|
| Poezi - ''Shqipëria e Bashkuar" | |
|
+6voglushja Mysafir Orfe@ Sofra Beton murturi 10 posters | |
Autori | Mesazh |
---|
murturi Ushtarak
Numri i postimeve : 517 Age : 48 Vendi : Bruksel Registration date : 19/04/2008
| Titulli: Re: Poezi - ''Shqipëria e Bashkuar" Sun Aug 17, 2008 12:41 am | |
| autori i titullit te vargjeve xhelal ferizi nga MITROVICA Protest
protestoj oj botë,e lotit ne emër t' qiellit ne emër t' zotit pasha at diell,qe ,bashk me hanen e nxejn prore shqipnin nanen e ato rreze ia lmojn ashtin gur e dhe e at troll t' lashtin kam me e ngritë zanin t' poetit permBi dhe e faqe t detit permbi fusha t' bereqetit kam me e ngrit shkronjen perpjet deri ne yje e n' kometë deri te zoti i verrtetë me ndegju britmen me shkrim për nji komb qe esht jetim ku jan lshue mashtruest me krim kush me thik e kush n' barot nat e dit ,po nxisin lot n' gjak e gjuhë, e n' troll,tue bre n,bes, e n, cak,gjithmon tue pre kurr pa e lanë te qet n, fole pa e gzue jetën gjeraqinat zog as flutra e kanarinat fjer as bari e as ledinat pse ,kahdo sillen ,vandal mos më e lan n' veti me dalë as si shtet me pamvarsi as sovrane n' qytetni kosov t' mjeren,me etni mbasi e lan ne lot e gjak mbasi i prenë,mishin ngapak mbasi e varen n' krim e lak edhe e mbluen me i' varfri t' mjerë mbasi e preken ne erz e nderë e i' lan gjamen mbi pranver edhe i grin shum bij;e bija tash s' po i njihet pamvarsija ka mbet zvarr ah dardanija her me lajka tue shyt para q kan mbet djerr po fusha e ara shum e kombet tu i dal para kush me cunga e me pengesa kush tue mblue n pluhur me shpresa kush tue lidh me interesa e un këtu me varg te diellit qe i shpon dhe e kup te qiellit kam me mbledh rreze e shi gjak e zalle e lashtsi për me i lidh me plot hjeshi varg kurore n form t gjerdanes kam me i var krahrorit,t hanes yll me yll me i lidh n kordele n gjethe lisash n, për zabele kam më me bush germa çdo kokerr edhe atyre qe me dokerr e me lajka po përpiqen e si miq qe po na hiqen kam me u vra dokrrat t' çdo moti germ e ankim kur t' lshoj te zoti kur tu a nami gur e dhe plane e krime mbshtjell me fe qe po i gjujn me kryq mbi ne bashk me plane;e me intriga me sllavian e soje t liga pansllavisht ,me u drejtue biga e ne lidh për atij tregu me na,shit si dhit kah shtegu rus e shkja me na mbikqyr kshtu europa e luen ket ftyr me na shkri marrin detyr por n qoft zoti n qiell ma i madhi n ket pleqni nuk bjen livadhi as ajo fusha e Kosovës rrafshi i pejes e i gjakoves male e vrrije e lugje e grixhe qe europa i don pa ligje mbush n do letra me valigje kah po endet ,rreth e rrotull gjiith tue sjell verdall nji popull thue se t drejt po ka me nene me sjell vet at pip antene her alarmie her sirene tu dredh rrenen kah stambolla mosk paris kah ia don shkolla por për zot për krisht e fe për te lashtin gurë dhe për çdo shejt e pejgamer edhe për engjuj e shejt tjer pasha ta bibel e kuran pasha yje e diell e han pasha tokën dhe e det pasha at krisht e muhamet ehde tjer qe i sherbyen zotit pasha kohe stin te motit edhe flaken e barotit gjall pa u djeg nuk mbetet gur o n merdar do t ket flamur ose bota ne qivur se për t gjall ma t mos mendohet se shqiptari gjall skllavrohet kot e kan kombet me shtete gjak me ra do t, bjen si dete ka me pas gjithmon termete n qoft se sot rodit,t shqiptarit ja len fiset, n ,shtet t barbarit glob e dhe kan me u djeg zharit nuk i dihet si bjen rrfeja si do t vjen lufta e beteja ndoshta vijn taktika t reja ndoshta bjen koha për ne ndoj mjeshtri kund për me e ble zjarr të madh me lshue mbi dhe qe me kap flaka ballkanin rus e grek e serbijanin se ma iqkuri i qiks shqiptare s ka me u zgjedh n fise barbare as me ra si dhit n batare veç me dal kan djem petrita gra evasha nëpër prita keq moj bot me tu shkrue dita s ka me t mbet ma shpres ne jet as shqiptar mbi dhe me mbet por as bari a sfije flet as ne dushk as mbi pranver ka me u duk bota e,mjer kur te shkon shqiptari ne er siç ka shkue ai oso kuka kur pat ndjek po do hajduka me barot kur hahej buka m duket bot ti ke harrue se shqiptari gjall s esht shtrue se e ka lind nana drangue veç po e pret po do drejtsi po pret gjyq po pret mirsi për me i dhan at pamvarsi se dardanen se merr shkja gur e zall me gjak pa u la por se lufta si ather nuk do t jet ma asnjiher tejeter luft tjetër taktik shum kend besa kem me fik ma mir krejt ne t gjith me ik prej ksaj botë t padrejtsis se me mbet nën shkja t ,serbis kombe e fe me na u vardis kush ma herët, t gjith tue msy vashat n sperm me na i perly edhe ai shqiptar po kjoft mallkue qe mendon jet me vazhdue qe mendon,me u integrue ne robri nder kamb e shkel mam mir n gjak për me u pervjel se me u lidh me pranga e tel e me i pa grat e vashat para kah u grahuin nëpër ara kah ju derdhen sperma,e fara e barbarit n; britm e dhunë nEper tym nëpër furtun fmi e djepa tu i perkun desh,e zbath tue kja n për male me qesh kombet n fjal banale me fis ton me far e gjak ma mir bjer shqiptar ne lak se si qyqe mbi ogjak ma mir vdis pi varakin se me mbet nën shkja e,shkin n ruse grek e ukrain veç s e bota le ta din se nuk shkon ma siç ka shkue uj e dhe pa për pa u flakrue pa u perzie flaka kah qeilli deri s t preket hana e dielli ehe botës ti humb filli ma shqiptari nuk mashtrohet as me lajak nuk qetsohet as me sperme far s shartohet veç pse don kryqi i europes se nuk mbajm ne briena t lopes por se gji ne pjm te lokes jem shqiptar nji rrac ylberi t gjith do t ngritemi për njiheri do t;kndon bomba e;maliheri edhe do t fikemi deri n djepa n flak do t bien po vrrije e shkrepa dot shkon flaka lart mbi plepa për mbi maja druje lisa permbi dushke qiparisa edhe qielli me tymnaja ndoshta keq prej armve te mdhaja mbi europ do t bjen hataja se shqiptari i gjall me dor ma nuk lidhet me u ba hor kush ma n paqe nuk ven dor as nenshkrim as fjal premtimeangert | |
| | | Argent Anëtar
Numri i postimeve : 244 Age : 48 Vendi : Ilirida Registration date : 12/08/2008
| Titulli: Re: Poezi - ''Shqipëria e Bashkuar" Wed Sep 03, 2008 1:44 am | |
| Memedhe Memedhe quet toka ku me ka renuar koka ku me ka dashur mem,e ate, ku me nje edhe gur'i thate, ku kame pasur shtepine, ku kame njohur perendin, stergjyshet ku kan qene dhe varret qe kan vene, ku jam ritur me therime, ku kam folur gjuhen time, ku kame fis e ku kam fare, ku kam qeshur,ku kame qare, ku roje me gaze e me shpres, ku kame deshire te vdes. | |
| | | lirik Fillestar/e
Numri i postimeve : 7 Age : 66 Vendi : gjermani Registration date : 28/09/2008
| Titulli: Re: Poezi - ''Shqipëria e Bashkuar" Sun Sep 28, 2008 11:50 pm | |
| Pse kjanë ------------------ Xhelal Ferizi autori në mërgim ----------------------- Pse e kjanë kokrra e zallines ujë e krue që rrjedhë ledines pse thonë shekujt gjak kan qitë pse ësht shue e bardha dritë edhe verbt e,plast ka ra se n 'shqipni ranë grek e shkja ranë n' Kosovë e ranë n' qamëri vasha e djepa për me gri me dhunu me marrë at nderë për me shkelë çdo gja me vlerë pse ranë yjet copa copa pse në mshirë su prek europa a thue treg këtu ish për mish lojë e maska njiqind fish ngreh mos kput në shekuj t'motit po ku ësht pra feja e,zotit ku ësht besa e dheut t' globit n' qiell,po siilen koh ,të kobit pse kalue kan normat ,n' horre pse jan shtrue ndër ligje qorre nuk ka dheu ma ideal nuk ka kush krimin me e ndalë nuk ka t' bardha t' gzueme mote nuk don hana me u sjellë toke e ka humbë ,çdo gja kuptimin se n' çdo pllmambë e,kan mbjellë krimin në për modë nëpër saksija mish për loj ësht ba shqipnija për arena e gladiatorë shum jan gjetë kryqtarë shërbtorë me lue lojë me thikë në dorë her me thikë e her me shpatë jan tu e therrë shqipninë e ngratë tu i therr vashat tu i therrë gratë mbasi i her ti ken dhunue mbasi epshet t'ken qetsue foshnjet n' gjak kur t' jen skurrrue kur t 'ken dalë diellit t' dy sytë hanes shpresen ia kan mbytë yjzve e shpresen ju a kan pre thonë se kurr ma s' kan me nxe as për grek po as për shkje as për ata q ë lujten lojë që mbas perdje than me gojë për me e shndrrue shqipninë në plojë vasha t' bukura at brum prej ylli për me i gjveshë ndër fjera pylli me u coptue zemrat e nanes t' fikt me i ra diellit e hanes sa her qelë mi kan dy sytë kur shkjau foshnjet n' thikë tu i mbytë kush e shkrou kë t lojë të ndytë me ja pre shpresat e stines me i humbë këngën kanarines me vra tokën për gjith jetë bes' a s shpresë ma mos me mbet' veç me mbetë shekujt n 'bela në sherr me mbetë me grek e shkja me e humbë dielli at vullnet e mos me u ndje toka me det s e lumnojn ndër shekuj n' jetë se n' për gjaqe mbesin n' dhe n' jetë të jetve kombe e fe ka humbë ndera ka humbë kanu vasha a gra jan tu u dhunu kod as norm pa u rrespektu as nji ligj n' konventë as n' leter luhet n' thikë tash lojë e,vjetër ka mbetë prona nën lugeter prona e zotit tokë me dorë që me shi me lule e borë e mbaroj zoti madhorë por në norma e pat shkrue kush po i shkelë mor zot a thue kush po knaqet tue zezue dhunë e gjak e lot pa nda kush po shkelë etikë me gra si gjithmonë veç grek e shkja si gjithmonë ai rus shergjija që i lshon cubat kah shqipnija kur europa plakë me thija nëpër lozhe dredhë do flok nuk na u gjet njiher si shok as si mik por as si vlla me e ndalë turrin n' grek e shkja vashat tona s' jan striptiz ndigjo moskë ndigjo pariz ndigjo romë ndigjo berlin nuk përlyhet kombi trim që pat erz e që pat nderë kod ka pas shqipnija e,mjerë buk as uj ah mos më pasë drit as diell as miell,n' për thasë as n' për magje bukë as kore ësht ushqye me ndere arbnore pse europë nuk ja besove grek e shkja mbi shpinë ja lshove un për ty n flak isha mbyt t' kisha fal po vesh e syt un europë ty të kam vlla pse pa mshirë më ke lanë nën shkja keq moralin ma ke tha vasha e cuca m' jan dhunue diell e hanë pse me i verbue pse me shti urrjetjen n' guri n' kob mbi glob tash rrin qivuri se urrejtja m' vlon në gji m' jan prekë dritë m' jan prekë ingji m' jan përlye vashat në gji nderi jonë ah kushton shtrejtë pse sllavianit si a ndale frejtë epshet të egra e at turr barbari s' ësht për dhunë gjithmonë shqiptari shpi publike me u shkarkue grek e sllav me e kalirue n' shpinë të gruas e qik's shqiptare tue pasë norma ndërkombtare që pa hjeshëm ti po i shkelë mi ke lidhë udhët me tel normë as besë ma s' ka kah del as nuk dalin norma e besa as urtsija as pajtesa drue s e n' morte rrin ngatrresa
flaka e zharit ndezur n' mni ka me djeg' gjith qytetni ka me djeg' n' civilizim se sot shkollat jan ba krim norma e letra mos me vle hilet lirë po jan tu u ble thue pazaret shkurt jan pre paskan dalë për qytetni n' institute paskan mbi paskan nisë n' banka shkollore kso etike ndër oborre me marrë rrugë ndër kryqe qorre jo europ se ne s' jem le as me u shitë e as me u ble për dy pare mos më vle se un jam e gjallë shqipnija n' gegë e toskë ku m' rrin etnija m' kan rrethue me norma t' kqija edhe m' sillen si qakalli me m' marrë dhe e kokrra zalli me mi prishë po djem e vasha e ti m' luen me lojna t 'trasha her me turk që ish dikurë her rme grek me sllav si urë tue lidh prore nji miqsi ma ke veshë shqipninë me t' zi mi ke veshë me gjamë këto troje jepi fund pra ti ksaj loje ma lidh besën me fjalë goje edhe me besë që ta dha zoti me kët tokë që kastrioti amanet ta la me shkrepa me mi kqyrë si fmijt tu n' djepa mos mi le ti ato bolla me mi mbshtjellë vashat belholla me i helmue për t' gjallë në zemër se ai zot ty t'len pa emër t' len pa tok e pa dy sy t 'len ,nder shekuj mbyll me dry dit as nat ti mos me pa n' dhun me mbet nën grek e shkja ti permbysë djepat nder prroje te lshon gjam e gjak për goje shum gjarpij ti lshon n 'për hoje sot europ ti mendja e motit mbaje fort beesen e zotit me këta djem te kastriotit me këto vasha gjeraqina s e nuk jan po ruse e shkina për me u zan gjallë si robina por se dije n' mote që vijnë me duar kryq jo ma nuk rrijnë kan me u djegë siç u djeg osa bashk me vllazen djem fatosa e ty flaka do t' përpinë do t'merr shkja do t' merr latin grek e,shkja po rus e shkinë se kur ne t' lshohem kah turri ke me pa ti qëndresë burri grueje e vashe e sokoleshe kur te dla flaka mbi sheshe as ndër mendë ma mos të shkon se ndër ne gjaku s a t' vlon ka me mbetë ma vashë a grue ndër kambë t 'shkjjaut e nën dhunë shtrue se këto jan do zana t' sukes jan stërmbesa të oso kukes do t ' shih'sh flaK' s e,jo mahi përmbi qiell e dheun,e zi sot ma mir' ma shkruaj at leter lene hilen lojnë e vjeter por ku bjen në det tivari kah presheva e gostivari deri n' prevezë në ato grigje n' sukë t' gusisë në pllaja e brigje n 'tuz n' malsi e n fushë dardane fort mi lidh me at gjuhë nane nji shqipni t,rrin nën dritë hane fort etnike nën dritë dielli të ket liri kah toka e qielli sa ma parë me hy në europë mos ja luej lojnat me copë tash ku r t 'vjen sivjet janari n' tokë dardani rend ma i pari pamvarsija me u lulzu n' kushtetutë europë me e shkru mandej nisu n' troje tjera kah preshevë medvegjë e mjera kumanovë e manastiri n' strugë e ohër n' tokë iliri n' mal të zi ku ka shqiptarë m' liro rrugë e m' len të parë se n' europë jam hisedarë jam ma mi pari me perrija kah çdo ligj e qytetnija kam pasë fatin blozë e,hi ma kthe shpresen në saksi ma kthe fleten n' ftue e n' bli ma lulzo tokën me punë mi largo varfri e dhunë m' vesh n' qelik e m' vesh n' ushtri ballë ti bëj ah malit t' zi shkjaut e tjetrit rus shergji mos më kqyr n' durbi me fe jam shqipnij a n' nji fole n' toskë e,gegë un kshtu jam le un jam lindë s e m' ka lindë nana me tri fe me shum nishana por për dhe për gurë e hise bashk i kam po farë e fise sia ajo flaka me shpërthye nuk ka turr q ë mund me i thye se shqipninë bashk e kan nanë si kryqtarë e musliman dinë shqipnin e kan e imanë e kan shpirtë e,kan mbështetje si për ujë për te kan etje si për shi që ka etja n' bari përvlon n' fletë siç përvlon zjari si pa gjak q ë vyshket damari ashtu vyshken pa shqipni gegë e toskë e dardani iliridë edhe malsi follorinë e qamëri pra ta dijshë ´ ti n' mot e vjet kqyr shqipninë në fushë e det n' lidhje kombesh zonjë le të jet me ato troje me ato ara n 'punë e dritë me kenë ma e para e t'mos m' sillen ktej ballkanit ujq e tigra të car dushanit përetej larg andej karpati larg mi qo mos i ndjekt fati se kta dhunë m' kan dhanë me,pi trembdhjet shekuj mi kan nxi ------------------------------------- ********************************* Autori xhelal ferizi komponues i ksaj kënge lirike shqiptare autori xhelal ferizi ish stuident dhe ish i burgosur politik i vitit 1981 jeton ne mergim me vite si emigrant politik i pernedjekur nga regjimi shovenist i ish jugosllavis antishqiptare -------------------------------
| |
| | | lirik Fillestar/e
| Titulli: Re: Poezi - ''Shqipëria e Bashkuar" Mon Sep 29, 2008 12:27 am | |
| Vargu i lotit *************** Autori xhelal ferizi poeti në mërgim ------------------------------- ***************************
Vargu im shkon degë më degë pikë mbi toskë e pikë mbi gegë kahdo n'lot si curril ari prekë,n,për gjak,të,çdo,damari, thrret,,n,për,krena,e,n,për,ndërgjegje rrokllis,lotin,,gurë,prej,megje, kërkon,dritë,e,kërkon,shtegje, ju kërkon,bijve ,t,shqipnisë, n'gjuhë,amtare,të lashtsisë nji themel,të ri,me,e,nisë me besë hane,e,rreze,dielli me currila,që,i,lshon,qielli, me,erë,t,freskt,prej,karajfili, me,dy,krah,e,me,dy,kokë te mbesin vllezer miq e shokë ,e,t,mos,k'putet,gaku,e,fija, as,,aortë,që,lidhë,shqipnija, rruge ,e,zemrës,n'fise,t'mija lidhnu,prore n,fjalë t'qelikut n'besë,e,shend,t',adriatikut si ai diell që lidhë ,bregore në,rreze,e,dritë,që,i,mbanë,për,dore edhe,ylberi,si,qafore që lidhë,qiellin e bjen me pi tu i,shëndritë,currilat,n'shi edhe ju me gjakun shegë lidhni pipat degë më degë jo shqipninë për t' gjallë, me e djegë veç pse don kshtu i far padroni me u nda copash dhe i joni mbledhni gegë,lidhjet për vlla t- gjith damart,gjaku ku i ka lidhni bashk,siç,lidhet,ari me kullim e gjuhë shqiptari, mos u shponi,n,fjalë,e,zhgjetë sa,nji,gogel,për,,me,mbetë, n,hartë,shqipnija,mos,,me,u,gjetë, lidhni,kokrrat,n,për,çdo,pip, n,yj,largpams,,e, n * gjuhën shqip me ngjyrë shege sa nji det ti mbajmë bashk tri fe,n'nji,shtet ,s,ka,q ' na,ban,as,krajl,as,mbret shkrueni n 'qiell,këto vargje t,mija ti,lexoj,kur,t,lindet,fmija, ti,mbajë,sytë,për,kah,shqipnija jo kah greku e kah armiku se,me,u,thye,mundet,qeliku se,na,kjanë,adriatiku na,kjanë,dheu,,e,na,kjanë,shkolla na,shkretohen,shegë e,mollla na,lidhë,hasmi,n' pranga e bolla na,i,nxinë,ditët,që,i ka,moti na,largon,prej,jete,,,e,zoti e na djegë,me,flakë,,baroti kur,njiher,n'copë t,na,ket,nda n' tre,gishtrijë,me,grek,e,shkja kur në zemër ,trinitrinë te na e ngulë,,e,t'therrë,shqipninë me shtizë,hasmi,n'dy,barkusha kan me kja po mali e fusha myzeqeja e dardanija fusha e shkodrës e qamërija mosni ,mosni,toskë,e,gegë gjaku juaj që vlon n'dy degë prej nji nane e nji rremë,mishi besën tuaj vallë,kush e prishi e ka prishë thonë trinitrija mos me mbetë nji brum vllazrija lot me ra nëpër saksija e jo ujë që lshon curili e jo shqip me kndue bilbili me e gzue fleten karajfili me lidhë n,gjuhë e, n' komb,krahinen dialektin e mot e stinen bashk me e mbajtë shqiptart kaptinen at kaptinë me dy kokë,nane të shqiponjës iliriane vargu im që pikë në vrri majes t' pendes,n'ftue e,bli shkon tue pikë po fletë më fletë tue mbledhë ngjyrë ndër hoje e bletë don shqipninë me e,kthye në jetë gegë e toskë me i ëmbëlsue shkon tue marrë currila n' krue tue thirrë vashë e tue thirrë grue tu marrë,ari gurrë më gurrë tu prekë, gjakut djalë,e burrë kah rrijnë moshat i ri e plak vargu im tue pikue n' gjak tu i rrshqitë ngjyra porsi shegë sharton ëmbël toskë e gegë pajton fmijt,t' nji nane djegë edhe moshat,lidhë në ylbera vargun tim që e mbanë ndera e qielli i shqipes në krah ere që thrret diell e yllë pranvere që thrret shqipet,në cak,ndere në,lidhje e punë,e në ashtë t' skeletit n,për,kallij të bereqetit bardh me qeshë si vala e detit nanë shqipnisë me i mbajtë at dinë kryq e fe edhe krahinë mbaj karrshi sllav e latin toskë e gegë ju jeni vlla mos ndëgjoni grek as shkja as gjarpij që,u,flasin n'vesh tokë e dhe që u bëjnë përshesh sa për dinë e për krahinë leni pllumba e kanarinë le të kndojnë në gjuhë të vet leni valët bardh mbi det lidhni gjuhë lidhni adet lidhni gjuhën shekujt n'cak shqipja jonë e ka nji gjak lidhni shpresat,nxet si flakë e mos ndigjoni fjalë turrece kah shpërdajnë shtrigat kasnece anë e mban' me kryq t' ballkanit akingjiJë të car dushanit jeniqerë të helenisë rus e vlleh të trinitrisë mbani,n' cak kren't e shqipnisë mbani thumbin mirë në sy hasmi n,tokë,kur don me msy me tri fe,që i keni n ',kry me dy krena e me dy,krah mos u bëni mish për gjah se për gjah e mni u kan nda mish t' nji nane për me tha bëhuni djem të urtë për nanen për shqipnin që e,mahnitë,hanen qe din bashk me ndejtë n,tri fe qe i gzon tokes gurë e dhe por që gjakut ia njeh eren se e kan nanë shqipni pranveren prandaj kryqi kurr si ndanë sa të ket lulja qelë mbi thanë ngjyren të bardhë,e gjaku i ftonit forcë e shqipes në krah t' drangonit kurr shqipnija s' bëhet dy se nji zemër e ka në sy se e,ka të nanes veç nji mish nuk ësht tym që del n' kamish
por ësht gjak që,vlon.n'nji vlla. kot e,keni grek e shkja gegë e toskë kurr s' kan me u tha sa të jet gjallë,moti me dhe gurë e zalle e diell me nxe as n' tri fe s' mbanë mni etnija se at gji ju a dha shqipnija ata vrap bien n' prehen t' nanes kur ti thrret shkëlqimi i hanes ashti i vjetër i ilirianes kur ti thrret nji grup i gjakut vargu im e shekujt t'cakut turr e vrap po kan me vlue gegë e toskë kan me vërrshue n' dashuri,shqipninë me e shtrue deri n' dardanë e n' mollë,të kuqe kan me i lidhë moza e burbuqe kan me lidhë ara e ledina fletë ndër shegë lisa e qetina kan me lidhë po mote e,stina me gjak t' kuq që ju dha nana me at ballë,që u shndritë si hana fara e lashtë ah pellazgiana kah ka fis e kah ka farë gegë e toskë që jan shqiptarë qam dardan edhe malsorë kan me i lidhë n damarë arbnorë siç lidhë besa gjak e dorë ka me u lidhë e fortë etnija në det e tokë Ku rrin shqipnija -------------------------------- ***************************** këngë lirike shqiptare e komponuar nga poeti xhelal ferizi në mërgim ---------------------------------------------------------- | |
| | | lirik Fillestar/e
| Titulli: Re: Poezi - ''Shqipëria e Bashkuar" Fri Oct 03, 2008 12:04 am | |
| Esht shum intresant me sa papergjegjsi disa njerz i marrin vargjet e AUTORIT XHELAL FERIZI nga forumet tjera dhe i qesin pa emrin e autorit Xhelal Ferizi DHE PA LEJEN E TIJ edhe pse vargjet e autorit xhelal ferizi kan gjithkund emrin dhe mbiemrin poshtë dhe lart e ne mes dikund diku prap se prap NJERZ të papergjegjshmit pa pyet fare autorin hapin forume dhe i qesin vargjet e xhelal ferizit pa emer PA AUTOR dhe pa lejen e autorit thue se uala baba ket te drejt te haramit mizorë per te ba masaker kunder kultures krijimtaris kunder poetit ashtu siq beri armiku dikur po behet edhe sot nga shqipfolsat Xhelal ferizi poet i ndaluar ne ish jugosllavi ish i burgosur politik i ndjekur nji jetë edhe per vargjet patriotike te asaj kohe nuk u mohua qe ather nga shum kush dhe u injorua u perbuz edhe ne kohrat sot e po vazhdon avazi edhe sot i shum njerzve qe nuk dihet s eme qfar logjike aq te cekt veprojn kshtu VARGJETE AUTORIT XHELAL FERIZI MERREN DHE QITEN PA TE DREJTEN E AUTORIT PA EMRINE AUTORIT THUE SE DIKUJT IA LA BABA KTO FAR VEPRIMESH THUE SE JEMI NE KOHEN E BABAQEMOS NE KOHEN E SHPELLAVE NUK ëSHT KJO HERA E PAR QE MOHOHET AUTORI XHELAL FERIZI Autori u mohua mbi tridhjet vjet e vazhdon te mohohet pa pik turpi nga shum kush Zakon i shqiptarit njeriun e vet ta mbuloj me pluhur te kombet tjera ne botë nuk ndodh kjo dukuri e shemtuar Te drejtat e autorit poetit Xhelal ferizi per vargjet -------------------------------------------------- Te mos perseriten kto logjika naive dhe veprime te pa hijshme POETIT XHELAL FERIZI QYSH NE VITIN 1981 JU KAN KAP MBI NJIQINDMIJ VARGJE NGA UDB JA JUGOSLLAVE ATHER POR EDHE MA PAR NE VITET 1975 1977 ETJ VARGJET KAN PAS SHUM PERMBAJTJE PATRITIKE ATHER EDHE SOT U MOHUA E PO MOHOHET POETI PO SHKELET PAMESHIRSHEM | |
| | | Nezir Myrta Anëtar aktiv
Numri i postimeve : 660 Age : 112 Vendi : usa Registration date : 23/03/2008
| Titulli: Re: Poezi - ''Shqipëria e Bashkuar" Fri Oct 03, 2008 7:15 am | |
| Kujdes
në respektimin e authorsisë, kur të merren apo ku të merren e postohen! Mund të keqpërdoren krijimet!
Vlenë për të gjithë! | |
| | | lirik Fillestar/e
| Titulli: Re: Poezi - ''Shqipëria e Bashkuar" Fri Oct 03, 2008 12:24 pm | |
| Kjo ësht një far përgjigje që keni dhënë ju por kjo nuk po ndodhë me të tjerët vetëm me emrin e poetit Xhelal Ferizi PSE? mos ësht në pyetje inati dhe gjelozija e vetlavdija e disa kokderrave apo thjesht kokat e kungullit koka injorante të pa civilzuara që nuk dijnë se qka ësht elementarja e civilizimi as nuk dijn se kah e ka dhija bishtin dhe duan ta shkelin me të dy këmbët poetin | |
| | | lirik Fillestar/e
| Titulli: Re: Poezi - ''Shqipëria e Bashkuar" Fri Oct 03, 2008 12:57 pm | |
| Autori i titullit të vargjeve shqiptare xhelal ferizi nga Mitrovica ------------------ Protestë ----------------
protestoj oj botë,e lotit në emër t' qiellit në emër t' zotit pasha at diell,që ,bashk me hanen e nxejnë prore shqipni nanen e ato rreze ia lmojnë ashtin gurë e dhe e at trollë t' lashtin kam me e ngritë zanin t' poetit permbi dhe e faqe t' detit përmbi fusha t' bereqetit kam me e ngritë shkronjen përpjetë deri në yje e n' kometë deri te zoti i vërrtetë me E ndëgju britmen me shkrim për nji komb që ësht jetim ku i jan lshue mashtruest me krim kush me thikë e kush n' barot nat e dit ,po nxisin lot n' gjak e gjuhë, e n' trollë,tue bre n,besë, e n, cak,gjithmonë tue pre kurr pa e lanë të qetë n' fole pa e gzue jetën gjeraqinat zog as flutra e kanarinat fjerë as bari e as ledinat pse ,kahdo sillen ,vandal mos më e lanë n' veti me dalë as si shtet me pamvarsi as sovrane n' qytetni kosovë t' mjeren,me etni mbasi e lanë në lot e gjak mbasi i prenë,mishin ngapak mbasi e varen n' krim e lak edhe e mbuluan me i' varfri t' mjerë mbasi e preken në erz e nderë e i' lan gjamen mbi pranverë edhe i grinë shum bij'e bija tash s' po i njihet pamvarsija ka mbetë zvarrë ah dardanija her me lajka tue shytë para q' kan mbetë djerrë po fusha e ara shum e kombet tu i dalë para kush me cunga e me pengesa kush tue mblue n' pluhur me shpresa kush tue lidhë me interesa e un këtu me varg të diellit që i shpon dhe e kupë të qiellit kam me mbledhë rreze e shi gjak e zalle e lashtsi për me i lidhë me plot hjeshi varg kurore n' formë t' gjerdanes kam me i varë krahrorit,t' hanes yllë më yllë me i lidhë n' kordele n' gjethe lisash n' për zabele kam më me e mbushë germa çdo kokerr edhe atyre që me dokerr e me lajka po përpiqen e si miq që po na hiqen kam me u vra dokrrat t' çdo moti germa e ankim kur t' lshoj te zoti kur tu a nami gurë e dhe plane e krime mbshtjellë me fe qe po i gjuajn me kryq mbi ne bashk me plane;e me intriga me sllavian e soje t' liga pansllavisht ,me u drejtue biga e ne mbetë lidhë për atij tregu me na,shitë si dhitë kah shtegu rus e shkja me na mbikqyrë kshtu europa e luen kët ftyrë me na shkri marrin detyrë por n' qoftë zoti n 'qiell ma i madhi n' kët pleqni nuk bjen livadhi as ajo fusha e Kosovës rrafshi i pejës e i gjakoves male e lugje veriore kahdo i thonë kosovë arbnore pllambë për pllambë me gurë e dhe kahdo shqip ka diell tue nxe male e vrrije e lugje e grixhe që kjo botë i don pa ligje mbushë n' do letra me valigje kah po endet ,rreth e rrotull gjiith tue sjellë vërdallë nji popull thue se t' drejtë po ka me nene me e sjellë vet at pip antene her alarmi e her sirene tu dredhë rrenen kah stambolla moskë paris kah ia don shkolla por për zot për krisht e fe për të lashtin gurë dhe për çdo shejt e pejgamer edhe për engjuj e shejt tjerë pasha at bibel e kuran pasha yje e diell e hanë pasha tokën me dhe e det pasha at krisht e muhamet edhe tjerë që i shërbyen zotit pasha kohë e stinë të motit edhe flaken e barotit gjalël pa u djegë nuk mbetet gurë o n' merdarë do t' ket flamur ose bota në qivur se për t' gjallë ma t' mos mendohet se shqiptari gjallë skllavrohet kot e kan kombet me shtete gjak me ra do t' bjen si dete ka me pasë gjithmon tërmete n' qoftë se sot rodit,t shqiptarit ja len fiset, n ,shtet t' barbarit ja vejn kambene barbarit glob e dhe kan me u djegë zharit nuk i dihet si bjen rrfeja si do t' vjen lufta e beteja ndoshta vijnë taktika t' reja ndoshta bjen koha për ne ndoj mjeshtri kund për me e ble zjarrë të madh me lshue mbi dhe që me e kapë flaka ballkanin rus e grek e serbijanin se ma ushkuri i qik's shqiptare s' ka me u zgjedhë n' fise barbare as me ra si dhitë n' batare veç me dalë kan djem petrita gra e vasha nëpër prita keq moj botë me tu shkrue dita s' ka me t' mbetë ma shpresë në jetë as shqiptarë mbi dhe me mbetë por as bari a s fije fletë as në dushk as mbi pranverë ka me u dukë bota e,mjerë kur të shkon shqiptari në erë siç ka shkue ai oso kuka kur pat ndjekë po do hajduka me barot kur hahej buka m' duket botë ti ke harrue se shqiptari gjalël s' ësht shtrue se e ka lindë nana drangue veç po e pret po do drejtsi po pret gjyq po pret mirsi për me i dhanë at pamvarsi se dardanen se merr ai shkja gur e zallë me gjak pa u la por se lufta si ather' nuk do t jet ma asnjiher' tejetër luftë tjetër taktikë shum kend besa kem me e fikë ma mir krejt ne t' gjith me ikë prej ksaj botë t' padrejtsisë se me mbetë nën shkja t' ,serbisë kombe e fe me na u vardisë kush ma herët, t' gjith tue msy vashat n' spermë me na i përly thue se jem ndoj shpi publike e jo e lashtë nji tokë antike edhe ai shqiptar po kjoftë mallkue që mendon jetë me vazhdue që mendon,me u integrue në robri ndër kambë e shkelë ma mirë n' gjak për me u pervjelë se me u lidhë me pranga e tel e me i pa gratë e vashat para kah u grahin nëpër ara kah ju derdhen sperma,e fara e barbarit n' britmë e dhunë nëpër tym nëpër furtunë fmi e djepa tu i perkunë deshë,e zbathë tue kja n' për male me qeshë kombet n' fjalë banale e ai shkja gjith me u gajasë gjith mbi dhe shqiptart me plasë se mollë sherri jem per glob prandaj botë mos luaj me kob
me fis tonë me far e gjak ma mir shqipja me ra në lak se si qyqe mbi ogjak ma mir vdis pi varakinë se me mbetë nën shkja e,shkinë n' rus e grek e ukrain veç s e bota le ta din se nuk shkon ma siç ka shkue uj e dhe pa për pa u flakrue pa u perzie flaka kah qeilli deri sa t' preket hana e dielli edhe botës ti humbë filli ma shqiptari nuk mashtrohet as me lajka nuk qetsohet as me spermë e farë s' shartohet as me grek jo as me shkja glob e dhe ne dysh pa u nda veç pse don kryqi i europes se nuk mbajmë ne briena t' lopes por se gji ne pijmë të lokes jem shqiptarë nji rracë ylberi t' gjith do t' ngritemi për njiheri do t'kndon bomba e maliheri edhe do t' fikemi deri n' djepa n' flakë do t' bien po vrrije e shkrepa do t' shkon flaka lart mbi plepa për mbi maja druje lisa përmbi dushk e qiparisa edhe qielli me tymnaja ndoshta keq prej armve t' mdhaja mbi europ do t' bjen hataja se shqiptari i gjallë me dorë ma nuk lidhet me u ba horë kush ma n' paqe s' do t' ven dorë e do te dridhen male e suka te gjith do te shkojn si oso kuka o me pasë liri shqiptare o do te ndizen kombet n 'zhare -------------------------------- shkruar NGA AUTORI XHELAL FERIZI NGA MITROVICA ****************************************
| |
| | | lirik Fillestar/e
| Titulli: Re: Poezi - ''Shqipëria e Bashkuar" Fri Oct 03, 2008 10:25 pm | |
| Nezir Myrta -------------------- e di se je ish i burgosur politik dhe je nga rrethina e istogut nese ti je ai qe po poston vargjet e xhelal ferizit pa emrin dhe mbiemrin e tij pa lejen e tij edhe pse te esht terheq vrejtja te forumi zeri yt ather turprohu per ket sjellje nese nuk je ti ather le te turprohet ky murturi kush esht ky por ti ke postuar edhe te forumi zeri yt pa lejen e autorit dhe pa emrine ti edhe pse ne secilen vjershë lirike e poetike ekziston emri e mbiemri i autorit xhelal ferizi | |
| | | murturi Ushtarak
Numri i postimeve : 517 Age : 48 Vendi : Bruksel Registration date : 19/04/2008
| Titulli: Re: Poezi - ''Shqipëria e Bashkuar" Mon Mar 02, 2009 10:24 pm | |
| M duket se ta kam dhen nje pergjegjje dhe per shkrimet en internet nuk mban prgjegjsi askush ndoshta as vtja jote ,seps interneti eshte per te gjith dhe i te gjithve. Mjafton q kam cekur autorin ketyre Pozive Lirike.!!! | |
| | | Sponsored content
| Titulli: Re: Poezi - ''Shqipëria e Bashkuar" | |
| |
| | | | Poezi - ''Shqipëria e Bashkuar" | |
|
Similar topics | |
|
| Drejtat e ktij Forumit: | Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi
| |
| |
| |