|
| Lajmet e fundit nga Kosova -Prishtina | |
|
+23mujota arberia Politikani hekrem rrimtaf Medalim shqipdon tosybell fatbardhi Xili Kostandin miradie Prof Xhavit Dalloshi Atdhetari xhema kaqurrelja Driniiiii detektivi BashKom Xhevati xhiti Sportisti ...... 27 posters | |
Autori | Mesazh |
---|
xhema Anëtar i Suksesshëm
Numri i postimeve : 2337 Age : 59 Vendi : Ferizaj -gjermani Registration date : 30/03/2009
| Titulli: Re: Lajmet e fundit nga Kosova -Prishtina Wed Feb 16, 2011 5:53 pm | |
| Askush nuk na ka faj ma shum se vetja, duhet te jem real mos te ja hudhim fajin te tjereve, shka na ka ber para 100 viteve, skam arrit te studioj nuk mund them 100% por tash mbi 40 vite po e perjetoj vet, jem pjes marres dhe shkaktar te devotshem te katrahurave tona,ket e tham me plot kuptimin e fjales, e héngshim me te shnosh,si jem dhe po vuajm.....!! | |
| | | BashKom Admin
Numri i postimeve : 767 Age : 54 Vendi : Prishtin Registration date : 27/08/2009
| Titulli: Re: Lajmet e fundit nga Kosova -Prishtina Wed Feb 16, 2011 7:48 pm | |
| Xhem mos fol ma se e prish me ket koment e ke tregu krejt , Gjithmon ka qen dhe do të mbetet faji jetim dhe as kush se pranon , për disa që kan ndodh ka qen dasht të msohemi nga gabimet por ato vetëm s epo përseriten deri kur ? Si në kohen e turkut si në kohën e kralive ashtu , bugarit e gjermanit italianit e më von edhe të ish Jugoslavis po thuajse vet ja kemi fut veti nga Shqipatët po si nuk u msuam nga kjo më habit fakti se tash kinse njerz më me shkolla e i quajn veten expert e kshilltar , me shkolla të mesme ,kudo në Bot shifen njerz të politikës të plakur nga shkollimet e përvoja e tyre e madhe dhe nuk i thon veti expert e te ne ndodhe kundurta për at edh epo vuajm dhe do të vuajm jo që nuk kemi por nuk i pet mundsi disa të japin kontributin e vetë .
| |
| | | ...... Anëtar Nderi
Numri i postimeve : 4682 Age : 36 Vendi : Atje ku un dua .............. Registration date : 24/05/2009
| Titulli: Re: Lajmet e fundit nga Kosova -Prishtina Sat Feb 19, 2011 4:38 am | |
| [i Media në Kosovë vijon të ndjekë me interesim të madh formimin e koalicionit të ri qeveritar të drejtuar nga kreu i PDK, Hashim Thaçi. Sipas Radiotelevizionit te Kosoves, Partia e Thaçit do të ketë rreth 8 ministri, ndërsa partnerët në koalicion do të kenë përkatësisht AKR nga 3 deri 4, një Lista Ibrahim Rugova, dhe ministritë e tjera për minoritetet.
Sipas po te njejtave burime, zëvendëskryeministër i parë do të mbetet Hajredin Kuçi, dhe më tej Muhamet Mustafa nga AKR dhe Slobodan Petrovic.
Fatmir Limaj edhe pse është njeriu i dytë më i votuar pas Hashim Thaçit, thuhet se nuk do të jetë në qeverinë e re.
Lista e ministrave sipas RTK:
Enver Hoxhaj � Ministër i Jashtëm i Kosovës Bekim Qollaku � Ministër i Arsimit Bajram Rexhepi � Ministër i Punëve të Brendshme Vlora Çitaku � Ministre për Integrime Evropiane Agim Çeku � Ministër i FSK-së Ferid Agani � Ministër i Shëndetësisë
Mimoza Kusari Lila do të jetë në kabinetin e ri qeveritar, ndërsa ministritë e tjera dhe emrat e ministrave të rinj pritet të mësohen së shpejti.[/i]
Me shum ti jepe vende per ministri edhe femres pse vetem dy tjen ne poste te larta! kur e kan mbaru nje shkoll sikur ai se eshte bere minister i tregtis psh..diskrimin eshte ky. | |
| | | xhema Anëtar i Suksesshëm
Numri i postimeve : 2337 Age : 59 Vendi : Ferizaj -gjermani Registration date : 30/03/2009
| Titulli: Re: Lajmet e fundit nga Kosova -Prishtina Sat Feb 19, 2011 9:49 am | |
| Oj kosov fal te qoft mundi i jem,por qe vjen koha ta perjetoj nji Ruse zonjen te par te kosoves qe na masakruan Rus e Serrb se kam prit..?!!! qka duhet te ndodh ende ma ne kosoven time qe un te qmendem.........!!!! | |
| | | detektivi Anëtar i Suksesshëm
Numri i postimeve : 2116 Age : 44 Vendi : Here ne kosove here ne Evrop Profesioni/Hobi : zbulimi i tradhtareve dhe hajnave Registration date : 15/03/2009
| Titulli: Re: Lajmet e fundit nga Kosova -Prishtina Mon Feb 21, 2011 8:17 pm | |
| haj perhaj bashkim vllaznimi perjhajr ju koft o kosovar. Se Rugova e ka lyp kete te hapur ndaj shqiperise e serbise. Thaqi po ja qon amanetin ne vend mikut tije Rugoviq. pasRugoves Thaqi ,muthane u ba ... | |
| | | BashKom Admin
Numri i postimeve : 767 Age : 54 Vendi : Prishtin Registration date : 27/08/2009
| Titulli: Re: Lajmet e fundit nga Kosova -Prishtina Tue Feb 22, 2011 12:04 pm | |
| Edhe qfar experimenti do të bahet me ket Kosovë, nuk lan test pa e testu e as nja su dul si deshten edhe ky besoj se nuk do ju del siq dojn , po ishalla ju nimon zoti e drejtohen dika se kurkah hiq nuk jan as me sheher as me barilev. | |
| Titulli: Re: Lajmet e fundit nga Kosova -Prishtina Tue Feb 22, 2011 5:26 pm | |
| De Niros i del zëri se ka gjak shqiptar Publikuar: Sot, më 22 shkurt 2011
Nik Xhelilaj merr çmimin Shooting Star Ekspozohen kostumet e filmave të nominuar për “Oscar” Objektivi që kërkon të bukurën në zymtësi Prishtinë, 22 shkurt – Ka mjaftuar të thotë “albanian” dhe t’i dalë zëri se ka prejardhje shqiptare. Aktori i njohur botëror, Roberto de Niro, së paku për njëzet e katër orë është bërë shqiptar. Jo pse e ka deklaruar vetë këtë, porse një krahasim që ai e ka bërë në një intervistë gjatë festivalit të njohur të këngës në Itali, “Sanremo”, ka bërë që “origjina shqiptare” e tij të bëhet hit në shumë sajte botërore.
| |
Numri i postimeve : 2116 Age : 44 Vendi : Here ne kosove here ne Evrop Profesioni/Hobi : zbulimi i tradhtareve dhe hajnave Registration date : 15/03/2009
| Titulli: Re: Lajmet e fundit nga Kosova -Prishtina Tue Feb 22, 2011 7:16 pm | |
| Krisi pushka u ba nami prap po zgjidhet ky rrahmani. Krisi pushka u vra dhia president Tit zotnia
| |
| Titulli: Re: Lajmet e fundit nga Kosova -Prishtina Thu Feb 24, 2011 9:33 am | |
| Dr.Don Lush Gjergji: Edhe për ne katolikët Adem Jashari do të shkojë n’xhehnet ! Intervistë ekskluzive me Dr. Don Lush Gjergji
"Ne nuk kërkojmë që dikush të na kërkojë falje, nëse zotëri Krasniqi e ndien një nevojë të tillë le ta bëjë, megjithëse ne nuk e kushtëzojmë bashkëpunimin tonë dhe vëllazërinë tonë shqiptare muslimane apo dialogun muslimano-krishterë me një deklaratë apo me një mos kërkim falje. Ne falim edhe pa kurrfarë kushtesh. Zoti falë, sepse ne jemi gjithë bijtë dhe bijat e tij. Për ne dhe botëkuptimet tona katolike jo vetëm Ibrahim Rugova apo Adem Jashari...por të gjithë ata që kanë vdekur për liri, të cilët kanë punuar intensivisht dhe janë sakrifikuar e flijuar për atdhe, për idealet e atdheut dhe gjithë ata që kanë rënë për tokën e Kosovës janë martirë dhe padyshim i pret parajsa apo siç e thoni ju xhehneti..Dhe ajo teza e pagëzimit, që ka folur zotëri Krasniqi rreth pagëzimit të fëmijëve, është e braktisur kaherë dhe nuk merret në konsideratë nga ana jonë. Prandaj po përsëris se në kishat katolike sikur edhe në gjitha kishat tjera krishtere sakrifica, flijimi deri tek derdhja e gjakut për atdhe konsiderohet si shembull më i lartë, sepse kështu bëri Jezusi për ne, e flijoi vetveten që ne të jemi të lirë dhe të mirë të pajtuar dhe të dashur me Zotin dhe njëri-tjetrin në intervistën ekskluzive për kombëtaren “Bota sot” me Dr. Don Lush Gjergji, veprimtar , humanist dhe meshtar katolik shqiptar në Kosovë.
| |
| Titulli: Re: Lajmet e fundit nga Kosova -Prishtina Sat Feb 26, 2011 7:19 pm | |
| Kan hesht dicka keta ,,far patriota te forumit" Njeher moti perkrahshin Titon pastaj Rrahman Morinen ,pastaj Rugoven me Milloshin,pastaj shajshin UCK ,pastaj shajten Ramushin ,pastaj perkrahen ramushin,pastaj shajten Thaqin pastaj perkrahen Thaqin,pastaj shajten Thaqin pastaj prap perkrahen Thaqin 2 ,pastaj shajten pacollin jo Rus jo serb jo mafi,pastaj po perkrahin Rusin serbin. Qudi qfar njerez ,qfare njerez pa kurrfar tapazani. Askushe spo kritikon kete Prsident me vota te vjedhuna dhe president Titon.. Po shihet ,,patriotizmi i disave qe kan qen dhe jan ,,patriota me bateri!
| |
Numri i postimeve : 4682 Age : 36 Vendi : Atje ku un dua .............. Registration date : 24/05/2009
| Titulli: Re: Lajmet e fundit nga Kosova -Prishtina Sun Feb 27, 2011 9:06 pm | |
| - Cito :
- Dr.Don Lush Gjergji: Edhe për ne katolikët Adem Jashari do të shkojë n’xhehnet !
Intervistë ekskluzive me Dr. Don Lush Gjergji
"Ne nuk kërkojmë që dikush të na kërkojë falje, nëse zotëri Krasniqi e ndien një nevojë të tillë le ta bëjë, megjithëse ne nuk e kushtëzojmë bashkëpunimin tonë dhe vëllazërinë tonë shqiptare muslimane apo dialogun muslimano-krishterë me një deklaratë apo me një mos kërkim falje. Ne falim edhe pa kurrfarë kushtesh. Zoti falë, sepse ne jemi gjithë bijtë dhe bijat e tij. Për ne dhe botëkuptimet tona katolike jo vetëm Ibrahim Rugova apo Adem Jashari...por të gjithë ata që kanë vdekur për liri, të cilët kanë punuar intensivisht dhe janë sakrifikuar e flijuar për atdhe, për idealet e atdheut dhe gjithë ata që kanë rënë për tokën e Kosovës janë martirë dhe padyshim i pret parajsa apo siç e thoni ju xhehneti..Dhe ajo teza e pagëzimit, që ka folur zotëri Krasniqi rreth pagëzimit të fëmijëve, është e braktisur kaherë dhe nuk merret në konsideratë nga ana jonë. Prandaj po përsëris se në kishat katolike sikur edhe në gjitha kishat tjera krishtere sakrifica, flijimi deri tek derdhja e gjakut për atdhe konsiderohet si shembull më i lartë, sepse kështu bëri Jezusi për ne, e flijoi vetveten që ne të jemi të lirë dhe të mirë të pajtuar dhe të dashur me Zotin dhe njëri-tjetrin në intervistën ekskluzive për kombëtaren “Bota sot” me Dr. Don Lush Gjergji, veprimtar , humanist dhe meshtar katolik shqiptar në Kosovë.
Lere bre xhem mos sjell artikuj te lutem se keto jan fjal Bosheeeeee ani kush ti thot nje prift se nuk din ase pse nuk i lejohet martesa priftave e ne ane tjeter abuzojn femiejte ne kisha !! ik pash zote me keto propaganda te pa baza tyre mos u mere se eshte humbje kohe dhe koha dot kerkoj llogari nje dite se ajo dot te shkel prandja sjelle artikuj qe ka mbrapa argumentin te forta e jo jezusi ka vdek per te na i fshi mekate e grahi bac kush del para ufff.. | |
| Titulli: Re: Lajmet e fundit nga Kosova -Prishtina Tue Mar 01, 2011 4:57 pm | |
| Bashkimi Kosovë-Shqipëri, zgjidhja e vetme afatgjate Filozofi i njohur slloven Slavoj Zizek, në një intervistë për radio “Deutsche Welle”, ka vlerësuar se politika e Brukselit ndaj Ballkanit është duke ndryshuar, por ka shtuar se, duke marrë parasysh përvojën e deritashme, sidomos në 10 vjetët e fundit, “Evropa, fatkeqësisht, nuk është në gjendje të arrijë një nivel të projektit serioz”. Sidoqoftë, ai mendon se për shkak të disa arsyeve të caktuara gjeopolitike, pozita e Ballkanit sot është shumë më e mirë.
Slavoj ZizekLidhur me ardhmërinë e Kosovës, Zizek ka thënë se kjo çështje ka sjell shumë telashe. “Përgjithësisht, situata është shumë irracionale. Tash do të them diçka absurde: ndoshta është më mirë që Kosova, nëpërmjet një koordinimi ndërkombëtar, t’i bashkohet Shqipërisë. Kjo do të ishte zgjidhja e vetme afatgjatë racionale. Ngase, është budallallëk të kesh dy shtete me popull krejtësisht të njëjtë”, ka thënë filozofi slloven, Zizek. Zizek ka pranuar se ka qenë skeptik deri në pavarësimin e Kosovës. “Kjo ishte pjesë e një strategjie amerikane, e cila, siç po shihet, në aspektin afatgjatë nuk e zgjidhë problemin”. “Për shembull, miqtë e mi nga Kosova më kanë thënë se fillimisht kanë qenë të lumtur, mirëpo kur kanë dashur të ndërtojnë autostradën Prishtinë-Tiranë është dashur që këtë ta bëjnë thuajse në mënyrë të fshehtë. Sepse, zyrtarët ndërkombëtarë janë paranoikë dhe nuk dëshirojnë asnjë lidhje të ngushtë mes Shqipërisë e Kosovës. Pra, ky është çmimi që duhet ta paguash nëse varesh nga dëshira e mirë e fuqive të mëdha”, ka thënë Zizek për DW. 28 shkurt / ternoci press
FIONA ATEHER PO BAHNA BAJAT VEQ PO DUHET ME U BA LARAMAN SE NUK PO JU PELQEJ NJERZVE NE FORUM,heehe............ PE DIN TI!?... SHNET
| |
| Titulli: Re: Lajmet e fundit nga Kosova -Prishtina Wed Mar 02, 2011 11:04 pm | |
| - Cito :
- FIONA ATEHER PO BAHNA BAJAT VEQ PO DUHET ME U BA LARAMAN SE NUK PO JU PELQEJ NJERZVE NE FORUM,heehe............ PE DIN TI!?... SHNET
Laramani ! kjo nuk figuron ke fjalori im prandaj e kam veshtir un te kuptohem me njerz se nuk di te ndyshoj sikur lule -diell ka te rrezon dillei te kthehm jo Xhem i nderuar un jam kjo fionaa me ket mentalitet dhe nuk ka shanc teorike te ndryshoj mbase jam ne rruge te gabuar po e till jam gatu.. | |
| Titulli: Re: Lajmet e fundit nga Kosova -Prishtina Thu Mar 03, 2011 1:43 pm | |
| haaaa na knaqen me rrena ,ner sy met rre ,veq kosovaret e bajne se jo shqiptari | |
| Titulli: Re: Lajmet e fundit nga Kosova -Prishtina Sat Mar 05, 2011 3:10 pm | |
| God bless America Publikuar më 05 mars, 2011 në orën 07:04 ( Para 6 orë e 1 minute ) Ardian Ramadani | Opinion | I tërë kombi shqiptar u shokua dhe u mllefos nga vrasja që ndodhi në qytetin e Frankfurtit, respektivisht me vrasjen e dy ushtarëve amerikan, ushtarëve përfaqësues të kombit elitë në botë, të kombit i cili na doli në momentet më të vështira përkrah. Dhe nuk besoj se do të ketë mbetur individë shqiptar që “bukës i thotë bukë e ujit ujë” që nuk do të ishte ndjerë i pikëlluar dhe i mllefosur me këtë akt të shëmtuar.
Ajo që më brejti më së shumti është prezantimi i vrasjes kriminele të këtyre dy ushtarëve amerikanë në mediat maqedonase, ku gati se këto media përjetonin kënaqësinë më të madhe nga shkaku se me këtë dëshmohej se ja kush janë shqiptarët, të cilëve amerikanët ju ndihmuan në momentet më të vështira, e ata ja se si ua kthejnë të mirën. Sido që të jetë, unë gjykoj se nuk mund që ky rast të i mëveshët tërë një populli, edhe pse duhet pranuar se sado kudo ky akt i shëmtuar mund të na japë një imazh të hidhur dhe të keq. Andaj ne si shqiptarë, duhet të dënojmë fuqishëm këtë akt të shëmtuar dhe barbar. Institucionet shqiptare në Kosovë dhe Shqipëri duhet të dënojnë me ngulm këtë akt të shëmtuar duke rikujtuar të tjerët kriminelë dhe vrastar që do të jenë përgjithnjë njolla e zezë e kombit shqiptar. Sidoqë të jetë, kjo vrasje, e cila me vete mund të mbart sekrete të shumta, e pse jo mund ndoshta të ketë edhe prapavijë fetare, unë qëndroj fuqishëm në konstatimin se në dënimin e këtij akti kriminel dhe barbar duhet të merr pjesë çdo shqiptar, çdo asociacion qytetar, çdo institucion shqiptar dhe çdo parti shqiptare. Dënimin më të madh të këtij krimineli i cili fatkeqësisht flet shqip, duhet ta bëjnë Bashkësitë Fetare, e sidomos Bashkësia Fetare Islame në Maqedoni, Kosovë dhe Shqipëri, duke i rikujtuar vrasësve se nuk mund të përdorin arsye fetare ose arsye të tjera për të linçuar nga jeta qenie njerëzore, e më konkretisht njerëz që i takojnë kombit i cili na ndihmoi si kurrë më parë, duke na i hequr perden e robërisë serbe, duke na ndihmuar në integrim në familjen e Aleancës Ushtarake më të fuqishme të botës, në NATO, duke na dalë në ndihmë në momentet ku ekzistonte rreziku dhe dilema që të jemi apo mos të jemi.... Edhe pse viktimat e këtij akti barbar dhe antinjerëzor tani më janë në botën e amshuar dhe nuk mund të kthehen, duhet që qeveria në Kosovë dhe ajo në Shqipëri fuqishëm të shikojë dhe të kontrollojë organizatat e ndryshme fetare që kanë prapavija të ndryshme politike e që janë bërë sfidë e vërtetë për kombin shqiptar në përgjithësi. Edhe pse nuk besoj se populli amerikan dhe qeveria amerikane do të na shikojnë me sy tjetër tani, kjo nuk do të thotë që jemi të lirë krejtësisht dhe që duhet të jemi moskokëçarës. Ne si shqiptarë duhet të ngrihemi të gjithë në këmbë dhe të ndajmë këtë të keqe së bashku me kombin mik të përjetshëm amerikan, të përulemi për viktimat e kësaj ngjarje makabër dhe të lëshojmë kushtrimin për ata njerëz fundamentalist ose psikopatë, ose çfarë do qoftë qofshin ata, që mallkimi shqiptar, do ti ndjekë kudo që janë, si dhe që kombi shqiptar nuk pranon në gjirin e tij njerëz vetëm se flasin shqip, ndërsa veprimet i bëjnë kryekëput në dëm të interesave amerikane dhe kombëtare. Andaj, Zoti e bekoftë Amerikën dhe kombin mik amerikan në këto momente të vështira. Zoti e ndihmoftë kombin shqiptar dhe e bekoftë miqësinë e përjetshme shqiptaro-amerikane. Të lutemi për viktimat e kësaj tragjedie dhe ti dënojmë fuqishëm shkaktar(in)ët e tragjedisë.
SHIFE QNA BEJN MAGJUPT DHE KUSH NUK DEL TA DEMANTOJ, KY NBAZ TE FOTOS KURR NUK KA GJAK SHQIPTARI!!! | |
| | | Driniiiii Miqte e Forumit
Numri i postimeve : 3268 Age : 43 Vendi : Belfast Registration date : 17/02/2009
| Titulli: Re: Lajmet e fundit nga Kosova -Prishtina Sat Mar 05, 2011 9:20 pm | |
| Xhem ky raste eshte me te vertet per te ardhur keq, ngushllime per familjet e te vrarve. Se cilit nacion i takon ky far trushperlari, per mendimin tim pasi qenka lindur e rritur ne gjermani me shume eshte gjerman, e di pse sepse nifar shqiptari jo lindur ne gjermani tipi kur fitonte ne boks gjermant thonin "Luani jon" hajrin ja pafshin edhe keti erifit-arifit. Po deshen shqiptaret te vrasin amerikan e kan leht kosova eshte perplot, une nuk mundem te kuptoi se si ky far erifi-arifi i armatosur ju afru autobusit, e disa medija thon qe ka qen mbrenda, ku dihet se sa i sigurte eshte si vend gjermanina, ketu une po dyshoj, por nejse besoj ne drejtesin amerikane ata do ta detajojn ket rast makaber. Njashtu shpresoi se delli do te intervenon per mos mu prish mardhenjet amerikano shqiptare me MSN...!? | |
| Titulli: Re: Lajmet e fundit nga Kosova -Prishtina Sat Mar 05, 2011 10:41 pm | |
| DRINI- sa interesant kyfar bastardi se si nuk paska par as nji video te Serrbve kunder shqiptarve sa masakrimi e sa dhunimi qe na esht ber si ne mesjet, dhe nuk e kan motivuar ket idiot-psikopat dhe ska pas bith ta vras nga shkiet dikend,por e paskan motivu Avganistani qe sna lidh gje me ta,dihet kjart se ky shizofren ka prejardheje te atjehit pra,magjup shkerdhate.
Por pom befasojn edhe mediat tona qe se bejn nji demantim ne ket drejtim. | |
Numri i postimeve : 3268 Age : 43 Vendi : Belfast Registration date : 17/02/2009
| Titulli: Re: Lajmet e fundit nga Kosova -Prishtina Sun Mar 06, 2011 1:30 pm | |
| Xhem per ket tipi te smuar, nuk ja vlen qe ne te hargjoim energji, une mendoi se kemi pune me me rendesi, ky si e ka lypur edhe e kagjetur, ju kane dhimbur vllezrit musiman ne afganistan, si disa tjerve. E sa i perket luftes sone jo te large une e kame cek shpesh ne forum qe lufta jone u harruar, masakrat qnjerzor qe u ben nga armiku ne i harruam, e me keq edhe ne ket forum kombetar fillun te vajtoin popuj te azis e afrikes per vuajtjet e tyre, dhe harruan popullin te cilit i perkasin, une edhe ne at tem qe une reagova u quajta antimusliman, e cka jo dhe njerzit po harroin qe keto qe ne i shkruaim ne faqe te netit jane nje pasqyre e jona qe tregon se kush jemi, e tipa si ky trushperlari motivohet dhe vret njerz te pafashem, deklarim i ti para gjykates tregon edhe nje her se nuk ja vlen te diskutoim per ket pleh te popullit ton, ashtu si popuit tjer edhe ne kemi shtresa te nivelit te ulet, por ky tipi i takon me shume gjermanis pasi ne at vend eshte lindur e rritur, njashtu edhe aktin qe kryn ne emer te "Zotiti" ai nuk permend Zotin ne gjuhen shqipe por ne gjuhe te huaj . E di ter bota se kush mundohet ne te na quan fundamentalist, dhe paguan shum lek per kete. Ndaj dhembjen me popullin amerikan, dhe besoj ne drjetsin e tyre , dhe jam i bindur se nuk do te ndikoi ne miqsin tone, qe me cdo kushte e menyr armiqet tane mundohen ta shkatrroin. | |
| Titulli: Re: Lajmet e fundit nga Kosova -Prishtina Sun Mar 06, 2011 11:14 pm | |
| + ---- - God bless America Publikuar më 05 mars, 2011 në orën 07:04 ( Para 6 orë e 1 minute ) Ardian Ramadani | Opinion | I tërë kombi shqiptar u shokua dhe u mllefos nga vrasja që ndodhi në qytetin e Frankfurtit, respektivisht me vrasjen e dy ushtarëve amerikan, ushtarëve përfaqësues të kombit elitë në botë, të kombit i cili na doli në momentet më të vështira përkrah. Dhe nuk besoj se do të ketë mbetur individë shqiptar që “bukës i thotë bukë e ujit ujë” që nuk do të ishte ndjerë i pikëlluar dhe i mllefosur me këtë akt të shëmtuar. Ajo që më brejti më së shumti është prezantimi i vrasjes kriminele të këtyre dy ushtarëve amerikanë në mediat maqedonase, ku gati se këto media përjetonin kënaqësinë më të madhe nga shkaku se me këtë dëshmohej se ja kush janë shqiptarët, të cilëve amerikanët ju ndihmuan në momentet më të vështira, e ata ja se si ua kthejnë të mirën. Sido që të jetë, unë gjykoj se nuk mund që ky rast të i mëveshët tërë një populli, edhe pse duhet pranuar se sado kudo ky akt i shëmtuar mund të na japë një imazh të hidhur dhe të keq. Andaj ne si shqiptarë, duhet të dënojmë fuqishëm këtë akt të shëmtuar dhe barbar. Institucionet shqiptare në Kosovë dhe Shqipëri duhet të dënojnë me ngulm këtë akt të shëmtuar duke rikujtuar të tjerët kriminelë dhe vrastar që do të jenë përgjithnjë njolla e zezë e kombit shqiptar. Sidoqë të jetë, kjo vrasje, e cila me vete mund të mbart sekrete të shumta, e pse jo mund ndoshta të ketë edhe prapavijë fetare, unë qëndroj fuqishëm në konstatimin se në dënimin e këtij akti kriminel dhe barbar duhet të merr pjesë çdo shqiptar, çdo asociacion qytetar, çdo institucion shqiptar dhe çdo parti shqiptare. Dënimin më të madh të këtij krimineli i cili fatkeqësisht flet shqip, duhet ta bëjnë Bashkësitë Fetare, e sidomos Bashkësia Fetare Islame në Maqedoni, Kosovë dhe Shqipëri, duke i rikujtuar vrasësve se nuk mund të përdorin arsye fetare ose arsye të tjera për të linçuar nga jeta qenie njerëzore, e më konkretisht njerëz që i takojnë kombit i cili na ndihmoi si kurrë më parë, duke na i hequr perden e robërisë serbe, duke na ndihmuar në integrim në familjen e Aleancës Ushtarake më të fuqishme të botës, në NATO, duke na dalë në ndihmë në momentet ku ekzistonte rreziku dhe dilema që të jemi apo mos të jemi.... Edhe pse viktimat e këtij akti barbar dhe antinjerëzor tani më janë në botën e amshuar dhe nuk mund të kthehen, duhet që qeveria në Kosovë dhe ajo në Shqipëri fuqishëm të shikojë dhe të kontrollojë organizatat e ndryshme fetare që kanë prapavija të ndryshme politike e që janë bërë sfidë e vërtetë për kombin shqiptar në përgjithësi. Edhe pse nuk besoj se populli amerikan dhe qeveria amerikane do të na shikojnë me sy tjetër tani, kjo nuk do të thotë që jemi të lirë krejtësisht dhe që duhet të jemi moskokëçarës. Ne si shqiptarë duhet të ngrihemi të gjithë në këmbë dhe të ndajmë këtë të keqe së bashku me kombin mik të përjetshëm amerikan, të përulemi për viktimat e kësaj ngjarje makabër dhe të lëshojmë kushtrimin për ata njerëz fundamentalist ose psikopatë, ose çfarë do qoftë qofshin ata, që mallkimi shqiptar, do ti ndjekë kudo që janë, si dhe që kombi shqiptar nuk pranon në gjirin e tij njerëz vetëm se flasin shqip, ndërsa veprimet i bëjnë kryekëput në dëm të interesave amerikane dhe kombëtare. Andaj, Zoti e bekoftë Amerikën dhe kombin mik amerikan në këto momente të vështira. Zoti e ndihmoftë kombin shqiptar dhe e bekoftë miqësinë e përjetshme shqiptaro-amerikane. Të lutemi për viktimat e kësaj tragjedie dhe ti dënojmë fuqishëm shkaktar(in)ët e tragjedisë. SHIFE QNA BEJN MAGJUPT DHE KUSH NUK DEL TA DEMANTOJ, KY NBAZ TE FOTOS KURR NUK KA GJAK SHQIPTARI!!![/quote] Bo booo thu se u shemeb bota per ket vrasje !!!po lereni mo keto polimika se kjo evrop e kjo Amerika te ka nda kombin shqiptar me shekuj ku te vran e te pren gjakataret kush ishte me i zoti e tani kinsa mundohet te laj borgjin e ne si shqiptar me mendj te (LET)siq jemi ,ndihemi te shokuar se nuk ben ti kethejm me te njeten monedh armikut, vetem se te ka afru nje leck (ndim)C´do antare ketu e din fare mir STRATEGJIT se ka perdore evropa lavire per te ndar si komb , dhe cdo njeri ketu ka fajsu ne nje menyre apo tjetren evropen dhe Ameriken ku me dredhira mundohet te hy ne hater.. Nuk jam pro kesaj vrasje apsulitish si Shqiptare musliman se jam e denoj kete vrasje dhe duhet mere denimin e merituar vrasesi sepse Allahu thot ´´te vrasesh nje denohesh sikur te vrasesh gjith boten.Por te them te drejten dhe tjem realiste me dhimbset ky cuni!me vllain tim ne muhabet e siper e kemi diskutu kete qeshtje por un prap me kembngulje isha kunder pse po ekzagjerojn aqe shum kete vrasje kur nuk eshte Aq ekstrem ,siq e paraqesin !edhe pse vllai im nuk pajtohet pse te vras ai cuni kur nuk lejohet ti mer jeten askush perveq Allahut .Por un me ket "kokfortesin " tim prap jam kunder akuzave te keti cunit!!ndoshta se ka gjak shqiptari dhe serjozish me dhimbset te kaloj jeten ne burgje !cdo njeri kemi streset hallet tona dhe ndoshta vien nje moment i till saqe nuk kemi kontroll mbi veten ase ne, keto raste ndodhin ne evrop numri i tyre eshte ne rritje e sipere, bejn vetvrasje kryejn aktet makaber kunder tjerve apo edhe vete familjarve (tashme jemi ne dijeni cfar po ndodhe per rreth neshe .)RASTI me makaber un per vete them eshte ;Dhunimi se kryhet nga familjaret kjo nuk don coment dhe nuk meriton meshir.Tani e di se do kemi kunder replika te ashpera madje se do me shajn duke mendu se kam gjak Afganistane por nuk qaj koken sepse un kam gjak (muslimani shqiptare )ashtu si Allahu im ka deshiru per robin e vete. POR nuk dua ti perkulem askujt aqe me pak dikujt nje kombi ku fal ti sot ende vuajm pasojat e interesave tyre PERSONALE .Cuditem si perulen aqe shum per diken se nuk meriton kete perkulje!nese dikush mendon se te ka pranu si azilant dhe te ka afru ndiem ne nje far menyre gje qe per mua eshte ndihme reciproke.Sepse ka qen ne interesa te vete se me ato tatim e sigurim se behen mbahet ai vend vetem imsite e ( ushqimit ) shkojn ne vendet shqiptare,prandja mos te behmi pre e dezinformatav e te shtypin vllain ton per nje gabim te rastit,le ti qet Amerika apo Evropa gabimet dhe ne si Shqiptare gabimet ton se ishin kunder EV apo Am, do e shikojm cilat po peshojn me rend. ::: HAJT TANI SHNET | |
| Titulli: Re: Lajmet e fundit nga Kosova -Prishtina Mon Mar 07, 2011 1:41 am | |
| FIONA-mos u frigo nga akuzat e askujt por,te jem real te gjith, dhe un e i di katrahurat e evropes ndaj nesh,por jo diq te Amerikanve,me prijashtim te disa qendrimeve jo parimore gjat luftes dyt botrore.
Por me bezdis kyfar vllau yt dhe ti se si po motivohi pertej 20-30 mij klm larg e nuk ju motivoj kufomat dhe martiret tuaj te gjakut tuaj,kjo esht ajo qe un nuk e kuptoj dhe nuk akseptoj.
Pra nese ashtu siq thua ti e disa taliban tjer,pra mos u anko ne evropian e ne askend,se kur ne jem kaq injorant ndaj tragjedive tona dhe katrahurave tona, pse ta qaj hallin dikush kur ti nuk vret per arsye te halleve tua po per te tjerve..!Pse te ka borgj dikushi,kur ti del e vret per interes te tjerve e jo per hir dhe arsye te tua.....!!
| |
| Titulli: Re: Lajmet e fundit nga Kosova -Prishtina Mon Mar 07, 2011 11:53 pm | |
| A nuk paska as nje lajm nga kosova...? Une deshta te shtoi edhe dicka por pe le ma mir. | |
| Titulli: Re: Lajmet e fundit nga Kosova -Prishtina Tue Mar 08, 2011 1:39 am | |
| - Cito :
- FIONA-mos u frigo nga akuzat e askujt por,te jem real te gjith, dhe un e i di katrahurat e evropes ndaj nesh,por jo diq te Amerikanve,me prijashtim te disa qendrimeve jo parimore gjat luftes dyt botrore.
Por me bezdis kyfar vllau yt dhe ti se si po motivohi pertej 20-30 mij klm larg e nuk ju motivoj kufomat dhe martiret tuaj te gjakut tuaj,kjo esht ajo qe un nuk e kuptoj dhe nuk akseptoj.
Pra nese ashtu siq thua ti e disa taliban tjer,pra mos u anko ne evropian e ne askend,se kur ne jem kaq injorant ndaj tragjedive tona dhe katrahurave tona, pse ta qaj hallin dikush kur ti nuk vret per arsye te halleve tua po per te tjerve..!Pse te ka borgj dikushi,kur ti del e vret per interes te tjerve e jo per hir dhe arsye te tua.....!!
Sikur te dija ti pak histórin e populit tende nuk do vajtoje per Amerikanet fare,po leri keto mualife se nuk din asgje per historin shqiptare dhe jo vetem te kalum por fatkeqsish ase te tashmen, mos u be tamam me 100 fetyra se nuk me pelqejn debatet me njerz till,edhe ashtu ti vete e ke pranu se duhet te bej pak larameni dhe tani jam plotsisht e bindure se je i till,Xhem burri lidhet prej fjales bej kujdes se nuk kan koh njerzit te thon sot burri i mir neser jo ....
debatin qe e ceka me vllain ishte thjesht debati i pergjithshem se bejn njerz per tema te dites ato me aktualet ,dhe ti ishe ai se solle kete artikull se te qajti shum zemra per te vrarit dhe hudhe gur mbi vllain tend gje qe per mua eshte munges respekti.Ti si xhem cfar ke bere me shum se familja im per deshmoret apo martiret!ndoshta nuk kam pas rastint e kem vella Adem Jasharin por te pakten ushtar ti po dhe kam si nga ana e babit si nga ana e mamit besa dajt dhe komandant kam pas, dhe per dallim nga ti se ke ik by... ne evrop dhe ke shiku ngjarjet ne tv. ne ishim peroanzh ne ate ngjarje dhe deshem nuk deshem u perballuam me pasojat e luftes gje qe per ty eshte filem me metrazh te shkurt kaq, din ti per luften.
Tani me krahason me talibanet ,e perseris prap munges kulture e quaj un me shum ,sepse un jam muslimane shqiptare dhe udhezohem nga ligjet e Kuranit ku ceket se nuk ben te jesh njeri laraman po i sinqert dhe realist..DHE UN NGA KETU INSPIROHEM JO NGA TALIBANET SE ME KRAHASON TI MUA :PASTAJ ATE SE THUA TI NUK ESHE E NATYRES TIM TI PERULEM EVROPJANVE PER MUA LE TE SHKOJN NE RR:S SE FAL TYRE E PERSERSI PRAP SOT PO PERBALLEMI ME SHUM VUAJTJE DHE PASOJA QE NGA HISTORIJA QE NA KURDISN KTA AMERIKAN DHE EVROPJANTE; KESHTU PRA LEXO PAK HISTORIN E AJDE DEBATOJM BASHKE:: AMA MIRE DHE PERDORE LOGJIKEN NJE HERE TE PAKTEN NE JETEN TENDE; KUR TE BESH NJE DEBATE JEPI VLERSIMIN SIQ MERITON JO QYSHE DESHIRON TI :: | |
| Titulli: Re: Lajmet e fundit nga Kosova -Prishtina Tue Mar 08, 2011 2:23 pm | |
| Une nuk dije qfare teme keni hapur pa lidhje . vetem ne kohen e Titos dhe te Rrahman Morines i kena quajt djemt dhe vajzat tona ,,Terrorist" Kjo ju ka mbet shprehi disa komunisteve edhe sote e perdorin kete term ,as nuk logjikojne fare. te kish vra nje Amerikan ndonje shqiptare nuk dote kishin perdore kete fjale te flliqur ,,terroriste" po do thojshin vrasje rasti. Kurse per shqiptaret perdorin lloj lloj lloj danke vet shqiptaret sepse jemi popull servil. Kush te na thot diqka ne bindemi a ka lidhje apo nuk ka. Gjerat i marrim kuturu pa analizue mir. Edhe kjo vrasje eshte per te denuar po ne nuk i dijm arsyet pse e shtine kete te ri te beje ate. Ndoshta ka pas ndonje problem personal. Duhet te mesomi qe mos ti kulalifikojme njerezit ,,terrorista" pa pas njohuri fare .
ka te rinje ne Amerik qe ka vra 16 vet e me teper po nuk than terroriste ,po i qmendur . Pse ne ende jetojme me idet komuniste apo te tradhtareve . vetem servilet ne kosove qe te jen ne pushtet se jan te mvarur nga te huajt e perdorin kete term. Ju lutem te jeni me te kujdesshem ne etiketa te tilla ,se keq e mir eshte vellau i jone. Mos te mesohemi tere jeten te gjykojme shqiptaret si ne kohen e Millosheviqit apo te tradhtareve se edhe sote ne Politik kemi ish komuniste dhe tradhtare qe bejne qmos te ruajne pushtetin pa shtet. | |
| Titulli: Re: Lajmet e fundit nga Kosova -Prishtina Wed Mar 09, 2011 12:50 am | |
| FIONA-shkruj shka te dush dhe thuaj si te dush se ne ket drejtim kem mendime te kunderta, por e ke gabim,se per kta vllezrit tu ishe masakru 1oo her ne dit, pse te kishin ndihmu ata, ste ka met gje tjeter veq me thirr GADAFIN dhe MUBARAKIN nashta te ndihmojn ...???? dhe ke mundsi te vallxosh (Bau Tanz) dhe at nese din spo di shka me te than, se ma ke ba BLLOK........!!!??? | |
| Titulli: Re: Lajmet e fundit nga Kosova -Prishtina Wed Mar 09, 2011 1:05 am | |
| - Cito :
- FIONA-shkruj shka te dush dhe thuaj si te dush se ne ket drejtim kem mendime te kunderta, por e ke gabim,se per kta vllezrit tu ishe masakru 1oo her ne dit, pse te kishin ndihmu ata, ste ka met gje tjeter veq me thirr GADAFIN dhe MUBARAKIN nashta te ndihmojn ...???? dhe ke mundsi te vallxosh (Bau Tanz) dhe at nese din spo di shka me te than, se ma ke ba BLLOK........!!!???
vrasesi kishte nenshtetas gjerman apo jo!kjo i bien se ti me shume e ke vella se un! dhe jo vetem ketu po ne cdo tem ti je ne kundershtim me veten e jo me opinionete mija,kjo eshte ajo se ti kurr nuk lexon me logjik por vetem cop-pas te lutem mos e mere kete si fyrje por si keshill nga nje mike!vlerso siq e meriton jo siq deshiron | |
| | | Sponsored content
| Titulli: Re: Lajmet e fundit nga Kosova -Prishtina | |
| |
| | | | Lajmet e fundit nga Kosova -Prishtina | |
|
Similar topics | |
|
| Drejtat e ktij Forumit: | Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi
| |
| |
| |