne VETVENDOSJE se po ju futet frika nderkombtarve sidomos nga armet qe po i prezantoni!!!
Falimenderit Sofra per kete postimin e combackit, meq nuk e paskam pare me heret sepse ndoshta eshte fshire pasi nuk ka te bej me temen.Kerkoj falje nga administratoret dhe moderatoret qe po dal nga tema, por me duhet te bej nje replik. comback kuptoje nje here dhe mire (ngulite ne koke) se forumi eshte per ti shprehur pikepamjet, qendrimet dhe argumentet secili nga ne lidhur me temat qe diskutojme. Ne nuk bejme politike o zoteri, por jepim kontributin tone ne sherbim te vendit tone, ndersa sa per Rugoven e Hashimin e kam theksuar ne postimet paraprake se keta jane te njejte dhe jo vetem qe nuk kane bere asgje por na kane coptuar, enklavizuar e mashtruar.Me kesi politikane eshte i mbushur Kuvendi andaj po i kahet nana ketij vendi, ku sovraniteti trajtohet si vergjiniteti, serviliteti si integriteti, qyqarllaku si dinjiteti, nenshtrimi si fleksibiliteti dhe ku per te marre pushtetin e shkaterrojne gjysem shtetin (citat nga Begjet Shala). Zoteri une jam idealist, qellimi im dhe i shume bashkeveprimtarve te mi eshte realizimi i se drejtes per VETEVENDOSJE! VETEVENDOSJE! pa kusht.Deri ne shkeputje perfundimtare.Deri ne çlirimin e plote te vendit. | |
|
| |
Labinot Drenica Fillestar/e
Numri i postimeve : 50 Age : 34 Vendi : Suedi Registration date : 23/10/2008
| Titulli: Re: Analizë politike - historike Realpolitika e Ibrahim Rugovës Thu Oct 23, 2008 5:57 pm | |
| Jam i rri ne ket faqe por dua te them se kam kerku te verteten e Ibrhaim Pjeter Rrugova. Kure nuk kam mund te gjej edhe me pyt najkund aj mund the ket ni viktim prej politikes e ti edhe nuk ka qef me tregon. Libra nuk esht let me i gjet. Edhe ne fund me doli Bashkimi Kombetar para syve. Ju lumte. Une jam ni student i rri edhe mesoj shum Histori por per vendlindjen kure nuk kam mundur te dije shum veq sa babai me ka mesuar. Sa u rrita edhe interesi u be per Historin/Popullin/Politken Shqiptare. Dhe me ne fund. Ketu ka teper teper shum text, si ka mundesi me ba ni faqe per ma te zezat qe i ka be Rrugova dnaj populli Shqiptar. Ta din the gjith se kush ka qen aj. Ketu ka 34 faqe por nuk di se cilla tregon me shume per zezat e ti. Se per te mirat i di. Faliminderit. Rroft Shqiptaria. Nga Labinoti. | |
|
| |
Gjura Anëtar i Suksesshëm
Numri i postimeve : 1902 Age : 41 Vendi : Shqiperi Registration date : 18/02/2008
| Titulli: Re: Analizë politike - historike Realpolitika e Ibrahim Rugovës Thu Oct 23, 2008 6:10 pm | |
| Edhe 300 faqe jan pak per te zezat e ti. por per nje te vdekur politikisht dhe fizikisht as qe ja vlen te flasesh. Po me habit fakti qe ju kerkoni diç te mire nga ai Kancerogjeni qe edhe kur ishte i gjelle vepronte si i vdekur kshtu qe kero se ndoshta gjen edhe meritat e tia por jo ne kte forum fatkeqsisht. Respekte nga Gjura. | |
|
| |
Martina Anëtar
Numri i postimeve : 297 Age : 36 Vendi : Belgjike Registration date : 04/08/2008
| Titulli: Re: Analizë politike - historike Realpolitika e Ibrahim Rugovës Thu Oct 23, 2008 8:12 pm | |
| Me keqaerdhje e shkruaj reshtin tim ngase edhe mendoj se ata apo ato qe nje germe e shkruajne per te keq te te madhit Dr Ibrahim Rugova sot apo neser i vret fjala e shkruar, i vret ndergjegjeja e tyre dhe perfundimisht i vret edhe Zoti! | |
|
| |
zeriatdheut Hero anëtar
| Titulli: Re: Analizë politike - historike Realpolitika e Ibrahim Rugovës Thu Oct 23, 2008 8:30 pm | |
| Nese na vret zoti edheper coftina si RUGOVNA ather ja kisha be hallal gjitheve po tradhtija e tije qe ka bere mbi kete popull as LUMI Vardare nuk e lane le me me ja fale ne | |
|
| |
rinesa Fillestar/e
Numri i postimeve : 20 Registration date : 25/03/2008
| Titulli: Re: Analizë politike - historike Realpolitika e Ibrahim Rugovës Thu Oct 23, 2008 11:37 pm | |
| Comeback.pershendetje,,si ste vjen turp mi fy njerzit ne forum.kush po te jep ket te drejt aaaaa,ti more i mjer duhet se pari ta njohesh veteveten tane ,pastaj tjeterken,sdo hy shume me ty se sja vlen,po ai Rugova i juaj,jo qe la pasoja po dhe virusa moren dhe tjeret.po endjekin rrugen e tina.tradhetar mbas tradhetarit sot jane lideret tane KA PAK QE PUNOJN PER TE MIREN E ATEDHEUT:ne Gishta mund ti numrojme TE miret lume kosova qe i ka F,Limajn A:kURTIN ME SHOKE ,Bashkimi ben FUQINE: e perqamja te shkaterron.klm. | |
|
| |
| Titulli: Re: Analizë politike - historike Realpolitika e Ibrahim Rugovës Fri Oct 24, 2008 12:53 am | |
| Rinesa
Ata qe ti po e thua se Pak punojn per te miren e athdheut e ke gabim. Zoti Fatmir Limaj esht nje, nese don to vetem te flas per Shqiptaret ne Kosove.
1. Ismail Qemali i Kosoves, Zoti Hashim Thaqi. Aj politikan i madh e ka ndruar politiken ne Kosove. Ka shum fakte se qka ka ber aj per vendin e ti. Njeri i fjales. Njeri i atedheut.
2. Fatmir Sejdiu. Presidenti i Kosoves.
3. Fatmir Limaj/Enver Hoxhaj. Ata dy jan duke ber ni pun shum shum te mire per Kosoven, 2 politikan qe kan pasion per punen e tyre edhe per vendlindjen. 2 te drejt prej mendimin tim.
4. Venton Surroi. Vetem emeri i ti thet te gjitha.
E te tjer. Une vetem i numrova 4 qe une i shof se njerz fuqishum ne Kosove.
Ti ja nise mire, po e perfudove shpejt.
Po kthena te texti im i pare. A esht dikush ketu se i ka faktet e sinqerta per trahtin si e ka ber Rugova ndaj popullit e Kosoves!. Sikur dikush qe i bej per Ahmet Zugon. 1-2-3-4-5 e te tjere se per treguar qvar Figure ishte ai. Ka shum njerzi se nuk e din, dhe the gjith viktimat e politkes e ti duhet ta din se qvar ka ndollur. Ndoshta nuk ju bej probleme, por po dihet se jan shqiptar te aft.
Me fal per gabimet me shkrimin, nuk jam expert.
Respekt nga Labinoti. | |
|
| |
Kushtrimi86 Anëtar i ri
| Titulli: Re: Analizë politike - historike Realpolitika e Ibrahim Rugovës Fri Oct 24, 2008 3:16 pm | |
| Labinot Drenica nese don argumente per Rugoven ke ne kete tem prej faqes se pare e deri ne kete te fundit, ndersa per Hashimin ke ne temen qe eshte per te. Pajtohem plotesisht me rinesen se ka shume pak politikan qe punojne per kete vend. Ndersa per ata qe i ke permend t'i Labinot sja vlen me diskutu sepse ata ben qe Kosova sot te jete e ndare edhe e varur. | |
|
| |
Guximi Miqte e Forumit
Numri i postimeve : 2427 Age : 31 Vendi : Në "Komedinë Njerëzore" Profesioni/Hobi : Student Registration date : 12/09/2007
| Titulli: Re: Analizë politike - historike Realpolitika e Ibrahim Rugovës Fri Oct 24, 2008 3:29 pm | |
| Ismail Qemali i Kosoves, Zoti Hashim Thaqi. Aj politikan i madh e ka ndruar politiken ne Kosove. Ka shum fakte se qka ka ber aj per vendin e ti. Njeri i fjales. Njeri i atedheut.
Cfare politike se, pus krejt, hehh.
Amerika : 28 nentori nuk duhet te jete feste zyrtare. Politika e Thacit : U ba Bikim.
Atdhetar shume i madh eshte Thaci sidomos kete e ka vertetuar edhe me mos futjen e 28 nentorit ne festat zyrtare, bravo i qofte, patrioit i madh eshte. | |
|
| |
| Titulli: Re: Analizë politike - historike Realpolitika e Ibrahim Rugovës Fri Oct 24, 2008 5:09 pm | |
| Teper shum fakte per qenin, une (per treten her) vetem deshta qe ta shkurtojm historin e Rugoves edhe dikush si ka mundesi te mer ngjariet ma te mdhaja. top 10 ndoshta. Vetem ni propozim.
Ju edhe 10 vjet e shifni se qka ka ber Thaqi me Kosoven. Nuk ka ma koruption edhe projekte qi nisen e nuk behen. Diciplin me fjalt te drejta. Deshmort te Kosoves nuk harroen, pensionist e te tjer.
Siper Mitrovicen Serbia vetem e don ndarien, po kerkush ne bote nuk e lejon Serbin per at gjest, sidomos qeveria e Thaqit. Unmik-u po shkon, Eulexi po vjen. Qeveria mer mashum kontroll per vendin. (SHBA ne Eulex).
Nuk vlen me diskutu? Ehh shoki, po me vjen keq por ti nuk paske lidhje me politiken moderne te Kosoves. Shum po me vjen keq. Njeriu e merr pusken ne krah, del ne male per ta shlirua Kosoven, mbas luftes e shpall Kosoven shtet te panvarur. E ti thua se nuk vlen per te folur? tmerr. | |
|
| |
MUHAMETII Anëtar i Besueshëm
Numri i postimeve : 1106 Registration date : 07/05/2008
| Titulli: Re: Analizë politike - historike Realpolitika e Ibrahim Rugovës Fri Oct 24, 2008 5:14 pm | |
| Rugova ka qene kolaborocioanist, Thaqi eshte servil. | |
|
| |
Kushtrimi86 Anëtar i ri
| Titulli: Re: Analizë politike - historike Realpolitika e Ibrahim Rugovës Fri Oct 24, 2008 5:31 pm | |
| E kam then edhe ne postimet paraprake, po e theksoj edhe tash se Hashim Thaçi dhe Ibrahim Rugova kane nje dallim e ai eshte se ky i pari ka kontribuar e me pastaj ka tradhtuar (ka shkelur betimin e ushtarit te UçK-se), ka shkelur gjakun e deshmoreve, ka dorzuar armet (rikujto transformimin e UçK-se ne TMK), ndersa tani po e shuan TMK (te vetmen trashigimtare te UçK-se), ku kjo e fundit pas plotesimit te nje mori standardesh tash si shpreblim po e shuajn. Ky i dyti kurre nuk ka kontribuar per vendin e tij, ky sa jetoj spionoj dhe vdiq i tille.Pra keta jane te nejte, perveq dallimit qe e permenda me larte sepse Hashimi eshte bere ma Rugove se vete Rugova. Se pari qeveria thaqi bashk me Grupin e unitetit e ka pranuar paketen e Ahtisaarit qe e ben ndarjen e vendit, se dyti UNIMK-u nuk po shkon, por po rrin dhe ate EULEX-i nen ombrellen e tij (nen UNMIK-un). Zoteri ti njihe veten tende, ne menyre qe ti njohesh pastaj edhe te tjeret. | |
|
| |
| Titulli: Re: Analizë politike - historike Realpolitika e Ibrahim Rugovës Fri Oct 24, 2008 6:06 pm | |
| Tani une e perfundova ne kete diskutim me ty. Jo se i ke faktet sakta, po faktet e prishta, faktet e falsifikuar ndaj Hashim Thaqit. Gërditem kure e lexoja textin tend kunder ni figure si aj.
(Ka shkelur betimin e ushtarit te UçK-se), ka shkelur gjakun e deshmoreve, ka dorzuar armet (rikujto transformimin e UçK-se ne TMK) A e ke ket per Thaqin apo per Rugoven? Nese e ke per Thaqin qka pollomotit ti?
Aj ishte nje figur i madh ne UCK. Zoti Thaqi luftoj kunder armiqt edhe gjate luftes hynte edhe politika ne jeten e ti. Njeriu shkoj ne (Rambuie) per te paraqit se Kosovaret nuk dojn me qen me Serbi por ni shtet veti, ni liri per popullin e saj. Liria erdh, mbas e shpalli pavarsin e Kosoves. Tashti Kosova po shkun ne rruge te drejt me te.
Edhe ni here, une e perfundova. Nuk kam ma fjal per ty! | |
|
| |
zeriatdheut Hero anëtar
| Titulli: Re: Analizë politike - historike Realpolitika e Ibrahim Rugovës Fri Oct 24, 2008 7:05 pm | |
| THaci eshte duke shkel mbi gjakun e deshmoreve THaci eshte duke bere kerdi duke i vrare per se dyten here Deshmoret e Kombit ja kush eshte THaci nje deshtak i maskuar nje njeri qe ecen me kembe mbi gjakun e tyre NJE njeri qe kame mare mesimin e flliqesines Rugove qe me cdo kushte te kete poena plitike servil i pa pare tipik Rugova ky eshte THaci dhe kosova po eshte ndale ne vend nuk ecen perpara me vjen keq pse mendoni qe THaci eshte nje politikane | |
|
| |
njonidrenica Anëtar aktiv
Numri i postimeve : 838 Registration date : 09/06/2008
| Titulli: Re: Analizë politike - historike Realpolitika e Ibrahim Rugovës Fri Oct 24, 2008 10:04 pm | |
| me vjen turp prej postimeve te zerut,aq keq po e ofendon hashim thaqin,thot thaqi shkel qakun e deshmorve, asht deshtak po mir ju stafi psesi fshini keto postime te turpshme se un besoj postime ma ofenduse se te zerit ska ne forum, po metvrtet me intereson pse stafi nuk reagon, po ka postime me pak gabime dhe stafi shpejt reagon dhe i fshi se asht regul e forumit po ok, po keto te zerit sa her ekan tye regullat e forumit,un juve te stafit po ju lus punoni drejt dhe mos i dalloni antart e forumit se me keto sjellje nuk shkon perpara forumi, po nese vazhdo ne kit mnyr forumi hup imazh te ne dhe ma larg,respekt | |
|
| |
zeriatdheut Hero anëtar
| Titulli: Re: Analizë politike - historike Realpolitika e Ibrahim Rugovës Fri Oct 24, 2008 11:21 pm | |
| NJordidrenica po ti more djale mos u mer me mua ti shkruaj fakte qe nuk eshte ashtu me thuaj ku jane pensionet e deshmoreve qe hapi i pare eshte dashte te mare qeveria e THacit Me thuaj pse sote e kesaje dite familjet e Deshmoreve jane te pa streh mos e thuaj se nuk ka se ka mjafte po une te kame thene tyo drenicak duhet te flasesh me arument dhe mos me shkruaj mua po thuaje nje kundershtim dhe te kthej pergjigje | |
|
| |
Sofra Admin
Numri i postimeve : 7564 Registration date : 13/08/2007
| Titulli: Re: Analizë politike - historike Realpolitika e Ibrahim Rugovës Sat Oct 25, 2008 12:31 am | |
| - njonidrenica shkruajti:
- me vjen turp prej postimeve te zerut,aq keq po e ofendon hashim thaqin,thot thaqi shkel qakun e deshmorve, asht deshtak po mir ju stafi psesi fshini keto postime te turpshme se un besoj postime ma ofenduse se te zerit ska ne forum, po metvrtet me intereson pse stafi nuk reagon, po ka postime me pak gabime dhe stafi shpejt reagon dhe i fshi se asht regul e forumit po ok, po keto te zerit sa her ekan tye regullat e forumit,un juve te stafit po ju lus punoni drejt dhe mos i dalloni antart e forumit se me keto sjellje nuk shkon perpara forumi, po nese vazhdo ne kit mnyr forumi hup imazh te ne dhe ma larg,respekt
Është e vërtetë njonidrenica se po bëhen postime ofenduese, sepse stafi nuk arrin t'i përcjell të gjitha postimet që postohen me fyerej, e sidomos është vështirë se postimet aprovohen drejtë përdrejtë,jo nga stafi. Nëse vreni postime me fyerje të dikujt na lajmro stafin përmes mesazhit pv. Sa i përket në këtë temë unë nuk po shoh postime fyese nga zëriatdheut. | |
|
| |
Kushtrimi86 Anëtar i ri
| Titulli: Re: Analizë politike - historike Realpolitika e Ibrahim Rugovës Mon Oct 27, 2008 4:14 pm | |
| Labinot Drenica tha:Tani une e perfundova ne kete diskutim me ty.
Kur mbetesh pa fakte dhe thua vetem fjale boshe normal qe dorzohesh... Jo se i ke faktet sakta, po faktet e prishta, faktet e falsifikuar ndaj Hashim Thaqit. Gërditem kure e lexoja textin tend kunder ni figure si aj. Me larte kam then fakte shume te qarta, te kuptueshme dhe te verteta (te cilat dihen boterisht).Ndersa nese kerditesh t'i ai eshte problem i yti, ato jane argumente zoteri te pelqeu apo nuk te pelqeu ty! Se çfare figure eshte Hashim Thaçi flasin argumentet, flet shkelja e betimit te ushtarit te UçK-se, flet shkelja e gjakut te deshmoreve sepse zoteri deshmoret skan luftuar per paketa e per eksterritorialitet, decentralizim e per sundim te huaj (rikujto EULEX dhe UNMIK-un)e antidemokratik, nuk kane luftuar qe sot femijet e tyre te mbesin pa buke dhe pa kulm mbi koke. Nese je nga pjesa e Drenices besoj se shume mire je i informuar per gjendjen e rend sociale te familjeve te deshoreve dhe invalideve te luftes, nese nuk pajtohesh me mua shko pyeti ata te tregojne se ne qfare gjendje jetojne. Aj ishte nje figur i madh ne UCK. Zoti Thaqi luftoj kunder armiqt edhe gjate luftes hynte edhe politika ne jeten e ti. Njeriu shkoj ne (Rambuie) per te paraqit se Kosovaret nuk dojn me qen me Serbi por ni shtet veti, ni liri per popullin e saj. Liria erdh, mbas e shpalli pavarsin e Kosoves. Tashti Kosova po shkun ne rruge te drejt me te.
Hashimi kishte nje rol te madh ne UçK, por e tradhtoj ate (shkeli betimin e ushtarit), i tradhtoj shoket e tij, i tradhtoj deshmoret e kombit dhe mbi te gjitha tradhtoj popullin e tij. Ai ka luftuar, por edhe ka tradhtuar, pra nuk shikohet figura e nje njeriu vetem ne nje koh por shikohet per tere jeten se çfare ka bere.Eshte nje raste shume interesant qe vlen te permendi ne France nje ushtar franqez gjate luftes ka luftuar per vendin e tij dhe ka humbur kemben, mirpo pas luftes ai tradhton Francen dhe del ne anen e gjermanve dhe pasi te vdes Francezet ndertojne nje permendore per kemben e tij, por jo edhe per te (per trupin e tij) sepse ai ka jep kemben per vendin e tij, por jo edhe jeten. Hashimi ka shkuar ne Rambuje kunder vullnetit te ushtareve dhe te popullit te tij, ai kur ka shkuar ne Rambuje nje nder 10 parimet e panegociushme ka qen edhe pranimi e sovranitetit te Jugosllavise, ku atebote as vete bashkesia nderkombetare nuk e ka pranaur sovranitetin e Jugosllavise.Pra ai pranoj autonomine brenda Serbise. Lirine mund te kemi vetem kur vendosum per fatin tone, ku nepermejt referendumit si institucion me i perhapur demokratik ne boten bashkekohore shprehum lirshum vullnetin tone, kur kemi ushtrin tone, kur ushtrojme sovranitetin, kur nuk na sundon askush.Perderisa nuk i kemi keto nuk kemi liri, gjysem liria eshte jo liri. Liria me paketa nuk fitohet, ku keto paketa i ka pranuar ky fare kryeministri yt, liria nuk fitohet duke ju a ndaluar qytetareve te dalin ne referndum, liria nuk fitohet duke ndare vendin, liria nuk fitohet duke fal token tone, liria nuk fitohet duke mbeshtetur Hashim Thaçin. Kjo fare pavaresie nuk eshte pavaresi, sepse pavaresia eshte akt e jo proces, ose je i pavarur ose nuk je. E kjo pavaresia jote eshte e mbikqyrur dhe e mbi kontrulluar, pavaresia e mbikeqyrur si term ne te drejten nderkombetare nuk ekziston, po ne vendin tone ndodh gjithqka sepse eshte rast i mjerimit te veqant, ndersa tani Kosova me Hashimin eshte duke shkuar drejte thellimit te varferise, papunsise, regresit ekonomik, ndarjes, kolapsit shendetsor dhe energjitik, drejte katastrofave. Me respekt | |
|
| |
MUHAMETII Anëtar i Besueshëm
Numri i postimeve : 1106 Registration date : 07/05/2008
| Titulli: Re: Analizë politike - historike Realpolitika e Ibrahim Rugovës Mon Oct 27, 2008 4:24 pm | |
| Kushtrimi86, topi nuk e luan. Fatkeqesisht ashtu eshte. | |
|
| |
zeriatdheut Hero anëtar
| Titulli: Re: Analizë politike - historike Realpolitika e Ibrahim Rugovës Sat Nov 15, 2008 9:52 pm | |
| ja edhe nje analize tjeter e felliqesires U tha se Ibrahim Rugova ishte “i pathyeshëm përballë regjimit serb të Millosheviqit“, ndërsa nuk mund të fshihen nga kujtesa jonë: Marrëveshja për arsim Millosheviq-Rugova (01.09.1996), takimet dhe buzëqeshjet e tij me Millosheviqin më 15 maj 1998 dhe të gjitha takimet me këtë kriminel, gjatë muajve prill-maj 1999, të zhvilluara në Beograd.
- U tha se Ibrahim Rugova ishte “pararendës i UÇK-së dhe pasues i saj.”, “luftëtar i denj i lirisë…“..., ndërsa dihej botërisht se asnjëherë nuk i kishte zënë në gojë tri shkronjat e arta UÇK, dhe luftëtarët e vërtet të lirisë, s´e ka vizituar asnjë familje të dëshmorëve. Për më tepër ky „luftëtarë i denj i lirisë“ s´e kishte vizituar asnjëherë Prekazin historik, familjen e jasharajve. Ky njeri që i thoshte vetes president nuk ishte përkulur as njëherë para varrit të komandantit legjendar Adem Jashari (edhe pse disa herë ka gënjyer duke thënë se së shpejti do të shkonte në Prekaz), ndërsa përpara varrit të Adem Jasharit dhe të dhjetra varreve të familjes Jashari shkuan dhe me respekt u përkulën, shumë burrështetas, diplomatë dhe ushtarakë të huaj. | |
|
| |
Sponsored content
| Titulli: Re: Analizë politike - historike Realpolitika e Ibrahim Rugovës | |
| |
|
| |
| Analizë politike - historike Realpolitika e Ibrahim Rugovës | |
|