| E L S A C E N A J LOTI I AKULLT Poezi | |
|
|
|
Autori | Mesazh |
---|
Kristaq F. Shabani Miqte e Forumit
Numri i postimeve : 11718 Age : 65 Vendi : Gjirokaster, Albania Profesioni/Hobi : Poetry Registration date : 04/07/2008
| Titulli: Re: E L S A C E N A J LOTI I AKULLT Poezi Thu Jan 03, 2013 3:08 am | |
| për jetën, për bukurinë, për dashurinë, për lumturinë, për atin e ëndrrës që kurrë s’u bë realitet. eh, ç’farë kam...? shumëçka ka ndodhur nëpër mote që na bënë kaq të lodhur kemi humbur gjithë bukurinë e gjërave mashtrojmë veten, në këtë panair vlerash duke matë e çmatë dhembjet tona gabohemi, asgjë nuk do jetë si dikur as çka ndodhë në vazhdim...! ....eh…dikur…! Kur dashuria bulonte shpirt e zjarr prush buzët E kali endëse ngarkuar me shpresa hingëllonte, hingëllonte Sikur pranvera të zgjat përjetësisht
| |
|
| |
Numri i postimeve : 11718 Age : 65 Vendi : Gjirokaster, Albania Profesioni/Hobi : Poetry Registration date : 04/07/2008
| Titulli: Re: E L S A C E N A J LOTI I AKULLT Poezi Thu Jan 03, 2013 3:08 am | |
|
II
loti është thesari im ...ç’thesar, i vogël, i njomë, i kripur, i etur, i rendë, i ndritur...!
| |
|
| |
| MBUSHI KUPËN mbushi kupën me helmin që më solli jeta apo raki rrushi, uiski, verë ti thajë këto rrjedha loti, që burojnë nga fundi i vullkanit të shpresës sikur mos ta njoh veten time sikur mos ta kuptoja injorancën tënde do e kisha ma lehtë sonte kur e shtjerrë deri në pikën e fundit kupën e dhembjes dhe kupën me raki rrushi as lotin s’do ua fali... sonte s’dëshiroj ta prishi modestinë e gjërave që më rrethojnë e as të ankthit që kam në shpirt mundohem të them ca fjalë të ëmbla,
| |
|
| |
| për njerëzit për dashurinë sa ma larg dhembjes, sa ma larg tradhtisë o miq, bashkoni dhe ju dhembjen tuaj me timen e ju vazhdoni lumturinë ndoshta në agun e nesërm edhe për mua do këtë një rreze drite një ringjallje të jetës rikthim të dashurisë...! ndoshta një herë tjetër në jetë lotin do ia fali diellit unë shtjerri kupën plot helm ta vras dhembjen e vetminë e kësaj nate s’mund u them gëzuar juve që jeni të lumtur le të mbetet kjo dhembje vetëm e imja ju shijojeni lumturinë as lotin s’do ua fali
| |
|
| |
| Titulli: Re: E L S A C E N A J LOTI I AKULLT Poezi Thu Jan 03, 2013 3:09 am | |
| LOTI lotin e kam t’vetmin thesar me të ngushëllohem e dhembjen ndaj loti im i pastër, i akullt shoshit me tehun e shpirtit e tharë në rrezet e diellit rrjedhë nga pafundësia e ndjenjës për ta ushqyer lulen e zemrës e shpesh tharë në rrezet e diellit loti, miku im i vetmisë më shtinë në rrugëtim të ndjenjës… e sërish më rikthen në vetvete që mos t’i mbylli shtegun shpresës mos ti mbylli derën dashurisë…
| |
|
| |
| Titulli: Re: E L S A C E N A J LOTI I AKULLT Poezi Thu Jan 03, 2013 3:09 am | |
| lotin e kam mik të ngushtë bashkë rrimë e s’dehem dot. bashkë kotemi në ëndërr, bashkë zgjohemi… bashkë, herë qajmë, e herë i këndojmë dashurisë bashkë qajmë, e bashkë i këndojmë jetës
loti im është shumë i çmuar kristal që buron nga thellësia e shpirtit shoqëron udhëtimin e dhembjes është mik i çmuar që nuk falet e as shitet
loti i akullt, i kristaltë dashurinë vajton që rrjedhë i pastër si dashuria e bukuria e shpirtit loti ëndrra e rinise sime e mbetur varë që zbrazët e godet si rrufe plot dhembje loti, dashuria ime e përjetshme
| |
|
| |
| LOTI THESARI IM
Loti... thesar i vogël, i njomë, i kripur, i etur, i akullt, i rënde, i ndritur, i! buron nga shpirti rrjedh e vijëzon rrugën e jetës zot thuama ç'faj kam bërë me shpirtin tim kaq e pa bindur, mallkoj si mëkatare pa faj mos zot, në kohë të gabuar më linde
lot i artë, rreze dielli nëpër faqe vezullon si ngjyrat e ylberit, galaktikë i shtohet qiellit!
| |
|
| |
| kur jam e vetmuar, atëherë kur peshoj dhembjen me ty loti im dertohem, hapi dhe zbrazi portat e mallit për ta vërshuar botën e mëkatarëve përmbytjet kane vlerë biblike... me ty lot, deri në përjetësi ne si miq të ngushtë që jemi nuk ia prishim njëri tjetrit të dy qeshem, të dy qajmë... të dy heshtëm, ti njeri e unë lot!
pikë e vogël. e rëndë...e akullt një Glob!
| |
|
| |
| DHE LOTI
sytë e mi burim lotësh ylber dhembje në rreze t’diellit humbur në thellësinë e errtë të kotësisë së kohës jetës së pa shijuar..! vetëm trishtimi më ka mbetur në sytë e mi...! hajdutët e zemrave mbrëmë i kish var në litar fytyrë e zbehtë në të cilën loti ka gravuruar erozion që moti ka harruar buzëqeshjen Po të rrëfehemi me shpirt asgjë i shtrenjti im...! pos vetmi e rëndë, e ditëve në kalim ku dhembja e loti i kanë zënë vend dashurisë vetmia në mua ka ngritë mure si ta kaloj këtë breg dëshpërimi dua ti shijoj e preku me ndjenjën e shpirtit sa do pak gjërat të mos mbetem bosh, e pa vlerë… ku të marr forcë e të përballëm me të kaluarën e të tashmen me dhembjen që kalit shpirtin miku im
| |
|
| |
| Titulli: Re: E L S A C E N A J LOTI I AKULLT Poezi Thu Jan 03, 2013 3:10 am | |
| NDARJA me lot u ndamë në të dy përmallshëm u shikuam sy në sy doja të thosha vetëm një fjalë nga zëmra; mos ik, ndal, ndal...!
ndarja është e dhembshme len gjurmët e vetmisë nëpër kohë janë çaste të vështira trupi e goja janë mpirë kurbetit kësaj plagë të vjetër, nuk iu gjeti kurim të përpiu shikimi i fëmijëve dhembja që ata ndjejnë në shpirt për babin e tyre të dashur kurbetçiu heshtje e rëndë, ndarje malli lotët u rrjedhin si shi
| |
|
| |
| Titulli: Re: E L S A C E N A J LOTI I AKULLT Poezi Thu Jan 03, 2013 3:10 am | |
| i puthe me afshin e zemrës e mallin e shpirtit e me dhembje gjysmë vaj u fole, mirë u pafshim o fëmijët e mi gruas nga turpi mezi i zgjatë dorën e akullt ndarja... si do rrimë larg nga ti...? e lotët si përmbajnë nënëlokja plakë ulur në shkallë qajnë; burri, gruaja, fëmijët qielli ishte shpazë në shi konop asnjëri ta ngushëlloj tjetrin s’bën ballë
nënëlokja duarlidhur kryq, loton e heshtur deri sa qëndron në shkallë fshanë e përpinë dhembje e veç djali s’po thërret se din ç’më thënë kurbet u nis,...u largua, shkoi ndarja, siç është vet jeta vaj, lot e mall se mendoja kurrë se do bëhet pjesë e jetës vetminë time shoqërojnë
| |
|
| |
| Titulli: Re: E L S A C E N A J LOTI I AKULLT Poezi Thu Jan 03, 2013 3:11 am | |
| LARGËSI QË SJELL DHEMBJE larg je, mungesa jote, sjell dhembje koha që s’të kam parë, po topit ndjenjën e shpirtit, po vyshkë rininë malli ka kohë, s’të kam parë, dhembja po shtegton drejt trishtimit
përzier është dëshira, ëndrra e dhembja janë bërë një dëshirat i dashur kanë tjetër ngjyrë po humb përjetësisht njomësi e rinisë
kotësi,... e ditëve dhe stinëve të mija zgjim i rëndë nga gjumi, me trishtimin e ëndrrës mbyt në lot kur ti s’je pranë meje, të frymojmë së bashku mëngjesit sikur të rrezatoi diellit, humb fuqinë shkëlqimi pa forcë e dashuri...gjithçka është e rëndë që ta thyej dhembjen...e vragën e vetmisë një gote uiski sa t’mi shtjerrojë lotët qetësisht t’ma vranë shpirtin ashtu si mungesa jote, e kjo largësi unë, rob i kujtimit për ty e i largësisë që sjellë dhembje.
| |
|
| |
| Titulli: Re: E L S A C E N A J LOTI I AKULLT Poezi Thu Jan 03, 2013 3:11 am | |
| SHTJERRA GOTËN shtjerr gotën me uiski, deri në pikë mbushi tjetrën me lot që të ngre dolli të shprehim lirshëm, si asnjëherë më parë më përqafo i dashur, më përqafo fort. edhe nëse toka qahet, nga përplasja me kometë peshën e trupit tënd unë e mbaj më puth i dashur me mall rinie të tërbohen vitet që kemi mbi supe Gjaku im po rrjedh ndër vena për ty më ngroh, e akullin ma shkrijë në shpirt t’i verbojmë...ato sy gaforreje gjithandej pse të dua kaq shumë pse se di...pse rrezatojnë lotët dhe këtë natë kjo hënë sikur është ndarë në gjysmë, lëmsh janë bërë, e po kacafyten dëshirat të imituara nga vetvetja, si bombë do shpërthejnë para se të ndodhin gjërat që si presim pse dëshira më ik, e buzët më puthin lotin e akullt...!? të vetmin uiskin po e shijoj e ndjejë në vend të epshit tënd...! që i heshtur rrinë në ketë orë. dua të jam me ty agimin bashkë ta ndajmë gjerë në pafundësi, në përqafimin tënd mos të ndjehem.
| |
|
| |
| E VETMUAR në shtëpi e vetmuar, pa dorë burri e veç kalama grua, që duhet të përballesh me përgjegjësi t’burrit s’ke kohë të ankohesh kurrë e as lotin ta fshish nga faqja ditët kalonin vitet u bënë si numra iknin pa pas kuptim fëmija rriten të tharë nga malli për babin e unë si qyqja në degë thava lulet me lot....!
| |
|
| |
| në festa...në ditëlindje në sëmundje e gëzim i njëjti refren i dhembjes përsëritej nga mungesa e të zotit të shtëpisë refren i përhershëm i dhembjes mami, kur babi do të vij ndjen dhe ai mall për ne e zorshme si vetmia përgjigjem t’u jap fshehurazi i fshij lotët babin malli për ju po e kallë për moment u riktheje buzagazin, mungesën kjo që nuk plotësohet me fjalë buzëqeshjen malli e përcëllon kurbeti, plagë që pikon ky vaj, lot e mall që gjithkënd e treti.
| |
|
| |
| Titulli: Re: E L S A C E N A J LOTI I AKULLT Poezi Thu Jan 03, 2013 3:12 am | |
| E BUKURA NË ËNDËRR e bukur, ëndërr shpesh dinë të zgjojë lëviz thotë, se jeta vazhdon mos vajto,...s’erdhe, erdha si valë-valë fillon të fryjë era qetë, qetë, anës së lumit, që t’mos ua prishin nimfave muzën mos t’i zgjoj kujtimet që sjellin dhembje, çfarë do ndodh po ti grumbullosh të gjitha do kacafytej e mira me të keqën e mendja të kërkoj vendstrehim që ta shpëtoj kokën pa aspirinë shpesh në horizonte ke synuar ta kapesh Ylberin të ia thithesh ngjyrat e të ia sosesh burimet të mbaje në vete...e ta kërkosh përjetësinë që ëndrrat t’i ngjyrosësh sipas shijes e dëshirës jeta dinë të befasoi, këndshëm të sjell çudira.
| |
|
| |
| Titulli: Re: E L S A C E N A J LOTI I AKULLT Poezi Thu Jan 03, 2013 3:12 am | |
| TË MOS QANI kur të vdes ju lutem të mos qani se loti jam unë s’më nevojitet loti juaj, s’dua të u përmbyti e as tu mundoi se dhembjen gjithnjë e kam të freskët që ma shkaktuat për së gjalli kur të vdes,…dua që të tretëm në dhe, por të mos më humb varri epitafi im në pllakën e mermerit të shkruhet; Loti
| |
|
| |
| në këtë horizont dhembje e loti më lejoni t’u tregoj një sekret që askush nuk e dinë shpirti im tërë jetën ishte në kërkim shtegtim i lehtë a i vështirë, që kurrë s’ka ndalim në portin tim t’harrimit e t’dëshirës lidhi plagët e sërish një fillon udhëtim. në kërkim të dashurisë do shëtisë qiell e yje do gjejë atë, dashurinë e vërtetë qoftë nevoja, dhe në ferr më u tretë mos qani për mua u lutem kur të vdes se mjaft në këtë jetë qava,… lotët asnjëherë s’ditën me u shtjerr
| |
|
| |
| QANË FËMIJA qanë fëmija, ngase i duket se ka lindur pa dëshirë në kohë dhembje, në kohë mjerimi qanë fëmija, ngase nuk e pyetën a do të lind...në ketë kohë? qanë fëmija, u nguten,...ia ngjiten emrin, që se deshi s’ka si të përgjigjet...në gjuhën e urrejtjes atë se urren.. qau fëmija, për ta vazhduar grevën që e kishte filluar në embrionin e nënës gjithë jetën do jetë në grevë e protesta e përfundon në arkivol qau fëmija, shumë qau...! në këtë jetë erdhi me vaj...
për të mos u ndalur së qari... dhe zemra s’ju rrit ma shumë, se qau...!
| |
|
| |
| Titulli: Re: E L S A C E N A J LOTI I AKULLT Poezi Thu Jan 03, 2013 3:13 am | |
| I LASH
të gjitha, i lash për ty i lash...! ish vegime adoleshence u kënaqa me aq sa kisha të pranova ashtu siç ishe si desha frutat e pemës u kënaqa vetëm me hijen e saj e skllavërova trupin
për ty, i lash të gjitha i lash...! zhgënjimi po sjell kokë dhembje pendimin do e bëjë shok se e dua qiellin pa re e tokën pa shtregatë urrej hipokrizinë e pabesinë kisha dëgjuar....!
| |
|
| |
| Titulli: Re: E L S A C E N A J LOTI I AKULLT Poezi Thu Jan 03, 2013 3:13 am | |
| se botë e tërë sakrifikohet për dashurinë e sakrificë u bëra, kur nëpër sprovat e jetës e kuptova. ishte vonë, shumë vonë për të gjitha në pafundësinë e pritjes së lotit mbytur janë dëshirat dhembja hedhë vallen e vet
ju rini adoleshente, a e pjekur sa do të dashuruar që të jeni atë që e humbeni një herë kurrë me s’do e gjeni s'do u kthehet.
dashuria s’është leku që mos të rrinë gjatë në xhep dashuria është jeta që ia vlen me sakrifikua, flijua për të
| |
|
| |
| KOMPOZIM I DHEMBJES me bukurinë e shpirtit mbledhë tingujt që më trishtojnë ta kompozojmë himnin e jetës gurgullimeve të pafundme të lotit me gotën e mbushur me verë të zezë shëtisë peizazhin e ngjyrave të jetës fshehur secilën ditë e natë lotin tim pi, që ta thaj dhembjen... sa herë i putha lotët putha dhimbjen e trishtimin edhe pse buzët mu plasariten
| |
|
| |
| e çuditshme është jeta si sillet rreth ëndrrave si fundi i gotës se zbrazët. që ta zgjon dëshirën. reprizë e lotit trishtim e dhembje durim pritje reprizë pa dashje me verë dhembjen dua ta qetësoj kur stinë melankolie më pushton lulet prore më xhelozojnë një zë sikur nga retë më shfaqet s’ke dhembje që pinë verë pa mua oh, me fal...eja, eja
| |
|
| |
| Titulli: Re: E L S A C E N A J LOTI I AKULLT Poezi Thu Jan 03, 2013 3:14 am | |
| ndalo dhembjen, kthema gëzimin, shpirt e shkëlqimin e humbur ngaherë në sytë e mi dhuratë do ta jap dhe një gotë ty ndihmomë ta kompozoj trishtimin e vetmisë me gjethet e butësinë e erës... mundohem që këtë copëz re, ta zë mik por mashtrimi sërish ka vendosur barrikada pengon komunikimin.
| |
|
| |
| Titulli: Re: E L S A C E N A J LOTI I AKULLT Poezi Thu Jan 03, 2013 3:14 am | |
| III
krah kërkoj... ...asgjë s’më ke lënë pos dhembjes
| |
|
| |
Sponsored content
| Titulli: Re: E L S A C E N A J LOTI I AKULLT Poezi | |
| |
|
| |
| E L S A C E N A J LOTI I AKULLT Poezi | |
|