Bashkimi Kombëtar
Mirë se erdhë në forum " Bashkimi Kombëtar "
Qëndro i lidhur me ne ! Disponim te këndshëm të kontribojm për kombin larg ofendimet dhe zënkat...
Bashkimi Kombëtar
Mirë se erdhë në forum " Bashkimi Kombëtar "
Qëndro i lidhur me ne ! Disponim te këndshëm të kontribojm për kombin larg ofendimet dhe zënkat...
Bashkimi Kombëtar
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

ForumForum  PortalliPortalli  GalleryGallery  Latest imagesLatest images  RegjistrohuRegjistrohu  identifikimiidentifikimi  

A ekziston jeta pas vdekjes?

Shko poshtë 
+52
ELIE
**Lumi_
Fjona
gjakushi
Eva0506
Luki
Eagle Eye
shpendo
Martina
shaban cakolli
shpendkeqi
Xili
beti
Ariani
Loti
Adonisi
Mergimtari
Hana
valoni-peja
njonidrenica
Kushtrimi86
vjoooosssssssaaaa
luan mreti
lilu
Ali Baba Tepelena
tom sojer
Argent
Mister
paioni
Orfe@
loredana
Parapsikologu
**Embelsira**
Anna
murturi
rroni
katunariplak
voglushja
Euridika
MUHAMETII
rolling
echo
spirito
Guximi
xhavo_
Clarence
interesant
Beton
feneri
Kosovarja
E_Bukura
naqeta
56 posters
Shko tek faqja : Previous  1 ... 8 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18  Next
AutoriMesazh
MUHAMETII
Anëtar i Besueshëm
Anëtar i Besueshëm
MUHAMETII

Numri i postimeve : 1106
Registration date : 07/05/2008

A ekziston jeta pas vdekjes? - Faqe 14 Empty
MesazhTitulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes?   A ekziston jeta pas vdekjes? - Faqe 14 EmptyTue Sep 16, 2008 9:02 pm

Ja lexoje premtimi, ky ka qene momenti kur ju keni filluar te dilni jasht temes. Faqja 15. Lexoje:

"Re: A ekziston jeta pas vdekjes?

A ekziston jeta pas vdekjes? - Faqe 14 Icon_post_target nga Premtimi prej Sun Sep 07, 2008 10:47 pmMuhamet, kur don nese jeton ne Kosove, hajde me mu edhe po i hyme rend prej ku don ti edhe po dalim ne fund, e shohim edhe e vertetojme se cili kemi te drejte. Une po theme se as perafersisht nuk i permbahen shqiptaret fes, asnjeres e sidomos fes islame."

Une te flisja se si Zoti e ka ringjalluar nje person dhe ju krejt tjeter...
Besoj se do e kuptoni, nuk kam se si ta vertetoj ndryshe, mos doni qe edhe per ka nevoje qe te pime kafe, se perndryshe nuk vertetohet...
O zotri sa here do qe ta perseris, qe mund ta vertetoni vete, dhe se a besoj une apo jo, eshte tjeter qeshtje, shume me pak ka rendesi qe une te besoj, sa eshte e rendesishme qe ju te shkoni e vertetoni, pastaj thuaj si te duash, ndaq kane qene xhamite te stermbushura (gje qe ska dyshim se eshte e vertete) e ndaq thua se nuk kishin qene as dy rende. Kjo per mua nuk ka rendesi, kuptove tash. Nuk ka rendesi pikerisht pse une e kam te vertetuar. E edhe ju mund ta beni nje gje te tille, skeni nevoje te me prisni, pra mos harro, te premten shko e vertetoje, tek secila xhami ne Prishtine, ku te konvenon ty. Ok.

Jo jo, une pa kurfar qellimi te keq ta kam thene, besoni, sepse e di se nickun e keni "Premtimi", por ne menyren se si iu referojshnit vetvetes, kuptohej se jeni person i gjinis se kundert, te asaj qe jeni me te vertete.
Nuk ju kuptoj pse edhe ne te ardhmen do ti beni ato gabime ne forum.

Komentin e fundit nuk po e komentoj, nuk paska dic qe ia vlene te komentohet.

Me t'mira
Mbrapsht në krye Shko poshtë
Vizitor
Vizitor

MesazhTitulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes?   A ekziston jeta pas vdekjes? - Faqe 14 EmptyTue Sep 16, 2008 9:18 pm

MUHAMETII shkruajti:
Ja lexoje premtimi, ky ka qene momenti kur ju keni filluar te dilni jasht temes. Faqja 15. Lexoje:

A ekziston jeta pas vdekjes? - Faqe 14 Icon_post_target nga Premtimi prej Sun Sep 07, 2008 10:47 pmMuhamet, kur don nese jeton ne Kosove, hajde me mu edhe po i hyme rend prej ku don ti edhe po dalim ne fund, e shohim edhe e vertetojme se cili kemi te drejte. Une po theme se as perafersisht nuk i permbahen shqiptaret fes, asnjeres e sidomos fes islame."

Une te flisja se si Zoti e ka ringjalluar nje person dhe ju krejt tjeter...
Besoj se do e kuptoni, nuk kam se si ta vertetoj ndryshe, mos doni qe edhe per ka nevoje qe te pime kafe, se perndryshe nuk vertetohet...
O zotri sa here do qe ta perseris, qe mund ta vertetoni vete, dhe se a besoj une apo jo, eshte tjeter qeshtje, shume me pak ka rendesi qe une te besoj, sa eshte e rendesishme qe ju te shkoni e vertetoni, pastaj thuaj si te duash, ndaq kane qene xhamite te stermbushura (gje qe ska dyshim se eshte e vertete) e ndaq thua se nuk kishin qene as dy rende. Kjo per mua nuk ka rendesi, kuptove tash. Nuk ka rendesi pikerisht pse une e kam te vertetuar. E edhe ju mund ta beni nje gje te tille, skeni nevoje te me prisni, pra mos harro, te premten shko e vertetoje, tek secila xhami ne Prishtine, ku te konvenon ty. Ok.

Jo jo, une pa kurfar qellimi te keq ta kam thene, besoni, sepse e di se nickun e keni "Premtimi", por ne menyren se si iu referojshnit vetvetes, kuptohej se jeni person i gjinis se kundert, te asaj qe jeni me te vertete.
Nuk ju kuptoj pse edhe ne te ardhmen do ti beni ato gabime ne forum.

Komentin e fundit nuk po e komentoj, nuk paska dic qe ia vlene te komentohet.

Me t'mira

Pse nuk i ke sjellur edhe rreshtat e tu perpara ketyre qe i kam shkruar une. Ne momentin kur te jam drejtuar ne kete menyre, pa dyshim qe ju veq keni dalur jashte temes. Tema eshte " A ka jete pas vdekjes"? Dhe ju, keni filluar te beni propagand se shqiptaret na qenken fetar te mire te cilet i permbahen shume fes. Nga kjo jam bazu dhe te kam shkru ne ate menyr.

E sheh se ne asnje menyre nuk pranon te pin cafe. Njeher thua jo ramazan, skam kohe etj, tani thua se ske nevoje te bindesh, sepse ju veq jeni i sigurt. Qka i thone kesaj? Ketu qe te dy po i mbrojm keto mendimet tona, asnjeri spo leshojm pe ne asnje menyre, dhe te gjithe keta qe po na lexojne jam i sigurt qe jane ka mendojn se cili po bejm propagand. Kete gjithashtu e din se njeri nga ne ( une ose ju) jemi ka genjejm. Dhe menyra me e paster dhe me e mire dhe me njerezore eshte te dalim per cafe dhe ta vertetojme dyt bashk. Dhe kur te kthehemi ne forum, njeri kerkojm falje publikish ketu. Kjo eshte ftes zyrtare dhe e fundit, nese nuk pranon, atehere perveq se nuk flas ketu, ata qe dojn e kuptojn se ne cilen pjes eshte genjeshtra, shume e leht eshte.

Komentin e fundit s'ke pse e diskuton, sepse je pa koment.

Se di si me shkruan...dhe me thua se kam ndryshuar biseden me ty, kur ne fakt jeni vet ai qe po me detyroni te ndryshoj.
MUHAMETII
Anëtar i Besueshëm
Anëtar i Besueshëm
MUHAMETII

MesazhTitulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes?   A ekziston jeta pas vdekjes? - Faqe 14 EmptyTue Sep 16, 2008 9:49 pm

Ja Premtimi, lexojini rrjeshtat e mi, para se ti te postosh:

nga MUHAMETII prej Sun Sep 07, 2008 10:40 pm

Tash e prishet Premtimi, po si po mendon se as 0.001% nuk i permbahen fese, e keni shume gabim.

---
Vrana Konti, po si mendoni te na tregoni se ka ringjallje kur te vdisni, une nuk pres te me tregoj ndonje njeri i vdekur se a ka apo jo ringjallje, pikerisht se kete e ka bere Allahu, ai me ka njoftuar per kete.

Nuk ka mundesi qe i vdekuri te tregoj se ka ringjallje, edhe pse para shume kohe Zoti njofton ne Kuran se e ka ngjallur te vdekurin te tregoj per dic te caktuar qe te tjeret nuk kan mundur te bine ne ujdi, ja ajetet (versetet):

2:72. (Përkujtoni) Kur e patët mbytur një njeri dhe u kundërshtuat mes veti për te, e All-llahu është zbulues i asaj që e mbanit fshehtë.
2:73. E ne u thamë: “Mëshoni atij (të vdekurit) me një pjesë të saj (të lopës së therrur”!) Ja, kështu All-llahu i ngjallë të vdekurit dhe ua sqaron argumentet e veta, ashtu që të kuptoni.
2:74. Edhe pas (fakteve të qarta) zemrat tuaja u bënë pasandej të forta si guri, e edhe më të forta, sepse ka nga gurët prej të cilëve gufojnë lumenj, e ka disa prej tyre që çahen dhe prej tyre buron ujë, madje ka prej tyre që nga frika ndaj Zotit rrokullisen tatëpjetë (nga maja e kodrës). All-llahu nuk është i pakujdesshëm ndaj asaj që veproni ju.

Me t'mira"

Tema eshte "A ekziston jeta pas vdekjes", dhe une pikerisht per temen kam qene duke biseduar. Apo nuk eshte keshtu.

Por ne qoftese do kthehemi edhe me heret, pikerisht kur une kam diskutuar per ringjalljen, dhe ne momentin qe ju munguan argumentet, ju shkrepi dicka ne koke, per te kamufluar mungesen e pergjigjjes, dhe thate se, shqiptaret nuk iu permbahen fese, dhe une as qe kame qene duke biseduar per kete, por ju ma imponuat. Kapishi.

Se qfare mendove ti, normal qe nuk ka nevoje te bindem, sepse ka kohe qe jam bindur, (fjala eshte per stermbushjen e xhamive, diteve te premte).

Besoj se se shpejti do e marresh nje pergjgje sa i perket cafes.

Ja po e komentoj ate komentin e fundit, edhe pse nuk ia vlene,

Shih qfar keni thene ne faqen 20:

Jane falur nje kohe jashte, e pranuat ju ose jo. Tani provuan brenda, ne nje paradhom kur e përdornim per pushime studentat qe e pinin cigaren, por nuk i lishim rehat ne dhe iken, ahhahahah.”

Ndersa ne komentin e parafundit e thate kete:

“Ata njerez qe jane falur aty, nuk i kemi kap me shkelma me i perzen, po thjeshte u kemi thene se ky vend eshte per ne dhe beni vend ku te doni ju...Kaq.”

Ajo qe ke thene me heret nuk po perkon me kete, fjalet “nuk i lishim rehat” nenkuptojne qe ju keni perdorur menyra te ndryshme per ti debuar jasht, dhe jo sic keni thene ne fund “nuk jemi sjellur me shkelma”.

E sheh qe me mire do ishte te mos e komentoja kete komentin e parafundit. Sepse vetem ju pesuat. Sa i perket ulseve te katit te pare te biblotekes, shikoni edhe njehere mos i keni ngaterruar numrat.
Kosovarja
Admin
Admin
Kosovarja

Female
Numri i postimeve : 4833
Vendi : Jashtokësore!
Registration date : 14/08/2007

MesazhTitulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes?   A ekziston jeta pas vdekjes? - Faqe 14 EmptyTue Sep 16, 2008 10:13 pm

E_Bukura shkruajti:
Guximi, Ali Baba, Mergimetari, Premtimi, nje pyetje per juve. Ku eshte sot Ani, Xhavo, Interesant, Besimi, Kosovarja, etj.?

Nga pergjigjja e kesaj pyetje do kuptoni se edhe MUHAMETI, Kushtrimi, Ariani, jane thjeshte pasues te tyre, asgje me shume se jeteshkurter ne keto tema. Jam nder antaret qe me se shumti jam angazhuar neper keto tema dhe kam kuptuar nje te vertete. Se te gjithe keta jane sikur pejgamberet, te cilet kan "zbritur" nga qielli, por qe cdo njeri e ka pasur kohen te tij qe te ushtroje propagande ( dhe te perfitoje)ne vendin ku edhe ka vepruar. Sipas librave thuhet se Muhamedi ka qen pejgamberi i fundit. Sipas mendjes sime theme se ketu do jete i fundit ky MUHAMETTI.

Kam humbur nje pjese kogja te mire te kohes neper keto tema, dhe nuk jam penduar aspake vetem per nje arsye. Ngase jame shume e sigurte se dikush ka mesuar ketu.

"Dikush ka deshire te mesoje per te verteten, por nuk i jepet mundesia. Dikush e ka mundesin, por nuk e pranon, ngase fiksimi eshte dicka qe te qon drejte humneres"

Shendet, dhe "Zoti u bekofte" sic thojke "Presidenti Historik" ah ah ah.

E_bukura para se ti futemi ketije muhabetit rreth jetes pas vdekjes,besoj se eshte me vend te i cekim disa gjera:

-Nga Rregullat e ketij forumi eshte qe te gjithe te lexojne dhe te respektojne mendimet e te tjereve...

- Te mos lexohet me paragjykime pasi ne kete menyre askush nuk bind dot askend.

- Une nuk jam ndonje Vertetuese,i kam shprehur mendimet e mia, dhe do te shprehe gjithnje,por cdo here me ate bindjen se edhe nese ndonjeri anetare nuk mbetet i kenaqur duhet te kerkoje edhe me teper vertetime nga mendje te tjera, me te ndritura, ose ndokush duhet te kerkoje prova te nje niveli me mendjen e tij (me te ulet ose me te larte), nese nuk e ka trurin ne nje frekuence me mua...

Sa i perket asaj se Kosovarja do jete ketu apo nuk do jete,apo se MUHAMETI do jete i pari apo i fundit kjo shprehje e juaja eshte vetem nje klithme emocionale,deshpruese,dhe pakenaqesie,ngase Kosovarja eshte ketu dhe do jete gjithnje,mirpo per dallim nga ty(qe thua se kemi mesuar shume nga ty)e qe kjo edhe mund te jete e vertet sepse per te mesuar besoj se jemi ketu,si nga ty e poashtu edhe nga anetaret e tjere,mirpo duhet te kesh te qarte se e kam japur qe ne fillim mendimin tim,keshtu qe qendroj large asaj qe te i imponoje dikujt mendimin tim,e qe kjo thuajse na dallon paksa..!

Per temen:
Behuni te durueshem,dhe do ta zbuloni kete pyetje...Kjo eshte pergjigjja ime e vetme per momentin..
http://www.bashkimikombetar.com
Vizitor
Vizitor

MesazhTitulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes?   A ekziston jeta pas vdekjes? - Faqe 14 EmptyTue Sep 16, 2008 10:30 pm

Premtimi shkruajti:
MUHAMETII shkruajti:

Nuk po them se vetem mosbesimi ne Zot i shkakton te gjitha keto qe i thash tek te gjithe njerezit. Nuk e mohoj rastin qe ka ateiste qe jane shume te sinqert, por fatkeqesisht jane raste te rralla. Por edhe per ate pak apo shume ndergjegjje qe e kane, mendoj se edhe feja ne menyre indirekte ka ndikuar ta kene. Edhe duhet te kemi parasyshe se pasojat mund te shihen me vone. Sepse deshprohen nga jeta.
Marksi ishte ateist, por qfare beri, te gjithe u ndikuan nga ai dhe bene mizori ne toke, vetem Stalini ka vrare rreth 30 milion njerez. E Musolini, Hitleri e te tjere.

.

Muhamet dal nga dale po e pranon mendimin tim, te cilin e kam then qe ne fillim ne kete teme apo qdo ku tjeter. E kam thene qe ne fillim se gabohen ata persona, te cilet i klasifikojne njerezit sipas besimit apo mos besimit. Mund te kete njerez te mire, te fes islame, te fes katolike, budistet, por edhe ateiste te mire. Sikur qe mund te kete njerez te kqije te fes islame, katolike, budiste edhe ateiste. Nuk ben te marrim shembull vetem ne nje person dhe ti pergjithsojme. Nese eshte keshtu siq po theme une, dhe patjeter qe eshte, ateher i bije se feja ( cila do qofte ajo) ka efekte pak, per mos te thene hiq. Pse? Sepse ne bote pak ka ateiste, dhe shumica jane besimtare. Pse ateher ndodhin gjithe keto gjera te kqija? Marrim shembull vetem ne Kosove, ku pjesa me emadhe me 90 % jane musliman, pse nuk ndegjon asgje te mire ndonje dite, vetem gjera te kqija dhe te zeza? Mos me thuaj se nuk e kan kuptuar mire fen apo diqka te ketij lloi, sepse ne raste tjera, ti kete 90 % e mer shembull per te mire dhe e perdore si fakte.
Muhamet, nganjeher gjerat jane shume me te nderlikuara nga siq shifen. Nese nuk hym brenda qe te jemi pjese e tyre, nuk mund ti kuptojme asnjeher nga larte.

Shoku edhe diqka po te theme. Te une, pak e hiq ka ndiku feja, qofte direkt apo indirekt. Nese une jam i mire sot, jam sepse ndergjegjja sme le te jem ndryshe. Ndoshta do te thuash ti, se kush te dha kete ndergjegje? Mund te ma kete dhene zoti! Por mos po dalim prap ne kontradite?

Muhametii, ndoshta nuk jam i perpiket 99% kur shkruaj diqka, por rreth 90% po. E aspak qysh po mundoheni t'me paraqitni ju. Ky shkrime me siper tregon hapat e pare qe kemi devijuar, me sakt keni filluar ju duke folur se ateistet...apo duke marrur shembull Marksin pa pik te nevojes.

Per punen e atyre qe jan falur ne biblotek. Ne shkrimin e par kur kam thene ne ate menyre, ne fund jam qeshur apo? Dhe kjo tregon se kam be shaka, pra nuk ka qen e vertet, vetem se kam dashur te mas impusin ty.

Ne fund nuk te kuptova qka ke mendu kur ke thene se ti numroj edhe njeher mire uleset e katit te par? Mos rasisht nuk jeni bind apo e keni veq me qu pluhur? Po ta vertetoje edhe me mire. Ne katin e dyt, ku kam thene se jane 400 ulese, kjo eshte me shume se e vertete. Sepse, ky kat perbehet nga dy salla. Salla nr 1, e cila i ka rreth 160 ulese, dhe salla nr 2 e cila i ka rreth 240 ulese. A do qe te tregoje se si duket brenda bibloteka? Ne hymje menjeher ne te majt e ke byfen, ku ngjit me deren e byfes eshte edhe vendi ku i marrim numerat per ulese. Vazhdojme me disa shkall perpjet dhe shkojme ne koridorin kryesor, ku majtas dhe djathtas vazhdojne shkallet per katin e tret, ku jane edhe rreth 150 ulese, e keshtu me radhe ne katin e katert. Kthehemi ne katin e dyt. Ne te majt menjher eshte salla e madhe ( 240 ulese), pak me djathtas eshte salla e vogel ( 140 ulese) dhe perball eshte salla per shfrytezimin e internetit ku jane disa Pc, te cilet i perdorim per literatur te ndryshme...

Me sa e shoh po mundohesh me qdo kushte qe t'me ben nervoz me keto pyetje pa sens, perderisa e kam pranuar me heret se kam filluar te nevozohem.

Me vjen mire qe kete here e pasken len me ndryshe punen e cafes, dhe jo sikur herave tjera.
Vizitor
Vizitor

MesazhTitulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes?   A ekziston jeta pas vdekjes? - Faqe 14 EmptyTue Sep 16, 2008 10:38 pm

E_Bukura shkruajti:
Guximi, Ali Baba, Mergimetari, Premtimi, nje pyetje per juve. Ku eshte sot Ani, Xhavo, Interesant, Besimi, Kosovarja, etj.?

.

E-Bukura, ramazani mendoj qe po ndikon. Kur te kryhet ramazani, mendoj qe prap do jeni ketu grumbull. Disa edhe para ramazanit kan "ikur" por njerezit kan pune, obligime, nuk u pelqen te jene gjithnje te kundershtuar...Sepse jane mesuar qe per keto problemet te cilat po flasim ne fund njeri tjetrit ti thone "amin".

Keshtu e shoh une te pakten, pa menduar te fyej aske.
MUHAMETII
Anëtar i Besueshëm
Anëtar i Besueshëm
MUHAMETII

MesazhTitulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes?   A ekziston jeta pas vdekjes? - Faqe 14 EmptyWed Sep 17, 2008 7:30 pm

Premtimi, nje sugjerim i vockel, herave tjera, beje te ditur faqen ku e ke marre citatin, ne keso raste, kur kam shkruar me heret mendoj.
Ka pase nevoje ta permend Marksin, sepse kemi folur per mosbesimin.
Une nuk di se kur ti do qe te ma masesh impulsin, por une bazohem ne ate qe shoh (tekstin).
Shume mire e keni pershkruar bibloteken. Por nuk eshte qellimi im qe te flas per te. Edhe pse ende nuk e pranoj se kati i pare i ka 400 ulese. eheh, por ndoshta edhe i ka, do ta vertetojme s'bashku.
Zoti na ruajt te bej nervoz, jo ore zotri gabim jeni, une vetem shtroj pyetje, per te cilat mendoj se ka pergjigje, por ja qe nuk po arrij t'i marr.
Punen e kafese do e sqarojme keshtu. Te ftoj sot qe pas iftari te kyqesh ne internet, dhe te bejme nje debat me ndryshe, sa i perket cafes.

Oferten tende per te pire kafe, (nejse ka mbetur keshtu, sepse une jam agjerueshem), apo per te vertetuar stermbushjen e xhamive diteve te premte,
...do e pranoj vetem me nje kusht...
Vizitor
Vizitor

MesazhTitulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes?   A ekziston jeta pas vdekjes? - Faqe 14 EmptyWed Sep 17, 2008 9:11 pm

S'ka rendesi faqja i nderuar. Me rendesi eshte shkrimi origjinal i juaji. Perderisa nuk eshte qellimi juaj, pse pra flisni pa nevoje? Pyetjet e tua shume here po jane pa pik sensi.

Shpresoj qe kushti juaj, mos te jete ai qe po mendoj une!
MUHAMETII
Anëtar i Besueshëm
Anëtar i Besueshëm
MUHAMETII

MesazhTitulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes?   A ekziston jeta pas vdekjes? - Faqe 14 EmptyWed Sep 17, 2008 10:10 pm

Premtimi kushti eshte shume i thjeshte, dhe besoj edhe i pershtatshem per ju. Menyra me e mire qe te vertetohet ajo qe kemi thene ne te dy (stermbushja ose zbrazetia), eshte qe ne te dy te shkojme dhe ta falenderojme Zotin qe na ka dhene mundesine te i shprehim pikepamjet tone ne menyre shume te qete, edhe pse nganjehre paksa jemi bere nervoz. Pra qe te dy te shkojme pikerisht ne ate xhamine ku ju pata thene, (4 llullat) te perfundojme nje obligim te caktuar nga Ai (Zoti) dhe vetem atehere do te vertetohet ajo qe njeri prej nesha ka pretenduar se eshte e vertete.

Shpresoj qe ky kusht, te mos jete ai qe ke menduar ti.

Zoti i Madheruar e mundesofte kete takim.

Me t'mira
Vizitor
Vizitor

MesazhTitulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes?   A ekziston jeta pas vdekjes? - Faqe 14 EmptyWed Sep 17, 2008 10:18 pm

Muhameti pikrishte kete e kam mendu. Te kam lexu mendjen qe moti. E pranoje kete kusht. Por puna eshte se, po kam frike mos po rrezohet minarja e asaj xhamije ( kur te hy une, ahahahah)e i marr ne qaf gjithe ata njerez. Tjetra eshte se nuk agjeroj une, mos eshte diqka jashte rregullave?

Perndryshe po e pranoj kete kusht, veq se me shku pak me heret, se kam qejf me ndegju hoxhen qka po thote...
MUHAMETII
Anëtar i Besueshëm
Anëtar i Besueshëm
MUHAMETII

MesazhTitulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes?   A ekziston jeta pas vdekjes? - Faqe 14 EmptyWed Sep 17, 2008 10:52 pm

Falenderimi i takon Allahut te Madheruar, vetem nga Ai ndihme dhe falje kerkojme.

Allahu ju shperblefte Premtimi, sinqerisht jam shume shume i lumtur qe pravone te vish ne xhuma, s'ka dyshim se do nisemi me heret per da degjuar ligjeraten nga hoxha, sepse ja vlene, eshte nje hoxhe mjaft kredibil dhe i qarte.
Dhashte Zoti qe ajo dite e premte, te behet shkak, dhe ju te besoni se nuk ka Zot tjeter vec Allahut, dhe se Muhammedi a.s. eshte i derguari i Tij i fundit.

Nuk e besoj se do te ndodhe ajo qe po mendon.
Nuk e besoj se eshte jashta rregullave.

Perndrysh, Premtimi duhet ta kuptojme te gjithe se feja islame nuk te pengon drejt synimeve te qeshtjeve kombetare, perkundrazi vetem sa na frymezon, dhe na jep kurajo.

Neser do ta bej te ditur oren dhe vendin ku do te takohemi te premten.

Me t'mira, Zoti na ndihmofte te gjithe shqiptareve... dhe te gjithe njerezit e arsyeshem...

Me t'mira
Vizitor
Vizitor

MesazhTitulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes?   A ekziston jeta pas vdekjes? - Faqe 14 EmptyWed Sep 17, 2008 11:14 pm

Muhametii, u tha u bo. Kam harru me marr abdes se qe 7 vite s'jom kon ne xhami, por besoj e kam nje shok, e me ndihmon ai.
Veq mos e thirre shoqerin mas shoqeris me shku te premten ne ate xhami, vetem e vetem me u mbush shume, ahahahah. Se e nderrojm xhamin, shkojme me najo tjeter ku se pret hiq ti.

E kam edhe nje problem tani. Nuk me beson askush, krejte mendojne qe po boj hajgare kur t'ju thom qe kam qen ne xhami me fal xhuhman!
MUHAMETII
Anëtar i Besueshëm
Anëtar i Besueshëm
MUHAMETII

MesazhTitulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes?   A ekziston jeta pas vdekjes? - Faqe 14 EmptyWed Sep 17, 2008 11:23 pm

Shpresoj se do i mbajme qe te dy fjalet.
Per abdes nuk ka problem, pasi qe shkojme ne te njejten kohe, ta rikujtoj abdesin, edhe nese ai shoku yt nuk ka mundesi te jet ate dite i pranishem ne ate xhami.
Hahaha, mos ke dert se nuk i thirri mbi 20 veta, hehehe. Per nja apo dy ndoshta nuk ka rendesi mendoj.
Jo xhamine nuk po e nderrojme, sepse nuk po e therras shoqerine.

Nuk ka rendesi a te besojne apo jo. Nese do vetem ne te dy nisemi, mos i trego askujt deri ne momentin qe te shkojme.
Se a mendojne te tjeret a keni bere hajgare pak ka rendesi, e rendesishme eshte qe ju paraprakisht nuk keni menduar ashtu. Shpresoj!

Me t'mira
MUHAMETII
Anëtar i Besueshëm
Anëtar i Besueshëm
MUHAMETII

MesazhTitulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes?   A ekziston jeta pas vdekjes? - Faqe 14 EmptyThu Sep 18, 2008 10:54 pm

Premtimi, vendtakimi yne do te jete pikerisht ne Bibloteken Kombetare Universitare te Prishtines.

Ne oren 12 e 15 minuta ju pres tek salla e madhe, kati i pare, nr. 222.

Shpresoj se do ndahemi te kenaqur, dhe do e vertetojme ate qe per sa kohe qe te dy jemi duke pretenduar se kemi te drejte.
Shpresoj se, qe te do i permbahemi kesaj marrveshje deri ne pike te fundit. Pra shihemi neser, me lejen e Zotit.

Me t'mira
Vizitor
Vizitor

MesazhTitulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes?   A ekziston jeta pas vdekjes? - Faqe 14 EmptyFri Sep 19, 2008 12:15 am

Muhameti, me mire kish me qen nr 400, ahahahahah.

Mire pra, neser shihemi dhe i vertetojme keto qe kemi fol, dhe ai qe del se ka qen gabim me ardhe me kerku falje ketu ne forum, pikrishte ne kete tem.
MUHAMETII
Anëtar i Besueshëm
Anëtar i Besueshëm
MUHAMETII

MesazhTitulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes?   A ekziston jeta pas vdekjes? - Faqe 14 EmptySat Sep 20, 2008 2:42 pm

Premtimi, te gjithe po presim deklarimin tuaj...
beti
Anëtar i ri
Anëtar i ri
beti

Female
Numri i postimeve : 103
Vendi : maqedonij
Registration date : 10/09/2008

MesazhTitulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes?   A ekziston jeta pas vdekjes? - Faqe 14 EmptySat Sep 20, 2008 3:21 pm

po
Ariani
Fillestar/e
Fillestar/e

Male
Numri i postimeve : 25
Vendi : Prishtine
Registration date : 01/08/2008

MesazhTitulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes?   A ekziston jeta pas vdekjes? - Faqe 14 EmptyMon Sep 22, 2008 5:19 pm

Edhe unë po pres prononcimin e Premtimit, për të parë se a është takuar me Muhametin apo jo.
Përshëndetje të gjithë shqiptarëve të vërtetë!
Kushtrimi86
Anëtar i ri
Anëtar i ri
Kushtrimi86

Male
Numri i postimeve : 172
Registration date : 29/08/2008

MesazhTitulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes?   A ekziston jeta pas vdekjes? - Faqe 14 EmptyMon Sep 22, 2008 8:35 pm

Premtim po presim deklarimin tuaj...
Pershendetje
Kushtrimi
Vizitor
Vizitor

MesazhTitulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes?   A ekziston jeta pas vdekjes? - Faqe 14 EmptyMon Sep 22, 2008 11:48 pm

Muhameti dhe Kushtrimi pse nuk keni shkruar ju, ate qe keni pasur per te thene? Nejse, kam prit qe do shkruani ju, me qe jeni dy ( po mendoj Muhametii dhe Kushtrimi) pasi qe jam taku me te dy. Njehere duhet t'ju falenderoj per kohen, pritjen dhe muhambetin qe me ofruat. Edhe pse takimi ka qen i shtyer per dy arsye. E para qe te shohim nese eshte vertet qe njerezit falen jashte, ne diell apo shih ( siq thote Muahmeti), apo e kunderta siq thoja une. Njehere duhet te s'qarohemi. Nuk i bije prap gjithe asaj qe kam thene deri me sot. Kam thene se nuk eshte ashtu siq e propagandoni ju, dhe se ka vende te mjaftuheshme. Mirepo, kur kam thene ashtu ( besoj edhe e kam cek) kam mendu pergjithsi ne Prishtine, qytete tjera dhe neper fshatra dhe jo ne nje xhami te caktuar..., ne Prishtine. Por edhe kjo xhami e caktuar ne Prishtine ( ku ishim per ta falur xhuhman) nuk doli ashtu siq thoshe Muhameti, sepse jashte xhamis, nuk kishte njeri ( te pakten une kam kqyr mbrapa disa here), perveq kur filluam te dalim jashte me the shiko per disa ( ndoshta 7-8 persona) por qe nuk qojne pesh, apo nuk dmth qe keni te drejte, kur te kemi parasysh qe ka qen insistimi juaj vetem ne kete xhami dhe eshte kohe ramazanit, plus edhe nje % e madhe aty po vijshin nxenes te shkollave te mesme perreth. Vet fakti qe nuk pranuhat te shojme ne tjeter xhami, kjo me beri te kuptoj qe ate dite se une kam pasur te drejte qe nga fillimi. Por nuk jam pishman as qe kam qen ne xhami, sepse ishte thjeshte nje pervoje me shume e po ashtu edhe nejta me ju te dy dhe kalova mire, kjo e fundit eshte me e rendesishme.
E dyta, nuk e di nese i keni njeh uleset e biblotektes qe me aq ngulim thoshe se s'jan 400? ahahahahha.

Pres edhe mendimet e juve, dhe mos pritni qe menjehere te shkruaj, sepse ashtu siq u thashe ate dite...., nuk kam mundesi te hy qdo dite ne forum.

Miqsisht.
Ariani
Fillestar/e
Fillestar/e

Male
Numri i postimeve : 25
Registration date : 01/08/2008

MesazhTitulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes?   A ekziston jeta pas vdekjes? - Faqe 14 EmptyWed Sep 24, 2008 1:15 pm

Përshëndetje!
Më vjen mirë, Premtim, që paskëshit pranuar që të takoheni me Muhametin dhe me Kushtrimin në xhami në Prishtinë. Kjo do të thotë se ju megjithatë pranoni realitetin. Nëse ti Premtim mendon se vetëm në atë xhami ku jeni falur (nuk e di në cilën xhami) janë tubuar xhumë xhematli për ta falur namazin e Xhumasë, atëherë unë ty propozoj që t'i vetë të azgjedhës cilën do xhami tjetër në Prishtinë për ta vizituar dhe të garantoj se të tëra xhamitë do t'i gjesh të mbushura përplotë me shqiptarë myslimanë duke falur namazin e Xhumasë. Po ashtu, të propozoj që ditën e premte (e xhuma), afër Pallatit të Rinisë dhe Sporteve në Prishtinë (në vendin ku më parë ishte tregu me shumicë dhe pakicë) të shkosh prej orës 13:00 dhe do të hasësh në një numër të konsiderueshëm të shqiptarëve myslimanë dhe myslimanëve në përgjithësi të cilët do ta falin namazin e xhumasë. Kjo mënyrë e faljes, në ambient të hapur, bëhet në mungesë të xhamive për shkak të interesimit të madh që kanë besimtarët e fesë islame, gjegjësisht shqiptarët që i takojnë kësaj feje. Edhe njëherë po theksoj se nuk ka qenë vetëm ajo xhami e mbushur me besimtarë shqiptarë të fesë islame duke e falur xhumanë (them se nuk e di ku jeni takuar, sepse për këtë nuk keni treguar as ju, as Muhameti e as Kushtrimi), por të mbushura dhe të stërmbushura kanë qenë të gjitha xhamitë në Prishtinë. Përshëndetje!
Kushtrimi86
Anëtar i ri
Anëtar i ri
Kushtrimi86

Male
Numri i postimeve : 172
Registration date : 29/08/2008

MesazhTitulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes?   A ekziston jeta pas vdekjes? - Faqe 14 EmptyWed Sep 24, 2008 2:35 pm

Pershendetje Premtimi, ate dite kemi shkuar ne Xhamin( te 4 llullat) ne te cilen falemi une dhe Muhameti, xhami e cila ka qen e stermbushur.Premtim ti e din se si mezi jemi fale ate dite (sa ngusht kemi qen) e sa shume njerez ka pasur e te cilet nuk i ka zen xhamia e jane falur jashte.Ndersa ne deri dulum jashte prej numerit te madh te njerezve, shikuam edhe jashte pate njerez tuj u fale, mirpo ta kemi parasysh se njerezit (xhemati) tuj shku kan qene dhe nuk i kemi pa te gjithe ata qe e kan falur xhuman jashte, sepse ata kur kane perfundaur kane shkuar.Gjithashtu jo vetem ajo xhami po pothuajse te gjitha Xhamit ne Prishtine jane te stermbushura.
Me rendesi eshte se e kemi vertetuar ate qe e ka then Muhameti dhe po aq e rendesishme se takimi ka qen shume i mire, kemi kaluar me te vertet shume mire.

pershendetje
Kushtrimi
MUHAMETII
Anëtar i Besueshëm
Anëtar i Besueshëm
MUHAMETII

MesazhTitulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes?   A ekziston jeta pas vdekjes? - Faqe 14 EmptyWed Sep 24, 2008 5:48 pm

Pershendetje Premitimi

Sinqerisht une u befasova me ate qe e lexova, ama, fatkeqesisht jo per se miri...

Ne Premtimi, nuk kemi pase c'te themi, perpara se ju ta ipni mendimin tuaj. Sepse sic e kam cekur disa here, une stermbushjen e xhamive e kam te vertetuar, dhe une kete gjithnje e kam potencuar, por qellimi ka qene qe ju ta vertetoni ate qe une e kam thene. Dhe ja qe kuptova qe prap nuk e paskenit vertetuar. Cudi e madhe. Do te ndalem ne disa pika per te sqaruar ate qe ju keni thene.
Se pari, kisha pase deshire qe fjalen propagande mos te e perserisni me.
Se dyti, fjala ka qene per Prishtinen dhe jo per qytetet tjera e fshtra, sa i perket qyteteve tjera une kam thene se edhe atje falen, por per Prishtine, pasi qe e kam vertetuar vete, te kam thene se xhamite te premteve (xhumave) jane te stermbushura, dhe fatmiresisht edhe ashtu qendron e gjitha.
Pikerisht ashtu sic te kam thene, ashtu ka dale, ne xhamine (afer 4 llullave) ashtu sic te paska thene Kushtrimi86, mezi jemi falur nga njerezit e shumte.
Se treti, sinqerisht prap duhet ta ceki, se me te vertete po befasohem me ate qe jam duke lexuar. The se nuk doli ashtu sic paskam thene. Une kam thene se xhamia eshte e stermbushur, dhe ashtu na doli. Ndersa ju keni thene, se ne xhami mund te hysh dhe te dalesh lirshem. Fatmiresisht keshtu nuk doli, por doli dicka, doli qe une kam pase te drejte. The se kam kqyr (shikuar) mbrapa dhe nuk pash ndonje njeri, ketu duhet te demaskoj, eshte e vertete se ke mundur te shikosh mbrapa, por mundesite nuk kane ekzistuar qe ju te shihni njerezit jashta xhamise, pikerisht pse gjysma e deres ka qene e mbyllur, ndersa gjysmen tjeter e kane zene qytetaret, keshtu qe...
Se treti, Premtimi, ata 7 a 8 veta qe i kemi pare jashte duke u fale, kane fale namaze vullnetare.
Vetem ta veme logjiken ne funksin paksa, kur ora ecte dhe shkonte drejt ores 13 xhamia cdo here vinte duke u mbushur nga qytetaret, dhe ju e dini shume mire sa here kemi pase kerkese (te gjithe) nga hoxha qe te ngushtohemi, nga mbipopullimi qe mbreteronte ne ate xhami. Dhe kur kete e mendojme e logjikojme, medoemos duhet te kuptojme se jashta xhamise ka pase njerez edhe me shume (kete une e kam te vertetuar, por cudi qe ju prap nuk e paskeni bere te njejten gje). Njerezit hynin ne xhami pikerisht pse jashte nuk ka pase vend.
Se treti, sa i perket % se nxenesve te shkollave te mesme, me se paku kjo na hyn ne pune. Pse! Sepse edhe ata jane njerez, jane pjese e qytetareve, ne Premtim nuk e kemi ceke se cilat mosha do te vine, edhe pse une shume me shume jam i gezuar qe vine te ri, sesa pleq, sepse ardhmeria eshte e te rinjeve. Nese do kishin me ardhe pleq, do e nxirrnit ndonje arsyetim tjeter, se pleqve ju ka ardhur deka dhe keta duhet te shkojne ne xhami.
Se katerti, zotri Premtimi, po ne duhet te shkojme ne nje xhami. Une ne komentet e meparshme te kam thene se kudo ne Prishtine shkojme dhe e vertetojme ate qe po them. Dhe ne u morrem vesh qe ajo xhami te jete (te 4 llullat) duhej ta caktonim nje, perndryshe do mbetnim pa e vertetuar. Por tash po te them se takimin e radhes per ne xhuma, caktojeni ju vete xhamine ne Prishtine.
Se fundi, ajo dite, juve ju paska bere te kuptoni se keni pase te drejte qe nga fillimi por, ja qe ky konkludim i juaji nuk qendron. Edhe kete duhet ta theksoj, heren tjeter kur te shkojme (nese shkojme) kemi me u falur jashta xhamise. Une me qellim qe te degjojme nje ligjerate nga hoxha, thashe te hyme brenda, por ja qe nuk me paska dale mire.

Edhe une them se eshte e rendesishme qe kemi kaluar mire, por sinqerisht u befasova...

Ulset i kam njehe 2 dite me heret, jane 400, edhe pse nuk ia vlene te flitet per to, por po te tregoj se une kam verejtur se ulset ne bibloteke po nderrojshin, p.sh. p.sh. kuptova se disa ulse tek kati i pare i kishin sjelle me vone. hehehe

Me t'mira
Vizitor
Vizitor

MesazhTitulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes?   A ekziston jeta pas vdekjes? - Faqe 14 EmptyThu Sep 25, 2008 5:42 pm

Ariani shkruajti:
Përshëndetje!
Më vjen mirë, Premtim, që paskëshit pranuar që të takoheni me Muhametin dhe me Kushtrimin në xhami në Prishtinë. Kjo do të thotë se ju megjithatë pranoni realitetin. Nëse ti Premtim mendon se vetëm në atë xhami ku jeni falur (nuk e di në cilën xhami) janë tubuar xhumë xhematli për ta falur namazin e Xhumasë, atëherë unë ty propozoj që t'i vetë të azgjedhës cilën do xhami tjetër në Prishtinë për ta vizituar dhe të garantoj se të tëra xhamitë do t'i gjesh të mbushura përplotë me shqiptarë myslimanë duke falur namazin e Xhumasë. Po ashtu, të propozoj që ditën e premte (e xhuma), afër Pallatit të Rinisë dhe Sporteve në Prishtinë (në vendin ku më parë ishte tregu me shumicë dhe pakicë) të shkosh prej orës 13:00 dhe do të hasësh në një numër të konsiderueshëm të shqiptarëve myslimanë dhe myslimanëve në përgjithësi të cilët do ta falin namazin e xhumasë. Kjo mënyrë e faljes, në ambient të hapur, bëhet në mungesë të xhamive për shkak të interesimit të madh që kanë besimtarët e fesë islame, gjegjësisht shqiptarët që i takojnë kësaj feje. Edhe njëherë po theksoj se nuk ka qenë vetëm ajo xhami e mbushur me besimtarë shqiptarë të fesë islame duke e falur xhumanë (them se nuk e di ku jeni takuar, sepse për këtë nuk keni treguar as ju, as Muhameti e as Kushtrimi), por të mbushura dhe të stërmbushura kanë qenë të gjitha xhamitë në Prishtinë. Përshëndetje!

Per cilin realitet po mendon qe e pranoj? Nje realitet eshte. Nuk eshte ashtu siq e paraqet ti apo qdo kush tjeter ketu. E kam thene njemijehere se nuk nodhe ( perjashtim rasteve te caktuar) qe te falen njerezit jashte. Sepse nuk jam ka flas per avaganistan, qe skam qen dhe skam pa, por kam qen ne kete teme flas per Prishtinen, per Prizrenin dhe per disa fshatra ku kam pas mundesi te shoh. Ne keto vende realiteti eshte ky qe kam thene qe nga fillimi.
Vizitor
Vizitor

MesazhTitulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes?   A ekziston jeta pas vdekjes? - Faqe 14 EmptyThu Sep 25, 2008 5:47 pm

Kushtrimi86 shkruajti:
Pershendetje Premtimi, ate dite kemi shkuar ne Xhamin( te 4 llullat) ne te cilen falemi une dhe Muhameti, xhami e cila ka qen e stermbushur.Premtim ti e din se si mezi jemi fale ate dite (sa ngusht kemi qen) e sa shume njerez ka pasur e te cilet nuk i ka zen xhamia e jane falur jashte.Ndersa ne deri dulum jashte prej numerit te madh te njerezve, shikuam edhe jashte pate njerez tuj u fale, mirpo ta kemi parasysh se njerezit (xhemati) tuj shku kan qene dhe nuk i kemi pa te gjithe ata qe e kan falur xhuman jashte, sepse ata kur kane perfundaur kane shkuar.Gjithashtu jo vetem ajo xhami po pothuajse te gjitha Xhamit ne Prishtine jane te stermbushura.
Me rendesi eshte se e kemi vertetuar ate qe e ka then Muhameti dhe po aq e rendesishme se takimi ka qen shume i mire, kemi kaluar me te vertet shume mire.

pershendetje
Kushtrimi

Nuk kam thene asnjeher se nuk mbushen xhamijat, por kam thene se nuk falen jashte ne ate mas qysh ju e propagandoni. Nese ti nuk e ke par mrapa qka ka pas e tek, une po. Sepse, une disa here ne momentin qe faleshim, jam kthyher mbrapa dhe kam pa qka ka e qka ska...Per kete pune edhe kam ardhe ate dite, dhe jo te falem ti thaj gujt. Nuk eshte vertetuar aspak ajo qe ka thene Muhameti, me 7-8 persona qe kan qen jasht, dhe kur te kemi parasysh qe ka qen ramazan, xhamija jo e madhe dhe vendodhja e xhamis eshte normale.
Sponsored content

MesazhTitulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes?   A ekziston jeta pas vdekjes? - Faqe 14 Empty

A ekziston jeta pas vdekjes?
Mbrapsht në krye 
Faqja 14 e 18Shko tek faqja : Previous  1 ... 8 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18  Next
 Similar topics
-
» A egziston jeta pas vdekjes.....
»  A ekziston dreqi apo jo
» A Ekziston Djalli ?
» Shqiptaret ne Mal te Zi - Midis jetes dhe vdekjes!
» Cilat jan situatat kufitare te vdekjes?

Drejtat e ktij Forumit:Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi
Bashkimi Kombëtar :: Shkencë-
Kërce tek: