Bashkimi Kombëtar
Mirë se erdhë në forum " Bashkimi Kombëtar "
Qëndro i lidhur me ne ! Disponim te këndshëm të kontribojm për kombin larg ofendimet dhe zënkat...
Bashkimi Kombëtar
Mirë se erdhë në forum " Bashkimi Kombëtar "
Qëndro i lidhur me ne ! Disponim te këndshëm të kontribojm për kombin larg ofendimet dhe zënkat...
Bashkimi Kombëtar
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

ForumForum  PortalliPortalli  GalleryGallery  Latest imagesLatest images  RegjistrohuRegjistrohu  identifikimiidentifikimi  

A ekziston jeta pas vdekjes?

Shko poshtë 
+52
ELIE
**Lumi_
Fjona
gjakushi
Eva0506
Luki
Eagle Eye
shpendo
Martina
shaban cakolli
shpendkeqi
Xili
beti
Ariani
Loti
Adonisi
Mergimtari
Hana
valoni-peja
njonidrenica
Kushtrimi86
vjoooosssssssaaaa
luan mreti
lilu
Ali Baba Tepelena
tom sojer
Argent
Mister
paioni
Orfe@
loredana
Parapsikologu
**Embelsira**
Anna
murturi
rroni
katunariplak
voglushja
Euridika
MUHAMETII
rolling
echo
spirito
Guximi
xhavo_
Clarence
interesant
Beton
feneri
Kosovarja
E_Bukura
naqeta
56 posters
Shko tek faqja : Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 11 ... 18  Next
AutoriMesazh
Parapsikologu
Hero anëtar
Hero anëtar
Parapsikologu

Male
Numri i postimeve : 3125
Vendi : Ferizaj-Kosovë
Profesioni/Hobi : Poezia
Registration date : 18/07/2008

A ekziston jeta pas vdekjes? - Faqe 4 Empty
MesazhTitulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes?   A ekziston jeta pas vdekjes? - Faqe 4 EmptyMon Aug 11, 2008 5:25 pm

MUHAMETII - nese beson ne zot per shkak se e krahason me mendjen qe nuk shihet por ekziston, me len pershtypjen se je shume shume larg nga ajo qe quhet afresi bindese, sepse keshtu nuk e paske bind ende vetvehten. Pra me nje fjale ti besoke ne gjerat qe nuk shihen? Dhe sipas teje vetem mendja dhe Zoti nuk shihen por ekzistojne, e une te them ka miliona gjera te tjera qe nuk shihen por ekzistojne.
Une me snje fjale nuk e kam mohuar ekzistencen e Zotit, por e kam mohuar dhe e mohoj ekzistimin e jetes pas vdekjes (jetes tjeter)....
Thua se beson ne shkence por jo ne shkencetaret, atehere si beson ne Zot qe e ka krijuar boten kur nuk beson ne shkencetaret qe e bejne shkencen... paska abstrakte a>
Mbrapsht në krye Shko poshtë
MUHAMETII
Anëtar i Besueshëm
Anëtar i Besueshëm
MUHAMETII

Numri i postimeve : 1106
Registration date : 07/05/2008

MesazhTitulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes?   A ekziston jeta pas vdekjes? - Faqe 4 EmptyMon Aug 11, 2008 5:30 pm

Jo asgje nuk funksion echo, as zemra. Trupi eshte i ngurtesuar i teri, asnje qelize nuk funksionon, perveq asaj qelizes e cila njihet si "kerbishtja" qe e kemi ne shpine, permes se cile Zoti na ringjall.
MUHAMETII
Anëtar i Besueshëm
Anëtar i Besueshëm
MUHAMETII

MesazhTitulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes?   A ekziston jeta pas vdekjes? - Faqe 4 EmptyMon Aug 11, 2008 5:38 pm

Jo more Parapsikologu, po kush te tha se vetem mendja e Zoti nuk shihen por ekzistojne, gabim e keni.
Fakti se dicka nuk shohim ne nuk do te thote se nuk ekziston, p.sh. une nuk te shoh ty por ja qe ti ekziston.
Ti thua se nuk e ke mohuar ekzistencen e Zotit por thua se ai nuk me ringjall. Po i shpife Zotit genjeshter zotri.

Ne nje hadithi kudsij thuhet: “Njeriu me shpifi rrene pa nevoje dhe me fyejti gjithashtu pa nevoje: Me shpifi rrene kur tha se nuk do te me ringjalle, e me fyejti kur tha se Zoti ka femije!

Kur e pata fjalen tek shkenctaret mendova ne ata shkenctare qe vetem i thone apo e kane quajtur veten shkenctare, sepse ne realitet nuk jane, p.sh. njeri prej tyre eshte Darvini, i cili e ka propozuar teorine e tij te Evolucionit.
Te cilen shkenca e ka vertetuar si te deshtuar.

Krahasimi i Zotit me shkenctare eshte nje krahasim tejet ABSURD zotri. Hera e pare qe e kam degjuar, shpresoj qe ju nuk do e perseritni me, dhe une asnjehere nuk do e degjoj apo lexoj.
paioni
Anëtar i ri
Anëtar i ri
paioni

Numri i postimeve : 128
Registration date : 15/05/2008

MesazhTitulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes?   A ekziston jeta pas vdekjes? - Faqe 4 EmptyMon Aug 11, 2008 8:16 pm

Muhmeti cjane keto TEMA te pa kuptimta a nuk kemi per cfare te flasem ne forum por jeta dhe vdekja leje pashe zotin!!!!!
MUHAMETII
Anëtar i Besueshëm
Anëtar i Besueshëm
MUHAMETII

MesazhTitulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes?   A ekziston jeta pas vdekjes? - Faqe 4 EmptyMon Aug 11, 2008 10:58 pm

paioni, ju mund te thoni qfare te doni, por une konsideroj se me mire eshte te flitet per shkencen, njohjen e Zotit, shqiptaret, sesa per lojen me shkronjen e fundit, barcoleta, nje shpulle, qfare muzike jeni duke degjuar e marrezira te ndryshme.

Emri dhe qellimi i forumit nuk po perkon me ate qfare formusistet jane duke u marre, dhe ky fakt mua me brene shume!
E_Bukura
Anëtar i Suksesshëm
Anëtar i Suksesshëm
E_Bukura

Female
Numri i postimeve : 2009
Vendi : Prishtine
Registration date : 30/09/2007

MesazhTitulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes?   A ekziston jeta pas vdekjes? - Faqe 4 EmptyTue Aug 12, 2008 8:49 pm

MUHAMETII shkruajti:
E_Bukura, ju me heret e keni thene kete:
"Jeten tjeter po u lem personave te pa perspektive, te cilet nuk e kan gjetur veten asku."

Me dukeni shume e dyshimte ju. Cdo njeri qe e sheh kete qe e keni thene ju do te dyshonte ne besimin tuaj. Se te thash edhe me pare, se eshte e pakuptimte te besohet ne Zot, e te mos besohet ne ringjallje. Kjo eshte e gjithe esenca.
Por ju vazhdoni e mabni qendrimin tuaj, e respektoj edhe pse nuk pajtohem.

A mund te na tregosh me gjeresisht per kete besimin abstrakt dhe filozofik mbi Zotin?

Muhamet nuk po te kuptoj se cfar ka dicka qe te ben te dyshosh, te pakten le ta konfirmon edhe ndokush tjeter te njejten gje sikur se ju. Atehere do ndalem dhe te shoh se cka nuk eshte ne regull. Deri me tani gjithcka qe e kam thene eshte ne perpikmeri te plote. Nuk besoje ne ringjallje apo ne nje jete tjeter ( pas vdekjes), kete ta kam thene shqip dhe vetem shqip. Personat qe nuk e kuptojne jeten ( te cilen duhet kuptuar) ku do dhe cfar do qe te jesh, dhe te ben dicka aty ku je-ashtu siq je. Keta persona ( te pa perspektive) edhe nje pjes tjeter, te cilet megjithse kan njefare perspektive, por qe jane te fiksuar pas gjerave te pa rendesishme...dhe perveq se besojne ( gje qe eshte normale) sepse cdo gje qe nuk e dim, nuk e njohim-besojme. Keta shkojne edhe me large, flasin dhe perdorin cdo mjete, menyre per t'ju hedhur njerezve pluhur syve, ku ne te shumten e rasteve kete "fat" e kane ajo pjese e shoqeris e cila...Ndersa per besimin ne zote, e kam thene diku se personat e zakonshem ne pyetjen " a besoni ne zote", thone "po" ose "jo". Une jo. Kam thene mjafte edhe neper tema tjera, ne lidhje me kete pyetje, por qe te plotesoj deshiren ty, t'u pergjigja edhe me larte. Nuk dua qe te zgjerohem ( t'i perseris fjalet e njejta) vetem e vetem qe ty te eshte tekur. Anglezet thone "time is many".

Muhamet nje pyetje per ty. Pse pikrishte ishte sherbetori i Muhamedit, ai cili e pranoj fen islame i pari??
rolling
Anëtar i Suksesshëm
Anëtar i Suksesshëm
rolling

Male
Numri i postimeve : 2086
Vendi : Shqiptari
Profesioni/Hobi : Revolucionar
Registration date : 17/05/2008

MesazhTitulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes?   A ekziston jeta pas vdekjes? - Faqe 4 EmptyTue Aug 12, 2008 9:14 pm

edhe po dyshoni qe nejriu vertete ka edhe nje jete pasi te vdese a??

une per vete e kam kete jete, kete mundohem ta shfrytezoj dhe "hasta la vista" bote
MUHAMETII
Anëtar i Besueshëm
Anëtar i Besueshëm
MUHAMETII

MesazhTitulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes?   A ekziston jeta pas vdekjes? - Faqe 4 EmptyTue Aug 12, 2008 10:43 pm

E_Bukura, nuk befasohem se nuk me kuptoni, sepse kur nje person nuk e kupton veteveten, nuk di se qfare flet, nuk mund t'i kuptoj te tjeret. E di se keni thene, se nuk besoni ne ringjallje, dhe e kuptova kete, por nuk kam hasur ne njerez qe besojne ne Zot, (edhe pse nganjehre te dyshimte) e qe nuk besojne ne ringjallje!
Kush te ka thene ty se personat qe besojne ne ringjallje jane te paperspektive!?
Predikimi per besimin ne ringjallje nuk eshte pluhur syve, besimi ne ringjallje vetem sa e ben jeten e kuptimte.
Une nuk e di se cili eshte qellimi juaj, (per ju duhet ta gjejme nje term shume te veqant), ateiste nuk jeni, sepse, ateistet nuk besojn as ne Zot.

"Muhamet nje pyetje per ty. Pse pikrishte ishte sherbetori i Muhamedit, ai cili e pranoj fen islame i pari??"

E keni fjalen per Bilallin apo per dikend tjeter,...!?
Mister
Anëtar
Anëtar

Numri i postimeve : 327
Registration date : 10/07/2008

MesazhTitulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes?   A ekziston jeta pas vdekjes? - Faqe 4 EmptyTue Aug 12, 2008 11:26 pm

Kalova gjysmen e jetes,ndoshta edhe perjetova shumqka,ate qe perjetova me duket se nuk eshte me shum sesa nje grimc atomi,pamarparasysh se qfare do te perjetoj ne te ardhmen nuk do te me bej qe te frikohem por do te jem edhe me i forte se sa qe eshte bota,do ta jetoj kete jete sepse pas vdekjes mund te egzistoj jeta,por mund edhe te mos egzistoj!
Kush u kthye pas vdekjes,kush ju thote se egziston jeta pas vdekjes?
MUHAMETII
Anëtar i Besueshëm
Anëtar i Besueshëm
MUHAMETII

MesazhTitulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes?   A ekziston jeta pas vdekjes? - Faqe 4 EmptyTue Aug 12, 2008 11:59 pm

O zotri misteri, ju thuani se askush nuk u kthye te na tregoj se ekziston jeta pas vdekjes, por edhe une ju them se askush nuk ka ardhur te na thote se nuk ekziston jeta pas vdekjes.
MUHAMETII
Anëtar i Besueshëm
Anëtar i Besueshëm
MUHAMETII

MesazhTitulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes?   A ekziston jeta pas vdekjes? - Faqe 4 EmptyWed Aug 13, 2008 12:14 am

Paskali ka thene: "Ne ndeshjen besim-mosbesim rezultati eshte gjithnje 1:0 ne favor te atij qe beson, sepse besimtari nuk humb asgje nese mosbesimtari ka te drejte, mirepo mosbesimtari humbe shume nese besimtari ka te drejte".

Do te thote nje besimtar qe beson ne jeten pas vdekjes, qe nuk ka dyshim se ekziston, ai fiton, po edhe po mos te ekzistonte ai nuk eshte humbes, ndersa nje mosbesimtar gjithnje eshte humbes.
Argent
Anëtar
Anëtar
Argent

Male
Numri i postimeve : 244
Vendi : Ilirida
Registration date : 12/08/2008

MesazhTitulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes?   A ekziston jeta pas vdekjes? - Faqe 4 EmptyWed Aug 13, 2008 12:26 am

Njeri linde tre here

Te marim 3 fakte

I palindur ,vdekja dhe pas dites se gjykimit !

1.- Qendroim 9 muaj ne (barke te Nenes),do te thote pas kesaj lindje nuk kemi njohuri se, as me pak e as me shume si kemi qene !

2.- Jetojme ne kete bote ku vetem kalimtar jemi do te thote nuk do te mbajme mendet per kete bote .

3.-Pas dites se gjykimit nuk mbajme mendet per (varrin) qe kemi vdek !
Mister
Anëtar
Anëtar

MesazhTitulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes?   A ekziston jeta pas vdekjes? - Faqe 4 EmptyWed Aug 13, 2008 12:32 pm

Muhameti,askush nuk ka ardhur qe te na thote se nuk egziston jeta pas vdekjes!
Une nuk pres qe te vije dikush e te ma thote se egziston apo nuk egziston jeta,une nuk i njoh festat e hashyreve qe te ndegjoj prrallat e tjeterkujt,une e degjoj nje njeri te vetem ne kete bote dhe ai me njofton se a ka jete pas vdekjes apo jo,nga ai pranoj shum kshilla urdhra e gjithqka,nuk e di pse edhe pse ai me urdhron qdo dite une prap i zbatoj urdhrat e tij.
Nje dite desha qe te blej diqka te shtrenjte qe me pelqente deri diku,ai papritmas me tha se nuk eshte koha qe te shpenzosh aq shum,ndersa mua mu desht qe te zbatoj urdhrin e prere.
Para nje kohe e njoftova nje femer qe ne fillim kalonte gjithqka mire,por pas nje kohe kur e njoha krejsisht ai me tha se kjo femer nuk eshte per ty!
Ndersa mua me duhet qe te pranoj urdherat e tij te prere!
Keshtu e ka jeta ime Zotri muhameti,per mua vendos nje njeri i vetem dhe ai njeri jam une.
Vizitor
Vizitor

MesazhTitulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes?   A ekziston jeta pas vdekjes? - Faqe 4 EmptyWed Aug 13, 2008 10:26 pm

MUHAMETII shkruajti:
Paskali ka thene: "Ne ndeshjen besim-mosbesim rezultati eshte gjithnje 1:0 ne favor te atij qe beson, sepse besimtari nuk humb asgje nese mosbesimtari ka te drejte, mirepo mosbesimtari humbe shume nese besimtari ka te drejte".

Do te thote nje besimtar qe beson ne jeten pas vdekjes, qe nuk ka dyshim se ekziston, ai fiton, po edhe po mos te ekzistonte ai nuk eshte humbes, ndersa nje mosbesimtar gjithnje eshte humbes.

Po supozojme qe paska jete pas vdekjes. Jemi vetem ne dy, une dhe ti. Ti qe ke besuar ne zote, dhe une qe s'kam besuar ne zote. Eshte ne pyetje vetem besimi dhe mos besimi ne zote, dhe jo gjerat tjera...Te thuash se nje besimtare patjeter qe eshte njeri i mire, i kujdeshem, i tolorehueshem, zemergjer, dorelire, i dashur, etj etj., keto jo vetem ti, por askush s'mund ta deshmoje, keto jane vetem fjale deshirash dhe propaganda te kulluara.Dhe anen e kundert nje jo besimtare ( si une) s'ka mundesi ti keto keto veti, perderi sa nuk beson. Nese fillon me keto llafe te kota, ateher terhiqem dhe e pranoj se "keni te drejte". Ateher pse ti fiton me shume se une, vetem e vetem qe e ke pranuar zotin? Dhe anen tjeter, une te jem humbes, vetem e vetem qe se kam pranuar zotin? Po, sikur te kem te drejte une, qe mos te kete jete pas vdekjes, ketu nuk kemi qka diskutojme, sigurisht qe une jam fitues, sepse nuk jam ushqyer me shpresa te rrejshme...

Sikurse mos te ishin disa lloj fjalesh ( do te digjeni ne ferr, s'do te shihni drit me sy, do t'ju repin lekuren etj etj), ateher askush nuk do te besonte dhe do deshtonte qdo njera fe. Por fal ketyre zbukurimeve, kan arritur qdo njera fe te ken ndikim tek njerezimi, perndryshe jo.
MUHAMETII
Anëtar i Besueshëm
Anëtar i Besueshëm
MUHAMETII

MesazhTitulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes?   A ekziston jeta pas vdekjes? - Faqe 4 EmptyThu Aug 14, 2008 12:04 am

Mister tha:
"Muhameti,askush nuk ka ardhur qe te na thote se nuk egziston jeta pas vdekjes!"
Pergjigjjen ta dhash me pare se edhe ne anen tjeter askush nuk erdhi te thote se nuk ka jete pas vdekjes.
Por edhe sikur te vinte dikush te te thoshte se ka, ju vete e that se nuk do i besonit. Nga ky citat i juaji e kupotjme kete:
"Une nuk pres qe te vije dikush e te ma thote se egziston apo nuk egziston jeta,..."

O zotri po ti je i varur e Zoti eshte i pavarur, jeta jote varet nga shume faktor te cilet i ka percaktuar Zoti i Madheruar.
Ti e une, e qdo krijese tjeter jemi te manget te kufizuar.
Veprimet tua varen nga mendja, po kush ta dhuroi mendjen ore zotri, e te dalloi nga kafsha!?
MUHAMETII
Anëtar i Besueshëm
Anëtar i Besueshëm
MUHAMETII

MesazhTitulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes?   A ekziston jeta pas vdekjes? - Faqe 4 EmptyThu Aug 14, 2008 12:17 am

Premtimi, por mosbesimi shkakton hamendje, mospergjegjesi e mosndergjegjsi ne te shumten e rasteve, por jo gjithehere tek te gjithe njerezit.
Zoti e ka fale nje person i cili ka bere shume mekate, por kur ka ardhe koha qe ky person te ua kerkoj borgjin borgjelinjeve, ata nuk kane pase qe t'ia japin, dhe ky ua ka falur ato para.
Edhe nje te mire sa grimca e atomit, Zoti e shkruan, njesoj sikurse edhe ndonje te keqe.
Askush nuk do te arrije parajsen vetem me veprat e veta, veprat kane shume rendesi, por nuk jane faktor vendimtar per te ardhmen e ndritur te amshueshme te njeriut, MESHIRA e Zotit eshte ajo e cila do ti shpije njerezit pergjithmone ne parajse, por gjithnje duke i pasur parasyeshe edhe veprat.

Premtimi tha:
"Ateher pse ti fiton me shume se une, vetem e vetem qe e ke pranuar zotin?Dhe anen tjeter, une te jem humbes, vetem e vetem qe se kam pranuar zotin?"

Normal qe fitoj me shume sepse une kam besuar Zotin, dhe iu jam permbajtur udhezimit te Tij, i cili me ka shmangur nga mekatet, ndersa ju jeni humbes sepse e keni kundershtuar Zotin, ku si pasoje e kundershtimit tuaj ju keni pase mundesine te devijoni.

Pastaj tha:
"Po, sikur te kem te drejte une, qe mos te kete jete pas vdekjes,..."
Ky pohim zotri eshte i pamundur, por edhe po te ishte keshtu, une (te gjithe besimtaret) asgje nuk kam/kemi humbur.

Eshte e vertete se shumica e te pafeve Islamin e etiketojne si Fe qe qendron pas frikes, ky pohim i tyre padyshim se eshte absolutisht i pavertete, sikurse eshte e pavertete se Islami nuk qendron edhe pas frikes! Por jo vetem pas saj! Besimtaret musliman e adhurojne Allahun jo vetem nga frika por nga frik-respekti, nderimi, falenderimi, qe kane per Te. E adhurojne se jane krijesa te varura nga Ai, dhe e adhurojne per ate se jane krijesa me e persosur ne toke, vetem fal Tij (Zotit).
E frika ndaj Allahut ka dallime diametralisht te kunderta nga frika nadaj nje personi, kafshe, pushteti apo qkado qofte dhe kushdoqofte. Cilat jane ato dallime, jane tri elemente thelbesore, themelore qe e veqojne dhe dallojne friken ndaj Allahut me friken ndaj atyre qe i ceka me lart. Ato jane:
1. Allahu eshte Krijuesi, ndersa ne jemi krijesa,
2. Allahu eshte i padukshmi, dhe ne jemi te dukshem,
3. Allahu eshte i pavdekshmi i perjetshmi, ndersa ne jemi te vdekshem te afatizuar.

1.Ai Allahu, krijon, dhe ne modifikojme, manipulojme me krijimin e Tij, pra njeriu nuk krijon. Askush sikurse Krijuesi nuk i jep rekomandime te qarta njeriut.
2.Kur thashe se Allahu eshte i padukshmi, mendova vetem per qenien e Tij, ngase Ai eshte i dukshem, pra ekzistenca e Tij eshte e dukshme permes fakteve dhe argumenteve bindese qe dokumentojne per ekzistimin e Tij, ndersa vetem qenia e Tij esenciale eshte e padukshme, dhe e pakapshme per ne, e cila nuk eshte argument per mosbesim ne ekzistencen e Tij.
3. Allahu eshte i pavdekshem i perhershm, qe nuk ka mbarim, nuk eshte i afatizuar as ne kohe as ne hapsire, Ai eshte qe i ka paraprire historise, historia dhe askush ne din per zanafillen e Tij, ndersa ne nje dite do behemi ushqim per gjallesat e tokes, do vdesim, dhe prap do kthehemi tek Ai.

Kur nje besimtar e kupton se edhe pse Zoti e ka ka bere qenien e Tij te padukshme, Ai prap do ta shohe se qfare vepron ne toke, dhe njeriu e di se Zoti per qdo moment njoftohet per veprimet e tij. Pra nje besimtar qe beson Zotin edhe po t'i vije rasti te veproj nje veprim ne nje vend ku nuk e sheh askush, i cili veprim eshte ne kundershtim me ligjin e Zotit, ai prap do ndalet te mendoj se eshte Allahu ai qe e percjell ne qdo moment, dhe ne te shumtene rasteve stopohet, ndersa nje pabesimtar i pandergjegjshem (feja me se miri e meson njeriun si te jete i ndergjegjshem) momenti i pare qe do ti vije per te bere ndonje mekat, apo krim si vjedhje, vrasje ku do te përfitonte, ai menjehere do ta shfrytezonte, nese paraprakisht nuk e ka pergatitur veteveten per nje moment te tille, sepse mendon se nuk duke e pare askush, ndersa pame se kjo nuk qendron tek besimtari i sinqerte, sepse ai e di se Zoti e sheh ne qdo moment, ndersa pastaj i shmanget veprimit jo vetem nga frika, po nga frik-respekti qe e ka per Te.
Per me teper, ne momentin kur njeriu sinqerisht kupton se prap do kthehet tek i Lartesuari - Allahu, ai ndryshon per 180 shkalle, p.sh. nje person veprimet e ndyra qe i ka planifikuar t'i beje do i anashkalonte po ta kuptonte seriozisht se do te jape llogari para Zotit ne diten e gjykimit, ndersa ai i cili nuk e beson kete dite, gjasat jane shume te medha (nese eshte i pamoralshem, i pandershem - prap feja me se miri e meson njeriun si te jete i moralshem dhe i ndershem), qe ai ta pason epshin e tij, edhe kur e demton dikend. Kete e bene pikërisht pse mendon se nuk e ka pare askush, dhe nuk do ti jape llogari askujt.

Faleminderit per mirekuptim
Mister
Anëtar
Anëtar

MesazhTitulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes?   A ekziston jeta pas vdekjes? - Faqe 4 EmptyThu Aug 14, 2008 9:03 am

Muhamet,lexo se qka te postova ne shkrimin paraprak kuptoje e tani kthe pergjigjien.
Prinderit e mi nga dashuria qe kishin,nje dite vendosen qe te kene edhe nje femi,qe te kene nje femi atyre ju duhej qe te kene marrdhenie seksuale ku edhe e bene ate,ndersa mua mu dasht per 9 muaj qe te qendroj ne barkun e nenes,edhe pse nuk me rrihej vetem mu dasht qe te rri e te perkryhem ashtu siq e deshiron natyra jone,pas 9 muajsh erdha ne kete bote por fare nuk me kujtohet.
Qe te dallohemi nga shtazet te kemi nje tru tjeter mendoj dhe besoj se punuan jashtoksoret ne qenjen e te pareve tane,ky eshte besimi im, ndersa besimi yt eshte te allahu,do te thote se une dhe ti muhamet nuk po dallojme edhe shum vetem se ti beson diku tjeter e une besoj diku tjeter,ti je muhameti dhe une jam misteri.
MUHAMETII
Anëtar i Besueshëm
Anëtar i Besueshëm
MUHAMETII

MesazhTitulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes?   A ekziston jeta pas vdekjes? - Faqe 4 EmptyThu Aug 14, 2008 11:33 am

Paragrafin e dyte "prinderit e mi", me mire mos ta thoje, kete te gjithe e dine.

Si po mendon qe punuan jashtoksoret qe ne te dallohemi nga shtazet.

Nga ajo qe thua ti, jo qe kemi dallime, po kemi dallime diametralisht te kunderta zotri.

A ka mundesi te na shpjegosh dic per jashtoksoret, se si punuan...?
Mister
Anëtar
Anëtar

MesazhTitulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes?   A ekziston jeta pas vdekjes? - Faqe 4 EmptyThu Aug 14, 2008 6:06 pm

Muhamet per paragrafin e dyte nuk e dine te gjithe!
Na trgoni ju se qfare punoi zoti yt qe te kemi nje mendje ndryshe nga shtazet
Guximi
Miqte e Forumit
Miqte e Forumit
Guximi

Male
Numri i postimeve : 2427
Vendi : Në "Komedinë Njerëzore"
Profesioni/Hobi : Student
Registration date : 12/09/2007

MesazhTitulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes?   A ekziston jeta pas vdekjes? - Faqe 4 EmptyThu Aug 14, 2008 7:09 pm

Une mendoje se te thuash qe nje fuqi e mbinatyrshme e hedhi faren ne toke e pastaj lindi jeta , prap nuk eshte shum e palogjikshme, a te thuash se nje fuqi e mbinatyrshme kontrollon jetet tona kjo eshte absurd, shkencerisht kjo nuk hahet hiq.

Tung
http://www.bashkimikombetar.com
MUHAMETII
Anëtar i Besueshëm
Anëtar i Besueshëm
MUHAMETII

MesazhTitulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes?   A ekziston jeta pas vdekjes? - Faqe 4 EmptyThu Aug 14, 2008 10:33 pm

Mister, nuk eshte vetem Zoti im. Eshte i te gjitheve.

Zoti yne ka krijuar cdo gje qe ekziston ne gjithesi, dhe neve na ka dhuruar mendjen, e cila bashke me konstruktin na bene qenje te veqanta.

Po mundesite qe jeta ka linde rastesisht nuk ekzistojne, dhe jane mese absurde. P.sh. filozofi grek Talesi qe ka jetuar rreth 640 vite para eres sone, besonte se te gjitha lendet vijne nga uji, pra mendonte se uji eshte fillimi i te gjitha gjerave. Te tjere mendojne se zjarri ka qene shkaktar i jetes, ndersa disa te tjere mendonin qe kane qene kater elemente qe kane shkaktuar jeten: Zjarri, Ajri, Toka dhe Uji.

Pra nese ndalemi e analizojme me logjike te shendoshe. Si u be qe keto kater elemente po krijohen vetevetiu per te krijuar nje jete te mundshme per qeniet organike ne gjithesi, dhe si u be qe te mbreteron gjith ky harmonizim mes planeteve! Te gjitha vetevetiu!? Jo jo, Zoti eshte Ai qe percakton gjithcka, dhe eshte Sundues I gjithesise. Ai eshte nje dhe I vetmi Krijues, I cili eshte I pafiillim dhe I pambarim.

Sikurse nuk mund te ndodhe qe duke I hedhur disa shkronja, te formohet nje poezi e Sekspirit. Ne I dhunojme principet e racionalitetit nese besojme nje gje te tille.
Nje here disa ateiste, I kishin kerkuar nje besimtari te dijshem dhe te devotshem t’I sjellte argumente dhe fakte bindese per ekzistencen e Zotit dhe mohimin e rastesise. Ata e lene takimin, dhe diten qe kishin lene takimin, ky besimtari I devotshem, ishte vonuar, dhe I thone ateistet e sheh se ju besimtaret nuk dilni ne fjale, u vonove shume, qfare ndodhi!?, ju thote besimtari: e dini pse u vonova. Ata thone, pse!? Besimtari fillon te ju tregoje ja perse: isha duke ardhur, dhe papritmas filloi nje shi I rrefishem, I cili mbuloi pothuajse cdo gje, u formua nje lum pastaj dhe une skisha se si ta kaloja, e vetmja mundesi ishte qe une te vija me ndonje anije por nuk kishte, dhe papritmas me qkrepi dic ne mendje, - e preva nje dru dhe prisja qe druri pas nje kohe te behet anije. Ateistet me shpoti mundoheshin ta pergenjeshtronin besimtarin, duke I thene se nuk eshte e mundur qe nga nje dru I thjeshte te krijohej nje anije. Dhe besimtari pa humbur kohe, ju thote: NESE NGA NJE NJE DRU I THJESHTE NUK MUND TE KRIJOHET NJE ANIJE, ATEHERE SI MUND TE KRIJOHET JETA RASTESISHT, DHE NE TE, TE MBRETEROJ NJE RREGULL MADHESHTOR!? Ateistet mbesin pa koment.
Vizitor
Vizitor

MesazhTitulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes?   A ekziston jeta pas vdekjes? - Faqe 4 EmptyFri Aug 15, 2008 12:04 am

Muhameti :"
Premtimi, por mosbesimi shkakton hamendje, mospergjegjesi e mosndergjegjsi ne te shumten e rasteve, por jo gjithehere tek te gjithe njerezit.

Muhamet, mosbesimi ne vete gjithnje shkakton, hamendje, mospergjegjesi, deshtim etj. Nese nuk kemi besim ne vete, sa do qe jemi intelegjente, te dijtur, e gjitha shumzohet me zero. Dhe jo, ashtu siq ti mendon, mosbesimi ne zote i shkaktone keto qe i keni permendur.

Muhamet, mos harro se me gjithqka mund te bejme shaka, qofte edhe me zotin( te pakten une po pa pasur frike), por vetem me nderdijen nuk guxojme te bejm shaka.Sepse, ajo ( nderdija) nuk e dallon shakan nga serioziteti. Per ate gjithqka eshte e njejte dhe vetem regjistron dhe te njejten e transmeton...Ketu qendron e gjitha, dhe jo aty ku ti mendon.

Muhamet:"
Edhe nje te mire sa grimca e atomit, Zoti e shkruan, njesoj sikurse edhe ndonje te keqe."

Nuk qenka edhe keq. Sepse kam bere jo pak te mira deri me sot, dhe pakes e hiq te kqija. Te pakten medaljen e argjent e paskna te sigurt ne ate jeten tjeter. Apo nuk vlene asnje veper e mire e imja, perderisa nuk kam besuar ne zote? Sido qe te jete, une kur e bej nje te mire ( brenda mundesive te mija), nuk e bej kete me mendimin se do shperblehem ne jeten tjeter, por thjeshte e bej sepse ashtu me thote ndergjegjja ime, dhe ndihem mire dhe me vetbesim ne keto momente, ky eshte shperblimi me i madhe per mua.

Muhamet:"Askush nuk do te arrije parajsen vetem me veprat e veta, veprat kane shume rendesi, por nuk jane faktor vendimtar per te ardhmen e ndritur te amshueshme te njeriut, MESHIRA e Zotit eshte ajo e cila do ti shpije njerezit pergjithmone ne parajse, por gjithnje duke i pasur parasyeshe edhe veprat".

Nuk po arrije ta kuptoj kete kontradite! Nga njera ane thua se vetem permes veprave nuk arrihet parajsa, dhe menjher thua se veprat jane shume te rendesishme. Kur diqka eshte shume e rendesishme, ateher nuk mbetet vend per diqka tjeter...

MUhamet:"Normal qe fitoj me shume sepse une kam besuar Zotin, dhe iu jam permbajtur udhezimit te Tij, i cili me ka shmangur nga mekatet, ndersa ju jeni humbes sepse e keni kundershtuar Zotin, ku si pasoje e kundershtimit tuaj ju keni pase mundesine te devijoni. "

Udhezimit qe i ke mesuar nga ai ( zoti) se si te jemi te mire, une i kam mesuar para se te lexoje kuranin. Jane gjera qe mesohen me heret ( per ata qe deshirojne). Me sa e shoh, edhe ti kembgul sikur se Xhavo me heret, i cili thoshte se vetem besimtaret e vertete mund te jene njerez te mire dhe altruiste. Kurse jo besimtaret ( atesitet) skan arsye, ose jane budallej, ose, ose...Nuk e di ku po bazoheni kur thuani keshtu? Bazoheni vetem ne teori te thata? Pse nuk mirreni pak me praktiken, te cilen keni mundesi ta shihni dhe te bindeni shume lehte? Mua te gjithe me njohin si ateiste:familja, shoqeria e ngushte dhe me gjere, por ec dhe pyet ti ndonje per mu, dhe shih se qfar pegjigje do te merre ( me dhe mundesin ti bej nje reklam vetes, pa dashje).

Muhamet:"Eshte e vertete se shumica e te pafeve Islamin e etiketojne si Fe qe qendron pas frikes, ky pohim i tyre padyshim se eshte absolutisht i pavertete, sikurse eshte e pavertete se Islami nuk qendron edhe pas frikes! Por jo vetem pas saj! Besimtaret musliman e adhurojne Allahun jo vetem nga frika por nga frik-respekti, nderimi, falenderimi, qe kane per Te. E adhurojne se jane krijesa te varura nga Ai, dhe e adhurojne per ate se jane krijesa me e persosur ne toke, vetem fal Tij (Zotit).
E frika ndaj Allahut ka dallime diametralisht te kunderta nga frika nadaj nje personi, kafshe, pushteti apo qkado qofte dhe kushdoqofte. Cilat jane ato dallime, jane tri elemente thelbesore, themelore qe e veqojne dhe dallojne friken ndaj Allahut me friken ndaj atyre qe i ceka me lart. Ato jane:
1. Allahu eshte Krijuesi, ndersa ne jemi krijesa,
2. Allahu eshte i padukshmi, dhe ne jemi te dukshem,
3. Allahu eshte i pavdekshmi i perjetshmi, ndersa ne jemi te vdekshem te afatizuar. "

Muhamet, eshte shume interesant se ne momentin qe marrim te lexojme kuranin, menjeher na bie ne sy te shprehurit apoduktive ne stilin " thuajse....." psh "allahu eshte nje, nuk ka shok" ose " muahmedi a.s eshte i derguari i allahut-profet"...Me pas vazhdon se, muhamedi ne transferimin e vegimeve te veta, nuk interpreton fjalet e allahut, por vetem i bart ato, i percjell tek te tjeret, pa e futur veten ne ti siq kembgulin islamistet, pa e bere asnje ndryshim apo peshtatje te tyre. Ku eshte sot vazhdon te jete nder qeshtjet kryesore ky fakte, i argumentimit islam per vertetesin e islamit. Nga njera ane, eshte shume interesant nje fakte se, reflektimi i sistemeve te mendimit religjioz nuk kerkon ndryshimin e mendimit te mendjeve te pjekura, as qe u drejtohet atyre. Ai vetem kembgul ne zgjerimin e vet ne mas, sidomos nder te rinjet.

Muhamet, vazhdojme tjera dite pjesen e mbetur.

Mbi te gjitha po me vjen mire prej juve, se menyra se si diskutoni dallon shume per te mire, edhe pse shihet se jeni shume i dhen pas fes, megjithate dalloni si nata me diten nga disa te tjere. Per kete meriton respekte.
MUHAMETII
Anëtar i Besueshëm
Anëtar i Besueshëm
MUHAMETII

MesazhTitulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes?   A ekziston jeta pas vdekjes? - Faqe 4 EmptyFri Aug 15, 2008 1:47 am

Pershendetje Premtimi, kerkoj nga ju da lexoni me vemendje kete qe pason.

Premtimi tha:
"Dhe jo, ashtu siq ti mendon, mosbesimi ne zote i shkaktone keto qe i keni permendur."

Nuk po them se vetem mosbesimi ne Zot i shkakton te gjitha keto qe i thash tek te gjithe njerezit. Nuk e mohoj rastin qe ka ateiste qe jane shume te sinqert, por fatkeqesisht jane raste te rralla. Por edhe per ate pak apo shume ndergjegjje qe e kane, mendoj se edhe feja ne menyre indirekte ka ndikuar ta kene. Edhe duhet te kemi parasyshe se pasojat mund te shihen me vone. Sepse deshprohen nga jeta.
Marksi ishte ateist, por qfare beri, te gjithe u ndikuan nga ai dhe bene mizori ne toke, vetem Stalini ka vrare rreth 30 milion njerez. E Musolini, Hitleri e te tjere.

Premtimi tha:
"Muhamet, mos harro se me gjithqka mund te bejme shaka, qofte edhe me zotin( te pakten une po pa pasur frike),..."

Sinqerisht po te tregoj se eshte fjala me e shemtuar qe kam degjuar ndonjehere (mos u hidheroni). Por si ore zotri mund te luhet shaka me Zotin, si e vendoni mendjen para Zotit, po mos te dhuronte Zoti mendjen qfare do benit ju!? Mendja eshte shume e rendesishme. Eshte krijimi me i dashur i Allahut, dhe na ka nderuar me te se e ka venduar tek ne. Permes mendjes njeriu e arrine njohjen e Zotit, por jo edhe vetem permes saj, por edhe permes ndergjegjjse, gjithe rregullit qe mbreteron ne gjithesi. Pra ne permes mendjes e arrijme njohjen e Zotit, por edhe permes mendjes kuptojme se me mendje kuptojme shumqka, por jo edhe gjithqka. Ne nuk dime per zanafillen e Krijuesit. Por mosdijenia per zanafillen e Krijuesit nuk eshte kurfar argumenti per mosbesim ne ekzistimin e Krijuesit. P.sh. nje person shume i prpambetur, i cili ka jetuar vetem ne shkretetire, dhe kur ka ardhe ne nje vend te urbanizuar ka para teknologji mahnitese, qe per te eshte dicka madheshtore. Tash pse ai nuk mund ta marri me mend si si ka ardhur ne ekzistence ne kete menyre gjithe kjo teknologji, ky nuk mund te mohoj se kjo teknologji e ka punuar dora e njeriut. Edhe pse nuk mund ta marre me mend, se si njeriu te punoj (jo krijoj, sepse njeriu nuk krijon, por vetem manipulon apo modifikon me gjera qe tashme ekzistojne jane te krijuara nga Zoti) dicka te tille.
Ne e shohim nje krijese shume te dobet te Krijuesit dhe nuk e dime per zanafillen e saj, dhe nuk dime se si rezultat i ciles ka ardhur tjetra, (pula apo veja). E kur nuk dime zanafillen e nje krijese te dukshme, si mund te pretendojme te dime zanafillen e Krijuesit. Ne vetem dime se duhet patjeter te jete dikush i pari i pafillim dhe i fundit i pambarim.

Premtimi analizojini keto fragmente, marre nga shkrimi "

PADUKSHMERIA E QENIES SË KRIJUESIT, NUK ËSHTË ARGUMENT PËR MOSBESIM NË EKZISTENCËN E KRIJUESIT!

Njëri ndër filozofët më të mëdhenj, Aristotel, ka thënë: “Zoti është shkak i të gjitha shkaqeve, i Cili nuk shkaktohet”.

Por ateistët nuk e pranojnë këtë fakt, nuk ndalen me kaq, dhe si rrjedhojë parashtrojnë pyetjen se kush qe krijues i Krijuesit.

Individë, që fenomene shoqërore, natyrore e universale i shpjegojnë në mënyrë racionale, e kanë të qartë se Zoti është krijues dhe sundues i gjithësisë, i Cili është i pari i pafillim, dhe i fundit i pambarim, të cilët janë të bindur se vetëm nën kompetencën e tij është krijimi nga asgjëja. Por sërish ateistët nuk e pranojnë këtë ligj logjik, të vetëkuptueshëm!

Të nisemi nga këndvështrimi i tyre. Të kthehemi në retrospektivë dhe të orvatemi nëpërmjet disa shifrave, t’i gjejmë shkaqet e shkaqeve të përkohshme. Të marrim X1 dhe të përpiqemi të gjejmë shkakun e tij, që është X2, por lind pyetja e radhës - kush është shkaku i X2, natyrisht se X3, nga erdhi X3, vetëm si rezultat i X4, dhe kështu arsyetimi vazhdon deri në Xn, por edhe më tej, deri në infinit, në pafundësi.

Kështu krijimi i X1 nuk do të realizohej pa krijimin e Xn, problemi njëjtë do ngjante edhe nëse shkojmë deri në infinit. Ky fakt jep të kuptohet se X1 nuk do të krijohej asnjëherë, ngase ekzistenca e tij do të varej nga gjitha këto shkaqe të përkohshme.

Dhe çfarë do të ngjante atëherë!? Asgjë! Pikërisht asgjë! Sepse, në këtë rast, nuk do të kishim një varg shkaqesh të ekzistencës siç kemi tani, por një varg shkaqesh të mosekzistencës, me fjalë të tjera nuk do të ekzistonte as edhe grimca më e vogël. Pikërisht pse secili shkak i përkohshëm po varet nga shkaqe tjera, po ashtu të përkohshme, dhe ky proces shkon drejt e në pafunësi e regres, ndërsa regresi në këtë rast është i pamundur, sepse ne shohim se në gjithësi ka progres, kemi një varg shkaqesh të cilat japin të kuptojnë se shkaku përfundimtar i ekzistencës së tyre nuk mund të jetë i përkoshëm por i përjetshëm, i përhershëm.

Duhet të kemi të qartë, se duhet të ketë qenë një shkaktar i pavarur, i cili ka krijuar shkaqe tjera të varura e të përkohshme, i Cili është i pakufizuar në kohë dhe hapësirë, i pakufizuar dhe i papërcaktuar në kohë ngaqë i ka paraprirë asaj, ka qenë është dhe do të jetë i njoftuar për të kaluarën, të tashmen përkatësisht të ardhmen; i pakufizuar në hapësirë, sepse është kudo i pranishëm dhe thyes i çdo barriere.

"Nuk qenka edhe keq. Sepse kam bere jo pak te mira deri me sot, dhe pakes e hiq te kqija. Te pakten medaljen e argjent e paskna te sigurt ne ate jeten tjeter.Apo nuk vlene asnje veper e mire e imja, perderisa nuk kam besuar ne zote? "

Ska dyshim se veprat shkruhen, por prap maten ne peshoje, nese veprat e mira tua peshojne me shume se te keqijat atehere do jesh prej te shpetuarve. Por dijeni se mosbesimi ne Zot, eshte nje hata e madhe.
Apo nuk vlene asnje veper e mire e imja, perderisa nuk kam besuar ne zote?

"Nuk po arrije ta kuptoj kete kontradite! Nga njera ane thua se vetem permes veprave nuk arrihet parajsa, dhe menjher thua se veprat jane shume te rendesishme. Kur diqka eshte shume e rendesishme, ateher nuk mbetet vend per diqka tjeter..."

Nese e analizoni me mire ate qe e kam thene do vreni se nuk eshte kurfar kontradikte. Shiko Premtimi, sa i perket atyre njerezve qe do shkojne ne parajse, dhe qe nuk i kane pasur veprat edhe aq te mira, duhet te kuptojme se ata nuk mund te hyjne ne parajse vetem me veprat e tyre, sepse sado qe kane bere vepra te mira, ata me shume kane bere te keqia. Pra meshira e Zotit eshte ajo e cila perfundimisht do t'i shpjere ne parajse. Por duhet te te them prap, se meshira e Zotit nuk eshte arbitrare, ajo bazohet si ne besim te drejte e ashtu edhe ne vepra. Shih qfare ka thene i derguari i Zotit rreth kesaj qeshtje.

“Mundohu te jesh I drejte, dhe behu I lumtur. Ngase askush nuk do te hyje ne Parajse vetem me veprat e tij” Shoket e tij I thane: “O I Derguari I All-llahut, as ti?” Ai u pergjigj: “As une, perveq nese All-llahu me mbulon me meshiren e Tij. Dhe dijeni se veprat me te dashura tek All-llahu jane ato te vazhdueshmet, qofshin edhe te vogla.”

"Udhezimit qe i ke mesuar nga ai ( zoti) se si te jemi te mire, une i kam mesuar para se te lexoje kuranin. Jane gjera qe mesohen me heret ( per ata qe deshirojne)."

Ka mundesi qe ju i keni mesuar para se ta lexoni Kuranin, por prap duhet te te them, se ndoshta pikerisht Kurani ka luajt rol qe t'i socializohesh ne ate menyre sic thoni se jeni socioalizuar (dhe me vie mire), ekzistojne menyra te ndryshme se si Kurani ka ndikuar tek ti ne menyre indirekte, disa prej tyre jane: prinderit tuaj, e kane lexuar Kuranin, apo kane degjuar prej ndokujt tjeter, dhe ty te kane edukuar ne ate fryme te drejte, apo mesuesi juaj ka qene besimtar i denje dhe e ka bere nje gje te tille.

"Me sa e shoh, edhe ti kembgul sikur se Xhavo me heret, i cili thoshte se vetem besimtaret e vertete mund te jene njerez te mire dhe altruiste."

Jo jo nuk them une se vetem besimtaret jane njerez te mire, e ateistet jane njerez te keqinj. Perkundrazi mund te ndodhe te kete besimtar, (ne fakt ata nuk jane besimtar, por shtiren ashtu) qe jane shume dyftyrsh, e demsjelles, dhe ne anen tjeter ateist qe jane njerez te mire.

"Muhamet, eshte shume interesant se ne momentin qe marrim te lexojme kuranin, menjeher na bie ne sy te shprehurit apoduktive ne stilin " thuajse....." psh "allahu eshte nje, nuk ka shok" ose " muahmedi a.s eshte i derguari i allahut-profet"..."

Ore zotri eshte shume e vertete se Allahu nuk ka shok ne sundimin e Tij, ky fakt sa eshte i kuptueshem eshte edhe shume i logjikshem. Ja perse.

Sikur të ekzistonin dy e më shumë perëndi, do të rrënohej i gjithë rregulli që mbretëron në botë dhe do të shkatërrohej e tërë gjithësia! Pashmangshëm shtrohet pyetja, pse!? Sepse ekzistimi edhe i ndonjë zoti tjetër, vetvetiu jep të kuptohet se ai është i nevojshëm, e një zot që ka nevojë edhe për ndonjë tjetër, ai nuk është zot - pikërisht pse paaftësia e tij po shkakton ekzistimint e tjetrit, pastaj tjetri duhet të ketë kompetencë, ndërsa dy kompetenca nuk mund të realizohen njëkohësisht, ndërkaq realizimi i njërës e i tjetrës jo, mohon aftësinë e të dytit, kështu që ekziston vetëm një Zot dhe vetëm rregulli i Tij mbretëron në gjithësi.

Nje ashtu eshte e kuptueshme se nje Zot i Gjithefuqishem sic eshte Allahu, eshte e pamundur qe njerezimit mos t'i dergoj libra, e profete, qe tua definojne jeten atyre.

Ashtu sikurse nje prind, e nje mesues e meson femijen e tij perkatesisht nxenesin e tij. Ashtu edhe Allahu i Madheruar i Gjithemeshirshem ua meson krijesave te tij rrugen e drejte te shendritshme, e cila shpie ne PARAJSE, dhe ndikon qe kjo jete te jete plot hare.

Premtimi vazhdojme tjera dite, sepse jam i lodhur ne mesnate e shkrova kete shkrim.

Pershendetje, lus Zotin te ta shtoj dijen, te dergoj fakte dhe argumente per ekzistencen e Tij dhe te bej prej roberve te devotshem.
Mister
Anëtar
Anëtar

MesazhTitulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes?   A ekziston jeta pas vdekjes? - Faqe 4 EmptyFri Aug 15, 2008 9:19 am

Muhameti,kam deshir qe te di se si e paramendoni zotin?
Ti e thua se neve na duhet te perdorim logjiken,ateher si ka mundsi ta kuptoj se ne qmenyre e perdor logjiken,si ka mundsi qe ta dish se qka fshihet pas vdekjes,si ka mundsi qe ti te dish se si na krijoi zoti.
Une kam deshir te mesoj se po te mos ishte kurani dhe bibla,cili do te ishte mendimi yt se ne q`menyre u krijuam ne?
me pelqen ajo qe dikush pa lexuar kuran dhe bibel e tregon besimin dhe mendimet se qka mendon per jeten.
Nese ke diqka lidhje me jeten,une kam deshir qe te diskutoj me ty,qofte edhe lidhje me zotin,por nuk kam deshir qe te diskutosh lidhje me ate qe eshte ne kuran apo bibel,sepse secili nga ne e kemi mundsine qe te shohim se qka thote bibla apo kurani,secili nga ne mundemi qe t`perdorim faqet e googles e t`shohim se qfar tha jesus apo muhamed.
Ti nese merr shembull disa ateista se kshu u thane besimtarve,apo besimtaret ateistave,me duhet te them se ti po e kthen ate kohen e pleshtave dhe morrave!
Edhe pse ti po mendon se ki lidhje me logjiken,une nuk po e shoh se ti e fut logjiken ne funksion.
Ti i perdor thashethemet si psh.
Sot me tha njani se pardje i kishte than njani njanit se para nje jave nga qielli ne vend te shiut po biente red bull.
A mund te themi se kjo eshte logjike muhameti?
Muhamet nese egziston ringjallja pas vdekjes,qka mendon ti se per ata qe do te ringjallen duhet te egzistoj nje planet me i madh se gjithsia!
Ti e mendon te njejten zoti im eshte me i madh se sa zoti im!
A thua se cili eshte me i mshirshem muhamet,zoti im apo zoti im,pergjigju muhamet se cili mund t`jete me i mshirshem?
MUHAMETII
Anëtar i Besueshëm
Anëtar i Besueshëm
MUHAMETII

MesazhTitulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes?   A ekziston jeta pas vdekjes? - Faqe 4 EmptyFri Aug 15, 2008 3:30 pm

Misteri, une kam nje tjeter pyetje per ju.
Nese ju ma cilesoni shpirtin tuaj qe eshte ne veten tuaj, se a eshte i ngurte, i gazet apo i lenget apo si!? Kur te cilesoni ju shpirtin une do perpiqem te tregoj si e paramendoj Zotin.
Analizoje kete qe e kam thene ne komentin paraprak.
"Permes mendjes njeriu e arrine njohjen e Zotit, por jo edhe vetem permes saj, por edhe permes ndergjegjjse, gjithe rregullit qe mbreteron ne gjithesi. Pra ne permes mendjes e arrijme njohjen e Zotit, por edhe permes mendjes kuptojme se me mendje kuptojme shumqka, por jo edhe gjithqka."

Mister tha:
"Une kam deshir te mesoj se po te mos ishte kurani dhe bibla,cili do te ishte mendimi yt se ne q`menyre u krijuam ne?"

Zotri, sikur mos te ekzistonin librat e shenjte, nuk do ekzistonim as ne, sepse do te kishte me qene e pamundur, dhe njekohesisht jo e drejte, qe Zoti te na krijoj, dhe mos te na tregoj rrugen e drejte, qellimin e krijimit e te na japi rekomandime e Tij. Prandaj une mund ta jap mendimin tim, por mendimi im ka ardhe si rezulat i leximit te fjales se Allahut, - e cila tregon nga momenti i krijimit e deri ne vdekje, e ne kataklizem se si te jetohet.

"Ti i perdor thashethemet si psh. Sot me tha njani se pardje i kishte than njani njanit sSot me tha njani se pardje i kishte than njani njanit se para nje jave nga qielli ne vend te shiut po biente red bull."

Po ku e gjete ore zotri kete tekst, une fare nuk jam ne dijeni se e kam thene nje gje te tille.

"Muhamet nese egziston ringjallja pas vdekjes,qka mendon ti se per ata qe do te ringjallen duhet te egzistoj nje planet me i madh se gjithsia!"

O zotri, ky dert juve po ju preokupon a!? Zoti eshte i gjithefuqishem ai krijon nga asgjeja, kur e ka krijuar gjithe kete kozmos, si nuk mund ta krijoj ne bote tjeter per roberit e vet te sinqert!
Nje dijetar ka thene:
"Etja per uje deshmon ekzistencen e ujit, ndersa etja per drejtesi deshmon ekzistencen e drejtesise, dhe pasi qe ne kete bote drejtesi absolute nuk ka, atehere patjeter se ne boten djeter do te vihen ne peshoje te gjitha veprat, dhe do kete drejtesi". Ne kete kontekst ka thene.

"Ti nese merr shembull disa ateista se kshu u thane besimtarve,apo besimtaret ateistave,me duhet te them se ti po e kthen ate kohen e pleshtave dhe morrave!"

Shembujt jane dicka produktiv, permes tyre njeriu e kupton me mire te verteten. Ndersa ju mund ta thuani mendimin tuaj, e respektoj, edhe pse nuk pajtohem.

"Ti e mendon te njejten zoti im eshte me i madh se sa zoti im!"

Te thash edhe me pare, se Zoti eshte nje dhe i vetem, i te gjitheve dhe per te gjithe.

"A thua se cili eshte me i mshirshem muhamet,zoti im apo zoti im,pergjigju muhamet se cili mund t`jete me i mshirshem?"

Pasi qe thame se Zoti eshte nje dhe i vetem, kjo pyetje nuk mund te kete pergjigjje. Por une te tregoj per Zotin qe eshte nje dhe i vetem se eshte shume i meshirshem.
Mos te ishte i tille une dhe ti nuk do ekzistonim. Sepse aq shume ben njeriu mekate ne toke, qe sikur te kerkonte Zoti nga ne pergjegjesi ne menyre rigoroze, nuk do ekzistonte asnje njeri mbi faqen e tokes.
Sponsored content

MesazhTitulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes?   A ekziston jeta pas vdekjes? - Faqe 4 Empty

A ekziston jeta pas vdekjes?
Mbrapsht në krye 
Faqja 4 e 18Shko tek faqja : Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 11 ... 18  Next
 Similar topics
-
» A egziston jeta pas vdekjes.....
»  A ekziston dreqi apo jo
» A Ekziston Djalli ?
» Shqiptaret ne Mal te Zi - Midis jetes dhe vdekjes!
» Cilat jan situatat kufitare te vdekjes?

Drejtat e ktij Forumit:Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi
Bashkimi Kombëtar :: Shkencë-
Kërce tek: