| Krijime nga Rrebelja | |
|
+17Mysafir gjakushi Leka i Madh Janina Ani feneri Urata Adem Berisha absurdja Sy kaltri Kosovarja meli azzurra rrebelja besa-bese shaban cakolli Riki30 21 posters |
|
Autori | Mesazh |
---|
shaban cakolli V.I.P
Numri i postimeve : 8740 Registration date : 23/08/2007
| Titulli: Re: Krijime nga Rrebelja Sat Nov 17, 2007 4:55 pm | |
| Rebele,une te vleresoj si poete te mire dhe u mundova te e pershkruaj me dy fjali.Nuk po kuptoj per cilat ndryshime e ke fjalen?Nese dikush ka ndryshuar diq nepoezite tuaja,te them se une nuk kam bere far intervenimi,per kete te jeni e sigurte. | |
|
| |
rrebelja V.I.P
Numri i postimeve : 2960 Registration date : 06/10/2007
| Titulli: Re: Krijime nga Rrebelja Fri Nov 23, 2007 12:15 pm | |
| Shoqeria
Nisa te ec ne nje rrug krejtesisht te panjohur per mua ,nisa te jetoj nje jet ndryshe nga ajo qe me par kisha jetuar.
Erdha ketu duke pasur frik se di do kaloj por jeta esht e mir edhe me beri qe ju te ju takoj
Erdha krejtesish e vetmuar edhe nuk njoha njeri por dalnga dal me ju krijova nje shoqeri.
Dhe te gjith se bashku filluam nje jet te re ne keto dit te bukura te rinis dikush duke fol per libra e dikush per takimet e dashuris.
Dit te bukura ,dit plot gezim por duke mos munguar edhe ato me hidherima por te gjitha bashk i kaluam se jemi shoqeri e merituar.
Te ju gjeta ate e me viete kam keruar ,te ju gjeta perkrahje qe gjithmon me ka munguar.
Ju jeni kulmi i lumturis time ju jeni thesari me i shtrenejt ne jeten time
Ateher kur ndihem keq , ateher kur une ndihem ne pikellim ju per mua jeni i vetmi ngushellim
Sikur nates qe i duhet hena, sikur dites qe i duhet drita, sikur qytetit qe i duhet rinia ashtu edhe mua me duhet SHOQERIA. | |
|
| |
Adem Berisha V.I.P
Numri i postimeve : 146 Registration date : 03/09/2007
| Titulli: Re: Krijime nga Rrebelja Fri Nov 23, 2007 3:05 pm | |
| E nderuara rrebelja, nga zemra të përgëzoj për përkushtimin dhe poezitë tuaja të bukura. Zgjedhë tema të mrekullueshme dhe bukur e shprehë ate që ndien. Vullnetin duhet ta mbash dhe punen të vazhdosh me përkushtim. Edhe unë do të flisja pak në stilin e besa-bese, gjithënjë me qëllim të mirë. Mos nxito sepse je e re dhe mjaft do të arrish. Kohë pas kohe rilexo shkrimet tuaja sepse pothuajse gjithënjë do të gjesh diç për të ndryshuar. Natyrisht se çdo fillim mund të jetë paksa i vështirë por puna e vazhdueshme dhe pervoja, patjetër së do të japin rezultatet e veta. Duhet t'i duash krijimet tuaja dhe të knaqësh me to sepse ashtu do të shtohet elani për punë dhe kualitet. Nejse, mos të merzis por prano urimet e mia për suksese të mëtejme dhe gjithë të mirat tjera në jetë. Nga i juaji xhaxhi Adem Berisha. | |
|
| |
rrebelja V.I.P
| Titulli: Re: Krijime nga Rrebelja Sat Nov 24, 2007 9:54 am | |
| te falenderoj shum axha Adem sigurisht se mirpres te gjitha kritikat edhe lavdimet tuaja edhe te gjith te tjerve per ate edhe jemi ketuqe ti ndihmojm njeri tjetreit apo? per sa i perket poezive e di qe sjan aq kualitative sa te jauat apote tjerve por e shpreh ate qe ndejej ne menyren qe di te faliminderit shummmm | |
|
| |
Adem Berisha V.I.P
Numri i postimeve : 146 Registration date : 03/09/2007
| Titulli: Re: Krijime nga Rrebelja Sat Nov 24, 2007 2:19 pm | |
| Jo , rrebelja, mos thuaj kështu : "per sa i perket poezive e di qe sjan aq kualitative sa te jauat apo te tjerve por e shpreh ate qe ndejej ne menyren qe di "
Poezitë tuaja janë shumë të mira, bile në momente pse jo edhe më të mira se të miat e ndoshta edhe të tjerëve. Ti je e re dhe për fare pak kohë, do të na kalosh të gjithë neve pleqëve për çka unë sinçerisht gëzohem shumë. Ti vetëm vazhdo se çdo ditë e më shumë që kalojnë, shkrimet tuaja do të jenë edhe më të mira. Fati dhe ardhmëria e jonë në përgjithësi por edhe fati i kulturës e artit është në duart e juve të rinjve/rejave. Për këtë nuk bën të pushoni së krijuari ne të gjitha fushat. Urime dhe suksese AB | |
|
| |
Guest Vizitor
| Titulli: Re: Krijime nga Rrebelja Thu Dec 06, 2007 2:37 am | |
| permes kesaj poezie qe e shkrova tani, te pershendes rrebele me deshire qe te te motivoj dhe binde se rruga qe ti ke zgjedhur quhet art letrar dhe eshte e rrugë e ARTË prandaj kurr mos pusho.
¦¦¦ Lirisë! ¦¦¦
Të shkruaj ty Liri meqë më mungon! Të shkruaj ty Liri tani ku qëndron?!
Ata që të shijojnë sa knaqen me ty?! a thua vallë ju je? pse unë nuk e di!!
Do të kerkoj gjetiu deri sa te shoh me sy, të kërkon gyrbetgjiu prore i etur për Ty!
----------------------------------- pershendetje dhe suksese te reja nga jam_buli |
|
| |
rrebelja V.I.P
| Titulli: Re: Krijime nga Rrebelja Wed Dec 26, 2007 12:33 pm | |
| Pse oj nëne me braktise?
Gjdo njerit Zoti ja fal jeten qe i lumtur me jetu por me duket se jeta ime nga te tjeret shum ka ndryshu.
E pafat gjithmon kam qen qe nga ateher qe me ke lenë thjesht pa asnje fjal je largu pa mendu fare per mu.
E urrej jeten e mallkoj fatin tim te shkret si nuk munda ta kuptoj kush jam une ne te vertet
Ti me linde oj nena ime ti me le te vetmuar ne ket bot, ti me le afer nje koshi te mbeturinave, ti me le krejesisht te zhytur ne lot.
Nuk te kisha pran ateher kur nga semundja renkoja nuk te kisha pran qe të të perqafoja.
Nuk te kisha pran qe te ec te me ndihmosh, nuk te kisha pran qe fjalen e par timen ta ndegjosh.
Vazhdimisht pyes veten pse tu desht qe keshtu me vepru pse me linde kur sme deshte pse me le te vetmuar me jetu?
Nuk e di se a je gjall nuk e di se cben me ket jetë a mendon ndonjehr per mua per femijun qe e braktise vet.
Shpesh me vete mendoj a thua ndonjeher ne ket jet a do te takoj valla a do ta kem atë fat qe per her të pare ''nënë'' te te therras
Edhe pse tash jam e rritur por endej sa rrij qe ta kuptoj pse mua me braktise pse me le qe pa ty te jetoj? | |
|
| |
Urata Përjashtuar
Numri i postimeve : 1894 Registration date : 13/12/2007
| Titulli: Re: Krijime nga Rrebelja Wed Dec 26, 2007 3:20 pm | |
| Mike e nderuar, Rrebelja përgëzime për poezitë e lansuara në forum... vetëm vazhdo..... me respekt nga Urata | |
|
| |
rrebelja V.I.P
| Titulli: Re: Krijime nga Rrebelja Wed Dec 26, 2007 6:41 pm | |
| te faliminerit shum edhe pergezime per emrin tend te bukur | |
|
| |
rrebelja V.I.P
| Titulli: Re: Krijime nga Rrebelja Thu Apr 10, 2008 9:29 pm | |
| Mos na le....
Dikush me tha nje fjal poe sdua ta pranoi qe ti do te vdeses sdua ta besoj
Ti qe na i zgjate duart edhe te ecim dretj na udhezove ti qe ti zgjedhim problemet gjithon na ndihmove
Me buzeqeshjen tende te ndritu me fjalet e tua te arta na bre qe ta kuptojm jeten qe t akupojm se cesht ne te vertet bota!!!
Kishim fatin qe te njohim disa vite me ty i kaluam ty te kishim shoqe oj profesoresha jone nderuar
Kam frik nga zilja e telefonit te pergjigjem shum nguroj kam frik se lajmin e zi dikush do ma tregoj
Tani je shtrir ne ate shtrat te mallkuar dhe me ter forcen tende po mundohesh qe ta mundesh vdekjen pse te ndodhi ty qe shum e deshte jeten?
Mos u largo nga ne te vetem mos na le si te humbur pa ty jemi ne Mbremjen e Matures aty duam te te kemi
Qe ne ket nat te madhe bashk te festojm bashk gotat per her te fundit ti cakrrojm
T e lutem ngrihu nga ai shtrat i vdekjes eja tek ne si dikur duam qe te shohim te hysh ne klas me ditar ne dur
T e lutem mos na le tani qe na duhesh me shum se kurr tani qe Maturant jemi kemi nevoj qe fjalet tua ti degjojm ,fjal qe kurr sdo ti harrojm
Po te presim me shum mall te presim ... e dim s edo vish qe preserime ne si dikurme ne te rrish ...
K jo i kushtohet profesoreshes time qe ne keto momente po lufton me vdekjen
| |
|
| |
shaban cakolli V.I.P
Numri i postimeve : 8740 Registration date : 23/08/2007
| Titulli: Re: Krijime nga Rrebelja Thu Apr 10, 2008 9:41 pm | |
| përgëzime rrebelja,urime për poezinë e bukur,ndërsa profesoreshës tuaj nga zemra i dëshiroj të mposhtë vdekjen dhe të jetoj shumë,e njoh rastin e profesoreshes suaj dhe e kam pranuar dhimbshëm. | |
|
| |
feneri V.I.P
Numri i postimeve : 2101 Registration date : 26/03/2008
| Titulli: Re: Krijime nga Rrebelja Thu Apr 10, 2008 10:01 pm | |
| - rrebelja shkruajti:
- besa bes te falenderoj shum normal qe i mirpres edhe kritikat por te them diqka e di qe une nuk jam shum shum emir ne poezi thjesh shkruaj at qe ndjej e di poezit e mija ne krahasim me te tjerve jan asgje psh ne krahasim me ata qe jan ketu edhe qe i lexoj ,por nuk di menyr tjeter tete shkruajurit shkruaj ashtu siq di edhe per ty qe e don shum ndoshta sjan gje
Fakti se ti rrebelja, do të bëhesh poete nuk mungon! E para, se je autokritike për atë se nuk qëndron mirë në nivelin artistik! Tamam! Ashtu është! Narracioni i tema që bën në këto hapa të parë, tek secili krijues ka qenë prezent. Baca Adem doli shumë i matur duke u rrëfyer se ju nuk duhet të largoheni prej kësaj rruge. Është punë Sizifi kjo! Njëqind herë të hipish deri në maj e pastaj të rrokullisesh, por pa u larguar nga ajo që do ta arrish! Rrebelja, mos prit që të mësosh drejtpërdrejt si duhet të bëhesh krijuese. Ashtu siç e ngjite emrin rrebele, është meditim, ashtu siç deshe të shkruash për shoqërinë, dhe për atë që doli ushtar, etj, përpiqu për tema të tjera ! Dhe një ditë, qoftë e afërt ajo, të bëjmë përurimin e përmbledhjes ! Sukses ! | |
|
| |
Ani Anëtar
Numri i postimeve : 410 Registration date : 08/02/2008
| Titulli: Re: Krijime nga Rrebelja Thu Apr 10, 2008 10:02 pm | |
| | |
|
| |
rrebelja V.I.P
| Titulli: Re: Krijime nga Rrebelja Thu Apr 10, 2008 10:22 pm | |
| ju faliminderit shum Ani sa i perket asja qe tha feneri ju kam then edhe te tjerve se kan plotsisht te drejt por se di pse smundem dot te shkruaj tjeter gje deri tani gjdo gje qe kam shkruar ka qene perjetuar nga une por shpresoj se do ja dal | |
|
| |
feneri V.I.P
| Titulli: Re: Krijime nga Rrebelja Thu Apr 10, 2008 10:22 pm | |
| Mos na le....
(I kushtohet profesoreshës sime të sëmurë ...
Dikush me tha nje fjalë poe sdua ta pranoj ! Se ti kurrë s'dua te vdesish atë kurrë se pranoj!
Ti i zgjate duart të ecim dretj na udhezove! ti si të zgjedhim problemet - gjithon na ndihmove !
Buzeqeshja jote e ndritur fjalet tua te arta , e shpjeguan ta kuptojmë jeten të ecim shtigjeve të qarta !!!
Patë fat të të njohim disa vite prej teje fituam dije ty te kishim shoqe dhe shembull mirësie !
Kam frigë nga zilja e telefonit të përgjigjem shumë ngurroj , ai lajm i zi vërdalliset, por, kurrë s'dua ta dëgjoj!
E shtrirë në shtratin e lëngatës përballesh për mbijetim! Ku ta gjejë ilaqin që të të sjellë shërim ?
Mos u largo prej nesh ligjëro ma shumë të rritemi Pa Ty mbrëmjen e maturës si lulet n'brymë - venitemi !
Sa mirë atë Natë të madhe bashkë me Ty ta festojmë, gotat e gëzimit me dijen ne t'i kurorëzojmë !
Për ty lutem : O zot shëroje ! Me ne të jetë si dikur , Të presim tek hyn ne klas me ditar e buzëqshur plot nur !
| |
|
| |
rrebelja V.I.P
| Titulli: Re: Krijime nga Rrebelja Thu Apr 10, 2008 10:26 pm | |
| oooooo mjaf te lutem mjaf ............ sa bukur din te shkruash te falenderoj shummmmm posa lexova lotet skan te ndalur tani kur i lexova ato kombinime te bukura ooo zot me jep fuqi ........... | |
|
| |
feneri V.I.P
| Titulli: Re: Krijime nga Rrebelja Thu Apr 10, 2008 10:31 pm | |
| - rrebelja shkruajti:
- oooooo mjaf te lutem mjaf ............ sa bukur din te shkruash te falenderoj shummmmm posa lexova lotet skan te ndalur tani kur i lexova ato kombinime te bukura ooo zot me jep fuqi ...........
Ndigjo rrebelja ! Unë për shumë çka kam arsye të të them mos u pikëllo deri në atë masë. Kemi lindur e një ditë do të jemi rrugtarë ! Ty të vjen keq se e ke pasur profesoreshë ! Edhe ne na ka ndodhur në jetë që jemi ndarë nga mësuesët, profesorët, shokët. Por, ka edhe më keq kur ndahesh edhe nga më të afërmit ! Prandaj, bëru e fortë, dhe pyetna ne që kaluam nëpër kalvarin e zgripeve dhe të katandive, dhe ja tashti po gjejmë ngushllime me këto postime dhe ndjehemi të lumtur kur juve të rinjve u fusim në brazdat e krijimtarisë ! Edhe njëherë suksese, dhe shëndet ! | |
|
| |
Janina Fillestar/e
Numri i postimeve : 47 Vendi : As në tokë as në qiell Registration date : 05/04/2008
| Titulli: Re: Krijime nga Rrebelja Thu Apr 10, 2008 10:45 pm | |
| Hallall Rrebelja dhe te tjerve. | |
|
| |
rrebelja V.I.P
| Titulli: Re: Krijime nga Rrebelja Sun May 25, 2008 3:23 pm | |
| Ato ditë shkollore
Nese ndonje herë mall do te me marr dhe skam ku te ju takoj do ti marr fotografit edhe me lot ne sy do ti shikoj
Tek fotografit me mall do ti shikoj do te filloj edhe ato dit te bukura te rinis ti kujtoj
Para syve te mij do me dalin hajgaret qe ne klas i maruam edhe zhurma qe profesorave jau shkaktuam
Para syve do me dalin 1-shat qe ne ditar i kemi rradhit edhe kur profesorat shum shpesh jasht na kan qit
Ato verejte qe ne ditar jan shenura ato mungesa qe skishin te mbaruar ata emra qe ne banka i shkruam ato detyra qe ne mure i kopjuam
Ato fjal qe njeri tjetrit i tham ato grindje qe nganjeher i bom ato ikje nga oret mesimore ato britma neper korridore
Ato perlamje me profesor ata mesima qe hishin en kry me zor ato gezime ato hidherime te gjitha keto ne klasen time
4 vjet aty i pata , aty qesha aty qajta tani nga aty ne jemi largu eshte veshtir por duhet me u pranu
Mirpo te gjitha keto gjera qe aty i kom kalu sa te jet jeta kurr skam me i harru | |
|
| |
Leka i Madh V.I.P
Numri i postimeve : 1368 Vendi : Dielli lind nga malet! Registration date : 02/09/2007
| Titulli: Re: Krijime nga Rrebelja Sun May 25, 2008 3:26 pm | |
| bravo bravo bravisimo Rrebelja. Te lutme vasho per keto krijime te fisme e te ciletra shkollore. | |
|
| |
gjakushi V.I.P
Numri i postimeve : 841 Registration date : 26/03/2008
| Titulli: Re: Krijime nga Rrebelja Sun May 25, 2008 3:28 pm | |
| Shumë sentimentalë janë maturantët! Koha do t'i orientojë në shtigje të reja! Shdet dhe suksese! | |
|
| |
rrebelja V.I.P
| Titulli: Re: Krijime nga Rrebelja Sun May 25, 2008 3:29 pm | |
| Te falenderoj Luboten po qashtu edhe Gjakushhi jan ato gjera qe kam perjetuar edhe kam shkruar ne ket vjerrsh | |
|
| |
Leka i Madh V.I.P
Numri i postimeve : 1368 Vendi : Dielli lind nga malet! Registration date : 02/09/2007
| Titulli: Re: Krijime nga Rrebelja Sun May 25, 2008 3:41 pm | |
| gjakushi edhe une pajtohem se maturantet jane teper sentimentale. Mirepo une per vete po flas nuk jam asnje cike sentimental, por jam nje revolucionar i vertete qe revolucionon cdo gje. Nuk po mburr veten por vetem po e shperfaq nje cilesi timen. | |
|
| |
Mysafir Hero anëtar
Numri i postimeve : 3456 Age : 50 Vendi : **Mergim** Profesioni/Hobi : ,,Ne zemren e njonit..... Registration date : 19/11/2007
| Titulli: Re: Krijime nga Rrebelja Sun May 25, 2008 3:43 pm | |
| te lumt motrushja Rrebelja te uroi suksese te metejshme |
|
| |
|
| |
Sofra Admin
Numri i postimeve : 7564 Registration date : 13/08/2007
| Titulli: Re: Krijime nga Rrebelja Fri Jun 06, 2008 2:41 pm | |
| Rrebelja të urojë postime të mira si deri më tani, sukses dhe pres me padurim të lexojë nga ti në këtë temë. | |
|
| |
Sponsored content
| Titulli: Re: Krijime nga Rrebelja | |
| |
|
| |
| Krijime nga Rrebelja | |
|