|
| A ekziston jeta pas vdekjes? | |
|
+52ELIE **Lumi_ Fjona gjakushi Eva0506 Luki Eagle Eye shpendo Martina shaban cakolli shpendkeqi Xili beti Ariani Loti Adonisi Mergimtari Hana valoni-peja njonidrenica Kushtrimi86 vjoooosssssssaaaa luan mreti lilu Ali Baba Tepelena tom sojer Argent Mister paioni Orfe@ loredana Parapsikologu **Embelsira** Anna murturi rroni katunariplak voglushja Euridika MUHAMETII rolling echo spirito Guximi xhavo_ Clarence interesant Beton feneri Kosovarja E_Bukura naqeta 56 posters | |
Autori | Mesazh |
---|
Kushtrimi86 Anëtar i ri
Numri i postimeve : 172 Age : 38 Vendi : Prishtine Registration date : 29/08/2008
| Titulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes? Fri Sep 05, 2008 4:02 pm | |
| - Beton shkruajti:
- Kushtrimi86 shkruajti:
- Gjithsesi qe ka jetë pas vdekjes!
Kushtrimi 86
Ishe vdek njeher ti ,e u ringjalle perseri te na thuash se ka jete pas vdekjes .!
kesai i thuhet nga ishte njeher nje njeri, qe nuk e dime dhe nuk kemi fakte per cilin njeri po flitet ! Z.Beton nese nje njeri beson në Zot gjithsesi beson edhe ne ringjallje,mirpo ai qe nuk beson ne Zot dashti apo nuk dashti i imponohen ligjet e krijuesit,por nese ti nuk beson ne Zot atehere ndryshoj ligjet e zotit,bane qe dielli te lind ne perendim,bane qe uji te mos jete burim i jetes,bane qe te mos kete termete,vershime ne bote,bane qe te jetojm gjithmon dhe te mos vdesim kurr. | |
| | | spirito Anëtar
Numri i postimeve : 429 Vendi : graveyard Registration date : 02/07/2008
| Titulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes? Fri Sep 05, 2008 4:08 pm | |
| Besoj !!! Biles mund te them se ''nuk besoj por e dij qe ka jete pas vdekjes'' Une kisha frike se do jem vetem ne ferr, po me behet qejfi qe do kem shoqeri te madhe atje. | |
| | | Vizitor Vizitor
| Titulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes? Fri Sep 05, 2008 4:11 pm | |
| - Kushtrimi86 shkruajti:
Z.Beton nese nje njeri beson në Zot gjithsesi beson edhe ne ringjallje,mirpo ai qe nuk beson ne Zot dashti apo nuk dashti i imponohen ligjet e krijuesit,por nese ti nuk beson ne Zot atehere ndryshoj ligjet e zotit,bane qe dielli te lind ne perendim,bane qe uji te mos jete burim i jetes,bane qe te mos kete termete,vershime ne bote,bane qe te jetojm gjithmon dhe te mos vdesim kurr. Per cilat ligje po mendon? Termetet, vershimet, shihu, bora sipas juve na qenken ligje te zotit? Hajde pallavra hajde! Keto qe thua ti, kur isha femije i mendoja keshtu, dhe per nje moment kur murmuronte dhe vetonte thonim " zoti po ben zhurme me nje qekan te madhe, qe t'na frikesoje" ahahaha. Aq statike jeni ne mendje, sa keni mbetur me mendje... |
| | | Guximi Miqte e Forumit
Numri i postimeve : 2427 Age : 31 Vendi : Në "Komedinë Njerëzore" Profesioni/Hobi : Student Registration date : 12/09/2007
| Titulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes? Fri Sep 05, 2008 4:22 pm | |
| Kjo temë nuk duhet disktuar ne shkencë, mendoj unë, sepse këtu nuk ka asgjë shkencore. | |
| | | Kushtrimi86 Anëtar i ri
Numri i postimeve : 172 Age : 38 Vendi : Prishtine Registration date : 29/08/2008
| Titulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes? Fri Sep 05, 2008 4:30 pm | |
| - Premtimi shkruajti:
- Kushtrimi86 shkruajti:
Z.Beton nese nje njeri beson në Zot gjithsesi beson edhe ne ringjallje,mirpo ai qe nuk beson ne Zot dashti apo nuk dashti i imponohen ligjet e krijuesit,por nese ti nuk beson ne Zot atehere ndryshoj ligjet e zotit,bane qe dielli te lind ne perendim,bane qe uji te mos jete burim i jetes,bane qe te mos kete termete,vershime ne bote,bane qe te jetojm gjithmon dhe te mos vdesim kurr. Per cilat ligje po mendon? Termetet, vershimet, shihu, bora sipas juve na qenken ligje te zotit? Hajde pallavra hajde! Keto qe thua ti, kur isha femije i mendoja keshtu, dhe per nje moment kur murmuronte dhe vetonte thonim " zoti po ben zhurme me nje qekan te madhe, qe t'na frikesoje" ahahaha. Aq statike jeni ne mendje, sa keni mbetur me mendje... Thot nje thanje "kur nuk ki argumente ofendo kundershtarin". | |
| | | Beton Hero anëtar
Numri i postimeve : 5729 Vendi : Zvicër Profesioni/Hobi : no money no honey Registration date : 10/09/2007
| Titulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes? Fri Sep 05, 2008 6:07 pm | |
| Z.Beton nese nje njeri beson në Zot gjithsesi beson edhe ne ringjallje,mirpo ai qe nuk beson ne Zot dashti apo nuk dashti i imponohen ligjet e krijuesit,por nese ti nuk beson ne Zot atehere ndryshoj ligjet e zotit,bane qe dielli te lind ne perendim,bane qe uji te mos jete burim i jetes,bane qe te mos kete termete,vershime ne bote,bane qe te jetojm gjithmon dhe te mos vdesim kurr. O lal ! E nese nje njeri ateist qe nuk beson ne Zote do te thote nuk eshte nje krijes nga vete Zoti ! Nuk thashe gje une qe nuk besoi lexoje edhe njeher mendimin time thashe qe kurre te thuhet diçka ne teme te sillen fakte jo fjal bosh .! Mirmbetshe ! | |
| | | Vizitor Vizitor
| Titulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes? Fri Sep 05, 2008 8:34 pm | |
| - Kushtrimi86 shkruajti:
- Premtimi shkruajti:
- Kushtrimi86 shkruajti:
Z.Beton nese nje njeri beson në Zot gjithsesi beson edhe ne ringjallje,mirpo ai qe nuk beson ne Zot dashti apo nuk dashti i imponohen ligjet e krijuesit,por nese ti nuk beson ne Zot atehere ndryshoj ligjet e zotit,bane qe dielli te lind ne perendim,bane qe uji te mos jete burim i jetes,bane qe te mos kete termete,vershime ne bote,bane qe te jetojm gjithmon dhe te mos vdesim kurr. Per cilat ligje po mendon? Termetet, vershimet, shihu, bora sipas juve na qenken ligje te zotit? Hajde pallavra hajde! Keto qe thua ti, kur isha femije i mendoja keshtu, dhe per nje moment kur murmuronte dhe vetonte thonim " zoti po ben zhurme me nje qekan te madhe, qe t'na frikesoje" ahahaha. Aq statike jeni ne mendje, sa keni mbetur me mendje... Thot nje thanje "kur nuk ki argumente ofendo kundershtarin". ...Ky jam Une! Cilat jane argumentet tua, pra? |
| | | tom sojer V.I.P
Numri i postimeve : 945 Vendi : Albania Profesioni/Hobi : Teacher of English/Book writer Registration date : 20/09/2007
| Titulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes? Fri Sep 05, 2008 9:28 pm | |
| Shikoni miqte e mi, te besosh ne jeten pas vdekjes nuk domethene medoemos se beson ne zot. Dmth nese nuk beson ne zot duhet patjeter te mos besosh ne jeten pas vdekjes?!!! Llogjika çalon ketu. Ju thoni zot dhe keni parasysh nje superqenie me imazhin e njeriut sepse zoti i dha imazhin e vet njeriut!!!!!!! Une kete e ve ne pikpyetje sepse tashme qe te gjithe mendojne dhe shkenca po e verteton dita dites qe ka jete ne planete te yjeve te tjere dhe qe mund te kene cfaredolloj imazhi apo forme, lind pyetja se perse zoti vetem njeriut mbi kete toke i dha imazhin e vet, dhe jo te tjereve?!!!! Nderkohe qe une mendoj se ka vertet nje mencuri universale, ne forme energjie te paster, me kode te caktuara qe rregullon gjithçka ne univers. Dhe kjo energji apo kod energjie, si nje tip ADN-je universale, eshte nje veti e qenesishme e lendes qe, nepermjet feed-back-ut ka rregulluar gjithçka. Tani se cfare emri i vini ju kesaj nuk ka pike rendesie. Mendoj se trupi i njeriut eshte thjesht nje makineri me te cilin ju udhetoni ne persosmeri, dmth ajo energji me kod specifik, qe jeni JU, dhe nese kjo makineri (hardware) ju le ne balte per shume arsye, atehere juve ju jepet perseri mundesia te vazhdoni misionin tuaj ne nje makineri tjeter. Pra trup tjeter. Them qe nuk duhet te jemi te ngushte ne shikimin e gjerave, se ne fund te fundit njerezimi eshte nje foshnje e vogel ne zhvillimin e vet dhe aq di. Pertoj te vazhdoj me tej .... sorry! | |
| | | E_Bukura Anëtar i Suksesshëm
Numri i postimeve : 2009 Age : 37 Vendi : Prishtine Registration date : 30/09/2007
| Titulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes? Fri Sep 05, 2008 10:41 pm | |
| - valoni-peja shkruajti:
- per njerzi qe kan nje tru si lepri e qe ende mendojn se kan prejardhje prej majmunit normal qe nuk besojn jeten tjeter sepse mes zemres tyre ka nje perde te zez qe nuk mund te shofin qfar kuptimit do ket jeta ne ket bot per njeriun po mos te egzistonte bota tjeter ose qfar knaqesije ndjej njerzi qe nuk jan normal kur do ta shijojn knaqesin qe ne njerzit normal ndoshta e kemi per ata kur ka knaqesi ky mesazh per bukuroshen eshte
Te pakten e paskam nje tru te lepurit une, dhe e perdore t'u ike kafsheve mishengrenese sikur ti. Po c'te duhet ty ai tru, te cilin veq e mbane rende kot se koti? Apo thene me mire gjithe koken, te cilen mendoje e keni vetem per mos t'ja prishur estetiken trupit! Lexoi me mire tjera here shkrimet edhe shkruaj dicka, dhe jo gjithe keta rreshta e nuk keni thene asgje, veq se pasket treguar moshen ( pa u pyetur) o "femije i rritur". Shendet, shko beni detyrat e shtepis qe t'i ka dhene mesuesi, nese nuk i keni bere deri me tani. | |
| | | Vizitor Vizitor
| Titulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes? Sat Sep 06, 2008 12:04 am | |
| - MUHAMETII shkruajti:
- Beton iu drejtua Kushtrimi86 :
"Ishe vdek njeher ti ,e u ringjalle perseri te na thuash se ka jete pas vdekjes .!"
Ndersa une te them, se mos keni vdekur ju njehere e te na tregoni se nuk ka ringjallje!?
Me t'mira Muhametii, nese besoni ne jete pas vdejkes dhe mendoni se eshte e vertet kjo??, n'a vertetoni kete, sepse nuk po shofim fakte per kete. !! Ndersa ne t'cilet nuk besojme per kete jete pas vdekjes, kemi nje lloje fakti te pakten, e a'i eshte se nuk u zgjua as nje i vdekur te n'a thote se kish dhe nje jete tjeter. Jeta pas vdekjes nuk ekzistone, kaq. Vazhdim te mire ... |
| | | MUHAMETII Anëtar i Besueshëm
Numri i postimeve : 1106 Registration date : 07/05/2008
| Titulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes? Sat Sep 06, 2008 3:12 pm | |
| Premtimi Sa i perket televizioneve qe kane programe te tmerrshme, une ne kete rast kesh kritik ndaj tyre sa i perket aspektit fetar, sepse per kete edhe kem duke diskutuar, ndersa edhe une pajtohem me ju se duhet te bejne shume shume per qeshtjen kombetare, te emitojne dokumentare per luften clirimtare te Kosoves, te tregojne te verteten dhe vetem te verteten, sepse nuk mund t'i ikim. Heret a vone do te na gjej. "Nje popull qe e harron te kaluaren, eshte i denuar t'i perseritet historia" - eshte nje thnje qe une e vleresoj shume. Por nuk pajtohem me ty, kur thua se nuk ka rendesi fare kjo qe po kerkoni ju. Ka si nuk ka, edhe kete shpirt te shkrete duhet ta ushqejme me dicka. | |
| | | Vizitor Vizitor
| Titulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes? Sat Sep 06, 2008 3:25 pm | |
| Muhametii, fakte eshte se ishim duke biseduar per ate qe thoni ju. Mirepo une e nderlidha me ate se, Tv tona nuk jane asku hiq. Dhe paraqita edhe paknaqesin time ne pergjithsi per keto Tv, dhe thashe se primare eshte ajo qe kam cek e me pas shqetesimi juaj... Premtimi-"Perveq emisioneve degjeneruese te cilat do ti klasifikoja si te kategoris "zhgl". Me kete dua te theme se, sikur te benin diqka per kete qe theme une dhe qe eshte primare, atehere shqetesimi juaj do te ishte i pranuheshem dhe me i arsyshem. Per momentin nuk ka rendesi fare sipase meje kjo qe kerkoni ju. Ky eshte shkrimi im. Kam thene ne fund se per momentin, dhe nuk e kam perjashtu krejte. |
| | | njonidrenica Anëtar aktiv
Numri i postimeve : 838 Registration date : 09/06/2008
| Titulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes? Sat Sep 06, 2008 3:29 pm | |
| ka ringjallje se me pilqen ni tekst nese beson ne zot ka ringjallje | |
| Titulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes? Sat Sep 06, 2008 4:34 pm | |
| Premtimi te kam mbetur borgj edhe per disa komente tjera, por per shkaqe teknike nuk mundta te vazhdoj me shume. Sa i perket atij personit X te moshes mesatere, qe eshte shqetesuar nga nje ders i hoxhes, mua nuk po me duket edhe aq absurde, edhe pse mund te jete, varet prej predikimit te hoxhes. Por duhet te dime nje gje qe, do te kishte me qene e padrejte dhe e pakuptimt qe Zoti te na denonte per nje veprim te caktuar pa na treguar se qfare denimi na pret nese e praktikojme ate veprim. Nese hoxha vetem i ka frikesuar qytetaret, dhe nuk ua ka treguar rrugen e cila e tejkalon friken, gjegjesisht te dergon ne parajse, atehere ai nuk ka dite te predikoj mire. Premtimi tha: "Nese dikush te thote per ta kryer nje pune te caktuar. Dhe te tregone se nese e mbarone me suksese do te shperblehesh me diqka te madhe, te kunderten do te denohesh rend..., per te cilat edhe te bind.... Ne kete raste patjeter qe do mundoheshe ta mbarone punen me sukses, ne radhe te pare qe ti ik denimin, dhe me pas te fitone diqka nga ai shperblim. ..." Shiko, ky shembull mund te merret vetem ne raportet e puntorit me drejtorin, apo krejeses me nje krijese tjeter, e jo Krijues - krijes. "Kete rresht qe e kam hijezuar nuk arrije ta kuptoje!" Nese e analizoni mire do e kuptoni, por si duket nuk jeni duke e bere nje gje te tille, sepse mendoj se shume kjarte e kam cekur, por po e ceki prap. Zoti i Madheruar, dijen e vet e ka shkruar, do te thote Ai vetem e ka ditur se qfare do te ndodhe, dhe ate e ka shkruar ne librin e Tij. P.sh. nese une e kam nje gote ne dore, Zoti paraprakisht e ka ditur se qfare do te bej une me te, por, Ai mua nuk me detyron ta hedh per toke apo ta mbaj ne dore, Ai mua ma ka lene mundesine e zgjedhjes, Ai e di se qfare une do te veproj, dhe nuk me deytron te bej dic. Zoti i Madheruar na ka lene mundesine te veprojme dicka qe eshte ne kundershtim me knaqesine e Tij, por jo edhe me vullnetin e Tij. Kete duhet ta kemi mese te qarte. Ne nuk mundemi t'i prishim ligjet e Zotit, por mund te veprojme jashta knaqesise se Zotit. Shume psikologe mendojne se njeriu para momentit te vetevrasjes eshte ne gjendje shume te rende psikologjike, nuk eshte i gatshem te perballet me sfidat, dhe mund te qmendet e te bej vetevrasje, por as une nuk jam duke e absolutizuar. | |
| Titulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes? Sat Sep 06, 2008 4:49 pm | |
| Premtimi, edhe pse ju thoni se nuk eshte 50-50 fakti se pse asnje njeri nuk na ka treguar as se ka ringjallje e as qe nuk ka. Dua te them se nese e shikojme ne kete aspekt ska dyshim se eshte 50-50, por ja qe nuk eshte vetem ky aspekt qe na ndihmon te kuptojme per ringjalljen, ne e besojme Zotin dhe si rrjedhoje edhe ringjalljen, e besojme se Zoti i Madheruar njerezimit do te duhej t'ia lente nje liber ne te cilin do te bazohej per ta jetuar jeten e lumtur e te hareshme pa brenga, te njerezishme e cila te shipe ne parajse. Premtimi, ne e kemi shembullin kur Muhamedi a.s. ka shkuar ne qiell dhe i ka pare se si kane vuajtur njerezit, por ja qe ju nuk i besoni ketij fakti, une nuk kam qfare te bej nuk mund te detyroj qe te besosh. Por edhe sikur sot nje person te na thoshte dic te tille ne nuk do i besonim (gje qe nuk ka mundesi ta thote), apo edhe nese e dime se dikush ka vdekur, dhe te nesermen zgjohet dhe na thote se ka ringjallje, ne do te thoshim se, - jo ky nuk ka vdekur po neve na eshte dukur se ka vdekur. Zoti thote se shpirtin e njeriut ne e ngrisim ne qiell, e trupi nuk eshte asgje, e une po te them ty e te gjitheve, se hulumtoni ne qiell dhe ndoshta do e gjeni parajsen, perderisa gjithesia vie duke u zgjeruar, ju nuk mund te mohoni per ekzistimin e galaktikave e yjeve, qe flitet se jane 200 mije galaktika, dhe nje galaktike i ka rreth 200 mije yje e planete, pra le te hulumtoje shkenca. Zotri vetem nje ajet te Kur'an-it sikur ta studijonim mire do e verenim se nuk ka qene as edhe mundesia me e vogel qe Kur'an-i te jete produkt i dores se njeriut. 51:47. Ne, me forcën tonë e ngritëm qiellin dhe Ne e zgjerojmë atë. Ajeti eshte ky:
51:47. Ne, me forcën tonë e ngritëm qiellin dhe Ne e zgjerojmë atë.
Shtrohet pyetja, - nga e diti Muhamedi kete fakt, dhe cili ishte interesi i tij qe ta thoshte kete!?
| |
| Titulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes? Sat Sep 06, 2008 4:57 pm | |
| Beton eshte e drejte e juaja te zgjedhni a do te diskutoni me mua apo jo, por me beri pershtypje nje fjale e juaja, qe me shtyri te pergjigjem, ajo eshte: "E nese nje njeri ateist qe nuk beson ne Zote do te thote nuk eshte nje krijes nga vete Zoti !" E di si i bie kjo!?, - sikurse nje person qe nuk do te mos besoj se ka lindur nga babai dhe nena e tij, dhe ne te pranojme se plotesisht ka te drejte personi ne fjale. Pra, nese nje person nuk do qe te besoj se eshte femiju i nje prindi, - dhe ky eshte nje konstatim i vertete, kjo nuk do te thote se ky person nuk eshte femiu i atij prindi. Me t'mira | |
| Titulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes? Sat Sep 06, 2008 5:07 pm | |
| tom sojer,te pershendes edhe pse ende nuk kuptova se kujt ju keni drejtuar. Ju thate: "E nese nje njeri ateist qe nuk beson ne Zote do te thote nuk eshte nje krijes nga vete Zoti !" Para se te komentoj tekstin, dua ta bej pyetjen, fatkeqesisht te zakonshme ne kete forum, - A besoni ne Zot? Tash vazhdojme, kush ju ka thene juve se Zoti i ka dhene njeriut imazhin e tij? Kjo edhe mund te jete e vertete, por nuk ka kurfar argumenti, me sa di une ne asnje liber hyjnor nuk flitet per nje gje te tille. Si po mendon se ka menquri univerzale o zotri, ju me fjale i bie sikur te thuani: nje e hedhur e shkronjave e formon poezi te ndryshmei. Ky gjykim eshte tejt absurd. | |
| Titulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes? Sat Sep 06, 2008 5:26 pm | |
| BiBiKiM, per keto pyetjet tuaja kam folur me heret, te sugjeroj t'i lexosh komentet paraprake..., analizoje/ni keto thenije: "Atje ku nuk mund as të argumentosh dhe as ta hedhësh poshtë është e lejuar të besohet."Imanuel Kant "...ne vetëm mund të konstatojme se ekzistenca e tij është një kusht që e gjithë tërësia e moralit praktik të ketë një kuptim."Imanuel Kant
“Nëse etja për ujë na dëshmon në ekzistencën e tij, gjithashtu edhe etja për drejtësi medoemos dëshmon ekzistencën e saj. Dhe, pasi që drejtësi ideale në këtë botë nuk ka, kjo është dëshmi në ekzistimin e botës tjetër në të cilën ajo do të realizohet” (Vahiduddin Hani) Sa i perket thenjes se pare te Kantit,- (e cila ate e ka bere besimtar ne Zot, se bashku me ate ne vazhdim), une mendoj ekzistenca e Zotit eshte e vertuar ne momentin qe njeriu e arrine pjekurin, din te gjykoj e arsyetoj. Ndersa thenjes se Hani-t une i shtoj edhe dic, robi eshte i etur liri, robi e ndjen lirine, edhe pse ne ate moment nuk eshte i lire, ai ndjen se nje dite mund te jete i lire, po qe se ai vepron ne ne ate drejtim qe ta gezoj lirine, ndersa ne shqiptaret edhe pse momentalisht nuk jemi te bashkuar ne nje shtet te vetem, e ndjejme se nje dite te gjitha trojet etnike do bashkohen, pikerisht pse na jane marre padrejtesisht, sa e sa njeriu shohim se ben shkaterrime ne toke dhe nuk e merr denimin e merituar, sa e sa njeriu ben te mira ne kete bote dhe nuk e merr shperblimin e merituar, ky fakt na jepe te kuptoj se do te jete nje dite ku te gjithe njerezit do te gjykohen per ate qe kane vepruar ne toke. | |
| | | Hana Anëtar i Besueshëm
Numri i postimeve : 1192 Registration date : 17/09/2007
| Titulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes? Sat Sep 06, 2008 5:27 pm | |
| Besoj se egziston jeta pas vdekjes,ndryshe kjo bot e rrejshme nuk do te kishte kuptim,ne cdo nat e perjetojm nje pjes te saj duke mos diktuar fare kete,Muhamedi alejhi selam ka then ju do te vdisni ashtu siq fleni dhe do te ringjalleni ashtu siq zgjoheni,M.A.S .Ka then ndersa ju pyes une juve qe dukeni skeptik ndaj keti fakti,çfar vlere ka jeta juaj ne kete bot nese nuk do te ket jete tjeter,Qe i miri te shperblehet e i keqi te Ndeshkohet. | |
| Titulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes? Sat Sep 06, 2008 7:18 pm | |
| EKSKLUSIVE
SEKRETI MBI MATERIEN
http://play-ks.net/?dir=./-%20%20Feja%20Islame/Dokumentare/Sekreti%20Mbi%20Materien Formusist te nderuar kerkoj nga ju qe ta analizoni dhe studioni me vemendje te plote kete dokumentare. Kuptojeni se kush eshte paresore, materia apo shpirterorja. | |
| | | tom sojer V.I.P
Numri i postimeve : 945 Vendi : Albania Profesioni/Hobi : Teacher of English/Book writer Registration date : 20/09/2007
| Titulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes? Sat Sep 06, 2008 9:18 pm | |
| O zoteri Muhamet, feja nuk e pranon fare qe ka jete inteligjente ne vend tjeter. Ti e di kete, dhe, si rrjedhoje, edhe ti thua qe nuk ka jete ne planete te tjere, por vetem ne toke. Atehere cte diskutoj me une ketu? Nese ti thua "po e pranoj qe ka jete te tjera, botera inteligjente diku ne univers" atehere ti nuk beson ne zot. Po perse, o zoti Muhameti, vet Zoti a nuk eshte nje mencuri universale? Sikur nuk i ke te qarta gjerat. | |
| Titulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes? Sat Sep 06, 2008 10:25 pm | |
| tom sojer, kush ju ka thene juve se feja nuk pranon qe ka jete intelegjente ne vend tjeter!?. Lexoj keto dy ajete (versete) nga Kur'an-i: 42:29. Nga argumentet e Tij është krijimi i qiejve dhe i tokës dhe shpërndarja e gjallesave në të dyjat dhe Ai me fuqinë e Tij mund t’i bashkojë kurdo që të dëshirojë. 31:10. Ai i krijoi qiejt pa shtylla, sikurse po i shihni, e në tokë vendosi kodra të rënda që të mos luajë vendi bashkë me ju, e nëpër të shpërndau nga të gjitha gjallesat, dhe nga qielli Ne kemi lëshuar shi e kemi bërë të mbijnë në të nga të gjitha llojet më të dobishme. "Nese ti thua "po e pranoj qe ka jete te tjera, botera inteligjente diku ne univers" atehere ti nuk beson ne zot. " Zotri a ka mundesi te na sqarosh pse mendoni keshtu? Nen kompetencen dhe mundesine e Zotit eshte te krijoje qfare te doj Ai, prandaj mund te kete edhe qenie tjera, edhe pse une nuk kam fare njohuri pere kete, por keto dy ajete japin te kuptojne se mund te kete. Nuk ka dyshim se Zoti eshte nje menquri universale, nje qenje e perhershme, e perkryer. Por une kam kuptuar se ju keni thene se ne gjithesi vetem ligjet fizike sundojne e asgje me shume, ndersa une e mohoj kete pohim te njerezve qe e bejne. Sepse ligjet i ka percaktuar Zoti, dhe askush tjeter. Me t'mira | |
| | | Vizitor Vizitor
| Titulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes? Sat Sep 06, 2008 11:13 pm | |
| - MUHAMETII shkruajti:
- BiBiKiM, per keto pyetjet tuaja kam folur me heret, te sugjeroj t'i lexosh komentet paraprake..., analizoje/ni keto thenije:
"Atje ku nuk mund as të argumentosh dhe as ta hedhësh poshtë është e lejuar të besohet."Imanuel Kant "...ne vetëm mund të konstatojme se ekzistenca e tij është një kusht që e gjithë tërësia e moralit praktik të ketë një kuptim."
Imanuel Kant
“Nëse etja për ujë na dëshmon në ekzistencën e tij, gjithashtu edhe etja për drejtësi medoemos dëshmon ekzistencën e saj. Dhe, pasi që drejtësi ideale në këtë botë nuk ka, kjo është dëshmi në ekzistimin e botës tjetër në të cilën ajo do të realizohet” (Vahiduddin Hani)
Sa i perket thenjes se pare te Kantit,- (e cila ate e ka bere besimtar ne Zot, se bashku me ate ne vazhdim), une mendoj ekzistenca e Zotit eshte e vertuar ne momentin qe njeriu e arrine pjekurin, din te gjykoj e arsyetoj.
Ndersa thenjes se Hani-t une i shtoj edhe dic, robi eshte i etur liri, robi e ndjen lirine, edhe pse ne ate moment nuk eshte i lire, ai ndjen se nje dite mund te jete i lire, po qe se ai vepron ne ne ate drejtim qe ta gezoj lirine, ndersa ne shqiptaret edhe pse momentalisht nuk jemi te bashkuar ne nje shtet te vetem, e ndjejme se nje dite te gjitha trojet etnike do bashkohen, pikerisht pse na jane marre padrejtesisht, sa e sa njeriu shohim se ben shkaterrime ne toke dhe nuk e merr denimin e merituar, sa e sa njeriu ben te mira ne kete bote dhe nuk e merr shperblimin e merituar, ky fakt na jepe te kuptoj se do te jete nje dite ku te gjithe njerezit do te gjykohen per ate qe kane vepruar ne toke. Muhameti, i kam lex. te gjitha, por fakte nuk po shof... ??!! Keshtu qe prap mbes me ate se nuk ka jete pas vdekjes. Byee . |
| Titulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes? Sun Sep 07, 2008 10:41 am | |
| BIKIM, qfare faktesh po doni zotri, une nuk e di se a besoni ju ne Zot, nese po patjeter se duhet besuar ne ringjallje, sepse pikrisht per ate jemi te krijuar. Ndersa po te tregoj dicka per ate qe nuk shihet, ju nese shkoni ne nje shkretetire, dhe shihni ndonje shtepi moderne apo te thjeshte, patjeter keni per te ardhur deri te konkludimi se ate dikush e ka ndertuar, e jo ardhur rastesisht, e nese nje shtepi nuk ka mundur te vije ne ekzistence pa e ndertuar askush, (pra si rezultat i rastesise), atehere duhet te kuptojme se edhe universi nuk ka mundur te vije ne ekzistence si rezultat i rastesise. Ashtu sikurse nuk e kemi pare ate person qe e ka ndertuar ate shtepi, por e dime se dora e njeriut e ka bere; njekeshtu mund te vime deri te perfundimi se UNIVERSI ESHTE PRODUKT I ZOTIT. Me t'mira | |
| | | Guximi Miqte e Forumit
Numri i postimeve : 2427 Age : 31 Vendi : Në "Komedinë Njerëzore" Profesioni/Hobi : Student Registration date : 12/09/2007
| Titulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes? Sun Sep 07, 2008 12:02 pm | |
| Atehere edhe zoti eshte i krijuar Muhamet . | |
| | | Sponsored content
| Titulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes? | |
| |
| | | | A ekziston jeta pas vdekjes? | |
|
Similar topics | |
|
| Drejtat e ktij Forumit: | Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi
| |
| |