| MINIATURA POETIKE - FERIT RAMADANI | |
|
|
|
Autori | Mesazh |
---|
feneri V.I.P
Numri i postimeve : 2101 Registration date : 26/03/2008
| Titulli: Re: MINIATURA POETIKE - FERIT RAMADANI Sun Oct 19, 2008 2:37 pm | |
| 4. Për puthjet, ledhatimet, qesënditë, edhe për xhiron në shesh e për udhëtimet, Ka mbetur një shteg misteri pa dritë në zezonë ka flakur vlimet. | |
|
| |
feneri V.I.P
| Titulli: Re: MINIATURA POETIKE - FERIT RAMADANI Sun Oct 19, 2008 2:37 pm | |
| 5. Prandaj, në mesnatë, në këtë vetmi përherë në vargje më del rimë stuhie! Një vetëtimë oshëtin e fillon shi në sy Janë lot dashurie...! | |
|
| |
feneri V.I.P
| Titulli: Re: MINIATURA POETIKE - FERIT RAMADANI Sun Oct 19, 2008 2:46 pm | |
| | |
|
| |
feneri V.I.P
| Titulli: Re: MINIATURA POETIKE - FERIT RAMADANI Sun Oct 19, 2008 2:47 pm | |
| I. Çdo fillim e ka një fund dhe sërish fillon një fillim i ri! Kam nis çdo shpresë ta humb për këndjetën ardhmëri! Se mbërthehesh kaq shumë me misterin nuk besoja as dua ta pranoj, ndaj trishtohem për besën e nderin në koncepte se si t’i shpjegoj! | |
|
| |
feneri V.I.P
| Titulli: Re: MINIATURA POETIKE - FERIT RAMADANI Sun Oct 19, 2008 2:47 pm | |
| Janë doktrina që duhet kuptuar në binar të jetës të rrezatojnë kuptim, ashtu siç e kërkojnë dhe ligjet e nevojës që pa to nuk hyjmë në jetësim! Atëherë çka nevojë të rrëfehem të të bind për gjithë ç’ ka ngjarë! Se të dua me të unë nuk dëfrehem, siç s’jam i lumtur kur jemi të ndarë! | |
|
| |
feneri V.I.P
| Titulli: Re: MINIATURA POETIKE - FERIT RAMADANI Sun Oct 19, 2008 2:48 pm | |
| III. Unë i kam parimet dhe vendos për fatin si dhembjen e shpreh dhe dashurinë, nëse Ti e krahason luginën me shpatin mos i ngatërro përmasat me njerinë! Se ai nuk është as lodër lojërash nuk është krijesë për eksperimentime ndonjëherë i ngjan balonës dhe plas befas për takime! | |
|
| |
feneri V.I.P
| Titulli: Re: MINIATURA POETIKE - FERIT RAMADANI Sun Oct 19, 2008 2:49 pm | |
| IV. Por unë nuk plas edhe kur shkoj zjarr as hi nuk bëhem nga dashuria, se të dua se kam ndërmend ta marr gjithë misterin që krijon provincë -verbësia! E kam luftuar dhe do ta luftoj të guximshmit në jetë i kam ideal, sa flijojnë - dhe atë e kuptoj të madhërishëm i shoh sa një mal! | |
|
| |
feneri V.I.P
| Titulli: Re: MINIATURA POETIKE - FERIT RAMADANI Sun Oct 19, 2008 2:51 pm | |
| V. Po si mali që n’shekuj përballet edhe në ngricë edhe në blerim, asnjëherë nga rrita nuk ndalet asnjëherë s’përkulet në trishtim! Me të tillë dua të jem pranë dhe i tillë vetë dua të mbes, ndaj mos prit më shumë lutje se pa Ty befas do të vdes! | |
|
| |
feneri V.I.P
| Titulli: Re: MINIATURA POETIKE - FERIT RAMADANI Sun Oct 19, 2008 2:52 pm | |
| VI. Jo! Do të jetoj ashtu i vetmuar se të dua gjithmon jam krenar! Por, për misterin tënd të tepruar nëpër shekuj mund të rrijmë të ndarë...! Edhe atëherë kur s’do të takohemi edhe atëherë kur t’jemi në shtegtim, e di se s’do të largohemi nga një ndjenjë për një pikëtakim! | |
|
| |
feneri V.I.P
| Titulli: Re: MINIATURA POETIKE - FERIT RAMADANI Sun Oct 19, 2008 2:53 pm | |
| VII. Po! Për atë që do të mbesë pezull ashtu siç mbesin në qiell yjet më kanë pushtuar djajt e padukshëm vërdallë më shkojnë fushat, pyjet! E ndjejë se në brendi vullkani më shpërthen si lotët që m’rredhin në sy, ngado që të nisem ec drejt varrit se malli më djeg për Ty ! | |
|
| |
feneri V.I.P
| Titulli: Re: MINIATURA POETIKE - FERIT RAMADANI Sun Oct 19, 2008 2:55 pm | |
| VIII. Një ditë kur t’më pushojë frymëmarrja dhe zemra t’më pushojë n’kraharor, Në rrugën e qiellit mund t’më takosh tek vezulloj ndër meteor! Ashtu tek vezullojnë e shuhen befas për të mbetur dikun në errësirë ! Po deshe mos thuaj kurrë :Mirupafshim! Unë, s’të them kurrë : Lamtumirë!__________________ | |
|
| |
gjakushi V.I.P
Numri i postimeve : 841 Registration date : 26/03/2008
| Titulli: Re: MINIATURA POETIKE - FERIT RAMADANI Tue Dec 30, 2008 11:53 pm | |
| NË KËTË KOHË KUR BISEDOJMË | |
|
| |
gjakushi V.I.P
| Titulli: Re: MINIATURA POETIKE - FERIT RAMADANI Tue Dec 30, 2008 11:53 pm | |
| 1.
Në pritje mbes e ngrij si magma sytë më erren kur shikoj mbi xhama ! Ishe ti Xhulijeta që e ndoze siparin, apo, unë Romeo - aktor në drama ?! | |
|
| |
gjakushi V.I.P
| Titulli: Re: MINIATURA POETIKE - FERIT RAMADANI Tue Dec 30, 2008 11:54 pm | |
| 2.
Eja ! Çdo çast të pres ! Të pres ! Si rrezen që e pret lulja e pranverës ! Fjalkalimin e di për ta hapur linjën s'ka mur kinez në pragun e zemrës ! | |
|
| |
gjakushi V.I.P
| Titulli: Re: MINIATURA POETIKE - FERIT RAMADANI Tue Dec 30, 2008 11:54 pm | |
| 3.
E kuptoj ! Ti s'erdhe ! Unë të pres ! Pa Ty - mbeta i shkretë ! I mllefosur ! Në damarët e zërit - kënga pa shpresë, digjet nga malli - e sakatosur ! | |
|
| |
gjakushi V.I.P
| Titulli: Re: MINIATURA POETIKE - FERIT RAMADANI Tue Dec 30, 2008 11:55 pm | |
| 4.
Je shenjtore apo hënë që del në Mesnatë vezullon si rreze - sjell dritë agimi! Në shpirt sërish më derdh dallgë - shtërngatë! Në log të përballjes më thërret kushtrimi ! | |
|
| |
gjakushi V.I.P
| Titulli: Re: MINIATURA POETIKE - FERIT RAMADANI Tue Dec 30, 2008 11:55 pm | |
| 5.
Prej në cilin qiell nisesh si Perëndi në zemër më mbërthen me afsh dy sy bojëqielli më bëjnë det me shi, në katandi kam ngecur apo dal në rrafsh ?! | |
|
| |
gjakushi V.I.P
| Titulli: Re: MINIATURA POETIKE - FERIT RAMADANI Tue Dec 30, 2008 11:56 pm | |
| 6.
Për sonte *VA këtë kuvend e ndalim i ftojmë të tjerë le të hedhin ide, qëndro madhështore se pa idealin s'ka dashuri , nuk ka At Dhe ! | |
|
| |
gjakushi V.I.P
| Titulli: Re: MINIATURA POETIKE - FERIT RAMADANI Tue Dec 30, 2008 11:56 pm | |
| | |
|
| |
gjakushi V.I.P
| Titulli: Re: MINIATURA POETIKE - FERIT RAMADANI Tue Dec 30, 2008 11:57 pm | |
| *
E trita ! Përse heshte ! Përse ? ! Ndoshta rri e mediton në vetmi ! Në jetë ka ardhur e praruara Dije të shpie të fala për dashuri ! | |
|
| |
gjakushi V.I.P
| Titulli: Re: MINIATURA POETIKE - FERIT RAMADANI Tue Dec 30, 2008 11:57 pm | |
| **
Nuk e di nga ta nis pikëpyetjen Vallë ! Ç'është gjithë ky trishtim sot ? Dy pika loti oqean blerimi janë bërë blerim - ortek i ngrohtë !
Dhe ndizen bulëzat - lajmërojnë pranverë edhepse qielli derdh dëborë ! Rrezaton një zë që më bën përherë ta ruaj në shpirt si shekullor ! | |
|
| |
gjakushi V.I.P
| Titulli: Re: MINIATURA POETIKE - FERIT RAMADANI Tue Dec 30, 2008 11:58 pm | |
| https://www.youtube.com/watch?v=mAdcBRXC4HI
I dëgjova këngët, vargjet , pamjet... sërish në shpirt njdjejë mister, një vrull më rrëmbeu furishëm zemra më iku nëpër terr !
Dhe çdo çast më pushton vetmia dua të gëzohem dhe rri në mendime ! Deri kur do të fryjnë erëra e stuhi , të jetoj pa zemrën time ...! | |
|
| |
gjakushi V.I.P
| Titulli: Re: MINIATURA POETIKE - FERIT RAMADANI Tue Dec 30, 2008 11:59 pm | |
| https://www.youtube.com/watch?v=cN3r9UL4hMk
Në këtë kohë kur bisedojmë përse loti t'u përlot, vallë kështu mërgojnë ditëtakimet në këtë botë !
Përse s'më thua E trita ç'është kjo dallgë në qerpik ashtu derdhet e vërteta në agim kur lind vërtik !
Çfarë çerpiku i përlotur çfarë vështrimi në shestim gjithë ëndërrimi s'ka të sosur duke pritur një vegim ! | |
|
| |
gjakushi V.I.P
| Titulli: Re: MINIATURA POETIKE - FERIT RAMADANI Tue Dec 30, 2008 11:59 pm | |
| https://www.youtube.com/watch?v=G2HpuWjlGqI
Dhe jam në shpirtin që vuan e lëngon, Rend t'ia sjell me vargje lumturinë, Çdo çast në vetmi një vrull më mundon ku ta gjejë ilaqin t'ia kthejë qetësinë !
Prej dritës së syrit i fal rreze pranvere prej zemrës lëng jete t'i shkoj në damar dhe shpirtin ia jap po prej kësaj ere se shëndeti i saj më bëhet nektarë...! | |
|
| |
gjakushi V.I.P
| Titulli: Re: MINIATURA POETIKE - FERIT RAMADANI Wed Dec 31, 2008 12:00 am | |
| https://www.youtube.com/watch?v=FvS8P5M5KZk
Si mund të prehem këtë natë jehonash çdo gjë në rrëmbim më ka pushtua, s'është kjo gjamë që derdhet - në përmasë zezonash por llavë që më djeg me klithmë : Të dua !
Është pushtim i shpallur - perandori, gjendje amuri - ku ndizen zjarre! Vargan mendimesh pakufi - ushtri më trokasin në zemër me shumë batare !
Kam hapur portat e shpirtit si Troja, Nënshtrohem ! Valëvis flamurin lart ! Më përshkon thirrorja : Të dua ! Të dua ! Dhe mbes i plagosur - në hark ! | |
|
| |
Sponsored content
| Titulli: Re: MINIATURA POETIKE - FERIT RAMADANI | |
| |
|
| |
| MINIATURA POETIKE - FERIT RAMADANI | |
|