Bashkimi Kombëtar
Mirë se erdhë në forum " Bashkimi Kombëtar "
Qëndro i lidhur me ne ! Disponim te këndshëm të kontribojm për kombin larg ofendimet dhe zënkat...
Bashkimi Kombëtar
Mirë se erdhë në forum " Bashkimi Kombëtar "
Qëndro i lidhur me ne ! Disponim te këndshëm të kontribojm për kombin larg ofendimet dhe zënkat...
Bashkimi Kombëtar
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

ForumForum  PortalliPortalli  GalleryGallery  Latest imagesLatest images  RegjistrohuRegjistrohu  identifikimiidentifikimi  

A ekziston jeta pas vdekjes?

Shko poshtë 
+52
ELIE
**Lumi_
Fjona
gjakushi
Eva0506
Luki
Eagle Eye
shpendo
Martina
shaban cakolli
shpendkeqi
Xili
beti
Ariani
Loti
Adonisi
Mergimtari
Hana
valoni-peja
njonidrenica
Kushtrimi86
vjoooosssssssaaaa
luan mreti
lilu
Ali Baba Tepelena
tom sojer
Argent
Mister
paioni
Orfe@
loredana
Parapsikologu
**Embelsira**
Anna
murturi
rroni
katunariplak
voglushja
Euridika
MUHAMETII
rolling
echo
spirito
Guximi
xhavo_
Clarence
interesant
Beton
feneri
Kosovarja
E_Bukura
naqeta
56 posters
Shko tek faqja : Previous  1 ... 6 ... 9, 10, 11 ... 14 ... 18  Next
AutoriMesazh
njonidrenica
Anëtar aktiv
Anëtar aktiv

Numri i postimeve : 838
Registration date : 09/06/2008

A ekziston jeta pas vdekjes? - Faqe 10 Empty
MesazhTitulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes?   A ekziston jeta pas vdekjes? - Faqe 10 EmptyTue Sep 09, 2008 11:16 pm

kjo tem asht shum gjat dhe ne skem njohuri as kem mundsi me pas asni literatue per kit perhigjje, kishe proferu te gjith nataret kush jon te interesum , me dit aka jet pas vdekjes ta lexojn vetum kuranin a ty ka pergjigjje per shum tjerat pytje.
Mbrapsht në krye Shko poshtë
Vizitor
Vizitor

MesazhTitulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes?   A ekziston jeta pas vdekjes? - Faqe 10 EmptyTue Sep 09, 2008 11:49 pm

MUHAMETII shkruajti:

O zotri tregoma ti mua nje njeri ne Kosove qe ka vrare ndokend per shkak te fese? Ajo qe ke thene ti, ska dyshim se eshte nje shpifje e kulluar, se ne jemi kethyer me dhune ne fe, a thua kush po i detyron sot shqiptaret te ju permbahen fese, ta praktikojne ashtu sic ka thene Zoti, edhe pse jo plotesisht.

Me t'mira

Nga ky shkrime edhe u bazova. Menyra se si keni shkruar ketu, tregone bindjen tende se shqiptaret po u permbajken fes islame, vetem ne fund ja keni shtuar "...jo plotesisht". Ne kete raste kjo fjale s'ka rendesi.

Une shqipe po te flase qe ti len anesh deshirat e tua, por ec me mu edhe i vertetojme keto qe po flasim. Mos me mer shembull vetem te xhuhman, sepse ajo eshte njehere ne jave. Bile, bash me gezon ky fakte kur e shoh se shqiptaret fatmirsisht nuk i japin rendesi fes, se perndryshe ishim duke sikur Irani, me veshje e zakone edhe nuk kishim mbete shqiptare aspak.
Thjeshte po du me ta demantu ato qe po e ekzagjeron per se tepermi ti. Dhe me kete raste po ben propagand te rrejshme, thuajse nuk po jetojme ne kete toke ne dhe spo shohim asgje.

Pse nuk po beheni fer njehere e mire edhe me tregu se paguheni per keto pune, sikur se shokte tu, qe s'jane te pakte?? Nese thu po, e pranon te verteten, atehere edhe s'te nguci mo, vazhdoo punen tende.

Njonidrenica, a e ke lexu vete kuranin ti, qe po na drejtohesh neve per ta gjetur te "verteten"?? Ec e burre se na knaqe edhe ti me keto shkrime tua kaq te lezetshme. S'dojme me bo tjeter na, veq per qka do te referohemi te kurani, mos me thuaj se edhe per historine e shqiptareve duhet te kerkojme ne kuran?
Kushtrimi86
Anëtar i ri
Anëtar i ri
Kushtrimi86

Male
Numri i postimeve : 172
Vendi : Prishtine
Registration date : 29/08/2008

MesazhTitulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes?   A ekziston jeta pas vdekjes? - Faqe 10 EmptyWed Sep 10, 2008 12:06 am

Beton shkruajti:
Z.Beton nese nje njeri beson në Zot gjithsesi beson edhe ne ringjallje,mirpo ai qe nuk beson ne Zot dashti apo nuk dashti i imponohen ligjet e krijuesit,por nese ti nuk beson ne Zot atehere ndryshoj ligjet e zotit,bane qe dielli te lind ne perendim,bane qe uji te mos jete burim i jetes,bane qe te mos kete termete,vershime ne bote,bane qe te jetojm gjithmon dhe te mos vdesim kurr.

O lal !

E nese nje njeri ateist qe nuk beson ne Zote do te thote nuk eshte nje krijes nga vete Zoti !

Nuk thashe gje une qe nuk besoi lexoje edhe njeher mendimin time thashe qe kurre te thuhet diçka ne teme te sillen fakte jo fjal bosh .!

Mirmbetshe !

Beton une nuk kam then qe nje njeri qe nuk beson ne Zot nuk eshte krijes e Zotit,sepse Zoti i madheruar na ka mundesuar lirin e zgjedhjes qe do te thot se secili individ mund te besoj apo te mos besoj ne Zot dhe per kete ne do te shperblehemi apo do te denohemi ne jeten tjeter.Ndersa ne kete jete dashte apo nuk dashte,ashtu siq e kam then me pare te (na) imponohen ligjet e krijuesit.Gjithashtu dua qe te theksoj prap se nje njeri qe beson ne Zot gjithsesi beson edhe ne ringjallje,sepse besimi ne Zot nuk do te kishte kuptim po qese nuk beson ne jeten tjeter.
PER ATEISTET DHE MATERIALISTET,JETA NUK KA NDONJE QELLIM POS PLOTESIMIT TE DESHIRAVE DHE EPSHEVE TE TYRE.

Me t'mira
Kushtrimi
Vizitor
Vizitor

MesazhTitulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes?   A ekziston jeta pas vdekjes? - Faqe 10 EmptyWed Sep 10, 2008 12:20 am

Kushtrimi86 shkruajti:
PER ATEISTET DHE MATERIALISTET,JETA NUK KA NDONJE QELLIM POS PLOTESIMIT TE DESHIRAVE DHE EPSHEVE TE TYRE.

Me t'mira
Kushtrimi

Tjera here mos shkruaj me shkronja te medha, sepse shohim edhe me te vogla.
Pse ju besimtaret nuk keni epshe? Nuk keni deshira? Apo jeni tjeter lloje? A e din ku dallohem une si ateiste nga ju besimtaret e fes islame apo te krishtere? Vetem se une e kam bindjen time dhe nuk mundohem t'ja imponoje askujte ate qe e pranoje ( se nuk ka zote) dhe nuk mundohem te dallohem ne shoqeri, sikur ju besimtaret-me mjekra e me veshje dhe me (mos) pershendetje te njerezeve qe e e meritojne. Gjithashtu e njejta gje, vlen edhe per ata te besimit katolike apo ortodokse, te cilet me kryqaven aty, me mbajne zingjira apo ku di une me kryqa, ne menyre qe tu bijme ne sy para tjerve se na jemi besimtare dhe njerez te mire ( kishe)!.
Beton
Hero anëtar
Hero anëtar
Beton

Numri i postimeve : 5729
Vendi : Zvicër
Profesioni/Hobi : no money no honey
Registration date : 10/09/2007

MesazhTitulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes?   A ekziston jeta pas vdekjes? - Faqe 10 EmptyWed Sep 10, 2008 12:29 am

Premtimi

Kam patur shume raste te ballafaqohem me keta fakte,por njeren po e tregoi pak a shume ishte qesharake por edhe nervike aman shume !

Isha me nje makin Kabriolet ne nje Semafor ne vendlinje semafori ishte ne te kuqe ku pritja te gjelbereten ,,aty pari kaloi nje qe ke cek ti ,me mjeker me nje fare (fustani te bardhe ) mendova se eshte nga Arabia ,por i fola shqip shume afer makines sime ishte ku une pritja te gjelberten .

Me shikoj dhe une ju drejtova me keta fjal ne gjuhen shqipe .
O lal ! Ti vetem nje Deve (Camel) ,te mungonka per dore te marishe de dalishe ne (korza) ne qytet ,po une e mora edhe pak me shaka ore njerez !

Besoni mos te kisha ike me makin edhe bile bile ne te kuqe me vrap me vrau ,me pistolet qe kishte me vete ,aman nuk i thashe gje te keqe i mungonke vetem nje DEVE as gje me shume .

Medet medet e ardhmja jone aman aman !!!
http://www.bashkimikombetar.com
Vizitor
Vizitor

MesazhTitulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes?   A ekziston jeta pas vdekjes? - Faqe 10 EmptyWed Sep 10, 2008 12:40 am

Beton, tek shqiptaret eshte vetem nje e vertete sa i perkete besimeve. Kete qe sapo kam fillu tja shpjegoje ketij Muhametit dhe Kushtrimit, mirepo nuk e kam perfundu. Me kohe do i shpjegoje gjitha ketu, ato qe kam pare, ndegjuar edhe perjetuar vete.
Beton
Hero anëtar
Hero anëtar
Beton

MesazhTitulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes?   A ekziston jeta pas vdekjes? - Faqe 10 EmptyWed Sep 10, 2008 1:07 am

Une mendoj se dueht te sjellim ne teme perjetime ,qe kemi pare ,ndegjuar etj ,bejem shume mire te sillen ne teme dhe te anlizojm c'fare na sjellin gjithe keta te meta ne popullin tone .

nga keta debate te gjalla do te kuptoim me mire dhe anlizojm per te mbetat tona .jo per gje tjeter secili ka te drejt te besoje aty ku ay deshiron vete .

Me pelqeu shume nje mendim i nje shokut time Zviceran ku ka kaluar pushimet verore ne Turqi.Tha se e kam larguar kryqin nga vetja (qafa),per pushimet qe isha ne turqi vetme se kerkoj te respektoj ate shtet ashtu si eshte e pse mos ta beje apo nuk kam deshire me më shikuar turqit me nje sy shtrembur vetem pse une e kam nje kryq ne qafe.
Njeri me moral ne vete Rrespket !
MUHAMETII
Anëtar i Besueshëm
Anëtar i Besueshëm
MUHAMETII

Numri i postimeve : 1106
Registration date : 07/05/2008

MesazhTitulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes?   A ekziston jeta pas vdekjes? - Faqe 10 EmptyWed Sep 10, 2008 1:24 am

O zotri Premtimi, une xhumane ta morra shembull, sepse ajo dite eshte nje dite shume e veqante, ndersa ti mos u bazo vetem ne ate se xhamia nuk vizitohet diteve tjera, e besimtaret nuk i kryejne obligimet ndaj Zotit, jo jo shume gabim e keni, sepse une personalisht, por njoh edhe shume te tjere qe nuk shkojne ne xhami pos xhumave apo ndonje vakti tjeter, por falen ne shtepite e tyre, gje qe eshte shume normale.
Sa here duhet te them se feja islame nuk e ndalon kombin, Muhamdi a.s. ne fjalet lamtumirese, nder te tjera ka thene: "Nuk ka perparsi i bardhi ndaj te kuqit e as anasjelltas, e as nuk ka perparsi arabi ndaj jo arabit dhe anasjelltas".

Jo bre zotri une keto komente qe i bej, i bej se e ndjej obligim moral, kombetar dhe fetar. I bej per hir te Zotit, dhe per te ju shpjeguar njerezve te verteten. Sikur te isha paguar per kete predikim qe e bej, sot nuk i kisha vazhduar studimet duke shkuar ne shtepi per te ngrene buk, sikur te isha paguar une nuk nuk do e kisha pritur autobusin nga 30 minuta per te shkuar ne nje vend te caktuar, por do merrja taksi, apo do e kisha veturen time.

Tash krejt ne fund treguat se merreni vetem me supozime siperfaqesore e streotipe pergjithesime te pabaza, besoni se me vije keq kur degjoj keso gjerash.
Skam se si te pranoj kurfar te vertete qe thua - pikerisht se nuk eshte e vertete ajo qe thua.
Shperblim pres vetem nga Zoti.
MUHAMETII
Anëtar i Besueshëm
Anëtar i Besueshëm
MUHAMETII

MesazhTitulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes?   A ekziston jeta pas vdekjes? - Faqe 10 EmptyWed Sep 10, 2008 1:27 am

Premtimi tha:
"Vetem se une e kam bindjen time dhe nuk mundohem t'ja imponoje askujte ate qe e pranoje ( se nuk ka zote)".

Ore zotri po ne vetem i shprehim pikepamjet tona, dhe mundohemi ta shpalosim te verteten dhe asgje me shume, nese ju e quani kete imponim, atehere edhe ju e beni te njejten gje, sepse edhe ti i shpreh mendimet e tua.
MUHAMETII
Anëtar i Besueshëm
Anëtar i Besueshëm
MUHAMETII

MesazhTitulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes?   A ekziston jeta pas vdekjes? - Faqe 10 EmptyWed Sep 10, 2008 1:35 am

Beton tha:

"Besoni mos te kisha ike me makin edhe bile bile ne te kuqe me vrap me vrau ,me pistolet qe kishte me vete ,aman nuk i thashe gje te keqe i mungonke vetem nje DEVE as gje me shume ."

Zotri betoni ky tregim me duket sa injorant aq edhe qesharak, nuk e di se sa vjeqar jeni por me kete qe keni thene nuk do ua japja mbi 14 vjet. Kerkoj falje nese jeni me i shtyre ne moshe se kaq, por une vetem u bazova ne ate qe lexova.
Si kerkoni qe te besojme kur nuk ju kemi pare, nese ne bazohemi ne tezen e ateisteve "se duhet ti besohet vetem asaj qe shihet e preket", - ne nuk kemi arsye te ju besojme.

Tash do e jap mendimin tim per rastin, edhe ju duket se i jeni drejtuar atij besimtarit, ne menyre shpotitese, prandaj ai ka reaguar ashtu "nese ka reaguar", sepse shume shume skeptik jam, por nese eshte e vertete ai s'ka dyshim se ka bere nje gabim te madh.

Me t'mira
Beton
Hero anëtar
Hero anëtar
Beton

MesazhTitulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes?   A ekziston jeta pas vdekjes? - Faqe 10 EmptyWed Sep 10, 2008 2:02 am

Besim eshte nje bote e mbretshme e panvarur tek individi qe ndalon nje baze te gjithe kuptimit natyror .
Kushtrimi86
Anëtar i ri
Anëtar i ri
Kushtrimi86

Male

MesazhTitulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes?   A ekziston jeta pas vdekjes? - Faqe 10 EmptyWed Sep 10, 2008 1:24 pm

Premtimi shkruajti

Tjera here mos shkruaj me shkronja te medha, sepse shohim edhe me te vogla.
Pse ju besimtaret nuk keni epshe? Nuk keni deshira? Apo jeni tjeter lloje? A e din ku dallohem une si ateiste nga ju besimtaret e fes islame apo te krishtere? Vetem se une e kam bindjen time dhe nuk mundohem t'ja imponoje askujte ate qe e pranoje ( se nuk ka zote) dhe nuk mundohem te dallohem ne shoqeri, sikur ju besimtaret-me mjekra e me veshje dhe me (mos) pershendetje te njerezeve qe e e meritojne. Gjithashtu e njejta gje, vlen edhe per ata te besimit katolike apo ortodokse, te cilet me kryqaven aty, me mbajne zingjira apo ku di une me kryqa, ne menyre qe tu bijme ne sy para tjerve se na jemi besimtare dhe njerez te mire ( kishe)!.

Se si duhet te shkruaj ti nuk mund te ma imponosh sepse une shkruaj ashtu si dua vete e jo si me thon te tjeret.Ti me kete tregon se si mundohesh qe ti imponosh mendimet tua te tjereve sepse ne besimtaret vetem i shprehum mendimet,pikepamjet dhe argumentet tona dhe ty askush nuk te urdheron apo ta imponon qe te besosh apo te mos besosh ne Zot.Ne besimtaret kemi deshira dhe epshe por keto te fundit nuk jane qellim i jetes sone sikurse qe jane per ju ateistet sepse ne besimtaret besojm Zotin te cilit ia kemi frik/respektin si dhe besojm ne udherrefyesin e njerezimit ne librin e Allahut,pra ne Kur'anin famlarte icili eshte si e ceka me larte udherrefyes per ne besimtaret.
Ndersa per ju ateistet qka eshte e rendesishme ne kete jete,cili eshte qellimi i jetes suaj pos plotesimit te deshirave dhe epsheve tuaja.
Kurse me prrallat e Betonit nuk ia vlen me diskutu.
Adonisi
Fillestar/e
Fillestar/e

Numri i postimeve : 6
Registration date : 30/06/2008

MesazhTitulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes?   A ekziston jeta pas vdekjes? - Faqe 10 EmptyWed Sep 10, 2008 4:36 pm

Me qen se kjo temë kerkon nje seriozitet thelbësor dhe nje pergjigje ma te veqant, une personalisht mendoj se ekziston nje jetë pas vdekjes, sepse shpirti asnjeher nuk vdes, por vdes vetem trupi fizik i njeriut, andaj besimi ne allah dhe feja muslimane eshte edhe nje fakt qe duhet te besojm se do te ket edhe nje jet pas vdekjes, qe do te thotë RINGJALLJE
Mergimtari
Anëtar aktiv
Anëtar aktiv
Mergimtari

Male
Numri i postimeve : 755
Vendi : Jashtë forumit
Registration date : 31/05/2008

MesazhTitulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes?   A ekziston jeta pas vdekjes? - Faqe 10 EmptyWed Sep 10, 2008 5:08 pm

Adonisi shkruajti:
Me qen se kjo temë kerkon nje seriozitet thelbësor dhe nje pergjigje ma te veqant, une personalisht mendoj se ekziston nje jetë pas vdekjes, sepse shpirti asnjeher nuk vdes, por vdes vetem trupi fizik i njeriut, andaj besimi ne allah dhe feja muslimane eshte edhe nje fakt qe duhet te besojm se do te ket edhe nje jet pas vdekjes, qe do te thotë RINGJALLJE

Ku mund te te gjej nqs ringjallesh , na le ndonje adres qe te shikojme apo ringjallesh.
Loti
Fillestar/e
Fillestar/e
Loti

Male
Numri i postimeve : 13
Vendi : Albania
Registration date : 10/09/2008

MesazhTitulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes?   A ekziston jeta pas vdekjes? - Faqe 10 EmptyWed Sep 10, 2008 9:33 pm

O ty lart shoku Mergimtari ti ,nuk i dine te fshehurat e tyre

Po te drejtoj une ne kete adresse munde me i gjete

Rruga pa funde ,adresa kerkund ,na Topton Pazar te Stambollit ne kasaphane gjendet kjo adrese.
MUHAMETII
Anëtar i Besueshëm
Anëtar i Besueshëm
MUHAMETII

MesazhTitulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes?   A ekziston jeta pas vdekjes? - Faqe 10 EmptyWed Sep 10, 2008 10:52 pm

Mergimtari, edhe nese Adonisi do te kishte mundesi te ta lente ndonje adrese per ne parajse, nuk do te thote se ti gjithsesi do mund ta vizitoje.
Vizitor
Vizitor

MesazhTitulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes?   A ekziston jeta pas vdekjes? - Faqe 10 EmptyThu Sep 11, 2008 12:11 am

Muhametii-O zotri Premtimi, une xhumane ta morra shembull, sepse ajo dite eshte nje dite shume e veqante, ndersa ti mos u bazo vetem ne ate se xhamia nuk vizitohet diteve tjera, e besimtaret nuk i kryejne obligimet ndaj Zotit, jo jo shume gabim e keni, sepse une personalisht, por njoh edhe shume te tjere qe nuk shkojne ne xhami pos xhumave apo ndonje vakti tjeter, por falen ne shtepite e tyre, gje qe eshte shume normale.
Sa here duhet te them se feja islame nuk e ndalon kombin, Muhamdi a.s. ne fjalet lamtumirese, nder te tjera ka thene: "Nuk ka perparsi i bardhi ndaj te kuqit e as anasjelltas, e as nuk ka perparsi arabi ndaj jo arabit dhe anasjelltas".

Zoteri, e kam thene, e theme dhe do ta theme gjithnje sa here te jete e nevojshme se, ju besimtaret kur gjerat u pershtaten merni shembuje, dhe per nje momente pikrishte keta shembuje thuajse i menjanoni, kur nuk u hyne ne pune, ose jane ne disfavore tuajin. Psh: ne kete forume kam pa foto te sjellura, ne te cilat shihej se nuk kishte vend, se njerezit faleshin jashte. Por kjo ndodhe njehere ne vite, ose dy here ( me qe jane dy festa te Bajramit). Me kete “deshmi” deshironi te thoni se na mungojne objektet fetare ( xhamit) dhe deshironi t’na beni vendin tone sikur te ishte Iran apo Arabi. Ne vend qe te mirremi me gjera me kryesore-te ndihmojme familje te shumta te cilat jane ne varveri te skajshme.

Zoteri, une kur flase per diqka, nuk e beje vetem nga deshira apo nga inati. Keto qe po i theme ketu, jane nga ajo qe une kam pare, ndegjuar dhe perjetuar. Nisem nga vendi ku une jetoje gjithe keto vite, rrethi dhe neper keto pak vende qe kam pas raste te shohe neper Kosove, dhe ne fund edhe ne kryeqytet keto 4 vite sa jetoje ketu. Rrethe 30 shoke, me te cilet njihemi pothuajse mire, nga keta VETEM NJE, i fale 5 vaktet, dhe 3 jane qe e falin te xhuman. Asnje me shume! E njejta statistike pothuajse eshte edhe me gjere, sa do qe ti me qdo kushte mundohesh te ben propagand ketu.

Muhametii-Jo bre zotri une keto komente qe i bej, i bej se e ndjej obligim moral, kombetar dhe fetar. I bej per hir te Zotit, dhe per te ju shpjeguar njerezve te verteten. Sikur te isha paguar per kete predikim qe e bej, sot nuk i kisha vazhduar studimet duke shkuar ne shtepi per te ngrene buk, sikur te isha paguar une nuk nuk do e kisha pritur autobusin nga 30 minuta per te shkuar ne nje vend te caktuar, por do merrja taksi, apo do e kisha veturen time.

Zoteri, e din pse tu drejtova ne ate menyre? Sepse, para teje kam diskutuar edhe me disa antare tjere ketu ne keto tema. Te njejtin mendim kam pas per ata ( edhe pse nuk ju kam thene), por ja qe ty, te ra fati te theme. E kam nje shoke, keshtu sikur ju, ne mos edhe me i fiksuar pas fes. Ai, nuk din te diskutoje per asgje, perveq per fen, kuranin, zotin, mekatet etj etj. Jo vetem shoqeria qe jane ne zor prej tije, por edhe familja dhe rrethi i tije, sepse ne qdo vend flet per fen islame, se qfar duhet bere dhe qfar nuk duhet bere, se duhet patjeter te behemi musliman te devotshem, te shkojme ne xhami, te falemi, se feja muslimane eshte e verteta, se kjo jete eshte fallco, se na pret xhehnemi apo xhehneti ( varet prej veprave) etj etj. Por, e din si duket ne pamje ky person? Me mjeker te gjate dhe me pantollona te shkurtera. Dhe perderisa nga shkrimet nuk dallon as ti, atehere te njejten bindje kam edhe per ty, dhe per ata antare tjere qe dikur kam bisedu ketu ( ku per disa veq kam kuptuar se kishin qen me mjekrra). Per kete edhe thashe se persona si ju, duhet te jeni te paguar ( nuk e kisha vetem me para), por njeriu mund te paguhet edhe ndryshe...Kur nje person eshte i fiksuar pas diqkaje, ai nuk mendon me large, nuk mendon nese perfiton apo humbe nga kjo qe ben, thjeshte nese arrine cakun e tij, shperblehet vetvetiu, ne kete raste ju do thuani se “ te shperblen zoti”.

Muhametii-Tash krejt ne fund treguat se merreni vetem me supozime siperfaqesore e streotipe pergjithesime te pabaza, besoni se me vije keq kur degjoj keso gjerash.
Skam se si te pranoj kurfar te vertete qe thua - pikerisht se nuk eshte e vertete ajo qe thua.
Shperblim pres vetem nga Zoti
.

Nese une mirem me supozime, atehere i bije se ju po ja beni qejfin vetes. Ose me sakte kesaj i thone “ prite gomar se del bare, kur del bari, ngordhe gomari”. Mos dikush tjeter po ta mer shperblimin?!
Vizitor
Vizitor

MesazhTitulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes?   A ekziston jeta pas vdekjes? - Faqe 10 EmptyThu Sep 11, 2008 1:03 am

Kushtrimi86 shkruajti:

Se si duhet te shkruaj ti nuk mund te ma imponosh sepse une shkruaj ashtu si dua vete e jo si me thon te tjeret.Ti me kete tregon se si mundohesh qe ti imponosh mendimet tua te tjereve sepse ne besimtaret vetem i shprehum mendimet,pikepamjet dhe argumentet tona dhe ty askush nuk te urdheron apo ta imponon qe te besosh apo te mos besosh ne Zot.Ne besimtaret kemi deshira dhe epshe por keto te fundit nuk jane qellim i jetes sone sikurse qe jane per ju ateistet sepse ne besimtaret besojm Zotin te cilit ia kemi frik/respektin si dhe besojm ne udherrefyesin e njerezimit ne librin e Allahut,pra ne Kur'anin famlarte icili eshte si e ceka me larte udherrefyes per ne besimtaret.
Ndersa per ju ateistet qka eshte e rendesishme ne kete jete,cili eshte qellimi i jetes suaj pos plotesimit te deshirave dhe epsheve tuaja.
Kurse me prrallat e Betonit nuk ia vlen me diskutu.

Zoteri, hyne dhe lexoi rregullat e ketije forumi njehere. Ku njera ndere to, thote qe mos te perdoren shkronjat e medha ( kapitale). Nese deshirone te jesh pjes e ketij forumi, patjeter se duhet ti pranone edhe rregullat, perndryshe...Njejte sikur rregullat e fes tende, dhe nese nje person nuk i permbahet nuk mund te jete i asaj feje. Te pakten une si kam pranu ato rregulla ( te fes tende) dhe nuk jam pjese e asaj feje. Mendoje jemi kuptuar kete here, se nuk kam asnje mendim te imponoj diqka dikujte?

Se qka shkruan ti e tjetri ketu, per mua jane fraza te zakonshme. Sepse skam lindur dje, qe t'me duken te reja keto qe i thuani ju. Dhe asnjeri nga ju, nuk e keni ate kapacitet ( bindes) qe kur thuani diqka tme beni te ndalem dhe te mendoje se mos e kan me te drejte. Ju, mund edhe te keni te drejte, por aftesia bindese eshte zero, mos te theme nen zero. Perderisa nuk jeni ne gjendje te formuloni nje mendim te paster tuajin nga logjika juaj, atehere mund te dikutojme sa te doni ( sikur qe kam diskutu), por dijeni se po shkruaje me rezerva te medha.

Zoteri, ti dhe shoket tu ketu vazhdoni te thuani se kinse nuk po beni propagand, kinse nukpo u impononi mendimet tuaja te tjereve, apo nese po, atehere edhe une po bej te njejten gje, si ateiste! E verteta eshte krejte ndryshe, edhe me pak fjale. Asnje teme nuk e kam hap qe te diskutoje rrethe ateizmit, dhe te theme se eshte mire te jesh ateiste per keto arsye. Poashtu asnje teme nuk e kam hap rrethe besimit ne zote, se nuk eshte mire te besone ne zot. Perkundrazi jeni ju besimtaret qe hapni tema per qdo dite dhe sjellni materiale copy-paste, njejte sikur qe perdorni edhe Msn, me mesazhe te ndryshme te lloit " Lexoje dhe percille kete mesazh, sepse pas 3 dite do ndodhe diqka e mire, ne te kunderten do vdes dikush". Pallavra dhe vetem pallavra. Atehere kush kujte po i imponon mendimin????

Zoteri, epshi nuk eshte qellim. Qdo njeri, si ti qe je besimtare, si une qe nuk besoje, kemi epshe. Se sa dhe si mund te arrijme ta ndalim veten, kjo eshte diqka tjeter. Nuk ka asnje argumente bindes qe te thuash se besimtaret jane me pak te prirur per eshpe, kjo eshte vetem njera nga propagandat e juaja. Une si ateiste shume mire e kontrolloje veten nga epshet. Kurse per deshirat. E njejta gje eshte edhe me keto. Qdo njeri ka deshira te shumta, pavarsisht eshte besimtare apo jo. Disa i shfaqin e disa jo, kjo varet prej personit dhe jo prej besimit ose mos besimit. Sepse thelle ne vete, qdo njeri ka deshira te medha te cilat ndoshta edhe smund ti realizon, apo edhe jane te demshme per tjetrin. Por prap e gjitha eshte tek ajo se sa jemi te kujdeshem. Une jam shume i kujdeshem, sa do qe diqka me pelqen, kur e kuptoje se kjo deshire i ben dem dikujte, terhiqem. Jo pse kam frike nga zoti, apo nga denimi i tije ( sikur ju besimtaret) por thjeshte keshtu ndihem.

E kam thene njehere ketu, po e perserise se, te duash dhe te respektoshe prinderit, s'ka nevoje te beson ne zote. Ky eshte qellimi im, si ateiste.
MUHAMETII
Anëtar i Besueshëm
Anëtar i Besueshëm
MUHAMETII

MesazhTitulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes?   A ekziston jeta pas vdekjes? - Faqe 10 EmptyThu Sep 11, 2008 10:45 am

O zotri nuk eshte aspak e vertete se vetem dy here ne vit xhamite ne Prishtine jane te stermbushura, por e verteta qendron ne ate se ne cdo xhuma fatmiresisht xhamite jane te mbushura. Por fakti pse njerezit nuk e falin cdo vakt ne xhami nuk do te thote se ata mbesin pa fale. Nese e keni kete gjykim, dijeni se e keni te gabuar, perpiquni ta ndryshoni, ose lereni te tille, mua fare nuk me pengon.
Pikerisht feja eshte ai mekanizem qe i kushton rendesi tejet te madhe familjes, mireqenies se tyre, solidaritetit me ta, ndersa ju thoni pse nuk merreni me familjen.
I di statistikat e fundit te vetevrasjes, jeni ne dijeni se sa njeriu tenton, dhe ben vetevrasje ne minute. Statistikat e fundit kane vertetuar se ne cdo tre sekonda ne bote behet tentim vetevrasje nga njerezit, ndersa ne cdo 1 minut ndodhe nga nje vetevrasje. Statistika shokuese.
Dhe shihni qfare bejne organizatat kombetare, mendojne se me nje seminar mund ta parandalojne vetevrasjen, jo jo gabim e kane te gjithe, vetevrasja nuk mund te parandalohet me nje seminar. Islami eshte fe qe merr masa preventive, merret me shkaqet, i parashikon pasojat me qellim t'i parandaloj ato.
Ndersa te tjetert vetem merren me prralla. Shohim se qellimi i tyre nuk eshte te shmanget apo eleminohet vetevrasja, varferia, dhuna ne familje, krimi i organizuar, prostuticioni, korrupcioni e shume gjera te ndryra qe ndodhin ne shoqerine globale. Ata merren me seminare pikerisht per te justifikuar indiferentizmin e tyre karshi ngjarjeve te tmerrshme qe ndodhin ne shoqeri.
Feja Islame merr masa preventive, p.sh. sikurse nje person qo kerkon te shkon ne nje bjeshke te ftohte pa pergaditje elementare per te perballuar te ftohetin qe mbreteron ne ate bjeshke, ndersa babai i tij kerkon nga ai qe mos te niset ne ate menyre sepse mund te pesoj, dhe djaloshi nuk do qe ti perfille kerkesat e babait te tij, dhe ska dyshim se pasi qe shkon ne bjeshke ai do te pesonte.
Keshtu qendron qeshtja edhe me urdherat e Zotit, qe jane mase preventive per te ndaluar te keqen qe mund te na kanoset, pra Zoti te thote jeni ne kontakt me Mua, nese doni te jetoni nje jete te lumtur e pa brenga, dhe ne pasi qe nuk duam ta perfillim urdherin e Tij, ndodhin gjerat e disfavorshme per ne.
Ju si shume po e permendni ndihmen qe duhet te ua ofrojme familjeve te varfera, ndersa nuk kujtoni se ne fene islame pikerisht shtylla e trete eshte qe te u ndihmohet te varferve nga pasuria e fituar 2.5 % te saj, dhe te ju ndihmohet me lemoshe.
Kisha kerkuar nga ju, qe ne ndonje dite ta pyesni nje lypes se ne cilen dite fiton para me shume, dhe behu i sinqert e me trego te verteten e pergjigjjes se lypsit?

Premtimi tha:
"Nisem nga vendi ku une jetoje gjithe keto vite, rrethi dhe neper keto pak vende qe kam pas raste te shohe neper Kosove, dhe ne fund edhe ne kryeqytet keto 4 vite sa jetoje ketu. Rrethe 30 shoke, me te cilet njihemi pothuajse mire, nga keta VETEM NJE, i fale 5 vaktet, dhe 3 jane qe e falin te xhuman."

Mendim shume i ceket. Eshte normale per nje ateist kjo.
Por une tash do shkoj pak me gjere, jo tek nje grup shokesh, por tek i gjithe departamenti ku studioj, mund te them se rreth 75% e djemeve e falin xhumane, ndersa per nga 5 vakte nuk kam statistika te sigurta po perafershisht diku mund te jene rreth 25%.
Ndersa dikush tjeter mund te thote se ja ne vendin ku une mesoj te gjithe falen perveq njerit, krejt varet nga vendi se ku studioni, punoni apo jetoni.

"Zoteri, e din pse tu drejtova ne ate menyre? Sepse, para teje kam diskutuar edhe me disa antare tjere ketu ne keto tema. Te njejtin mendim kam pas per ata ( edhe pse nuk ju kam thene), por ja qe ty, te ra fati te theme."

Mua nuk po me pengon pse e thua ti kete por po me brene fakti se si ju mirreni me supozime siperfaqesore e pergjithesime. O zotri une nuk di me cilet antare keni diskutuar, por nese kane qene musliman, ata ska dyshim se jane bazuar ne Kur'an, dhe ne skemi se si te dalim nga konditat e Kur'an-it. Tek njerezit mund te ndryshoj menyra e interpretimit sa i perket referimit te Kur'anit por jo te ndryshoj esenca e tij, prandaj edhe mendimet mund ti keme te njejta me ata formusiste.
Ndersa sa i perket pageses, me shume mund te dyshohet ne ty, sepse sic e dime ateiste ka pak, dhe dyshimet e nje personi apo te tjereve ne ty, jane me te arsyeshme sepse mund te supozojne se jeni duke e zgjeruar rrjetin e tyre.

A ka me mire sikur nje person ta kryej nje veprim te arsyeshem, dhe te mos kerkoj shpagim ne kete bote, por vetem ta pres ne boten e ardhshme.

"Nese une mirem me supozime, atehere i bije se ju po ja beni qejfin vetes."

Nuk kuptoj se qfare keni dashur te thoni me kete. Ju ende nuk jeni duke e kuptuar se jeni ka merreni me supozime, apo ndoshta nuk jeni fajtor, sepse mund te mos jeni i njoftuar per termin "supozim".
Nese dikush ma merr shperblimin, mua me pret ndeshkimi. Sepse i bie se nuk e kam merituar shperblimin.

Me t'mira
Adonisi
Fillestar/e
Fillestar/e

Numri i postimeve : 6
Registration date : 30/06/2008

MesazhTitulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes?   A ekziston jeta pas vdekjes? - Faqe 10 EmptyThu Sep 11, 2008 11:07 am

"Mergimtari shkruajti

Ku mund te te gjej nqs ringjallesh , na le ndonje adres qe te shikojme apo ringjallesh

Adresen mund ta gjesh kur vdes, mos u brengos se ski nevoj per adres, dote shkosh ne at vend si e meriton.
E_Bukura
Anëtar i Suksesshëm
Anëtar i Suksesshëm
E_Bukura

Female
Numri i postimeve : 2009
Registration date : 30/09/2007

MesazhTitulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes?   A ekziston jeta pas vdekjes? - Faqe 10 EmptyThu Sep 11, 2008 11:49 am

MUHAMETII shkruajti:
Ama E_Bukura, ju po kundershtoni vetem kur po keni "kunderargumente", e pasi qe ato komente nuk i kundershtuat erdhem deri tek ai konkludim, arsyeja tjeter eshte se ju para nja 1 muaji ne cdo teme qe kam postuar me keni kundershtuar.

Se a do avullohem ajo, kete po ja leme kohes.

Me t'mira

Kur kam patur kohe te mjaftuhesgme kam qene mese e regullt neper keto tema, dhe u kam kunderpergjigjur cdo njerit, duke perfshire edhe ty deri para nje muaji sic thoni edhe vete. Tani me mungone koha, ngase material per t'u kunderpergjigjur ty kam mjafte.
Po mire, po mirrem kete here me dicka qe keni shkruar ju. Sa mire e paske "arsyetuar" pyetjen qe ta pasken bere ne lidhje me shprehjen "ne". Ne mos e kuptofsha gjuhen arabe, te pakten gjuhen shqipe e kuptoje dhe e njohe mire. Andaj, gjitha ato i plotfuqishem, mershirehuesi, i madherishmi...jane thjeshte sinonime. Dhe nese i kuptone mire sinonimet, atehere si ka mundesi te qendoje ai shpjegime qe keni bere per fjalen "ne"? Apo, shfrytezon rastin qe nuk e njohim arabishten dhe mundohesh te perzine dhe te del dicka nga kjo.
Pervec kesaj asgje nuk po shohe qe ja vlene te mirrem. Njehere pranoni se shqiptaret nuk i permbahen fes islame sa duhet, me pas thuani se u permbahen shume, ne mos plotesisht. Jeni bere sikur "pasqyra ne diell".

Vazhdoni te enderroni per jeten tjeter, sic e kam thene ne fillim se personat si ju, vetem kjo shprese e rrejshme u mbane ne jete!
Loti
Fillestar/e
Fillestar/e
Loti

Male
Numri i postimeve : 13
Vendi : Albania
Registration date : 10/09/2008

MesazhTitulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes?   A ekziston jeta pas vdekjes? - Faqe 10 EmptyThu Sep 11, 2008 12:09 pm

MUHAMETII shkruajti:
Mergimtari, edhe nese Adonisi do te kishte mundesi te ta lente ndonje adrese per ne parajse, nuk do te thote se ti gjithsesi do mund ta vizitoje.

Po qe ju paskit njohuri per kete adres do te thote e paski profesion mos keni vall Agjenci Turistike ,na thuaj sa kushtoin biletat ,shkohet me tren,bus ,aeroplan atje ...

apo futja vrapin ..
Kushtrimi86
Anëtar i ri
Anëtar i ri
Kushtrimi86

Male

MesazhTitulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes?   A ekziston jeta pas vdekjes? - Faqe 10 EmptyThu Sep 11, 2008 1:20 pm

Premtimi tha:"Se qka shkruan ti e tjetri ketu, per mua jane fraza te zakonshme. Sepse skam lindur dje, qe t'me duken te reja keto qe i thuani ju. Dhe asnjeri nga ju, nuk e keni ate kapacitet ( bindes) qe kur thuani diqka tme beni te ndalem dhe te mendoje se mos e kan me te drejte. Ju, mund edhe te keni te drejte, por aftesia bindese eshte zero, mos te theme nen zero. Perderisa nuk jeni ne gjendje te formuloni nje mendim te paster tuajin nga logjika juaj, atehere mund te dikutojme sa te doni ( sikur qe kam diskutu), por dijeni se po shkruaje me rezerva te medha"

Ka njerez kane sy e drite nuk ju bejne, ka njerez qe kane mendje e nuk logjikojne, kane argumentet para syve por nuk ju besojne.

Zoti ne Kur'an thot qe ashtu sic e ringjallim token pas tharjes(vdekjes),ashtu do ti ringjallim njerezit.

Zoteri, ti dhe shoket tu ketu vazhdoni te thuani se kinse nuk po beni propagand, kinse nukpo u impononi mendimet tuaja te tjereve, apo nese po, atehere edhe une po bej te njejten gje, si ateiste! E verteta eshte krejte ndryshe, edhe me pak fjale. Asnje teme nuk e kam hap qe te diskutoje rrethe ateizmit, dhe te theme se eshte mire te jesh ateiste per keto arsye. Poashtu asnje teme nuk e kam hap rrethe besimit ne zote, se nuk eshte mire te besone ne zot. Perkundrazi jeni ju besimtaret qe hapni tema per qdo dite dhe sjellni materiale copy-paste, njejte sikur qe perdorni edhe Msn, me mesazhe te ndryshme te lloit " Lexoje dhe percille kete mesazh, sepse pas 3 dite do ndodhe diqka e mire, ne te kunderten do vdes dikush". Pallavra dhe vetem pallavra. Atehere kush kujte po i imponon mendimin????

Ashtu siq e kam theksuar edhe me pare ne besimtaret vetem i shprehum mendimet,pikepamjet dhe argumentet tona dhe ty askush nuk te urdheron apo ta imponon qe te besosh apo te mos besosh ne Zot.
Ndersa sa i perket asaj qe ne besimtaret sjellim materiale copy-paste e bejme qe me i mbeshtet mendimet dhe qendrimet tona sespe edrejta eshte ne anen tone.
Keto mesazhe lexoje dhe percjelli te cilat i ke permend ti jane ne dem te fese islame me qellim qe te keqperdorin fene islame ashtu siq e keqperdorin njerezit e Osama Binladenit.
Nese deshirat dhe epshet nuk jane qellim,atehere cili eshte qellimi i jetes tuaj, sespe ju e ceket se qellimi jetes suaj jane prinderit, por kur nje dite prinderit te vdesin atehere ju do te mbeteni pa qellim!
MUHAMETII
Anëtar i Besueshëm
Anëtar i Besueshëm
MUHAMETII

MesazhTitulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes?   A ekziston jeta pas vdekjes? - Faqe 10 EmptyThu Sep 11, 2008 2:40 pm

E_Bukura, sa i perket peremrit "ne" eshte shume e vertete ajo qe e kam cekur dhe me pas cituar te teren, ndersa dua ta kujtoj se se i Meshirshem dhe i Plotefuqishem, jane dy cilesi te Zotit qe kane dallime nga njera tjetra, nuk jane sinonime sic i quani. Po e marrim nje shembull me krijesa, me nje njeri, p.sh. mund te kete njeri me cilesi te meshires, por nuk eshte i fuqishem, sikurse ne anen tjeter qe mund te kete te fuqishem, por eshte gjakpires.
Andaj po te rekomandoj se para se te shkruani, mendoni mire se qfare do thoni, sikurse ishte gabimi i juaji per sinonimet.
Nuk po e shftyretoj rastin qe ju nuk e dini arabishten, pikerisht pse as une nuk e njoh, por ajo qe kam cituar eshte mese e vertete.
Asnjehere nuk kam thene se i permbahen me perpikeri. Gjithnje kam potencuar se pjeserisht i permbahen por kam thene qe edhe kane filluar t'i permbahen me shume.
Prita qe do e komentoni shkrimin "shkaku i ateizmit ne Evrope", por ju po konsiderojknit se nuk ia vlene. Aty ku nuk ke fakte te deargumentosh, thua se nuk ia vlene te komentohet, e keni mendimin tuaj,... e respektoj...

Si duket kjo "pasqyra ne diell",... qfare ndodhe me te,... qfare deshte te thuash...
MUHAMETII
Anëtar i Besueshëm
Anëtar i Besueshëm
MUHAMETII

MesazhTitulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes?   A ekziston jeta pas vdekjes? - Faqe 10 EmptyThu Sep 11, 2008 2:44 pm

Loti tha:

"Po qe ju paskit njohuri per kete adres do te thote e paski profesion mos keni vall Agjenci Turistike ,na thuaj sa kushtoin biletat ,shkohet me tren,bus ,aeroplan atje ..."

Po kush ju tha qe une e kam adresen, lexoni me vemendje.
Atje shkon vetem me vepra te mira.

Me t'mira
Sponsored content

MesazhTitulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes?   A ekziston jeta pas vdekjes? - Faqe 10 Empty

A ekziston jeta pas vdekjes?
Mbrapsht në krye 
Faqja 10 e 18Shko tek faqja : Previous  1 ... 6 ... 9, 10, 11 ... 14 ... 18  Next
 Similar topics
-
» A egziston jeta pas vdekjes.....
»  A ekziston dreqi apo jo
» A Ekziston Djalli ?
» Shqiptaret ne Mal te Zi - Midis jetes dhe vdekjes!
» Cilat jan situatat kufitare te vdekjes?

Drejtat e ktij Forumit:Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi
Bashkimi Kombëtar :: Shkencë-
Kërce tek: