| Cila është më “shtrigë”, vjehrra apo nusja? | |
|
+15Luki Delia paioni haxhiu elona Mister Parapsikologu Medalim Tatoo xhiti Driniiiii rrimtaf Xili BashKom ...... 19 posters |
|
Autori | Mesazh |
---|
Parapsikologu Hero anëtar
Numri i postimeve : 3125 Age : 56 Vendi : Ferizaj-Kosovë Profesioni/Hobi : Poezia Registration date : 18/07/2008
| Titulli: Re: Cila është më “shtrigë”, vjehrra apo nusja? Thu Oct 15, 2009 11:40 pm | |
| | |
|
| |
...... Anëtar Nderi
Numri i postimeve : 4682 Age : 36 Vendi : Atje ku un dua .............. Registration date : 24/05/2009
| Titulli: Re: Cila është më “shtrigë”, vjehrra apo nusja? Thu Oct 15, 2009 11:44 pm | |
| LUKI:te gjithe e dim se femra eshte e krijuare nga brite e mashkullite. andaj edhe djalli krijohet po nga aty..eeee edi si themi ne anete tona Qyqja kendon qyqani ndegjone ....... | |
|
| |
Driniiiii Miqte e Forumit
Numri i postimeve : 3268 Age : 43 Vendi : Belfast Registration date : 17/02/2009
| Titulli: Re: Cila është më “shtrigë”, vjehrra apo nusja? Wed Dec 09, 2009 11:25 pm | |
| Ishin shkue miqet me da vade. Burrat e asaj shpije s'kan mujte me da vade pa pelqimin e grave. Miq e nin zhurmen e grave, kur shkunen burrat te grat me i vet per vade? Zhurma vazhdonte, miqet mbeten vetum, prit prit kote. Dikur krye plaku ju bertiti shokve. Conu burra se e paska mujt ne ket shpi, Shyta Kaprecin! Mjer ajo shpi ku sundon shyta, e jo Kapreci. | |
|
| |
...... Anëtar Nderi
Numri i postimeve : 4682 Age : 36 Vendi : Atje ku un dua .............. Registration date : 24/05/2009
| Titulli: Re: Cila është më “shtrigë”, vjehrra apo nusja? Thu Dec 10, 2009 12:35 am | |
| E more Driniiii. zgjohu nga gjumi se nuk jemi ne kohen kur rrin burrat ne oda ...Por ne sallon bashke grate. Nuk eshte ne pytje se ka ardhe koha femrat te mbizotrojn .por ka ardhe koha qe tken te drejtat perafersish te barabarta. pra nuk them 100% por aty afer. ka ike koha kur nusja ja pastron burrite kembet se ka punu ne are,Si mendon ti nese te dyte jen ne mardhenj pune. prap gruaj ta mbaroj punet e shtepis te pret dreka e gatshem, sepse kjo eshte ,,shyte`` simbas teje dhe eka obligim e,, kapreci`` te han te gatshem ee???? | |
|
| |
voglushja Anëtar aktiv
Numri i postimeve : 906 Age : 42 Vendi : ngat njanit Profesioni/Hobi : psikologe Registration date : 04/07/2008
| Titulli: Re: Cila është më “shtrigë”, vjehrra apo nusja? Thu Dec 10, 2009 11:50 am | |
| Ky fenomen është i lashtë sa vet bota, dhe fare hic do ndryshohet ndonjëherë. Konflikti lind ngase që të dyja e dojnë të njejtin përson por me dashuri të ndryshme ku edhe s'kanë dëshirë ta humbin asnjëra, e aq më pak nëna ( vjerra ) ta humb të birin. Por që ky raport të jetë në harmoni, sa do pak, duhet ditur burri/i biri ta menaxhoj situatën. | |
|
| |
voglushja Anëtar aktiv
Numri i postimeve : 906 Age : 42 Vendi : ngat njanit Profesioni/Hobi : psikologe Registration date : 04/07/2008
| Titulli: Re: Cila është më “shtrigë”, vjehrra apo nusja? Thu Dec 10, 2009 11:53 am | |
| HANKO HALLA DHE NUSJA!
Halles nuk i hahet, halles nuk i pihet me t'rene e saj fare nuk po i kihet nusen nuk e dashka sa ne ode e qaska dhe qe kur erdhi hale n'sy e paska dhe qe kur erdhi halla paska thene nuk me duket nusja nuse per te qene...
Nuse e kesaj kohe tjeter zanat s'paska A do marre kalemin qe te beje laraska A do zere te shkruaj ose do degjoje Nje kuti te vogel qe na flet me goje. Nje kuti te vogel qe mos qofte te jete Eshte nje freng i marre, cirret bertet! Me nje biz' ne dore ben sikur punon Kemben permbi kembe nusja e degjon Dhe cudi moj moter si e qysh duron! Duket nga nje here zeri e lendon Frengu rri i qete ose do bertase Nusja e humbet dhe i vete pas Frengu e ngre zerin edhe sekellin Nusja e le perin edhe vershellin Ai flet me vete flet e flet percart Nusja s'eshte ne vehte benet me e zjarte!
Halla do nje nuse, nuse goja plot Si nje zall te bardhe si nje zall te forte Me shami ne krye ane e mbane qendisur Dhe me floke te gjate prapa arratisur Dhe me floke te gjata deri mu ne mes Mu si nate janari sa te thelle te zes Me shami te holle balle e faqe hedhur sa t'i duket syri ne qepalla kredhur Me flori ne gushe hapur mu si prush Si tju them moj motra... pjergulla me rrush.
Rralle e tek te duket, rralle e tek te flase Nje thelleze e bukur mbyllur ne kafaz Mbyllur ne kafaz nje thelleze e bukur Mu ne mes te reve hena ne te dukur Mu ne mes te reve si hene e si yll Ose si nje xhinde fshehur ne nje pyll. halla do nje nuse si edhe i biri Rrenjet prej argjendi degat prej floriri Me te folur halla, nusja te hape syte "Lepe" fjale e pare, "Peqe" fjale e dyte edhe asgje tjeter, vetem lepe e peqe Pasi zemra halles qenka si nje qelqe Po u thye, vajti, e ska me ngjite, qepe Zogu i plagosur di te kap me sqepe! Ali Asllani | |
|
| |
...... Anëtar Nderi
| Titulli: Re: Cila është më “shtrigë”, vjehrra apo nusja? Fri Dec 11, 2009 12:51 am | |
| ua cfar vargje pasek sjell i paske ren pike un ndava keto rreshta ahhahah ..Rrenjet prej argjendi degat prej floriri Me te folur halla, nusja te hape syte "Lepe" fjale e pare, "Peqe" fjale e dyte edhe asgje tjeter, vetem lepe e peqe Pasi zemra halles qenka si nje qelqe Po u thye, vajti, e ska me ngjite, qepe Zogu i plagosur di te kap me sqep. | |
|
| |
xhema Anëtar i Suksesshëm
Numri i postimeve : 2337 Age : 59 Vendi : Ferizaj -gjermani Registration date : 30/03/2009
| Titulli: Re: Cila është më “shtrigë”, vjehrra apo nusja? Fri Dec 11, 2009 2:10 am | |
| prevojat e mija vlasin ne favor t vjehrrave me te vertet nepergjithsi. sepse rinija e sodit kan dal nga binaret,jo te gjith por shumica. | |
|
| |
...... Anëtar Nderi
| Titulli: Re: Cila është më “shtrigë”, vjehrra apo nusja? Fri Dec 11, 2009 1:48 pm | |
| e ku eshte porblemi xhem simbas teje. nese nuset e soti dalin nga binaret dhe nuk rewspektohet vjehrra sa duhet. kjo kuptohe se nuk ka dite te ngase trenin mire shoferi . | |
|
| |
Numri i postimeve : 2337 Age : 59 Vendi : Ferizaj -gjermani Registration date : 30/03/2009
| Titulli: Re: Cila është më “shtrigë”, vjehrra apo nusja? Fri Dec 11, 2009 2:06 pm | |
| jo nuk asht problemi te shoferi i trenit sepse femijet e sodit po lindin kapacite dhe shoferi nuk e ka aftesin per ti kontrolluar. | |
|
| |
...... Anëtar Nderi
| Titulli: Re: Cila është më “shtrigë”, vjehrra apo nusja? Fri Dec 11, 2009 2:20 pm | |
| Ate lutem, prap gabim eshte te shoferi . Femijete nuk din te dallojn te miren nga e liga, nuke njohin gezimin apo hidherimin kjo ju mesohet me koh dhe me mesimet qe marin nga rrethi familjar pra nga prind ne radh te pare.po nese nuk eshte ne gjendje nje shofer ti kontrolloj pasagjeret e vete mos te barte udhetare fare.te vazhdoj rrugen vetem e jo, tzi len ti dalin jasht kontrollit gjerat . qe jan te demshm per nje shoqeri ne te ardhmen . | |
|
| |
| Titulli: Re: Cila është më “shtrigë”, vjehrra apo nusja? Fri Dec 11, 2009 2:43 pm | |
| jo fiona jo se si mundet bashkshortja ime ta kontrrolloj djalin tim ka lind me elektronik te llojllojshem e te sofestikuar a shoqja ime ka ardh nga kosova dhe kurr si ka pa ato gjera e smerr vesh ne to. gruja mbi 30 vjet hendin e par mbas 30 viteve a femija i sodit jan marramendes.kjo vlen edhe per pytjen e me hershem | |
|
| |
...... Anëtar Nderi
| Titulli: Re: Cila është më “shtrigë”, vjehrra apo nusja? Fri Dec 11, 2009 10:56 pm | |
| o xhem ti prap sme ke kuptu.un them se djali pra (burri ) i asaj shtepie mun ti ndreq gjerat mes vjehrres (nenes) nket rase dhe bashkshortes.e sa per djalin tuaj prap mendoj se eshte gabim se aje djal si ka lind nuk ka lind me kompjuter ne dore si ti mendon me elektronik.aje do mare kulture se pari ke ti dhe ke bashkshortja juaj.nese ti nuk je ne gjendje ta mbash nen kontroll femiun tuja !! ku eshte problemi pra.lere ti kulture europjane .ti je aje qe mban timonin pra cdo njeri duhet ti mesoj femiut te vete se pari kulturen autoktone. me pase te kaloj te kultura e ati shteti qe eshte per momentin. | |
|
| |
| Titulli: Re: Cila është më “shtrigë”, vjehrra apo nusja? Sat Dec 12, 2009 12:38 am | |
| siq po thua ti fiona duhet ti lesh gjitha gjerat e jetes dhe ti perkushtrohesh vetum femijes, dhe kshtu vdes urije kshtu pa pun nuk shkon, asistenc sociale 1-2 vite dhe ma ska duhet te punosh. | |
|
| |
voglushja Anëtar aktiv
| Titulli: Re: Cila është më “shtrigë”, vjehrra apo nusja? Sat Dec 12, 2009 12:40 am | |
| o xheme,kur perkushtohesh me vemendje gjen kohe per gjithqka,nenat tona kan punuar edhe ne ara e babalaret tane qka kan gjetur por prap neve sna mungon gje nga edukata | |
|
| |
Numri i postimeve : 3268 Age : 43 Vendi : Belfast Registration date : 17/02/2009
| Titulli: Re: Cila është më “shtrigë”, vjehrra apo nusja? Sat Dec 12, 2009 12:49 am | |
| E mi fionaa, ja qe une jam zgjuar nga gjumi, edhe pse kurr nuk kam fjetur. E dua kulturen autoktone sidomos "Odat" te cila na rune neper shekuj ket kultur. E di qe shum kende e kane pengua, dhe vazhdoin ti pengoin ,kullat e burreris. Ehehe sallonet , ne sallon nuk mundesh te ulesh kam-kryq, aty sundon TV me seriale latine, aty flitet pa ren, flet dera, e jo ogjaku. Cila eshte me shtrig vjehrra apo nusja? Une mendoi se nusja.... E pa dyshim aty ku sundon shyta!!!! | |
|
| |
| Titulli: Re: Cila është më “shtrigë”, vjehrra apo nusja? Sat Dec 12, 2009 12:50 am | |
| Nji thanje popullore, me qen kollaj me mbajt shtepi pra kola i im i kish mbajur tri,sepse kem obligime te dy trefishta paguj qira ne gjermani njashtu ne kosov korent paguj ne gjermani por perseri ne kosov makin atje makin ktu etjjjjj....... kto vetum me pun jan shum besom plus me ndihmu te varfurit andej kendej nuk jeni nen lekuren ton! | |
|
| |
voglushja Anëtar aktiv
| Titulli: Re: Cila është më “shtrigë”, vjehrra apo nusja? Sat Dec 12, 2009 12:57 am | |
| gjdo nuse ka per tu bere vjeher dhe gjdo vjeherr ka qen nuse | |
|
| |
...... Anëtar Nderi
| Titulli: Re: Cila është më “shtrigë”, vjehrra apo nusja? Sat Dec 12, 2009 1:11 am | |
| oo xhem , familja eshte kryesore.e tani valla nese nuk mundesh ta edukosh dhe ti kushtoshe shum rendesi dhe koh familjes mos u marto me mire .nje burre nuk duhet tjem vetm burre poor edhe prinde edhe familjare . | |
|
| |
| Titulli: Re: Cila është më “shtrigë”, vjehrra apo nusja? Sat Dec 12, 2009 1:16 am | |
| mir e ki fiona por je e re 21 veq nese mendon ashtu ke per te pas dridhje tektonike. | |
|
| |
...... Anëtar Nderi
| Titulli: Re: Cila është më “shtrigë”, vjehrra apo nusja? Sat Dec 12, 2009 1:17 am | |
| prap driniii kunder feministe e emor djale .po adin ni gjo ti se pa ngjala deti behet i ngurte.dhe e humb shijen?? | |
|
| |
| Titulli: Re: Cila është më “shtrigë”, vjehrra apo nusja? Sat Dec 12, 2009 1:24 am | |
| Ashtu eshte mi goce, por ato ngjalat nuk po bin ne rrjet, as ne grep "SHTRIGA" deti i gjer shum............ | |
|
| |
...... Anëtar Nderi
| Titulli: Re: Cila është më “shtrigë”, vjehrra apo nusja? Sat Dec 12, 2009 1:36 am | |
| edin pse ..sepse peshkataret nuk po din te ndreqin rrjetin mire ngjalat rreshqasin let kjo dihem mo.. | |
|
| |
| Titulli: Re: Cila është më “shtrigë”, vjehrra apo nusja? Sat Dec 12, 2009 1:41 am | |
| Po po Shtriga.................. rreshqasin ku ne akull??????????? | |
|
| |
...... Anëtar Nderi
| Titulli: Re: Cila është më “shtrigë”, vjehrra apo nusja? Sat Dec 12, 2009 1:48 am | |
| ee shtriga rreshqet por shtrigani eshtyne | |
|
| |
Sponsored content
| Titulli: Re: Cila është më “shtrigë”, vjehrra apo nusja? | |
| |
|
| |
| Cila është më “shtrigë”, vjehrra apo nusja? | |
|