|
| Kthej valën, poezi lirike nga Albiona Naçollari | |
| | |
Autori | Mesazh |
---|
Kristaq F. Shabani Miqte e Forumit
Numri i postimeve : 11718 Age : 65 Vendi : Gjirokaster, Albania Profesioni/Hobi : Poetry Registration date : 04/07/2008
| Titulli: Re: Kthej valën, poezi lirike nga Albiona Naçollari Sun Dec 14, 2008 3:48 pm | |
| 32.“Më fal”
Nuk të them dot "Të dua!" ,
as “shpirt”, nuk të quaj dot
dhe nëse qaja nga fjalët e tua,
sot nuk më del asnjë pikë lot.
Nuk dua të luaj me ndjenjat e mia,
s'dua të luaj as me ty,
thjesht u lëndova nga dashuria e vetme
dhe nëse s'besoj se ekziston dashuri,…
S'po të njoh dot, të ndiej larguar,
përpiqem por më kot,
më dot s'të dashuroj,
mendova se, kur më le përgjithmonë,
më harrove dhe unë vrava zemrën time
që ty të të harroj,...
Tani s'ndiej asgjë,
u varros gjithçka që në fillim,
të më falësh, të lutem,
por s'je më shpirti im. | |
| | | Kristaq F. Shabani Miqte e Forumit
Numri i postimeve : 11718 Age : 65 Vendi : Gjirokaster, Albania Profesioni/Hobi : Poetry Registration date : 04/07/2008
| Titulli: Re: Kthej valën, poezi lirike nga Albiona Naçollari Sun Dec 14, 2008 3:48 pm | |
| 32. S'je më pjesë e jetës sime S'njihja lumturi, s'dija ç'ish dashuria, atë ma mësove ti, të kujtoj ndjenjate mia, të doja dhe s'ndieja ndjenjë tjetër, ishe ti, s'doja njeri; pak nga pak na largoi ironia dhe si shihnim lotët që kishim në sy. Më brente malli, largësia më vriste, qaja çdo ditë pa zë, por ti më braktise dhe unë u betova se s'do të të doja më. Asnjë nuk pranova të hynte në zemrën time, sepse atje brenda ishe mbyllur ti; të mbaja të hidhur në kujtimet e embla dhe çdo natë të lagia me shi. Vitet kaluan dhe ti një ditë, përsëri u shfaqe nga shiu i çdo nate, tashmë s'kish ngelur më pikë në faqe. Ti troket në zemrën time, por ja që s'e kisha kuptuar, si të burgosur për shumë kohë ishe harruar, kishe mbaruar. Hapat e tu më turbullojnë, kur mbi kujtime ti po shkel, por dot më ndjenjat nuk po i zgjojnë,zemra është gur, mbi një themel. Lejove të bëhej zemra ime gur dhe të mos ishim më të dy, hodha themelet për jetën time ta bëj të lumtur, por jo me ty! | |
| Titulli: Re: Kthej valën, poezi lirike nga Albiona Naçollari Sun Dec 14, 2008 3:49 pm | |
| 33. Ndjenja është ndjenjë e bukur... Një ndjenjë që shkulet në varr se mund të harrosh atë më të cilin ke qeshur, por jo atë për të cilin ke qarë. Hap kapakun e fletores mbi të shkruaj emrin tim, s'ka fjalë me të bukur se kjo, emri im është anonim…Çfarë të shkruaj fjalë tjetër, ç'emër djali të mendoj, nën të të shkruaj fjalën e njohurpor... asnjë nuk dashuroj. Jam vetëm, jam e lirë, përfaqësoj vetë emrin tim, çdo gjë e bukur e vështirë t'i vësh emrit krenari. *Qielli më fal një yll, largësia më fut në mendime, qesh e qaj pakuptim, se veç ti je zemra ime! | |
| Titulli: Re: Kthej valën, poezi lirike nga Albiona Naçollari Sun Dec 14, 2008 3:49 pm | |
| 34. Gëzoj dhe unë mes tyre Jam e lumtur dhe jeta vazhdon në çdo hap që hedh jam pa ty, qesh, gëzoj, asgjë nga këto, s'ka të bëjë me ne të dy. Më dukej fundi i Botës, të gjithë më dukeshin të larguar, mësova të vuaj pa zë, pa ty nuk isha mësuar. tani të gjithë qeshin rreth meje, gëzoj dhe unë mes tyre, gjithçka të gjithë më jam afruar, kishte qenë gjithmonë, por s'e kisha kuptuar. Jam shumë më lumtur që jetoj mes një shoqërie të tillë, jetoj pa ty, kjo ka rëndësi dhe gjithçka më duket më mirë. | |
| Titulli: Re: Kthej valën, poezi lirike nga Albiona Naçollari Sun Dec 14, 2008 3:50 pm | |
| 35. LakonikeDjalosh, hapi pak sytë, Shiko kush je,... E njeh veten? Mos më thuaj që s'dallon dot gjë! Vërtet?! E po ja ,ai je ti! Ha, ha, ha , ha, qesh (qeshim, qesh). Dikush po troket... Dëgjon? Po troket nga brenda teje,... E kupton? Mos më thuaj që është zemra jote,… E di që po troket për mua. Mos më tha gjë: “Të dua!" | |
| Titulli: Re: Kthej valën, poezi lirike nga Albiona Naçollari Sun Dec 14, 2008 3:50 pm | |
| 36. Në djall
Zemër, e kuptoj që ti s'më do.
S'ka gjë kjo,
vetëm ti të jesh i lumtur;
bëj qejf, shijoje çdo moment si të bukur.
Jeta është vetëm për ty zemër, mos harro:
"Me gjithë jetën tënde, në djall shko!" | |
| 37. Ti jeton Mendoj se dashuria është diçka që s'harrohet lehtë, kur ke dashur diçka në të vërtetë, kur ishte e pakët fjala "të dua" dhe kur kanë rënë shumë lot në faqet e tua. Dhe sa shumë herë atë ëndërron, ngado je, je me atë, dëgjon zërin e tij kudo që shkon. Buzëqeshja, fytyra e tij s'shkulet lehtë nga mendimet,... Kur vuan vetëm, në largësi, të bëjnë të lumtur vetëm kujtimet! | |
| Titulli: Re: Kthej valën, poezi lirike nga Albiona Naçollari Sun Dec 14, 2008 3:51 pm | |
| 38. Ah, sikur! NënësMe mua jeton çdo çast që marr frymë, çdo hap që hedh ne jemi bashkë,.. . Sa herë që humbas, më kërkon e më gjen, e përsëri kthehem prapë. Sa herë bëj gabime veshëve të mi u vjen zëri yt; sa herë më flet, më mëson,... Mos më ler vetëm, pa ty s'vazhdoj dot. Gjithë atë herë që jam e gëzuar qeshim të dyja dhe kur qaj,... Sa ëmbël m'i fshin lotët ti, kështu kemi qenë përgjithnjë… | |
| Titulli: Re: Kthej valën, poezi lirike nga Albiona Naçollari Sun Dec 14, 2008 3:51 pm | |
| 39. Pengesë
Liria përfaqëson atë që jam
dhe dua të jem,
ndaj s'dua që nga ty
frikë të kem, të flas,
të qesh, por ti...
s'më pranove dot me këtë liri.
Kur e mendoj pse vallë më braktise,
nga ç'përshtypje e keqe tek unë u nise,
nga ç'person u ndikove,...
Vërtet zemrën dëgjove?!
Si u dashurove me mua,
kur më le përsëri,
ç'veprime të paskam bërë
që u zhduke përgjithnjë?!
Pse mi the pareshtur: 'Të dua!",
kur s'e dije vërtet, ishe dashuruar
apo një fiksim thjesht?
Pse më le të besoja
se gjithmonë do të ishim të dy;
duhet të më thoje diçka,
të mos çmendesha për ty.
Gjithsesi më mirë kështu,
fundja s'erdhi fundi i botës,
kur s'më do kështu siç jam,
s'jam për ty, s'e kthej pas kokën. | |
| I I I.
MES DILEMËS
DASHURIM-HARRIMIT
1. Dilema e pendesës
Në dhomën bosh, sa qetësi
kur s'ke as për kë të mendosh,
kur nuk ke se kë të duash,
por për atë duhet që rrosh.
Me mendimet e mia më shumë vuaj,
më dyfishohet vetmia,
se e di që ti s'do të vish
fanitesh se pret "aty" e s'je,...
Ike dhe as kokë se ktheve pas
dhe në ngashërim ndjenjash më le!
E di, ç'është kotësira dhe kotësirës po qaj
dhe pyes më pak për ty,
vetëm sa ta të tregoj
se jam e dobët vërtet
Ma njeh pikën time të dobët:
"S'rroj dot pa ty, por edhe pa ty,
do të di të rroj
dhe kokën pas ngjashëm me ty,
kokëfortë jam
s'e kthej,... | |
| Titulli: Re: Kthej valën, poezi lirike nga Albiona Naçollari Sun Dec 14, 2008 3:52 pm | |
| 2. S'resht...
Po qaj për ty me ngashërim,
për ndjenjën e parë me emër "…….",
Ja që paskish qenë e thënë
ajo Dashuri - Njeri të quhej ti,
Pafajësia për dashurinë ,
më nis të qaj përsëri.
Një brengë karficë në këtë jetë
në vend të ndarjes të çelnikos,
ndaj dhe pas largimit tënd,
së kujtuari s'resht dot! | |
| Titulli: Re: Kthej valën, poezi lirike nga Albiona Naçollari Sun Dec 14, 2008 3:52 pm | |
| 3. Mesazh nga telefoni im
Të puth pareshtur,
të kam shumë xhan...
Ja zemra ime …,
bie në përqafim.
E ndiej në shpirt
adhurimin ndaj teje.
S'kam asnjë ndjenjë të vogël
fajësimi,…
Flas me ty,
më mirë do të jem pa ty...
* * *
Më këputen fjalët
e ëmbëlsisë papritur,
në çast kthehem
atje ku u nisa
humbas ekuilibrim:
... i kujtuar... paçim..
| |
| Titulli: Re: Kthej valën, poezi lirike nga Albiona Naçollari Sun Dec 14, 2008 3:53 pm | |
| 4. Në hapësirat e fjalës "Ndoshta" * Nuk e di më, sa të dua, s'dua t'ia di më a më do, veç kujto diçka nga unë a mund të firmosësh harrimin:Një shikim nga sytë e mi, një fjalë nga buzët e mia, një të dridhur të trupit tim,... Thua kjo qenkej dashuria? *Mos u stërmundo për një ndarje pa kuptim,… A s'është kjo prova e vërtetë? Më le duke pritur në stacionin "Vetmi"? Kjo do të thotë që s'më ke dashur, kurrë s'ke menduar për mua,... * Ku i kisha unë sytë? Pse s'më tregonin gënjeshtrën buzët? Por bridhja duke vrapuar në verbim! Si duket nuk ia njihja ndjenjës rrugët.*"Unë, dije, shpirt i vogël, të doja çmendurisht, pa i kuptuar ndjenjat e tua. Ti ike, ike, frikërisht,... Të mungoi kaq fshehtas maturia,... Nga se trëmbeshe më shumë: Nga unë apo lotët e mi? Pse të trëmbte kaq dashuria, të më shihje prapë në sy? *. Do të vuash, pendesa do të bier mbi ty, Do të vuaj edhe e di mirë ç'është vuajtja... Ah, dhe po vuaj për ty që tani, por e di po prapë mjaft mirë, se zemra ime një ditë do gjejë shërimdhe ti do të mbetesh një i huaj, por edhe një drithërim!... | |
| Titulli: Re: Kthej valën, poezi lirike nga Albiona Naçollari Sun Dec 14, 2008 3:53 pm | |
|
5. Larg, pa mua
Në një mesazh telefoni
Mirupafshim, lamtumirë
dëshiroj të jesh më mirë.
Larg nga unë do të të dua,
të gjesh një tjetër dashuri,
të mos qash, as të mos vuash,
siç po bëj unë për ty.... | |
| 6. Akoma ndiej për ty Të mendoj dhe ndiej se po vuaj, s'di si të veproj, me zemrën time luaj,... Mjaft kam qarë, s'dua më të qaj, larg mendjes sime dua të të mbaj. Por s'di sesi, s'di si të veproj Në heshtje,... unë jam vetëm, e di me mua ç'ndodh? Them ngrohtë: "Të dashuroj!" kurrë "jo"-në... | |
| Titulli: Re: Kthej valën, poezi lirike nga Albiona Naçollari Sun Dec 14, 2008 3:54 pm | |
| 7. AKOMA DUA TY Ti më ke harruar, ndoshta dhe nuk e di, por s'do të jetë kjo përgjithmonë, dot s'më fshin. Ke qarë me mua, pranë kam qenë me ty, një fjalë kurrë s'e dëgjova, veç kërkoja në sy. Nuk di si të veproj, të iki, a të rri, por zemra më thotë: Akoma dua ty! Afër s'mund të jemi, larg për shumë kohë, por zemra që ka dashur ta dish: "Kurrë "jo"-në dot s'thotë! | |
| Titulli: Re: Kthej valën, poezi lirike nga Albiona Naçollari Sun Dec 14, 2008 3:54 pm | |
| "Kurrë "jo"-në dot s'thotë! 8. ?Nëse do të dish të më duash, do të dish të më presësh, s'ka rëndësi sa do të vuash!Unë do jem e njëjta...Po ti?Tjetër?... | |
| Titulli: Re: Kthej valën, poezi lirike nga Albiona Naçollari Sun Dec 14, 2008 3:55 pm | |
|
9. Mesazhi im: S'dua të lëndohemi
Një shoku
Ti ndoshta di
se dashuria fillon si një lojë,
ne të dy luajmë,
por unë s'të dashuroj,...
në sytë e tu s'lexoj dot
ç' duan të më thonë,
as të humb në ta nuk e di,
mjaftohem me shoqërinë tonë,...
S'dua të lëndohesh kurrsesi,
as të qash nga kaltërsia jote,
as të qeshësh me mua sikur ne të dy...,
Ndoshta gabohem, por s'mund të lejoj
nga pakujdesia të lëndohemi tani. | |
| Titulli: Re: Kthej valën, poezi lirike nga Albiona Naçollari Sun Dec 14, 2008 3:55 pm | |
| 10. * * *
Tani shkruaj me nostalgji
atë që kam kaluar,
shoqëruar nga një psherëtimë
që nënkupton se sa kam vuajtur. | |
| 11.* * *
U shua gjithçka
dhe më parë s'e kuptova
kisha humbur mes trillimit,
kur thoja:"Jemi të dy..."
Mendoj dhe them:
"Kam qenë e marrë!"
Atje isha veç unë,
kurrë s'ke qenë ti. | |
| Titulli: Re: Kthej valën, poezi lirike nga Albiona Naçollari Sun Dec 14, 2008 3:56 pm | |
| 12.* * *
Të imagjinoja në heshtjen e shpirtit
dhe në skutat e frikshme të mendjes,
të mbroja, të mbaja të lidhur
në rrjetat e kujtimit,
se në boshllëkun e hapësirës
thoja se të doja.
Largësia e syve të errësirës
depertonte me pishtarët e saj
mes thellësish tunelesh pafund,
mes mijëra klithmash të trembura në vaj.
| |
| Titulli: Re: Kthej valën, poezi lirike nga Albiona Naçollari Sun Dec 14, 2008 3:56 pm | |
| 13. * * *Ndihem bosh, e trishtuar Për një çast mendohem dhe ngatërroj ç'është dashuria, ndihem shpleksuar në ndjenjat e mia e humbur, e hutuar, kur s'di di të veproj, gaboj dhe prapë gabohem, them: "S'di të dashuroj!" Përpiqem dhe mendohem çdo hap ta hedh të sigurt, kur kokën prapë kthej pas, kam shijen e hidhur. Ndonjëherë them: "E kam nga largësia, se kur ishe ti dija se ç'ishte siguria. Tashmë, jam e vetme, e lënduar e harruar, ndihem brenda vetes bosh, e trishtuar. Ky duhet të jetë një çmim që të blihet dashuria e lumturuar në do të jem, vetëm mes krahëve të tua. | |
| Titulli: Re: Kthej valën, poezi lirike nga Albiona Naçollari Sun Dec 14, 2008 3:57 pm | |
| 14. Nuk më do Kam harruar të buzëqesh në shpirt dhe të jem e lumtur s'di, s'di se çdo të thotë ledhatim i ëmbël, pres të më ledhatosh ti.Pres një ditë të kthehesh tek unë, s'di nëse do të vish, Më ka çmendur kjo largësia, besoj se kurrë s'do më lësh në harrim. Po ke ditur të më duash dhe të njihje ndjenjat e mia çdo dallgë dhe gabime, pranim qortimesh, por jo thjesht për një kapriçio, për një lojë, për një inat,... Si ndodhi, të largohesh kaq pa kuptuar të mos më thuash as kaq e pat. S'ka qenë e fortë dashuria, nuk ka qenë dashuri, të më doje, siç më thoje: "Me ty gjer në përjetësi!". | |
| Titulli: Re: Kthej valën, poezi lirike nga Albiona Naçollari Sun Dec 14, 2008 3:57 pm | |
| 15. Nostalgjia për dikur ... Të shihja dhe më dehje me shikim, kur zërin tënd dëgjoja, dridhej gjithë trupi im... Nuk e dija, s'njihja frikë, vuajtje, brengë, vetmi,më mjaftonte veçse pakëz të të shihja ty.Tani kam ftohtë, e tëra e lagur me lot, një shi mbi mua bie papushim, s'ka "çadër" të ngrohtë për mua... S'je më ti! Dhe nata afron si hije... çm'u bë gjithë ai përvëlim?!Lot në faqe, psherëtima, gërma të mbetura në rrënim, | |
| Titulli: Re: Kthej valën, poezi lirike nga Albiona Naçollari Sun Dec 14, 2008 3:58 pm | |
| Frymëmarrjen e lirshme po e ndjen Hej, po marr frymë lirisht, e ndien? Nga mos prania jote kjo po më ndodh. Ti ishe ai që frymëmarrjen time pengoje, ti ishe ai që valën plot dallgë mbi mua përplaste, E pavlefshmja më shtoi hapësirën dhe lotët. Gjithçka tashmë ka fituar qetësinë, tashmë po e kuptoj se jam në gjendje të ta kthej valën... | |
| | | Sponsored content
| Titulli: Re: Kthej valën, poezi lirike nga Albiona Naçollari | |
| |
| | | | Kthej valën, poezi lirike nga Albiona Naçollari | |
|
Similar topics | |
|
| Drejtat e ktij Forumit: | Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi
| |
| |
| |