| FERIT RAMADANI RRUGËS SË SHPËTIMIT-POEZI | |
|
|
|
Autori | Mesazh |
---|
feneri V.I.P
Numri i postimeve : 2101 Registration date : 26/03/2008
| Titulli: Re: FERIT RAMADANI RRUGËS SË SHPËTIMIT-POEZI Wed Mar 26, 2008 10:37 pm | |
| PËRKUJTIM DHE FALËNDERIM
Përkujtoj All-llahun
Krijuesin e Gjithësisë,
Falenderoj All-llahun
Burimin e Mirësisë.
All-llahun e përkujtoj
Zemra më qetësohet,
All-llahun e falënderoj
Shpirti më freskohet.
Përkujtoj All-llahun
Përplotë Dashuri,
Falënderoj All-llahun
Për gjithë këtë begati.
All-llahun e përkujtoj
Nëpër dallgë e stuhi,
Allahun e falënderoj
Të vetmin Perëndi.
Përkujtoj All-llahun
Që është Dritë mbi Dritë,
Falënderoj All-llahun
Që m’u hapën sytë…. | |
|
| |
feneri V.I.P
| Titulli: Re: FERIT RAMADANI RRUGËS SË SHPËTIMIT-POEZI Wed Mar 26, 2008 10:38 pm | |
| Muhammedit a.s.
Errësirë ishte kudo Injorancë mbretëronte Kishte humbur çdo arsye Bota dritën e kërkonte.
(Allahumme sal-li ala Muhammed Ja rabbi sal-li alejhi ve sel-lem)
Në Mekë, n'këtë vend të bekuar U lind i dashuri i Perëndisë Muhammedi i lavdëruar Shpëtimtari i njerëzisë.
O Muhammed o i dërguar Dritë dhe mëshirë për mbarë njerëzinë Salavate duke t'kënduar Falënderojmë Perëndinë
Ti je dritë që kurrë nuk fikesh Flakadan-Udhëzim hyjnor N'zemrat tona gjithmonë rritesh N'ty gjejmë prehje përgjithmonë
Gjithmonë ishe dhe do t'mbetesh Ideal-Shembull për ne Fjalët tua kurrë nuk zbehen Deri sa t'ketë jetë mbi dhe.
(Allahumme sal-li ala Muhammed Ja rabbi sal-li alejhi ve sel-lem) | |
|
| |
feneri V.I.P
| Titulli: Re: FERIT RAMADANI RRUGËS SË SHPËTIMIT-POEZI Wed Mar 26, 2008 10:38 pm | |
| Zgjohu rini !
Syri gjak po më pikon Zemra ime është pikëlluar Rini, ndalu! - ku po shkon Zotin pse e ke harruar?!
A s'u ngope me shfrenime Jetë të quar pa kuptim Kohë e humbur janë këto çaste Fundin e ke veç dëshpërim.
Kthehu ti nga ardhmëria Zgjohu, zgjohu oj rini Lëri veset e këqija Se kjo rrugë nuk është për ty.
Ti je e ardhmja e këtij ymmeti Ti je shpresa që na mban Ti je drita e këtij vendi Sytë në ju, të gjithë i kanë.
Ardhmëria është Islami Zoti siç na ka mësuar Rruga e dritës është Kur'ani Pejgamberi ka këshilluar. | |
|
| |
feneri V.I.P
| Titulli: Re: FERIT RAMADANI RRUGËS SË SHPËTIMIT-POEZI Wed Mar 26, 2008 10:39 pm | |
| Urime hixhabi !
Urime oj motër hixhabi Shamia e bukur në kokë Sa e bukur sot ti po dukesh I lartësuar qofsh o Zot!
Në fytyrë po t' shkëlqen nuri Sa bukur të rri shamia Asgjë ty s'të përkuli Gëzim t'madh ka shoqëria.
E lumja ti oj motër Që këtë rrugë e zgjodhe Atë që urdhëroi Zoti Në vepër e jetësove.
Të jesh gjithmonë krenare Për këtë gjest të mirë E devotshme dhe fetare Motër oj zemërdlirë.
Urime, urime oj motër Të gjithë po të përgëzojmë Dashuria ndaj Allahut Përjetë le të shoqëroj ë. | |
|
| |
feneri V.I.P
| Titulli: Re: FERIT RAMADANI RRUGËS SË SHPËTIMIT-POEZI Wed Mar 26, 2008 10:39 pm | |
| O Allah i Plotfuqishëm
O Allah i Plotfuqishëm, na ndihmo ne në këtë botë Vështirësitë t'i tejkalojmë, zbrit mëshirë o i Madhi Zot!
Emri yt i lavdëruar, drita Jote përjetësi O Allah i Madhëruar, zbrit mëshirë mbi këtë njerëzi.
O Allah i Gjithmëshirshëm, na udhëzo në mirësi Hapi shtigjet e lumturisë, mos na le në errësirë.
Lutjet tona t'i drejtojmë, mëshira Jote shpresë për ne Vetëm Ty t'falënderojmë, Islamin na e zgjodhe fe.
Na nderove me dy drita, me Kur'an e pejgamber Muhammedin tonë të dashur, dritë e diellit për Ymet.
Rrugës Tënde na udhëzoi, vetëm Ty të adhurojmë Me urtësi na këshilloi, Islamin të mos e lëshojmë
O Allah, o Mëshirëplotë, vetëm Ti, jep e merr. Na ringjall me njerëz të mirë, me dëshmorë e pejgamberë.
O Krijues i kësaj gjithësie, toka e qielli t'madhërojnë Na e mundëso që n'botën tjetër, Nurin Tënd ne ta shikojmë | |
|
| |
feneri V.I.P
| Nata e varrit
Dheu i zi kur të mbulon Lamtumirën t'gjithë ta thonë Sonte, vetëm vepra jote Në vetmi të shoqëron.
Nëse je ti vepërmirë Mos kij frikë as shqetësim Dy melaqe me plot dritë Ta largojnë çdo dëshpërim.
Varri yt të zbukurohet Kopsht Xhenneti plot hijeshi Vepra jote shumë lart çmohet Besimtar, i lumi ti!
Nëse je ti vepërkeq Do të jesh gjithmonë fatkeq Dritë pranë teje s'do të kesh Vetëm zjarr aty do t'gjesh.
Ky është fundi i kafirit Zotin Një që s'e besoi Ky është fati i çdo katili Zjarri do ta përcëllojë. | |
|
| |
feneri V.I.P
| Titulli: Re: FERIT RAMADANI RRUGËS SË SHPËTIMIT-POEZI Wed Mar 26, 2008 10:40 pm | |
| Pse o njeri?!
A s'më thua o njeri Pse Allahun e harrove Pse nuk shkove rrugës së Tij Por shejtanin e pasove.
Pse harrove amanetin Në Ezel që ia ke dhënë Pse ti ike prej rahmetit U mashtrove me dynjanë.
Pse s'u ndale me mendue Se n'këtë botë je udhëtarë A harrove o i mjerë Para Zotit që ke me dalë.
Në këtë botë ti veç punove Pa mendue se ke me vdekë Fjalët e Zotit i harrove Se n'dhe trupi ka me t'u tret
Po ti dije ore vëlla Për pendim kurrë nuk është vonë Me lot në sy gjithë duke qarë Ktheju Zotit mëshirëplotë
Fytyrën tënde ti ndriçoje Me namaz dhe ibadet Jetën me Kur'an kaloje T'jesh i lumtur në Ahiret. | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
Numri i postimeve : 9104 Age : 114 Vendi : Ne zemer te njerit Profesioni/Hobi : Bum - Bum bum ! Registration date : 26/03/2008
| Titulli: Re: FERIT RAMADANI RRUGËS SË SHPËTIMIT-POEZI Sun Aug 10, 2008 4:19 pm | |
| Jeta Ime
Mbi ballin tim të rraskapit ur Si mbi një urë që lidhë dy botëra Vallëzojn ë rrudhat e pleqërisë
E sytë më janë qielli blu Ku flenë ëndrra e jetës pa mbarim... Shpirtin nuk e trazoj me lojën Djersa e njelmët mbi ballit tim
Rrjedhë nëpër rrudhat Si lumi i tërbuar jashtë shtratit. .. Çdo pikë djerse në luginat e shfaqur Mbi ballin tim merr formë të kristaltë
Ndritë një jetë që ekzistont e dikur Ushqen një dashuri që s’shuhet dot Zbukurojn ë sytë e tu bojë qielli xhani im Kujton një pranverë që s’harrohet kurrë
Fton hënën në mesnatë që jep bukuri... Ju lutemMi lexoni rrudhat e ballit Dhe djersën e kristalte mbi te Do ta lexoni e gjithë jetën time! | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
Numri i postimeve : 9104 Age : 114 Vendi : Ne zemer te njerit Profesioni/Hobi : Bum - Bum bum ! Registration date : 26/03/2008
| Titulli: Re: FERIT RAMADANI RRUGËS SË SHPËTIMIT-POEZI Sun Aug 10, 2008 4:20 pm | |
| Ktheju Allahut
Kur ke ndonjë ditë të tmerrshme dëshiron që vetëm bërtasësh vetëm ktheju All-llahut
Kur ndjehesh aq i dëshpërua r dhe i ke humbur të gjitha shpresat vetëm ktheju All-llahut Kur ndjehesh i tradhëtua r
dëshiron që vetëm të mallkosh vetëm ktheju All-llahut Kur nuk gjen rrugëdalj e nga një situatë e tmerrshme
vetëm ktheju All-llahut Kur ndjehesh se nuk ke vetë besim apo vetërespe kt vetëm ktheju All-llahut
Kur ndjehesh shumë mirë dhe bota është nën këmbët tua mbaje në mend: Mos e harro All-llahun kështu do jesh i sigurt se Ai s’të harron ty! | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: FERIT RAMADANI RRUGËS SË SHPËTIMIT-POEZI Sun Aug 10, 2008 4:21 pm | |
| Jemi të zënë me gjëra luksoze Shumëlloj shmëria e tyre neve na sjell konfuzion që ne e quajmë dituri. Thuaj:Zoti e krijoi botën,
e shndërroi natën në ditë, I bëri malet shtylla për të, detërat që ta pastrojë fytyrën e sajë, gjallesat të lira(stërgjysh ërit e lutësve) që të kërkojnë një vend
në këtë mister që noton në Gjithësin ë e pafund. Të gjitha këto janë maskime të shenjave dhe të Thirrjes së Zotit, ato janë shenja që na tregojnë se Zoti është i Gjallë! | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: FERIT RAMADANI RRUGËS SË SHPËTIMIT-POEZI Sun Aug 10, 2008 4:22 pm | |
| Në Horizont
Vështroj fytyrën tënde të ëmbël, Si magji që ujit klithmat e dashurisë, Në vijat e holla mbi Marmara, Një erë e lehtë të rikthen në histori…
Ajka e mjaltit që më zgjebos brengat, Rilindë mbi ndjenjën e molisur, Në horizont shpirti të thërret, Eja… të lutem sa ma shpejt…
Në qytetin e Islamit ti po hapëron, Një haxh i shpirtit dhe i mendësisë, E di që je mërzitur, E di që në çdo skaj më kërkon…
Ti je fjala nëpër qiej, Je uragan që më shkul në rrënjë, Dije për Zotin, Se më mungon…. të lutem Eja!!! | |
|
| |
Sponsored content
| Titulli: Re: FERIT RAMADANI RRUGËS SË SHPËTIMIT-POEZI | |
| |
|
| |
| FERIT RAMADANI RRUGËS SË SHPËTIMIT-POEZI | |
|