| E L S A C E N A J LOTI I AKULLT Poezi | |
|
|
|
Autori | Mesazh |
---|
Kristaq F. Shabani Miqte e Forumit
Numri i postimeve : 11718 Age : 65 Vendi : Gjirokaster, Albania Profesioni/Hobi : Poetry Registration date : 04/07/2008
| Titulli: E L S A C E N A J LOTI I AKULLT Poezi Thu Jan 03, 2013 3:02 am | |
|
ELSA CENAJ
LOT I I AKULLT Poezi
Shtëpia botuese grafike “Fishta” Prishtinë, 2012
| |
|
| |
Numri i postimeve : 11718 Age : 65 Vendi : Gjirokaster, Albania Profesioni/Hobi : Poetry Registration date : 04/07/2008
| Titulli: Re: E L S A C E N A J LOTI I AKULLT Poezi Thu Jan 03, 2013 3:02 am | |
| MBIJETOJ jetë për të thënë jetoj apo mbijetesë krejt një,
një frymë, një dhembje mbijetoj... ecim stazës së jetesë punojmë që të mbijetojmë me gotë e pimë dhembjen mbijetoj
flasim që ta varrosim heshtjen me buzagazin që shumë na mungon e lotin që na mashtron kinse u bëre se na shëron gëzimet e pakta kujtimet që i përsërisim pra mbijetoj
| |
|
| |
| Titulli: Re: E L S A C E N A J LOTI I AKULLT Poezi Thu Jan 03, 2013 3:03 am | |
| ecim nëpër zhgënjime kohe me dashuri të përbuzur e dëshira të përdhunuara vlerë e nëpërkëmbur, e nënvlerësuar pra mbijetoj frymoj e ndjej lagështinë e ajrit e ngacmimin e shikimeve që herë me xiglojnë e herë më trishtojnë diku në arkën e gjërave të çmuar të zemrës zjarr dashurie strehoj pra mbijetoj e të mundem, gjerat për së mbari t’i vendos do kisha larguar nga fjalori fjalën mbijetoj a jemi bartës të mëkatit, të Mollës së ndalur Eva, na ka humbur qetësinë e mundësinë për të shijuar si duam gjërat dua të jetoj.
| |
|
| |
| Titulli: Re: E L S A C E N A J LOTI I AKULLT Poezi Thu Jan 03, 2013 3:03 am | |
| I
do qajmë bashkë ëndrrën e thyer ...bashkojmë lotët të formojmë një oqean, dhembjen e vetmisë të ia falim reve, filizat tona mos të na thahen...
| |
|
| |
| ME TY Me Ty e Hënën, e gjinjtë plot zjarr vashërie treta gjumin e natës … natë e ngrohtë, intime, e hëna më solli porosi…!? zgjoi në mua zjarrin e fjetur t’dashurisë yjet u hedhen në valle natë solemne, e kremte e madhe dielli xhelozoi për mospërfillje, apo… pse sonte këto re...? po e pushtojë kaltërsinë e shpirtit e po vërsulen verbërisht mbi tokë… e toka egërsisht dremitet nga vullkani i mërisë agu sikur merr veten, hëna humbi mbretërinë e natës të kërkoi nëpër dhoma, s’je as TI ky mëngjes i rëndë, pa vesë e pa shpresë ndryshim moti apo shpërfillje fatesh zjarrin e vetëtimës ia përmbyta në lotin tim më dhembje si t’i kuroj plagët që kurrë s’pushojnë, për Ty e Hënën…
| |
|
| |
| A MË NJEH
a më njeh...!? sa kohë të duhet të më njohësh? ta kuptosh se ç’ndjej unë… jo, ti nuk e dinë as nuk e ndjen…!? a më njeh...!? ti as që i dëgjon fjalët e mia! ndjesinë e shpirtit, asgjë për ty s’është më rëndësi a më njeh...!? a e dëgjon, i njeh...? të rrahurat e zemrës..! si nuk e mësove ritmin e ndjenjës e shpirtit, jetës jo, kurrë nuk u përpjeke ta dish, ta kuptosh
| |
|
| |
| Titulli: Re: E L S A C E N A J LOTI I AKULLT Poezi Thu Jan 03, 2013 3:04 am | |
| a më njeh...!? a i ke parë lotët si rrjedhin faqeve rrokullisin plot dhembje ke ndjerë qoftë vetëm një herë njelmësinë apo dhembjen e tyre
a më njeh...!? a e ke vërejt sa e sa herë zëmra më është thyer ka humbur ngjyrat e dashurisë nga mospërfillja, injoranca, heshtja jote a më njeh...!? e di...se ti kurrë s’më njohe por nëpërkëmbe dëshirat e ndjenjat e mia jetën ma bëre zi… a më njeh...!? agimet mi ke vrarë… jeta me ty vazo e ftoftë bosh lule e vyshkur e tharë ti qe s’munde, e s’dëshirove asnjëherë të më njohësh…
| |
|
| |
| Titulli: Re: E L S A C E N A J LOTI I AKULLT Poezi Thu Jan 03, 2013 3:04 am | |
| NËSE
nëse ti je i gëzuar…! m’i fshi lehtë lotët pa lanë gjurmë...! nëse dhe ti po qanë bashkoju lotit tim ngase do ma kuptosh ma mirë dhembjen do qajmë bashkë ëndrrën e thyer e dëshirën do e lajmë mirë e mirë… ti bashkojmë lotët e ta formojmë një oqean… dhembjen e vetmisë t’ia falim reve lotët do i rikthejmë në shi e do njomin tokën… nuk bën të vonohemi se dikur për gjithçka bëhet vonë
| |
|
| |
| ta hedhim një hap...në shtegtimin tonë të ri shikojmë, e shijojmë njeri tjetrin me zemër… për tu bashkuar e mos t’u ndarë kurrë ne të dy, do i’a dalim edhe pse vështirë do fshihen gjurmët e lotit në shpirt ta shijojmë pranverën e vonuar
ne të dy… ta jetësojmë ëndrrën dashurinë që mungoi nëpër vite ta rikthejmë lumturinë e jetës të dashurosh s’është mëkat të dua…
të kërkova nëpër stinë e kohë… rastësisht të gjeta
| |
|
| |
| OQEAN LOTËSH pika-pika mblodha gjithë lotët që nëpër kohë rrjedhën nga zëmra formuam një oqean… që dremitë shpirtin me copa drush, të vrarë nga rrufeja ndërtova një varkë të fortë që ta sodisë mbi oqeanin tim të lotëve është oqeani i im i dhembjes dhe dëshirave
| |
|
| |
| unë jam pronarja e vetvetes… vullkan i zgjuar që dremitëm, plot dëshira nga varka ime..
hedh grepin shumë gremash do t’provoj ta nxë peshkun e ëndrrës peshkun e artë gjithçka do merr emrin e vet dashuria do të jetë kuptimplotë i lidhë nyje gjërat duke i dhënë jetë ëndrrës duke e kallë dëshirën…
në Oqeaninë tim, s’do këtë vend për pirat të dhunshëm as për krokodil, peshkaqen e gjarpinj.. ata sikur janë zbutë nga shija e lotit në këtë aventurë ndjenjash një dorë e butë lehtë-lehtë fshin lotët e mi për të ma larguar përjetësisht dhembjen
| |
|
| |
| Titulli: Re: E L S A C E N A J LOTI I AKULLT Poezi Thu Jan 03, 2013 3:05 am | |
| DHEMBJE Dhembje, plagë dhemb e dhemb lëshon rrënjët e veta nëpër damarë të shpirtit plagë,… që vështirë shërohet gjurmët e saj udhëtuan bashkë me vitet kurrë s’do harrohen plagë… që ka lenë gjurmë në zemër është mbyllur në arkën e vetvetes shpesh dremitë shpirtin shkakton dhembje nëpër kohë
kot, plaga s’është shëruar është peng,... kohësh që nuk rikthehet bashkë me njomësinë e dashurisë…
| |
|
| |
| Titulli: Re: E L S A C E N A J LOTI I AKULLT Poezi Thu Jan 03, 2013 3:05 am | |
| S’ MË MERITON
ma vrare mirësinë bashkë me rininë… s’më ofrove ngrohtësi… të jam shpend i lirë në folenë tënde ti s’më meriton
ti s’më meriton e gjithmonë të respektova të dashurova… sa harrova veten pse nëpërkëmbe ndjenjën…
ti s’më meritoje… vuajtje e dhembje më ke shkaktuar më prure në limitin e durimit s’mundem ma të duroj
jeta s’ishte e lehtë pa respekt, pa dashuri a dëgjove ndonjëherë dhembje? për mua, për veten për dashurinë e vrarë… për kohen e kaluar në ferr… unë e ti, si dy gurë oxhaku… të pa ngrohur kurrë.. nga ai zjarr që tymon ti s’më meritoje…
| |
|
| |
| e unë u flijova, për ty jeta, s’është e lehtë të jetohet dinë si me thikë të godet të gjakosë, hapë plagë që asnjëherë s’të shëron vetëm të mbanë nën këmbë... robëron verbon... ti s’më meritoje
unë, as që mbushem mend prapa ndjejë dhembje të kripur me lot për ty edhe atëherë kur diçka më thërret, më thotë ndalo… nuk ndalem...! të dashuroj unë nuk ndalem… vazhdoj në çmendurinë e ndjenjës se vrarë e pa aftë për dashuri të re edhe pse ti s’më meritoje … një ditë mund të mi nxjerrësh sytë… ndoshta atëherë për një çast do ndjehem e lumtur kur nuk të shohë… por se di çfarë ti bëj zemrës ti s’më meritoje, e as që më meriton…
| |
|
| |
| FAJIN E KE TI kur të pashë, hape në mua një dritare që të shoh me sy e zemër bukurinë e jetës verbëria me dhembjen më kishte molisur gjërat qenkan ndryshe sa kontrast i bukur, në mes verbësisë e zgjimit të zgjohesh… ta kuptosh se jeta s’është vetëm zi t’i ndjesh e preksh gjërat me ndjesinë e shpirtit të krahasova e peshova ty për këtë ndryshim fajin e ke TI nëse…!? të kam thënë se të dua…! s’ishte loje foli shpirti, ndjenja.. fajin e ke Ti
| |
|
| |
|
kur ta hapa zemrën, dhe buzëqeshjen e thura për ty ti fillove t’ma ndryshosh qenien më nxjerre jashtë gëzhojës së dhembjes duke thyer heshtjen që më rendonte shpirtin që të ngrohem me rreze dielli, fajin e ke TI e... sa shumë të kam kërkuar nëpër stinët e mia që të mos zgjohem e errem me dhembjen e vetmisë fajin e ke TI nëse…!? për ty më rrjedhin lotët mos t’më gjykoj askush janë lot malli e dëshire me shije dashurie që në imagjinatë - nuk shuhen dot fajin e ke TI.
| |
|
| |
| Titulli: Re: E L S A C E N A J LOTI I AKULLT Poezi Thu Jan 03, 2013 3:06 am | |
| PSE Kur aq shumë më donë, pse rri larg meje...? pse, vonon… pse ...!? më lenë të vuaj… ma venit rininë hedhe hapin e shpejtë… unë, po të pres në shtëpi i beson dashurisë… e ndjen dhe ti…! lej të gjitha në një anë eja... në kraharorin tim plot zjarr e prush mos t’mbetëm lule e venitur të pres agë e terr...! kalojnë stinë e vite sytë nga porta i mbaj kurbeti i zi, rininë e shpresën ma ka vrarë pse...?
| |
|
| |
| Titulli: Re: E L S A C E N A J LOTI I AKULLT Poezi Thu Jan 03, 2013 3:06 am | |
| në këtë relacioni-shpirt dyshimin me ngacmon…! je ti i vetëm… a tjetrën ledhaton është tjetra…në jetën tënde...? për këtë harresa, sa shumë po lëshon rrënjë...!? e rëndë pritja në vetmi, të ta rrëfej s’është lehtë…! fëmijët po rriten… në festa e ditëlindje kërkojnë me lot në sy pyesin ku është babai…!? ndjenjë që zëmrën copëton në dhembje...! se ndjenë që vitet ikin e mua lotët po më shtjerrën jeta sjell çudira mund dhe të na bashkojë lotët e as dhembjen e vetmisë kurrë s’do t’i falë…! është thesar i imi që në varr do t’i mbajë.
| |
|
| |
|
A MUND TA QUAJ LUMTURI? Si ta quaj? Lumturi, dashuri… atë që një herë lind në shpirt por që lenë e thahet, zbrazëti, e vdes pa e njohtë mirë njëra tjetrën në kohë të njëjtë, rrugë të ndryshme eh sikur jeta të ishte fontanë dëshirash diellin do t’i dhuroja tokës e kozmosin do e mbaja për vete erërat gjithnjë, i kisha lënë në lëvizje që të pjalmojnë e freskojnë...! edhe shiun do t’i dhuroja tokës për jetë, gjelbërim të pa fund në mungesë të dashurisë me breshërinë, vetëtimë e rrufe do ta ngushëlloja vetminë
| |
|
| |
| he të kisha mundësi të zgjedhe do të doja, që hapat, e stazës së rrugëtimit tim, ti rikthej pas...! ndoshta, në ndonjë shteg tjetër kisha ecur në krahët e dashurisë, me puthje të zjarrta përvëluar po dua e ç’dua...! është vetëm ankth, që zemrës orë e çast ia falë fati i jetesë, shpirtin plagosë rënd e ka dhembje përcjell në damarët si ai, asnjëherë, se ndjeu, kësaj kurrë s’mund i thuhet dashuri ti shkruaj këta rreshta, ta radhis këtë poezi shkronjat i përtypa e i shndërrova në vargje me vetëdije se burgu… nuk është, e as që mund të quhet jetë e Liri mospërfillja, injorimi dhembja s’janë dashuri…!
| |
|
| |
|
VALLËZIM NË RËRË lehtë eci bashkë me erën qe nëpër rërë te mos la gjurmë të jam e dukshme, të jam e pa prekshëm pranë detit që dremitë valët e dalldisura, të shqetësuara sikur mu më prisnin në këtë heshtje dhembje, shikimin nga deti mbajë sikur valët më pyesin me shqetësim pse grua je kaq e trishtuar? sikur hareja të është mbytur në thellësi t’pa fund si goja e dëshira të ishin gozhduar
| |
|
| |
| Titulli: Re: E L S A C E N A J LOTI I AKULLT Poezi Thu Jan 03, 2013 3:07 am | |
| ç’ti them valës...? atë që do ia them Hënës...! apo diç të trilloj, që ta mashtroj gënjeshtrën kurrë s’kam mund ta duroj në shpirt fajin e ka Ai… që më lë t’vyshkem n’vetmi dhe këtë ditë jam e vetmuar e lidhur nyje në besnikëri errëm, mbështjell në rrjetin e kujtimeve
pse të pres kaq gjatë…? kur ai i qetë në krahët e tjetrës po lundron duke vrarë shpirtin kënaqësinë e epshit të vet e gjen e unë e tharë nga era, si hije valët përcjell tradhtia vret dashurinë, deri në tërbim buzët më janë gace me duar gjinjtë ngjeshe etja ta pi detin e me rërën vallëzoj...
| |
|
| |
| Titulli: Re: E L S A C E N A J LOTI I AKULLT Poezi Thu Jan 03, 2013 3:07 am | |
| LIGSHTI pa e përtypë e gëlltite kafshatën e bukës vrazhdë udhëton e përplaset në lukth në këtë lojë të dhembjes, dhëmballëve s’u erdhi mirë mu duk se dielli ma shumë u skuq stomaku protestoi siç përplaset toka, kur rebelohet moti e gjunjët e mi, e ndalin hapin mbi ta rëndon peshë e dhembjes së vetmisë dashuri e tharë, që kur s’u lulëzua ç’është kjo ligështi, që përshkon si kob i ç’frenuar si gurët kur shkëputen nga bjeshka dhembja rrokullisë dhembjen shpesh lajme të hidhura, përcjellë kukuvajka si gjithherë e keqja, nuk mbetet veç ëndërr të humbur pas asgjësë se vërejmë kohën si ec nëpër shtigje jete, ma shumë plagë se gëzime lodh ndjenë e zemër, nëpër këto shtegtime ngarkuar rëndë, me peshën e mallit e pritjes e harruar vetveten, se për një fjalë venitem.
| |
|
| |
| SONTE SHOK E KAM VETMINË sonte shok e kam vetminë e gotën e qelqet me Uiski, që s’bën zë i tepërt do të ishte, ai që s’të kupton
sonte s’dua shoqëri. yjet u struken dhe ata kanë dhembje të heshtur, shijomë ankthin e pritjes vetëm ti i dashur, s’ke ndalim mund të kalërosh mbi kalë të vish në çdo kohë e të më duash ke mbet dhëndër ëndrre për mua dhe ti se dhëndër që do bëhesh burrë e eja më merr nuse me të bardha e më shpjerë në parajsën e epshit të bashkë-dyzohemi, t’i vrasim demonët e smirës me rrezen e agut, të zgjohem në krahët tu duke mposht ligësitë e natyrës. t’shlyejmë gabimet e Evës... kujtimi për “mollën ndaluar” s’po na len të jetojmë...! Eva po të dëgjon do të gëzohej shumë në përkrahje të mospërkuljes së saj gaboi, gaboi,...me mëkat mortar që s’po na len ne të jetojmë... mungesa jote, bënë që edhe sonte shok ta kamë vetminë. Çfarë do u them rrezeve të agimit të bardhë
| |
|
| |
| DIKUR
dikur...! në një kohë e në një stinë isha e lumtur e lirë vrapoja fushës së dëshirës ëndërroja ta shaloi atin e ëndrrës gjithçka ishte e bukur e shtruar me lule e njomësi, gjelbërim sikur lumturia s’ka mbarim dikur…! sikur fluturoja me krah të zanave përqafoja pafundësinë e mbretërisë se qiellit blu eh pa menduar se e gjithë kjo mbretëri lumturie do ik…për të mbetur vetëm pjesë e së kaluarës vetëm dikur… ....eh…dikur dhe ajo kohë, dikur...!? që iku e s’do të përsëritet kurrë në kohë rikthen nostalgji
| |
|
| |
Sponsored content
| Titulli: Re: E L S A C E N A J LOTI I AKULLT Poezi | |
| |
|
| |
| E L S A C E N A J LOTI I AKULLT Poezi | |
|