|
| A ekziston jeta pas vdekjes? | |
|
+52ELIE **Lumi_ Fjona gjakushi Eva0506 Luki Eagle Eye shpendo Martina shaban cakolli shpendkeqi Xili beti Ariani Loti Adonisi Mergimtari Hana valoni-peja njonidrenica Kushtrimi86 vjoooosssssssaaaa luan mreti lilu Ali Baba Tepelena tom sojer Argent Mister paioni Orfe@ loredana Parapsikologu **Embelsira** Anna murturi rroni katunariplak voglushja Euridika MUHAMETII rolling echo spirito Guximi xhavo_ Clarence interesant Beton feneri Kosovarja E_Bukura naqeta 56 posters | |
Autori | Mesazh |
---|
Vizitor Vizitor
| Titulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes? Thu Sep 25, 2008 11:26 pm | |
| Muhametii, nuk e di pse jeni befasu aq shume kur dihet shume mire se nuk pat njerez jasht duke u falur ashtu siq thonit ju. Po e perseris edhe njehere se, ne momentin kur faleshim disa here e kam kthy kryt mbrapa dhe kam kqyr se sa njerez ka brenda dhe sa ka jasht. E pranoj se brenda ka qen e mbushur nuk ka pasur vende dhe jasht kan qen disa njerez ( 7-8. Kurse ju, nuk keni par asgje, perveq kur filluam te dalim jasht dhe njerezit qe kan qen ne koridor veq kishin dalur jasht dhe ishte ber rremuj. Pra perkunder asaj qe e ke caktu kete xhami nuk doli ashtu siq thonit ju, se falen jasht plot e per plot. Po qka nese shkojme herave tjera ne ndonje xhami tjeter? A do pranonit sikur te propozoja une tre xhamija tjeter dhe njeren nga ato te zgjidhnit ju? Fjalen propagand e kam permendur deri me sot, per arsye se kam qen dikur ne xhami shume here dhe kam ndegjuar shume ligjerata nga hoxhe te ndryshem, njejte sikur ky i fundit qe ishim bashk. Dhe nuk kam pse te ndryshoj mendimin, kur edhe ate dite gjate gjithe kohes se ligjerates ( rreth 1 ore e 20 min) beri thirrje me dhjetra here mos te theme me qindra qe te mbledheni dhe te beni njerez per vete ( te kthehen ne "rrugen e zotit" ne fen islame)duke dhen shkakun se nese nuk e bejn kete dhe vazhdojne ashtu te rrin rrugeve dhe kafeve ( sipas tij, qdo njeri qe nuk shkon ne xhami dhe nuk falet) rrin rrugeve dhe neper kafeve!!Por ne pa mundesi qe t'ja bej nje pyetje atij hoxhe aty per aty ate dite, po te bej ty. Ku bazohet ai (hoxha) apo ju qe qdo njeri qe nuk shkon ne xhami dhe nuk falet patjeter duhet te jete rrugeve, neper cafe? Njohe shume njerez, ku ne kete mes jam edhe une( qe nuk shkoj ne xhami dhe nuk falem),por qe rrugeve nuk rri, nuk vjedhi, nuk ja nze rrugen askujt, nuk shkoj neper kafe ( perveq kafiqave), nuk di te urrej, di te fali, di te ndjej dhembje per dike dhe mundohem mbi gjitha ta kuptoj qdo kend. Atehere lind nenpyetja se a mendon ai ( hoxha) por edhe ata qe i binden atij se, qfar pergjegjesi eshte te flasesh ne kete menyre dhe ti gjykon njerezit vetem nga nje kend? Po thua se nuk kemi mundur te falemi dhe se hoxha ka kerkuar dy-tre here qe te ngushtohemi. Shume e vertete. Sepse ne momentin kur hym ne dhe te tjeret, nuk kqyrem qe te bejm nje renditje te mire, por vetem u ulem me nga 2 m distanc, dhe eshte normale qe me pas u dasht te shfrytezojm vendin dhe mos te mbet boshe, sikur ne qdo xhami tjeter edhe nese eshte e zbrast gjysma e xhamis, hoxha kerkon qe te renditen mire ( mos te mbet asnje saf-rend pa u plotesuar) sepse nuk eshte gje e mire, sipas rregullave. Kur kam thene se nje pjes e madhe kan qen nxenes dhe te ri ( bile edhe shume femije) kjo sipas juve u ben te ndiheni mire apo te favorizuar, por une e shoh ndryshe, te pakten nga ajo qe pash. Me thuaje se perpara se te fillonim qe te faleshim, kur hoxha po mbante ligjeraten e tij, sa here u detyrua jo tu lutej, por urdheroj dhe bertiti qe te mbajn qetesi? Shume here! Une, edhe pse nuk isha me te njejtin qellim siku ju apo disa disa, te pakten e respektoja vendin dhe hoxhen, dhe e ndegjoja me shume vemendje deri sa po fliste. Po te tjeret? Flisnin per gjera te ndryshme dhe flisnim per ate se si kishin kaluar ne shkolle, nxensat! Perveq kesaj, sa here xingerruan telefonat? A ka pushuar se qari nje femije nalt, mbra nesh? A kan pushuar para, gjat faljes dhe pas faljes ato femrat qe kan qen nalt? Keto dhe shume tjera, e tregojne "seriozitetin" e gjithe atyre qe kan qen prezent aty dhe te shumices se shqiptareve sa i perket fes. Pra, keto jane ato qe me kan ber te kem ate mendim, te cilin te kam thene qe ne fillim se, shqiptaret nuk i japin rendesi fes dhe nuk jane aq fetare sa i paraqitni ju apo dikush tjeter. Kjo eshte ajo qe me ben te theme prap se propaganda nganjehere fiton, shpresoj ne kete rast jo. Kur keni vendosur te pranoni ftesen per cafe, keni caktuar edhe xhamin, me pas te kam thene une qe mos gabo me ftu shume shkok se e nderrojme xhamin. Dhe me jeni pergjigjur se" jo nuk marr me shume se 2-3, dhe nuk e nderrojm xhamin". NUk kam dashur te ngul kemb, sepse nuk do te pranonit ne ndonje tjeter xhami.Sepse e dini shume mire realitetin. Kur te jem ne Prishtine, patjeter se do te ftoje dhe te shkojm edhe neper xhamit tjera, por pas ramazanit, nese do pranonit ju.
Erdhem ne fund tek uleset ne biblotek, ahahahha. Ne fillim keni kembengul se nuk jan 400 tkheu dhe lexo qfar ke thene vet. Me pas keni thene se jo kati i 1 jo i 2. Tani qe u vertetua, prap nuk e pranoni ( siq te kam thene jeni me krye fort se une, ahahah) dhe thuani se po ndryshojkan! Kur jane ndryshuar konkretisht? Mos me detyro te vij keto dite ne Prishtine dhe te shkojme bashk te pyesim nese jane nderruar uleset apo kan qen gjithnje 400? Jam i sigurt 99 % se gjithnje kan qen 400. Ketu mund te nderhyn edhe dikush tjeter, sepse nuk jemi vetem ne dy qe kemi mesuar apo mesojme ne ate biblotek, ka edhe te tjere..., por nuk llogaris patjeter te nderhyjne dhe te bindin ty. Une jam i sigurt dhe nuk pres nga te tjeret, mund tia dal edhe vet si gjithnje kur kam te drejt. Miqesisht. |
| | | Beton Hero anëtar
Numri i postimeve : 5729 Vendi : Zvicër Profesioni/Hobi : no money no honey Registration date : 10/09/2007
| Titulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes? Fri Sep 26, 2008 2:35 am | |
| Jeta qe ekziston jetoje mire me kanqesi se i takon jetes se jetese te gjalleses ,kurrse i vdekuri i takon jetes se vdekurit te jetoja ashtu siç na pret edhe ajo ''jete'',e pas vdekjes ju keshilloi te jetoni jeten e gjalleses mire ,te kemi lumturi ,dashuri,lumturi e tjerat te ja lame kohes vete tregon . | |
| | | MUHAMETII Anëtar i Besueshëm
Numri i postimeve : 1106 Registration date : 07/05/2008
| Titulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes? Fri Sep 26, 2008 6:10 pm | |
| Pershendetje Premtimi Pergjithesimet e Premtimit Paragjykimet dhe pergjithesimet jane dy koncepte qe njerezit nuk munden pa to, ne shumicen e rasteve pergjithesimet dhe paragjykimet jane te demshme per njerezit, dhe kane role negative. Premtimi tash edhe me shume jam befasuar, kur pashe se me paskit thene: pse jeni befasu... Ju po e perseritni se nuk ka pase me shume se 7 a 8 veta jasht, ndersa une po e riperseris se as edhe mundesia me e vogel nuk ka ekzistuar qe ju te shihni se a ka pase njerez duke u falur jashta xhamise. Por edhe duhet te kujtoj se nje veprim i tille eshte rrepsisht i ndaluar gjate faljes. O zoteri pikerisht ashtu sic te kam thene, edhe ka dale. Premtimi duhet ta rikujtoj se ju jeni duke zhvendosur nga tema ne teme, ne momentin qe une u jap nje fakt ju zhvendoseni tek nje tjeter, me nje fjale po nxirrni vegza sic thote populli. Une po dyshoj se cili ka qene dhe eshte qellimi i juaj! Njehere kemi diskutuar per ringjalljen, me pastaj per drejtesine e Zotit, meshiren, (gradualisht dilshim nga tema), me pas per devotshmerine, pastaj per solidaritetin e njerezve, me pastaj me kerkove qe te dalim te vertetojme ate qe une thojsha, e pranova kerkesen tuaj, shkuam ne xhami, ku pame se qe e stermbushur pikerisht ate qe ta kam thene, dhe ju fatkeqesisht edhe tash nuk jeni te bindur. Une nuk po e di se si te shpjegoj ndryshe, dhe si te vertetojme ndryshe. Ju ateistet i besoni vetem asaj qe shihet, dhe une pash se nuk ishit i verber, qe jepe te kuptohet se e keni pare ate qe ka ngjare. Tash, une nuk po di se si ta vertetoj ndryshe, kur ju fjaleve nuk ju besoni, i besoni syve, dhe me syte tuaj keni pare stermbushjen e xhamise, cuditem pse tash as syve tu nuk i besoni. Me te vertete cuditem! S'ka dyshim se do pranoj kete kerkesen e re tuajen. Propozoj sa te duash. Une nuk mund t'ua mohoj ta perdornit fjalen propagande, se edhe nuk ka dic te keqe te perdoret, por une po e di qellimin pse e perdorni kete fjale, sepse fjala propagande ne e sence seshte e shemtuar, por njeriu e ben te tille, une e preferoj me shume fjalen predikim prandaj te thash. O zoteri Premtimi, po qfare te keqe ka qe te thirren njerezit ne rrugen e Zotit, kete e quani ju propagande. Ajo ligjerate nga hoxha ka qene njera nder ligjeratat me frytedhense qe une kam degjuar nga ai. Ai bente thirrje, se si te bashpveprojme, si te jemi solidar, se si duhet te sillemi ne menyren me te qete, me njerezit qe jane jashta xhamise, dhe ju e akuzoni pse e ka bere kete, me te vertete ky gjykim juaji eshte tejet absurd, sinqerisht e kam. Kur nje njeri e pengojne predikimet e tilla, atehere ai njeri nuk mund ta quaj veten altruist, nuk mundet ta quaj veteveten nje njeri qe i dhimbset shoqeria ne qfare gjendje eshte, nuk mundet, asesi nuk mundet. Qfare keni prite te thote hoxha, se shkoni ne kafe ne ramazan, mos e duani e ndihmoni njeri tjetrin, konsumojeni alkoholin, mos u ktheni ne rrugen e Zotit, urdheroni per te keq dhe ndaloni nga e mira, keto fjale i keni pritur ju nga ai! E tmerrshme! Me te vertete e tmerrshme! Krejt ndryshe ju kam paramenduar. O zoteri, ai nuk ka thene se kush eshte jashta xhamise eshte ne kafe, ai ka thene se ata qe jane jashta xhamise qe mund te jene rrugeve dhe kafeve, duhet t'i socializojme, t'i therrasim ne rrugen e drejte te Zotit. Qfare te mete po shihni ketu!? As ai (hoxha) nuk ka thene se cdo njeri qe nuk eshte ne xhami, eshte ne kafe, kete e paske keqkuptuar. Por qellimi i tij ka qene, qe ata njerez qe jane kafeve dhe rrugeve pa nevoje, ta kuptojne te verteten. Eshte normale qe ne fillim ka qene largesia 2 metrra distance, vende vende ka mund te jete edhe me shume, madje krejt ne fillim ka mund te jete 10 metrra. Por ju duhet te kujtoni, se si edhe pas renditjes, prap ka qene kerkesa qe ne te ecim perpara, kerkesa eshte perserite disa here. Si mendoni se nese kishte per te pase vend jashta xhamise njerezit do ngushtoheshin aq shume, sa qe mezi e vendosshim koken ne toke!? Asgje te keqe nuk ka pse ate dite ka pase rini, nxenes te shkollave fillore e te mesme, perkunderazi kjo eshte nje e mire qe eshte duke ndodhe. Ne xhami ka rregulla, eshte normale qe hoxha duhet te mbaje qetesi, vetem dy here ka kerkuar qe te mbanim qetesi. Hoxha ka kerkuar nga femrat lart, qe te mbajne qetesi, dhe jo nga ne, ata femije qe kane qene aty edhe une i kam degjuar qe bisedonin, por kjo eshte normale per nje femij zotri, ata kane qene jo me shume se 3 a 4 veta. Ndersa ne pergjithesi ne xhami ka mbreteruar qetesia, heshtja, edhe pse ndoshta jo per tu degjuar miza, sepes zeri i hoxhes do e kishte pamundesuar kete. Telefoni shume pak here ka cingerruar - por kjo zoteri nuk do te thote se ne nuk jemi serioz, edhe besimtaret jane prej trupi e shpirti, edhe ne njerez jemi mund te gabojme, si mendove ti! Vetem Zoti eshte i pagabueshem. Qfare mendon se do duhej t'i benim femijut, ta hedhnim jasht. Si ore mendon se serioziteti duke i degjuar femijet (qe as 1 vit nuk mendoj se i kane pase) matet serioziteti. Nje absurd i radhes Premtimi, kerkoj qe te mos hidherohesh. Mendoni per pergjithesimet. Eshte e vertete se une e kam caktuar xhamine, por ju me keni rekomanduar qe ta caktoj. Ju me thate mos sjellni me shume se 1 a 2 shoke, dhe une i jam permbajtur kerkeses, vetem nje shok e kam marre, -Kushtrimi86, qe gjithnje shkonim (dhe besoj se do vazhdojme te shkojme) bashke ne xhami. Si nuk do pranoja ne ndonje xhami tjeter, kur une vete te kam thene qe caktojeni vete xhamine, dhe ju me thate: caktojeni vete, dhe une, nje patjeter do duhej ta caktoja, e caktova ate ku shkoj me se shume. Pranoj si nuk pranoj, por, ju kisha kerkuar qe mos te merreni me imtesira, mos te merreni me qeshtje dytesore, por me ato paresore. Sepse shume mire e din se ne qfare teme jemi duke diskutuar, dhe nga ajo qe po lexoj po me ben te kuptoj se ju, tashme keni pranuar se ka ringjallje, vetem se tash doni te merreni me ate se sa serioze dhe te perkushtuar jane shqiptaret me fene islame. Gjerat qe kontestohen ato ekzistojne, nje person qe e konteston drejtesine apo meshiren e Zotit, ai automatikisht po e pranon ekzistencen e Zotit. Sepse dicka qe nuk ekziston, nuk kontestohet. Sa i perket ulseve, eshte e vertete se jane 400, kete ta thash edhe me heret, dhe kete e kam vertetuar nja 2 dite pa u takuar. Edhe pse ulsja e 400 - te, nuk eshte ne ate vendin ku me thate ju, por ne nje pjese tjeter. Seriozisht. hahahah Kjo ka qene nje teme krejt tjeter, shume me teper se dytesore. Dhe mendoj se me nuk ia vlene te flitet per te. Premtimi, kisha kerkuar nga ju qe te me tregoni se cili eshte qellimi i juaj qe te debatosh ne kete teme: te kete faqe me shume, (ndoshta edhe i keni premtuar ndonjerit prej Administratoreve apo Moderatoreve, qe do diskutojme deri ne nje faqe te caktuar, per ta thyer rekordin), shpresoj qe ky mos te eshte qellimi, po as edhe ky tjetri - qe vetem te me provokoni. Une nuk e shoh te arsyeshme te diskutohet me ne kete teme, prandaj i kisha lutur edhe forumistet: Kushtrimi96 dhe Ariani, te mos diskutojne per te njejten qeshtje, besoj se mjafton qe une te merrem me kete. Premtimi edhe dicka, pashe se me heret, ne komentin qe ishe pergjigjur Kushtrimi86 se keni thene: "nuk kam ardhe te falem e ti thyej gujte", e sheh Premtimi se Zoti ka bere qe ju vullnetarisht e pa vullnet te zemres, te shkoni te i perluleni Atij. E sheh, se qfare se si te ka sjelle Zoti ne kete gjendje (une prap e vleresoj te mire, pavaresisht pse ju nuk e keni pase qellimin e adhurimit), mohoni me zemer, por me veper iu ke perulur. Dije se cdo njeri e ka ne shpirtin e tij, besimin e ekzistimit te nje fuqie mbinatyrore, por pastaj ambienti, familja, mendjemadhesia, moslogjikimi e tjetersojne shpirtin e tij te paster - per te cilin do te pergjigjet. Kerkoj t'i analizoni dhe studioni disa ajete (versete) ne komentin e radhes. Me t'mira | |
| Titulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes? Fri Sep 26, 2008 6:12 pm | |
| 7:171. Përkujto kur ngritëm kodrën mbi ta si re, e ata menduan se ajo do të bie mbi ta. (Ne u thamë): “Merrni këtë që ua dhamë me kujdes dhe përkujtoni ç’keni në të, e të ndaleni nga ajo që është e ndaluar. | |
| | | Musafir Vizitor
| Titulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes? Fri Sep 26, 2008 6:23 pm | |
| Padyshim qe egziston jeta pas vdekjes edhe se une sekam par asnjeher at jet por dua te them se egziston nje jet por jeta me e mir eshte per ata qe besojn qe din te respektojn njeri tjetrin besoj per ata egziston nje parajs kurse per ata qe nuk besojn egziston nje feeeerr.
Pa te keqe flas pergjithesi. |
| | | Guximi Miqte e Forumit
Numri i postimeve : 2427 Age : 31 Vendi : Në "Komedinë Njerëzore" Profesioni/Hobi : Student Registration date : 12/09/2007
| Titulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes? Fri Sep 26, 2008 6:28 pm | |
| Shendosh kofshim bre Deshira, edhe ferri per njerez eshte hahahahaha.
Te pershendes e kalofsh mire ne mesin tone | |
| | | Vizitor Vizitor
| Titulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes? Fri Sep 26, 2008 7:07 pm | |
| Muhametii, nuk te thash asgje personale ty, sikur qe po vazhdon te thuani ju per mua...Shkruajta per ato dy pika per te cilat edhe kemi diskutuar ne kete teme ne kohen e fundit, para se te shkonim ne xhami s'bashku. E para per stermbushjen dhe qe po falen jasht ne bor dhe shi, sipas juve. Dhe e dyta, per seriozitetin e shqiptareve ne fe. Per te paren e perseris edhe njehere qe nga fillimi kur kam thene nuk e kam caktu vetem nje xhami, por kam thene ne Prishtine dhe ne vende tjera, sepse sa do e madhe te jete Prishtina nuk mund te nxjerrim nje perfundim vetem ne baze te ketij qyteti, per kete edhe kam fol pergjithsisht, kuptohet ne ato vende qe kam pas mundesi te shoh. Kjo ishte sa i perket pergjithsimeve. E dyta, per seriozitetin e shqiptareve ne fe, nuk i bij prap asnje fjale qe kam thene ketu apo qdo kund tjeter. Per kete edhe ti permenda ato qe kan ndodhur ate dite ne xhami, por ju vazhdoni ti mbuloni apo ti arsyetoni ne menyra te ndryshme. Ne xhami nuk kishte ere te qetesis aspak, perkundrazi une perkunder perqendrimit qe kisha nuk arrija te ndegjoja mire hoxhen, edhe pse kur fliste i kishte zmaduheset per shume fishe me teper. Qka do ndegjoja une apo dikush tjeter, sikur se mos te ishin zmadhuheset?? Asgje hiq, do ishte duk sikur ne nje treg mallash. E permendet se vetem dy here ka kerkuar hoxha qe te mbajn qetesi. Pse te ndodh kjo? Sikur te ishin shqiptaret ashtu siq i paraqitni ju, nuk do te kishte nevoje te kerkonte asnjeher, perkundrazi do duhej te mbreteronte qetesi absolute, bile edhe miza te ndegjohej, sikur ta kuptonin rendesin dhe vendin dhe qellimin pse jane ata njerez aty. Por nuk ndodhi, sepse perveq se nuk e kuptojne, nuk i japin rendesi vendit dhe nuk e kan qellimin siq duhet, perkundrazi shumica u pa qe jane aty thjesht per diqka tjeter...Ka shume gjera qe tregojne jo seriozitetin. Po nisem nga vetja. Ate dite kur shkuam ne xhami, rruges e kam q'kyq telefonin, pse nuk e bejn edhe te tjeret te cilet nuk jane per here te par dhe e din se sa e demshme eshte nje cingerrim e telefonit? Nuk ka rendesi a kan ber dy here apo njeqind here cingerrimat, mjafton vetem njehere. Te thashe ne fillim se jam munduar te perqendrohem dhe ta ndegjoj hoxhen me vemendje, bile jam ne gjendje te pershkruaj pak a shume krejt se qfar ka thene deri ne fund te ligjerates. Nuk eshte se e kam keqkuptuar, perveq nese ai ka gabuar kur eshte shprehur ashtu. Menyra se si ai u drejtuar, me beri te kuptoj me shume...Thuajse te gjithe ata njerez te cilet jane jasht xhamive jane neper cafe dhe rrugeve! Kjo eshte e pa pranuheshme per mua. Sepse, dikush mund te mos jete ne xhami, por jo patjeter te jete ne cafe apo te jete rrugaq. Tjetra eshte se ne 1 ore e 20 min. ligjerat, per qudi nuk e ndegjova ta permend asnjehere kombin edhe pse ne disa raste ka pasur mundesi, kur fliste per te ardhmen e njerezeve dhe te rinis ne veqanti. Nuk e beri! Nuk e di nese ishte faji tek ajo cop leter qe mbante ne dor ( qe kohe pas kohe ja leshonte syt) qe sigurisht ka qen ne gjuhen arabe, dhe nuk ekzistonte kjo fjale aty, apo ka pasur probleme ne perkthim dhe pershtatje?! Nuk po me duket e arsyshme te vazhdoj me shume, sepse do duhej te filloj te mirrem edhe une sikur ju, me shume me personalitetin tend dhe pak per keto qe po diskutojm. Nuk po kam qejf ta bej kete te fundit, sepse pavaresisht mendimeve dhe bindjeve qe kemi ne dy ndryshe, une u kam thene te gjitheve se Muhameti dhe Kushtrimi, me kan len pershtypje shume te mira dhe nuk kam asgje kunder tyre, por bindjet do i mbajm qdo njeri te vetat. Me qe erdhi puna deri ketu dhe mos te shkoj edhe me keq, po e pranoj vetem nje gje. Ne Prishtine, e di vetem nje xhami qe ka qen keshtu siq thuani ju, ajo ne lagjen e Muaxhereve, pra deri sa eshte ndertuar kjo qe eshte sot ( tre kateshe) ka pasur raste qe jane falur edhe jasht. Por tani me jo, nuk ka ndodhe asnjeher ne ate xhami dhe ne asnje tjeter. Per ate dite, po te theme edhe njeher se ne momentin qe faleshim kur uleshim posht, une e kam qu kryt dhe kam kqyr mbrapa dhe e kam pa se njerez nuk ka jasht edhe pranoje, perveq atyre te cilet i ceka. Ju skeni pas mundesi ta beni kete, sepse jeni besimtar i devotshem, e une jo. Patjeter qe do na vije rasti te shkojm prap ne ndonje xhami tjeter, por tani do bej edhe diqka tjeter, nese mundem do i ftoj edhe ata dy-tre shok te cilet jane falur dikur apo falen neper xhamit e Prishtines ne diten e xhumas dhe do bisedon vet me ta me mire, dhe do e kupton aty per aty se edhe ata sikur ju, mundohen t'me bindin se kinse jam ne rruge te gabuar, por qe asnjehere nuk kan thene se njerezit falen jasht objekteve te xhamis. Per ulese, nuk ka rendesi edhe aq shume siq ke thene edhe vet, por e rendesishme eshte nese keni pasur te drejt kur keni ngul kembe dhe ketu shihet se nganjeher flisni ne ajer edhe ju, dmth pa e dijtur pa qen me nje vend nuk pranoni ate qe u thote dikush i cili ka kaluar me qindera dite qe nga mengjesi deri ne mbremje ne ate vend. Edhe diqka kishe cekur diku se kinse une perderisa jam falur u kam perkulur zotit dhe kjo eshte me e rendesishme. Jo, une mund te vij prap njeher, dy here apo njezet here, por asnjeher nuk i bindem, sepse i di keto lojera. Qellimet qe i keni cek nuk jane as njeri e as tjeteri, te kam thene ate dite pak a shume se cili eshte qellimi im kur diskutoj me dike...I pari qe te mbushi faqet nuk mund te jete per arsye se koeficienti eshte shume i vogel, dmth shperblimi eshte i pa arsyheshem. I dyti, qe te provokoj as ky jo, sepse provokimi e ka njefar mase te caktuar te une, dhe jo te kaloj ne extrem te mbushim faqe te tera duke provokuar. Ne dallim pre dikujt tjeter, une haptas e kam thene se, jam ne kete forum per te mesuar nga te tjeret dhe njekohesisht ti provokoj ne menyre se me pas mund te mesoje dhe me shume nga kjo e fundit. Por gjithqka ka nje limit tek une. Miqesisht. |
| Titulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes? Fri Sep 26, 2008 9:16 pm | |
| Pershendetje Premtimi Fillimisht deshira ime e flakte do te ishte sikur te kuptoja se kush eshte duke i bere redaktimet e shkrimit tuaj, sepse shume lehte dallohet strukturimi i shkrimeve, nga njeri ne tjetrin, nejse, kete ndoshta nuk do e kuptoj asnjehere, nuk me ben edhe aq! Fillojme tash, edhe pse nuk ia vlene, asgje te keqe personale nuk jam duke te thene, perderisa ju flisni per qytetaret ne ate xhami, duke e perfshire edhe hoxhen, duke mos e treguar realitetin, une duhet te merrem me ju zotri, per ti demantua hiperbolizimet qe i beni, nuk ka se si te jet ndryshe. Por s'ka dyshim se ketu eshte edhe personi i trete, deshmitar okular, per te treguar te verteten e asaj qe ne te dy po e pohojme. Ai eshte Kushtrimi86, i cili bashk me ne ka qene ne xhami, dhe e ftoj te e tregoj te verteten qe ka ngjare ne ate xhami ate dite. Sa i perket stermbushjes se xhamive, fjala ka qene vetem per Prishtinen, une te kam thene edhe per vendet tjera qe falen, por per Prishtinen te kam thene se xhamite te premteve jane te stermbushura. Ndersa e dini ju Premtimi se qfare keni thene, kujtojini ato fjale tuaja, ja lexoj: "ne xhami mund te hysh lirshem dhe te dalesh lirshem". Me te vertete a ngjau kjo! Ju se pari me kete duhet te merreni, dhe pastaj te dilni jashta xhamise. Perveqse xhamia ka qene e stermbushur, ka pase dhe njerez qe jane falur jashta saj. Sot e premte, une ne po te njejten xhami e kam kryer obligimin e radhes. Dhe fale Zotit, mu dha mundesia ti bej disa foto. Kisha kerkuar nga ju se si mund ti postoj ne kete forum, dhe te kuptoni te verteten. Ma tregoni menyren se si duhet te postohen, a duhet qe patjeter te jene ne nje faqe te botuar, apo ekziston edhe ndonje mundesi qe ti postoj nga kompjuteri im drejteperdrejt. Ja premtimi ne momentet qe po shkruaja, Zoti me ndihmoi ta gjej nje webfaqe, per te argumentuar ate qe une jam duke thene qe afro dy a tri jave. Ja shikoje: http://www.besimtari.com/FRM/files/index.html Vazhdojme. Edhe une pajtohem se sa do e madhe qe te jete Prishtina nuk mund ta nxjerrim nje perfundim per te gjithe Kosoven, por duhet cekur se ne Prishtine banojne rreth 400.000 qytetare. Tash edhe nese ne qytete tjera ka me pak njerez ne xhami, eshte normale sepse ka banore me pak. Ndoshta po kuptohemi te pakten ne kete pike. Per seriozitetin duhet te ndalemi ndoshta pak me shume. As une nuk them se ka pase qetesi absolute, sepse kjo eshte e pamundur. Derisa hoxha ka qene duke ligjeruar ulur, shkalla e qetesise ka qene me e ulet, ndersa kur ai ka ligjeruar lart, shkalla e qetesise ka qene ne nivel shume te duhur. Kerkoj nga Kushtrimi86 ta vertetoj kete. Cudi une shume mire e kam degjuar! Prap mospajtime. O zotri asnjehere nuk kam thene se shqiptaret musliman jane te perkryer ne fe, prap po e ritheksoj, edhe ne jemi gjak shqiptari, nje gjak si i yti e i ati tjetrit, s'mund te dalim nga lekura, njerez jemi. Besoni nuk po i besoj asaj qe po e lexoj. Po si ore prap me pergjithesime, si treg mallerash. Po kjo eshte tejet tejet e pavertete. Sipas asaj qe po thuani, as ne nuk duhet te konsiderohemi tamam shqipetar, sepse nuk jemi serioz, nuk e duam atdheun ashtu sic e meriton, nuk bejme per pavarsi e sovranitet ashtu sic duhet, madje madje tash jemi mashtruar aq keq sa qe veshtire se do e kuptojme ndonjehere realitetin e hidhur qe po na kanoset. Thrriste Albin Kurti per protesta tejte te arsyeshme dhe ne nuk iu bashkangjisnim. Madje disa e quanin fajtor per vrasjet e 10 shkurtit. E vertete eshte se duhet te ckyqen mobilat, por tash prap ju po merreni me pergjthesime. A e beni mend ju se ndoshta mund te kete njerez qe me qellim vine ne xhuma e i lene mobilat leshuar, qe te pengojne. Edhe kjo mund te ndodhe, edhe pse nuk e besoj, por mund te ndodh. Po pse nje person e ka lene telefonin te kyqur, nuk ben te absolutizohen te gjithe, dhe te mirren si joserioz. O zotri ai (hoxha) ka thene: ata njerez qe jane jasht, duhet t'i udhezojme, me qetesi, dhe asgje te keqe nuk ka ketu, ai vetem per te miren e tyre ka thene, dhe asgje me shume. Edhe nese nuk kane qene njerezit rrugeve e kafeve, por kane qene diku tjeter, fjala ka qene qe te gjithe te udhezohen. Per kombin edhe une pajtohem se duhet te flitet me shume, por nuk ka qene rasti, ai (hoxhe) ndoshta eshte njeri prej hoxhollareve qe flet me se shumti per kombin. Por edhe nese flasin ndonjehere hoxhollaret per kombin, ka njerez qe i perbuzin, dhe thone se nuk kane te drejte te flasin per kombin, se kinse nuk dine, e gjepura te ndryshme. Edhe une them se kemi kaluar mire me ju, por qe duhet te kundershtoj aty ku kerkohet. Eshte e vertete se une nuk e kam bere ate qe e keni bere ju (shikimi mbrapa), por une po bazohem ne te kaluaren, dhe ne logjiken e shendoshe. Cila eshte logjika e shendoshe! Eshte shume e thjeshte, perderisa xhamia vinte gjithnje duke u mbushur nga qytetaret, kuptohej se nuk kishin ku tjeter te faleshin, tjetri argument eshte se kur dolem jashta xhamise, pame se ende kishin mbete te shtruara gazetat dhe ato tepia, qe tregonte se dikush eshte falur aty jasht. E njejta ka ndodhe edhe sot, perderisa ate dite kemi qene ne mes te xhamis, sot mezi kam hyre brenda, dhe i kam bere ato fotografi qe te tregova edhe me heret, shpresoj se do i postoj se shpejti. Do ia leme kohes prap, sepse nuk po kam si te vertetoj ndryshe. Per ulese te biblotekes u morrem vesh besoj. Ndersa per qellimin, ju njehere thate se nuk ka qene qellimi juaj te me provokoni, me pastaj thate: "ti provokoj ne menyre se me pas mund te mesojme edhe me shume...", qe do te thote se ky ndoshta edhe mund te jete qellimi i juaj ne raport me mua. Por nejse ti leme qellimet. Sepse ndoshta ju mendoni se qellimi arsyeton mjetin. Gje qe ne shumicen e rasteve nuk eshte e vertete, dhe eshte e padrejte te aplikohet kjo metode e te vepruarit. Me t'mira | |
| Titulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes? Fri Sep 26, 2008 9:22 pm | |
| | |
| | | Mergimtari Anëtar aktiv
Numri i postimeve : 755 Age : 111 Vendi : Jashtë forumit Registration date : 31/05/2008
| Titulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes? Fri Sep 26, 2008 9:52 pm | |
| Turp shumë kjo falja tek ish tregu prapa pallatit të Rinis.
Me plotë respektin tim por kjo po më duket paksa jo normale , nuk jemi në Arabi o Muhamet dhe ai Hoxhë që ka pranuar të ligjëroj kështu.
Do të ishte shumë më mirë dhe më shqiptare të mirreshin 5-6 autobuzë dhe të shkonin nëpër xhami jashtë Prishtine ku ka vend të bollshëm , rrugës së Llukarit janë 3-4 xhami nqs nuk gabohem , nga ato që kam pa prej makine gjithashtu është edhe një xhami e re ne Keqekollë. Plus në anët e tjera që nuk kam shumë info se ku gjinden xhamitë por besoj që ata që falen i dinë mirë dhe sidomos "ai" njeri nqs mund t'a quajm kështu që i ka drejtuar qytetarët e Prishtinës që të falen pas pallatit të Rinis.
Bëju njëherë burrë e shqiptar i vërtetë dhe prano se kjo që paska ndodhur pas pallatit të Rinis është një propagand pa çmim. | |
| Titulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes? Sat Sep 27, 2008 4:38 am | |
| Pershendetje Mergimtari Po qfare rendesie ka a jemi ne Arabi apo jo, o zotri, po urdheri nuk eshte shpalle vetem per arabet, por per te gjithe njerezimin e mbare deri ne diten e fundit. Do te ishte mire qe te shkonin me autobus jashta Prishtines qe te faleshin, sikur te mos ishte elementi kohe, por ja qe koha eshte shume e rendesishme, dhe besoj se ju e dini se ka shume student e punetore te ndryshem, qe mezi e sigurojne nje gjysme ore nga koha e ngarkuar e tyre, sidomos punetoret e kane te veshtire, sepse shefat e tyre nuk lejojne qe te vonohen shume. Po behem burre e po te tregoj se ajo qe ka ndodhe dhe do te ndodhe derisa te restaurohet xhamia, po normal edhe derisa mos t'i debojne edhe nga aty. Me t'mira | |
| Titulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes? Sat Sep 27, 2008 12:17 pm | |
| Shikoj fotot Premtimi qe te premtova, hic me pak se dje jane bere, ne po te njejten xhami ku ende e mohoni se qytetaret nuk falen jasht: [center] [center] [center] Nuk e besoj se eshte e nevojshme te shtoj edhe dic tjeter: [center]Faktet flasin vete Me t'mira[/center] [/center] [/center] [/center] | |
| Titulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes? Sat Sep 27, 2008 12:20 pm | |
| Nepermjet ketyre linqeve i shikoni fotot, sepse nuk qenkan postuar sikurse te tjerat, Faleminderit per mirekuptim | |
| Titulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes? Sat Sep 27, 2008 12:25 pm | |
| [/img] | |
| | | shpendo Fillestar/e
Numri i postimeve : 3 Age : 37 Vendi : shtime Registration date : 27/09/2008
| Titulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes? Sat Sep 27, 2008 2:55 pm | |
| pershendetje jeta pas vdekjes ekziston se po mos te ekzistoj nuk do ishte as kjo jete se Allahu ne thot " nga toka ju kemi krijuar ne tok do tju kthej dhe nga toka do tju ringjallim per her te fundit" qe don te thot se Allahu e shpjegon se si na ka kriju dhe si do te na ringjall. Dhe kjo na bane me kuptu se ekziston diqka mas vdekje e kjo esht dita e gjykim kur te gjathe njerzit do te japin llogari per kete jet. | |
| | | Beton Hero anëtar
Numri i postimeve : 5729 Vendi : Zvicër Profesioni/Hobi : no money no honey Registration date : 10/09/2007
| Titulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes? Sat Sep 27, 2008 2:57 pm | |
| Muhameti Nuk hapen ata Foto asnjera shoku !!!!!! | |
| Titulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes? Sat Sep 27, 2008 3:00 pm | |
| Si nuk hapen, a e copijove linkun, sepse direktu me klik nuk hapen, por kopijoje linkun dhe vendojse tek Adressa, kerkoj falje nese paraprakisht keni qene i njoftuar per proceduren. Mua me hapen ne PC-ne tim. | |
| | | njonidrenica Anëtar aktiv
Numri i postimeve : 838 Registration date : 09/06/2008
| Titulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes? Sat Sep 27, 2008 3:15 pm | |
| kush beson ne ringjallje aj beson ne kuran | |
| | | Vizitor Vizitor
| Titulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes? Sat Sep 27, 2008 9:54 pm | |
| Muhametii, jeni pikrisht ju, ai i cili me impononi te shkruaj shume nganjehere, dhe me pas me drejtoheni se " mos jam i lidhur me kusht me dike per te mbushur faqe"! Heren tjeter me drejtoheni se " pse po i reduktoni shkrimet kaq shume"! Kesaj i thone " hyp se te mbyta, zbrit se te vrava". Mirepo, une qdo here qe shkruaj diqka nuk e bej as per njeren e as per tjeren, gjithnje shkruaj aq sa me duket e arsyshme, pavaresisht se mirreni ju apo dikush tjeter me keto gjera. Tani dua te te theme vetem dy gjera,per tjerat vazhdoni mirreni ju, sepse kjo po u ben fituhes! Keni thene qe nga fillimi ne kete teme se, ne Kosove apo konkretisht ne Prishtine ka munges te theksuar te xhamive, dhe ne njefare menyre duhet urgjentisht te mendojm per kete "problem". Me arsyetimin se po na u falken njerezit jashte vere e dimer! Kete e kam kundershtu kategorikisht dhe vazhdoj ta kundershtoj dhe te theme se kjo eshte nje propagand e paster, me ose pa qellimi nga njerez sikur ju. Pse? Sepse, ishim se bashku ne njeren nga xhamit e qytetit, dhe nuk kishte njerez jasht siq thoshit ju, perveq 7-8 personave ( te cilet i kam pa vet gjat faljes, dhe qe ti si ke pa), por kur kihet parasysh se eshte ramazan, vendi i xhamis etj., nuk eshte aq sa per ta ber te madhe, sepse njerezit dhe familje te ndryshme po kalojn dimrin qe 9 vite pas luftes neper bor e shi pa kulem mbi koke. Kurse ata 7-8 veta e kan njeher ne jave 1 ore, apo? E riperseris ishte nje kohe kur u faleshin njerezit jasht, deri sa po rregullohej xhamia ne lagjen e Muhaxhereve, iku ajo kohe dhe probleme te ketilla nuk ka. Vazhdoni ju dhe flisni me ore, dite, jave e muaj, sepse do te pergjigjem shkurt: mos PROPAGANDO. Deri sa te pranon ftesen time te re, ku me nje te premte, te vjen me mua s'bashku ti vizitojme te gjitha xhamit ne Prishtine dhe te shohim me syt tan se ne cilen xhami po falen jasht dhe nga sa persona. Atehere mund ta terheq kete fjale qe ty te vret, por qe mua nuk me intereson, sepse sa here t'me jepet mundesia ta theme te verteten, e theme pa me interesuar se si ndihet nje person, nje grup njerezish apo qfar do te mendojne ne kete raste per mua....Ky jam une! Pika e dyte. Serioziteti i shqiptareve ne fe. Keni thene ne kete teme se shqiptaret jane fetare dhe u permbahen rregullave te fes shume. Kjo shume, nenkupton me shume se 50%. Une te kam thene se nuk eshte evertete, nuk i permbahen hiq, hiq, hiq...Pse? Per kete te shpjegova ne shkrimet e meparshme per 'seriozitetin" e shqiptareve qe i thone vetes taman musliman, per ata qe ishin prezent ne xhami ate dite, por qe vazhduat te mos e pranoni dhe te arsyetoni ne menyre te pa justifikuheshme, bile bile arritet deri aty sa per punen e telefonave thate se" mund te jete dikush me qellim aty..."! KJo nuk eshte diqka e pa pritur per mu, sepse po ta lexoje menjdjen gjithnje me perpara dhe e kam prit kete koment. Sikur te ishte ashtu, atehere pse nuk me ndodhi mua diqka e atill? Kur dihet se une isha ardhe vetem me nje qellim, dhe jo per tu falur, per tju lutur apo gjunjezuar zotit, e per asgje tjeter. Pse nuk e dheza cigaren une ate dite me juve, gjate rruges, pasi qe dolem prej xhamis dhe gjate kohes sa bem muhabet para biblotekes, dmth rreth 3 ore gjithe kjo distanc kohe?? Kur dihet se une ne autobus edhe nuk duroj pa e dhez. Por edhe pse sjam musliman sikur ju apo dikush tjeter, une te respektoj besimin tend dhe te qdo kujt tjeter. .Mos u mundo me keto arsyetime te kota tjera here se pikrisht ata qe ja thone vetes per musliman, u ndodhin keto gjera si telefoni apo diqka tjeter...Nuk po bazohem vetem per ate dite, por kam par edhe raste tjera dhe kam ndegjuar shume raste te ndryshme per "seriozitetin" e shqiptareve ne fe. Ne dallim prej juve qe po flisni qysh keni qejf me kon shqiptaret. KJo eshte diqka tjeter, edhe une kam pas qejf me kon shqiptaret me ndryshe ne disa aspekte, por... Mund te nderhyn edhe Kushtrimi apo qdo kush tjeter, nuk e kam ate kompleks qe te ndjej frike nga shumica. Mund te beheni edhe njezet apo dyqind ketu me nje mendim, dhe une do te qendroj ketu siq kam thene ne fillim dhe do ta mbroje padyshim. |
| Titulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes? Sun Sep 28, 2008 12:06 am | |
| Mua s'me mbetet tjeter vqse t'i postoj ato foto qe i kam bere dje. Por edhe po ndalem pak tek telefonat, une kam thene se mund edhe te jete ai qellim, edhe e kam thene qarte se nuk e besoj, por mund te ndodh. Faktet flasin vete: Besoj se mjaftojne keto dy foto, per ta kuptuar te verteten e djeshme, sa i perket asaj qe une vazhdimisht jam duke te thene, ndersa ju thoni 7-8 veta. Herave tjera do e vertetojme me mire. Me t'mira | |
| | | Vizitor Vizitor
| Titulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes? Mon Sep 29, 2008 9:43 pm | |
| E qka u bo me keto foto qe i sjelle? Asgje hiq, bash asgje. Ne ishim duke fol per ate te premte qe kemi qen s'bashku, qe nuk kishte njerez jasht, dhe poashtu po flasim ne pergjithsi dhe jo sillu mshtillu je kap vetem per kete xhami! Thuajse eshte e vetmja xhami ne Prishtine. Do e vertetojme me mire shume shpejt, nese jo s'bashku, atehere do i bej une fotot neper qdo xhami te Prishtines ne kohen e xhumas, dhe tani do te flasim me mire, e tani prap vazhdo dhe mirru me kete xhami qe e paske aq ne qejf. |
| Titulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes? Tue Sep 30, 2008 12:28 am | |
| Paj per ju asgje hic. Se jo se nuk eshte bere asgje hic. Vazhdimisht keni kerkuar te e vertetoni a ka jashta xhamis njerez, dhe une ju solla fakte, tash nuk doni ta pranoni. Po le ore, ishim duke fole per ate te premte, po nuk eshte vetem nje e premte. Po t'i sillja fotot e asaj te premte, do kishit per te thene se vetem ate te premte ka pase dhe me nuk do te kete. Mosni, se kete nuk e pres prej teje. Nuk jam kap per kete xhami, por ne kete kemi qene. Shkojme me mire se bashku me e udhes, por mund t'i beni edhe vete, por mos shkoni para ose mbas kohe. Me t'mira | |
| | | njonidrenica Anëtar aktiv
Numri i postimeve : 838 Registration date : 09/06/2008
| Titulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes? Tue Sep 30, 2008 12:38 am | |
| aj si beson se ka ringjalle beson se ka jet pas vdekjes | |
| | | Vizitor Vizitor
| Titulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes? Tue Sep 30, 2008 7:21 pm | |
| Ai qe beson ne ringjallje, eshte i varur nga serialet, ku njeri nder ta eshte "Sallvadori". |
| | | Eagle Eye Fillestar/e
Numri i postimeve : 58 Age : 36 Registration date : 27/08/2008
| Titulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes? Tue Sep 30, 2008 7:35 pm | |
| | |
| | | Sponsored content
| Titulli: Re: A ekziston jeta pas vdekjes? | |
| |
| | | | A ekziston jeta pas vdekjes? | |
|
Similar topics | |
|
| Drejtat e ktij Forumit: | Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi