|
| A ekziston jeta pas vdekjes? | |
|
+52ELIE **Lumi_ Fjona gjakushi Eva0506 Luki Eagle Eye shpendo Martina shaban cakolli shpendkeqi Xili beti Ariani Loti Adonisi Mergimtari Hana valoni-peja njonidrenica Kushtrimi86 vjoooosssssssaaaa luan mreti lilu Ali Baba Tepelena tom sojer Argent Mister paioni Orfe@ loredana Parapsikologu **Embelsira** Anna murturi rroni katunariplak voglushja Euridika MUHAMETII rolling echo spirito Guximi xhavo_ Clarence interesant Beton feneri Kosovarja E_Bukura naqeta 56 posters | |
Autori | Mesazh |
---|
Mergimtari Anëtar aktiv
Numri i postimeve : 755 Age : 111 Vendi : Jashtë forumit Registration date : 31/05/2008
| Titulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes? Sun Sep 14, 2008 2:29 pm | |
| - MUHAMETII shkruajti:
- Mergimtari po ta jap nje pergjigjje te shpejte, edhe pse nuk i lexova shembujt.
Keta shembuj nuk kane te bejne me temen, nuk jane fakte se nuk ka ringjallje. Me t'mira He more injorant , po ti vete i bere disa Krahasime mes SHBAs , Arabis Saudite , Rusise , Amerikes Latine... Tash po e kuptoj mire se çfare njeri je mor propagandues islamik , po njerezit si ty duhet me i flake nga trojet shqiptare. Shko jeto ne Arabi Saudite , ne Katar apo ne ndonje vend tjeter islamik. Trojet shqiptare nuk jane vend islamike as vend i krishter por VEND SHQIPTARIE. | |
| | | MUHAMETII Anëtar i Besueshëm
Numri i postimeve : 1106 Registration date : 07/05/2008
| Titulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes? Sun Sep 14, 2008 2:32 pm | |
| Une keta shembuj me shume i shoh si shpifje dhe propagande kunder arabeve. Por edhe sikur te ishte keshtu, une nuk kam se qfare te lidhem me arabet, une e kam Kur'an-in, dhe ne ate bazohem, e jo ne ate qfare bejne shqiptaret. Pasi qe ju po qendrojshnit ne kryeqytet dhe qytet evropian, keni degjuar ndonjehere, se qfare flitet per shqiptaret te cilet jetojne ne perendim, - fjale me te coroditura, i quajne vjedhes, drogues, kriminel e me cilesi nga me te ndryshmet. Dhe tash te mendohet se te gjithe shqiptaret jane te tille, eshte nje veprim tejet injorant dhe qesharak, nuk duhet te merremi me pergjithesime, stereotipe. Tash pse disa shqiptare p.sh. jane njerez kriminel, nuk duhet ti pergjithsojme te gjthe. | |
| Titulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes? Sun Sep 14, 2008 2:39 pm | |
| Me quaj si te duash, une nuk te hidherohem, sikurse i thoshte Adem Demaci - legjende e gjalle e shqiptarise, ne nje kohe Surroit, se ju perjetoj si pjese e shpirtit tim. Prandaj edhe une te them ashtu te perjetoj se pjese te shpirtit, sepse si pjese e teresise te gjithe njerezit jane, trupin dhe shpirtin nga nje brum e kane, nese dikush goditet nga ndonje fatkeqesi apo padituri, as te tjeret nuk do te kene rehati, dhe nese per fatkeqesite njrezore nuk keni dhembshuri atehere nuk mund ta mbani emrin njeri. Sinqerisht do kisha deshire te me pergjigjeni ne kete pyetje: E urreni me shume nje shqiptar te besimit islam, apo nje serb? Me te vertete me dhimbseni pse mendoni keshtu. Nuk kam nevoje te shkoj ne Arabi, jam krenar qe i takoj kombit SHQIPTAR, dhe fese ISLAME. | |
| | | E_Bukura Anëtar i Suksesshëm
Numri i postimeve : 2009 Age : 37 Vendi : Prishtine Registration date : 30/09/2007
| Titulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes? Sun Sep 14, 2008 2:44 pm | |
| - MUHAMETII shkruajti:
- E_Bukura, sa i perket peremrit "ne" eshte shume e vertete ajo qe e kam cekur dhe me pas cituar te teren, ndersa dua ta kujtoj se se i Meshirshem dhe i Plotefuqishem, jane dy cilesi te Zotit qe kane dallime nga njera tjetra, nuk jane sinonime sic i quani. Po e marrim nje shembull me krijesa, me nje njeri, p.sh. mund te kete njeri me cilesi te meshires, por nuk eshte i fuqishem, sikurse ne anen tjeter qe mund te kete te fuqishem, por eshte gjakpires.
Andaj po te rekomandoj se para se te shkruani, mendoni mire se qfare do thoni, sikurse ishte gabimi i juaji per sinonimet. Nuk po e shftyretoj rastin qe ju nuk e dini arabishten, pikerisht pse as une nuk e njoh, por ajo qe kam cituar eshte mese e vertete. Asnjehere nuk kam thene se i permbahen me perpikeri. Gjithnje kam potencuar se pjeserisht i permbahen por kam thene qe edhe kane filluar t'i permbahen me shume. Prita qe do e komentoni shkrimin "shkaku i ateizmit ne Evrope", por ju po konsiderojknit se nuk ia vlene. Aty ku nuk ke fakte te deargumentosh, thua se nuk ia vlene te komentohet, e keni mendimin tuaj,... e respektoj...
Si duket kjo "pasqyra ne diell",... qfare ndodhe me te,... qfare deshte te thuash... Eh, c'paske mare hove more MUHAMETI. Cfare kuptojne njerezit me fjalen Zote? A ka njeri ne kete rruzull qe eshte i plotefushem? A ka njeri ne kete rruzull tokesore qe eshte i meshiruheshem, sic feja juaj e paraqet Zotin? Sigurishte qe jo. D.m.th. sipas feve te ndryshme, Zoti eshte absolute. Vete fjala absolute me ben te kuptoje se te gjitha keto i meshiruheshem, i plotefuqishem, i madherishem....Jane sinonime te fjales Zote. Jemi ne dy pole te kunderta dhe cka te komentoje me shume me ty? Ka edhe dicka tjeter ketu, deshira nuk me mungone te debatoje me ty, por problemi qendrone ne ate se mund te jete hera e fundit ose e parafundit qe shkruaje ne forume. Nuk dua qe nje dite pasi te nxehet debati te thuashe se "iku E_bukura". I kam dhene vetes synime jo te vogla dhe me duhet qe per nje kohe jo te shkurter t'i le shume gjera anesh. Nje dite kur te behem si ju, kur te shohe se jam ne mes te kesaj rruge te gjate, do i jape kohe vetes me shume te mirrem edhe me gjera tjera si cdo e re-i ri. Mirmbeteshi! | |
| | | Mergimtari Anëtar aktiv
Numri i postimeve : 755 Age : 111 Vendi : Jashtë forumit Registration date : 31/05/2008
| Titulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes? Sun Sep 14, 2008 2:47 pm | |
| - MUHAMETII shkruajti:
- Me quaj si te duash, une nuk te hidherohem, sikurse i thoshte Adem Demaci - legjende e gjalle e shqiptarise, ne nje kohe Surroit, se ju perjetoj si pjese e shpirtit tim.
Prandaj edhe une te them ashtu te perjetoj se pjese te shpirtit, sepse si pjese e teresise te gjithe njerezit jane, trupin dhe shpirtin nga nje brum e kane, nese dikush goditet nga ndonje fatkeqesi apo padituri, as te tjeret nuk do te kene rehati, dhe nese per fatkeqesite njrezore nuk keni dhembshuri atehere nuk mund ta mbani emrin njeri. Sinqerisht do kisha deshire te me pergjigjeni ne kete pyetje: E urreni me shume nje shqiptar te besimit islam, apo nje serb? Me te vertete me dhimbseni pse mendoni keshtu. Nuk kam nevoje te shkoj ne Arabi, jam krenar qe i takoj kombit SHQIPTAR, dhe fese ISLAME. Une nuk bej dallime fetare tek SHQIPTARET sikurse ben ti duke i ndare shqiptaret ne kategori sipas fese. Ti mundesh me i thane vetes shqiptar por nuk je perderisa ben dallime fetare. | |
| | | Beton Hero anëtar
Numri i postimeve : 5729 Vendi : Zvicër Profesioni/Hobi : no money no honey Registration date : 10/09/2007
| Titulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes? Sun Sep 14, 2008 2:48 pm | |
| - MUHAMETII shkruajti:
- Une keta shembuj me shume i shoh si shpifje dhe propagande kunder arabeve. Por edhe sikur te ishte keshtu, une nuk kam se qfare te lidhem me arabet, une e kam Kur'an-in, dhe ne ate bazohem, e jo ne ate qfare bejne shqiptaret.
Pasi qe ju po qendrojshnit ne kryeqytet dhe qytet evropian, keni degjuar ndonjehere, se qfare flitet per shqiptaret te cilet jetojne ne perendim, - fjale me te coroditura, i quajne vjedhes, drogues, kriminel e me cilesi nga me te ndryshmet. Dhe tash te mendohet se te gjithe shqiptaret jane te tille, eshte nje veprim tejet injorant dhe qesharak, nuk duhet te merremi me pergjithesime, stereotipe.
Tash pse disa shqiptare p.sh. jane njerez kriminel, nuk duhet ti pergjithsojme te gjthe. I nderuar nuke mendoi se jane shpifje apo propaganda ,si dhe mos te mundohemi ju lutem te krahasoni shqiptarin me arabet. MUHAMETI Nga vete provoja e jetes sime kam shume fakte,si dhe kam vizituar shume shtete arabe qe mos te jem i teper, hiq nuk na lidhe ajo kulltur me tonen shume shume large jemi. Ka cek edhe Mergimtari dil ecë ne qytetet e evropes c'fare nuk shefe ''ndegjon'' njeriu prej tyre . po e mbylle me kete thenje Per te kuptuar arabet duhet te jeshe arabe, per ndryshe nuk i kam kuptuar kurre me vjen keqe qe e theme kete . | |
| Titulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes? Sun Sep 14, 2008 3:44 pm | |
| E_Bukura pershendetje Allah eshte fjale arabe qe Zoti yne e ka fituar ne baze te merites, pra Allah do te thote me i adhuruari, pra Allah eshte nje fjale permbledhese. Por E_Bukura ato cilesi te tjera te Zotit, nuk mund ti marrim si sinonime, e di pse!?, per te vetmen arsye se, ka cilesi te Zotit qe jane te kunderta me njera tjetren, p.sh. falsi, demsjellsi, etj. Mos keni dert se nuk do ju akuzoj se jeni terheqe nga debati. | |
| Titulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes? Sun Sep 14, 2008 3:53 pm | |
| Mergimtari Une vetem shembuj mora, asgje me shume. O zotri po e dini ju nje gje, qe shume shkenctare, historiane, filozof, siciolog, politolog kane thene: "Ka pasur gjithnje popuj te pa civilizuar, te pa arsimuar, pa art, kulture, shkence, por asnjehere nuk kemi mundur te gjejme qytete e popuj pa banore qe nuk kane besim". Kjo eshte e gjithe e verteta, ndoshta per ty e paperballueshme. Sikurse ty mund te pyes dikush, (nese dyshon ne gjinine tuaj) pasi qe pa e vertetuar askush nuk mund te jete i sigurt se cili ketu ne kete forum eshte mashkull apo femer. Pra ai e di se jeni njeri perderisa shkruani, por don ta dije se ciles gjini i perkisni. Ashtu edhe me fene e kombin qendron puna, me besim ne Zot, dhe komb njeriu identifikohet, dhe kompletohet. ... | |
| Titulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes? Sun Sep 14, 2008 4:03 pm | |
| Beton Une nuk krahasova shqiptarin me arabin, por thjesht pata deshire qe te marr shembuj te njerezeve qe pergjithesojne . As une nuk thash se kultura arabe ka lidhje me tonen, na mjafton kultura jone, shume e vlersoj, skemi nevoje te pervetesojme kulturen as te arabeve e as te turqve. Nuk po e mohoj se nuk ka njerez te tille arab, por prap po theksoj se ne nuk duhet te bejme pergjithesime, dhe nuk duhet ta krahasojme kulturen arabe me Kur'an-in, sepse Kur'an-i eshte liber hyjnor, dhe per te gjithe njerezimin, ndersa kulturen arabe ne nuk kemi nevoje te e pervetsojme. Sepse e kemi tonen, shume te qelluar madje. Me t'mira | |
| | | Ali Baba Tepelena Anëtar Nderi
Numri i postimeve : 187 Age : 68 Vendi : greqi Registration date : 13/08/2008
| Titulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes? Sun Sep 14, 2008 4:39 pm | |
| O Muhamet!Duhet të jenë rritur ca veshët,..sepse mban dhe emrin e "Profetit"? Në qoftëse vazhdonë ndonjë shkollë për Hoxhë,je i humbur.Mos fli me ëndërra se një ditë do të zgjuhesh në parajsë,midis shumë femrave ku të bëjnë ca freski dhe të hash pilaf! ose do hash ndonjë Sarma! Feja i dashur,është politikë.Tani mëso një thënie filozofike dhe thuaja Hoxhës tënde të ta përkthejë. "Filozofija është mundësi të menduari,politika është mënyrë të menduari!" Tani mendohu se cila është primare dhe qëndron më lartë? Ty të është futur në tru frika se mos të hajë Kaposhi.Keq e ke!Ose shko vetë tek Kaposhi ose bëje shok. pafshim | |
| Titulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes? Sun Sep 14, 2008 5:35 pm | |
| Nuk e di se qfare eshte Kaposhi. | |
| | | Ali Baba Tepelena Anëtar Nderi
Numri i postimeve : 187 Age : 68 Vendi : greqi Registration date : 13/08/2008
| Titulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes? Sun Sep 14, 2008 8:05 pm | |
| Hahahahaha................ Po kur ti nuk di kaposhin që e ke përpara syve...nga di Muhametin para 1400 vjetësh???? "Mëndja bën Kalanë...dhe mëndja bën Hatanë" Po këtë e kupton,e di?Hahahaha | |
| Titulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes? Sun Sep 14, 2008 9:56 pm | |
| Me vie mire kur degjoj qe njerezit jane te lumtur. Qfare ka lidhje pse une nuk e di nje terme, me e lidh ti me Muhamedin a.s. Sqaroje kete fjale kaposh, sepse nuk je ka e kupton mire tani. Sepse ate une nuk e kam perball. | |
| | | shpendkeqi Fillestar/e
Numri i postimeve : 3 Age : 39 Vendi : prishtin Registration date : 14/09/2008
| Titulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes? Sun Sep 14, 2008 10:18 pm | |
| Hendeku që përgjithësisht vihet ndërmjet kësaj jete dhe jetës pas vdekjes është pengesa më e madhe në zgjidhjen e misterit të jetës së përtejme. Islami bën që të zhduket fare ky hendek: ai bën që jeta e ardhshme të konsiderohet thjesht si vazhdim i jetës së tanishme. Për këtë pikë Kurani i Shenjtë shprehet fare qartë. Aty thuhet: "Ne kemi bërë (pikërisht në këtë jetë) që pasojat e veprave të njeriut t’i ngjiten atij për qafe, dhe këto pasoja të fshehta Ne do t’i nxjerrim në shesh në Ditën e Ringjalljes në formën e një libri krejt të hapur" (17:13,14). Dhe përsëri aty thuhet: "Kushdo që është i verbër në këtë jetë, do të jetë i verbër edhe në botën e përtejme; po, dhe do të largohet gjithnjë e më shumë nga rruga e drejtë" (17:72). Kurse në një vend tjetër kemi: "O shpirt që je në prehje! Kthehu tek Zoti yt, se Ai është i kënaqur me ty dhe ti je i kënaqur me Atë. Pra hyr midis shërbyesve te Mi dhe hyr në Kopështin Tim" (89:27-30). E para e këyre citimeve e bën të qartë se faktet e mëdha që do të dalin në dritë diten e Gjykimit nuk do të jenë diçka e re, por vetëm një manifestim i asaj që është fshehur këtu nga syri fizik. Prandaj jeta pas vdekjes nuk është një jetë e re, por vetëm një vazhdim i kësaj jete që nxjerr në dritë realitetet e saj të fshehura. Dy citimet tjera tregojnë se një jetë qiellore apo një jetë skëterre – të dyja fillojnë në këtë botë. Verbëria e jetës së ardhshme është skëterrë, por sipas vargjeve të cituara vetëm ata që janë të verbër këtu do të jenë të verbër dhe në jetën e përtejme, duke e bërë të qartë se verbëria shpirtrore e kësaj jete është skëterra e vërtetë, dhe që këtej ajo merret me vete në botën tjetër. Po ashtu, është pikërisht shpirti që ka gjetur paqe e prehje të përsosur ai që grishet për të hyrë në parajsë pas vdekjes, duke treguar kështu se parajsa e botës tjetër është vetëm një vazhdim i paqes e prehjes që njeriu gëzon shpirtrisht në këtë jetë. Kështu, është e qartë se, sipas Kuranit të Shenjtë, jeta e përtejme është një vazhdim i kësaj jete, dhe vdekja nuk është një ndërprerje por një hallkë lidhëse, një derë që hap realitetet e fshehura të kësaj jete. | |
| | | Vizitor Vizitor
| Titulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes? Sun Sep 14, 2008 10:57 pm | |
| Muhametii-Premtimi me ke bere te dyshoj se je Prishtinas, dhe dyshoj se nuk te paska ra rasti qe te kalosh afer asnje xhamie. Te jetosh ne Prishtine dhe ende mos ta kuptosh se qytetaret falen jashta xhamive, eshte shume e pakapshme. Nuk po ta them emrin e asaj xhamie, por po ti them emrat, apo po ti tregoj vendndodhjet e tyre. Te paren po ta tregoj se eshte xhamia ku me shume une e fali xhumane, e ajo eshte afer mishtores "4 llullat" qe edhe tek qytetaret kjo xhami njihet si te "4 llullat", dhe besoni se hic me shume se nje dite une kam qene me fale xhumane ne kete xhami, dhe mezi tek dera krejt ne fund e kam zene nje vend, ndersa kam lene shume besimtar mbrapa, jashta xhamise, ne DIELL. Por duhet te te them se ne cdo xhami e Prishtines, ne diten e xhuma (premte) eshte e stermbushur, e ato jane: xhamia e qarshise, ajo afer saj, xhamia tek mahalla e muhaxhereve, ajo ne Kodren e Trimave, ajo e improvizuar ne Dardani etj. Ndersa une po te preferoj qe ta vizitosh ate te 4 llullat, ose cilen do nga keto te lartcekurat.
Kur kam thene se jam nga Prishtina? Vetem kam thene qe jetoje ( studjoj) ne Prishtine keto vitet e fundit. Me e pa kapshme eshte kjo qe thuani ju, qe e beni aq alarmante kur ne fakte nuk eshte keshtu. Deri para këtij shkrimi permende vetem xhamin e cila eshte ne renovim, tani i permende me shume. Mos me detyro te shkoje te premten tjeter ne gjitha keto xhami te hy e te dal lirshem, por s’kam si ta vertetoje ndryshe, sepse do thuash prap je ka gënjen. Une shqip po te theme se nuk me kan thene deri me sot asnjeri nga keta pak shok qe e falin xhuman, qe ka munges te vendeve siq e propagandon ti. Gjithashtu me ka ra puna ne kohen te xhumas te kaloje pran ndonje xhamije dhe s’kam vrejte diqka te ngjashme me keto qe thuani ju. E ju vazhdoni te thoni te njëjtat fjale, se sigurisht shpërbleheni per keto fjale ne nje apo tjeter menyre.
Muhametii- Jo ore zotri jeni gabim sa i perket biblotekes, perveq se nuk eshte e vertete se jane falur para biblotekes, (kete e kam degjuar) por brenda saj ne nje vend mjaft te vogel, duhet te theksoj se bibloteka nuk ka kapacitet te zeje rreth 500 veta, por i zen me pak se 400, ndersa eshte shume e pavertete se ne bibloteke, jane 30-40 studente. Sa i perket faljes tek pallati i rinise, qellimi eshte nje dhe i vetem, e ai eshte kryerja e obligimit fetar ne ate vend, ne mungese te nje objekti alternativ. Sepse te thash se ne xhamite tjera ske se ku falesh. Me te vertete me bren fakti se si nuk i kuptoni keto statistika, duhet te ua ceki edhe njehere, sepse nuk i paskenit analizuar sic duhet. Ja analizoni, vertete nuk e vereni dallimin aq te madh qe ekziston, 17 vite, kundrejt 3 sekondave. Sa do qe te kene popullsi me te madhe SHBA-te se Arabia Saudite, statistikat jane shokuese, dhe tejet brengosese.
Hahahahaha, ku mos me qesh more me kete shkrime. Per nje moment pranon se nuk keni qen ne biblotek ( kur thuani kam ndegjuar) dhe me vone e thuani me kaq siguri se nuk paska vende per 500 veta ne biblotek. Qe 4 vite mesoje ne kete biblotek, nese do ti theme me emra krejte punëtoret qe nga sigurimi deri tek drejtori i biblotekes. E per vende jane 400 ne katin e dyte, ne katin e trete ( per apsolventa) jane rrethe 150, plus ne katin e 4 ka vende te tjera, veq se aty jane me speciale; dy pesona nje dhome te vogel per ata qe jane master....Nese i mbledhim mire dalin mbi 600. Mos ja fut krejt kot. Se marre me te ndegju dikush, i thu vetit student e prishtinas e nuk din asgje. Jane falur nje kohe jashte, e pranuat ju ose jo. Tani provuan brenda, ne nje paradhom kur e përdornim per pushime studentat qe e pinin cigaren, por nuk i lishim rehat ne dhe iken, ahhahahah. ASNJE me shume se 40 nuk kan qen veq qe ja lodhesh ketu, se aty kam qen edhe jam keto vite.
Per statistikat qka me te thone more zoteri. Te shpjegova shume mire shkurte arsyen pse jane ato statistika. Nuk eshte se nuk i pranoje. Per me qen me i sakte ne qdo 8 sekonda une kam lexu qe ndodhin ato qe thuani ju, e jo 3 secona, por kjo ska rendesi. E rendesishme eshte qe te shpjegova arsyet si ndodhin, nga kush dhe pse. Nese nuk e kuptoni ju, atehere vazhdo mirru me keto statistika, kënaqe veten.
Nuk ka rendesi a pajtohem une me keto fakte apo jo, e rendesishme eshte ta kuptoni edhe ju, sikur qe e kam kuptu une pse ndodhin atje dhe pse jo ne arabi. E jo t’ja fusim kote.
Muhametii-Do te thote edhe ju po bejshknit te mira, vetem nese fitoni aty per aty, perndryshe,…, vaj halli per kerkuesit e ndihmes, ndersa ne edhe nuk shperblehemi aty, nuk ndihemi te deshpruar,…
O zoteri ne qfare gjuhet duhet te flas me ty? Shume thjeshte po te theme se ne dallim prej juve ( si besimtare) kur bej diqka te mire, apo kur i theme dikujt nje fjale te mire ( dhe jo te keq) kete nuk e bej per te njejten arsye qe e beni ju, qe pritni te “shpërbleheni” ne jeten tjeter. Por une veproje ne ate menyre sepse përpara se ta beje, e di qe shpërblehem aty per aty-me shtohet vetëbesimi, thjeshte ndihem i lumture qe jam ne ate pozite tu jap te tjereve apo ti ndihmoje te tjeret, sepse e paramendoje veten ne vend te tyre, dhe si do ndihesha nese askush nuk me jep lemoshe apo nuk me ndihmon dhe nuk me thote nje fjale te mire kur une kam me se shumti nevoje. Kapishi??
MUhametii-Jo une nuk ua hoqa masken ateisteve, - pikerisht ai qe ua hoqi ishe ti. Me te vertete mendon se po beni dic te caktuar ne menyre faktike, e duke e argumentuar, kjo me te vertete eshte nje absurditet i madh Premtimi. Po si ore mendoni keshtu, si thoni se bej duke u bazuar ne ate qe shoh, ju deri me tani keni thene se nuk ka mungese te xhamive, ndersa ne fillim te komentit keni kerkuar qe te ua tregoj ate xhami qe nuk falen besimtaret ne oborrin e saj, ndersa tash thoni se une bazohem ne ate qe shoh. Javen e ardhshme, syte e tua do te demantojne. Per cilat gjera te gatshme e keni fjalen ore. Po une ate qe e citoj e tregoj se e citoj, ndersa 90% e komenteve jane produkt imi, normal duke u bazuar ne ate qe kam lexuar, medituar dhe ne pergjithesi pervojen jetesore.
Po flase per veten dhe per ata ateiste qe kam pas rast ti njohe. Nuk po flase ne emer te ateisteve te gjithe botes, siq po beni ju, ne emer te myslimaneve ane mbane botes. More a je ka e sheh veten qka po shkruan?! Kam thene edhe po te theme se keto vite qe jam ne Prishtine ( por edhe ne vendlindje) apo ne ndonje vend tjeter, s’me ka ndodhe te shoh xhami te stërmbushur qe falen jashte. Kam kerku qe nga fillimi t’me thuash se cilat jane ato xhami, dhe deri tek tash i permendet vetem sa per sy e faqe. Nese kam kerku nga ti emrin e xhamis, kjo nuk eshte absurde, por thjeshte kam kerku nga ti qe t’me thuash per cilen xhami ( te imagjinuar) po flete, sepse keto qe i kam pa edhe i shoh e vërteta thote ndryshe.
Shkrujta shume pa nevoje, ne vend qe te theme edhe ty shkurte sikur shokut tuaj ( Kushtrimit) me qe jetoni ne Prishtine, po te ftoje per cafe keto dite kur te kesh mundesi dhe kohe do isha i nderuar dhe vertetojme gjithçka qe po diskutojme ketu.
Ne te kunderten po vazhdojme ti perserisim fjalet e njëjta ketu qe te dy dhe asgje spo kuptohemi. |
| Titulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes? Mon Sep 15, 2008 1:10 am | |
| Ne momentin kur pashe tekstin, mendova se Premtimi me paska demkosur, por ja qe menjehere arrita te kuptoj se nuk qe ashtu. Gjysma e tekstit kishte qene citat.
Ne faqene e 17 ke thene:
"Ne cilin planet more studjoni ju? Une po te flase per Prishtine, dhe per vendin ku une jam lindur dhe rritur."
...dhe pasi qe nuk e treguat vendin se ku e keni vendbanimin e perhershem, mendova se se "dhe" ishte nje fjale tepric, sic i ben disa teprica ne shkronja, te cilat ja humbin kuptimin fjalise.
Nuk po te detyroj qe ti vizitosh te gjitha ato xhami, (edhe pse nese e sheh te arsyeshme vizitoj), por thjesht nje ose dy vizitoj qe te bindesh.
Premtimi tha: "Une shqip po te theme se nuk me kan thene deri me sot asnjeri nga keta pak shok qe e falin xhuman, qe ka munges te vendeve siq e propagandon ti."
Ore zotri prap me avazin e vjeter, po leri shoket ore, vertetoje vet, nuk po e mojoj se nuk te kane thene, por nuk eshte ashtu sic te paskan thene, edhe varet se kur te kane thene. Sinqerisht e kam, pasha ate qe me ka krijuar mua, ty dhe te gjithe ate qe eshte e dukshme dhe e padukshme nga shqisat tona, - une nuk paguhem as per nje fjale, thjeshte e bej se e konsideroj obligim moral, kombetar, fetar. Edhe pikerisht eshte kjo thenje imja qe me detyron te bej nje gje te tille:
" Kur ndjej dhe vlerësoj se një veprim imi është në dobi të dikujt dhe në dëm të askujt, zbatimin e tij e konsideroj obligim!"
Premtimi tha: "Hahahahaha, ku mos me qesh more me kete shkrime. Per nje moment pranon se nuk keni qen ne biblotek ( kur thuani kam ndegjuar) dhe me vone e thuani me kaq siguri se nuk paska vende per 500 veta ne biblotek."
Premtimi, nese do e kishit lexuar me vemendje te plote ate qe e kam thene, sigurisht se nuk do kishit per ta thene kete qe e keni thene, sepse me te vertete po dilni tejet qesharak, zaten edhe e keni shkruar ne fillim te tekstit. Ja po ta shpjegoj: Une thash se kam degjuar se jane fale ne bibloteke, do te thote tash kam degjuar, dhe ne ate kohe nuk kam qendruar ne bibloteke, ndersa sa i perket vendeve ne bibloteke, une mendova vetem per katin e pare, qe jane rreth 350. Je jo per katet siper.
Nuk paskenit vepruar mire, qe i keni penguar te kryejne obligimin ndaj Zotit, eshte per te ardhur keq, kur degjoj se jeni sjelle ne ate menyre. Vazhdimisht po ja heqe masken vetevetes, nese jo te gjithe ateisteve.
Ska se si te jete ndryshe, kur dicka nuk te konvenon, ti zbrapsesh, dhe nuk komenton asgje.
Premtimi tha:"O zoteri ne qfare gjuhet duhet te flas me ty? "
Flisni ne kete gjuhe qe jeni ka flisni, shqip dhe fetem shqip, sepse nuk di gjuhe tjeter.
Po prap edhe ju sikurse ne, edhe ju po prisni te shperbleheni.
Premtimi tha: "sepse e paramendoje veten ne vend te tyre, dhe si do ndihesha nese askush nuk me jep lemoshe".
Ketu e paskenit hallin ju, do te thote nese nuk do e kishit paramenduar veteveten ne vend te tyre, nuk do i ndihmonit, d.m.th. ju po i ndihmoni jo pse ai me te vertete e meriton ndihmen, por sepse ka mundesi te te ndodh edhe ty e njejta gje dhe pastaj...
As une, asnjehere nuk flas ne emer te te gjithe muslimaneve, Zoti na ruajt. Veteveten nuk e shoh te teren nga shkruaj, por vetem PC-ne dhe gishtat e mi qe ma mundesojne te shkruaj. Eshte normale qe nuk ju ka ndodhur te shihni xhami te stermbushur dhe qe falen jasht, sepse nuk keni shkuar asnjehere. Nuk keni kerkuar qe nga fillimi, tek vone kemi filluar per stermbushjene e xhamive, por qfare rendesie ka kjo, une prap te tregova.
Faleminderit per kafe, vertetojini njehere vet, dhe pastaj flasim.
Me t'mira
| |
| | | Ariani Fillestar/e
Numri i postimeve : 25 Age : 43 Vendi : Prishtine Registration date : 01/08/2008
| Titulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes? Mon Sep 15, 2008 1:56 pm | |
| Ti Ali Baba Tepelena mos u kapërdis si kaposhi majë plehut. Sepse asgjë konkrete nuk je duke thënë, pos kapërdisjes që je duke e bërë sikurse gjeli mbi pleh. Se nuk je antiislamist ti dhe Premtimi apo ndonjë tjetër, kjo nuk të jep të drejtë ty as askujt që të shtiret si prepotent. Zoti i Madh është Një dhe përveç tij tjetër s'ka. Të pëlqeu ty dhe atyre që mendojnë si ti, kjo nuk është me rëndësi. Vetëm në Angli me mijëra qytetarë po konvertohen në fenë islame. Ndërsa ti Ali Baba Tepelena dhe ti Premtim vazhdoni me injorancën tuaj, por do të jeni të humbur në këtë botë dhe në botën tjetër. Kaq kësaj here. | |
| | | Guximi Miqte e Forumit
Numri i postimeve : 2427 Age : 31 Vendi : Në "Komedinë Njerëzore" Profesioni/Hobi : Student Registration date : 12/09/2007
| Titulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes? Mon Sep 15, 2008 2:30 pm | |
| - MUHAMETII shkruajti:
- guximi nga e more kete njoftim,.. kjo eshte shume e pavertete,... nese nje person ka para dhe i posedon te gjitha aftesite psiqike dhe fizike per ta agjeruar ramazanin, e ka obligim te agjeroj, edhe sikur me mijera euro po ti ipte ai personon, nuk do e kompenzonin vleren e ramazanit
Ja guximi disa ajete (versete) nga Kur'an-i, lexojini me vemendje dhe studijoni:
2:183. O ju që besuat, agjërimi u është bërë obligim sikurse që ishte obligim edhe i atyre që ishin para jush, kështu që të bëheni të devotshëm.
2:184. (Jeni të obliguar për) Ditë të caktuara, e kush është i sëmurë prej jush ose është në udhëtim (e nuk agjëroi), atëherë ai (le të agjërojë) më vonë aq ditë. E ata që i rëndon ai (nuk mund të agjërojnë), janë të obliguar për kompensim, ushqim (ditor), i një të varfëri, ai që nga vullneti jep më tepër, ajo është aq më mirë për te. Mirëpo, po qe se e dini, agjërimi është më i mirë për ju.
2:185. (Ato ditë të numëruara janë) Muaji i Ramadanit që në te (filloi të) shpallet Kur’ani, që është udhërrëfyes për njerëz dhe sqarues i rrugës së drejtë dhe dallues (i të vërtetës nga gënjeshtra). E kush e përjeton prej jush këtë muaj le të agjërojë, ndërsa kush është i sëmurë ose në udhëtim, le të agjërojë aq ditë nga ditët e mëvonshme. All-llahu me këtë dëshiron lehtësim për ju, e nuk dëshiron vështirësim për ju. (Të agjëroni ditët e lëshuara më vonë) Që të plotësoni numrin, ta madhëroni All-llahun për atë se u udhëzoi dhe që të falënderoni.
2:186. E kur robët e Mi të pyesin ty për Mua, Unë jam afër, i përgjigjem lutjes kur lutësi më lutet, pra për të qenë ata drejt të udhëzuar, le të më përgjigjen ata Mua dhe le të më besojnë Mua.
Me t'mira Muhameti rast konkret ka ndodhur ne qytetin tim, sepse qellimi im ne jete nuk eshte se si te genjej ty. E quan kete hoxhe te korruptuar apo cfare? | |
| | | Vizitor Vizitor
| Titulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes? Mon Sep 15, 2008 2:36 pm | |
| Muhamettii, i gjithe qellimi juaj me kete lloj diskutimi eshte qe t’me beni nervoze dhe te shprehem ne ate menyre qe edhe keni qejf ju. Sepse, kjo menyre e diskutimit qe beni ju, vertete edhe elefantin e ben nervoze e lere me njerin. Por deri me tani po e mbaje veten shume mire dhe do vazhdoje keshtu…Mundem mos me u marre me kete shkrimin e fundit qe keni be, dhe me te thene vetem nje fjale. Jam ne Prishtine, dhe ec kur te kesh kohe dhe kur te kesh qejf dalim pim café si shqiptare qe jemi ( siq me ke thene vete ne….) dhe i vertetojme me mire keto qe po flasim. Mirepo, meqe po ke qejf me be zhurme ketu, atehere po te plotesoje deshiren, kuptohet kur mundem. Dhe jo sikur ju, qe menjehere sapo shkruani diqka ne kete teme, mendjen e keni se qfar do shkruaj une, dhe si do t’me kunderpergjigjeni.
Muhametii-Ne faqene e 17 ke thene:
"Ne cilin planet more studjoni ju? Une po te flase per Prishtine, dhe per vendin ku une jam lindur dhe rritur."
...dhe pasi qe nuk e treguat vendin se ku e keni vendbanimin e perhershem, mendova se se "dhe" ishte nje fjale tepric, sic i ben disa teprica ne shkronja, te cilat ja humbin kuptimin fjalise.
Fakte eshte se kam shkruajtur ashtu. Kush te ka faj ty qe nuk kupton mire shqipe, dhe anen tjeter shtiresh si njohes i mire dhe mundohesh te kritikon te tjeret dhe veten e harron krejte. Ai rreshti im do ishte gabim apo do kishte vend per dyshim sikur te shprehesha ne kete menyre:” Une po flase per Prishtinen-vendin ku une jam lindur dhe rritur”. Kjo nenkupton se une jam lindur, rritur dhe jetoje ne Prishtine. Ai rreshte qe kam shkruar eshte shume mire i shkruara, te pakten le t’me thote dikush qe e njehe me mire gjuhen shqipe qe jam gabim dhe si do ishte me mire, e pranoje. Gabimi im i vetem ne ate rreshte eshte ky:” ...dhe per vendin ku une jma lindur dhe rritur...” Ka edhe diqka ketu. Nuk jam prej atyre qe njehere theme diqka e me vone harroje dhe dal ne kundershtime me veten apo dal genjeshtare. Jo, shkrimin e pare kur e kam be ne kete forume e kam mendu qe pas shume vitesh ta mbroje. Dhe do ta beje kete, sepse nuk shkruaj qka t’me vije ne mend, por qka me duhet e arsyshme. Nese nuk e ke vizitu kete teme, shikoje:
: Hajde bëjeni zemren guri dhe tregoni drejtë nga lajmëroheni?
nga Premtimi prej Mon Dec 17, 2007 2:26 am
Stupcat, mos i ngushto more njerzit kaq e shume, eheheh. Me qe shumica e pasken be zemren guri, po e bej edhe une. Lajmerohem nga Prishtina, perkohesisht. Perndryshe vij nga rrethi i Prizrenit ( nese duhet patjeter e them edhe konkretisht vendin).
Vetem dy jave pasi qe jam regjistru ne kete forume jam shpreh keshtu, dhe ju mos u beni merak se s’jeni as i pari e as i fundit qe mendoni se jam nga Prishtina! Nuk e di pse?
Gabimet drejteshkrimore nuk jane pak qe i bej, por te pakten kam nje shkrime te lexueshem. Te kam thene ate dite ne pm, se pse nuk te pergjigjem menjeher ne pyetjet tuaja, e njejta arsye eshte pse une beje gabime drejteshkrimore. Edhe pse e kam programin qe mjaftone vetem me shkru pa pike e pa presje, dhe ne fund e rregullon qdo shenje te piksimit dhe qdo gabim drejteshkrimore. Me nje fjale del shkrimi im, sikur me qen i ndonje Prf. Dr. u gjuhes shqipe. Nuk me duket e arsyshme kjo, perderisa nuk jam ne gar me asnjeri. Mjaftone te jete i lexueshem shkrimi, dhe per kete s’mund te ankohet askush, perveq ju, qe duhet te mirreni me diqka.
Me poshte perveq se po me duket humbje kohe me u marre me shkrimin tende, gjithashtu edhe po me vjen me qesh. Mos paske mendu se bibloteka perbehet vetem me nje kate? Apo ke mendu se kati i trete, katerte nuk na takon neve? Nga kjo bindem se nuk keni qen asnjehere ne bibloteke, dhe nuk e dini sa kate eshte, sa salla ka etj etj. Kati i pare i ka 400, as me shume e as me pak. Bile per me ta argumentu po te theme edhe diqka. Para tre vitesh, kur shkojsha ne biblotek ne mengjes heret ( ne ora 06-30) edhe pse deri ne 07-00 nuk hapet. Mirepo, u kapshim me shoke me “inat” se cili po e merr numrin e ulses i pari, e qe ne ate kohe ka qen 400 ( mbrapshte i jepshin numrat). Kurse sot eshte ndryshe, nese shkone aq heret e merre numrin 1 dhe jo 400. Mirepo sot mesoje ne katin tjeter, dhe jo tek brucoshat.
Sipas juve s’jemi sjellur mire me ata qe jane falur ne vend te pa vend, por per mua eshte gjitheqka ne rregull. Ajo eshte biblotek, e jo xhami apo kishe. Vendi ku ata filluan te falen ishte per te pushuar dhe per te pire cigare.
Thashe se nuk do mirrem me shkrimet e me poshtme, por prap spo mundem se mushkerin e bardhe po ta bojke te zeze nganjehere.
Muhameti-Ketu e paskenit hallin ju, do te thote nese nuk do e kishit paramenduar veteveten ne vend te tyre, nuk do i ndihmonit, d.m.th. ju po i ndihmoni jo pse ai me te vertete e meriton ndihmen, por sepse ka mundesi te te ndodh edhe ty e njejta gje dhe pastaj...
Hahahahaha, sa i cekt qe jeni. A e din ku qendron problemi? Ju jeni nga ata qe gjithqka qe masin e bejn vetem me kandar ( peshore) tendin. Per kete edhe flisni ne kete menyre. Une per gjithqka qe bej apo nuk bej, nuk mas vetem me kandare temin, por edhe me te tjereve. Ju keni zgjedhur menyren me te lehte te mundshme. Ate qe nuk kam qejf t’ma beje askush mua, nuk mendoj t’ja beje as une kerkujte. Apo ate qe kam qejf t’ma beje dikush mua, mundohem t’ja bej edhe une dikujte gjithnje brenda mundesive. Ketu ishte ideja e atyre rreshtave me siper. Por vazhdoni mirruni me ferkemt, dhe jo me ujkun qe po te tregoje se ku eshte!
Muhametii-Faleminderit per kafe, vertetojini njehere vet, dhe pastaj flasim.
Nuk kam pse ta vertetoje, sepse do thuash nuk eshte e vertete. Ftesa per cafe vlen edhe kete here, perndryshe nuk kam pse te shkruaje ketu per keto gjera kur mund ti vertetojme s’bashku. Apo keni frike edhe ju sikur disa te tjere ketu, te cilet i kam ftu per cafe qe te diskutojme per ate qe kan qejf, dhe asnjeri nuk ka pranu njejte sikur ju.
Muhametii, kemi dalur krejtsishte nga tema, por nuk i kam fshi dhe nuk do ti le te tjeret ti fshijne edhe pse jemi jashte rregullave. Vetem per arsyen qe mos te thuash diqka...Tash e tutje shkruaj per titullin e temes, mund te vazhdoje. Keto rrethe xhamive, biblotek etj jeni totalishte gabime, dhe mund ta vertetoje nese pranon ftesen per cafe. Perndryshe une nuk replikoj per keto pika.
Miqesisht. |
| | | Vizitor Vizitor
| Titulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes? Mon Sep 15, 2008 2:46 pm | |
| - Ariani shkruajti:
- Ti Ali Baba Tepelena mos u kapërdis si kaposhi majë plehut. Sepse asgjë konkrete nuk je duke thënë, pos kapërdisjes që je duke e bërë sikurse gjeli mbi pleh. Se nuk je antiislamist ti dhe Premtimi apo ndonjë tjetër, kjo nuk të jep të drejtë ty as askujt që të shtiret si prepotent. Zoti i Madh është Një dhe përveç tij tjetër s'ka. Të pëlqeu ty dhe atyre që mendojnë si ti, kjo nuk është me rëndësi. Vetëm në Angli me mijëra qytetarë po konvertohen në fenë islame. Ndërsa ti Ali Baba Tepelena dhe ti Premtim vazhdoni me injorancën tuaj, por do të jeni të humbur në këtë botë dhe në botën tjetër. Kaq kësaj here.
Kete here u gezova perderisa lexova kete menyre te shkruarit nga ju. Jeni ne permisim e siper ne krahasim me herat tjera, kur keni shkruar pa menduar fare. Nuk eshte problemi se une jam antiislamiste, sepse familjen e ngushte, rrethine e kam te kesaj feje. Ne dallim prej juve ( mendoj tipat sikur ju) qe mundoheni me qdo kushte ta bindni qdo njeri duke perfshi familjen, shoqerin e me gjere qe te besojne ne keto perralla ( siq e kam cek me heret rastin e atij shokut) une jam ndryshe. Une nuk besoje ne zote, ne fe e ne perralla. Une kam bindjem time dhe nuk i theme familjes, shoqeris apo me gjere qe mos besoni, mos shkoni ne xhami etj. Vetem ne keto raste si ne forume e shprehi mendimin tim ( me qe po i hapni keto tema) e poashtu edhe ne raste se jashte forumit ne nje vend flitet rrethe ketyre qeshtjeve e shprehi mendimin tim. Nuk e kam primare sikur ju qe ne qdo vend dhe hapsire sa do te vogel filloni me keto : zoti eshte ashtue ekshtu, feja islame eshte keshtu, besoni ktheuni ne rrugen e zotit e pallavra te ketij lloi. E kam thene gjithnje edhe njehere po e perserise se, e respektoje besimin e qdo kujte deri ne ate pike sa t'ma respektoje mos besimin qe kam une. Jashte ketij kufiri jo. |
| | | Ariani Fillestar/e
Numri i postimeve : 25 Age : 43 Vendi : Prishtine Registration date : 01/08/2008
| Titulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes? Mon Sep 15, 2008 4:14 pm | |
| Ti Premtim në çka beson atëherë? Ti në çfarë fushe kontribuon atëherë? Unë për vete nuk e kam të qartë se për çka ti angazhohesh. Po më duket se jeni tejet i parëndësishëm në çdo aspekt. | |
Numri i postimeve : 2427 Age : 31 Vendi : Në "Komedinë Njerëzore" Profesioni/Hobi : Student Registration date : 12/09/2007
| Titulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes? Mon Sep 15, 2008 4:21 pm | |
| Ariani ky eshte botekuptimi i gabuar i fese. Jeta tjeter nuk i jep kuptim kesaj bote, vetem sa ja humb kuptimin.
Tung. | |
| | | Ariani Fillestar/e
| Titulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes? Mon Sep 15, 2008 4:30 pm | |
| Guxim, unë them një komb shqiptar - një shtet shqiptar, me Kosovë, Çamëri, pjesën perëndimore të Maqedonisë gjegjësisht Iliridën, Kosovën Lindore, Ulqinin dhe Toplicën, të gjitha në një SHQIPËRI ETNIKE. Kjo ka rëndësi shumë të madhe, të tjerat vijnë rrjedhimisht. Duke qenë në rrugën e Zotit të Madh në këtë botë, do ta fitojmë edhe botën tjetër. | |
| Titulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes? Mon Sep 15, 2008 4:32 pm | |
| Ariani vetem te pershendes, kalofsh mire, edhe pse gabim e ke . Tung | |
| | | Vizitor Vizitor
| Titulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes? Mon Sep 15, 2008 5:54 pm | |
| - Ariani shkruajti:
- Ti Premtim në çka beson atëherë? Ti në çfarë fushe kontribuon atëherë? Unë për vete nuk e kam të qartë se për çka ti angazhohesh. Po më duket se jeni tejet i parëndësishëm në çdo aspekt.
Besoje ne vetevete. Ne gjithqka tjeter ku me jepet mundesia jap kontributin tim, po jo ne perralla. |
| | | Sponsored content
| Titulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes? | |
| |
| | | | A ekziston jeta pas vdekjes? | |
|
Similar topics | |
|
| Drejtat e ktij Forumit: | Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi
| |
| |
| |