Bashkimi Kombëtar
Mirë se erdhë në forum " Bashkimi Kombëtar "
Qëndro i lidhur me ne ! Disponim te këndshëm të kontribojm për kombin larg ofendimet dhe zënkat...
Bashkimi Kombëtar
Mirë se erdhë në forum " Bashkimi Kombëtar "
Qëndro i lidhur me ne ! Disponim te këndshëm të kontribojm për kombin larg ofendimet dhe zënkat...
Bashkimi Kombëtar
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

ForumForum  PortalliPortalli  GalleryGallery  Latest imagesLatest images  RegjistrohuRegjistrohu  identifikimiidentifikimi  

A ekziston jeta pas vdekjes?

Shko poshtë 
+52
ELIE
**Lumi_
Fjona
gjakushi
Eva0506
Luki
Eagle Eye
shpendo
Martina
shaban cakolli
shpendkeqi
Xili
beti
Ariani
Loti
Adonisi
Mergimtari
Hana
valoni-peja
njonidrenica
Kushtrimi86
vjoooosssssssaaaa
luan mreti
lilu
Ali Baba Tepelena
tom sojer
Argent
Mister
paioni
Orfe@
loredana
Parapsikologu
**Embelsira**
Anna
murturi
rroni
katunariplak
voglushja
Euridika
MUHAMETII
rolling
echo
spirito
Guximi
xhavo_
Clarence
interesant
Beton
feneri
Kosovarja
E_Bukura
naqeta
56 posters
Shko tek faqja : Previous  1 ... 5, 6, 7 ... 12 ... 18  Next
AutoriMesazh
Vizitor
Vizitor

A ekziston jeta pas vdekjes? - Faqe 6 Empty
MesazhTitulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes?   A ekziston jeta pas vdekjes? - Faqe 6 EmptyWed Aug 20, 2008 8:33 pm

MUHAMETII shkruajti:
Premtimi tha:

"Por edhe sikur te keni te drejte, atehere ku eshte efekti i besimi te tyre ne zote, kur ne fakte pjese e atyre ta bejn gropen prapa me te madhe se mund ta imagjinojme ne?"

Zotri po ju, ku bazoheni qe thoni se ta bejne gropen prapa,... ndoshta pikerisht keta persona nuk besojne ne Zot, ose shtiren kinse besojne e nuk i zbatojne fare urdherat e Tij. Kete kategori njerezish, nuk kam ide ne cilen % duhet t'i fusim.

"Ne dallim prej tyre, une nuk besoje ne zote, dhe poashtu nuk mendoj t'ja bej gropen askujte."
Ne kete rast nuk po flasim per individ.Te kam treguar me heret se ka ateist...

"( ne raste te veqanta nga babai hoxhe dhe nena hoxhenice) me emere te madhe, por qe kan devijuar femijet totalishte?"

Ndoshta, fatkeqesisht edhe mund te kete raste te tilla, por keta kane qene hoxhollare te shitur, mendoj, ose vetem jane quajtur hoxhe, e kurfar cilesish te ty re nuk kane pasur .

"Por thjeshte shije personale. NUk me pleqen te perdore alkoolin, perveq rasteve te veqanta dhe te rralla."

Kjo eshte e keqja, nuk e pi vetem se nuk te pelqen, neser po te dali nje alkool me shije te pershtatshme per ty, ti, sipas asaj qe e the do ta konsumosh edhe ne jeten e perditshme.

"Zoti nuk eshte asgje me shume e as me pak se, produkt i mendimeve te njeriut dhe jo ndersjelltas."

Zotri, po lere me filozofine marksiste. Se kane deshtuar materialistet, te gjitha ato pikpamje te tyre, sa i perket ekzistences se Zotit, dhe gjithesise ne pergjithesi.
Nje pyetje shume e thjeshte: Kush ta dhuroi mendjen ty, dhe ne pergjithesi ty kush te krijoi? Shpresoj se nuk do me thuash sikurse do tjere, se baba e nana, nga nje proces riprodhimi, ose rastesisht. Sepse eshte gjykim tejet absurd
.

Zoteri, nuk jame duke jetuar ne xhungel me kafshe. Po bazohem ne perditshmeri, me njerez te ndryshem. Me shume ne rrethin ku une jetoje. Mund ti njehi ne gishta te njeres dore, ata qe nuk besojne ne zote dhe qe jane ateiste sikur se une. E gjithe pjesa tjeter ne nje menyre apo tjetere jane besimtare, dikush me i mire e dikush jo. Por eshte nje diqka e vertete se te gjithe keta besimtaret pa dallim, ne momentin kur une ne sy te tyre kam be shaka me zotin, keta jane shpreh sikur se ti..., ka pasur prej atyre budallakinave qe kan thene se shujj se, " po te gjuan vetetimi per se kfjellti" ahahahah, qesharake apo?

Ne momentin kur e i kam marr keto raste, e kam thene se nuk kan qen hoxhe te thjeshte, por te mire ( per te cilet edhe une kam respekte), por qe kan deshtu...Dhe ketu po humbe efekti, per te cilit ti po mundohesh me qdo kusht t'me bindesh mua apo te tjeret. Nuk behet fjale vetem per nje raste, por jane ne pyetje shume raste te ketilla. Te pakten mund edhe ti vertetoje nje dite, nese do kem rastin dhe mundesin te pim cafe ne dy.

O zoteri, le te del qfar te del, nuk e perdore asnje lloje alkooli. Sepse sot nuk ekzistone vetem nje apo dy lloje alkoole, por ka me qindera. Por thjeshte nuk me pelqen asnjera prej tyre dhe as qe do me pelqej asnjehere. Nuk e di ne cfare gjuhe te theme ty, qe ta kupton njehere e mire kete pune?

Ehh, na paska deshtu filozofija marksiste a? Keni qen prezent aty, kur eshte vertetuar kjo? Nga kush dhe kur eshte vertetuar konkretisht? Mos u mundo te jesh autoritative shume...Nuk eshte se ka deshtu, sepse ju as qe e keni iden se qfare kan thene sakte marksistet, perveq asaj qe keni degjuar shkurte dhe mendja juaj e ka kapur vetem ate qe s'duhet.

Zoteri, ekonimistat thone se puna ehte burim i qdo pasurie. Ne shikim siperfaqesore keshtu edhe eshte. Por nese mendojme me gjere, eshte shume me teper se kaq. Puna eshte kushti i pare kryesore i te gjithe jetes njerezore, sa qe ne njefare kuptimi mund te themi lirishem se puna ka krijuar vete njeriun... Kuptohet nga te paret tane-antropomorfet, race majmunesh tejet te zhvilluar, te cilet kan jetuar me qindra mijera vjet me pare, ne nje periudh te cilen gjeologet e quajne terciase, dhe per te cilet Darvini ka folur me mire...
Mbrapsht në krye Shko poshtë
MUHAMETII
Anëtar i Besueshëm
Anëtar i Besueshëm
MUHAMETII

Numri i postimeve : 1106
Registration date : 07/05/2008

MesazhTitulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes?   A ekziston jeta pas vdekjes? - Faqe 6 EmptyThu Aug 21, 2008 2:00 pm

Premtimi tha:

"Mund ti njehi ne gishta te njeres dore, ata qe nuk besojne ne zote dhe qe jane ateiste sikur se une."

... jam shume i lumtur qe ateistet mund te njihen ne gishta, por ndoshta edhe nuk eshte keshtu,...

"keta jane shpreh sikur se ti..., ka pasur prej atyre budallakinave qe kan thene se shujj se, " po te gjuan vetetimi per se kfjellti"

Une nuk jam shprehur keshtu!

Me vie mire qe nuk e perdorni alkoolin.

"Ehh, na paska deshtu filozofija marksiste a? Keni qen prezent aty, kur eshte vertetuar kjo? Nga kush dhe kur eshte vertetuar konkretisht? Mos u mundo te jesh autoritative shume...Nuk eshte se ka deshtu, sepse ju as qe e keni iden se qfare kan thene sakte marksistet, perveq asaj qe keni degjuar shkurte dhe mendja juaj e ka kapur vetem ate qe s'duhet."

O zotri, po si mendoni ju se nuk ka deshtuar!!!???
Tregomi shtetet qe jane komuniste, jane te pakta, mos doni t'i kthehemi komunizmit perseri. Shpresoj qe ju e keni idene se qfare thone marksistet, per mua nuk ka dert.

Po lere ekonomine tani, se nuk e patem fjalen per te, te gjthe e dime se puna eshte kushti i pare kryesor i te gjithe jetes njerezore.
Edhe pse themeluesi i Sociologjise - Ogyst Kont mendon se zhvillimi njerezor kalon nepermjet atij intelektual. Pa pase intelekt nuk mund te krijohet puna. Njeriu nuk krijon, njeriu manipulon apo modifikon me gjera qe tashme ekzistojne, jane te krijuara nga Zoti. Sikur mos te ishte intelekti, ne nuk do dallonim nga kafshet, vetem sa i perket konstruktit do dallonim.

Prap ju nuk na tregove se si komunikohet me Zotin e krishtereve!?
MUHAMETII
Anëtar i Besueshëm
Anëtar i Besueshëm
MUHAMETII

MesazhTitulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes?   A ekziston jeta pas vdekjes? - Faqe 6 EmptyFri Aug 22, 2008 3:55 pm

Mendoj se termi "krijim" duhet medoemos te zevendesohet me nje tjeter, kur eshte fjala per ate qe bejne njerezit...
luan mreti
Anëtar aktiv
Anëtar aktiv

Numri i postimeve : 1007
Registration date : 15/04/2008

MesazhTitulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes?   A ekziston jeta pas vdekjes? - Faqe 6 EmptyFri Aug 22, 2008 4:24 pm

me falni po u mendoj ma mir asht kjo tem mu qujt A KA RINGJALLJE,un shum besoj se ka ringjallje dhe ka ni jet te mir dhe te gjat ose jet pa kufi, por si do gjoft per ata vetum zoti e din, por ne duhet te besojm se ka ringjallje
luan mreti
Anëtar aktiv
Anëtar aktiv

MesazhTitulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes?   A ekziston jeta pas vdekjes? - Faqe 6 EmptyFri Aug 22, 2008 4:28 pm

MUHAMETI nuk ka qen materijalist dhe ju lutem besoni ose lexoni kuranin,flm per mir kuptim
Vizitor
Vizitor

MesazhTitulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes?   A ekziston jeta pas vdekjes? - Faqe 6 EmptyFri Aug 22, 2008 9:39 pm

Mund te ndiheni i lumture ju per diqka te ketill, por une te pakten jo, nese nje dite ndegjoje qe po bije numri i besimtareve te njeres apo tjetres fe. Tani jeni shpreh skeptike me fjalen "ndoshta" kjo e forcon edhe me shume ate qe te thashe se, te pakten ti, e ndihen veten te rrezikuar kur ndegjone se rritet numri i ateistave.

Ty mund te vije mire qe nuk e perdore alkoolin, por te njejten kohe dikujte tjetere jo. Nuk bej diqka qe ti pelqej dikujte apo jo. Spari e bej per veten, e me pas per tjeret, sepse ashtu do i bije qe po jetoje per te tjeret, e aspak per veten.

Si mendon ti kur thua ka deshtu? Qka nenkupton per ty kjo fjale "deshtim"? E keni deshifru me gjere, apo vetem....Perveq kesaj, pse kapesh per shtetet komuniste? Qka po do me thene konkretishte me kete ti? Hajde zgjerohu me shume, perderisa i permend kaq shpesh, por mos u bon sikur "disa" te tjere, te cilet njejte sikur ti thoshin, por qe nuk po i shoh sot asku!!

Aq shume ne qejf te ka hy kjo pergjigje e fundit, edhe pse ta kam dhen disa here ne menyre indirekte.
Ne kuran zoti vazhdimishte pershkruhet si nje drite e lebyreshme, e cila po te zberthehej do ti perngjante me shume energjis, qe nuk do te mund te kapet apo te kuptohet nga mendja e njeriut. Pothuajse te njejtat pershkrime per zotin jane ne qdo sistem te mendimit religjioz. Dhe, dashje pa dashje ato sikur perputhen ne mes tyre. Perveq kesaj, te shprehurit apduktive "thuaj se", apo vete pershkrimi i zotit e lancon ate ne pozite me kategorike, me te larget prej njeriut, filozofikisht me te avancuar, dhe politikisht me te pa prekshem se sa zoti i te krishtereve. Nga kjo mund te theme se nganjehere me zotin e te krishtereve mund te bisedohet, te pakten me veten. Kurse me zotin islamik nuk ka asnje bisede, qofte edhe me veten. Por ka vetem lutje edhe pse sikurse zoti i krishtereve edhe ky eshte i gjithemshirshem, por lutjet duhet te jene te zhveshura nga qdo lloj revolte, pa knaqesie, apo dyshimi.
MUHAMETII
Anëtar i Besueshëm
Anëtar i Besueshëm
MUHAMETII

MesazhTitulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes?   A ekziston jeta pas vdekjes? - Faqe 6 EmptySat Aug 23, 2008 3:34 pm

Premtimi tha:

"Mund te ndiheni i lumture ju per diqka te ketill, por une te pakten jo, nese nje dite ndegjoje qe po bije numri i besimtareve te njeres apo tjetres fe. "

Prap jam i lumtur, pse e thoni kete,
Si po mendoni se e ndjej veten te rrezikuar, une personalisht nuk ndihem i rrezikuar pse mund te rritet numri i ateisteve, por kete ndoshta do ta thosha ne pergjithesi per shoqerin,...

Nuk po te them se beni dic per te tjeret,...

Sepse ne shtetet komuniste nuk ka liri te shprehjes, njerezit nuk mund ta shprehin besimin fetar lirshem, sic eshte rasti ne Kine. E them kane deshtu sepse ne baze te asaj qfare ka pretenduar Marksi - se komunizmi do te mposhte kapitalizmin, dhe e shohim se sot shumica e shteteve te botes jane kapitaliste apo me mire ti quajme indistrualiste.

"Aq shume ne qejf te ka hy kjo pergjigje e fundit, edhe pse ta kam dhen disa here ne menyre indirekte."

Asnjehere nuk e keni treguar ne menyre indirekte, dhe fatkeqesisht, as tash nuk e bete nje gje te tille...

Njehere thua:

"Pothuajse te njejtat pershkrime per zotin jane ne qdo sistem te mendimit religjioz."

Pastaj thua:

"Perveq kesaj, te shprehurit apduktive "thuaj se", apo vete pershkrimi i zotit e lancon ate ne pozite me kategorike, me te larget prej njeriut, filozofikisht me te avancuar, dhe politikisht me te pa prekshem se sa zoti i te krishtereve."
"Nga kjo mund te theme se nganjehere me zotin e te krishtereve mund te bisedohet, te pakten me veten."

Qfare eshte kjo kontradikte e radhes zotri, njehere thuani se, pothuajse te njejtat pershkrime mbi Zotin jane ne cdo sistem te mendimit religjioz, pastaj thua me Zotin e krishtereve mund te bisedohet, te pakten me veten.
O zotri muslimanet cdo moment jane te lidhur me Zotin, dhe komunikojme me te. Une ndonjehere komunikoj me Zotin, sikur te me ishte pran. I caj hallet e mia. Por eshte normale se Ai nuk me flet ne menyre indirekte, sikur nuk i flet asnje njeriu, edhe pse i ka fole me pare - Musaut, kur ai kerkonte ta shihte pamjen e vet qenjes se Zotit, dhe Zoti kerkoj nga ai qe ti drejtonte syte ne nje koder, dhe i tha se nese mund ta shihje ate, do me shohesh edhe mua, por Musau asesi nuk e mund ta bej ate, sepse konda eshte shembur nga nje drite e Zotit, dhe Musau nuk mundi ta shohe pamjen e Zotit, sikurse nuk e ka pare askush, dhe kerkon falje dhe pendohet tek Zoti per nje kerkese te tille.
luan mreti
Anëtar aktiv
Anëtar aktiv

MesazhTitulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes?   A ekziston jeta pas vdekjes? - Faqe 6 EmptySat Aug 23, 2008 5:36 pm

po ekziston ringjallja
E_Bukura
Anëtar i Suksesshëm
Anëtar i Suksesshëm
E_Bukura

Female
Numri i postimeve : 2009
Vendi : Prishtine
Registration date : 30/09/2007

MesazhTitulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes?   A ekziston jeta pas vdekjes? - Faqe 6 EmptySun Aug 24, 2008 2:46 pm

Muhamet, jo cdo shtete komunist mund te identifikohet me Marksin. Bin La Denin, nuk po e pranoni ju muslimanet apo? Edhe pse ai, po e ben kete ne emere te fes dhe Zotit, por ju po e perjashtoni kete mundesi, me arsyetimin se feja islame, nuk predikon ate qe po ben Bin La Deni. Mos i ngaterro gjerat me qellim, sepse do dukesh ndryshe...
Vizitor
Vizitor

MesazhTitulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes?   A ekziston jeta pas vdekjes? - Faqe 6 EmptySun Aug 24, 2008 7:36 pm

O Shqiptare, nuk e di nese ndiheni apo jo i rrezikuar, kete e vertetojne ne kete raste pohimet tua. Sa do qe mundohesh me arsyetime per "shoqerin e pergjithshme", kjo s'pine uje te une. Sepse, ndryshe duken ata qe e mendojne kete te fundit.
Per Komunizmin e Marksin, jane temat perkatese nese e ndihen veten te gatshem mund te vazhdojme ti sqarojme gjerat me mire aty. Ketu eshte tjetere teme dhe mos te dalim me shume nga tema. Se, edhe pak e permend Enver Hoxhen, apo Che Guevaren, e tani...

O Zoteri, nuk ka asnje kontradite ne shkrimin time. E gjitha eshte tek ju, perveq problemeve tjera, e pasket edhe kete: nuk po i kuptojke fjalet shqip! Mos duhet te shkruaj arabishte? Ne fillim kam thene"...Pothuajse te njejtat sisteme...", sikur t'ja heqnim kete fjalen "pothuajse" ateher do kishe pas drejte t'me akuzoje se jam ne kontradite. Por nese vetem pak e kuptone kete fjale, ateher gjithqka eshte ne regull.
Nuk e di se ku doni te dilni me keto ide tuajat se, "muslimanet qdo momente jane te lidhur me zotin"? Ke e klasifikon ti si musliman? Veten! A nuk jeni pikrishte ju, ai i cili para disa shkrimeve keni thene se, mundoheni te jeni musliman, sepse nuk jeni i atill qfare duhet? O beni musliman i mire ( si te kam thene une) o siq e ke pranu vete; qe mundohesh te jesh. Prap me duhet te permend 90% e shqiptareve qe jane musliman ne Kosove. Deri me sot, s'me ka ndodhe t'me thote ndonje prej tyre se, komunikon me zotin, te pakten s'ka dite si t'ma shpjegoje! As edhe ti jo. Une te pakten flas me zotin tim, me vetveten. Shume here "dal" prej vetes, e qortoje kur eshte nevoja veten, dhe me pas e pres reagimin, nga kjo edhe mesoje.
Me poshte keni vazhduar ti pershkruani ato, qe une veq i kam pershkru me larte, vetem se ju, e keni copy-paste nga kurani, apo e keni pare filmin e Musait, dhe e shpjegoni shume thjeshte qe te binden te tjeret, mos te ken vend per dyshim.
MUHAMETII
Anëtar i Besueshëm
Anëtar i Besueshëm
MUHAMETII

MesazhTitulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes?   A ekziston jeta pas vdekjes? - Faqe 6 EmptyMon Aug 25, 2008 11:25 am

A pin a spin uje, ti ndoshta e din me mire. Por mund t'i kujtoni regjimet komuniste, dhe e vereni kete.
Kontradikta ka sa te duash, por ti mund te mos e pranosh.
Eshte e vertete se muslimanet e devotshem mundohen te jene te lidhur me Zotin, por jo edhe te gjithe.
Si musliman e klasifikoj ate qe i permbahet urdherave te Zotit, e respekton fjalen e Tij dhe e zbaton ne praktik.
Ti ben pyetje dhe vet jep pergjigjje, ne menyre qe te me akuzoni per ate qe e kam thene me pare. Une prap jam me po te njejtin mendim - se mundohem te jem musliman.
Une te tregova per komunikimin me Zotin

Por ti prap nuk na tregose se si komunikon me Zotin e krishter, - kur ne te vertete je ateist, dhe ne anen tjeter beson se je vete Zoti. Nje KONTRADIKTE, tjeter e radhes.
Qfare kam pershkruar une qe ju keni shkruar me lart!?, me tregoni se nuk po e di se qfare po flisni!?
Ajetet (versetet) e Kur'an-it nuk ndryshohen, nuk i ka ndryshuar askush e nuk do te mund ti ndryshojne, e normal as une asnjehere nuk do e bej nje gje te tille. Edhe pse ate paragrafin e fundit nuk e kam kopijuar, por nje here e kam memorizuar dhe e kam shkruar, po edhe nese do ta kopijoja nuk do te kishta asgje te keqe.
E_Bukura
Anëtar i Suksesshëm
Anëtar i Suksesshëm
E_Bukura

Female

MesazhTitulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes?   A ekziston jeta pas vdekjes? - Faqe 6 EmptyMon Aug 25, 2008 12:19 pm

MUHAMETII shkruajti:

Si musliman e klasifikoj ate qe i permbahet urdherave te Zotit, e respekton fjalen e Tij dhe e zbaton ne praktik.

Muhemet, kerkoje falje per nderhyrjen qe beje gati ne cdo shkrime tendin. Por mbes me shprese qe mos t'ma mere per te keq, ngase nuk e beje kete nga inati, por thjeshte cdo shkrim i juaji me nxite.

Ne lidhje me kete fjalin tende, po te tregoje nje ngjarje te shkurter. Njehere kam pasur rastin qe te ndegjoje nje hoxhe ( kuptohet ne shtepin time), dhe perveq fjaleve te zakonshme si cdo hoxhe tjetere qe e ka per detyre te fole per Kuranin dhe per fen islame, erdhi nje moment ku edhe filloi te flase per ngjarjet e tije, gjate kohes sa e kishte ushtruar detyre si hoxhe neper shume vende te ndryshme. Hoxha ne fjale, me pelqente per menyren se si shpjegonte gjerat, stilin e tij dhe qendrimin. Por ishte paksa internacionalist edhe pse nuk e pranonte, dicka e ketill nuk eshte veshtire ta kuptoja. Tregoje nje raste ku ne nje xhami teksa po mbante fjalimin e tij, para se te fillojne ato ritualet e zakonshme, njeri nga te pranishmit qe ishte kogja ne moshe, qohet dhe e pyet hoxhen. Si duket dreqi?Hoxha, i pergjigjet-njejte sikur ti! Sepse, vjen ketu 5 here ne dite e mundon veten, i ben gjujt varr, dhe po sa te del nga ketu, menjehere shkon dhe i luan mexhte.

Andaj po te theme se praktika eshte nen zero. Te rralle jane ata persona qe i permbahen, per mos te thene hic!
MUHAMETII
Anëtar i Besueshëm
Anëtar i Besueshëm
MUHAMETII

MesazhTitulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes?   A ekziston jeta pas vdekjes? - Faqe 6 EmptyMon Aug 25, 2008 3:25 pm

Nuk keni pse kerkoni falje, mu me pelqejne individet qe duan te jene kritik! Vetem vazhdoni, por te kritikoni me vend!

E_Bukura, nuk do te thote pse e ka thene hoxha, dhe ne tash menjehere te ia bejme aminin sic thote populli.
Ne duhet te bazohemi ne Kur'an.
Por duhet te them edhe dic, se ai person nuk perkon me ate qe une e kam cekur, sepse ai thjesht nuk i paska praktikuar fjalet e Zotit, dhe nuk e paska zbatuar ligjin e Tij - Zotit.
Luajtjen e mexheve Feja Islame e denon ashper.
Nuk guxon askush t'ia marre pronen e tjeter kujt.
Vizitor
Vizitor

MesazhTitulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes?   A ekziston jeta pas vdekjes? - Faqe 6 EmptyMon Aug 25, 2008 9:44 pm

Muahmet qdo njeri ne kete bote, te pakten mendon te jete i sukseshem, dikush mundohet, e dikush eshte i sukseshem ne ndonje lami te caktuar. Ti, njehere thua se mundohesh qe te jesh musliman i mire, dhe per nje moment harron, e rendit veten ne mesin e atyre muslimaneve te mire, qe i permbahen pik per pike rregullave te kesaj feje. Kjo nuk po me pelqen tek ju. Une te pakten kam thene se, nuk mundohem te jem musliman i mire, apo qe jam musliman i mire. Kam thene vetem se, jam njeri i mire per shumicen e njerezeve qe me njohin, asgje me shume. Dhe, kesaj po i qendroje.
Kurse per klasifikimin qe e ke bere ti, nuk mu ka dhen rasti qe njohe nje person te atill. Mund edhe te kete! Por eshte e veshtire shume, qe nje persone ti permbahet gjithe atyre rregullave qe jane te shkruara ne kuran, ne ditet e sotit, ne rrethanat, kohen dhe vendin qe jetojme.
More shqiptare, me sa e shoh me keni marr pak me inat, vetem qe une fillova per kontraditat, tash me qdo kusht mundoheni edhe ju t'me qitni ne ate pozite qe te dukem kontradiktore! Sa here duhet te theme se nuk besoje ne zote. Nuk e praktikoje asnjeren fe ( as fen islame qe i takojne prinderit dhe familja e gjere). E kam thene njehere ne nje teme se qdo fe ka rregullat e veta. Fatmirsisht apo fatkeqesisht ekzistojne me mijera fe ne kete bote. Mirepo, asnjera prej ketyre nuk me pelqen. Kam krijuar fen-rregullat e mija, te cilave u permbahem pik per pike. Qka ka lidhje nese une nuk shkoje ne xhami, te humbe kohen, ku ne fakte ate kohe, mund t'ja kushtoje nje diqka me te mire ( ta ndihmoje familjen apo edhe dike tjeter). Apo te mos e hagjeroje ramazanin ( hagjerim-shfrenim) ku ne fakte une jo vetem 1 muaj, por 12 muaj te vitit e shfrenoje veten nga gjithqka e keqe...Apo qe te shkoje ne qabe dikur ne nje moshe te caktuar dhe te hargjone nje shume marra mendese parash, ku me ato para mund te ben diqka shume me te madhe...etj etj. Keto dhe shume gjera tjera, per mua jane te pa vlere, rregulla demode. Ose me sakte qe e bejne jo aq te vlefshem kuranin. Dmth ti jeton sipas rregullave te kuranit, dhe beson qe ato jane te shkruara nga Zoti ( qe nuk e njeh), e une nga rregullat qe i kam krijuar vete, dhe qe i pranoje se jane te bera nga vete une.
Per komunikimin me zotin e te krishtereve, nuk kam qka te theme me shume. Te kam shpjegu shume mire, vetem nese do qe ta shenderroje ne pikture? Por nuk kam prirje per kete drejtim, se do ta boja me gjithe qejf.
E_Bukura
Anëtar i Suksesshëm
Anëtar i Suksesshëm
E_Bukura

Female

MesazhTitulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes?   A ekziston jeta pas vdekjes? - Faqe 6 EmptyTue Aug 26, 2008 12:13 pm

MUHAMETII shkruajti:
Nuk keni pse kerkoni falje, mu me pelqejne individet qe duan te jene kritik! Vetem vazhdoni, por te kritikoni me vend!

E_Bukura, nuk do te thote pse e ka thene hoxha, dhe ne tash menjehere te ia bejme aminin sic thote populli.
Ne duhet te bazohemi ne Kur'an.
Por duhet te them edhe dic, se ai person nuk perkon me ate qe une e kam cekur, sepse ai thjesht nuk i paska praktikuar fjalet e Zotit, dhe nuk e paska zbatuar ligjin e Tij - Zotit.
Luajtjen e mexheve Feja Islame e denon ashper.
Nuk guxon askush t'ia marre pronen e tjeter kujt.

Muhamet ajo qe ka thene ai Hoxhe, ishte me shume se e vertete. Nuk kishte asnje asrye te vogel qe te shpife dicka te asaj natyre. Po mire nese ai person nuk eshte, atehere kush jane ata persona qe t'i i klasifikone. Ku gjendet ( nese gjenden ndoku). Sepse, qe te jete ne mesin e atyre personave qe ti, i ke klasifikuar patjetere se ai duhet te shkoje ne xhami ( t'i fale pese vaktet) dhe disa kushte kryesore tjera...pa te cilat thuani se nuk vlen asgje.
MUHAMETII
Anëtar i Besueshëm
Anëtar i Besueshëm
MUHAMETII

MesazhTitulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes?   A ekziston jeta pas vdekjes? - Faqe 6 EmptyTue Aug 26, 2008 3:21 pm

Premtimi
Kush tha se i permbahem pike per pike rregullave te Islamit!?
Ndoshta nuk tu ka dhene rasti te takoni nje person me ndonje klasifikim te tille, mund te jete normale, sepse ju ndoshta nuk rrini me ta, i injoroni.
Jo une nuk te kame marre per inat, Zoti na ruajt, asnjeri nuk e urrej, e lere me nje person i cili nuk eshte i njohur me ligjin e Zotit.
Ju po e vendoni veteveten ne kontradikte, une vetem po e konfirmoj.
E di se me keni thene se nuk besoni ne Zot, por qfare deshe te thuash.
Si ore i keni krijuar rregulla vetevetes, ku jeni bazuar, eshte mire qe njeriu t'i veje ligj vetes, por ne shumicen e rasteve njerezit ia percaktojne ligjin vetes si ju konvenon, per ty nuk e di.
Po edhe duke shkuar ne xhami, mund ta ndihmoni familjen e te tjeret, sepse frymezoheni edhe me, dhe beheni person social.
Sa i perket kohes, Zoti ne na ka dhene 24 ore, dhe ka kerkuar nga ne 1 ore t'ia kushtojme Atij, ne menyre praktike ashtu sic ka urdheruar, na ka dhuruar 7 dite, dhe 1 dite kerkon t'ia kushtojme Atij, ashtu sic ka kerkuar, dhe na ka dhene 12 muaj dhe ka kerkuar qe te sakrifikojme per te 1 muaj. Ku po mbete njeriu tani, nuk ka asnje arsye te vetme te thote se nuk kam kohe, (tjeter eshte per ju qe fatkeqesisht nuk besoni).
O zotri sa i perket haxhit, njeriu eshte i obliguar ta shkoj e ta kryej vetem nese eshte i pasur, jo domosdoshmerisht cdo njeri e ka obligim te shkoj.
Me e arsyeshe tu duket te shkon nje njeri ne pushime verore ku hargjon shume me shume para, dhe kete e ben cdo vit, apo te shkoj nje here ne haxh ku nuk hargjohet ashtu sic mendon ti, dhe kete e ke obligim nese ke, vetem njehere ne jete.
Mundohem te jetoj sipas rregullave te Kur'an-it dhe besoj plotesisht se jane te shkruara nga Zoti.
Sa i perket komunikimit me Zotin e krishter, ju asgje konkrete nuk keni shpjeguar, por lere o zotri, se edhe nuk pres nga nje ateist te me shpjegoj per Zotin.

Me t'mira
MUHAMETII
Anëtar i Besueshëm
Anëtar i Besueshëm
MUHAMETII

MesazhTitulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes?   A ekziston jeta pas vdekjes? - Faqe 6 EmptyTue Aug 26, 2008 3:23 pm

Shikojne kete link:

https://www.youtube.com/watch?v=qllh2-SorGU
Vizitor
Vizitor

MesazhTitulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes?   A ekziston jeta pas vdekjes? - Faqe 6 EmptyTue Aug 26, 2008 10:00 pm

Vete fakti qe mundoheni qdo gje te shkruar ne kuran ta mbroni pa len vend per asnje ndryshim, dhe i merrni te gjitha te sakta 100%, me len te kuptoje se ju edhe vete i permbaheni ne praktike ketyre. Gjithashtu ne nje replike keni thene " O zotri muslimanet cdo moment jane te lidhur me Zotin, dhe komunikojme me te." Tani kerkoje nje shpjegime nga ju, keni bere gabime kur jeni shprehur keshtu apo e keni bere me vetedije? Nese keni bere gabime ( dhe e permisoni) nuk kam asgje, edhe une mund te gaboje nje dite. Nese nuk keni gabu, dhe e pohoni si te vertete. Atehere, me fjalen "musliman" pa i shtuar asgje, mendoni se qe te gjithe muslimanet ne gjithe boten, apo konkretishte ne Kosove qe jane rrethe 90%, flasin me Zotin? Sikur vertete te ishte e sakte kjo qe keni thene ju, nuk do te kishte nevoje per asnje komente. Gjerat do te shiheshin shume mire edhe nga nje i verber. Gjithnje po me habite ky fakte tek ti dhe qdo kushe tjetere se, kur u vije pershtati ( ky 90%) e permendni me krenari, dhe per nje momente nese biseda merre tjeter kahje, atehere ndryshoni edhe ju, dhe, beni tjera kalsifikime.

Nuk theme se nuk injoroje njereze, por kete e beje ne dy raste: per shaka me ate qe kam besim, dhe nganjehere kur e shoh qe nje persone vertete e meriton per arsye te ndryshme...E per ato raste qe mendon ti jo. E kam nje shoke, bile shume te ngushte keshtu si ju, dhe nganjehere edhe bisedojme per keto gjera, por ne fund ai besimin e vet, une mosbesimin dhe mbesim shok.
Qysh po mendon ku jame bazuar? Nga jupiteri me erdhi nje sms dhe te gjitha rregullat te gatshme me erdhen, une vetem i pranova ( ahahahh). Po normal se nga ajo qe kam pa, perjetu dhe ndegju nga njerezit, dhe jam munduar qe gjithqka qe eshte me e mire te "vjedhe". Dallimi ne mes meje dhe juve, eshte vetem aty tek shpresa per jeten tjeter-shperblimin. Ti shpresone, une aspak. E kjart?
Xhamin lere bre se humbje kohe eshte. Njeriu kur don te jete i mire, mund edhe pa shku ne xhami. Mjafton vetemd deshira dhe vullneti.
Nuk te kuptova mire kur the " 1 muaj per ate-zotin"! Sipas teje, thelbi i ketij muaji na qenka qe t'ja kushtojme zotit? Une e di ndryshe. Te pakten fjala agjerim, dmth shfrenim, dhe nuk ka lidhje me ate qe thua ti, apo jame gabim?
Zoteri, cilat jane shtyllat kryesore qe te jesh nje musliman i mire? Dhe tani do te flasim per Haxhin.
Atehere pse per nje moment e kerkoni me qdo kushte pergjigjen per zotin e te krishtereve, e anen tjeter shpreheni se nuk prisni nje shpjegim te ketill, nga nje ateist!

Linkun nuk pata mundesi ta shoh, sepse nuk e kam te instalum programin qe te shoh diqka ne yotube.

Respekte!
MUHAMETII
Anëtar i Besueshëm
Anëtar i Besueshëm
MUHAMETII

MesazhTitulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes?   A ekziston jeta pas vdekjes? - Faqe 6 EmptyWed Aug 27, 2008 3:57 pm

Une mund ta jap mendimin tim, per nje ajet (verset) te Kur'an-it, por jo edhe te ia ndryshoj permajtjen.
Eshte e vertete se muslimanet jane te lidhur me Zotin, disa me adhurim e disa pa te, por mund te them se jo vetem muslimanet por te gjithe njerezit jane te lidhur me Zotin, apo me mire te themi se i nenshtrohen ligjit te Tij, ligjit fizik qe Ai e ka percaktuar, deshen apo nuk deshen, Zoti ne na ka bere rober ne menyre te domosdoshme, as nuk na ka pyetur kur kemi deshire te lindim, dhe as qe do te na pyes kur do na marri shpirtin. As nuk na ka pyetur se a do te jete ajri e uji baze per ekzistencen e njeriut. Ai All-llahu vete i ka percaktuar keto ligje.

Nga i verberi nuk do te shiheshin - pikerisht pse ai nuk sheh!

O zotri ne 90%-shin e permendim kur themi se jane te deklaruar dhe i perkasin kesaj feje, por jo te gjithe e praktikojne, ndersa eshte normale te themi se sikur te njihnin fene me shume se qe njohin ngjarjet do zhvilloheshin ndryshe.
Nese nje popull e zbaton me perpikmeri fjalen e Zotit, njerezimi do te bente nje jete te lumtur, te qete, pa brenga, te hareshme, por ja qe, fatkeqesisht njerezit nuk e bejne kete.

Shume interesante te vije dicka nga jupiteri! A po na tregon se si u ndjeve ne ato momente!!!???

Dallimi eshte edhe qe ju nuk e besoni Zotin, prandaj si rezultat i mosbesimit ne Zot, vije mosbesimi per ringjalljen.
E kam te kjarte qe ju nuk e besoni ringjalljen, por nuk e kam te kjarte pse nuk e besoni!
MUHAMETII
Anëtar i Besueshëm
Anëtar i Besueshëm
MUHAMETII

MesazhTitulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes?   A ekziston jeta pas vdekjes? - Faqe 6 EmptyWed Aug 27, 2008 4:17 pm

Te shkosh ne xhami nuk eshte humbje kohe, sepse Zoti ta ka obliguar qe te shkosh. Eshte e vertete se njerezit mund te jene te mire edhe pa shkuar ne xhami, por shtrohet pyetja a do ta mbane ai njeri gjithnje ate qendrim, a do te jete konsistent me sjelljen e tij. Lehte mund te ndodhe sic edhe ka raste qe ka ndodhe, qe njerezit deshprohen nga jeta, dhe hjekun dore nga ajo qe jane zotuar ne fillim, behen renegate.

Premtim, se pari po te them se e keni ngaterruar teresisht fjalen "shfrenim" me "frenim", njeriu, zotri, ne ramazan e frenon veteveten e jo shfrenon, analizoje shkrimin para se ta postoni.
Une thash se Zoti na ka dhene 12 muaj, dhe ka kerkuar nga ne, na ka urdheruar qe nje (1) muaj te ia kushtojme Atij, e perkushtimi i njeriut ndaj Zotit, i ben dobi njeriut, e jo Zotit. Adhurimi yne per Zotin, na ben dobi ne, e jo Atij, kete duhet ta kemi mese te qarte, se edhe nese te gjithe njerezit e botes e mohojne Zotin, fuqia e tij fare nuk dobesohet, por edhe nese te gjithe e adhurojme Ate, fuqia e Tij nuk rritet, sepse ai eshte i PAVARUR, ndersa ne jemi te varur, Ai eshte , I PERHERSHEM, I PAVDEKSHEM, ndersa gjithcka perveq Tij, eshte e AFATIZUAR, E VDEKSHME.

Shtyllat kryesore qe te jesh nje musliman i mire jane:
1. Te besosh dhe deshmosh se nuk ka Zot tjeter veq Allahut, dhe nuk meriton te adhurohet askush perveq Tij, dhe te deshmosh se Muhamedi a.s. eshte i derguari i fundit i Zotit.

2. Shtyllen e pare duhet ta demonstrosh me vepren, ne praktike, duke falur 5 kohet e namazit, obligim qe i eshte caktuar njeriut.

3. Te japesh zeqatin, 2.5 perqind te pasurise.

4. Te agjerosh ramazanin (nese nuk jane mundesite duhet te kompenzohet duke i dhene para te varferve, apo nese ka qene i semure dhe pas nje kohe te shkurter sherohet duhet ta agjeroj).

5. Te shkosh ne haxh (nese ke mundesi).

Desha te di si po mendoni, sepse nuk kam degjuar qe dikush eshte ateist e komunikon me Zotin, tashme nuk pres, sepse pash se nuk dini ta shpjegoni.

Linkun, deshte Zoti, e e instaloni programin dhe pastaj e shikoni, dhe shpresoj se do e analizoni.

Me t'mira
vjoooosssssssaaaa
Anëtar i ri
Anëtar i ri

Female
Numri i postimeve : 89
Vendi : SaVe Me As I sAvE yOu...
Registration date : 26/08/2008

MesazhTitulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes?   A ekziston jeta pas vdekjes? - Faqe 6 EmptyWed Aug 27, 2008 5:28 pm

un mendoj qe PO , por kur ta vertetoj do ju tregoj te gjithve ju ne ket bot hehehhe pajtoheni
Vizitor
Vizitor

MesazhTitulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes?   A ekziston jeta pas vdekjes? - Faqe 6 EmptyWed Aug 27, 2008 8:54 pm

Muhamet, perveq atyre dallimeve qe ti kam cek ne mes nesh, po dalin edhe te tjera, qdo here e me shume. Dallimi tjeter eshte se po i ndryshoni fjalet. Psh, me heret keni thene ndryshe kur jeni shpreh per komunikojne me zotin (" O zotri muslimanet cdo moment jane te lidhur me Zotin, dhe komunikojme me te"). Kjo fjali me ate qe keni thene ne shkrimin e me siperm nuk ka si te jete ndryshe, veq se ndryshim te qendrimit tuaj ( mbaje e burre mos lesho pe hiq, ahahaha). Keni filluar te kaloni ne diqka tjetere, ne ligje fizike etj etj, vetem qe te arsyetoni fjalin e me siperme. Por ky eshte tjeter muhabet. Nese eshte e vertet ajo qe sipas teje, zoti ka vendos qe une te lind dhe kur te vdes. Atehere une po qohem tash menjehere edhe po bej vetevrasje! Sipas teje, zoti ka thene keshtu apo? Perralla nuk po mund t'ju theme ketyre, por...
Per problemin e 90% nuk po diskutoje me shume, ata qe kane dashur ta kuptojne e kan pas mundesin qe, pergjthsisht njerez sikur ju, kur t'ju bije pershtati e perdorni kete statistike me krenari, dhe per nje momente harroni...
Jupiteri ishte vetem emer, dhe jo e vertete, sepse mund te kete qen Hena, Marsi etj, keshtu qe, mos e mer kaq seriozisht. Keshtu eshte kjo jete, siq thone-zingjir. Qdo kushe merre diqka nga dikush tjetere, nga e kaluara apo e tashmja. Edhe kurani kur eshte shkruar, nuk kan qen aq budall ata njerez, kan dijtur shume gjuhe dhe kan pasur me shume se nje zanat, kan shetitur neper vende dhe kultura te ndryshme, prandaj edhe ka dalur pak me i mire se librat tjere, por jo siq e paraqitni ju, i pa ndryshuheshem, i pa gabuheshem etj. NJejte edhe une, keto rregulla qe i kam, jane me te zgjedhurat nga qdo fe e qdo njeri veqmas.
Shoku, nuk kam pse te besoje. Te besoshe, dmth te mos e njohesh. Nese une te theme ty, qe ne nje vend kam pare nje anakonde 20 m, ti ne ate moment me beson ose jo, por smund ta pranon te vertete, pa e pare, ose pa qen e argumentuar nga une, apo? Une mund ta pranoje tani pc, qe po e shoh, dhe ketu ska vend per besim. E kupton?

Shoku, une s'jam rritur ne keshtjell te ndonje mbreterie, as ne ndonje vende kur kam pasur mundesi vetem t'me vijne gjera te bukura. Kam provuar pothuajse gjithqka nga me te kqijat, me ka ndodhur pothuajse gjithqka e keq, e pak e hiq e mire deri me tani. Por, kam mbete i njejti...edhe pse nuk e praktikoje xhamin, besimin ne zote etj etj. Keshtu edhe do te jete gjithnje, ska si ndryshe.
Per fjalen "shfrenim" keni te drejte shume. Ishte nje gabim im teknik. Edhe ketu keni ndryshuar qendrimin tuaj! Shpjegimi juaj i fundit me ate paraprak, nuk perkon i njejte. Agjerim-frenim, pra qe gjate ketij nje muaji, njeriu ta frenoje veten ne pije, ngrenje ( qe ate kursim, tu jape atyre qe s'kan), ta frenoje veten ne shikim ( mos te shikoje gjera qe sduhet), ta frenoje veten ne ndegjim ( tu ike vendeve ku mund te ndegjoje gjera jo te mira), ta frenoje veten mendime ( te mendoje 99% gjera te mira), ta frenoje veten ne raste te caktuara dhe te tregohet i duruheshem-gjakftofte, etj etj. Qme duhet mu ky muaj, ku ne 12 muaj e vitit une e frenoje veten nga gjitha keto qe i permenda, dhe mundohem deri ne maksimum? Nese me ofrohet nje lypes rrugesh dhe kerkon nje cent nga une, nuk ndalem te shoh nese jemi ne muajin e ramazanit, ne kohen e drektes, apo te xhumas. Por ato qe me qellojne ne xhep u jap, bile ka pasur raste edhe 1 euro e fundit ( si student qe jam, qdo kujte i ndodhe kjo).

5. Te shkosh ne haxh (nese ke mundesi).

Kjo "nese ke mundesi" mendoje se ka dashur te thote ( per ate kohe) nese jeni mire nga shendeti, dhe jo nese i keni mundesit ne para. Sepse ne ate kohe nuk ka kushtu 5000 euro nje shkuaraje-ardhje per haxhi ( e kam fjalen nga Kosova). Sikure zoti te ishte me te vertete dhe te ishte i plotfuqishem dhe i plotdijshem, eshte dashur ta kete paramenduar kete dite te sotit, dhe ne shtyllen e 5, si forme shtese te kete thene " nje dite kur te vija kjo kohe e sotit, ate shume te madhe parash qe i kushton nje personi per haxhi, le ti t'ja ndaje disa familjeve qe kan me shume nevoje, dhe eshte e njejta gje ( apo arabet kan qen vertete aq atdhedashes, sa kan mendu edhe per keto dite qe te shkojne aq shume njerez ne vendin e tyre?).

Nuk pres t'me kuptoje qdo kushe, sepse i ketill jame nganjehere-enigmatik ne shkrime.

Respekte.
rroni
Anëtar i Besueshëm
Anëtar i Besueshëm

Numri i postimeve : 1721
Registration date : 09/05/2008

MesazhTitulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes?   A ekziston jeta pas vdekjes? - Faqe 6 EmptyWed Aug 27, 2008 9:56 pm

o njerz qa jeni ka thoni bre ekziston jeta pas vdekjes dhe kush eshte me fe musliman e beson at dhe eshte njera nder 5 shtyllat e islamit.
MUHAMETII
Anëtar i Besueshëm
Anëtar i Besueshëm
MUHAMETII

MesazhTitulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes?   A ekziston jeta pas vdekjes? - Faqe 6 EmptyThu Aug 28, 2008 11:41 am

Kurfar fjalesh nuk kam ndryshuar. Ta kam shpjeguar ne shkrimin paraprak, sa i perket komunikimit me Zotin.

O zotri Premtimi caktimin duhet qe mos ta ngatrrojme, Zotit i jane te njohur veprat e tua e te te gjitheve qe do ti bejne, tash pse Ai kur don na merr shpirtin, ne nuk kemi te drejte qe te bejme vetevrasje apo dicka te tille.
Sepse ne nuk e dime caktimin, ketu eshte gjithe esenca. Ne duhet t'i kerkojme shkaqet, e t'i parashikojme pasojat.
Pse Zoti e ka dite qe p.sh. nje gote qe nje person e ka ne dore dhe pastaj do ta theje, kjo nuk do te thote se Zoti e ka detyruar ate ta theje goten. Pjeserisht edhe nje profesor eshte di se sa meson nje student i tij. E si cendron qeshtja me Zotin - Krijuesin dhe Sunduesin e gjithesise.
Pse njerezit kur te mbesin pa pune, kerkojne pune pa kurfar kushti, perse njerezit kur te semuren shkojne tek nje ambolance apo ne spital per te kontrolluar, ne kete rast nuk ia lene caktimit te Zotit, sepse eshte e vertete se nuk e dine, por vetem kur eshte rasti tek besimi njerezit thone: ne keshtu na ka shkruar Zoti, dhe ne nuk kemi faj. Apo rasti tjeter kur nje person e zen ndonje bela, dhe ky kerkon hakmarrje, pse nuk ia le Zotit, te thote se Zoti e ka shkruar dhe une skam c'te bej, por kerkon me kembgulesi hakmarrje.

Premtimi, Muhamedi a.s. (paqja dhe shpetimi i Allahut qofshin mbi te), nuk ka ditur shkrim-lexim, dhe ka mbetur i tille, pa ditur te shkruaj. Dhe edhe te tjeret nuk e kane pasur mundesine te marrin dic nga librat e kaluar, sepse mundesite kane qene shume shume te pakta.
Muhamedi a.s. vetem ne nje rrethine jo te gjere ka shetitur dhe jo me larg, edhe nuk e ka pase mundesine te takohet me ndonje poet, apo njerez me autoritet te larte, sepse ky ka qene analfabet.

Besimi ne Zotin nuk do te thote te besosh dicka inekzistente, ne Zotin e njohim nepermjet mendjes dhe nempermjet krijimit te Tij madheshtor. Zoti na njofton ne Kuran se ne qiej e ne toke ka argumente per Zotin tuaj, edhe ne qenien tone ka argument se Zoti ekziston.
Mos doni te thoni se jata ka lind rastesisht, kjo i bie sikur me nje te hedhur te shkronjave, rastesisht te behet ndonje poezi nga Shekspiri, apo Dritro Agolli, ky gjykim eshte mjaft absurd, dhe njekohesisht edhe i tmerrshem.

Fjala "shfrenim" nuk qe gabim teknik por nejse, sepse edhe ne nje shkrim tjeter e perdore por atehere mendova se pernjemend eshte gabim teknik, por heren e dyte e kuptova se nuk eshte i tille... Si po mendoni se edhe ketu e keni ndryshuar qendrimin, kjo nuk eshte aspek e vertete zotri Premtimi.
Me vije mire qe i praktikoni te gjitha ato qe i permendet gjate 12 muajve, por fatkeqesisht nuk jane te gjithe sikurse ju.
Por dueht te kemi te qarte se njeriut i shtohet besimi gjate muajtit te ramazanit, sepse ky muaj qe e kemi ne prag eshte muaj i meshires, Zoti pret pendimin e njeriut. Ne muajin Ramazan njerezit kur e frenojne veteveten, hyne me shume ne meditime per Zotin, gjithnje veprat jane me te shumta, nuk do te thote se njerezit nuk bejne mire gjat 11 muajve tjeter, por ne kete muaj duhet ti shtojne miresite, gjithashtu ky muaj i ben njerezit me solidar, me ta afert me njere tjeterin. Shume mire qe ju i jepni te varferve, por mos mendoni se muslimanet kete e bejne vetem gjat muajit ramazan.
...
MUHAMETII
Anëtar i Besueshëm
Anëtar i Besueshëm
MUHAMETII

MesazhTitulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes?   A ekziston jeta pas vdekjes? - Faqe 6 EmptyThu Aug 28, 2008 12:06 pm

"5. Te shkosh ne haxh (nese ke mundesi)."

Nuk ka dyshim se ketu fjala eshte nese keni mundesi materiale, dhe jo shendetesore. Zotri po Zoti kur Kuranin ua ka dedikuar te gjithe njerezimit te te gjitha koherave, e ka ditur se do te vine dite si ajo e sotit.
A mendoni se eshte me e arsyeshme te vizitohen plazhet cdo vit me shuma marramendese parash, apo te shkohet ne haxh nje (1) here ne jete.
Ai person qe shkon ne haxh nuk ka mundesi te mos u jap te varferve! Edhe shtrohet pyetja tjeter, pse njeriu mos ti kursej parate per te varferit, nga ndonje lluks qe e ben ne jete, por vetem ato qe i ka bere per te shkuar ne haxh!?
Kur dihet se te shkuarit ne haxh nuk eshte lluks, por eshte obligim, per ata qe kane mundesi materiale.

Me t'mira
Sponsored content

MesazhTitulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes?   A ekziston jeta pas vdekjes? - Faqe 6 Empty

A ekziston jeta pas vdekjes?
Mbrapsht në krye 
Faqja 6 e 18Shko tek faqja : Previous  1 ... 5, 6, 7 ... 12 ... 18  Next
 Similar topics
-
» A egziston jeta pas vdekjes.....
»  A ekziston dreqi apo jo
» A Ekziston Djalli ?
» Shqiptaret ne Mal te Zi - Midis jetes dhe vdekjes!
» Cilat jan situatat kufitare te vdekjes?

Drejtat e ktij Forumit:Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi
Bashkimi Kombëtar :: Shkencë-
Kërce tek: