|
| Poezi lirike nga Albert Abazi, Vlorë | |
| | |
Autori | Mesazh |
---|
Kristaq F. Shabani Miqte e Forumit
Numri i postimeve : 11718 Age : 65 Vendi : Gjirokaster, Albania Profesioni/Hobi : Poetry Registration date : 04/07/2008
| Titulli: Re: Poezi lirike nga Albert Abazi, Vlorë Sun Feb 14, 2010 12:17 am | |
| 2
Ç’më gjeti, shokë ç’më gjeti,
me një vajzë, valëzë deti.
Kur shkon Shashicës përpjetë,
përmbi ballë i ulen retë!
Sa e shohin zogjtë e malit,
këngën për një çast e ndalin.
Si një dritë vetëtime, vjen e rri mbi zemrën time | |
| | | Kristaq F. Shabani Miqte e Forumit
Numri i postimeve : 11718 Age : 65 Vendi : Gjirokaster, Albania Profesioni/Hobi : Poetry Registration date : 04/07/2008
| Titulli: Re: Poezi lirike nga Albert Abazi, Vlorë Sun Feb 14, 2010 12:18 am | |
| MOTIVE POPULLORE -4
1
Vito, moj kur më shkon tutje,
kostërat supe më supe!
Ndën cullufe sytë e bukur,
rend kopështijeve si flutur.
Midis buzëve fjala çeli,
si trëndelinë Kaparjeli!...
2
Kur dola në lëmë,
ta dëgjova zënë!
Herë si valë deti,
herë si krisëm shkrepi.
Veç kur the një fjalë,
ta kuptova mallë...
Malli rri ndër buzë,
Si vatra me shpuzë...! | |
| Titulli: Re: Poezi lirike nga Albert Abazi, Vlorë Sun Feb 14, 2010 12:18 am | |
| PARALAJMËRIM PËR SHERR MBARËFAMILJAR Mbete thirave, o burrë, m’u vërsul e shkreta grua, nuk u poqe, i paudhë me gjithë fletoret e tua. Ma nxive jetën, s’gëzova vanë vitet, kaq dekada nuk të vjen jo, lumturia me aktivitete, parada. Një kacidhe nuk na prure më ke plakur para kohe, u plake, po mend nuk vure o monument i çdo llohe... Do të kthej një gurë përmbys, që erdhe njëherë me ditë s’të lë të dalësh nga dera shtëpia ka shumë pak dritë... Një muaj ndalim kazerme si ndëshkim përfundimtar, të të vlejë paralajmërimi mos na ndiz sherr familjar 20.07.1997 | |
| EROTIKE STANARE “Dhe kasollja më e ngushtë dy dashnorëve u mjafton”F. Shiler Holluar si gjuhë zogu, beli-unazë për trupi, qasu të lozim së toku se mua më ka dalë turpi... Sillëm mish e sillëm verë, lulet që janë në lëndinë, të përleshemi njëherë fyt a fyt me marrëzinë Të të ha si kërce buke të përtyp si brinjë keci, pjekur në të prillit prushe pranë një shtrunge, një korbeci[1]. Livadhet me gjelbërim “beteja” s’paska të sosur: puthje, dolli e dëfrim, të dalldisur, të xhindosur. Trupi yt: o buzë! O gushë! çakërqejf shtrir’ në korrije, si thelë e pjekur në prush të kollofita me shije...Tërbaç, 16.06.1996 | |
| | | Sponsored content
| Titulli: Re: Poezi lirike nga Albert Abazi, Vlorë | |
| |
| | | | Poezi lirike nga Albert Abazi, Vlorë | |
|
Similar topics | |
|
| Drejtat e ktij Forumit: | Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi
| |
| |
| |