|
| Prelud poetik nga poeti Kristaq Th. Gushi | |
| | |
Autori | Mesazh |
---|
Kristaq Th. Gushi Anëtar i ri
Numri i postimeve : 81 Age : 67 Vendi : Gjirokater Registration date : 30/12/2008
| Titulli: Prelud poetik nga poeti Kristaq Th. Gushi Tue Dec 30, 2008 5:48 pm | |
| E PUTHJA NGA LARG Ndjeva aromën dhe pashë dy sytë e saj,Unë adoleshenti, iu qepa pas.Ajo rrinte mbi lëndinë, unë bëhesha lulja e saj,Rehatohej përmbi rërë, unë bëhesha dielli i saj.Ç’kënaqësi, o o o të jeeesh me ty.Ajo ulej përmbi valë, unë bëhesha deti i saj,Ajo më shikonte, unë bëhesha drita e saj.E puthja nga larg, njëherë s’m’u mërzit,I lija hijen time, njëherë s’më tha: ”Ik”.Jo, jo, jo, s’më tha.U dehëm nga puthja dhe ndjenja jonë e zjarrtë,Fort na rrihnin zemrat, shijonim çdo çast.S’kam më nevojẽ, të vjedh një shikim,Puthjen e gjatë, ma fal vet, ai.Jo, jo, jo, s’kam nevojë.S’kam më nevojë, në pritje të rri,Të gjitha m’i fal ajo, vetëm ajo... MË 22 MARS 2005 & ORA 12:30’. | |
| | | Kristaq Th. Gushi Anëtar i ri
Numri i postimeve : 81 Age : 67 Vendi : Gjirokater Registration date : 30/12/2008
| Titulli: Re: Prelud poetik nga poeti Kristaq Th. Gushi Tue Dec 30, 2008 6:02 pm | |
|
GJYSMA JOTE TË JEM
Gjysma jote, unë dua të jem,
Bukuria e jetës, nga ty çel.
Dua të jem me ty përherë,
Lulja e bukur, je ti vetë.
O botë e madhe, me jetë,
Unë dua të fluturoj qiellin krejt.
Brenda lumturisë, uně, ty të gjejë,
Pavdeksia me ty, sa më pëlqen.
Pa ty, s’kam sy, s’ka jetë,
Ti je frymëmarja, je oksigjeni vet.
Të shoh o dritë, ndriçon pandẽrprerẽ,
Sytë e mi, qeshin plot lezet.
Ti je Perëndia, që unë shoh,
Je drita e syrit, o Zot.
Edhe gjysma jote, mua mě mjafton,
Gjysma jote, le të jem sot.
Dua të jem, dritě, si ty,
Vetëm gjysma jote, dua të jem.
Gjysma jote, mua më jepě jetë,
Me gjysmën tënde, njeri s’më del...
MË 26 QERSHOR 2005 & ORA 08:45’, | |
| Titulli: Re: Prelud poetik nga poeti Kristaq Th. Gushi Tue Dec 30, 2008 8:18 pm | |
| ♥ DJE NUK E BESOJA BOTẼN ♥ Atẽhere, e shikoja atẽ, ajo me kureshtje mẽ shikonte me sytẽ e bukur, Ndẽrsa sot e pranoj dẽshtimin tim tẽ padẽshiruar, qẽ kam ngelur vetẽ.Ajo vajẽzẽ dje, ishte pẽr mua njẽ hẽnẽ syshkruar, ajo, ishte si njẽ flutur. Sot them dy fjalẽ tẽ gẽzuara: Lum ai zogu. qẽ nuk ka frikẽ kur fluturon. Atẽhere, dje mẽ sakt, dje. Fjalẽt e botẽs, e botẽs, mẽ dukeshi tẽ kota. Nuk e di pẽrse, ndersa sot me dhẽmbje, e besoj vetẽmin time tẽ plot. Sa e vẽrteta ẽshtẽ, po e jetoj nẽ sy, tamam siç e kishte thẽnẽ ajo bota: Dhe nuk do ta harroj kurrẽ: Mos ore djal, mos u ngatro, ajo e ẽshtẽ kotẽ. Dhe e ma thoshte bota shpesh: Ajo s’ẽshtẽ pẽr ty, ajo vajzẽ ẽshtẽ bosh Dhe larg qoftẽ dhe e mallkuar, nese ti sot e pranon, e mendon ndryshe. Dje, tẽ gjitha kẽto fjalẽ, mua nuk mẽ besoheshin, mẽ dukeshin tẽ kota Dhe unẽ kurrẽ nuk ju besoja atyre njerẽzẽve, çfarẽ mẽ thoshte ajo bota: Ajo bota me thoshte “Mos o njeri i mirẽ, mos, ajo vajẽz nuk ẽshtẽ pẽr ty, Ajo, ty, tẽ do vetẽm pẽr tẽ tẽ marẽ parat, ajo, kurrẽ nuk do tẽ respektoj ty”. Dhe unẽ si kokẽ mushkẽ qẽ isha, njẽ kokẽ fort, s’i besoja, i quaja tẽ kota, Jo ore njeri nẽse je I zgjuar, zgjou, kẽtẽ rradhẽ ka tẽ drejtẽ bota. Se mẽ thoshnin, e mẽ thoshnin dje: Do tẽ na kujtosh o i marrẽ njeri? Se na vjen keq per ty, qẽ nesẽr, lumẽ, do t’i derdhẽsh lotet Ti, Ti, Ti.Ku zemra e mirẽ dhe shpirti i dlirẽ, do vuajne nesẽr nga gabimi yt, yt, yt. Unẽ kokẽ shkẽmbi, prapẽ, e prapẽ, dje, s’i besoja, mẽ dukeshin tẽ kota. Por tani, sot, nẽ kẽtẽ vetmi, jo ore jo dhe kẽtẽ radhe, ka patur tẽ drejt bota, Unẽ i sinqerti njeri, nuk i besoj atẽhere, aq sa lotet sot nuk po mẽ ndalen. Nẽ kẽtẽ vetẽmi, çuditem me veten time, pse i besoja gẽnjeshtrat asaj, kotaDhe s’i pranova njẽhere tẽ vẽrteta, ato fjalẽt, qẽ mẽ thoshte ajo bota, bota. Ato fjalẽt e botẽs dje, nuk po i kuptoj as sot. Pse mua mẽ dukeshin tẽ kota? Mẽ fal i them asaj botẽs sot, e i lutem tẽ mẽ jap dorẽn tẽ ngrihem nẽ kembẽ, Sepse kurrẽ nuk do tẽ gẽnjehem, as do rrẽzohem, nga shikimet gẽnjeshtareQẽ nga sot, unẽ do bẽm njeri,se njẽ engjell i vertetẽ, mẽ erdhi pẽr kẽtẽ jetẽ. Tani e quaj lule, se respek jep dhe ma fal. E quaj shpres, se ẽshtẽ e vẽrteta, Nga sot s’do tẽ joshem asnjẽherẽ nga sytẽ e bukur, qẽ dje mẽ gẽnjyen keq.Sot mẽ çeli dielli me ditẽn e bukur dhe unẽ i thash me lumturi: MiremẽngjesSot eci i lumtur, mbi lẽndinat e jetẽs, mbi trẽndelinẽ,me kembet e shpreses. MẼ 5 DHJETOR 2008 & ORA 15:35’. Kristaq Th. Gushi, Gjirikaster. 084 26 21 86 | |
| Titulli: Re: Prelud poetik nga poeti Kristaq Th. Gushi Sat Jan 03, 2009 8:18 pm | |
| ♥ TẼ THEM NẼ SY ♥
Nẽ zemrẽn time, ti, sot mẽ ke prure lumturi,
Aty do puthemi, aty do jetojmẽ pẽrjetẽsinẽ.
Ti pẽr mua, do tẽ ngelesh e vetmja dashuri,
Me ty ẽngjẽll, ke bẽrẽ strehe nẽ shpirt e lirẽ.
Mẽ fal o zemẽr, fale syrin tim, ngeli tek ty,
Ti mẽ zbulove jetẽn, ti, mẽ dhe dritẽ njeriu.
Kurrẽ nuk do tẽ mẽ zbehet dashuria pẽr ty,
Mẽ fal o shpirti im, unẽ ty, ty, tẽ dua sa sytẽ.
Unẽ bie dhe flẽ me ty, e nẽ ẽndẽrr tẽ mendoj,
Mẽ thuaj njẽ herẽ nẽ sy: Mẽ do sa dashuria?
Po digjem si zjarri, jam bẽrẽ vullkan pẽr ty
Dhe zgjohem i lumtur, puthjet tẽ mbulojẽ ty.
Me ty njẽsohem nẽ shtrat, oh, dashuria mrekulli,
Je buzẽqeshja e puthjes, shkrihem diaman mbi ty.
Shkrihemi nẽ njẽ dhe mbytemi tẽ dy nẽ pẽrkẽdhelje,
Ti mẽ zgjjove agimet, vetẽm ti je, flladi i dashurisẽ.
Nẽ shtratin tonẽ, petal, pulsim zemrash pambarim,
Pẽr ty vdesẽ, me ty, pẽrjetẽsisht dashuri, dashuri.
Tẽ lutem vlerẽso, e kurrẽ mos harro premtimin tim:
Kjo ẽshtẽ fjala ime, ky ngelet premtim pẽr ty, pẽr ty…
Kristaq, Gushi, Gjirokastẽr. Tel: 084262186
MẼ 27 DHJETOR 2008 & ORA 02:45’.
SHENIM: 2, nga 4 poezit, i kam kompozuar, lutem ne jeni te interesuar per tekste me telefononi tek 0682082067 | |
| | | Sofra Admin
Numri i postimeve : 7564 Registration date : 13/08/2007
| Titulli: Re: Prelud poetik nga poeti Kristaq Th. Gushi Sat Jan 03, 2009 10:00 pm | |
| Mirëse erdhe Kristaq, Gushi, dhe urime për temën dhe poezit shumë të mira që e ke krijuar. Vazhdim të mbarë në të ardhmen. | |
| Titulli: Re: Prelud poetik nga poeti Kristaq Th. Gushi Sun Jan 04, 2009 4:43 am | |
| “ ALPEVE U NGJITA “ Hypa lart alpeve,Në alpet e shpirtit.Gërxhë pas gërxhe,Gati sa nuk rrashë. Më bëri të fortë,Dashuria që kam.Mbi alpet e zhveshura,Ka dëborë të bardhë. Bardhësi, ngrohtësi, ftohtësi,Ka brënda një dashurie.Që zien dhe merr flake,Brënda trupave me zjarr. Lart, alpeve u ngjita,Me diellin sa pranë.U putha, morr zjarr,Mbi alpe, me atë vajzë... MË 4 QERSHOR 2007 = ORA 17:20’. Postuar sot me 4 Janar 09 | |
| Titulli: Re: Prelud poetik nga poeti Kristaq Th. Gushi Thu Jan 08, 2009 2:41 am | |
| Z G J O H U Kush luaně me zjarrině, s’ka sy,Ai kurrě, s’ka pěr tě dashuruar.Me ty dhe mua, jetonte lumturia,Sa u miqěsua, me ne dashuria. Zgjohu dhe ti, fol me ěndrrat,Sot po çuditem, e quajně lojěS’e lotět e shpirtit, mě mbuluaně.A ka Perěndi, mbi kětě tokě? Botěn me shikim, dua ta mbuloj,Se uně vdesě, kur ěndrra s’jetoně.Flladin e shpirtit, dua t’ju dhuroj,Me měngjeset, uně dua t’ju shoqěroj. Ky měngjes, I sěmur u zgjua,Pa dashuri, pa diellin po vdesě.A ka drejtěsi, ne kětě botě,S’e besa s’ěshtě loje, ngelet shpresě? Botěn do shkri, tres mbi kujtime,Ně tě dy, kohěn po ndajmě,Botěn do mbledhě, ně njě grusht.Njěrěn do japě, tjetrěn po mbajě. Teksti e Muzika: Kristaq Th. Gushi,MË 26 NËNTOR 2003 & ORA 07:15’.Postuar: 8 Janar 2009 = Ora 00:40’. | |
| Titulli: Re: Prelud poetik nga poeti Kristaq Th. Gushi Mon Jan 12, 2009 12:22 am | |
| HIJE DHE MISTER, NGELET
Po harroj minutat, po harroj oret, po harroj dhe ditẽt,
Por kurrẽ fytyrẽn dhe sytẽ e bukur, s’ja bẽjẽ tẽ huajẽ.
Asaj njẽ letẽr po i shkruaj sot, asaj qẽ dje m’u largua,
Se çdo gjẽ e imja, e saj, po ngelet njẽ mirazh nẽ sy.
Asaj po i shkruaj sot, qẽ emrin nuk ja kam harruar,
Se dje çdo gjẽ ishte e bukur, jo si sot, sytẽ pa dritẽ.
Çdo gjẽ e jona dje, kishte njẽ emẽr, tani ẽshtẽ larguar,
E çuditẽshme, çdo gjẽ nga ajo mesnatẽ, hije, e emister.
Sot s’po mẽ egziston asgjẽ, sot, nuk po bẽhet as e gjallẽ
Dhe guri po plas, jo unẽ i ziu njeri, qẽ po vdes nẽ merak.
Unẽ s’do ta harroj kurrẽ, po a ja vlen mẽ pẽr tẽ jetuar?!
Unẽ nga njẽ foto e njoha, ishe e bukur, sytẽ e diellit pashẽ.
Sot s’kam nevoje pẽr tẽ, tẽ mẽ lẽrẽ tẽ qetẽ, nẽ jetẽn pa jetẽ.
E di, ẽshtẽ njẽ çmẽnduri qẽ po bẽjẽ, po ndẽshkoj veten keq,
Por duhet ta pẽrcjell hije e keq dhe misterin, qẽ sot s’mẽ flet.
Edhe nẽse e kujtoj nẽ njẽ momen, do shikoj foton e njohjes…
MẼ 3 DHJETOR 2008 & ORA 15:20’.
Kristaq Gushi = 0682082067 – Postuar me 11 Janar 2009
| |
| | | Kristaq F. Shabani Miqte e Forumit
Numri i postimeve : 11718 Age : 65 Vendi : Gjirokaster, Albania Profesioni/Hobi : Poetry Registration date : 04/07/2008
| Titulli: Re: Prelud poetik nga poeti Kristaq Th. Gushi Mon Jan 12, 2009 8:40 pm | |
| I nderuar Kristaq, Sapo hapa kompjuterin, pashe nje e-mail nga Forumi "Bashkimi Kombetar", ku une kam hedhur shume nga krijimet e mia. E-maili me njoftonte se paskisha nje mesazh te ri. Kontrollova dhe me erdhi mire kur vura re se pershendetja me vinte prej jush edhe pse perdorje termin "kryetar", qe me sa kuptova i drejtoheshe Kristaq Shabanit. Megjithate ti per mua nuk je i padegjuar. Te kam ndjekur para shume kohesh ne nje interviste televizive, ndoshta ne TVGJ. Dhe krijova bindjen se ke nje shpirt te pasur, ke ndjeshmeri te larte e vullnet te forte per t'iu pergjigjur jetes me vlerat shpirterore qe ke. Duke lexuar dhe lirikat e porsahedhura ketu, kjo bindje m'u perforcua me teper. Mua dhe ty, me sa kam dije, na bashkojne linja fati tw njejta. Une jam nga Zagoria dhe kam rreth 7 vjet qe jam akomoduar ne Gjirokaster. Problemet shendetesore kam afro njezet vjet qe i perjetoj, duke mos pasur mundesite e aftesite e zakonshme. Na bashkon dhe shpirti krijues.E kuptoj qe edhe ti edhe une , po t'i kishim mundesite fizike, do ta kishim njohur njeri - tjetrin nga afer e pse jo, ndoshta edhe do ndihmonim sadopak shoqi - shoqin. Une merrem shume me kompjuterin e internetin, ku kam dhe dy Website te miat me keto adresa: www.jorgotelo.tk dhe www.jorgotelo.net.tc Mund t'i hapesh kur te kesh deshire, te me njohesh sadopak. Nese ke qejf, porosit ndonje te njohurin tend, te vije tek une t'i jap per ty dhurate te 12 librat e mia, se e meriton. Me qe jam dhe vete me statusin e invalidit edhe te krijuesit, te pershendes si koleg! Jorgo S. TELO Lagjia "18 shtatori" GJIROKASTER Tel. 267338 Mob. o692430034 e-mail: jorgo.telo@gmail.com mesengger: koncka2008. Kaq per startim kuvendimi | |
| Titulli: Re: Prelud poetik nga poeti Kristaq Th. Gushi Tue Jan 13, 2009 2:47 am | |
| “ KA IKUR LARG “
Atë që puthja fort,
Që e dashuroja si i marrë,
Dua ta shkel me këmbë,
Ta harroj edhe si farë.
Se m’u tall me ndjenjën,
Më shumë me dashurinë.
Ma shpërfilli respektin e madh,
Me pabesinë e saj të paparë.
Nuk dua ta shikoj asnjëherë,
Ka ikur larg pa drejtim.
Në shkretëtirë a në parajsë,
Për mua nuk ka më rëndësi.
Më verboi nga sytë,
Me pluhurinë kur iku.
Jam mes katër rrugëve,
Nuk po shikoj asnjë dritë.
Dua ta shkel, ta shkatërroj nga rrënja,
Pluhurin që ngrihet në pambarim.
Dua me shpatën e drejtësisë sime,
Kokën e padrejtësisë, ta pres pamëshirë...
MË 11 QERSHOR 2005 = ORA 08:45’. | |
| Titulli: Re: Prelud poetik nga poeti Kristaq Th. Gushi Wed Jan 14, 2009 12:50 am | |
| HOMAZH SHPIRT Heshtja e saj sa me vretë, Më shumë se një plumbë.Që tẽ mos mẽ thotě: Lammtumirë, Sot po duroj, plagën e vetmisë. Kokën, s’e vë dot mbi jashtëk, Lotët e mi, krejt e kanë mbuluar.Aq sa sytë, nuk i mbyll dot, Nga e djeshmja, ajo sa ndryshuar. S’e unẽ s’e dua njẽ meteor kujtimesh, Unẽ s’e dua as nẽ imazh tẽ mẽ qẽndroj.Unẽ dua shumẽ, pẽrherẽ njẽ yll ndriçues, Unẽ e dua tẽ gjallẽ, zgjuar, dua qẽ ta shoh. O Zot, pse ky ndëshkim sot, për mua?! Gjithmonë e kam mbajtur mbi qerpikë.O Zot, ajo një ditë do ta kuptoj qe ka faj, Por do të jetë vonë, për tẽ mẽ thẽn: Më fal”... * * * Sa larg, nuk më ledhaton me shikimi, Unẽ zgjas duartë, një meteor më ngelet.Qielli do tẽ nxiet edhe pse ẽshtẽ ditë, O Hëna ime, ku je, ku tẽ vajti ajo dritë? * * * Do mẽ ndalet shikimi, mẽ s’do tẽ shoh,Lulet e bukura, do tẽ ulin kokën nën lot,Kur tek ty, respektin tim nuk do të jetoj.S’do kesh ngrohtësinẽ e diellt qẽ ty tẽ do. * * * Sa dhimbje, sa lot do tẽ mẽ shihniTẽ nxjera nga galeria e shpirti tim.Sa lot, sa dhimbje po derdh edhe sot,Mbi kẽto vargje, qẽ s’t’i ndẽrpres dot. Sa larg e afer jemi, kurrẽ s’do tẽ harroj,Hija jote pranẽ mẽ qẽndron gjithmonẽ.Tẽ desha, tẽ dua, prandaj s’tẽ mallkoj,Imazhin tẽnd, gjithmonẽ do ta gjalloj. S’e ishet mẽ e bukura e yjeve tẽ qiell,Asnjẽherẽ nga kujtimet s’do tẽ largoj,Aq sa s’dua tẽ zgjohem nga ky gjumẽ,Kurrẽ vetmin, s’do ta pranoj nga sot... * * * Ka ikur nga dje, E s’di sa larg ẽshtẽ,Qielli i rënduar duket, Ẽshtẽ mbush token, Ẽshtẽ bẽrẽ plagẽ? Unë prapẽ do të pres, S’e unẽ s’i kam faj...Që buzëqeshja e saj,Nuk po bëhet e gjallë.Humba jetën, nga një fjalë. * * * Sinqeriteti është vyrtyti i shpirti tim,Bashkë me respektin me rritet përditë.Sinqeritetin e manaxhoj mirë në shpirtë,Për të jetuar gjithmonë njẽ njeri i mirë. Sinqeriteti ështe frymëmarrje për mua,Dhe do të më ngeleti tillẽ, kristal në dritë.Është vesa pẽr mua, përmbi lulet e kopshtit,Sinqeriteti do të ngelet drita e syrit tim, tim. Unë eci mbi sinqeritetin e kohës Dhe ushqehem me ngrohtësinë e diellit.Tek prehëri i hënës syshkruar, e yjeve,Sinqeriteti im, do të mbështes vështrimin. Unë fal dhe do të fal përherë respekt, e mirẽnjohje,Unẽ pẽrcjedhe mirënjohje dhe sinqeritet njerëzor.Asnjëherë unẽ, kurrẽ nuk do ta doja pabesin tẽnde,Tek ato sy që më qeshnin për çdo ditë, e natẽ pa ty. Se do të ma plagosnin respektin dhe mirënjohjenDhe do të ma mbysnin sinqeritetin e palindur mirẽ.Ky është dhe do ngelet qytetrini i shpirtit tim njeri,Në këtë amalgam mendimesh dhe sjedhjesh o Zot. Unë jam dhe do te ngelem një shok i mirẽ, i pẽrjetẽ,Unë jam një mik, jam vëlla, xhaxha, dajo dhe baba.Unë jam dhe do të ngelem nẽ përjetëishtë, drejtẽsiUnë jam: “Aspirat e ndërgjegjes sime në zhvillim”… * * * Unë i dua bukuritë e luleve,Me gjithë aromen që kanë.I mar me kujdes, në duar i mbaj,Të gjitha i puthë plotë me mall. Unë nuk di çfarë ke me mua,Unë asgjë nuk të kam bërë.Unë veç të dua shumë o dritë,Vetëm errësirë sot më ke lënë. Unë nuk di çfarë kodi keni sot?Për etikën tẽnde po të pyes ty.Se je bërë e vogël, e padukshme,Aq sa në sytë e mi, sot s’po mẽ rri, Ti ishe gëzimi, më zbukuroje shtëpin,Prapë do ngelesh jetë në shpirtin tim.Pa ty, nuk do të kem diell dhe dritë,Pa ty, nuk do të jetoj kurrë lumturitë. * * * Sot më ke vrarë guximin krejt,Aq sa nuk guxoi të të flas ty,Kam frikë se s’do të më dëgjoshDhe s’i të të them pastaj: “Më fal”. Sot nuk kam guxim të të afrohemEdhe pse malli më tret për çdo ditë.Më mirë të të shikoj nga pak e larg,Se sa një meteor, nẽ sy të më rrish. Unë sot, do ta djegë të gjithë trupin tim,Le ta shpërndajnë, e në fsha dhe male,Të gjithë hirë do ta shëndroj hije kujtimLe ta derdhinë deteve, oqeane le ta tresin. S’e unẽ edhe i vdekur do të gëzoj,Unẽ sytë do t’i lë përmbi jastëk.Asnjëherë s’do t’i zgjojë nga aty,Le të jetojmë, me të kaluarën kohë… * * * Fjalët e shpirtit m’i ke vrarë shumẽ,Unẽ nuk kanë zë, ẽshtë bërë jehon.S’do të më shikosh ti, si kam ngelurDëgjo jehonën për mua, çfarẽ të thotë:“Jepi vetes, jepi një mundësi të funditë,Që qilimin fluturues ta zbukuroni të dy.Harroje kohën, largësinë, harro gjithçka,Lëre një ëndërr të keqe, lẽre ti o njeriu im”.Ti o hẽnẽ qẽ tẽ kam dashur shumë, shumẽ,Qẽ sot mẽ ka humbur nga sytẽ e shpirtit tim... Nga Kristaq Th. Gushi Postuar mẽ 13 Janar 2009 | |
| Titulli: Re: Prelud poetik nga poeti Kristaq Th. Gushi Wed Jan 14, 2009 4:03 am | |
| | |
| Titulli: Re: Prelud poetik nga poeti Kristaq Th. Gushi Wed Jan 14, 2009 4:04 am | |
| “ MË LEJO TË JETOJ “ Tẽ lutem, tẽ lutem, me thuaj,A mẽ dashuron dhe ti, mua?Unẽ po çmẽndem, unẽ po vdes,Sa tẽ pashẽ, ẽndrra njẽ realitet. Më lejo tẽ tẽ them: mirëmëngjes,E dua dritë dhe lumturi përjetë.Më lejo o lule, të bëhem vesë,Më thuaj edhe ti: tẽ pres. Pres. Gonxhe që më rritesh në sy,Lule që më tretesh në shpirt.Më lejo të qesh, siç qeshja,Më lejo të jetoj, siç jesha dje. Që nga dita që të pashë,Pa ty s’jetoj dot, asnjë çast.Më lejo t’ju puthë, t’ju dashurojë,Dashurinë e zjarrtẽ, mos e torturo. Ti je jeta, ti pẽr mua je e vẽrteta,Shikom në sy, nẽ sy qẽ ta besosh.Ti je dashuria, qẽ unẽ gjeta, e vdesẽ.Nëse kam faj, mos mẽ fol, por mẽ vritẽ… MË 12 PRILL 2007 = ORA 09:05’. Postuar nga Kristaq th. Gushi, mẽ 14/1/2009 | |
| Titulli: Re: Prelud poetik nga poeti Kristaq Th. Gushi Wed Jan 14, 2009 10:35 pm | |
| “ YLL I PASHUAR ”
Tẽ njojta ty, o yll im,
Ty o diell i pranverẽs.
Ty tẽ njojta o shpres,
O lumturi, o, e vẽrtetẽ.
Tẽ njojta o frymẽmarrje,
Ty, qẽ i jep, chatit jetẽ,
Ty tẽ njohjta o sy blu,
Ti je qielli dhe deti krejt.
Pẽr ty o Pamela po flas,
Shumẽ respekt tẽ vẽrtet.
Se ti je goca prej Tirane,
Se me ty, chatoj shpesh.
Ty Pamela, ty po tẽ shkruaj,
Si poet, e piktor i moderuar.
Se je e bukur, ti, je e zgjuar.
Chati, ẽshtẽ streha e gẽzuar…
MẼ 21 DHJETOR 2008 = ORA 01:53’.
Postuar nga Kristaq Th. Gushi
Mẽ 14 janar 2009 = Ora 20:30’.
| |
| | | Kristaq F. Shabani Miqte e Forumit
Numri i postimeve : 11718 Age : 65 Vendi : Gjirokaster, Albania Profesioni/Hobi : Poetry Registration date : 04/07/2008
| Titulli: Re: Prelud poetik nga poeti Kristaq Th. Gushi Wed Jan 14, 2009 11:54 pm | |
| Kristaq ! Gezuar Vitin e Ri! | |
| Titulli: Re: Prelud poetik nga poeti Kristaq Th. Gushi Thu Jan 15, 2009 2:50 am | |
| Pẽrshẽndetje tẽ gjithẽve dhe me shumẽ dashamirẽsi ju them nga shpirti: Shumẽ famleminderit dhe shumẽ e shumẽ mirẽnjohjepẽr lexuesin qẽ mẽ ka nderuar, pẽr vargun tim,duke klikuar tek unẽ.Respekt pẽr tẽ gjithẽ dhe atyre qẽ nuk e kanẽ klikojnẽ poezinẽ time.Nẽ shẽnjẽ respekti po lẽ kẽtẽ poezi, qẽ ẽshtẽeskluzive pẽr lexuesin e www.Bashkimikombẽtar.com.Nuk po komentoj vargun e shkruar tani, sepseju do jeni vlerẽsues i kẽsaj poezi tẽ shkruar tani dhe nẽ vazhdim.Me respekt Kristaq Th. Gushi = 068 20 82 067 DUHET T’JU HARROJ ? Ty nuk tẽ kam dashuruar,Unẽ nuk do tẽ dashuroj ty,Prandaj nuk tẽ kam harruar,Ne kemi qẽnẽ miq, ne, tẽ dy. Sot ty, nuk tẽ kam larguarDhe me harresnẽ qẽ krijove.S’e unẽ nuk jam i marruarDhe me humnerẽn qẽ krijove. Lutesha tẽ pranoja çdo tẽ keqe,Jo me ty dhe nga ty o njeri sot.Prapẽ, nga kujtimi nuk tẽ largoj,Sepse tẽ dua, jo si tẽ duhan ty… Ty tẽ dua, qẽ sot nuk mẽ flet nẽ sy.Lutesha tẽ pranoja, e siqeritetin fars.Sepse tẽ doja, jo si tẽ duhan ty...Unẽ jam i dashuruar, kurrẽ me ty, ty, ty. Ty tẽ doja pranẽ, jo siç mendon ti, Drita s’mẽ mungonte, o thesari im.Mendoja: ti kishe respekt jo interes, Kurre s’tẽ mendoj ndryshe, si je tani. MẼ 15 JANAR 2009 = ORA 00:45'. | |
| Titulli: Re: Prelud poetik nga poeti Kristaq Th. Gushi Thu Jan 15, 2009 5:26 am | |
| NJË PUTHJE, SA ZJARR (Tekst qe e kam Kompozuar) Mos më quaj fajtor,Kur mendoj për ty.Hap sytë në zgjim,Dita nisë me ty. Me ty, në sy,Me ty, në shpirt.Me ty, ushqej dashurinë,Ti do ngelesh, përjetësi. Vyshket lulja pa vesë,Pa ty, unë vdesë.Zgjohem për çdo mëngjes,Plot jetë, shumë shpresë. Hënën ulë, qiellin shtrat,Gjoksi yt, është nektar.Ç’pasion, bëhem jetë gjatë,Një puthje, sa zjarr. REF: Një natë me yje,Njoha dashurinë e zjarrtë.Një jetë me ty,Në zjarrtë dhe flakě… MË 9 KORRIK 2007 = ORA 13:20’. Kristaq Th. Gushi. Postuar mẽ 15.1.09 = Ora 03:15’.Lutem, tekste e reklamuara kẽtu, tẽ mos muzikohen se i kam tẽ muzikuara vetẽ. Nẽse dikush dẽshiron 1 tekst, tẽ mẽ kontaktoj tek mobili im: +355 68 20 82 067 ese tek E-Maili im: Vargu_poetik@hotmail.com.Kristaq Th. Gushi | |
| Titulli: Re: Prelud poetik nga poeti Kristaq Th. Gushi Fri Jan 16, 2009 2:41 am | |
| MOS GUXO TẼ IKẼSH
Mẽ lẽrẽ tẽ tẽ them dy fjalẽ, dy, vetẽm me kẽngẽn e bilbilit,
Por mẽ parẽ ma sillẽ tẽ lutem, atẽ melodin e kẽngẽs respekt.
Se vẽrtetẽ nẽ kẽto momente, dy zogjẽ, bẽinẽ njẽ shpirt tẽ lirẽ
Dhe lutem: Hape qiellin pẽr mua, s’e nuk mẽ zẽ gjumi prapẽ.
Njẽ fjalẽ, njẽ buqet lulesh, vetẽm ti ngelesh prapẽ yll,
Kẽtu jam dhe po pres, jam pas shpinẽs tẽnde, tẽ flasẽ:
“Lerẽm tẽ tẽ prek pak flokẽt, se unẽ nuk t’i kam prekur,
Vetẽm pak dua tẽ lozẽ unẽ, me kaçurelat qẽ ti mban.
Dhe mos guxo tẽ ikesh larg, unẽ do ngelem miku yt,
Qẽ as vet nuk po e kuptoje, pse kẽrkoj shoqẽri me ty?
As jam i denjẽ, unẽ kam shumẽ besim tek ty o vajzẽ,
Me kujtohet dita e chatimit, t’i mẽ shruajte, e para.
Dhe mos guxo tẽ ikesh larg, unẽ do ngelem miku yt,
Qẽ as vet nuk po e kuptoje, pse kẽrkoj shoqẽri me ty?
As jam i denjẽ, unẽ kam shumẽ besim tek ty o vajzẽ,
Me kujtohet dita e chatimit, t’i mẽ shruajte, e para.
MẼ 18 NẼNTOR 2008 & ORA 02:10’.
Postuar sot mẽ 16 Janar 2009 = Kristaq Th. Gushi. Fml dhe shumẽ mirẽnjoje pẽr lexuesin e vargut tim… | |
| | | Blerti_Gashi Anëtar aktiv
Numri i postimeve : 593 Age : 36 Vendi : Në Troje të Enver HOXHES !! Registration date : 20/10/2008
| Titulli: Re: Prelud poetik nga poeti Kristaq Th. Gushi Fri Jan 16, 2009 2:46 am | |
| E po fort e paske lylis me lule, puthje e zemra ishalla po pshtojm. | |
| Titulli: Re: Prelud poetik nga poeti Kristaq Th. Gushi Fri Jan 16, 2009 5:08 am | |
| DO DEHJMË BUZËT Ne të lumturitë e dashurisë, ne,Do të caktojmë ditën e lumturisë.Diell, hënë, yjet, do të ftojmë,Le të jenë, dëshimarët e përjetësisë. DO DEHJMË BUZËT Ne të lumturitë e dashurisë, ne,Do të caktojmë ditën e lumturisë.Diell, hënë, yjet, do të ftojmë,Le të jenë, dëshimarët e përjetësisë. I rrëmbeva ato buzë të nxehta,I ula mbi petalet lumturi.O jeta, o adrelin e shpirtit,Ti do ngelesh, e vetëmia dashuri. S’po rri vetë, me ty fluturoi,Dy ëngjëj, kanë strehëz Perëndinë.Unë të puth, të dua marrëzisht,S’jam në ëndërr, me ty rri. R E F : Je zjarr, prushi do ngelem unë,Përmbi buzë, jeta bëhet e pafundě.Mbi valët e detit, do këndojmë,Do pimë shampanjë, do dehjmë buzët... Je zjarr, prushi do ngelem unë,Përmbi buzë, jeta bëhet e pafundě.Mbi valët e detit, do këndojmë,Do pimë shampanjë, do dehjmë buzët... Poatuar mẽ 16 Janar 2009 | |
| Titulli: Re: Prelud poetik nga poeti Kristaq Th. Gushi Sat Jan 17, 2009 4:08 am | |
| NUK DI PSE IKE
Sa mẽ mugon ti, nẽ sy e shpirt,
Sa shumẽ mẽ mungon ti tani.
Ty s’tẽ heqẽ dot nga sytẽ e mi,
Sot nuk di, s’di ku je fshehur?!
Asgjẽ nuk di unẽ, asgjẽ pẽr ty,
Oh, sa keq ẽshtẽ pẽr ne tẽ dy.
S’di pse ike, pse rri larg o dritẽ,
S’di ku rri, s’tẽ largoj nga sytẽ?
S’di ku je, s’di tani, o sytẽ e bukur,
Asgjẽ nuk di pẽr ty, pẽr ty o flutur.
Sot nuk di ku jam, vetẽ, kam frikẽ,
S’mẽ mungoje, ne dje rrinim tẽ dy.
Sot nuk di ku tẽ mbytem, ku, ku?
Lumenjtẽ, unẽ i kam kthyer det,
Detet janẽ shẽndruar si oqeane,
Nẽ oqean loti, po mbytem nga ty…
Athinẽ,Mẽ 7 Qershor 2008 = Ora 18:05’.
[b]Postuar nga Kristq th. Gushi,
Mẽ 17 janar 09 = ora 02:05’.
[/b] | |
| Titulli: Re: Prelud poetik nga poeti Kristaq Th. Gushi Sat Jan 17, 2009 5:30 am | |
| 1} MBETET E PAHARRUAR E bukur e hijshme, ajo mẽ ka mbetur,Nẽ shpirt mẽ rritet, ajo, nuk mẽ ka vdekur.Ajo koha e djeshme, do mbetet e paharruar,Dy kohe po jetojme, te sotmen, i vetmuar.Sa e pashe bukurinẽ, shpirti mua m’u zgjua.Dje, shikimi m’u gezua, sythet, rriten afẽr mua,S’e sot ẽshtẽ larguar, ka ikur pa menduar.S’di pse behet pluhur, s’di, ku ẽshtẽ strehuar,S’e heq nga shpirti, kurre s’kam per ta harruar.S’e njẽ ditẽ do t’me vije, ajo, qẽ mẽ ka zgjuar… 31 TETOR 2008 dhe postuar me 17/1/09 | |
| Titulli: Re: Prelud poetik nga poeti Kristaq Th. Gushi Sat Jan 17, 2009 5:58 am | |
| S K I C “ DI DHE S’DI TË QAJË “ Nuk kam fjalë, s’më ka mbetur asgjë. Unë kam ngelur vetëm, fillikat, me lot në sy. Dhembja është një tragjedi në trupin e plagosur dhe dhembja të merr jetën, o njeri, të merr shpirtin. Gjysmën e dhembjes po e marr unë, oh, më falni,bëra një gabim, të gjithë dhembjen do ta mbajë unë. Unë jam i mësuar, unë jam i plagosur, unë di edhe të qajë edhe të bërtas, se kurrë s’kam qeshur. Unë jam hadhi i madhë, që njerëzit në shpirt më mbajnë. Ju njerëzë, vetëm qeshni, ju mos qani, se vdekje nuk ka. Ngelet një gabim a një fajë, ajo që mund të bëni ju, që me një falje, me një pendim dhe lot, koha e lahën, atë e largon. Faji lahet tek burimi i pendimit, aty ku falemi shpesh, aty ku Zoti na mban dhe drejton. Aty, në krahët e tij, si bijë të dënjë dhe mekatar të tokës... Si mundeni sot, të luftojmë vesin, që shoqëria e ult e mbanë. Vesi i keq, shtrin tentakulat dhe e keqja mbi valën e lumturisë jeton. Si dhe kur do ta largojmë? Si dhe me se, këtë duhet të dim të gjithë. Mos qani o njerëzë të mirë, pranë rri unë, hadhe madhi. Fenomenin të zhdukim, që drita të jetoj gjatë, gjatë,errësira kurrë të mos ketë frymëmarrje dhe të rrijë pranë, sa herë gaboni padashje që nuk është fajë. Vetëm diell shikoni dhe qeshni sa të doni. Unë i vuajturi, unë hadhe madhi, do të futem mesVorbullës dhe para syve tuaja, asnjëherë s’do të dalë. Paçit fat, paçit vetëm lumturi, lumturi, lumturi... F U N DMë 15 nëntor 2007 = Ora 11:25’. Postuar,me 17.1.09 nga KRISTAQ THOMA GUSHI | |
| Titulli: Re: Prelud poetik nga poeti Kristaq Th. Gushi Sun Jan 18, 2009 12:54 am | |
| “ JO VYRTUALE … “
Me kujtimet e mia, rri në sy,
Mbase një ditë do të zgjohesh.
Dhe besoi, ti, do të më vishë,
Jo vyrtyale, por e gjallë siç ishe.
Në tunelin e pritjes, ka lëvizje, ka,
Pika e dritës, më afrohet ngadalẽ.
Pa shpresen, s’e vẽ kokë në jastëk,
Agimin e lumturisë, unẽ do të pres.
Nuk të them: “Do rri larg nga ty”,
Mbi këtë shtrat kujtimesh, do rri.
Le të vuaj unẽ në diell dhe me shi,
Unẽ do tẽ pres, sa ti, të më vishë.
Kurrë s’do të them: “Lamtumirë”,
Ti, nuk do të gjeshë si shpirti im.
Sa ngrohtësi ka në krahët e mi,
Unë s’do iki, unẽ do pres agimin…
Sa t’më vishë, hënën e yje, kam miq
Edhe pse nata, ngelet plot errësirë.
Unë do pres, nuk do të mbyllë sytë,
Në pritjen e dritës, nuk lodhet njeri…
[b]MË 17 NËNTOR 2007 = ORA 02:25’.
:twisted:Postuar me 17/1/09 = Ora 22:50'. K R S T A Q I [/b] | |
| Titulli: Re: Prelud poetik nga poeti Kristaq Th. Gushi Sun Jan 18, 2009 4:17 am | |
| “ KOHA NUK NA FAL “ Për mua, nuk do të ngelesh e huaj, Një pendim, këtë ditë po ta kërkoj.A mundesh, ma kthesh të kaluarën?Respekti yt, unë do ngelem përjetë. Nuk të lutem, premtim tëndë s’ta kujtoj,Ndoshta sot, ndoshta është tepër vonë.Dhe pse harresën, nuk ta largoj dot, dot, Në një karosel, kujtimi mbetet nẽ ëndërr. Kur ike dje, s’di për tẽ mos u kthyer,Por një fajë i yti, s’t’u kujtua atë cast,Nuk di pse ke ike, pse rri dhe ku larg?!Ti pẽr muaa ishe hëna, ditë dhe natë. Sot nuk të njoh fare, je bërë e huaj,Sa kohë ke, ke ti pa më parë mua?Besoj më ke harruar, koha nuk fal,Në këtë qytet, ne kemi lindur bashkë. Unë prapë e prapẽ, do fal pandrprer,S’e tẽ kam nẽ shpirt, ëngjëll të vërtetë.Kur do kuptosh njẽ ditẽ, unë s’kam fajë,Kurrë nga jetë, ty nuk do të mbajë larg… MË 20 JANAR 2008 = ORA 13:50’. Postuar nga Kristaq th.Gushi Mẽ 18 Janar 2008 = Ora 01:05’. | |
| | | Sponsored content
| Titulli: Re: Prelud poetik nga poeti Kristaq Th. Gushi | |
| |
| | | | Prelud poetik nga poeti Kristaq Th. Gushi | |
|
Similar topics | |
|
| Drejtat e ktij Forumit: | Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi
| |
| |
| |