|
| LULZIM LOGU "AKOMA HIRI IM... " POEZI | |
| | |
Autori | Mesazh |
---|
Kristaq F. Shabani Miqte e Forumit
Numri i postimeve : 11718 Age : 65 Vendi : Gjirokaster, Albania Profesioni/Hobi : Poetry Registration date : 04/07/2008
| Titulli: Re: LULZIM LOGU "AKOMA HIRI IM... " POEZI Mon Aug 23, 2010 2:08 pm | |
| Muzgu Shiu pushoi dikur, Zogjtë humbën, ngujuar në pyll, Plepat i zhvesh era pa turp, Hardhitë gjithashtu.
Mbi pellgje, pijnë ujë viçat e larmë, Baresha i tremb me majën e shkopit, Kuajt vrapojnë skaj arave të mbjella, Me inatin në qafë të Don Kishotit. Pellgjet, po ngrijnë ngadalë, Ndërsa afron nata e gjatë, Dashnorët shkelin barin pranë tyre Dhe Sanço Pança, roje e fshatit i nuhat…
| |
| | | Kristaq F. Shabani Miqte e Forumit
Numri i postimeve : 11718 Age : 65 Vendi : Gjirokaster, Albania Profesioni/Hobi : Poetry Registration date : 04/07/2008
| Titulli: Re: LULZIM LOGU "AKOMA HIRI IM... " POEZI Mon Aug 23, 2010 2:08 pm | |
| Po harroj
Po harroj, s’t’i kujtoj dot sytë, Trajtat e tyre, as ngjyrën, Lotin, si rreknehej ai Dhe çelte shteg te buzët.
Nuk t’i kujtoj dot sytë... Ah, nuk po mundem! M’i mbulon pluhuri i botës, I botës që bie, i zemrës që kris.
Në qofsh, ku je, Zoti im, Të vish njëherë, të vish?!... 1995
| |
| Titulli: Re: LULZIM LOGU "AKOMA HIRI IM... " POEZI Mon Aug 23, 2010 2:09 pm | |
| Shtator Në muzg e kam zili shiun, Bie atje mbi stanin e bjeshkës time, Bie me zhurmë, bie me rropamë Dhe del gjyshi prej kujtimi Me shkopin e vjetër të arrës, T’u fërshëllejë dhive të trembura Që turren nga shpella e borës.
Jelekun e saj e ruajta dhe flokët Flokët e fundit i bëra gërshet Kur mërzitem e shprish ndër gishta, Pastaj gjatë e lëmoj në dorë.
Në muzg e kam zili shiun, Bie atje mbi stanin e bjeshkës time, Bie deri vonë... Më kujtohen të shtrenjtit e fëminisë, Që kurrë nuk zbresin në vërri Asnjë shtator…
| |
| Titulli: Re: LULZIM LOGU "AKOMA HIRI IM... " POEZI Mon Aug 23, 2010 2:09 pm | |
| Udhëtimet Hobi im, udhëtimet, Sfida ime, udhëtimi jetë Nga barku i nënës Tek piramidë e varrit, Ani pse gjithmonë Duke të dhëmbur te balli… 1999
| |
| Parakohe , shkurt Kur të shkoj nga kjo jetë, Nuk dua të qara grash, si ku ku qyqje mbi çati, Një orkestër e vogël, po mundi ta lozë Grigun Zogut, në kutinë e bronztë, hapjani derën, Të ikë pas meje i lirë.
S’dua të harrohem, dua të jem gjithmonë Në një simfoni paemër, në vargjet që i desha, Nënës i thoni për mua të mos qajë, Ti ruajë sytë e lodhur, ta ruajë zemrën Në prehrin e saj, t’i ruajë letrat.
Dhe e fundit, në e kam merituar Mbamëni në duart tuaja, njerëz!...
1999
| |
| Vdekjes Tani, vërtetë, s’kam kohë për ty, Por nuk të urrej, gjithsesi, Edhe ty të vjen radha e dashurisë Edhe ti je e nevojshme si jeta.
Tani, vërtetë, s’kam kohë për ty... Më lër të qetë, unë nuk iki, Kur të vijë ora, të kërkoj vetë, I lumtur që të gjeta… 1995
| |
| Titulli: Re: LULZIM LOGU "AKOMA HIRI IM... " POEZI Mon Aug 23, 2010 2:10 pm | |
| Maska Sh. E di, vdekja shpesh shëtit pranë nesh Me të vetmin dallim, Tani ka vënë maskë, Jo të verdhë dyll, Por të zezë e mban.
Vdekja shëtit pranë nesh Dhe pret një çast të vetëm... S’ka kohë as për lamtumirë, Nën kallash pluhuri tretesh.
Ndërkohë, që shkruaj, Ti ike miku im, tani je Pluhur lulesh të verdha, Ngjyrë letrash dashurie.
Nuk m’i rrëfen më vuajtjet, S’punon telefoni yt, s’rinis, S’ke numër në banesën e fundit... Në prag muzgu vonë, ti përzë minjtë.
Ike miku im, tani je kujtim, një llampë Ndizet, shuhet, si far’ dashurie shërben, Por në gjirin tënd të shkretë, sa rrallë Ndonjë mik i shtrenjtë të vjen!... 1999
| |
| Titulli: Re: LULZIM LOGU "AKOMA HIRI IM... " POEZI Mon Aug 23, 2010 2:11 pm | |
| Malli Malli tani është i egër M’i rreh brinjët, gati sa nuk bërtet, A mbahet më gjatë ky zog i burgosur, Kaq shumë vjet?!
Kaq vjet, sa të desha ty, Kurrë s’i kam numëruar Veç puthjet dhe pëshpërimat tona Në thinja janë konvertuar… 2005
| |
| Titulli: Re: LULZIM LOGU "AKOMA HIRI IM... " POEZI Mon Aug 23, 2010 2:11 pm | |
| Koha Planeti është lodhur nga luftërat Yjet, duken më të zbehtë nga pluhuri i botës Diçka e madhe gjëmon brenda tij, si përmbytje, Toka nuk është nënë në kuptimin e fëmijëve, Por një gjyshe… 2005
| |
| Deputeti Hyra në zyrën e tij, Bëri sikur u ngrit për mua... Ah, po kjo, çfarë nderi Më zgjati cigare nga ato të “popullit” Të gjata,... ”Populli, - tha pastaj, - ka qejf të meditojë”. Më tha se kam pasur një baba të mirë Lëre pastaj gjyshin, ka qenë mësuesi im i parë. Më dëgjoi një minute për hallin, u kollit U ngrit në çast si i nxehur, duke sharë sekretaren Dhe të marrë në telefon atë mikun…
Iku, mbeta fillikat në korridor, gjatë Dhe prita në këmbë, duke nëmur Mësuesin e tij të parë Duke nëmur gjyshin… 2006
| |
| Titulli: Re: LULZIM LOGU "AKOMA HIRI IM... " POEZI Mon Aug 23, 2010 2:12 pm | |
| Moshën Moshën time kurrë nuk e thashë të saktë, Ajo s’ka njohur datë, vetëm relative ka qenë, Si koha, si moti.
Herë kam qenë adoloshent, herë plak, Herë i virgjër, herë i rrënuar Në misterin e patreguar.
Moshën s’ma kanë treguar vitet, ma kanë lexuar Vetëm te sytë, te buzëqeshja e falur Dhe tek loti…
| |
| Titulli: Re: LULZIM LOGU "AKOMA HIRI IM... " POEZI Mon Aug 23, 2010 2:12 pm | |
| Kuajt
Dritoriane Të gjorët kuaj, djersinë Në kurriz, të rëndët samarë I lodhi asfalti i nxehtë, I hutoi trafiku i madh.
Rojtari i ndali, vetë u ul, Të ndezë një cigare i qetë, Kuajt, pushojnë pak çaste Për herë të parë në qytet.
Por kuajt hingëllijnë papritur, Nga mungesa e barit, natyrisht T’i liroj, tha me vete rojtari, Të kapërcejnë atje në lulishtë.
Të shkretët kuaj, djersijnë, Sapo ndjejnë kapistallin të lirohet, Ikin me të katra nga asfalti, Ndërsa rojtari rehatohet.
Por s’qenka e thënë të pihet cigare Kështu i vetmuar , pa shokë, Shuan dufin e filluar dhe ngrihet, Pas pluhurit të kuajve, në trok.
Dreqër, nga shkuat vallë kështu, Si s’më latë as këtu rehat, Pastaj qesh me veten dhe kryet luan Kuajt, dashkan vetëm fshat!...
| |
| Shakaja Në fotografi jemi të gjithë Ca të heshtur, ca më çapkënë, Duke parë fytyrën tënde m’u kujtua Se të dua, dikur, të pata thënë.
Po a të doja vallë, s’e dija atëherë, Vërtet as tani nuk e di, Përse ndjenjën time e ngatërroja, Herë me miqësi, herë me dashuri?!
Në fotografi jemi të gjithë, Ca të heshtur, ca më çapkënë, Se ç’mu kujtua ajo pasdite, kur pranë veshit “Të dua”, ndoshta për shaka, të pata thënë?!...
| |
| Letrat Më mori malli për ty, T’i them dy fjalë të ngrohta, Ti ngas pak flokët e butë, Ti prek ato, siç prek Fijet e barit të njomë në prill.
Më mori malli Dhe nis e shkruaj letra, Letra që nuk t’i kam dërguar, Mbetur kanë pa lexuar nga ti, Në një kënd të fshehtë në bibliotekë. Eshtë pranverë dhe, ndoshta këto letra, Nuk do t’i lexosh deri në dimër, Kur të vish atëherë, ato do të jenë Të gjata, një libër…
| |
| Nga letrat Takoheshim, në muzg, dikur Putheshim gjatë, bëhej natë, Kur ndaheshim ishte vonë Koha e lajmeve të fundit.
Në derë më priste veç motra, M’i rregullonte flokët e prishur në ballë, Babai në dhomë s’më fliste, në tymin e cigares Lexoja pyetjen, pse të isha vonuar?!
Nëna më sillte pjatën e mbrëmjes, Në vend të lëngut të ngrohtë Përtypja puthje, sy të zinj Dhe flokë të trazuar…
| |
| Titulli: Re: LULZIM LOGU "AKOMA HIRI IM... " POEZI Mon Aug 23, 2010 2:13 pm | |
| 2 . Hiri
Letrat që digjen
Të zverdhura si gjethe, Letra dashurie, Ferrparajsa ime, Peng i kujtimit.
Digjeshin ngadalë, Duke kërcitur, Sikur brinjët e mia, Kur therin dimrit.
Ashtu ngadalë, Pa flakë të dukshme, Digjeshin vetë, Dhe digjnin.
Tani i iki zjarrit, Zjarrit të madh në vatër, Nga frika ime Të mos shkel hirin…
1999
| |
| Titulli: Re: LULZIM LOGU "AKOMA HIRI IM... " POEZI Mon Aug 23, 2010 2:13 pm | |
| Hiri Ëndrra ime e hershme, Zjarri që s’di për fikje, Pengu im i vonë, Fikja e hershme, Hiri që mbetet, Kurrë nuk tretet…
| |
| Kjo fundvjeshtë
Sa shumë gjethe të verdha, Si shpirtra të braktisur, Sa e ftohtë era, Si frymë e ndarjes.
Por dëbora akoma Nuk ka filluar të bjerë, Pritet çdo çast të bjerë, Kur dritat ikin poshtë hijesh.
Sa shumë gjethe të verdha, Kjo vjeshtë dhëmb shumë, Dhëmb pas xhamit tim, Si epilogu i një dashurie… 1999
| |
| | | Sponsored content
| Titulli: Re: LULZIM LOGU "AKOMA HIRI IM... " POEZI | |
| |
| | | | LULZIM LOGU "AKOMA HIRI IM... " POEZI | |
|
Similar topics | |
|
| Drejtat e ktij Forumit: | Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi
| |
| |
| |