|
| Pavarsia e Kosoves | |
|
+70kasapi rrimtaf xhiti gjergji detektivi Driniiiii Xili E_Bukura rroni blerim krrqa Poeti nikchee Melyssa Ago Muji eri M Ademi85 Eva0506 Guximi stabili tom sojer Fjona Nezir Myrta feneri anila istogalia Shqipo_ voglushja Argent Parapsikologu MUHAMETII Kushtrimi86 Martina Pirro i Epirit njonidrenica Orfe@ cristal murturi xhavo_ smaka gjakushi d_maksutaj Leka i Madh Ani Albea GocPejone vjollca zani&zana prizreni73 Albin thaqi musa_gl zeriatdheut Euridika NetSerseri schumi meli STUPCAT petritkola besa-bese dibranja Hana shpendi genta Sofra shaban cakolli Anna Riki30 Kosovarja azzurra Sy kaltri Beton 74 posters | |
Autori | Mesazh |
---|
Vizitor Vizitor
| Titulli: Re: Pavarsia e Kosoves Wed Mar 19, 2008 1:05 am | |
| .... Gjynahet e reja ndaj shqiptarëve Pse po them dhe po mendoj kështu? Sepse Evropa si në të kaluarën por edhe sot, problemin e pazgjidhur shqiptar nuk u angazhua ta zgjidh aty ku është edhe fillesa e problemit, por gjithmonë u mundua ta menaxhoj si problem të shpërndarë, duke i ikur shkaqeve që e krijuan problemin dhe duke u marrë vetëm me pasojat e dala nga ky problem shekullor. Gjynahet e vjetra të Evropës i dimë të gjithë sepse i kemi mësuar nga historia dhe pesha e rëndë që ra mbi ne për mbi një shekull. Por edhe gjynahet e reja gjithashtu po i shohim sot të cilat po vazhdojnë nën një ritëm dhe frymë të re politike, por që në thelb nuk dallojnë nga politika e vjetër evropiane karshi çështjes së pazgjidhur shqiptare. Gjynahet e reja të Evropës filluan menjëherë pas dëbimit të pushtuesit serb nga Kosova duke mos e njohur të drejtën legjitime të popullit shqiptar për vetëvendosje, por duke filluar me disa eksperimente të papara më herët dhe të pa aplikuara në ndonjë vend të botës demokratike. Pothuajse një dekadë të plotë e mbajtën Kosovën nën një administrim politik ku shqiptarët i privuan nga vendimmarrja duke i shfrytëzuar vetëm për kor dhe për të qetësuar zërat e pakënaqur, sepse realisht fuqia politike dhe ushtarake e shqiptarëve ishte baras me zero. Për këtë evropianët ishin kujdesur që në fillim, duke e shpërndarë Ushtrinë Çlirimtare të Kosovës, por, duke ju frikësuar reagimit të shqiptarëve sepse po ju shkatërrohej gjëja më e shtrenjtë dhe me e çmueshme që ata kishin krijuar që nga ndarja e trungut shqiptar, gjetën formulën e krijimit të TMK-së të cilës nuk ia dhanë statusin ushtarak por vetëm atë të Mbrojtjes Civile, por që para popullit gjithmonë e prezantuan si bërthamën e Ushtrisë së ardhshme të Kosovës. Askund në asnjë vend nuk ka ndodhur që forcën çlirimtare e cila e çliroi vendin nga pushtimi ta shpërndajnë. Kjo ka ndodhur vetëm në Kosovë dhe me shqiptarët. E pamë të gjithë se si TMK-ja u mënjanua krejtësisht nga manifestimi i shpalljes së Pavarësisë me 17 Shkurt. Kjo ishte e patolerueshme, ishe më shumë se skandaloze sepse atyre që kishin luftuar për lirinë dhe pavarsinë e vendit po ju ndalohej që ushtarakisht ta Festojnë Pavarsinë e vendit dhe çuditërisht heshtën të gjithë para këtij akti të turpshëm. Kosova u shpall shtet dhe në ndërkohë kemi një njohje kualitative të shteteve të fuqishme ndërkombëtare dhe kjo na bënë të ndihemi mirë, por nuk duhet t’i mbyllim sytë para sfidave të cilat do t’i ketë shteti i ri i Kosovës. Sfida më e rëndë nuk ka dyshim se do të jetë vetë Pakoja e Presidentit Ahtisaari mbi të cilën Pako u bë edhe shpallja e Pavarësisë, sepse aty brenda e kemi Serbinë. Shpallja e Pavarësisë së Kosovës nxjerr edhe një dilemë të madhe për tërë kombin shqiptarë dilemën historike: Kah duhet të shkojnë shqiptarët drejt bashkimit apo drejt ndarjes si dy shtete të veçanta nga njëri tjetri? Në fakt kësaj dileme i dhanë përgjigje vetë shqiptarët e tërë hapësirave ku banojnë ata sepse në ditën e shpalljes ku do që ishin shqiptarët frymuan dhe festuan së bashku, treguan se janë një trup i vetëm pavarësisht ndarjeve të dhunshme dhe mohimit që ata të jetojnë të bashkuar nën një shtet. Por, klasa politike në të dyja anët e gjendur nën trysninë e ndërkombëtarëve po flet ndryshe. Disa intelektualë që në kohën kur shqiptarët e vërtetë kërkonin Republikën e Kosovës e luftonin dhe e pengonin këtë Republikë pas shpalljes dolën me disa teza që shumë më herët shteti serb i kishte gatuar, të stilit: “Kosova u bë, tash duhet për t’i bërë Kosovarët”. Në fakt këta intelektualë të mjerë, të ndihmuar edhe nga faktori ndërkombëtar po mundohen që të ndërrojnë identitetin shqiptar që Kosova e ka pasur dhe pa as më të voglin dyshim do ta ketë. Evropa bëri shumë gjynah që shqiptarëve jua ndërroi Flamurin dhe më gjynah bëri vetë klasa politike e Kosovës e cila pa e pyetur fare popullin e pranoi një akt të tillë. Propaganda se kjo është e domosdoshme sepse nuk po lejohet që dy shtete ta kenë të njetin flamur është në funksion të filozofisë politike të Evropës sepse ata në Kosovë po e aplikojnë modelin e shtetit qytetarë dhe jo të shtetit komb, gjë që edhe kjo në vetvete tregon eksperimentin e tyre me Kosovën. Gjëja tjetër që po bëhet është Kushtetuta e vendit, ku Kosova definohet si shtet e qytetarëve, por nuk përmendet askund se shqiptarët janë ata qytetarë që e përbëjnë mbi 90% të popullsisë në Kosovë. Gjëja tjetër është po ashtu se Kosova është shtet por ajo nuk ka asnjë mekanizëm ushtarakë të vetin për ta ruajtur dhe kontrolluar territorin e saj. U habita kur e dëgjova një ditë një zyrtarë të Qeverisë, i cili tha se: Kosova së shpejti do ta ketë edhe Ministrin e Forcës Mbrojtëse. Aty për aty më lindi pyetja pse jo Ministrinë e Mbrojtjes siç e ka çdo shtet sovran e i pavarur jemi apo nuk jemi shtet, nëse jemi shtet na duhet ushtria dhe Ministria e Mbrojtjes. Lista e gjynaheve po të vazhdoj nuk do të ketë fund megjithatë një gjë është e qartë, as Evropa, por as edhe disa zëra qyqesh në Prishtinë nuk do ta ndalin rrjedhën e natyrshmeve të shqiptarëve. Shqiptarët po shkojnë fuqishëm drejtë bashkimit të tyre kombëtarë, drejtë shtetit të cilit Evropa i ka shumë borxhe të vjetra e shumë gjynahe të reja. Për shumëkënd në Jugosllavinë e Titos kërkesa “Kosova Republikë” ishte çmenduri dhe diçka që nuk do të arrihej kurrë, por ja që kjo u bë realitet. Edhe bashkimi i shqiptarëve nëse sot duket i pamundur nesër do të jetë i mundur pa asnjë dyshim. 17 Shkurti hapë kapitullin e ri drejtë zgjidhjes së çështjes shqiptare në Ballkan, por nuk e mbylli librin e çështjes shqiptare në përgjithësi. 17 Shkurti duhet të jetë pika referuese e bashkimit dhe jo e ndarjes mes Kosovës dhe Shqipërisë. Evropa duhet ta kuptojë se asaj i duhen ekuilibre të balancës politike mes popujve në Ballkan dhe bashkimi i shqiptarëve në një shtet të vetëm do të ishte një kontribut i veçantë në këtë drejtim. Sepse tanimë po shihet qartazi linja ndarëse e Lindjes dhe e Perëndimit në Ballkan por edhe në tërë Evropën Juglindore. Shqiptarët qartazi u pozicionuan me vlerat perëndimore duke treguar se janë partner më seriozë të Perëndimit në Ballkan, ndërkohë që Serbia mbeti aty ku edhe ishte - te Rusia. Nëse për ne shqiptarët shekulli i vjetër ishte shekulli i dhembjeve dhe i ndarjeve, ky shekull do të jetë shekulli i lumturisë dhe bashkimit të tyre nën një shtet të vetëm. Të nderuar bashkëkombas të mi mos lejoni që vullneti ynë për bashkim të mbetët vetëm dëshirë por tani në rrethana të reja ta kthejmë dëshirën në aksion, ta fillojmë rrugën e vetme e cila shqiptarët do t’i bënte faktorë të rëndësishëm në Ballkan, do t’i bënte të fuqishëm në të gjitha aspektet e mundshme. Rruga drejt bashkimit nuk do të jetë e shpejtë dhe e lehtë për shkak të rrethanave politike dhe interesave të ndryshme, por do të jetë e mundshme, andaj na duhet nisja e menjëhershme në mënyrë që të arrijmë sa më shpejt e sa më lehtë në cakë. Atëherë kemi të drejtë morale t’i themi Komandantit Legjendar Adem Jashari dhe gjithë dëshmorëve të Shqipërisë: Të dashur e të nderuar dëshmorë të Atdheut pushoni të qetë në dheun e tokës mëmë sepse Shqipëria u bë ashtu si e donit ju. Na priftë e mbara në këtë mision fisnik. Bashkohuni të gjithë në këtë rrugëtim sepse ky është rrugëtimi i amanetit të shumë gjeneratave dhe ky brez i tanishëm duhet ta përfundojë këtë rrugëtim. Jemi brezi më me fat i të gjitha kohërave sepse ne do ta bëjmë SHQIPËRINË . Besnik Kryeziu. |
| | | petritkola Hero anëtar
Numri i postimeve : 3261 Vendi : Shqiperi Profesioni/Hobi : Mbushes Topi Registration date : 01/09/2007
| Titulli: Re: Pavarsia e Kosoves Wed Mar 19, 2008 5:33 am | |
| | |
| | | d_maksutaj Fillestar/e
Numri i postimeve : 3 Age : 36 Registration date : 07/04/2008
| Titulli: Qfar mendoni tani per Pavarsien e Kosoves? Mon Apr 07, 2008 11:30 pm | |
| Mirmbrema te gjithve! Ju pershendes! Sa per mu kjo Pavarsi nuk eshte qajo Pavarsi qe e ka prit Populli Shqipetar ne Kosove. Perse? Nuk kemi te drejten per nje Flamur me Shqiponjen. Nuk kemi te drejten as Ngjyrat Kuqe e zi per Flamur. Nuk e kemi te drejten per nje Hymne Shqip! Gjuhet te Kryesor jan tani shqip dhe serbisht. Flamuri Kosoves i pershtatet shume Flamurit te Bosnjes. Kosova nuk u bere Shtet siq na kan premtu Politikanet. Pershembul Kryeministri Hashim Thaqi na ka premtu se Flamuri jone do te jete me symbole historik Shqipetar. Por tani nuk e ka majt fjalen. Serbet ne Kosove hala po bejn qfar te dojn. Proteste Qdo dite ne Mitrovic. Dhe ne Kosove po e deprojm se qysh pi adhurojn SHBA. Ne nuk jena Amerikan. Por Shqipetar. Me te vertet SHBA-ja na ka ndihmu shume. Por neser ban vaki munden me na tradhtu neve. Kjo eshte Politika Amerikano-Rus! Pra per mu kjo nuk eshte Pavarsi. Se di mos me keqekuptoni. Kjo mendimi ime eshte. Nuk kemi mujt me vetevendos per Pavarsin. Qfar mendoni ju? | |
| | | Beton Hero anëtar
Numri i postimeve : 5729 Vendi : Zvicër Profesioni/Hobi : no money no honey Registration date : 10/09/2007
| Titulli: Re: Pavarsia e Kosoves Tue Apr 08, 2008 12:35 am | |
| i nderuar d_maksutaj me vjen keqe por ekziston kjo teme qe mos ta hapen dy tre teme me titull te njejt .... Flm per mirkuptim.
| |
Numri i postimeve : 3261 Vendi : Shqiperi Profesioni/Hobi : Mbushes Topi Registration date : 01/09/2007
| Titulli: Re: Pavarsia e Kosoves Tue Apr 08, 2008 11:43 pm | |
| Shkruan: Kristina Rasi
"Shqipërinë e pabërë bëje të bërë, bëje ose vdis!... (Mr.Ukshin Hoti)
Përkundër përpjekjeve të pareshtura të armiqve tanë, dhe të qarqeve të brendshme reaksionare; që popullin tonë ta mbajnë të pushtuar, pasi e kishin copëtuar në gjashtë pjesë, shtresat e ndryshme popullore, atdhetare shqiptare, të udhëhequra nga FBKSH-ja dhe strukturat e saj; janë shumë të vendosura që amanetin e Kryetarit të Nderit të FBKSH-së, Mr. Ukshin HOTI, i cili na mëson me moton e tij revolucionare; ashtu si edhe Baca Adem JASHARI (Komandanti i Nderit të AKSH-së) dhe e gjithë plejada e tyre, që luftën çlirimtare e bënë realitet, ta çojnë deri ne fund dhe Shqipërinë e pabërë ta bëjnë të bërë, ta bëjnë; ose te vdesin!…
„Shqiptar, mos rri po duku, shqiptar“ (Andon Zako Çajupi)
Ky kushtrim i poetit të madh atdhetar shqiptar, duhet të hyjë thellë në zemrat dhe mendjet e shqiptarëve, kjo na obligon të gjithëve që të zgjohemi nga gjumi shekullor, sepse, kur dihet që armiqtë tanë që janë të shumtë; natë e ditë po punojnë për të dëmtuar dhe për të shkatërruar gjenin shqiptarë dhe për ta penguar kombin tonë ta ribashkojmë Shqipërinë Natyrore. Nuk mundem pa përmendur këtu deklaratën e kryetares se parlamentit të Shqipërisë administrative zinj. Jozefina Topalli dhënë në Radio Televizionin e Kosovës (RTK), menjëherë pas marrjes së ftesës së Shqipërisë Londineze për të hyrë në NATO. …Ndër të tjera ajo deklaroi: „ky është një vit i shqiptarëve, më 17 shkurt 2008 “fituam” Kosovën e pavarur dhe tani më 3 prill 2008 Shqipëria u mori ftesën për në NATO“! Por, zonj. Topalli harroi të përmendi se kanë mbetur shumë gjëra ende pa u bërë, ajo anashkaloi krejtësisht, fatin e trojeve të tjera shqiptare të mbetura jashtë trungut amë; ajo e harroi domosdoshmërinë e ribashkimit të trojeve shqiptare, kur dihet që ajo si kryetare e parlamentit duhet të jetë e gatshme që në çdo kohë dhe në vend t´i mbrojë të drejtat e shqiptarëve kudo që gjenden ata; dhe t´i mbrojë ligjet shqiptare, për këtë atë e detyron Kushtetuta e Republikës së Shqipërisë Londineze. Në anën tjetër z. Berisha shprehi keqardhje të madhe që „Maqedonia“ nuk mori ftesën për në NATO!!! Kjo, natyrisht është dhe një hipokrizi dhe verbëri e tij politike! Shumë më mirë do të ishte që z. Berisha të shprehte keqardhjen për popullin e tij që me shekuj po vuan nën sundimet sllavo-greke. Aty, në tavolinën e diplomacisë botërore, ta demaskonte politikën reaksionare shoviniste maqedonase! Por, s´ka se si të ndodhte ndryshe! Prej të pabesit, nuk pritet nderë dhe besnikëri! Përkundër këshillave, presioneve, paralajmërimeve të aleatëve të NATO-s, dhe në fund dhe vet shpresës të kryetarit, Bush, se “Maqedonia do të merr ftesën në NATO”,, shteti grek për shkak të emrit nuk pranoi që Maqedonia të merr ftesën për të hyrë në NATO. Ndërsa, “politikani largpamës” i Shqipërisë Londineze nuk kishte guximin qytetar, nuk ishte i gatshëm të thoshte asnjë fjale te vetme për padrejtësitë që po ua bënë „Maqedonia“ shqiptarëve të Iliridës!!! Nga kjo me të drejtë konstatoj që: përderisa, vet udhëheqja shqiptare nuk e respekton Kushtetutën e shtetit tonë amë; atëherë edhe bashkësia ndërkombëtare siç është Organizata e Kombeve të Bashkuara (OKB-ja) po e ka lehtë që t´i shkelë të drejtat dhe liritë tona kombëtare, dihet që vet (OKB-ja) ka miratuar shumë Rezoluta dhe shumë ligje për të drejtën e popujve dhe kombeve; vlen të theksohen këto Rezoluta:
1. REZOLUTA Nr. 1514 e datës 14.12. 1960 në të cilën theksohet: „ Integrimi i një territori etnik duhet te jetë rezultat i shprehjes se vullnetit të lirë të popujve të atij territori“
2. REZOLUTA Nr. 2625 e datës 20.12.1970 mbi parimin e barazisë dhe vetëvendosjen se popujve: „Krijimi i shteteve të pavarura dhe sovrane, bashkimi i lirë me ndonjë shtet tjetër të pavarur varet nga vendimi i miratuar politik i atij populli që mbështetjen e ka ne realizimin e se drejtës së vetëvendosjes, prandaj çfarëdo forme tjetër shtetërore që imponohet me forcë ndaj një populli të territorit të caktuar, duke e sjellë kësisoj atë në pozitë të pabarabartë dhe të varur; përbën shkelje flagrante të vetëvendosjes dhe të drejtave të barabarta të atij populli“ - Pra, OKB-ja vet i ka e miratuar këto dokumente të rëndësishme të cilat garantojnë lirinë dhe shprehjen e lirë të popujve nëpërmjet një Referendumi. - Tani me të drejtë shtrohet pyetjet: pse nuk vlejnë këto Rezoluta për kombin shqiptar?! - Pse OKB-ja, po e klasifikon kombin shqiptar si komb i dorës së dytë?! - Pse, kombit shqiptar t´i mohohet e drejta e ribashkimit?! Prandaj, konsideroj që ne, shqiptarët duhet t’i dimë të drejtat tona, të këmbëngulim deri në fitore për të drejtat tona, të luftojmë me të gjitha format dhe mjetet që i lejon e drejta ndërkombëtare ; për mbrojtjen e lirisë dhe të pavarësisë dhe të ribashkimit të kombit.! Të mos lejojmë më tutje askënd t´i kolonizojë tokat tona, të mos lejojmë askënd të na asimiloj e të na përçajë me dinakëri, por të jetojmë dhe të vdesim shqiptarë dhe të bëjmë për Shqipërinë Natyrale. Është domosdoshmëri historike dhe jetike që Shqipëria të bëhet një dhe e pandarë, që Shqipëria të ribashkohet, që Shqipëria të përparojë si vendet tjera të rajonit të Ballkanit dhe më gjerë!... | |
| Titulli: Re: Pavarsia e Kosoves Fri Apr 18, 2008 12:08 am | |
| Te nderuar Thaci, Sejdiu, Rexhepi
Jam nje shqiptar qe perpiqem te kontriboje ne perparimin e ceshtes tone , ashtu thjesht si shumica qe punojne, djersiten, vriten, gjymtohen per te miren e Atdheut, pa u vene re nga fanfarat e shtypit dhe televizionit. Jam nje prej shumices,per te cilet ngrihet nje monument i perbashket ku shkruhet; "Ushtarit te panjohur qe sakrifikoi jeten per te miren e Atdheut." Une qellova te jem nje shqiptar prej Shqiperise londineze, por nuk ka rendesi sepse si Kosova dhe Shqiperia londineze jane Shqiperi.
Te nderuar, Thaci, Rexhepi, Sejdiu!
Shqetesimi im eshte moskujdesja dhe denigrimi i simboleve tona kombetare. Simbole per te cilat punojme dhe luftojme pasi duam te mbesim dhe vdesim si shqiptar dhe te bashkuar.
Natyrisht juve nuk munde te jeni pergjegjes per likujdimin e zotit Ukshin Hoti, pasi ne librin e tij "Filozofia e zgjidhjes se ceshtjes shqiptare" qe u ndalua te qarkullonte ne Shqiperi nga ish presidenti zoti Sali Berisha, atje kuptohet qarte qe LDK-ja e zotit Ibrahim Rugova eshte pergjegjse per persekutimin e tij. Pasiviteti i Qeverise se Kosoves per zbardhjen e fatit te zotit Uksin Hoti eshte shume deshperues. Zoti Ukshin Hoti nuk eshte thjeshte nje viktim qe ashtu si gjithe viktimat e tjera kerkohet nje varrim dinjitoz, por ai tashme eshte nje simbol kombetar dhe perpjekjet e Qeverise se Kosoves duhet te jene me te medha per ti dhene pergjigje shqiptareve se c'fare u be me simbolin e tyre. Zoti Ukshin Hoti nuk i takon me as vetes se tij dhe as familjes, ai nuk i takon as vetem Kosoves por gjithe trojeve shqiptare, sikurse edhe Aristidh Kola.
Te nderuar Thaci, Sejdiu, Rexhepi!
Pritja qe ju be Ramush Haradinajt nga populli ne Kosove eshte domethenese dhe shpresedhenese dhe askush nuk ju akuzon se ishit juve qe e cuat me pa te drejte (sic u provua) ne gjyqin e Hges, por pasiviteti i Qeverise se Kosoves per ti ardhe ne ndihme dhe hedhur drite mbi pafajsine, mbi kete simbol te sakrifices dhe rezisteneces shqiptare kundra serbeve eshte i pashpjegueshem.
Te nderuar Thaci, Sejdiu, Rexhepi!
Eshte e drejta juaj si e drejte e cdo shqiptari kudo qe ndodhet qe te kerkoni pse-ne e ndryshimit te stemes (shqiponjes) se Kryeministris se Shqiperise londoineze. Ashtu sic eshte e drejta e cdo shqiptari te pyes se si ka mundesi qe juve tre veta vendoset per simbolet shteterore te shqiptareve, ku nuk bie aspak ere shqiptarizem. Perdorimi dinak diten e persekutimit te flamurit shqiptar te nje simboli tjeter ( Adem Jasharit) eshte nje mekat kombetar. Juve ate dite genjyet edhe te gjallit edhe te vdekurit. Juve ate dite i thate Baces Adem se ajo pune u kry. C'ka nuk eshte e vertet sepse pothuaj asgje nuk eshte kry, por ndoshta ja ka nise me u kry.
Ngjarjet e diteve te fundit ne zonat me popullate me te madhe serbe po qesin genjeshtren ne drite. Atje UMNIK do te lejoje te mbahen zgjedhje serbe cka hedhe drite dhe tregon kembet e shkrurtra te pavarsise se genjeshter te trumbetur nga ju.
Juve na keni borxh te verteten.
Sinqerisht,
Ushtari i panjohur | |
| | | Beton Hero anëtar
Numri i postimeve : 5729 Vendi : Zvicër Profesioni/Hobi : no money no honey Registration date : 10/09/2007
| Titulli: Re: Pavarsia e Kosoves Fri Apr 18, 2008 12:28 am | |
| petritkola shume madhor ky shkim e qemoj Respekt.
Na keni borxh me te verteten
Te nderuar Thaçi,Sejdiu,Rexhepi! | |
| | | gjakushi V.I.P
Numri i postimeve : 841 Registration date : 26/03/2008
| Titulli: Re: Pavarsia e Kosoves Fri Apr 18, 2008 1:26 am | |
| - petritkola shkruajti:
Te nderuar Thaci, Sejdiu, Rexhepi
Jam nje shqiptar qe perpiqem te kontriboje ne perparimin e ceshtes tone , ashtu thjesht si shumica qe punojne, djersiten, vriten, gjymtohen per te miren e Atdheut, pa u vene re nga fanfarat e shtypit dhe televizionit. Jam nje prej shumices,per te cilet ngrihet nje monument i perbashket ku shkruhet; "Ushtarit te panjohur qe sakrifikoi jeten per te miren e Atdheut." Une qellova te jem nje shqiptar prej Shqiperise londineze, por nuk ka rendesi sepse si Kosova dhe Shqiperia londineze jane Shqiperi.
Te nderuar, Thaci, Rexhepi, Sejdiu!
Shqetesimi im eshte moskujdesja dhe denigrimi i simboleve tona kombetare. Simbole per te cilat punojme dhe luftojme pasi duam te mbesim dhe vdesim si shqiptar dhe te bashkuar.
Natyrisht juve nuk munde te jeni pergjegjes per likujdimin e zotit Ukshin Hoti, pasi ne librin e tij "Filozofia e zgjidhjes se ceshtjes shqiptare" qe u ndalua te qarkullonte ne Shqiperi nga ish presidenti zoti Sali Berisha, atje kuptohet qarte qe LDK-ja e zotit Ibrahim Rugova eshte pergjegjse per persekutimin e tij. Pasiviteti i Qeverise se Kosoves per zbardhjen e fatit te zotit Uksin Hoti eshte shume deshperues. Zoti Ukshin Hoti nuk eshte thjeshte nje viktim qe ashtu si gjithe viktimat e tjera kerkohet nje varrim dinjitoz, por ai tashme eshte nje simbol kombetar dhe perpjekjet e Qeverise se Kosoves duhet te jene me te medha per ti dhene pergjigje shqiptareve se c'fare u be me simbolin e tyre. Zoti Ukshin Hoti nuk i takon me as vetes se tij dhe as familjes, ai nuk i takon as vetem Kosoves por gjithe trojeve shqiptare, sikurse edhe Aristidh Kola.
Juve na keni borxh te verteten.
Sinqerisht,
Ushtari i panjohur
Këtë shkrim pata rastin ta lexoj në mesazh ! Dhe më obligoj që t'i përgjigjem pozitivisht se është i drejtë. Megjithatë, desha të nxis opinionin, se për Bardin e kësaj sfide , Ukshin Hotin, nuk duhet vetëm varrim dinjitoz dhe nderime të përmasave të gjëra ! Natyrisht edhe nderime shtetërore duhet. Dhe ato ai do ti ketë sepse, e ka merituar me veprimtarinë e tij stoike dhe me qëndrimin e tij prej Prometheu ! Ne patjetër duhet ta ngrisim zërin që udhëheqësit e Shqipërisë, ata të Kosovës, por edhe ca liderë në Maqedoni që shpesh e marrin nëpër gojë Filozofinë e çështjes shqiptare, të Ukshin Hotit, të mos rrijnë duar kryq siq qëndruan deri tashti. Edhe pse misteri i zhdukjes së Ukshinit është dhe mbetet i tillë, Ukshini, pavarsisht , i gjallë apo..., duhet të shndërrohet në Lapidar Kombi. Ai duhej deri tashti të përfaqësonte institucionet që do të emrojnë në kulturë e politikë, sheshet, rrugët, fabrikat, divizionet, kazermat ...! Për këtë, i boie hisja edhe forumit tanë ta bëjë një shkrim që u drejtohet gjithë shtetarëve në Shqipëri dhe Kosovë, dhe atyre të tjerëve që paraqiten nëpër shtetet koloniste si liderë ! | |
| | | smaka Anëtar i ri
Numri i postimeve : 111 Registration date : 22/09/2007
| Titulli: Re: Pavarsia e Kosoves Fri Apr 18, 2008 2:44 am | |
| inderuari petritkola nga ky shkrimi i juaj qe esht shum folkflorik aq shum argumente gjen njerium per te demantuar ty ne ate se qfar thuani por sonte keni fatin se jam i lodhur dhe nuk kam vullnet te bej nje gje te till por me duhet te te them diq shteti nuk qeveriset si ne oda te burrave ketu pleqeri nuk ka | |
| Titulli: Re: Pavarsia e Kosoves Fri Apr 18, 2008 9:25 pm | |
| Folkloriku Petrit Kola eshte ne pritje te pergjigjes se Smakes se clodhur. | |
| | | smaka Anëtar i ri
| Titulli: Re: Pavarsia e Kosoves Sat Apr 19, 2008 12:50 am | |
| smaka i clodhur pote ben nje pyetje shtes ty i nderuari PETRITKOLA : nje popull zgjedh lideret e vet qe ta qojn popullin per para dhe ta zhvillojn vendin apo qe ti tregoj popullin nje te veretet te cilen duan ta din edhe ata vet? PRES PERGJIGJEJE QE TE FILLOJM DEBATIN | |
| Titulli: Re: Pavarsia e Kosoves Sat Apr 19, 2008 4:17 am | |
| I nderuari Smaka, Nje popull ne se i jepet mundesia zgjedh liderat... ne realitet, praktike pothuaj asnje vend ne bote nuk zgjedh liderat. Ne Kosove, Shqiperi...liderat jane totalisht te imponuar. (Albini dhe Haradinaj prandaj u izoluan). Ne se i jepet mundesia popullit qe te zgjedhi ai duhet te dije te verteten qe te beje zgjedhje te drejte. | |
| | | Sofra Admin
Numri i postimeve : 7564 Registration date : 13/08/2007
| Titulli: Re: Pavarsia e Kosoves Sat Apr 19, 2008 5:03 am | |
| Smaka liderët tanë manipulojnë me vota, gënjejnë popullin me ato që edhe ti i dinë vetë, si me rrym e uj që do të ketë më pas vende pune etj etj...Një rol mjaftë të rëndësishëm e luajn edhe mediat përmes të cilave nuk u lënë hapësirë të mjaftueshme të gjitha partive politike që të prezentohen para shtypit e radios e televizionit. Deri sa i përfunduan ca pika të nevojshme për Kosovën Albinin e mbajtën të mbyllur por edhe në zgjedhjet e fundit mbi 60% e popullit nuk doli në zgjedhje, atëhere auromatikisht populli nuk ia ka dhënë votën këtyre liderve politikë në Kosovë që sot janë duke na udhëhequr. | |
| Titulli: Re: Pavarsia e Kosoves Sat Apr 19, 2008 5:23 am | |
| - Sofra shkruajti:
- ... atëhere auromatikisht populli nuk ia ka dhënë votën këtyre liderve politikë në Kosovë që sot janë duke na udhëhequr.
Gabim. Duhet thene;-duke u pasuaruar ne kurize te shqiptareve dhe ceshtjes shqiptare. | |
| | | smaka Anëtar i ri
| Titulli: Re: Pavarsia e Kosoves Sun Apr 20, 2008 12:39 am | |
| po sofra kem mendu se ju keni njohuri me te mdha ne lidhje se si qeveriset shteti mesa duket ju ka ik dhe nuke keni lexu korrnizen kushtetuse te kosoves kam nje pyeteje per te dy ju sofra dhe petritkola me thoani sinqerisht kosova a esht e pavarur apo jo? mos me hyni ne ato gjerat komplekse por por vetem ne kete se si e vlersoni shpalljen e pavarsis nga kuvendi i kosoves mbas pergjigjejes vazhdojm debatin | |
| Titulli: Re: Pavarsia e Kosoves Sun Apr 20, 2008 1:02 am | |
| Smaka, Ja se c'fare kam shrkuar une diten e shpalljes se genjeshtres. Gezuar Sorren!
Me tu cuar ne mengjez i hodha nje sy Balkanweb dhe me ra lapsi nga dora. Flamuri zyrtar i Kosoves njesoj si i grekut, bardh e blu. Jo shqiponje ne c’fardo ngjyre, asnje pikes e kuqe ne ate flamur “shqiptar”. A u shpall Kosova krahine autonome greke? Ne fakt sinjalet u dhane kur Bamir Bopi u betua per nje flamur jo shqiptar, por greke ne ceremonin inaguriale. Ne fakte une thashe se tash Kosovaret e hengren kur para disa diteve Bamir Topi vizitoi Kosoven. Shenje me te keqe dhe domethenese per shqiptaret nuk kishte. Poshtersi mbi poshtersi i thone kesaj. Ne fotot e Adem Jasharit sot shruhej “Bace u krye”,por duhej shkruar; “Bace cohu nga varri sepse po shkelin mbi gjakun dhe amanetin tuaj”. Ne vitin 1912 kur flamuri yne u ngrit ne Vlore ai u ngrit edhe nga kosovaret edhe per kosovaret, por kishte qene e thene… Sot jam i shokuar. Ne Veri te Vendit te thone se “ Kur nuk ke pulen duhet te hash sorren”. Gezuar soren populli im shqiptar! | |
| Titulli: Re: Pavarsia e Kosoves Sun Apr 20, 2008 1:25 am | |
| Smaka, Kete e kam shkruar shume para se te shpallej "pavarsia"... Nuk ka pavarsi per Kosoven. Ne baze te llogarive te mija rezulton se Kosova ka me shume gjasa qe te mos e marri pavarsine sepse gjysma e mbetur qe punon kundra saj ka pushtet dhe eshte shume aktive. Gjysma e mbetur eshte Sali Berisha dhe Fatos Nano. Pa u larguar ata nga pushteti dhe politika eshte veshtire qe shqiptaret te shohin nje dite me Diell. Ibrahim Rugova (gjysma e pare) plus Sali Berisha dhe Fatos Nanon perbejne te teren e asaj veprimtarie te hapur kundra pavarsise se Daradanise, pra veprimatri antishqitare dhe antiperendimore.
Askush nuk munde te imagjinoje se Kosova do te kishte gjasa pamvarsimi me Ibrahim Rrugoven ne krye. "Rezistenca" e tij paqesore do te conte uje ne mullirin serb sic ka bere qysh ne diten e pare. Ne fakt kjo rezistence e Ibrahim Rugoves ishte rezistence antishqiptare dhe antiperndimore kur ai deklaroi se UCK-ja eshte organizate terroriste dhe perendimi duhet te mirrte masa duke derguar FBI-ne per te bere te mundur zbulimin dhe arrestimin e antareve te UCK-se qe kishin kryer sulmin e armatosur mbi stacionin policor serb qe ndodhej ne Dardani. Ne diten e proves Ibrahim Rrugova me humor te mire se bashku me Sllobodan Milloshevicin kerkonte ndalimin e bombardimeve te NATO-s kundra ushtrise serbe, nderkohe qe kjo ushtri po vriste, digjte, perdhunonte... po pastronte etnikisht Dardaniene nga banoret e saj shqiptar. Ne diten e proves ai provoi se nuk ishte ne llogoren shqiptare por ate serbe, ndaj mungesa e tij ne ne politik dhe ne krye te Daradanise duhet pare si nje faktor qe shton mundesit e pamvarsimit...
Kujdes! Pavarsia e Kosoves eshte ne rrezik. Gjysma e mbetur antishqiptare (Berisha-Nano) ka qene dhe eshte shume aktive. "Pavarsi e kushtezuar per Kosoven" ishte misioni i pare dhe i fundit nderkombetar i qeverise Sali Berisha. A nuk eshte ky edhe pozicioni i Serbise? A nuk kerkon Serbia kete status per Dardanin? C'fare eshte kjo perputhje qendrimesh antishqipatre? Kush i merr urdhrat nga njeri tjetri? A merr Serbia urdhra shqiptare apo qeverite shqiptare marrin urdhra nga ato serbe? E nderkohe qe Sali Berisha deklaronte se patriotizmi eshte primitivizem duke thyer embargon e OKB-se furnizonte makinen ushtarake serbe per ti bere te mundur asaj vazhdimin e kasapanave ne Ballkan. Sic duket patriotizmi shqiptar paskish qene primitivizem per Sali Berishen, ndaj ai ishte hedhur ne anen e patriotizmit serb... Ndersa sulmet e UCK-se ndaj objeketev ushtarake serbe, Berisha i cilesonte terrorise (njesoj si Rugova), miku i tij Fatos Nano takohej me Sllobodan Miloshevicin duke u treguar shqiptareve te Kosoves se kryeqyteti i tyre eshte Beogradi, Milloshevici qe bene luften bene dhe paqen... Ministri i Fatos Nanos, Kastriot Islami zyrtarisht ne dokument nderkombetar sanksionoi qendrimin atishqiptar te kryeministrit te tij, ndersa vazhduesi i Nanos ne PS i dhuron celsin e Bashkise se Tiranes serbit Goran. Ndoshta i ka pelqyer kenga luftarake serbe "Pucaj (zjarre)!" Zjarre, zjarre mbi shqiptaret! Mos i leni te marrin fryme! Sabotojani pavarsine! Keto jane urdhrat e sotme, ndaj pa larguar gjysmen e mbetur antishqiptare, nuk ka pavaresi per Kosoven.
Petrit Kola
Cili eshte mendimi juaj? A munde te kete pavarsi te Kosoves pa larguar lakejt shqiptar? | |
| | | Beton Hero anëtar
| Titulli: Re: Pavarsia e Kosoves Sun Apr 20, 2008 1:26 am | |
| Beni mire ty hudhni nje sy ksaj harte te Kosoves.! | |
| | | smaka Anëtar i ri
| Titulli: Re: Pavarsia e Kosoves Sun Apr 20, 2008 4:20 am | |
| beton te gjitha keto komuna kan nje kufi i cili quhet kufiri i kosoves | |
| | | Vizitor Vizitor
| Titulli: Re: Pavarsia e Kosoves Sun Apr 20, 2008 4:25 am | |
| Smaka, shiko pak me larte se harta e sjellur nga Betoni, ate shkrimin e Petritkola. Lexo dhe prano realitetin. |
| | | Sofra Admin
Numri i postimeve : 7564 Registration date : 13/08/2007
| Titulli: Re: Pavarsia e Kosoves Sun Apr 20, 2008 4:37 pm | |
| esht e pavarur apo jo?
Smaka Pakoja e Ahtisarit nuk është Pavarsi...Unë në postimet e mia deritani nuk kam thënë se jemi të pavarur, por vetëmse jemi dal nga kthetrat e Serbisë. Rezoluta 1244 është po e njejta, pastaj në Kosovë na është zhdukë trashëgimia kulturore e mesjetës, na kanë përulë 93% Shqiptar me 3% serb dhe 4% komunitete tjera e shumë e shumë gjëra të tjera në dëm tonin.... | |
| | | gjakushi V.I.P
Numri i postimeve : 841 Registration date : 26/03/2008
| Titulli: Re: Pavarsia e Kosoves Sun Apr 20, 2008 8:12 pm | |
| Kosova është e pavarur fal gjithë bijëve dhe bijave që dha, e jo nga Pakot e projektuara nëpër kapinetët e arbitrazheve diplomatike! | |
| | | smaka Anëtar i ri
| Titulli: Re: Pavarsia e Kosoves Mon Apr 21, 2008 9:59 pm | |
| sofra te kundershtosh nuk esht zgjidhje une jam i vete dishem per ate se esht dashur te bejm ca kompromise ne emer te pavarsis por politikant te zotit jan ata qe bejn kompromise per ta arritur nje qellim i cili esht jash te drejtes nderkombtare ket duhet vlersuar po perseris sofra dhe petritkola nuk mjafton vetem te kundershtosh por duhet te ofrosh ALTERNATIV cila esht alternativa e juaj | |
| Titulli: Re: Pavarsia e Kosoves Mon Apr 21, 2008 10:30 pm | |
| | |
| | | xhavo_ Anëtar aktiv
Numri i postimeve : 782 Registration date : 20/03/2008
| Titulli: Re: Pavarsia e Kosoves Mon Apr 21, 2008 10:45 pm | |
| Ne aq sa kemi punuar dhe aq sa kemi qenë të zot, aq edhe na kanë shpërblyer. Kemi bërë pak edhe sepse jemi të dobët, por edhe sepse nuk kemi dashur, sepse kemi pas punë "me të menqura". Prandaj e bajshim me shendet pakon e Ahtisarit!
Asnjë shtet në botë nuk është i pavarur ne plotëkuptimin e fjalës, por sigurisht se Kosova ka disa kushtëzime speciale. Kryesorja është se ne juridikisht po ndahemi nga Serbia. Sa i përket Mitrovicës prap fajet i kemi vetë, sepse atë ose e ka shitur dikush ose "nuk ka pasur kohë" t'i përcjellë edhe ata shkije qe kanë mbetur drejt Serbisë. Kërkesat e shumë njerëzve për pavarsi të plotë, për bashkim etj. fare pak po ndiqen edhe nga veprat në atë drejtim.
Na dhanë pak, e ne duhet ta bëjmë shumë. | |
| | | Sponsored content
| Titulli: Re: Pavarsia e Kosoves | |
| |
| | | | Pavarsia e Kosoves | |
|
Similar topics | |
|
| Drejtat e ktij Forumit: | Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi
| |
| |
| |