|
| Gazeta Nivani 5 | |
| | |
Autori | Mesazh |
---|
Kristaq F. Shabani Miqte e Forumit
Numri i postimeve : 11718 Age : 65 Vendi : Gjirokaster, Albania Profesioni/Hobi : Poetry Registration date : 04/07/2008
| Titulli: Re: Gazeta Nivani 5 Tue Jun 22, 2010 8:36 pm | |
| Ai do të kujtohet si një figurë që brezat do ta respektojnë e të mësojmë prej jetës e veprës së tyre. | |
| | | Kristaq F. Shabani Miqte e Forumit
Numri i postimeve : 11718 Age : 65 Vendi : Gjirokaster, Albania Profesioni/Hobi : Poetry Registration date : 04/07/2008
| Titulli: Re: Gazeta Nivani 5 Tue Jun 22, 2010 8:39 pm | |
| Nip nga Nivani
Shuhet për t’u mbajtur mend publicisti Ilia Laska
Ditët e para të qershorit dhanë një lajm tronditës: Ilia laska u largua nga jeta fizikisht, por për të mos u harruar kurrë, pasi kontriburti i tij shkrimor, dashuria për vendlindjen e shprehur katërcipërisht gjatë gjithë jetës së tij, do të jetë gjallësisht me frymëmarrje shkrimore. Ai shkoi libra për Zagorinë, për Çajupin, shkroi poezi dhe fabula të frymëzuara nga vendlindja. Në këtë veprimtari shkrimore të tij kryefjala e gjithçkaje ishte Zagoria, vendlindja, në të cilën qëndronte në periudhën e pranverës deri në vjeshtë, duke u kuruar nga klima e saj , e cila i shtoi jetën Ilia laskës. Ai ndiqte me admirim rritjet e nivelit të miqve të tij, diskutonte dhe debatonte si dhe evidentonte vlerat me dashuri dhe sinqeritet. Të panumërta janë shkrimet e tij në gazetën “Zagoria” dhe në gazeta të tjera periodike. | |
| Titulli: Re: Gazeta Nivani 5 Tue Jun 22, 2010 8:41 pm | |
| MOTIVE VETMIE...
ÇATIA
Mbulon gjithesinë. Mbulon dhe mëkatet. Mos mbulo dashurinë! Le të përzgjatet !.
TAVANIT
Mbi kokë varur të kemi, Por jo mbi mendimet. Zogj të lirë jemi Qiejsh, fluturimesh.
ORA
Akrepat e tu hanë numrat një nga një Dhe nuk ngopen kurrë. Mua koha më ikën përgjithnjë Si rrokullimës një gur.
MURIT
Je i vetmi që më dëgjon Ne shurdhërinë e kësaj bote. Sa shumë më mrekullon Gjakftohtësia jote !
DRITARE...
Kuptimi yt i mirëfilltë Përtej qelqeve mbeti. Sot koha bën fjalë Për dritare interneti...
DERËS
Hapesh e mbyllesh sa herë Si kllapat e zemrës. Mos u mbyll asnjëherë Për mirësinë e nënës !
ÇELëSIT
Mos kyc vetëm dyert Bankat dhe shtëpite ! Ky. dhe hakmarrjet, Dhe gjithë ligësitë !
DYSHEME
E duruar si nënë je,dysheme. E fortë si burrë. Ç`nuk të punuam ne ! Por s`u ankove kurrë.
TAVOLINA
Mbi katër këmbë ngrihesh Si horizonti mbi katër anë. Asnjëherë nuk mërzitesh, Kur një stivë me libra mban.
TELEVIZORIT
Një brez e lidhe me Galaktikat. Po shkatërron një tjetër brez. Jam në dilemë Të të fik a të të ndez ?!
BUFESE
Pas shkëlqimit tënd Fshihet një ecje teknike. Mos vallë ti je Një mbetje tradite ?
KOLLTUKET
Zhytemi në butesinë tuaj. Kur dita na mundon. Për ne ju jeni Kolltuku mbretëror.
KREVAT
Ti mban të gjitha peshat E natës, të gjumit, dashurive, Të ëndrrave të frikshme e përrallore Dhe të tradhtive.
ÇEZMËS
Ti rrjedh indiferente Dhe nuk e di hallin tim. Unë dua të ndryshoj Botën në shtegëtim.
SHTËPIA
Madhështore qëndron Përmbi çdo vetmi. Për mua je Një Atdheu dhe Ti..
Motive vetmie...
Në nje kuptim Çdo send ashtu rri. Vetëm unë s`jam i vetem Ne gjithë kete vetmi. ............................. Unë dua të pamundurën Të shtrij nen këmbë, Se halli i njerëzimit Shumë me dhemb.
KOCO STERJO,Wisconsin,USA,2010. | |
| Titulli: Re: Gazeta Nivani 5 Tue Jun 22, 2010 8:42 pm | |
| * *
Gjatë këtij viti mungojnë midis nesh: Dhoksi Fani, Jani Koxhjoni, Petro Kondi. I paharruar qoftë kujtimi!
Dhanë ndihmesë në përgatitjen e këtij numri: Akile Vasi, Prof. Dr. Hektor Peçi, Kleanth Caca | |
| Titulli: Re: Gazeta Nivani 5 Tue Jun 22, 2010 8:45 pm | |
| Gjatë këtij viti mungojnë midis nesh: Dhoksi Fani, Jani Koxhjoni, Petro Kondi. I paharruar qoftë kujtimi!
Dhanë ndihmesë në përgatitjen e këtij numri: Akile Vasi, Prof. Dr. Hektor Peçi, Kleanth Caca
Drejtor dhe botues i gazetës: Kristaq F. Shabani, I.W A, W.P.S, Kryetar i Lidhjes Ndërkombëtare të Poetëve, Shkrimtarëve dhe Artistëve “PEGASI”, ALBANIA Mobil, 0693846682 E-mail: kristaq_f_shabani@yahoo.com,
http://pegasialwriters.tripod.com
Kryeredaktor: Kristo Semi, Mobil 0692205751
Këshilli Botues: Prof. Dr. Hektor Peçi (Kryetar i këshillit ) Mobil 0682411241, Pluton Vasi, Piro Vito, Epaminonda Semi, Vasilika Vasi (Çela), Thimjo Kondi, Kristofor Peçi, Akile Vasi Mobil 0692731005, Prof. Dr. Edi Andoni.
Redaksia e gazetës: Klinika dentare “Zagoria”, Tel. 0035584465233. | |
| | | Sponsored content
| Titulli: Re: Gazeta Nivani 5 | |
| |
| | | | Gazeta Nivani 5 | |
|
Similar topics | |
|
| Drejtat e ktij Forumit: | Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi
| |
| |
| |