Bashkimi Kombëtar
Mirë se erdhë në forum " Bashkimi Kombëtar "
Qëndro i lidhur me ne ! Disponim te këndshëm të kontribojm për kombin larg ofendimet dhe zënkat...
Bashkimi Kombëtar
Mirë se erdhë në forum " Bashkimi Kombëtar "
Qëndro i lidhur me ne ! Disponim te këndshëm të kontribojm për kombin larg ofendimet dhe zënkat...
Bashkimi Kombëtar
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

ForumForum  PortalliPortalli  GalleryGallery  Latest imagesLatest images  RegjistrohuRegjistrohu  identifikimiidentifikimi  

A ekziston jeta pas vdekjes?

Shko poshtë 
+52
ELIE
**Lumi_
Fjona
gjakushi
Eva0506
Luki
Eagle Eye
shpendo
Martina
shaban cakolli
shpendkeqi
Xili
beti
Ariani
Loti
Adonisi
Mergimtari
Hana
valoni-peja
njonidrenica
Kushtrimi86
vjoooosssssssaaaa
luan mreti
lilu
Ali Baba Tepelena
tom sojer
Argent
Mister
paioni
Orfe@
loredana
Parapsikologu
**Embelsira**
Anna
murturi
rroni
katunariplak
voglushja
Euridika
MUHAMETII
rolling
echo
spirito
Guximi
xhavo_
Clarence
interesant
Beton
feneri
Kosovarja
E_Bukura
naqeta
56 posters
Shko tek faqja : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 11 ... 18  Next
AutoriMesazh
E_Bukura
Anëtar i Suksesshëm
Anëtar i Suksesshëm
E_Bukura

Female
Numri i postimeve : 2009
Vendi : Prishtine
Registration date : 30/09/2007

A ekziston jeta pas vdekjes? - Faqe 5 Empty
MesazhTitulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes?   A ekziston jeta pas vdekjes? - Faqe 5 EmptyFri Aug 15, 2008 10:38 pm

MUHAMETII shkruajti:
E_Bukura, nuk befasohem se nuk me kuptoni, sepse kur nje person nuk e kupton veteveten, nuk di se qfare flet, nuk mund t'i kuptoj te tjeret. E di se keni thene, se nuk besoni ne ringjallje, dhe e kuptova kete, por nuk kam hasur ne njerez qe besojne ne Zot, (edhe pse nganjehre te dyshimte) e qe nuk besojne ne ringjallje!
Kush te ka thene ty se personat qe besojne ne ringjallje jane te paperspektive!?
Predikimi per besimin ne ringjallje nuk eshte pluhur syve, besimi ne ringjallje vetem sa e ben jeten e kuptimte.
Une nuk e di se cili eshte qellimi juaj, (per ju duhet ta gjejme nje term shume te veqant), ateiste nuk jeni, sepse, ateistet nuk besojn as ne Zot.

"Muhamet nje pyetje per ty. Pse pikrishte ishte sherbetori i Muhamedit, ai cili e pranoj fen islame i pari??"

E keni fjalen per Bilallin apo per dikend tjeter,...!?

O i nderum, mos me ben lajka tani. Ngase t'me cileson si person, e cila nuk e kupton vetveten, kesaj nuk e di cfar emri t'i ngjes. Sikur se, te isha ne mesin e atyre personave ( qe nuk e kuptojne s'paku veten) nuk do te kisha guximin qe te shprehe paknaqesi ndaj ndonje mendimi te dikujte, konkretisht tendit. Persona te atill, jane tjere dhe dallohen edhe nga nje largesi me e madhe, qofte edhe nga nje planet tjeter. Cdo kujte i ndodhe nganjeher te mos i kuptoje te tjeret, edhe ty mund te ndodhe te mos e kupton dike ne ndonje raste. Dhe eshte me shume se normale. Mos e merr si fyerje apo nencmim, kur te kam thene se nuk arrije te kuptoje, Ok?

Kam thene se nuk besoj ne ringjallje, poashtu edhe per besimin ne zote te kam dhen nje pergjigje, por nuk kam thene qe "po" besoj, apo "jo" nuk besoje. Per kete edhe te kam s'qaru se njerezit e zakonshem pergjigjen me njeren nga ato dy fjalet me siper. Une jo. Ndoshta nuk arrije ta kuptoje veten mire, por edhe mua jo cdo kush mund t'me kuptoje...Mere dhe deshifroje me mire pergjigjen e pyetjes tende se a besoj apo jo ne zote.

Nuk me ka thene askush per njerezit e pa perspektive qe besojne ne ringjallje. Por kete mendim e kam krijuar nga analizat qe u kam bere njerezve ne perditshmeri, nga experienca me njerez. Ngase profesionin e kam te atille qe me cdo njeri qe me bije t'i nderroj dy-tre fjale, menjeher i ngacmoje per gjithcka nga pak, dhe ne baze te reagimeve edhe arrije te kuptoje ate qe pretendoje. Pra nuk me duhet shume kohe per dicka te ketill.

Dhe ne fund fare, si zakonisht me beni lajka ne cdo pergjigje tenden. Nuk ceka asnje emer une. Ti duhet ta din nese eshte bilalli, hasani, shabani, abdurrahimi...etj. Une kerkoja nje pergjigje nga ti, pse? E ke shume lehte! Sepse...
Mbrapsht në krye Shko poshtë
MUHAMETII
Anëtar i Besueshëm
Anëtar i Besueshëm
MUHAMETII

Numri i postimeve : 1106
Registration date : 07/05/2008

MesazhTitulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes?   A ekziston jeta pas vdekjes? - Faqe 5 EmptySat Aug 16, 2008 12:09 am

Askush nuk ben lajka E_Bukura.
Ju ne nje rast keni thene nganjehere besoj e nganjehere nuk besoj. Nga kjo kuptojme se keni probleme themelore dhe thelbesore ne veteveten tuaj, normal (fatkeqesisht), sepse nuk kam deshire qe nje person te kete probleme te tilla.

Qfare jeni me pforesion? E_Bukura, po besoj se ju keni bere disa analiza me njerez, por nuk ben ti pergjithesoni te gjithe, sepse, per te ardhur deri te nje konkludim i tille, duhet te beni me shume eksperimente, dhe me te gjitha shtresat e shoqerise, qe besojne ne ringjallje.

Mos doni te thuani ju, se ata persona me shume i kushtojne rendesi botes se ardhshme sesa kesaj bote!?

"Nuk ceka asnje emer une. Ti duhet ta din nese eshte bilalli, hasani, shabani, abdurrahimi...etj. Une kerkoja nje pergjigje nga ti, pse? E ke shume lehte! Sepse..."

Cilen pergjigjje keni kerkuar, sepse kam harruar.
E_Bukura
Anëtar i Suksesshëm
Anëtar i Suksesshëm
E_Bukura

Female

MesazhTitulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes?   A ekziston jeta pas vdekjes? - Faqe 5 EmptySat Aug 16, 2008 12:24 am

MUHAMETII shkruajti:
Askush nuk ben lajka E_Bukura.
Ju ne nje rast keni thene nganjehere besoj e nganjehere nuk besoj. Nga kjo kuptojme se keni probleme themelore dhe thelbesore ne veteveten tuaj, normal (fatkeqesisht), sepse nuk kam deshire qe nje person te kete probleme te tilla.

Qfare jeni me pforesion? E_Bukura, po besoj se ju keni bere disa analiza me njerez, por nuk ben ti pergjithesoni te gjithe, sepse, per te ardhur deri te nje konkludim i tille, duhet te beni me shume eksperimente, dhe me te gjitha shtresat e shoqerise, qe besojne ne ringjallje.

Mos doni te thuani ju, se ata persona me shume i kushtojne rendesi botes se ardhshme sesa kesaj bote!?

"Nuk ceka asnje emer une. Ti duhet ta din nese eshte bilalli, hasani, shabani, abdurrahimi...etj. Une kerkoja nje pergjigje nga ti, pse? E ke shume lehte! Sepse..."

Cilen pergjigjje keni kerkuar, sepse kam harruar.

Po ben edhe mire bile. Ne momentin kur e kam thene ate qe nganjeher besoj e nganjeher jo, ajo ka qen pergjigje e thjeshte, dhe e kam thene me nje qellim te caktuar. Por nuk reagoje askush ne ato momente dhe ajo iku. Ndersa ne pyetjen tende serioze, te jam pergjigjur seriozisht dhe kete te fundit duhet ta maresh per baze. Apo, mos rasisht akoma s'jeni ne gjendje t'i kuptoni pergjigjet e mija ( gje qe eshte normale, mos u skuqni) dhe do ju shpjegoje nese e shoh te arsyshme.

Profesioni im eshte te mirrem me reagimet e njerezve. E kuptove?

Nuk thashe se kam shetitur gjithe boten dhe kam bere analize. E kisha fjalen ne shoqerin time dhe pak me gjere. Perveq kesaj, edhe ne ato "pak" vende qe kam qen ne evrope ( Angli, Spanje, Zvicer, Itali,...) me ka rastise te kem kontakte me njerez te ndryshem, sidomos rini, ku edhe sot mbaje kontakte te ndryshme me keta njerez. Nga e gjithe kjo kam ardhe ne ate perfundim qe te kam thene me siper. E kupton tani?

Ben mire ta rifreskon trurin pakes. Apo keni probleme me...? Pergjigjen vetem se e kuptova tani!
Mister
Anëtar
Anëtar

Numri i postimeve : 327
Registration date : 10/07/2008

MesazhTitulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes?   A ekziston jeta pas vdekjes? - Faqe 5 EmptySat Aug 16, 2008 10:15 am

Muhameti,ti bazohesh dhe beson se librat fetare jane te perkryera dhe pa as nje gabim!
Ti mendon se librat fetare e dijne te verteten e gjithsise,dhe e dijne se a do te kete ringjallje pas vdekjes!
Ti mendon se profeti i di te gjitha,eshte i derguar nga zoti qe ti njoftoj njerzit se egziston jeta pas vdekjes,dhe dikush shperblehet me xhenet e dikush denohet me xhehnem,e dikend do ta djeg zjarri i xhehnemit,ti i beson keto shkrime fetare muhameti!
Ne rregull une ne kete bote po te jem nje mekatar qfar do te ndodh me mua pas vdekjes?
Zoti me pret ne sallen e gjygjit dhe thot i pandehuri do te digjet sepse ishte nje mekatar!
Sipas logjikes tende muhameti zoti hakmerret!
Muhameti zoti nuk eshte shqiptar qe te hakmerret,kesaj i thua logjike?
Muhameti une nuk di qfar te them rreth shpyrtit se eshte i lenget apo i ngurte apo nga ajri nuk e di,e di nje gje qe shpyrtin nuk e merr engjulli dhe as zoti,por ne jemi ata te cilet me vullnetin tone e largojme nga vetja.
MUHAMETI THA, zotri po te mos egzistonin librat fetare (shenjta) nuk do te egzistonim as ne,sepse do te kishte me qene e pamundur,dhe njekohsisht jo e drejte...............
Muhameti si eshte e mundur qe po te mos egzistonin librat e shenjta nuk do te egzistonim as ne,une e di se ne egzistojme para librave dhe ne i shkruam ato.
Sot me tha njani se i kishte thene njani njanit se ne vend te shiut po bjente red bull,ti i thua te njejtat muhameti,se kurani apo bibla zbriti nga qielli,do te thote se ti nuk e pe se si zbriti por dikush para teje i tha tjetrit se kurani zbriti nga qielli dhe gjenerat pas gjenerate arriti edhe ne koken tende,i tha njani njanit se njani etj,muhameti po te perdoresh logjiken nuk duhet qe te besosh ne librat e shkruara para shum shekujve.
Sa e sa njerz ishin te lindur ne kete bote,sa e sa njerz do te vijne pas nesh,a thua sa e madhe duhet te jete parajsa,ndoshta nuk eshte edhe shum e madhe pasiqe zoti ben klasifikimin se kush do e meriton parajsen e kush ferrin,ndoshta nuk paska vend te mjaftuar ne parajse!
I dashuri mik perdore logjiken tende,mendo se cili do te ishte nje zot i perkryer, po te egzistonte nje zot siq e cek ti nga ato libra fetare,une nuk mendoj se behet fjale per nje zot,por behet fjal per nje bishe,a mendon ti muhamet se zoti hakmerret dhe ka pergaditur zjarr per njerzit qe i krijoi vete?
A mendon se zoti e ka trurin e shqiptarve te dikurshem qe hakmirreshin?
Pse nuk diti zoti qe te na krijoj ne nje menyr me te perkryer qe te mos mekatojme,por na krijoi qe te mekatojme e pastaj te na ndeshkoje me zjarrin e xhehnemit!
Ti muhameti ndoshta ke degjuar per logjiken,por kurrniher nuk guxon ta perdoresh!
Qka mendon ti,pse lindin njerz me aftesi te kufizuar,ku eshte faji te femiu i posalindur,apo ndoshta mendon se prinderit e femijes mekatuan diqka me pare,e tani duhet qe te ndeshkohet nje femi i pafajshem!
Apo ndoshta zoti i provon njerzit,a eshte ky zoti yt pa te meta i gjithmeshirshmi fuqiploti i dituri?
Ku eshte meshira e tij dituri urtsia qe nuk po verehen fare ne planetin toke?
Shoku im thuaj dikujt tjeter se zoti eshte i mshirshem i urte dhe i sakte.
Ne miliona njerz u perdor gjenocidi masakra dhunime etj,mos ta zgjas edhe shum askund nuk u duk ndihma mshira urtsia drejtsia apo dituria,meshira ishte ne doren e gjakpirseve!
Gjithqka u krijua vetvetiu dhe ne menyr precize,ndersa per planetin toke edhe une di diqka sepse edhe une jam pjes e planetit,ne planetin toke rolin kryesor po e luan imagjinata e jo zoti,imagjinaten e perdori edhe hitleri!.
Ne kete planet gjithqka eshte e lejuar,te vrasesh,vjedhesh,keqperdoresh,te dhunosh etj.Une nuk i besoj zotit, por nuk mund qe te vras te dhunoj apo te jem hitleri,mua me ndihmon truri im dhe jo zoti.
Ne planetin toke perparsi ka e keqja e jo e mira,nga ky minut deri neser ne te njejten kohe,une mund qe te arrij ti vras 100 persona,por nuk mundem qe ta ringjalli asnje,mundem edhe te dhunoj dikend,te vjedh,shpif godas etj,por nuk arrij qe te ndihmoj aq njerz,sa arrij te vras godas vjedh.Ne kete planet zoti nuk e ndihmon askend,ne kete planet jemi ne ata te cilet e ndihmojme veten,ne nuk duhet te vrasim,godasim,vjedhim,ne duhet ta mesojme veten se si duhet qe te ruhemi nga te keqijat e shumta qe i ka ky planet,keto te liga nuk i deshiron mendja ime se sa per qe do te me denonte zoti,do te vrisja edhe ty vetem qe ta provoja revolen e re se a po gjuan drejt a jo,zoti nuk egziston nuk nuk nuk nuk
Vizitor
Vizitor

MesazhTitulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes?   A ekziston jeta pas vdekjes? - Faqe 5 EmptySat Aug 16, 2008 3:05 pm

MUHAMETII shkruajti:

Nuk po them se vetem mosbesimi ne Zot i shkakton te gjitha keto qe i thash tek te gjithe njerezit. Nuk e mohoj rastin qe ka ateiste qe jane shume te sinqert, por fatkeqesisht jane raste te rralla. Por edhe per ate pak apo shume ndergjegjje qe e kane, mendoj se edhe feja ne menyre indirekte ka ndikuar ta kene. Edhe duhet te kemi parasyshe se pasojat mund te shihen me vone. Sepse deshprohen nga jeta.
Marksi ishte ateist, por qfare beri, te gjithe u ndikuan nga ai dhe bene mizori ne toke, vetem Stalini ka vrare rreth 30 milion njerez. E Musolini, Hitleri e te tjere.

.

Muhamet dal nga dale po e pranon mendimin tim, te cilin e kam then qe ne fillim ne kete teme apo qdo ku tjeter. E kam thene qe ne fillim se gabohen ata persona, te cilet i klasifikojne njerezit sipas besimit apo mos besimit. Mund te kete njerez te mire, te fes islame, te fes katolike, budistet, por edhe ateiste te mire. Sikur qe mund te kete njerez te kqije te fes islame, katolike, budiste edhe ateiste. Nuk ben te marrim shembull vetem ne nje person dhe ti pergjithsojme. Nese eshte keshtu siq po theme une, dhe patjeter qe eshte, ateher i bije se feja ( cila do qofte ajo) ka efekte pak, per mos te thene hiq. Pse? Sepse ne bote pak ka ateiste, dhe shumica jane besimtare. Pse ateher ndodhin gjithe keto gjera te kqija? Marrim shembull vetem ne Kosove, ku pjesa me emadhe me 90 % jane musliman, pse nuk ndegjon asgje te mire ndonje dite, vetem gjera te kqija dhe te zeza? Mos me thuaj se nuk e kan kuptuar mire fen apo diqka te ketij lloi, sepse ne raste tjera, ti kete 90 % e mer shembull per te mire dhe e perdore si fakte.
Muhamet, nganjeher gjerat jane shume me te nderlikuara nga siq shifen. Nese nuk hym brenda qe te jemi pjese e tyre, nuk mund ti kuptojme asnjeher nga larte.

Shoku edhe diqka po te theme. Te une, pak e hiq ka ndiku feja, qofte direkt apo indirekt. Nese une jam i mire sot, jam sepse ndergjegjja sme le te jem ndryshe. Ndoshta do te thuash ti, se kush te dha kete ndergjegje? Mund te ma kete dhene zoti! Por mos po dalim prap ne kontradite?
Vizitor
Vizitor

MesazhTitulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes?   A ekziston jeta pas vdekjes? - Faqe 5 EmptySat Aug 16, 2008 3:15 pm

MUHAMETII shkruajti:

Sinqerisht po te tregoj se eshte fjala me e shemtuar qe kam degjuar ndonjehere (mos u hidheroni). Por si ore zotri mund te luhet shaka me Zotin, si e vendoni mendjen para Zotit, po mos te dhuronte Zoti mendjen qfare do benit ju!? Mendja eshte shume e rendesishme. Eshte krijimi me i dashur i Allahut, dhe na ka nderuar me te se e ka venduar tek ne. Permes mendjes njeriu e arrine njohjen e Zotit, por jo edhe vetem permes saj, por edhe permes ndergjegjjse, gjithe rregullit qe mbreteron ne gjithesi. Pra ne permes mendjes e arrijme njohjen e Zotit, por edhe permes mendjes kuptojme se me mendje kuptojme shumqka, por jo edhe gjithqka. Ne nuk dime per zanafillen e Krijuesit. Por mosdijenia per zanafillen e Krijuesit nuk eshte kurfar argumenti per mosbesim ne ekzistimin e Krijuesit. P.sh. nje person shume i prpambetur, i cili ka jetuar vetem ne shkretetire, dhe kur ka ardhe ne nje vend te urbanizuar ka para teknologji mahnitese, qe per te eshte dicka madheshtore. Tash pse ai nuk mund ta marri me mend si si ka ardhur ne ekzistence ne kete menyre gjithe kjo teknologji, ky nuk mund te mohoj se kjo teknologji e ka punuar dora e njeriut. Edhe pse nuk mund ta marre me mend, se si njeriu te punoj (jo krijoj, sepse njeriu nuk krijon, por vetem manipulon apo modifikon me gjera qe tashme ekzistojne jane te krijuara nga Zoti) dicka te tille.
Ne e shohim nje krijese shume te dobet te Krijuesit dhe nuk e dime per zanafillen e saj, dhe nuk dime se si rezultat i ciles ka ardhur tjetra, (pula apo veja). E kur nuk dime zanafillen e nje krijese te dukshme, si mund te pretendojme te dime zanafillen e Krijuesit. Ne vetem dime se duhet patjeter te jete dikush i pari i pafillim dhe i fundit i pambarim.

.

Muhamet, per ty mund te jete ashtu. Per mu jo, une nuk di te shtirem. Sa here qe te kem mundesi te theme ate qe e mendoj si te vertet e theme pa ngurruar. E verteta eshte se bej shaka edhe me zotin, edhe i drejtohem e i them gjithqka. Por deri me sot, per qudi nuk me ka shkrep asgje nga qielli. Ndoshta qe po rri shume kohen e fundit neper podrume dhe s'po mund te jeme ne shenje te atij.
Te pakten feja krishtere ka diqka te mire qe nuk e ka feja islame, sepse me zotin e te krishterve mund te flasesh-komunikojsh lirshem, dhe kjo me pelqen. Ndersa me zotin e fes islame jo, me kete duhet vetem ti nenshtrohesh dhe ti lutesh...
MUHAMETII
Anëtar i Besueshëm
Anëtar i Besueshëm
MUHAMETII

MesazhTitulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes?   A ekziston jeta pas vdekjes? - Faqe 5 EmptySat Aug 16, 2008 5:40 pm

E_Bukura nuk kam koment nuk ia vlene te shtoj dic,...
MUHAMETII
Anëtar i Besueshëm
Anëtar i Besueshëm
MUHAMETII

MesazhTitulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes?   A ekziston jeta pas vdekjes? - Faqe 5 EmptySat Aug 16, 2008 5:43 pm

Mister eshte mese normale qe nese je mekatar Zoti te hakmirret!
Si mendoni ju, qe Zoti te ju barazoje ju - mekatar e zullumqar (p.sh.), me ate personin qe ia ke shkaktuar deme. Pasha Allahun e Madheruar ky gjykim eshte tejet i gabuar.
Mister
Anëtar
Anëtar

Numri i postimeve : 327
Registration date : 10/07/2008

MesazhTitulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes?   A ekziston jeta pas vdekjes? - Faqe 5 EmptySat Aug 16, 2008 6:03 pm

Muhameti,pse zoti lejon qe te mekatojme e tani hakmerret?
Nese zoti hakmerret,nuk e vlersoj se eshte me i ditur se ti!
MUHAMETII
Anëtar i Besueshëm
Anëtar i Besueshëm
MUHAMETII

MesazhTitulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes?   A ekziston jeta pas vdekjes? - Faqe 5 EmptyMon Aug 18, 2008 7:08 pm

Premtimi tha:
"Muhamet dal nga dale po e pranon mendimin tim,..."

Nuk po e pranoj mendimin tuaj, sepse ky paraprakisht ka qene mendimi im. Vetem sa per informacion e pata, sepse une kete e potencoj gjithnje zotri.

"Marrim shembull vetem ne Kosove, ku pjesa me emadhe me 90 % jane musliman, pse nuk ndegjon asgje te mire ndonje dite, vetem gjera te kqija dhe te zeza? Mos me thuaj se nuk e kan kuptuar mire fen apo diqka te ketij lloi, sepse ne raste tjera, ti kete 90 % e mer shembull per te mire dhe e perdore si fakte."

Zotri fillimish ky 90% te pakten nuk e mohojne Zotin sikurse ju. E dyta, eshte e vertete se keta nuk e kane te qarte edhe aq mire fene islame. Por mund te them se njeri prej faktoreve relevant eshte pushteti i ndyre, qe nuk lejon te predikohet feja ashtu sic duhet, dhe pastaj ndodhin gjithe keto te zeza sic i quni ju, sepse po te benin debate te ndryshme, neper televizione sa i perkete moralit, nderit, virtyteve te larta, e qe te gjitha i perfshine Feja Islame nuk do te ndodhnin gjithe keto te zeza zotri. Debatet jane shume te rendesishme, dhe ne i anashkalojme.

"une, pak e hiq ka ndiku feja, qofte direkt apo indirekt...."

O zotri te thash edhe me pare, se ne menyre indirekte ka mund te ndikoje tek ju edhe tek te tjeret, nese jo drejtperdrejte, te shpjegova se si, nuk po e perseris me.
MUHAMETII
Anëtar i Besueshëm
Anëtar i Besueshëm
MUHAMETII

MesazhTitulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes?   A ekziston jeta pas vdekjes? - Faqe 5 EmptyMon Aug 18, 2008 7:18 pm

Zotri, nese vdes me kete bindje, ferri do te bej te marresh vesh. Por une ju bej apel te gjithe ateisteve qe:

PASI QE ASKUSH NUK E DI MOMENTIN E VDEKJES,... DHE PER TA FITUAR KUSHTIN E JETES DUHET TA FITOJME KUSHTIN E PENDIMIT,... UNE DO JU KISHA REKOMANDUAR TE GJITHE ATEISTEVE, QE SE PARI TE KERKOJNE NGA NJE FUQI MBINATYRORE QE MOS TUA MARRE SHPIRTIN NE KETE GJENDJE SIC JANE TANI,... DHE TE PENDOHEN PER MOSBESIMIN NE ZOT, DHE PER TE GJITHA MEKATET QE I KANE BERE (NESE KANE BERE). DHE TE KERKOJNE NGA AJO FUQI MBINATYRORE (QE PADYSHIM SE ESHTE ALL-LLAH-U I MADHERUAR) I CILI ESHTE I PARI I PA FILLIM DHE I FUNDIT I PAMBARIM, E I CILI ESHTE I PERHERSHEM, - QE TE JU DERGOJ FAKTE DHE ARGUMENTE BINDESE PER EKZISTENCEN E TIJ.

Premtimi tha:

"E verteta eshte se bej shaka edhe me zotin, edhe i drejtohem e i them gjithqka. Por deri me sot, per qudi nuk me ka shkrep asgje nga qielli. Ndoshta qe po rri shume kohen e fundit neper podrume dhe s'po mund te jeme ne shenje te atij."

Sinqerisht ky gjykim eshte mese i tmerrshem, dhe shume qesharak.

"Te pakten feja krishtere ka diqka te mire qe nuk e ka feja islame, sepse me zotin e te krishterve mund te flasesh-komunikojsh lirshem, dhe kjo me pelqen. Ndersa me zotin e fes islame jo, me kete duhet vetem ti nenshtrohesh dhe ti lutesh..."

A mund te na tregosh se si komunikoni me Zotin e krishter?,... - kur ju nuk e besoni asnje Zot. Premtimi jeni shume KONTRADIKTOR, nuk e di pse.
Guximi
Miqte e Forumit
Miqte e Forumit
Guximi

Male
Numri i postimeve : 2427
Vendi : Në "Komedinë Njerëzore"
Profesioni/Hobi : Student
Registration date : 12/09/2007

MesazhTitulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes?   A ekziston jeta pas vdekjes? - Faqe 5 EmptyMon Aug 18, 2008 7:45 pm

Premtim mos prit qe te shkrep dicka nga qielli, vetem ndoshta sllavet do te na hedhin ndonje rakete Razz,as kjo s'besoj qe do te ndodhe Razz.

E gjith budallalleku i fese qendron se kjo bazohet dhe zhvillohet me mendime abstrakte e jo ne fakte shkencore.
"Epoo ju nuk mund ta shihni zotin, por ai ekziston dhe ju kontrollon veprimet e juaja"- ha ha ha A nuk eshte ky mendim abstrakt. Kush di te me tregoj se ne cfare forme ekziston zoti, cila eshte gjendja agregate tij Razz avulle ha ha ha.Razz . Perderisa ekzistenca e zotit nuk eshte vertetuar me shkence, une jam ateist, nuk degjoje une perralla fetare, besa as ju nuk duhet te degjoni. Une i besoj vetem shkences, askujt tjeter.

"Kur njeri i mire vdeke shkon ne nje vend lula-lula"- sikur te Liza ne boten e qudirave asgje tjeter s'eshte kjo. Kete njeriu e ka shpik nga frika e vdekjes.
http://www.bashkimikombetar.com
Musafir
Vizitor

MesazhTitulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes?   A ekziston jeta pas vdekjes? - Faqe 5 EmptyMon Aug 18, 2008 9:46 pm

Jeta thone se ekzison por nuk mund te vertetohet.
E_Bukura
Anëtar i Suksesshëm
Anëtar i Suksesshëm
E_Bukura

Female

MesazhTitulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes?   A ekziston jeta pas vdekjes? - Faqe 5 EmptyTue Aug 19, 2008 10:51 am

MUHAMETII shkruajti:
E_Bukura nuk kam koment nuk ia vlene te shtoj dic,...

Kete heshtje po e marre si shenje pohimi te asaj qe kam thene me siper.
tom sojer
V.I.P
V.I.P
tom sojer

Male
Numri i postimeve : 945
Vendi : Albania
Profesioni/Hobi : Teacher of English/Book writer
Registration date : 20/09/2007

MesazhTitulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes?   A ekziston jeta pas vdekjes? - Faqe 5 EmptyTue Aug 19, 2008 2:30 pm

Mendoj se po. Ka shume shembuj ne bote ku njerez te caktuar, nen efektin e hipnozes, kane folur per vende, ngjarje, njerez e data te dy ose tre shekujve te meparshem. Ose edhe te shume shekujve te meparshem. Nje shembull i tille ka qene edhe ai i asaj vajzes 20 vjecare indiane qe fliste per nje fshat, e pershkruante me hollesi, per njerez e ngjarje. U vertetua se ajo po fliste per nje fshat, shume i ndryshuar sot, por jo kisha psh qe vajza mbante mend, dhe ngjarje te dy shekujve te meparshem ne Angli.

Madje kam degjuar se paraca kohesh ka vdekur edhe nje grua, ne Itali, qe ne castet e fundit tha se ishte mbreteresha (edhe emri) e Egjiptit.

Per kete teme duhet te lexoni Edgar Cayce, profet amerikan, se ka folur shume. Kerkojeni ne Google.
Vizitor
Vizitor

MesazhTitulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes?   A ekziston jeta pas vdekjes? - Faqe 5 EmptyTue Aug 19, 2008 7:30 pm

MUHAMETII shkruajti:

Zotri fillimish ky 90% te pakten nuk e mohojne Zotin sikurse ju. E dyta, eshte e vertete se keta nuk e kane te qarte edhe aq mire fene islame. Por mund te them se njeri prej faktoreve relevant eshte pushteti i ndyre, qe nuk lejon te predikohet feja ashtu sic duhet, dhe pastaj ndodhin gjithe keto te zeza sic i quni ju, sepse po te benin debate te ndryshme, neper televizione sa i perkete moralit, nderit, virtyteve te larta, e qe te gjitha i perfshine Feja Islame nuk do te ndodhnin gjithe keto te zeza zotri. Debatet jane shume te rendesishme, dhe ne i anashkalojme.

"une, pak e hiq ka ndiku feja, qofte direkt apo indirekt...."

O zotri te thash edhe me pare, se ne menyre indirekte ka mund te ndikoje tek ju edhe tek te tjeret, nese jo drejtperdrejte, te shpjegova se si, nuk po e perseris me.

Nuk mund ta themi me kaq siguri se ky 90 % beson ne zote. Por edhe sikur te keni te drejte, atehere ku eshte efekti i besimi te tyre ne zote, kur ne fakte pjese e atyre ta bejn gropen prapa me te madhe se mund ta imagjinojme ne? Ne dallim prej tyre, une nuk besoje ne zote, dhe poashtu nuk mendoj t'ja bej gropen askujte. Por njekohesisht nuk theme se jam i mire per te gjithe. Ka prej atyre te cilet per arsye te ndryshme me etiketojne nga menyrat me te kqija. E rendesishme eshte se per shumicen jam i pranuheshme ashtu siq jam-i mire. Nuk mund te jete askush diell per te gjithe, edhe une jo. Arsyetimi tjetere se nuk kan njohuri te duhura per fen, bije posht per mendimin tim. Sepse, e para punes eshte se askush nuk e pret moshen e caktuar qe te jete i zoti vetes ta lexoje kuranin apo te shkoje ne xhami, qe te dije te percaktohet se si duhet te jete...Kjo ndodhe spontanishte, nga vete tipi i njeriut. E dyta, edhe sikur te jete e vertete se arsyetimi juaj eshte i drejte, atehere qka mund te thuash ti, per raste jo te pakte, te cilet jane rritur neper familje te shendosha ( ne kuptimin e plote te fjales), te edukuar ne frymen e besimit islam ( ne raste te veqanta nga babai hoxhe dhe nena hoxhenice) me emere te madhe, por qe kan devijuar femijet totalishte? Ne rastine e kunderte, une qe nuk e perdore alkoolin, qe nuk shkoje neper vende te caktuara...( pas mesnate) etj etj, kjo nuk dmth se e beje ngaqe kam pas me shume mundesi se dikush tjetere ta njoh fen islame, ne qfar do forme, dhe ja ndaloje vetes ngaqe eshte haram. Por thjeshte shije personale. NUk me pleqen te perdore alkoolin, perveq rasteve te veqanta dhe te rralla.

Sa i perkete besimit apo mos besimit ne zote. E kam thene edhe njehere me pak fjale, po e perserise prap pak me gjere, dhe po e perfshi diskutimin e temes tjeter ( A besoni ne zote) ketu. Per mua realiteti baze eshte njeriu dhe jo zoti. Sepse, nese analizojme mire idete tona mire, vijme ne konstatimin se, perveq ndjenjave dhe deshires tone nuk ka ide per zotin. Ajo qe ti ( apo dikush tjeter) e quhan "njohje e zotit", per mua eshte njohja per veteveten-njohja e njeriut per veteveten. Pra, fryma apo idete tona per zotin, jane thjeshte pasqyrime te menyrave te ekzistences se njeriut. Zoti nuk eshte asgje me shume e as me pak se, produkt i mendimeve te njeriut dhe jo ndersjelltas.
Vizitor
Vizitor

MesazhTitulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes?   A ekziston jeta pas vdekjes? - Faqe 5 EmptyTue Aug 19, 2008 8:11 pm

MUHAMETII shkruajti:
Zotri, nese vdes me kete bindje, ferri do te bej te marresh vesh. Por une ju bej apel te gjithe ateisteve qe:

PASI QE ASKUSH NUK E DI MOMENTIN E VDEKJES,... DHE PER TA FITUAR KUSHTIN E JETES DUHET TA FITOJME KUSHTIN E PENDIMIT,... UNE DO JU KISHA REKOMANDUAR TE GJITHE ATEISTEVE, QE SE PARI TE KERKOJNE NGA NJE FUQI MBINATYRORE QE MOS TUA MARRE SHPIRTIN NE KETE GJENDJE SIC JANE TANI,... DHE TE PENDOHEN PER MOSBESIMIN NE ZOT, DHE PER TE GJITHA MEKATET QE I KANE BERE (NESE KANE BERE). DHE TE KERKOJNE NGA AJO FUQI MBINATYRORE (QE PADYSHIM SE ESHTE ALL-LLAH-U I MADHERUAR) I CILI ESHTE I PARI I PA FILLIM DHE I FUNDIT I PAMBARIM, E I CILI ESHTE I PERHERSHEM, - QE TE JU DERGOJ FAKTE DHE ARGUMENTE BINDESE PER EKZISTENCEN E TIJ.

Premtimi tha:

"E verteta eshte se bej shaka edhe me zotin, edhe i drejtohem e i them gjithqka. Por deri me sot, per qudi nuk me ka shkrep asgje nga qielli. Ndoshta qe po rri shume kohen e fundit neper podrume dhe s'po mund te jeme ne shenje te atij."

Sinqerisht ky gjykim eshte mese i tmerrshem, dhe shume qesharak.

"Te pakten feja krishtere ka diqka te mire qe nuk e ka feja islame, sepse me zotin e te krishterve mund te flasesh-komunikojsh lirshem, dhe kjo me pelqen. Ndersa me zotin e fes islame jo, me kete duhet vetem ti nenshtrohesh dhe ti lutesh..."

A mund te na tregosh se si komunikoni me Zotin e krishter?,... - kur ju nuk e besoni asnje Zot. Premtimi jeni shume KONTRADIKTOR, nuk e di pse.

O shqiptare, apel ske pse me ben mua. Nuk po te theme se po ndihem keq perderisa po ben diqka te ketill, por nuk po e shoh te arsyshme, sepse jam i vedijshem kur shprehem keshtu.
Ne regull e lem ashtu, per ty nje gjykim qesharak apo i tmerrshem. Per mua eshte serioz dhe i arsyshem.
Nuk thashe e kam provu besimin e te krishtereve ( edhe pse kam qen ne kishe disa here), jo qe te flase me zotin, por thjeshte kam qen i ftuar, dhe nuk e kam pa te arsyshme te mos shkoje. Dhe, nga aty edhe nga shkrimet e fes krishtere kam kuptu se eshte me ndryshe me ate te fes islame, ku me zotin e kesaj te fundit nuk mund te komunikosh, perveq lutjeve, ne dallim prej te pares ku mund te komunikosh lirshem. Per ty, qe nuk i njeh te dyja fet eshte veshtire ta kupton. Per mu jo, shume lehte e kam kuptu. Nuk ka vend per kontradite ketu, sepse nuk jam tuj thone se une kam fol me zotin e te krishtereve, por thjeshte ritualet e tyre ne dallim prej te asaj islame, na len te kuptojme se mund te komunikojme me zotin, dhe jo vetem ti lutemi siq bejn muslimanet.
MUHAMETII
Anëtar i Besueshëm
Anëtar i Besueshëm
MUHAMETII

MesazhTitulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes?   A ekziston jeta pas vdekjes? - Faqe 5 EmptyWed Aug 20, 2008 1:43 pm

Premtimi tha:

"Por edhe sikur te keni te drejte, atehere ku eshte efekti i besimi te tyre ne zote, kur ne fakte pjese e atyre ta bejn gropen prapa me te madhe se mund ta imagjinojme ne?"

Zotri po ju, ku bazoheni qe thoni se ta bejne gropen prapa,... ndoshta pikerisht keta persona nuk besojne ne Zot, ose shtiren kinse besojne e nuk i zbatojne fare urdherat e Tij. Kete kategori njerezish, nuk kam ide ne cilen % duhet t'i fusim.

"Ne dallim prej tyre, une nuk besoje ne zote, dhe poashtu nuk mendoj t'ja bej gropen askujte."
Ne kete rast nuk po flasim per individ.Te kam treguar me heret se ka ateist...

"( ne raste te veqanta nga babai hoxhe dhe nena hoxhenice) me emere te madhe, por qe kan devijuar femijet totalishte?"

Ndoshta, fatkeqesisht edhe mund te kete raste te tilla, por keta kane qene hoxhollare te shitur, mendoj, ose vetem jane quajtur hoxhe, e kurfar cilesish te ty re nuk kane pasur .

"Por thjeshte shije personale. NUk me pleqen te perdore alkoolin, perveq rasteve te veqanta dhe te rralla."

Kjo eshte e keqja, nuk e pi vetem se nuk te pelqen, neser po te dali nje alkool me shije te pershtatshme per ty, ti, sipas asaj qe e the do ta konsumosh edhe ne jeten e perditshme.

"Zoti nuk eshte asgje me shume e as me pak se, produkt i mendimeve te njeriut dhe jo ndersjelltas."

Zotri, po lere me filozofine marksiste. Se kane deshtuar materialistet, te gjitha ato pikpamje te tyre, sa i perket ekzistences se Zotit, dhe gjithesise ne pergjithesi.
Nje pyetje shume e thjeshte: Kush ta dhuroi mendjen ty, dhe ne pergjithesi ty kush te krijoi? Shpresoj se nuk do me thuash sikurse do tjere, se baba e nana, nga nje proces riprodhimi, ose rastesisht. Sepse eshte gjykim tejet absurd.
E_Bukura
Anëtar i Suksesshëm
Anëtar i Suksesshëm
E_Bukura

Female

MesazhTitulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes?   A ekziston jeta pas vdekjes? - Faqe 5 EmptyWed Aug 20, 2008 2:17 pm

MUHAMETII shkruajti:
Zotri, po lere me filozofine marksiste. Se kane deshtuar materialistet, te gjitha ato pikpamje te tyre, sa i perket ekzistences se Zotit, dhe gjithesise ne pergjithesi.
.

Kush te tha more ty, dhe ku po bazoheni kur shpreheni ne kete menyre, se na pasken deshtuar materialistet? Te pakten materialistet gjithcka qe kan dhen shpjegime per jeten dhe boten e kan bere ashtu sic shihet, dhe jo me imagjinat, fantazi dhe perralla sic bejn fet e ndryshme.
Ali Baba Tepelena
Anëtar Nderi
Anëtar Nderi
Ali Baba Tepelena

Male
Numri i postimeve : 187
Vendi : greqi
Registration date : 13/08/2008

MesazhTitulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes?   A ekziston jeta pas vdekjes? - Faqe 5 EmptyWed Aug 20, 2008 4:35 pm

E_Bukura shkruajti:
MUHAMETII shkruajti:
.

Kush te tha more ty, dhe ku po bazoheni kur shpreheni ne kete menyre, se na pasken deshtuar materialistet? Te pakten materialistet gjithcka qe kan dhen shpjegime per jeten dhe boten e kan bere ashtu sic shihet, dhe jo me imagjinat, fantazi dhe perralla sic bejn fet e ndryshme.

Të lumtë Bukuroshe.Njerzëve që nuk ju funksionojnë të gjitha shqisat,si ata më lart do flasin.Mos të duket çudi.Është njëlloj si të thonë se;Nuk egziton bota,sepse materializmi vjen nga fjala-Materje-Tokë.Këta lloj njerzish e mbajnë kokën përpjetë dhe harrojnë se këmbët i kan në Tokë!
Respekt për njerzit
Guximi
Miqte e Forumit
Miqte e Forumit
Guximi

Male

MesazhTitulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes?   A ekziston jeta pas vdekjes? - Faqe 5 EmptyWed Aug 20, 2008 5:04 pm

Muhameti ne cilen pike ka deshtu fillozofia materialiste, vec nje pike permende, me intereson ta dije.
lilu
Moderator
Moderator
lilu

Female
Numri i postimeve : 2153
Vendi : Albania
Profesioni/Hobi : agjente shitjesh
Registration date : 07/07/2008

MesazhTitulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes?   A ekziston jeta pas vdekjes? - Faqe 5 EmptyWed Aug 20, 2008 5:37 pm

Kam pershtypjen se po, nuk e di nese ju ka ndodhur ndonjehere te keni nga ato momente Dejavu, apo ta shpjegoj ndryshe sikur ta keni jetuar edhe me pare nje situate, apo cast te caktuar, mua me ka ndodhur shum here.
MUHAMETII
Anëtar i Besueshëm
Anëtar i Besueshëm
MUHAMETII

MesazhTitulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes?   A ekziston jeta pas vdekjes? - Faqe 5 EmptyWed Aug 20, 2008 5:50 pm

Edhe pse e kam potencuar njehere por prap po ja u them.
Ja se qfare kane thene materialistet:

Pikëpamjet e filozofisë materialiste të shekullit XIX - se gjithësia ka ardhur në ekzistencë si rezultat i rastësisë, se ajo është e pafillim dhe e pambarim, statike, grimcat e atomit (për të cilat materialistët pretendonin se kanë qenë shkaktar për jetën) - janë të përjetshme, të padukshme dhe të pandashme nga njëra tjetra, supozime sipërfaqësore, hipoteza, e iluzione nga më të ndryshmet - zbulimet e shkencës moderne të shekullit XX dhe ato të këtij shekulli, i kanë hedhur që të gjitha poshtë.

Dhe ja demantimet e shkences moderne

Të gjitha ato pretendime të materialistëve, shkenca i ka sqaruar dhe i ka vërtetuar si të pavërteta. Përveçse ajo përmes Teorisë së “Big Bengut” -propozues i së cilës ishte belgu Zhorzh Lemetrë (1894-1966) - ka vërtetuar se gjithësia ka pasur një fillim dhe do të ketë një fund, po ashtu ajo ka vërejtur se gjithësia nuk është statike, por vie duke u zgjeruar në mënyrë konstante (apo edhe në intensitet më të lartë) si rrjedhim i largimit të yjeve e galaktikave nga njëra tjetra, këtë fakt e ka provuar Edvin Habëll, astronom amerikan. Gjithashtu shkenca ka mohuar mundësinë e përjetshmërisë së çdo lënde, duke u bazuar dhe zbuluar se atomi nuk është grimca më e vogël e pandashme, siç ishte besuar për një kohë, sepse si çdo gjë tjetër që është e ndashme, edhe ato grimca janë të ndashme, të cilat gjithashtu ndahen në grimca edhe më të vogla.

Guximi, na doli me shume se nje pike me duket,...
MUHAMETII
Anëtar i Besueshëm
Anëtar i Besueshëm
MUHAMETII

MesazhTitulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes?   A ekziston jeta pas vdekjes? - Faqe 5 EmptyWed Aug 20, 2008 6:00 pm

Premtimi tha:

"Nuk thashe e kam provu besimin e te krishtereve ( edhe pse kam qen ne kishe disa here), jo qe te flase me zotin, por thjeshte kam qen i ftuar, dhe nuk e kam pa te arsyshme te mos shkoje. "

O zotri prap ju nuk na treguat se si komunikohet me Zotin e krishtereve!?
Nuk po te akuzoj, per ate se si nje ateist mund te thote dic te tille qfare keni thene ju, (qe mund te them se eshte nje kontradikte e vertete), por thjesht po kerkoj qe te na tregosh se si komunikohet me Zotin e te krishtereve, dhe pse nuk mund te komunikohet me Zotin e muslimaneve.???

Zotri, njeriu besimtar musliman i devotshem eshte ne kontak me Zotin njezet e kater ore. Apo te paketn 5 here ne dite, ndersa te krishteret komunikimin me Zotin e bejne vetem te dieleve apo ate diten e ritualit te tyre.

Si po mendon ti se katoliket nuk i luten Zotit!!!?
Guximi
Miqte e Forumit
Miqte e Forumit
Guximi

Male

MesazhTitulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes?   A ekziston jeta pas vdekjes? - Faqe 5 EmptyWed Aug 20, 2008 7:12 pm

Muhameti sa i perket kesaj ceshtje ende s'eshte asgje e vertetuar, disa thone keshtu, disa ashtu, thjesht nje teori e cila edhe pranohet por edhe kundershtohet. Mos fol per nje pune e cila nuk eshte e vertetuar. Bile per mendimin tim Universi statik dhe i pafund eshte me i kapshem per logjiken njerezore, se nje Univers i cili u krijua nga nje pike energji.

Nese Universi eshte dke shkuar ne zgjerim e siper mbas cfare logjike mund te thuhet se ai e ka zanafillen nga nje pike, absurd, per dijen tone, ndoshta nje dite para se ta zbulonte Habelli ka filluar te levize nga nje force fizike, nuk eshte ky fakte shkencor, eshte nje hipotez e cila thuhet se mund te jete e sakt, por jo fakt, mos i ngatrro keto dy gjera.

Tjeter dicka Very Happy
Sponsored content

MesazhTitulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes?   A ekziston jeta pas vdekjes? - Faqe 5 Empty

A ekziston jeta pas vdekjes?
Mbrapsht në krye 
Faqja 5 e 18Shko tek faqja : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 11 ... 18  Next
 Similar topics
-
» A egziston jeta pas vdekjes.....
»  A ekziston dreqi apo jo
» A Ekziston Djalli ?
» Shqiptaret ne Mal te Zi - Midis jetes dhe vdekjes!
» Cilat jan situatat kufitare te vdekjes?

Drejtat e ktij Forumit:Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi
Bashkimi Kombëtar :: Shkencë-
Kërce tek: