Bashkimi Kombëtar
Mirë se erdhë në forum " Bashkimi Kombëtar "
Qëndro i lidhur me ne ! Disponim te këndshëm të kontribojm për kombin larg ofendimet dhe zënkat...
Bashkimi Kombëtar
Mirë se erdhë në forum " Bashkimi Kombëtar "
Qëndro i lidhur me ne ! Disponim te këndshëm të kontribojm për kombin larg ofendimet dhe zënkat...
Bashkimi Kombëtar
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

ForumForum  PortalliPortalli  GalleryGallery  Latest imagesLatest images  RegjistrohuRegjistrohu  identifikimiidentifikimi  

A ekziston jeta pas vdekjes?

Shko poshtë 
+52
ELIE
**Lumi_
Fjona
gjakushi
Eva0506
Luki
Eagle Eye
shpendo
Martina
shaban cakolli
shpendkeqi
Xili
beti
Ariani
Loti
Adonisi
Mergimtari
Hana
valoni-peja
njonidrenica
Kushtrimi86
vjoooosssssssaaaa
luan mreti
lilu
Ali Baba Tepelena
tom sojer
Argent
Mister
paioni
Orfe@
loredana
Parapsikologu
**Embelsira**
Anna
murturi
rroni
katunariplak
voglushja
Euridika
MUHAMETII
rolling
echo
spirito
Guximi
xhavo_
Clarence
interesant
Beton
feneri
Kosovarja
E_Bukura
naqeta
56 posters
Shko tek faqja : Previous  1 ... 7 ... 10, 11, 12 ... 14 ... 18  Next
AutoriMesazh
Kushtrimi86
Anëtar i ri
Anëtar i ri
Kushtrimi86

Male
Numri i postimeve : 172
Vendi : Prishtine
Registration date : 29/08/2008

A ekziston jeta pas vdekjes? - Faqe 11 Empty
MesazhTitulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes?   A ekziston jeta pas vdekjes? - Faqe 11 EmptyThu Sep 11, 2008 2:52 pm

Premtimi tha:Zoteri, hyne dhe lexoi rregullat e ketije forumi njehere. Ku njera ndere to, thote qe mos te perdoren shkronjat e medha ( kapitale). Nese deshirone te jesh pjes e ketij forumi, patjeter se duhet ti pranone edhe rregullat, perndryshe...

Rregullat e ketij forumi i kam lexuar, por duke pare qe edhe te tjeret perdorin shkronja te medha kam menduar qe regullorja ka ndryshuar,kur dihet se rregullorja ndryshon ashtu sic thuhet ne vete rregullore dhe per veq kesaj ti me ke ofenduar duke me then "se mos shkruaj me shkronja te medha se shohim edhe me te vogla".
Se pari une, ty nuk te njoh dhe se dyti ku e di une a sheh ti apo nuk sheh,sepse ka te verber qe e perdorin kompjuterin.
Mbrapsht në krye Shko poshtë
Ariani
Fillestar/e
Fillestar/e

Male
Numri i postimeve : 25
Registration date : 01/08/2008

MesazhTitulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes?   A ekziston jeta pas vdekjes? - Faqe 11 EmptyThu Sep 11, 2008 5:37 pm

E përkrah shkrimin e Muhametit, i cili në mënyrë logjike dhe të argumentuar theksoi se feja islame është një fe e pastër dhe që te njerëzit në përgjithësi, por sidomos te myslimanët ndikon në një jetë të mirë në këtë botë, përmes punëve të ndershme që i bëjnë myslimanët, që do të thotë se punët e mira në këtë botë, pra punët që duhet të jenë në rrugën e Zotit të Madh, ashtu siç na ka mësuar profeti Muhamed, e sjellin edhe xhennetin (parajsën) në botën tjetër. Kështu që nuk dua t'i shtoj diçka tjetër komentit të Muhametit, por vetëm dua të theksoj edhe këtë se ditëve të xhuma (të premteve), pra në faljen e namazit të xhumasë, hoxhollarët përveç ligjërave për rëndësinë e fesë islame, përveç adhutimit që duhet t'ia bëjmë Allahut, ata ligjërojnë edhe lidhur me situatën aktuale në Kosovë (flas për Kosovën, sepse jetoj në Kosovë), sidomos për dukuritë negative të cilat fatkeqësisht po ndodhin në vendin tonë. Ju garantoj dhe nëse nuk besoni edhe ju ftoj që ju të cilët nuk besoni në ringjalljen, të vini nëpër xhumat, që falen gjatë orarit të verës prej orës 13:00, ndërsa sipas orarit dimror prej orës 12:00, dhe do të bindeni edhe ju vetë se sa i kushtohet jetës së përditshme të shoqërisë sonë, me theks të veçantë se çfarë ligjërata me karakter edukativ për rininë tonë thuhen nëpër xhamitë tona. Edhe diçka dua të shtoj, se kryekomandanti legjendar Adem Jashari së bashku me familjen e tij ka qenë i devotshëm në faljen e namazit dhe në agjërimin e Ramazanit. Po ashtu edhe komandanti tjetër i UÇK-së Zahir Pajaziti ka rënë dëshmor në muajin Ramazan, pra në krye të detyrës për kauzën kombëtare shqiptare. Pra aspak nuk i ka penguar feja islame që të luftojnë për çështjen tonë shqiptare. Përkundrazi, feja islame i ka motivuar edhe më shumë, sepse edhe me Kur'an thuhet se dëshmorët (shehidët) e kanë vendin në xhenet (në parajsë). Përshëndetje për të gjithë shqiptarët e vërtetë!
njonidrenica
Anëtar aktiv
Anëtar aktiv

Numri i postimeve : 838
Registration date : 09/06/2008

MesazhTitulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes?   A ekziston jeta pas vdekjes? - Faqe 11 EmptyThu Sep 11, 2008 5:50 pm

egziston ringjallja dhe un juve ju kish proferu ty kushtrim dh ete tjerve te keni kujdes e mos te ofendoni as kon ne forum, se jon besimtar te fes islame ose fes katolike, moe haroni se ne jem komb shqiptar dhe feja asht shqiptarija.
Vizitor
Vizitor

MesazhTitulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes?   A ekziston jeta pas vdekjes? - Faqe 11 EmptyThu Sep 11, 2008 9:22 pm

Muhametii, une po false nga ajo qe po shohe. Ne Prishtine jame qe disa vite, kam pare, kam ndegjuar dhe po flase me ty. Poashtu te kam thene disa here se, kam shoke te cilet e falin xhuhman, dhe per qudi nuk me thone se po kemi probleme me vendin! Tash prap do thuash se une po genjej. Nuk te replikoje per kete pike me, perveq nese vjen vete ne Prishtine, dalim e pim ka nje cafe dhe shkojme bashke ne xhuhma, se kam problem me hy njehere. Kur kam permend familjet, kam pas per qellim qe, sa te bejm propagand per xhamija se po na mungojken, me mire kishe me qen me tregu realitetin per shume familje te varfura te cilat kane nevoje per ndihmen tone ( ne lidhje me kete kam shkruar me gjere ne nje teme tjeter, e po pritoje prap me perserite).
Sa i perkete vetvrasjeve, krimeve te ndryshme, prostitucionit etj, do te shkruaje atehere kur t'me thuash se ne vendet ku feja islame eshte ligje ne plote kuptimin e fjales, si psh ne Irane, s'do te ndodhin anjera nga keto dukuri negative. Perderisa ndodhin pikrishte edhe neper ato vende, atehere vazhdo te shkruan ti, se nuk e mar parasysh, eshte humbje kohe.
Per shtyllen e trete ( qe tu ndihmohet te tjereve) e kemi diskutu njehere dhe jemi "kuptuar". Ketu eshte edhe nje ndryshim tek ne dy. E kam thene se une "vjedhi" gjithqka te mire, pavaresisht se ciles fe i takon, apo ciles rac njerezish. Psh, izraelitet e kan ndryshe ( jo 2.5%), por disa here u ndihmojne te afermeve te tyre, me nje % shume me te madhe, qofte edhe nese deshtone njhere e dy here, prap e ndihmojne deri sa te kete suksese. Kjo me pelqen dhe mundohem ti permbahem, gjithnja brenda mundesive te mia.
Rrethe pyetjes se lypsit nuk e kam be, keshtu qe thuaje me mire ti, se edhe ashtu po e dij pak a shume. Mund te pyes nje ose dy lypsa dhe t'me thone ndonje dite tjeter, dhe s'me besone. Keshtu qe, thuaje diten ti dhe vazhdojme...
Ne cilin planet more studjoni ju? Une po te flase per Prishtine, dhe per vendin ku une jam lindur dhe rritur. Nuk ka shanca te jete keshtu, as teorikishte jo, e lere me ne praktike. Benja qejfin vetes dhe vazhdo me propagand se perveq se i lodhe gishtat asgje nuk perfitone, duke u nisur nga ajo se qdo kushe ka sy dhe veshe te shoh realitetin.
Hahahaha, qfar rrjeti ore zoteri?? Po te theme nje shembull shume aktual dhe te shkurter, e pranon apo jo s'ka rendesi. Para disa muajsh, kur isha ne shtepi, nje vajze 5 vjeq ( e aferme) per habi po me pyet:Sa eshte zoti i madhe? Pergjigja ishte-kur te rritesh e kupton, tani je e vogel qe ta kupton, sepse eshte shume shume i madhe. Ishte vetem nje raste, kam pasur shume keshtu edhe me te moshes me te rritur, por asnjehere nuk tentoje qe femijeve t'ju flase siq mendoje une...Kurse ju fetaret, mundoheni qe femijes t'ju shtini ne kry qysh te vegjel, zoti keshtu e ashtu...Po nisem nga familja ime e me gjere, keshtu ndodhe. Sigurishte edhe ti njejte veprone. Shkurte nuk kam asnje interese une qe ta zgjeroje kete rrjete. Sikur te ishte ashtu qysh ti mendon, nuk do te kisha shoke me mjeker, apo pa mjeker po besimtare zotni, e besa edhe shok e shoqe te feve te ndryshme.
Shpjegoma me mire fjalen "supozime" sepse nuk jam ka e kuptoje hiq, ahahaha, Se di cili jemi duke supozuar me shume ketu? Une qe gjithqka qe po theme po e lidhe teorine me praktiken ( perjetimet) apo ti qe je ka fluturone ne mendime, pa prekur ne toke hiq?
Vizitor
Vizitor

MesazhTitulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes?   A ekziston jeta pas vdekjes? - Faqe 11 EmptyThu Sep 11, 2008 9:43 pm

Kushtrimi86, te thashe se asnje teme nuk e kam hap qe te injoroje fen islame apo cilen do fe, por as ndonje teme qe ka te bej me ateizmin dhe te perfitoj nga kjo e fundi. Perkundrazi ka shume tema qe jane hap nga ju besimtaret ( nuk dmth direkte ti, por te tjeret) ku disa jane tejete provokuese si psh " Feja apo Kombi", apo tema tjera qe kane te bejen me fen. Cili po ben propagand ketu? Une qe s'kam hap asnje teme, apo ju qe keni hape me dhjetra??? Nuk jam kunder ketyre, sepse deri me sot se kam permendur, por me qe po mundohesh t'me shpikesh mua diqka qe nuk eshte e vertete, atehere e bafsh me shendet.
Prinderit ishin vetem si shembull. Nuk dmth qe une jetoje vetem per prinderit, por para tyre nuk vjen askush, dhe per ti respektuar ata nuk ka nevoje te beson ne zote.
Zoteri, ti mund te mendon se une vetem ketu ne forume shtirem si ateiste, dhe se nuk e kam kete guxime ta pranoje edhe jashte. E verteta eshte se qdo kushe qe me njehe pak, e din qe jam keshtu, bile edhe familja po. Perderisa ti kembengul ne keto qe thua se ateistet ( duke perfshi edhe mua) jetojme vetem per deshira dhe epshe, atehere po te jape ne pm adresen e sakte dhe ec pyet per mua, dhe e kuptone te verteten se per qfar jetoje. Mos me shkruaj perralla per kete pike, ose prano ne pm te jape adresen dhe bindesh per te kunderten, ose heshte.

Nese e ke lexuar rregulloren dhe e keni pare qe mund te ndryshohet per qdo raste, atehere kishe me qen me mire ta lexonit me shpeshe, dhe jo te mundoheshit me u arsyetu ketu. Une e kam lexuar rregulloren dhe te kam thene ty. Per mua nuk me pengon qe ke shkruar me ato shkronje, mund te shkruan edhe me format maximal, une vetem qeshem. Por me qe jam edhe "Moderatore" e pash te rruges qe te paralajmeroje. Pajtohem aty kur thua se ne forume mund te hyne edhe te verber. Perderisa kam kuptuar se hyne edhe njereze te cilet gjitheqka qe shkruajne e kan te exportuar, vetem se u nderrojne "tiketat" pa e perdorur logjiken e tyre.
Vizitor
Vizitor

MesazhTitulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes?   A ekziston jeta pas vdekjes? - Faqe 11 EmptyThu Sep 11, 2008 10:04 pm

Ariani ( Adonisi), mos u mundo te ben guzhem ketu me shume nicka. Pjesa e pare e shkrimit tende, eshte shume e zakonshme, e kam lexuar me dhjetra here. Pjesa e dyte, nuk po e komentoje me mire hiq, sepse po me vjen keq per ty, per ato qe ke shkruar. Sigurishte keni qen i lodhur nga ramazani dhe s'keni dite se qka po shkruani, ose...mund te jete gjithqka, por nje njeri me permasa normale, nuk mund te shkruaje dhe te mere shembuje sikur ju.

Po e shohe qe une nuk qenkam i pershendur nga ju, sepse per ty, s'jam i vertete. Keshtu qe, pershendetje per gjithe shqiptaret pa dallim feje. Pyete veten nese jeni shqiptare?
MUHAMETII
Anëtar i Besueshëm
Anëtar i Besueshëm
MUHAMETII

Numri i postimeve : 1106
Registration date : 07/05/2008

MesazhTitulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes?   A ekziston jeta pas vdekjes? - Faqe 11 EmptyThu Sep 11, 2008 10:07 pm

Premtimi, ose mua ose juve nuk po na bejne syte drite, njeri prej nesh vetem qenkemi duke i bere barre vetes me ta.

Hera e pare qe degjoj nga nje person qe thote se i ka thene ndokush qe falet, se nuk ka mungese te xhamive ne Prishtine. O zotri po ju duhet te kujtoni se jane kater stine, edhe nese nuk ka mungese te xhamive ne kete kohe, mongesa e tyre do verehete dukshem ne muajt e dimrit. Sepse gjate veres muslimanet falen ne diell, deri ne 40 grade celsius, ndersa dimrit detyrohemi te veme koken ne balte.
Ne xhami nuk diskutohet vetem per jeten shpirterore, jo jo e keni gabim, se fundimi qeshtjet ekonomiko-sociale, kane zene vend per te mos thene qendror, te rendesishem ne ligjeratat e ndryshme te hoxhollareve.
Iranin as mos e merreni shembull me, sepse ata jane dervish, dhe nuk punojne me Kur'an, sic ju mendoni.
Rreth lypsit, une nuk te thash se a e keni bere, po thash bene po qe se e sheh te arsyeshme, pavaresisht se qfare mendoj une ju thuani ate qe ju ka thene lypsi.
Edhe une pikerisht per Prishtinen jame duke folur, sepse ketu kam lindur dhe ketu jetoj, dhe besoj se do vazhdoj te jetoj.
Sa i perket teorise e praktikes, ju mendoni si te doni, por une te thash nje te vertete, qe po mbreteron. Por ju mos u bazoni vetem ne rrethin tuaj.
Shume mire qenkeni sjelle me femijen, sepse e vogel paska qene.
Po une ketu nuk shkruaj qe te perfitoj, por i shprehi pikepamjet e mia.
Nuk ka asgje te keqe te ju tregohet femijeve te moshes mbi 10 vjec, cilesit e Zotit, sepse edhe ata duhet te dine per krijuesin e tyre. Dhe nga ato fjale vetem dobi mund te kene, nese dime te u shpjegojme qartazi, rrjedhshem dhe pa i kercenuar per pasojat e ferrit.
Nje here thate se i keni vetem 3 shoke qe falin xhumane, dhe vetem nje qe i fale 5 vakte. Nga 30 sish sa thate qe i keni, po nenkuptohet se nuk keni deshire te shoqeroheni me besimtare, dhe pikerisht kjo te ben dikend te dyshoj me shume per rrjetin...
Ja do ta shpjegoj fjalen apo termin "supozim".

SUPOZOJ kal. dhe jokal. libr.
1. E quaj si të vërtetë diçka që e marr si pikënisje për të provuar një hipotezë, e zë se. Supozojmë se A është e barabartë
me B.
2. E marr me mend diçka si të mundshme a të vërtetë pa mundur të jap një gjykim të prerë për të; besoj; dyshoj se.

A nuk po pershtatet nocioni me ate qe ju me keni mveshur mua, kur me thojshnit se: "ju po beni propagande", "po paguheni", e nga ajo qe kam lexuar, ju ende mendoni se une jam person me mjekerr.
Si thoni se po e lidhni me praktiken, kur ne fakt, ju mua asnjehere nuk me keni pare, dhe me njollosni dhe fyeni duke me thene se paguheni, a eshte praktike kjo!?

Me t'mira
Vizitor
Vizitor

MesazhTitulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes?   A ekziston jeta pas vdekjes? - Faqe 11 EmptyThu Sep 11, 2008 10:32 pm

Muhametii, po ne cilen xhami konkretishte ndodhe kjo? Sepse une, te thashe perveq se nuk me kan thene, edhe vete kam pas raste te kaloje ne kohe te faljes se xhuhmas dhe nuk kam pare njeri jashte, ne dielle apo te ftofte.
E lem Iranin, per kete edhe thashe shtete tjera. Mere cilin do ti? Per lypsin kur ta mare pergigjen do te theme, por me mire thuajse se pak a shume po e di.
Femijen ishte vetem nje shembull, kam plote te atille. Dhe ketu ndryshojme, sepse besimtaret mundoheni me qdo kushte qysh ne femijeri ti beni per vete, duke u folur per zotin, fen etj. E une jo, nuk u flase per fen-rregullat e mia. Sepse nuk kam interes.

Nese nga 30 shoket qe i kam, vetem 3 prej tyre e falin xhuhman dhe 1 i fal pese vaktet. Kjo eshte thjeshte rastesi. Sepse edhe ky i vetmi qe i fal 5 vaktet, deri vone ishte..., sa qe edhe vajzat 12 vjeq kur i takojke i ngucke. Dhe nese per nje momente ka vendos te ndryshoje 180 shkalle te behet nje besimtare i mire, sa mos t'ju jepe doren asnjeres nga shoqet qe dikur e zinte mengjesi, kjo eshte zgjedhje e tij, dhe per mua mbetet shoke. Poashtu, kur t'me bije puna te jem ne mesin e nje pjese qe jane shumica besimtare sikur ky shoku im, nuk refuzoje te rri, apo te theme se keta jane...Perkundrazi rri dhe diskutoje nese me jepet rasti. Keshtu qe, s'keni pse dyshoni per kete pune. Apo nisesh nga vetja, qe kur ke vendos te ben shok, ke shkuar me klasifikimin: a je besimtare i mire? nese po, po behemi shok, nese jo, s'mund te jem shok me ty?!

Per supozimin, e kam dijtur shume mire o zoteri, por puna eshte se deri me sot njereze qe shprehen ne kete menyre sikur ju, te cilet flasin vetem per fen, kuranin, zotin, dhe jane te fiksuar, kam kete mendim. Ndoshta mund te mos kesh mjeker, por deshironi te jeni me mjeker dhe shpejte do beheni ashtu. Edhe une kam mjeker, mos ma mer per te keq, por une nuk e mbaje per qellim te njejte, sikur qe e mban ju fetaret, apo sikur qe e mbajne te krishteret kryqin.
MUHAMETII
Anëtar i Besueshëm
Anëtar i Besueshëm
MUHAMETII

MesazhTitulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes?   A ekziston jeta pas vdekjes? - Faqe 11 EmptyFri Sep 12, 2008 1:14 am

Prap me avazin e njejte. Ishit tautologjist Premtimi, nuk e di pse veproni keshtu.
Jetoni ne Prishtine dhe ende nuk e dini se ne cilen apo cilat xhami ndodh qe qytetaret te falen jashta xhamis, ne diell (veres) e ne bore e balt (dimrit)!? - E pabesueshme!
Kjo ndodh pothuajse ne secilen xhami ku ka hapsire jashta saj. Te flasim dic sa i perkt mungeses se objekteve. Keni degjuar ju se ka filluar restaurimi i xhamis se madhe?
Dhe a e shifni se si vetem nje xhami ka ndikuar qe gjemati te detyrohet te kryej namazin tek Pallati i Rinise, pikerisht ku ka qene tregu njehere, besoj se do e kuptoni se per cilin vend e kam fjalen. E sheh se ka nevoj per xhamia!
Ja edhe disa statistika, spse po e shoh te nevojshme te te behen te ditura:

- Ne SH.B.A cdo 3 sec kryhet nga nje vjedhj, ndersa ne
Arabin Saudite gjate 17 vite kan ndodh vetem 3 vjedhje.
- Ne bot cdo 15 sec infektohet nje person nga HIV-SIDA
- Ne Rusi 9000 gra ne vit vuajn nga maltretimet e bashkeshorteve.
- Ne Ameriken Latine cdo 60 min ndodhe nje kindapim, 70 % e viktimave nuk mbijetojne ne kindapim.

Premtimi tha: - "Sepse nuk kam interes."
Do te thote se ju, ju flisni njerezve nje fjale te mire vetem nese keni interes, perndryshe... nuk e beni nje gje te tille... dhashte Zoti e te mos kete nevoj askush per ju, sepse...
Dyert e pendimit gjithenje jane te hapura, Zoti ta fale te kaluaren - (nese pendohesh sinqerisht) per hire te se ardhmes.
Jo une nuk u nisa nga vetja, sa i perket klasifikimit te shokeve, sepse edhe une kam shoke ateist e katolik.

Sapo e pashe fillimin e paragrafit te fundit, u gezova qe paraprakisht kishit qene te njoftuar me termin "supozim", por nuk shkuan as tre rrjeshta, dhe rate ne kundershtim me ate qe e thate ne fillim te paragrafit, duke u marre prap me supozime siperfaqesore, dhe duke treguar se si do te behem une. Besoni se ky gjykim eshte shume i tmerrshem. Nuk e kam pritur nje gje te tille nga ti. Thjesht kam pasur nje pershtypje tjeter per ateistet, kam menduar se jane me te arsyeshem, e nuk merren me supozime te tilla, absurde, por ja qe ua hoqe masken ateisteve.

Me t'mira
Kushtrimi86
Anëtar i ri
Anëtar i ri
Kushtrimi86

Male
Numri i postimeve : 172
Registration date : 29/08/2008

MesazhTitulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes?   A ekziston jeta pas vdekjes? - Faqe 11 EmptyFri Sep 12, 2008 1:42 pm

Ju jeni ata (moderatoret) qe ju a keni mundesuar njerezve per hapur tema dhe per te postuar.
Ndersa une nuk jam nje prej atyre qe bej propagand,por i shprehi pikepamjet,mendimet dhe argumetet e mia dhe ate qka eshte e drejte.
Pasi e permende fejen dhe kombin dua qe ti pergjigjem edhe njonidrenica,qe askend nuk e kam ofenduar,dhe per mua personalisht ne rend te pare vjen Besimi te Zoti,pastaj kombi dhe feja paralelisht sepse te dyja mund te bashkeveprojne shume mire.

Une rregulloren e kam lexuar dhe nuk jam munduar askujt qe ti arsyetohem sepse nuk kam nevoje si dhe eshte normale qe kur kam koh e rilexoj qe mos ndoshta ka ndryshuar diqka.
Gjithashtu e kam kuptuar qe ka njerez qe hyne me disa nika (pseudonima).
Ariani
Fillestar/e
Fillestar/e

Male
Numri i postimeve : 25
Registration date : 01/08/2008

MesazhTitulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes?   A ekziston jeta pas vdekjes? - Faqe 11 EmptySat Sep 13, 2008 12:37 pm

Per Premtimin: Une Ariani jam shqiptar i konfesionit islam. Pra i takoj fese islame. Jam krenar per kete. Po ashtu jam krenar qe agjeroj Ramazanin dhe fali namaze vetem per Allahun e Madherishem. Njekohesisht per asnje cast nuk e le anash ceshtjen kombetare shqiptare, per te cilen jam angazhuar qe nga mosha shume e re, duke dhene kontributin tim. Te tjeret qe me njohin e din kete. Nuk dua te ju mbaje ligjerata, sepse angazhimin tim ne kete drejtim e kam bere per hir te interesit te pergjithshem kombetar, prandaj nuk dua te flas me teper ne kete drejtim. Ndersa ti Premtim me thua se une paskem marre shembuj jo te mire lidhur me kete teme. Une te them se ti si duket je injorant dhe injorues. Perse them keshtu, sepse te marresh shembull dy komandante te shquar te Ushtrise Clirimtare te Kosoves, Adem Jasharin dhe Zahir Pajazitin eshte nder per cdo shqiptar te vertet. Ndersa ty te duket se keta heronj nuk duhet te merren si shembull. Pra, une te pyes ty a je me te vertete shqiptar i vertete? Po kam deshire te madhe qe ti te jesh nje shqiptar i vertete. Edhe njehere po te them se kryekomandanti Adem Jashari dhe komandanti i shquar Zahir Pajaziti kane qene te devotshem ne adhurimin e Allahut te Madh. Ndersa sa per ilustrim po te them se Zahir Pajaziti madje ka rene ne fushen e nderit duke qene agjerueshem, pra duke agjeruar Ramazanin. Pra, feja islame keta dy komandante te shquar te UCK-se i ka motivuar edhe me shume per ta dashur atdheun tone Shqiperine edhe me teper dhe per te luftuar e sakrfikuar per te, duke e deshmuar kete edhe me renien heroike te tyre ne fushen e nderit. Pershendetje atdhetare per te gjithe shqiptaret e vertete, pra edhe per ty Premtim, sepse po kam deshire qe ti takosh edhe ti shqiptareve te vertete!
beti
Anëtar i ri
Anëtar i ri
beti

Female
Numri i postimeve : 103
Vendi : maqedonij
Registration date : 10/09/2008

MesazhTitulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes?   A ekziston jeta pas vdekjes? - Faqe 11 EmptySat Sep 13, 2008 3:32 pm

ekziston jeta e dyt ajo te cilen e kemi zgjedhur vet na prej kesaj bote
Xili
Hero anëtar
Hero anëtar
Xili

Numri i postimeve : 4309
Registration date : 06/04/2008

MesazhTitulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes?   A ekziston jeta pas vdekjes? - Faqe 11 EmptySat Sep 13, 2008 4:07 pm

egziston
sepse kesaj jete qe po jetoj tani jemi ne dynjan e rrejshme
Vizitor
Vizitor

MesazhTitulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes?   A ekziston jeta pas vdekjes? - Faqe 11 EmptySat Sep 13, 2008 8:26 pm

Muahmetii, pse nuk e thua me emer ate xhami, ne te cilen paska aq shume sa po u falken jashte, ne bore apo ne diell? Qe 3-4 replika veq po me sillesh rrotull e spo e thua! Nuk jam ne dijeni une, nese ma thua emrin do shkoje e vertetoje edhe sikur te keni te drejte ju, te jape fjalen qe do e pranoje se kam qen gabime.
Per xhamin qe e keni permendur qe eshte ne renovim, eshte mese e kuptuheshme te ndodhe ajo qe ndodhe. Pse? Sepse po ndodhin gjera edhe tjera...Psh, ne Bibloteken Kombetare, jane rrethe 500 venda per studente qe te mesojne. Ne mesin e ketyre, kan qen rrethe 30-40 studente musliman( me mjekra apo edhe pa to), te cilet filluan te falen para hymjes se Bibloteks disa dite me radhe. Pse? Thjeshte, me arsyetimin se na duhet nje dhome ( apo salle e vogel brenda) ne menyre qe te falemi, pasi qe nuk mund te dalim nga Bibloteka ne kohen e xhumas! Por kjo ra ne vesh te shurdher ( dhe me te drejte) dhe vazhduhan si me perpara...Dua te theme se ajo qe ndodhe te Pallati i Rinise, per mua eshte shume e qarte se cili eshte qellimi. Nuk eshte se, ata persona nuk kan mundesi ose vend te shkojne ne ndonje xhami tjeter, por i gjithe qellimi eshte i njejte me rastin e permendur me larte:perfitim nga situata.
Statistikat qe i ke marre jane shume te thjeshta. Kjo nuk mund te quhet statistike. Per shume arsye...Sa banore kan SHBA-se? Sa ka Arabia S.? Ne SHBA-se, nuk ka vetem amerikane, por ka spanjoll, zezake, gjermane, frances, ruse, shqiptare.......etj., gjithqka. Ne Arabin S. mund te kete ndonje nga keto por jane si nje pike uje ne oqean. Perveq kesaj, mendone se sikur mos te ndodheshin keto luftera, keto vrasje, helmime nga semundje te ndryshe, sidomos nga AIDS-i, do kishte vende per ty e mua sote ne kete planet? Une theme qe jo. Sepse, edhe toka ne te cilen jetojme ka njefare kufiri dhe nuk mund te tejkalohet. Keshtu qe, AIDS-si psh nuk eshte semundje e pa sheruheshme, por eshte interesi i dyfishte qe te vazhdoje edhe me tej kjo semundje si " e pa sheruheshme". Gjithashtu edhe per vrasjet, keqtrajetimet, vjedhjet dhe qdo dukuri negative eshte ndodhe njejte. Jo pse Amerika nuk mundet ti ndaloje keto, por nuk don, sepse do humbe shume. Kush e vrau Jonn Kennedyn? Shume e thjeshte per mua...Pra, vete Amerika eshte ajo qe u imponon gjitha keto te kqija popullite te vete dhe u jepe hapsire deri ne njefare mase. KJo eshte thjeshte politike. Ku permes politikes gjithashtu ka arritur qe edhe te sundoje boten. Gje qe nuk ka arritur ta bej dikur Arabia, Persia apo Perandoria Osmane! Qdo njera nga keto eshte njohur vetem si qender e botes islame per kohen e ekspansionit. Asgje me shume! Poashtu edhe ne kohen e sotit, ku ne gjithe boten jetojne rreth 1.5 miliarde njerez te besimit islame, neper shume shtete te botes, nuk jane pak. Mund te veqojme shtetet si Arabia, Egjipti, Turqia, Irani etj, te cilat ne kushte te favorshme se paku teorikisht nje dite do te mund te shenderroheshin ne fuqi me ndikim politike te konsideruheshem dhe me shume se rajonal. Por eshte pak e besuheshme se ndonjera nga keto do te shtrinte kontrolle efikas ( sikur qe kan sot SHBA-se) apo se paku ne boten islame. Pse? Pergjigjen veq se e ke ne fillim....Te duhet ta kuptone me gjere. Keto pak a shume jane arsyet te cilat me bejn ti respektoje "statistikat" e sjellura nga ju. Por edhe jo ti pranoje, sepse e verteta eshte ndryshe...E jo siq ti apo dikush tjeter mundohet qe me nje "statistike" te Arabis duke perjashtuar edhe mbi 40 shtete tjera ( me shumice islame) t'ja qes piken ketyre gjerave. Eshte edhe nje fakte interesant. Tani nuk do te thuash se s'jane rrethe 1.5 miliarde njerez te besimit islame! Perkundrazi do i shtone nese ke mundesi. Por ne momentin qe ty nuk te pershtatet diqka, thua "...Irani nuk i permbahet kuranit". Se ata na qenken bektashli ( synit siq njihen ndryshe). Ka ketu shume per te folur i nderuar, por nganjehere s'po me duket e arsyshme, sepse ti flete dhe komenten vetem ato pika te cilat ty te bejn te ndihesh pakme i favorizuar.

Mund te vazhdojme te bisedojme rrethe kesaj sa te duash, por mos u kurse keshillat si "dyert e pendimit jane te hapura...". Keto fraza mund te vlejne per dike tjeter, por per mua jo. Sepse gjithqka qe pranoje dhe refuzoje e bej me vetedije dhe s'kam nevoje per meshiren e askujte, as edhe te zotit. Per qdo veprime deri me sot, jame shperblyer edhe denuar. Por ne menyren time...

Kur thashe "interes" mendoja per ate rrjetin qe me permendi ky shoku juaj ( Kushtrimi). Nuk kam asnje interes ne kete pike, dhe as qe do te keme sikur qe keni ju per kete qe po beni. Interesi im i vetem ( qe po ta perseris disa here) eshte qe nese i theme dikujte nje fjale te mire, ja bej nje pune te mire apo nje ndere, aty per aty fitoje. Kurse ju, ne pa mundesi ta gjeni kuptimin e interesit aty per aty, ne keto raste, shpresoni per diqka tjeter...ne jeten pas vdekjes. Kjo eshte sa i perkete interesit. Mos u mundo te nxjerresh fjale pa nevoje, apo e ke vetem te shkruan diqka?

Ne fund uroje qe te "shperblehesh" per mundin dhe cakun e arritur, qe me keni hequr masken. Megjithate une jam vetvetja dhe gjithqka qe po te shkruaj ketu, po e bej ne menyre faktike duke u bazuar ne ate qe kam pare, lexuar, ndegjuar dhe kuptuar vete. E jo duke i marrur gjerat e gatshme pa i shikuar se qfar ka ne mes tyre, siq ben ti.
Vizitor
Vizitor

MesazhTitulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes?   A ekziston jeta pas vdekjes? - Faqe 11 EmptySat Sep 13, 2008 8:33 pm

Kushtrimi86 shkruajti:
Ju jeni ata (moderatoret) qe ju a keni mundesuar njerezve per hapur tema dhe per te postuar.
Ndersa une nuk jam nje prej atyre qe bej propagand,por i shprehi pikepamjet,mendimet dhe argumetet e mia dhe ate qka eshte e drejte.
Pasi e permende fejen dhe kombin dua qe ti pergjigjem edhe njonidrenica,qe askend nuk e kam ofenduar,dhe per mua personalisht ne rend te pare vjen Besimi te Zoti,pastaj kombi dhe feja paralelisht sepse te dyja mund te bashkeveprojne shume mire.

Une rregulloren e kam lexuar dhe nuk jam munduar askujt qe ti arsyetohem sepse nuk kam nevoje si dhe eshte normale qe kur kam koh e rilexoj qe mos ndoshta ka ndryshuar diqka.
Gjithashtu e kam kuptuar qe ka njerez qe hyne me disa nika (pseudonima).

Forumi eshte per kete pune. Qe qdo kushe te hape tema dhe te diskutoje lirshem per gjerat qe i duken te arsyshme. Nuk jam kunder atyre temave, te pakten asnjehere nuk e kam shprehe. Por me qe ti mu drejtove mua se une po mundohem te perhape rrjetin ( e ateizmit) te permenda kete fakte, se nese dikush po mundohet te perhape dhe te propagandoje jeni ju ( besimtaret) me gjithe ato tema...Kjo ishte ideja.

Me teper nuk kam qka flas me ty. Mund te flase vetem atehere kur: te terheqe ate fjalen qe ke thene per atesitat se jetojne per..., ose kur t'me lajmerohesh ne pm dhe kerkone t'me njehe dhe te bindesh qe jeni plotesishte gabime.

Ka edhe me keq. Ka prej atyre qe hyn me nje nick, nuk u shiten perrallat. Provojne perseri me nick tjeter, prap deshtojne. Dhe vazhdojne per here te trete, katerte...Por deshtuhesi mbetet deshtuhes.
Vizitor
Vizitor

MesazhTitulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes?   A ekziston jeta pas vdekjes? - Faqe 11 EmptySat Sep 13, 2008 8:53 pm

Prape keni vazhduar me prezantimin e vetes, pa te kerkuar. Sepse qdo kush mund te paraqitem ketu ne menyren me te mire, si djali i...apo ku e di une. Por keto nuk i mare per baze hiq. Bazohem ne ate qe shprehe dhe per kete te vleresoje, pavaresisht nese jeni nje hiq, apo jeni nje persone qe mund te kene respekte shume njerez per ty.

Ariani-Ndersa ty te duket se keta heronj nuk duhet te merren si shembull.

Ti i ke marrur shembull sot per interes tendin. Neser mund te del nje i krishtere, te thote te njejten gje. Pas neser te del nje Ortodokse te thote te njejten gje. Me qka te mirremi ne? Te harrojme emrin dhe vepren e tyre, dhe te mirremi me vertetesin e tyre nese kan qen musliman, te krishter apo ortodoks?? Te duket e arsyshme kjo ty? Per mua ka rendesi qe Adem Jashari, Zahir Pajaziti dhe qdo shqiptare tjeter kan len nje veper te madhe, te cilen duhet ta respektojme dhe ta qmojme. Jo pak, por shume po i ngaterroni gjerat ju besimtaret. Nje dite pata rastin te lexoje nje fletushke nga keto te zakonshmet qe shperndahen per fen islame. Dhe ndere tjera aty thoshte se" Presidenti i Zvicres ne njeren nga xhamit ishte pjesmarresh ne faljen e taravive nje dite". Natyrishte se nuk jam kunder kesaj te fundit apo nese qdo dite shkruani se ne amerike po rritet numri i muslimaneve. Por jame kunder kategorikishte kur permende emra te medhenje shqiptare dhe ben dallime ne fe. Sipas logjikes tende, te gjithe ata heroj tjere qe nuk kan qen te fes islame, pasken qen rastesisht? Kurse keta qe kan qen te fes islame, pasken qen te frumezuar nga feja islame!!! Qka te shkruaj me shume? Humbje kohe.
MUHAMETII
Anëtar i Besueshëm
Anëtar i Besueshëm
MUHAMETII

MesazhTitulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes?   A ekziston jeta pas vdekjes? - Faqe 11 EmptySat Sep 13, 2008 11:15 pm

Premtimi me ke bere te dyshoj se je Prishtinas, dhe dyshoj se nuk te paska ra rasti qe te kalosh afer asnje xhamie.
Te jetosh ne Prishtine dhe ende mos ta kuptosh se qytetaret falen jashta xhamive, eshte shume e pakapshme.
Nuk po ta them emrin e asaj xhamie, por po ti them emrat, apo po ti tregoj vendndodhjet e tyre.
Te paren po ta tregoj se eshte xhamia ku me shume une e fali xhumane, e ajo eshte afer mishtores "4 llullat" qe edhe tek qytetaret kjo xhami njihet si te "4 llullat", dhe besoni se hic me shume se nje dite une kam qene me fale xhumane ne kete xhami, dhe mezi tek dera krejt ne fund e kam zene nje vend, ndersa kam lene shume besimtar mbrapa, jashta xhamise, ne DIELL. Por duhet te te them se ne cdo xhami e Prishtines, ne diten e xhuma (premte) eshte e stermbushur, e ato jane: xhamia e qarshise, ajo afer saj, xhamia tek mahalla e muhaxhereve, ajo ne Kodren e Trimave, ajo e improvizuar ne Dardani etj. Ndersa une po te preferoj qe ta vizitosh ate te 4 llullat, ose cilen do nga keto te lartcekurat.

Jo ore zotri jeni gabim sa i perket biblotekes, perveq se nuk eshte e vertete se jane falur para biblotekes, (kete e kam degjuar) por brenda saj ne nje vend mjaft te vogel, duhet te theksoj se bibloteka nuk ka kapacitet te zeje rreth 500 veta, por i zen me pak se 400, ndersa eshte shume e pavertete se ne bibloteke, jane 30-40 studente.
Sa i perket faljes tek pallati i rinise, qellimi eshte nje dhe i vetem, e ai eshte kryerja e obligimit fetar ne ate vend, ne mungese te nje objekti alternativ. Sepse te thash se ne xhamite tjera ske se ku falesh.
Me te vertete me bren fakti se si nuk i kuptoni keto statistika, duhet te ua ceki edhe njehere, sepse nuk i paskenit analizuar sic duhet. Ja analizoni, vertete nuk e vereni dallimin aq te madh qe ekziston, 17 vite, kundrejt 3 sekondave. Sa do qe te kene popullsi me te madhe SHBA-te se Arabia Saudite, statistikat jane shokuese, dhe tejet brengosese.

Ne SH.B.A cdo 3 sec kryhet nga nje vjedhj, ndersa ne
Arabin Saudite gjate 17 vite kan ndodh vetem 3 vjedhje.

Ja edhe diisa te tjera.
Jeni ne dijeni ju se Detroiti i cili rreth viteve 90 te shekullit XX ka numruar rreth 1.5 milion banore, ka shenuar vrasje te raportuara me shume sesa e tere Britania e madhe me 55 milion sish.
E sheh qfare ndodh me vendet individualiste qe i kushtojne rendesi vetem jetes materiale, ndersa e anashkalojne ate shpirterore. Pra Detroiti nuk e ka pase perqindjen e vrasjeve me te larte (sepse do te kishte me qende disi normale, pasi qe e dime se si eshte gjendja atje) por me pak kaq banore ka vrasje me shume te raportuara, (pra vetem te raportuara) duke mos i llogarite ato vrasje te cilat nuk raportohen, e qe flitet se, - fatkeqesisht jane te shumta.
Ketu eshte gjithe esenca qe individualistet e dine te verteten dhe nuk e pasojne, kjo eshte edhe me brengosese.

Premtimi tha: Pra, vete Amerika eshte ajo qe u imponon gjitha keto te kqija popullite te vete dhe u jepe hapsire deri ne njefare mase.”
Dhe ti pajtohesh me kete!? Arabia nuk do qe te perfitoj mbi apo fale kurrizit te popullit, o zotri.
Njesoj flet edhe ti, sa e sa pyetjen e diskutimin e kam bere dhe ju nuk keni dhene pergjigjje. Arsyet I din vet.
Se ato “fraza” a vlejne per ty apo jo ajo eshte tjeter, por fakt se eshte nje e vertete, meshir nga Zoti yne. Pramendo sikur te mos ishte ashtu, dhe njeriu t’I justifikonte mekatet ne vazhdim, duke u ankuar se Zoti nuk i’a fale mekatet e kaluara, Zoti te fale te kaluaren, per hir te se ardhmes. Eshte urtesi dhe meshire nga Ai, per ne.
Do te thote edhe ju po bejshknit te mira, vetem nese fitoni aty per aty, perndryshe,…, vaj halli per kerkuesit e ndihmes, ndersa ne edhe nuk shperblehemi aty, nuk ndihemi te deshpruar,…

Jo une nuk ua hoqa masken ateisteve, - pikerisht ai qe ua hoqi ishe ti.
Me te vertete mendon se po beni dic te caktuar ne menyre faktike, e duke e argumentuar, kjo me te vertete eshte nje absurditet i madh Premtimi.
Po si ore mendoni keshtu, si thoni se bej duke u bazuar ne ate qe shoh, ju deri me tani keni thene se nuk ka mungese te xhamive, ndersa ne fillim te komentit keni kerkuar qe te ua tregoj ate xhami qe nuk falen besimtaret ne oborrin e saj, ndersa tash thoni se une bazohem ne ate qe shoh. Javen e ardhshme, syte e tua do te demantojne. Per cilat gjera te gatshme e keni fjalen ore. Po une ate qe e citoj e tregoj se e citoj, ndersa 90% e komenteve jane produkt imi, normal duke u bazuar ne ate qe kam lexuar, medituar dhe ne pergjithesi pervojen jetesore.

Me t’mira
Guximi
Miqte e Forumit
Miqte e Forumit
Guximi

Male
Numri i postimeve : 2427
Vendi : Në "Komedinë Njerëzore"
Profesioni/Hobi : Student
Registration date : 12/09/2007

MesazhTitulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes?   A ekziston jeta pas vdekjes? - Faqe 11 EmptySat Sep 13, 2008 11:33 pm

Nje pyetje per te gjith besimtaret:

Si e shpjegoni faktin se ke drejt edhe mos te keshë ramazan nese i jep 70 euro ne xhami? Kerkoj shpjegim.
http://www.bashkimikombetar.com
MUHAMETII
Anëtar i Besueshëm
Anëtar i Besueshëm
MUHAMETII

MesazhTitulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes?   A ekziston jeta pas vdekjes? - Faqe 11 EmptySun Sep 14, 2008 12:22 am

guximi nga e more kete njoftim,.. kjo eshte shume e pavertete,... nese nje person ka para dhe i posedon te gjitha aftesite psiqike dhe fizike per ta agjeruar ramazanin, e ka obligim te agjeroj, edhe sikur me mijera euro po ti ipte ai personon, nuk do e kompenzonin vleren e ramazanit

Ja guximi disa ajete (versete) nga Kur'an-i, lexojini me vemendje dhe studijoni:

2:183. O ju që besuat, agjërimi u është bërë obligim sikurse që ishte obligim edhe i atyre që ishin para jush, kështu që të bëheni të devotshëm.

2:184. (Jeni të obliguar për) Ditë të caktuara, e kush është i sëmurë prej jush ose është në udhëtim (e nuk agjëroi), atëherë ai (le të agjërojë) më vonë aq ditë. E ata që i rëndon ai (nuk mund të agjërojnë), janë të obliguar për kompensim, ushqim (ditor), i një të varfëri, ai që nga vullneti jep më tepër, ajo është aq më mirë për te. Mirëpo, po qe se e dini, agjërimi është më i mirë për ju.

2:185. (Ato ditë të numëruara janë) Muaji i Ramadanit që në te (filloi të) shpallet Kur’ani, që është udhërrëfyes për njerëz dhe sqarues i rrugës së drejtë dhe dallues (i të vërtetës nga gënjeshtra). E kush e përjeton prej jush këtë muaj le të agjërojë, ndërsa kush është i sëmurë ose në udhëtim, le të agjërojë aq ditë nga ditët e mëvonshme. All-llahu me këtë dëshiron lehtësim për ju, e nuk dëshiron vështirësim për ju. (Të agjëroni ditët e lëshuara më vonë) Që të plotësoni numrin, ta madhëroni All-llahun për atë se u udhëzoi dhe që të falënderoni.

2:186. E kur robët e Mi të pyesin ty për Mua, Unë jam afër, i përgjigjem lutjes kur lutësi më lutet, pra për të qenë ata drejt të udhëzuar, le të më përgjigjen ata Mua dhe le të më besojnë Mua.

Me t'mira
Ali Baba Tepelena
Anëtar Nderi
Anëtar Nderi
Ali Baba Tepelena

Male
Numri i postimeve : 187
Vendi : greqi
Registration date : 13/08/2008

MesazhTitulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes?   A ekziston jeta pas vdekjes? - Faqe 11 EmptySun Sep 14, 2008 12:08 pm

Kjo temë është më mirë të mbyllet nga moderatorët pasi as vetë ata që shkruajnë këto broçkulla nuk dinë dhe nuk i besojnë se çfar shkruajnë.
MUHAMETII
Anëtar i Besueshëm
Anëtar i Besueshëm
MUHAMETII

MesazhTitulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes?   A ekziston jeta pas vdekjes? - Faqe 11 EmptySun Sep 14, 2008 12:30 pm

Po tregona konkretisht pse mendon keshtu o Ali Baba Tepelena?
Keto fjale dhe citate nuk jane brockulla, por pikpamje, mendime personale dhe ajete (versete) nga Kur'an-i.

Titulli i kesaj teme, eshte njera prej pyetjeve me fundamentale qe njeriu i ka shtruar vetevetes ndonjehere, dhe gjithnje njerezimi do perballet me kete pyetje, ndersa pergjigjja eshte shume e thjeshte, -"ka jete pas vdekjes", por ketu qendron edhe nje arsye tjeter pse njeriu, nuk do ta pranoj jeten pas vdekjes, e ajo arsye eshte, - mosveprimi per ate dite, por kjo eshte vetem nje e hedhur pluhur syve, nje mospranim i nje te vertete absolute. ...ky qe mendimi imi personal, nuk do te thote se 100% eshte keshtu.
A i frikesoheni ringjalljes ju!?
Tema eshte shume e qelluar, dhe do te ishte mekat sikur te fshihej, sepse ka tema tjera qe nuk ia vlene as edhe nje dite te shpenzohet koh per to e nuk mbyllen, ndersa ne kete teme ka shume per te diskutuar, por tash kemi dale paksa nga tema, edhe pse mua me imponohet, jo qe kam preferuar te dal, por pasi qe jane dhene argumentet e ringjalljes, nuk ka se si te jete ndryshe.

Me t'mira
Ali Baba Tepelena
Anëtar Nderi
Anëtar Nderi
Ali Baba Tepelena

Male
Numri i postimeve : 187
Vendi : greqi
Registration date : 13/08/2008

MesazhTitulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes?   A ekziston jeta pas vdekjes? - Faqe 11 EmptySun Sep 14, 2008 2:04 pm

MUHAMETII shkruajti:
Po tregona konkretisht pse mendon keshtu o Ali Baba Tepelena?
Keto fjale dhe citate nuk jane brockulla, por pikpamje, mendime personale dhe ajete (versete) nga Kur'an-i.

Titulli i kesaj teme, eshte njera prej pyetjeve me fundamentale qe njeriu i ka shtruar vetevetes ndonjehere, dhe gjithnje njerezimi do perballet me kete pyetje, ndersa pergjigjja eshte shume e thjeshte, -"ka jete pas vdekjes", por ketu qendron edhe nje arsye tjeter pse njeriu, nuk do ta pranoj jeten pas vdekjes, e ajo arsye eshte, - mosveprimi per ate dite, por kjo eshte vetem nje e hedhur pluhur syve, nje mospranim i nje te vertete absolute. ...ky qe mendimi imi personal, nuk do te thote se 100% eshte keshtu.
A i frikesoheni ringjalljes ju!?
Tema eshte shume e qelluar, dhe do te ishte mekat sikur te fshihej, sepse ka tema tjera qe nuk ia vlene as edhe nje dite te shpenzohet koh per to e nuk mbyllen, ndersa ne kete teme ka shume per te diskutuar, por tash kemi dale paksa nga tema, edhe pse mua me imponohet, jo qe kam preferuar te dal, por pasi qe jane dhene argumentet e ringjalljes, nuk ka se si te jete ndryshe.

Me t'mira

I dashur Muhamet!
Nuk besoj të kesh qënë zgjuar kur mendon këto? Nuk di edhe moshën që ke? Por një fjal e urtë popullore thotë:" Djali deri në 18 duhet të piqet..pastaj e pjek dhe e forcon ushtrija...po s'nxuri deri në 30..hiqi fillin se nuk bëhet kurrë burrë!"Ti po qe se i ke kaluar të tridhjetat dhe flet kështu,...më vjen keq por aguridhe ke për të vdekur.
Ke dëgjuar ti ndënjëherë kur thonë;-Vdiq,..gjë e vdekur,..si i vdekur etj?Po të ishte se të vdekurit ngjallen nuk do ishte bota kështu.Kuranin dhe biblën mos i merr për bazë se është një demagogji për të vën në gjumë dhe të hutojë ty e gjith të tjerët.Unë i kam lexuar dhe i kam parë se çfar broçkulla shkruajnë.Ty po të pëlqen ajo "jeta pas vdekjes.."o burra shko se po të presin..mua nuk më pëlqen..sepse nuk egziston asgjë.Kam për detyrë ta them si i gjallë në daç pranoje në mos...shko me të vdekurit se bota nuk ka nevoj për njerëz kot.Kur njeriu ja hu8mbet vlerat vetes,është i humbur për të gjithë.
"E vërteta është gjithmon e hidhur"..fatkeqësisht po.
Mergimtari
Anëtar aktiv
Anëtar aktiv
Mergimtari

Male
Numri i postimeve : 755
Vendi : Jashtë forumit
Registration date : 31/05/2008

MesazhTitulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes?   A ekziston jeta pas vdekjes? - Faqe 11 EmptySun Sep 14, 2008 2:16 pm

O muhametii nuk e di se a ke dal ndonje here jasht Kosove (perveç vendeve fqinje) , une personalisht jetoj qe disa vite ne nje kryeqytet dhe qytet europian ku nje numer i madh i emigranteve jane arabe te fese islame , ku nje numer i madh i tyre prej moshes 13 vjeçare deri ne moshen 30-35 vjeçare mirren me droge , vjedhje dhe marrin haraç prej atyre qe jau gjejn hallin.

Tash po t'i zgjeroj pak ato 3 gjera qe ti permenda .

1) Droga :
- Perdoret shume nga ta , sidomos hashashi. Ne çdo cep te rruges , neper shkolla dhe vende te tjera i sheh me hashash , duke e pshtjellur (joint - anglisht , nuk gjeta ndonje perkthim adekuat ne shqip) hashashin me tabak te cigareve.

- Ndikojne shume tek te rinjet e komuniteteve apo racave tjera duke i influencuar per ta provuar pastaj per ta bere pjese te jetes. Kush perfiton nga ndikimi i tyre ? Vete ata (arabet) sepse permes influencimit do te bejne kliente te rinje dhe do te rriten fitimet e tyre.

- Tani vjen feja qe po e permend kaq shume , une i shoh vete me syte e mi me hashash(joint) ne goje pak para vaktit te mbremjes (akshamit) dhe kur te vie koha shkojne ne xhami per t'u falur.
Ku po mbet esenca e fese islame ne kete rast?

2) Vjedhja :
- Thyerja e makinave gjate nates dhe gjate dites , po sa te shohin ndonje navigator , telefon apo ndonje gje tjeter me vlere ne ndonje makine , ajo makine do te thyhet nga ndonje arabe ne 90 % te rasteve.

- Vetem ne lagjen ku banoj une , gati çdo mengjes kur shkoj ne shkolle shoh copa te xhamave te thyer ne rruge apo ne trotuar ( varet se nga cila ane eshte thyer X makina).

- Vjedhjet spektakulare me skuter ne ndonje udhekryq kur shohin ndonje xhame te makinave te hapur dhe kur
shohin qe shoferi eshte femer. Dhe kuptohet nqs shoferi e ka lene çanten personale ne karrigen e lire ( ne anen e djathte , ajo çant do te fluturoj dhe ai person qe e ben kete do te zhduket shume shpejt duke u futur neper rrugica te ndryshme).

- Vjedhjet neper dyqane te ndryshme , qofte ato per veshmbathje qofte ato elektrnoike. Pastaj ato gjera te vjedhura shiten neper shkolla , neper tregje , etj...

3) Haraçi :
- Neper shkolla : jau gjejne hallin vendaseve dhe i viktimizojne. Per t'i lene rehat ju kerkojne para , objekte me vlere si telefona mobile , MP3 Lexues(Player) , PSP(PlayStationPortable) , iPod , etj...

- Neper lagje te "pasanikeve" apo ne lagjet ku banoret shumice jane vendase , neper lagje te qeta shkojne dhe paraqiten si te droguar dhe ju kerkojne haraç ne te holla njerezve qe i takojne ne rruge , ata qe kundershtojne jane teper te rralle. Dhe kur te kundershtojne keta nxjerrin donje arme te ftohte per t'i friguar.

Ka edhe shume veti te keqija qe nuk po i permendi per shkak te kohes por te sugjeroj qe te mos flasesh me bindje pa i pa vete me syte e tu dhe mos i beso shtypit , medias & propagandueseve te ndryshem. Kur t'i shohesh vete me syte e tu atehere jam i sigurte qe do ndryshosh qendrim ndaj arabeve dhe ndoshta edhe ndaj fese islame nqs nuk je injorant sikurse disa ketu ne forum . Do t'a kuptosh ne te vertete se çfare populli jane arabet .

Keta shembuj ti pemenda nga jeta perditshme.
MUHAMETII
Anëtar i Besueshëm
Anëtar i Besueshëm
MUHAMETII

MesazhTitulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes?   A ekziston jeta pas vdekjes? - Faqe 11 EmptySun Sep 14, 2008 2:21 pm

Ali..., se pari dua te them se jo gjithmone e verteta eshte e hidhur, eshte absurditeti me i madh te mendohet keshtu, p.sh. e verteta eshte se ka jete pas vdekjes, dhe nuk eshte aspak e hidhur; e verteta eshte se une e kam mundesine te shprehem lirshem, dhe nuk eshte e hidhur; e verteta eshte se ne jemi qenie e persosur nga te gjitha qeniet tjera ne toke, dhe kjo eshte nje e vertete JO e hidhur.

Ali..., tha:

"Djali deri në 18 duhet të piqet..pastaj e pjek dhe e forcon ushtrija..."

Zotri nese eshte keshtu, vaj halli per ne. Sepse ne nuk kemi kurfar ushtrie, edhe ata qe jane, fatkeqesisht se shpejti do ti zhbejne.
Sipas asaj qe the, une e paska mundesine se ende nuk i kam mbush te 30, duhet te shkoj bajagi nje kohe.

Ali..., tha:
"Po të ishte se të vdekurit ngjallen nuk do ishte bota keshtu".
Qfare doni te thoni me kete, nuk ju kuptoj, si do te ishte bota ndryshe...
kështu."
Kur'an-i nuk mjafton vetem te lexohet, por te studijohet. Ndersa ne baze te asaj se qfare lexoj nga komentet tua, vime deri te konkludimi se nuk e keni bere nje gje te tille, -studimin e tij.
A me pelqen apo jo eshte problem imi, dhe aspek nuk ndikon se a do te kete apo jo ringjallje. Ajo ekziston pavaresisht deshires apo mos deshires tone. Sikurse ne mund te mos kemi deshire per dicka te caktuar, por deshira jone nuk ndikon te ndryshohet ai p.sh. fenomen.

Me t'mira
MUHAMETII
Anëtar i Besueshëm
Anëtar i Besueshëm
MUHAMETII

MesazhTitulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes?   A ekziston jeta pas vdekjes? - Faqe 11 EmptySun Sep 14, 2008 2:23 pm

Mergimtari po ta jap nje pergjigjje te shpejte, edhe pse nuk i lexova shembujt.
Keta shembuj nuk kane te bejne me temen, nuk jane fakte se nuk ka ringjallje.

Me t'mira
Sponsored content

MesazhTitulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes?   A ekziston jeta pas vdekjes? - Faqe 11 Empty

A ekziston jeta pas vdekjes?
Mbrapsht në krye 
Faqja 11 e 18Shko tek faqja : Previous  1 ... 7 ... 10, 11, 12 ... 14 ... 18  Next
 Similar topics
-
» A egziston jeta pas vdekjes.....
»  A ekziston dreqi apo jo
» A Ekziston Djalli ?
» Shqiptaret ne Mal te Zi - Midis jetes dhe vdekjes!
» Cilat jan situatat kufitare te vdekjes?

Drejtat e ktij Forumit:Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi
Bashkimi Kombëtar :: Shkencë-
Kërce tek: